Vormir

4 / 6 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Godlaw / Tao on Vas. 28 Okt. 2012, 17:53

A tanácsos az asztalok kerülgetése közben válaszol.
-Van, akik szerint skrull volt, mások szerint Galuáda már sokkal a skrullok megjelenése előtt is létezett... Az igazságot nehéz lenne kideríteni, és ezeken a rajzokon kívül nem sok maradt azokról az időkről. Ami a Vormok kinézetét illeti... Galuáda a képek szerint emberszerű, de farka is volt, arcát pedig sosem ábrázolták, így akár hasonló is lehetett a mostani vormokhoz. De az akkori Vormok még nem voltak olyanok, mint mi... Egyáltalán nem építettek civilizált városokat, és intelligensek sem voltak a mai értelemben. Nem...
Ezzel átért az asztalok túloldalára, ahol folytatódott a domborművekben és vésett írásban gazdag történet.
-Telesia és Obulán létrehozták a forrásokat, Galuáda pedig élettel töltötte meg azokat, hogy így létrejöjjenek a Vormok. A forrásokból másztak ki, és a dzsungel volt az otthonuk, eleinte nem mentek távolabb a parti növényektől, ami az életet jelentette számukra. De később, mikor egyre több forrás lett, a dzsungelek lassan összeértek, és már nem oázisok voltak a sivatagban - mert a sivatag eltűnt.
Az ábrák az egyre bujább növényzetet mutatják, és a dzsungelek terjeszkedését.
-Így kezdődött a Vormok civilizációja, amikor már nem csak kisebb csoportokban éltek, hanem találkoztak más fajtársaikkal is. A Vormok ekkor békében, de tudatlanságban éltek, nem építkeztek, nem fejlődtek, csak táplálkoztak a forrásokban élő állatokból, és szaporodtak. Egészen addig, míg Meléna, Galuáda legidősebb lánya iriggyé nem vált. Meléna megirigyelte anyja teremtését, legidősebbként úgy gondolta, méltó á, hogy túlszárnyalja a mindenek anyját, ezért küldte a Vormirra Galuáda könnyét.
A képeken itt egy sötéten ábrázolt istennő van, akinek villás farka lábára tekeredik. Karjait a Vormirra emeli, és könnycseppnek látszó formát lök felé. Jobban megnézve azonban a könnycsepp inkább meteorit, melynek lángja adja a csepp alakot.
-Galuáda könnye nem más, mint egy új élet hozója, de ez az élet egyben a halált is hordozta. A földdarab, amit Meléna küldött, hatalmas pusztítást végzett, amikor megérkezett. Ráadásul új lények is idekerültek vele együtt, amik hamarosan elszaporodtak, és kezdték elvenni a Vormok élőhelyét. Ekkor kezdődött a Vormok közt az, amit ma úgy nevezünk, a Tűz és Vas Kora!
A képeken amorf lények láthatóak, amik egyfajta kráterből másznak elő, van köztük ezerféle, emberek, rovarok, vagy földi állatokhoz hasonlóak, bikaszerű lények, négy- és ötlábú szörnyetegek, hatalmas és apró figurák is.
-A Vormok kezdetben gyengék voltak, képtelenek arra, hogy megvédjék magukat, Meléna pedig büszkén látta teremtményei győzelmét, ami az ő győzelmét is jelentette Galuáda felett. Meléna azonban nagy árat fizetett nagyképűségéért... Amikor Galuáda megtudta, hogy mit tett a lánya, korántsem volt vele olyan megbocsátó, mint Telesiával és Obulánnal. A legelső forrás vizébe fojtotta őt, hogy megértse, ami életet ad, az el is vehet. Ezután Galuáda, az élet és halál istennője, minden istenek anyja felruházta a Vormot a halál képességével.
A képek részletesen mutatják, ahogy Galuáda megfojtja lányát, aztán fekete füstöt lehet a vormokra, amit szájukon lélegeznek be. A következő képeken a vormok és az amorf lények csatáznak, rengetegszer ábrázolják, ahogy a vormok széttépik ellenfeleiket.
-A Vorm hosszú háborúba kezdett, de ellensége erős volt, és sok. Így kénytelen volt fejlődni. Ahogy mondtam ő császári felségednek, a háború hozza a technológiai újításokat. Ekkor épültek az első Vorm épületek, erődök és magas tornyok. Ezek ugyan azok a tornyok, melyekben ma élünk, persze akkor másképp néztek ki.
Több kép is mutatja, ahogy a Vormok egyre fejlettebb fegyvereket használnak, egyre nagyobb épületeket emelnek, és a járműveik is modernebbek lesznek.
-Mikor aztán a Vorm elpusztította ellenségét, Galuáda visszavette a halál képességét, és így a Vorm ismét békében élt, de most már fejlett városaiban. Sok évvel később érkeztek a kree-k, akik aztán tovább emelték a technológiai fejlettséget, és szövetségesükké tették - magyarázza a tanácsos, ahogy visszaértek a bejárathoz. A kree-k már nem szerepelnek a képeken, az utolsó ábrán a hatalmas tornyokkal tűzdelt, modern város látható.
-A történelemkönyvek természetesen részletesebben foglalkoznak a későbbi korokkal, az evolúciós elméletek pedig főként a Galuáda könnyeként ismert meteort tartják a Vormiri élet hozójának.
A tanácsos talán még folytatná meséjét az egyéb elméletekről és a történelemről, de a zenekar elhallgat, a cár pedig bejelenti a desszertet, így az őrök visszarendezik a termet, téged pedig újra várnak a kiemelt asztalnál, ahová a tanácsos is visszaindul. A testőreid továbbra is a helyükön állnak, Acilt is látod, aki szintén elindul az a helyére.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2675
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Ko-Rel on Hétf. 29 Okt. 2012, 09:57

A kérdésére válaszoltak máris, a válaszon pedig elgondolkodott, majd eszébe jutott valami.
- Végül is lehet, hogy akkoriban még volt ilyen farkuk – mondta. – Tudjuk róluk, hogy ők is hüllőszerűek és ennyi idő kellően elég egy efféle evolúciós változáshoz.
Nebo nem volt benne biztos, hogy bárki is örülne annak, hogyha kiderülne, hogy a vormok skrull kísérlet eredményei. De persze lehet, hogy a tanácsosnak volt igaza és az első vormok még úgy néztek ki, mint az istennőjük és később az evolúció miatt lettek olyanok, mint manapság. Figyelte az ábrázolásokat tovább, érdekes volt, hogy itt nem egy központi csoport volt, hanem több és azok találkoztak, nem pedig mint máshol, hogy lényegében egy közös pontból terjedtek szét mindenfelé. Érdeklődve nézte a meteor megérkeztét.
- A bolygón, ahol származunk is a halálhoz kötik a meteor becsapódást – felelte. – Hatalmas hüllőszerű lények éltek a Földön akkor, ezek eltűntek 65 millió éve egy becsapódáskor, és ekkor terjedtek el az emlősök a planétán.
Galuáda miatt háborúztak, vagyis ő engedte meg nekik, érdekes volt látni az érzékeny vormokat úgy ábrázolva, hogy harcolnak más lényekkel. A bogarakat leginkább fészeknek vélte, de lehet, hogy a badoon is itt volt, és a többi nagyobb faj is. lassan a képek végére értek, ahol már a győzelem után istennőjük visszavette a halál képességét és nekiálltak fejlődni a vormok a ma is ismert társadalommá. A tanácsosra nézett, aki említette a megérkező kree-ket és a modern időket, de egyvalami érdekelte még Nebo-t ezzel az egésszel kapcsolatban.
- Mi lett Galuáda-val? – kérdezte. – És a két lányával, akiket a bolygó magjába zárt?
A legtöbb vallásnál, amik elfeledték isteneiket, azok elpusztultak és kihaltak valamilyen háborúban, vagy erejüket vesztve halandóvá válva haltak meg. De voltak, akik még mindig éltek, mint a shi’ar istenek is például, itt kíváncsi volt, hogy mi is történhetett a vallásuk szerint. Ám ekkor vége volt a zenének és a desszert ideje eljött. Azért a nő remélte, hogy választ kap a kérdésére, miközben ahogyan az asztala visszakerült a helyére ő is elindult, hogy elfoglalja a helyét az újabb étkezéshez.

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Ko-Rel, Zam-Rel, Nephthys Boltagon, Doria McKenzie-Boltagon, Melissa Boltagon/Medúza
Shi'ar kalandjutalom: Kallark (Gladiátor); 2210ből: Kallistrate Pherenike McKenzie-Boltagon; X-diák: Lilandra Neramani
Végtelen Háború: Zam-Rel, Namor McKenzie, Melissa Boltagon; Ultimate: Dr. Melissa McKenzie; AoA: Doria McKenzie-Boltagon
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1267
Hozzászólások régi : 804
Korábbi szint/kredit : 9. szint - 20 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t609-ko-rel http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Godlaw / Tao on Csüt. 01 Nov. 2012, 10:49

Miközben visszafelé sétáltok az asztalhoz, a tanácsos még válaszol a kérdésedre, láthatóan nagy örömmel veszi, hogy ennyire érdeklődsz a vormok iránt.
-A források azóta is beterítik a Vormirt, most a földből egészen a tornyok tetejéig vezetjük a vizüket, de lent ugyan úgy táplálni kell ezeket. Obulán és Telesia örök időkig végzik feladatukat, amit anyjuk testált rájuk. Galuáda pedig azóta is gyászolja legidősebb lányát, Melénát. A háború utolsó napja óta senki sem látta őt, mert nem volt ismét szükség a halál képességére. A Vormban azóta csak az élet maradt, ezért mondják, hogy a Vormok annyira... Érzékenyek. Nem maradt bennünk kegyetlenség - mondja nyájas hangos, és elfoglalja a helyét az asztalnál.
A cár jelzésére meghozzák a desszertet, mely nagyban hasonlít a földi finomságokhoz, felismerhető például jégkrém, és néhány krémes, piskótás sütemény is. Természetesen van több ismeretlen étel is. A cár a tőle megszokott módon kezd habzsolni, míg a tanácsos visszafogottan falatozgat.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2675
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Ko-Rel on Csüt. 01 Nov. 2012, 11:34

Nebo bólintott a férfi okfejtésére, volt benne igazság, de még mindig akkor is volt egy érdekes pont.
- Meglepő, hogy a kree-k miatt nem tért vissza a halál a bolygóra – tette még hozzá.
Igaz közel sem voltak annyira erőszakosak, mint a shi’arok, de ez jó pont lett volna istennőjük visszatértére. Már, ha itt is olyasmi állt fent, mint annál a vallásnál, vagy éppen az embertelennél, hogy tényleg valós személyek váltak azzá. Elfoglalta a helyét, és megérkeztek a desszertek is. Már így is, annak ellenére, hogy csak néhány falatot evett mindenből túlságosan sokat evett, így nem mert újdonságokkal kockáztatni, inkább csak azokból kóstolgatott néhány falatot továbbra is, amiket ismert és tudta, hogy szereti. Ahogyan a szeme sarkából a cárra tekintett, elképzelni sem tudta, hogy miként fér a vormba ennyi élelem, amennyit itt megevett, a fivére legalább csak néhány falatot, ahogyan Nebo is.
- Az este további része miként zajlik a hagyományaik szerint? – érdeklődött a tanácsostól két desszert között.
Hiszen azt nem mondták, csak annyit, hogy étkezések után egy kis tánc, beszélgetés, és utána jön majd a desszert, de valahogy úgy gondolta Nebo, hogyha valamennyire tartják a többi megszokott bált, akkor ismét tánc és mutatványosok, amíg valaki marad, addig marad. Jelen esetben addig maradnak, amíg a császárnő nem távozik és mindenki más is csak utána teheti meg mindezt.

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Ko-Rel, Zam-Rel, Nephthys Boltagon, Doria McKenzie-Boltagon, Melissa Boltagon/Medúza
Shi'ar kalandjutalom: Kallark (Gladiátor); 2210ből: Kallistrate Pherenike McKenzie-Boltagon; X-diák: Lilandra Neramani
Végtelen Háború: Zam-Rel, Namor McKenzie, Melissa Boltagon; Ultimate: Dr. Melissa McKenzie; AoA: Doria McKenzie-Boltagon
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1267
Hozzászólások régi : 804
Korábbi szint/kredit : 9. szint - 20 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t609-ko-rel http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Godlaw / Tao on Hétf. 05 Nov. 2012, 11:55

A tanácsos bólogat a felvetésedre.
-Talán Galuáda érezte, hogy a kree korántsem jelent veszélyt a Vormra, nem túrja ki az élőhelyéről, nem gyilkolja, és nem tolakodik be. A kree mindig is kegyes volt a Vormhoz, ezért ilyen erős a kötelék köztünk - elmélkedett a tanácsos, aki élvezte a beszélgetést. A cár ezzel szemben láthatóan nem akart belefolyni a vallási témába, egyértelmű, hogy az ilyen területeket meghagyta unokatestvérének. Ő inkább folytatta az evést, ami főképp azért ment neki jól, mivel teste több, mint kétszer akkora a tiédhez képest, mind magasságban, mind szélességben.
Miközben a desszert utolsó falatjai is kezdtek elfogyni, a tanácsos válaszolt a kérdésedre, és valószínűleg jó néven vette, hogy most már hozzá intézed azokat a cár helyett. Bár az űrhajód érkezésekor szégyenben maradt, amiért csak a cár fogadására voltál hajlandó megérkezni, mostanra úgy tűnik, ismét jó a hangulata, és nem érzi már úgy, hogy semmibe veszed akár rangját, akár személyét.
-A desszert után az én tisztem véget vetni a fogadásnak. Ezután ő császári felséged, a cár, jómagam, valamint a kiválasztott felek együtt mennek a cári rezidenciára. Ott egy fürdő keretében folytathatjuk az eszmecserét, és akár fontosabb, bizalmasabb témákat is szóba hozhatunk. A kiválasztott feleket ő császári felséged nevezheti meg a lakoma vendégei közül.
A desszertet is elvitték a felszolgálók, Acil ekkor ismét felállt.
-Ő császári felsége örömmel eleget tett Vok Tar Vok cár meghívásának, megkérem Dul Ben Derul főtanácsost, hogy zárja le a fogadást.
A vádló visszaült a helyére, és a tanácsos állt fel.
-Köszönöm a megtiszteltetést, Acil vádló nagyúr. A tanács és a cár nevében a fogadást ezennel berekesztem. Ő császári felsége vendégünkként megosztotta velünk étkét, otthonát és akaratát.
A szavak értelemszerűen összecsengnek a megnyitó beszéddel. A vendégsereg feláll, akárcsak a cár, és a tanácsossal együtt a kiemelt asztal elé lépnek. Acil követi őket, és fejjel int neked, hogy te is tégy így. Ha csatlakozol hozzájuk, Acil most melléd áll.
-Most kell kiválasztani a nemeseket, akik elkísérnek a fürdőre. Bár valóban volt ő császári felségednek alkalma beszélni néhány szót a jelen lévő nemesekkel, behatóbban nem tudtad őket megismerni, mivel a tanácsossal beszélgettél. Ő császári felséged választhat találomra, vagy megkérhet, hogy válasszak én. Persze az is lehetséges, hogy ő császári felséged nem kíván meghívni mást a fürdőre.
Ezután elhallgat a Vádló, a cár és a tanácsos pedig türelmesen várakoznak, hogy megnevezd a kiválasztott feleket, vagy engedélyt adj erre a Vádlónak. Most, hogy mind egymás mellett álltok, és nem a magasított székeden ülsz, ismét érezheted a föléd tornyosuló Vormok valódi méretét.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2675
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Ko-Rel on Hétf. 05 Nov. 2012, 19:24

Nebo nem tudott tovább kötekedni a válasszal, a Tanácsos remekül érvelt ebben a témában. Valószínűleg tanulhatott nem kevés filozófiát, legalább is így vélekedett a nő.
- Valóban igaza lehet – értett egyet.
Feltűnt a nőnek is, hogy jól esett a tanácsosnak, hogy őt faggatja és vele beszélget a nő a korábbiak miatt. A cárt nem akarta megzavarni, hiszen láthatóan olyan remekül belemélyedt az étkezésbe, hogy nem akarta megzavarni ebben. Érdekes volt a módszer, ahogyan véget vetnek a fogadásnak és az is, hogy mi következik utána. Igaz mondta is a Vádló, hogy az ilyen fürdőzések közben szokott szinte minden eldőlni ennél a fajnál és nem pedig a tárgyalóasztalon. Így viszont érthető volt. Mikor az utolsó falat ételt is lenyelte letette a villát és a kést a tányérra, majd megtörölte óvatosan az ajkait, hogy a sminket el ne kenje.
- Rendben van.
A Vádlóra nézett, amikor felállt, majd ezek után következett az egész fogadás berekesztése. Biccentett a tanácsosnak.
- Részemről volt megtisztelő – tette még hozzá.
Mikor a Vádló jelezte, hogy mit is kell tennie, akkor felkelt a helyéről és lesétált oda a két vorm mellé, már megint mindenki fölébe magasodott, még Acil is. igen, abban igaza volt a kree-nek, hogy nem igen volt alkalma megismerni a helyieket, a helyi nemeseket, de nem is nagyon tartott saját maga erre igényt. A találomra kiválaszt néhány személyt pedig volt túl szerencsés, hiszen untathatták volna őt az est hátra levő részében. Anélkül, hogy a Vádlóra emelte volna a tekintetét szólalt meg.
- Önre bízom a választást nagyúr – mondta halkan. – Olyanokat válasszon, maximum négy főt, akik érdeklődési körben hasonlóak hozzám. Ha nincs ilyen személy, akkor senkit sem kell választani.
Itt legfőképp művészet, teológia és filozófia volt, amit fő szempontnak tartott. Így most már csak ki kellett várnia, hogy a testőre kiválassza a megfelelő vormokat, vagy éppen ne és indulhassanak tovább a cári rezidenciára.

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Ko-Rel, Zam-Rel, Nephthys Boltagon, Doria McKenzie-Boltagon, Melissa Boltagon/Medúza
Shi'ar kalandjutalom: Kallark (Gladiátor); 2210ből: Kallistrate Pherenike McKenzie-Boltagon; X-diák: Lilandra Neramani
Végtelen Háború: Zam-Rel, Namor McKenzie, Melissa Boltagon; Ultimate: Dr. Melissa McKenzie; AoA: Doria McKenzie-Boltagon
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1267
Hozzászólások régi : 804
Korábbi szint/kredit : 9. szint - 20 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t609-ko-rel http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Godlaw / Tao on Csüt. 08 Nov. 2012, 13:07

Acil bólintott, tudomásul véve a parancsodat.
-Ő császári felsége választottjául nevezi meg Rekop tanácsost, a Vorm vallási egyház frissen kinevezett pópáját, valamint szerény személyemet - hirdeti ki rövid gondolkodás után Acil. Nem meglepő, hogy önmagát is meghívatta a fürdőre, nyilvánvalóan így tudhat téged a legnagyobb biztonságban. A másik megnevezett személy, a pópa most kilép a tömegből, és olyan mélyen hajol meg, hogy gyíkszerű orra szinte a lábujját érinti.
-Ő császári felséged életem legnagyobb megtiszteltetésében részesített - szólt a pópa, akinek öltözéke elüt a legtöbb Vormtól. A férfi korábban Acil mellett ült az asztalnál, ruhája kissé hasonlatos a tanácsoséhoz, csak éppenséggel díszesebb. Testékszereinek és farkát díszítő karikáinak száma is jócskán felülmúlja a logikusnak tűnőt.
A cár keze felemelésével jelzi a tömegnek, hogy nyissanak utat. A testőreid újra összegyűlnek a teremből, és elindulnak a kijárat felé, mögöttük Acil és te indultok kifelé, mögötted természetesen ismét a testőreid következnek. A sort a cár és tanácsosa folytatja saját testőreivel, végül pedig a pópa következik testőrök nélkül.
A vaskos kapu kitárul, odakint pár perce mehetett le a nap, az erdő fái közt még átvilágít néhány sugár narancsra festve a fenyvest. A kellemes erdei levegő nagy változás a benti, fülledt levegőhöz képest. A hosszas lakoma és a zárt helyiség miatt már jócskán fülledt volt odabent az idő.
A csapatod és Acil az összeeszkábált gravipadra léptek, majd megvártak téged is. Ha felszállsz rá, a gép elindul, és lassan ereszkedni kezd veletek. A vormok elsőként megvárják, míg leérsz. A cár egy siklót hív magához, mely leszáll a bejárat közelében, majd leviszi őt. A tanácsos saját lábán indul lefelé a hatalmas lépcsőfokokon, ami még a vormok számára is túlméretezett. A pópa inkább helyet kér és kap a cár siklójában.
Amikor a fürdő összes meghívottja leér, a tanácsos lép Acilhoz, néhány szót vált vele, aztán ki-ki elindul a saját siklójához. Acil besegít a sajátotokba.
-Követjük a cári siklót a cári rezidenciára - magyarázza a vádló, miközben ő is elfoglalja a helyét. - Mit gondol ő császári felséged, jól sikerült a fogadás? - Kérdi Acil, mikor a gép megkezdi a felszállást.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2675
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Ko-Rel on Csüt. 08 Nov. 2012, 19:51

A rövid tanakodás után az új vallási vezető lett a meghívott és a Vádló magát is ide sorolta. Nebo számára igazából alapvető volt, hogy a férfi is vele jön, így talán nagyon picit meg is lepődött azon, hogy így kiemelte magát a kree. De ahogyan ezt megtette azon a nő kénytelen volt nagyon halványan elmosolyodni. A pópa mély meghajlása miatt a nő most elhagyta a kézcsókot, és végigmérte a férfit. Számára már-már az ízlés határán túl volt az a számú ékszer, amit a férfin látott, de legalább nem változott sokat, hogy másol is igyekeznek a papok, pápák és ehhez hasonlók a kirívó ruházattal felhívni magukra a figyelmet. A Földön is tapasztalta mindezt főleg a keresztény vallás esetében. Mikor elindultak és kiértek végre vehetett egy mély levegőt, már kezdett némileg fájni a feje a benti fülledtségtől és a megannyi parfüm illatától is. Segítség nélkül lépett fel a platformra, majd odalent elfoglalta a saját helyét a siklóban. A kérdés után egy rövidke ragadozóvigyor jelent meg az ajkain, majd megszólalt.
- Az ön zseniális húzása volt az est fénypontja kedves Vádlóm – mondta. – Illetve a gyönyörű lövés a mutatványos lábába.
Ezt a második részt már teljes pókerarccal tette, így nem lehetett tudni, hogy komolyan gondolta és most kezdi jól érezni magát, vagy csak ironikus megjegyzés volt, bár a mai nap előzményi után, valószínűbb volt, hogy élvezte. Végül megköszörülte a torkát egy kicsit és újra komolyan nézett a Vádlóra.
- Ha ők is a felelősek, akkor nagyon-nagyon jól titkolják, semmi jelét nem láttam az este folyamán annak, hogy titkolnának valamit, vagy csalódottak lennének a délutáni miatt. hacsak nem a cár mértéktelen élelemfogyasztása nem volt erre utaló jel. De őt pedig ön ismeri nagyúr, hogy máskor is így viselkedik-e a fogadásokon, vagy sem.
Még megvárta a választ, és csak utána szólalt meg ismét.
- Kicsit részletesebben mit lehet tudni ezekről a belsőbb fürdőzésekről, ahova most is megyünk? Eddig nem beszélt róla, csak nagyvonalakban.

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Ko-Rel, Zam-Rel, Nephthys Boltagon, Doria McKenzie-Boltagon, Melissa Boltagon/Medúza
Shi'ar kalandjutalom: Kallark (Gladiátor); 2210ből: Kallistrate Pherenike McKenzie-Boltagon; X-diák: Lilandra Neramani
Végtelen Háború: Zam-Rel, Namor McKenzie, Melissa Boltagon; Ultimate: Dr. Melissa McKenzie; AoA: Doria McKenzie-Boltagon
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1267
Hozzászólások régi : 804
Korábbi szint/kredit : 9. szint - 20 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t609-ko-rel http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Godlaw / Tao on Kedd 13 Nov. 2012, 19:54

A vádló is megenged magának egy halovány mosolyt, a testőreid szó nélkül ülnek ugyan, de Acil azért nem rest megdicsérni a jó teljesítményt.
-Igen, valóban jó lövés volt, és a gravipaddal is megleptük őket. Remek munkát végeztek - előbb arra a férfire néz, aki pár perc alatt eszkábált használható lebegő platformot egy siklóból, aztán arra, aki a lövést leadta. Végül annak is bólint, aki a félreeső szikra útjába állt.
A siklók a levegőben ismét a tornyokkal tűzdelt városrész felé indulnak, elől halad a cári sikló, mögötte a tiétek.
-A cár máskor sem volt visszafogottabb, a Vormok közt az evés már-már verseny, aki rengeteget képes enni, az bizonyítja, hogy mindig ennyit eszik, mert megteheti, hiszen van rá pénze. Az elhízottság tehát a vagyon mutatója. A cár igen gazdag - mosolyog el ismét Acil. - Más vallásokhoz hasonlóan itt is előkerült az aszkéta életmód preferálása, a tanácsos például igen keveset eszik, és öltözködésében is visszafogottabb, de ezt nem mindenki követi, elég csak megnézni a pópát. Dul Ben Derul főtanácsos nem is támogatta a Rekop megválasztását, de a tanácsos ügyesen játszotta ki a lapjait. Nem könnyű úgy pópának lenni, hogy a vallási ügyek vezetője, a főtanácsos nem támogat, neki mégis sikerült. Ezért gondoltam, hogy érdekes vendég lehet a fürdőnél.
A gépek most megkerülik a hatalmas dokkot, ahová érkeztél korábban, és már látszik is a toronyváros. A naplemente után most a városi fények pompájában láthatod a hatalmas építményeket. Minden torony kivilágítva áll, a magasabbak általában pompásabbak, színesebbek, van, amelyeken mozgófények vannak, és néhányon még a fürdők is fényt árasztanak.
-A fürdő gyakorlatilag olyan, mint egy egyszerű tárgyalás, csak éppen kötetlenebb. A felek itt elhagyják egymás hivatalos megnevezését, mindenkit rendes nevén szólítanak, és nincsenek tabuk. Mivel ő császári felséged tiszteletére ül össze a fürdő, csakis ő császári felséged tisztje eldönteni, hogy milyen témákat tárgyalhatnak a fürdőn, ezeken belül azonban bármi megengedett. Ön megmondja, miről szeretne beszélni, a többiek kifejtik a véleményüket, kötetlen beszélgetés alakul ki, amíg ön új témát nem vet fel. A fürdő alatt nem szolgálnak fel sem ételt, sem italt. A hagyomány szerint a tárgyaló felek ruha nélkül fürdőznek, de ez akkoriban alakult ki, mikor nők még nem vettek részt fürdőkön. Azóta, ha a női felek úgy kívánják, egyfajta fürdőleplet hordanak a résztvevők. Ezt is ön dönti el.
A siklók az egyik legmagasabb toronyhoz közelítenek, azonban ekkor a cári sikló lassít, majd irányt vált. A vádló éppen hátrafordulva magyaráz neked, így nem vette észre, te viszont jól látod, hogy lassan elkanyarodik.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2675
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Ko-Rel on Szer. 14 Nov. 2012, 10:22

Nebo nyugtázta, hogy akkor nem a félelem és izgatottság miatt zabált ennyit a cár, hanem ez a megszokott. Már-már verseny?
- Micsoda barbár szokás – jegyezte meg egy fintorral.
Ahelyett, hogy inkább jó példát mutatna a népnek, nem ehelyett kimutatja, hogy ő az, aki az egyik leggazdagabb a bolygón, nehogy bárki megkérdőjelezhesse mindezt. Már valahogyan ezt is némileg visszataszítónak és undorítónak találta. Valószínűleg az játszhatott ebben közre, hogy őt alapvetően nem arra nevelték, hogy királynő, vagy császárnő lesz, hanem csak egy az uralkodói házból. És már ez a kettő is igencsak távol állt egymástól. Bár a Halak sem voltak ilyen felvágósak, ahogyan a férje és ő sem. Persze meg kellett adni a módját, de nem ennyire barbár és gusztustalan módon.
- A Földön is így van a majmok „keresztény” vallásánál – mondta. – A papok egyszerű ruhát hordanak, de minél magasabb rangon vannak, annál díszesebb és kirívóbb az öltözködésük. A bíborosok és a pápá már-már cifrábban öltözködik, mint a bolygó uralkodói.
Kinézett az ablakon, szép látvány volt, ahogyan a fürdőket megvilágította a lemenő nap fénye. Furcsa volt, de némileg hiányérzete volt ezt a sok fát és dzsungelt látva. Soha sem hitte volna, hogy a tenger morajlása és annak látványa hiányozni fog neki. De mindig is ott volt, amikor élt, nagyon sokáig a víz alatt, majd az utolsó két és fél évben felette és rajta. Érdekes szokások, volt egy olyan érzése, hogy mindenki azt várta, hogy majd diszkréten fürdőlepedős verziót választja.
- Rendben, akkor maradjunk a régi szokásaiknál, nem szükséges a fürdőlepedő – mondta nyugodtan.
A Vádló arcát fürkészte, kíváncsi volt a reakciójára, hiszen a nap folyamán már látta, hogy a nagyon erős érzelmek ki szoktak ütközni az arcára. A megdöbbenés a megérkezés után, hogy megváltoztatta a napirendet a művészeti kiállításokkal, a düh és harag a merényletre. Ez valószínűleg a csúcspontja lehetett a napnak.
- Nagyúr, úgy két óra irányban térjen ki a megfelelő útvonalra, mert a végén még elveszünk – mosolyodott el.

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Ko-Rel, Zam-Rel, Nephthys Boltagon, Doria McKenzie-Boltagon, Melissa Boltagon/Medúza
Shi'ar kalandjutalom: Kallark (Gladiátor); 2210ből: Kallistrate Pherenike McKenzie-Boltagon; X-diák: Lilandra Neramani
Végtelen Háború: Zam-Rel, Namor McKenzie, Melissa Boltagon; Ultimate: Dr. Melissa McKenzie; AoA: Doria McKenzie-Boltagon
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1267
Hozzászólások régi : 804
Korábbi szint/kredit : 9. szint - 20 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t609-ko-rel http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Godlaw / Tao on Kedd 20 Nov. 2012, 15:52

Acil ismét elárulta érzelmeit, vélhetően nem a véleménye palástolása az erőssége. Arca kissé elpirul, szemeit pedig gyorsan lesüti. A gondolat, hogy ruha nélkül lát téged, valószínűleg zavarba hozta, és az sem utolsó szempont, hogy vajon a férjed mit szól majd mindehhez.
A szavaidra aztán idegesen fordult meg, és míg te mosolyogva közölted a hírt, ő korántsem kezelte ezt ennyire könnyedén.
-Mit csinálnak? Az ott a cár tornya, miért kanyarodnak el? - Kérdi értetlenül. A siklót irányító testőr rögtön a rádión kezd beszélni, majd hátraszólva válaszol a vádlónak.
-Nagyúr, azt mondják, hogy üzenetet kaptak a cár tornyából. "Biztonsági hiba" lépett fel. Ez annyit tesz, hogy őket is megtámadták, méghozzá a fogadás alatt.
-Tudniuk kellett, hogy a cár nem lesz a toronyban. Lehet, hogy nem ő volt a célpont, vagy... - A vádló tűnődése közben a siklótok követi a cár, aki most a te tornyod felé vette az irányt.
-Azt mondják, ő császári felséged engedelmével a vendég tornyában rendezik meg a fürdőt, mivel az biztonságosabb hely - elhallgat a férfi, majd leveszi fejéről az adóvevőt.
-Most pedig már két perce elnézést kérnek... - Teszi még hozzá.
A vádló arcán töprengést látsz, nyilván mérlegeli a lehetőségeket, hogy mennyire biztonságos ez a megoldás.
-Mivel nem mondtuk korábban, hogy minket is megtámadtak, valóban azt hihetik, hogy ez a hely biztonságos. Ha mást javasolnánk, gyanút keltenénk. Azt hiszem, legjobb, ha ő császári felséged engedélyezi a fürdő megtartását, az épület most már valóban biztonságos. És a két generátort egyszerre nem tudják lezárni, így nem kell tartani újabb támadástól.
Kérdőn néz rád Acil, hogy megadod-e az engedélyt, miközben a siklók lassan elérik a tornyot, ahol elszállásoltak.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2675
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Ko-Rel on Kedd 20 Nov. 2012, 18:44

És ismét egy apró női győzelem, ahogyan a Vádló elkékült a hír hallatán. Egy pillanatra még megfordult a fejében, hogy rákérdez, hogyha a nagyurat zavarja mindez, akkor a fürdőlepedőhöz fog ragaszkodni, de nem akarta még jobban zavarba hozni a férfit annál, mint amiben már volt. Bár saját maga roppant jól szórakozott volna, de ezt nem akarta a testőre kárára megtenni. Azonban arra, hogy Acil miként reagált erre, hogy elkanyarodtak már Nebo is felvonta a szemöldökét. Ezek szerint nem kellett volna és az ő kompjuk haladt a jó irányba.
- Vagy elterelés és megtévesztés – fejezte be a Vádló gondolatmenetét a nő.
Vagyis eléggé sanszosnak találta, hogy a férfi is így vélekedett.
- Csak én érzem úgy, hogy nem volt arra támadás és azt hiszik, hogy akik a mi tornyunkat támadták meg sikerrel jártak? – kérdezte.
Bólintott, hogy megadja az engedélyt arra, hogy a saját szállásánál legyen a fürdő, ami talán abból a szempontból jobb is volt, hogy az immunerősítőit úgyis aktuális volt bevennie, főleg, hogy idegen fajokkal merészkedik egy fürdővízbe. Elég ideje volt távol Attilan-tól és a szervezete is lassanként alkalmazkodott a nem baktérium és vírusmentes területekhez, de egy ilyen fürdőzés valószínűleg még neki is megterhelő lenne gyógyszerek nélkül.
- Pontosabban… ha a támadás a mi tornyunk felé is csak elterelés volt és aközben valaki, valakik elhelyeztek valamit az épületben – fejezte be a gondolatot.
Remélte, hogy csak a túlzott paranoiája mondotta vele ezt és a Vádlónak van igaza és nincs semmilyen veszély sem az épületben már. Hacsak nem maga a cár, vagy a tanácsos az, aki megpróbálja valamilyen módon megölni őt a fürdőzés alkalmával. Hiszen nem tudta, hogy az embertelenek gyenge immunrendszere mennyire volt közismert tény a birodalomban, főleg, hogy a sajátjaiknak nem volt efféle hátránya, mint az Attilanról származóknak.

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Ko-Rel, Zam-Rel, Nephthys Boltagon, Doria McKenzie-Boltagon, Melissa Boltagon/Medúza
Shi'ar kalandjutalom: Kallark (Gladiátor); 2210ből: Kallistrate Pherenike McKenzie-Boltagon; X-diák: Lilandra Neramani
Végtelen Háború: Zam-Rel, Namor McKenzie, Melissa Boltagon; Ultimate: Dr. Melissa McKenzie; AoA: Doria McKenzie-Boltagon
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1267
Hozzászólások régi : 804
Korábbi szint/kredit : 9. szint - 20 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t609-ko-rel http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Godlaw / Tao on Kedd 20 Nov. 2012, 20:39

Láthatóan a vádlóban is hasonló gondolatok merültek fel, mint benned.
-Nem elképzelhetetlen, hogy valamit elhelyeztek az épületben. Nem ismerjük teljes mértékben a technológiájukat, de szerencsére nem az apró szerkezetek létrehozásáról híresek a vormok, ekkora kézzel nem is tudnák használni. Náluk egy lehallgató készülék akkora, mint nálunk egy rendes kommunikátor, feltűnő lenne. Az épületet amúgy is átkutattuk azokon a pontokon, ahol behatoltak, még a tetőt is átvizsgáltuk, és hődetektorral is szkenneltük a dzsungelt. Nagyon meglepődnék, ha sikerült volna ajándékot hagyniuk - morfondírozik a vádló.
-Természetesen a testőrök a tetőn fognak járőrözni, és a fürdő közelében is elbújtatok pár embert a dzsungelben.
A siklók továbbhaladtak, az embered közölte a kommunikátorban, hogy engedélyt adsz a fürdő helyszínének megváltoztatására, és a vádló is újra előrefordult.
-Túl sok az elterelés - vélekedik az "Olajos Kezű" testőr. - Kell lennie egy...
-Valódi célpontnak - fejezi be a gondolatmenetet Acil. - A kérdés csak az, hogy mi vagyunk azok, vagy ők...?
A cári sikló és a te siklód egyszerre landol a torony erkélyén, majd mindannyian kiszálltok. A cár rögtön bele is kezd mondókájába.
-Végtelenül sajnálom, ezt a kis affért, példátlan, hogy megtámadják a cári rezidenciát, ráadásul éppen ilyen érzékeny időszakban. A biztonsági szakemberek szerint a torony kifogástalan állapotban van, de főtanácsosom javaslatára hajolva úgy éreztem, a legcsekélyebb esélyt sem szabad megadnunk senkinek, hogy kárt tegyen a fürdő bármely résztvevőjében.
Az irdatlan sebességgel elhadart bocsánatkérés közben a tanácsos zavartan néz körül, mintha attól tartana, hogy itt sincs teljes biztonságban. A pópa arcán őszintétlen mosoly húzódik, láthatóan már nem örül annyira, hogy egy olyan fürdőn vehet részt, ahol esetleg az életére törnek. Egyedül a cár az, aki nem mutatja félelem jeleit.
-Kérem, ő császári felséged semmiképp se bosszankodjon emiatt, biztos vagyok benne, hogy itt nem leselkedhet ránk veszély. Remélem, ez az apró probléma nem rontja el a kedvét.
A vádló láthatóan nem hisz abban, hogy véletlen lenne ez a támadás, bár logikus, hogy egy biztonsági hiba után áttegyék a fürdő helyszínét. A testőrök egy része bemegy az épületbe, és felveszi a jelentést a torony őreitől, amíg odakint beszélgettek, aztán bólintanak, és Acil jelzi, hogy elindulhattok a fürdő felé, mert odabent nem történt semmi.
Miután esetleg reagálsz a cár mondandójára, Acil is megszólal.
-Ő császári felsége úgy határozott, nincs rejtegetni valója a fürdő résztvevői közt, csatlakozik hozzánk, miután felkereste lakosztályát.
Ezzel ők a lift felé indulnak, ahonnan a tetőre juthatnak, téged pedig a szobád felé kísérnek a testőreid, akik közé most már a toronyban hagyott embereid is csatlakoznak.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2675
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Ko-Rel on Szer. 21 Nov. 2012, 10:15

Hamar kiderült, hogy a tárgyak elhelyezése nem volt olyan egyszerű, mint gondolta, mivel azok is a vormok méreteiben készültek. Azaz bárki kiszúrhatta volna őket, hogy ott vannak. Hacsak, hacsak, igen, ez egy eléggé életképes gondolat volt a korábbiak alapján, így szóvá is tette.
- A vormok – mondta Nebo. – Mi van, ha más bérelte fel őket és az adott nekik megfelelő szerkezeteket?
Minden eshetőségre fel akart készülni, de megnyugtató volt, hogy nem csak benne merültek fel efféle dolgok, hanem a Vádlóban és a testőrökben is. Ki lehet a valódi célpont, a vormok, vagy saját maguk. Nebo aggódott amiatt, hogy ő, révén voltak, akik nem igazán örültek a császárság bevezetésének és a párnak egyelőre örököse sem volt, igaz azt kevesen tudták, csak az otthoniak, hogy Unspoken Nebo előtt, sem után nem nézett más nőre, ha meghalna sem tenné valószínűleg és akkor soha sem lenne örököse. A stelláris birodalom egy nemzedék után visszakerülne a kree-k kezébe. És Nebo pedig még mindig nem esett teherbe, így az egész mostani helyzet a számára még inkább kellemetlen volt és jogos volt a feltételezés, hogy ő a célpont. Ez sokkal nagyobb ügy volt, mintsem a több, mint tízezer lakott bolygóból egyen ki a kormányzó.
Miután kiszálltak a cár azonnal ott termett, hogy bocsánatot kérjen, a pópa félt, ahogyan a tanácsos is, most miért? Hogy lebuknak mielőtt sikerrel járnak, vagy tényleges félelem, hogy ő halhat meg? A cár viszont nyugodt, mintha azt hinné, hogy minden a legnagyobb rendben. Nebo is aggódott, nem a halál miatt, az neki még mindig nem volt fontos, csak egy újabb lépés, ami szükséges, a vérvonala jobban aggasztotta és a férje pozíciója is. Igaz neki sikerült teljes nyugalmat erőltetnie az arcára és így hazudott a cárnak.
- Nem szegte és – majdnem kimondta, hogy nem kell elnézést kérni – apró gikszerek a legjobb szervezésbe is becsúszhatnak.
Még egy profi mosolyt is sikerült összeszínészkednie, majd a Vádló szavaira bólintva elindult a lakosztálya felé, hogy ott lemossa a sminket is az arcáról, a fürdő közben elkenődhetne, majd átöltözzön a fürdőzésre és csak egy selyem köntösben menjen fel. Illetve az immunerősítőből a szükséges adagot is beadja magának, hiszen nem lehet eléggé óvatos, hogy milyen nyavalyákat szedhetne össze odafent. Amint kész van mindennel és nem zavarja meg senki, akkor el is indul felfelé a testőrökkel.

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Ko-Rel, Zam-Rel, Nephthys Boltagon, Doria McKenzie-Boltagon, Melissa Boltagon/Medúza
Shi'ar kalandjutalom: Kallark (Gladiátor); 2210ből: Kallistrate Pherenike McKenzie-Boltagon; X-diák: Lilandra Neramani
Végtelen Háború: Zam-Rel, Namor McKenzie, Melissa Boltagon; Ultimate: Dr. Melissa McKenzie; AoA: Doria McKenzie-Boltagon
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1267
Hozzászólások régi : 804
Korábbi szint/kredit : 9. szint - 20 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t609-ko-rel http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Godlaw / Tao on Szomb. 24 Nov. 2012, 15:21

A hálótermedben némi időt eltöltve, szolgálóid segítségével megszabadulsz a sminktől, majd rád adnak egy szinte átlátszó selyemköntöst, mely akár lehetne is átlászó, hiszen néhány perc múlva ruha nélkül fogsz majd fürdőzni. Testőrséged kíséretében a lifthez mész, ami ezúttal gond nélkül visz fel a tetőre. Ott két testőr melletted marad, és elkísérnek a keskeny, kövezett ösvényen, ami a fürdőhöz vezet. A többi testőr azonnal beveszi magát a dzsungelszerű, buja növényzetbe, hogy lesben állhassanak, és szemmel tarthassák a tető minden pontját. Két őr a liftnél marad.
A fürdőhöz érve látod, hogy a többi résztvevő, beleértve Acilt is, a forrás mellett állnak. Mind félig mesztelenek, csak egy lenge törölközőt tartottak maguk köré csavarva. Érkezésedkor aztán a vádló bólint, és láthatóan nagy önuralomra van szüksége, hogy egyrészt ne piruljon el, másrészt ne kezdje az erdőt pásztázni, hogy emberei mind jól elhelyezkedtek-e. A két testőr a forrástól két lépésre megáll, a vádló pedig most a cárra néz.
-Kezdődjék hát a fürdő - szólal meg a cár, törülközőjét leejti, majd lassú léptekkel elindul a gőzölgő forrás felé. A többiek követik a példáját, így pillanatokon belül a három vorm és Acil is mesztelen lesz, és besétálnak a vízbe. A lépcsőzetes kialakítás miatt kényelmesen le lehet ülni, minden addig megy be, hogy leülve a fejük kilógjon a vízből - ez persze a vormok számára jó néhány lépcsőfokkal lejjebb van, mint neked és a vádlónak.
Mikor te is bemésza vízbe, nem látsz a vormok arcán megilletődöttséget, vagy zavart a mesztelenséged miatt, a vádló is igyekszik palástolni ezt.
-Miről szeretnél beszélni velünk, Nephtys? - Kérdi a tanácsos a korábban már elmondott stílusban, hiszen a fürdőben nincsenek rangok, megszólítások, távolságok. Itt mindenki nyíltan beszélhet, amíg te témát nem kívánsz váltani.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2675
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Ko-Rel on Hétf. 26 Nov. 2012, 10:22

+18

Az udvarhölgy hamarosan megérkezett, a segítségével pedig hamar végzett a szükséges dolgokkal odafent. A gyógyszereket is beadta magának, illetve bevette őket, majd a selyem köntösben indult el felfelé. A tetoválásait szándékosan úgy igazította magán, hogy azért némileg azért takarjanak, leginkább a Vádló miatt, hogy ne hozza még kínosabb helyzetbe, a vormoknál nem gondolta, hogy egy humaniod lázba hozza őket. nagyjából be is jött a tippje, mert odafent Acil igencsak kényelmetlenül érezte magát, de a vormok nem. leejtette magáról a köntösét és bemászott ő is a fürdőbe, miután a cár megnyitotta azt. A kérdést pedig máris megkapta, amint bent volt a vízben. Utoljára ezen a néven csak hivatalos összejöveteleken szólították. Gyerekkora óta megvolt a beceneve, ami könnyebb és egyszerűbb volt.
- Kezdetnek akkor Nebo a nevem, szinte mindenki így hív – mondta. – A Nephthys továbbra is túl hivatalos.
A férje volt a kivétel, ő mindig úrnőmet mondott, de az most nem volt fontos. A téma, ezen gondolkodott, de nem igen volt semmi, amit ezekkel akart volna beszélni, de az illem és az ehhez hasonlók miatt kénytelen volt, ahogyan még jó arcot is vágni hozzá. Így végül hirtelen jött ötletként a pópa felé fordult.
- Most, hogy több évezred után a vallás ismét szerepet játszhat a birodalomban, miként próbálod majd visszaintegrálni ezt a nézetet a vormok hétköznapjaiba? – érdeklődött. – Úgy vélem, hogy nem lesz egy könnyű feladat.

A ruha nélküli Nebo

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Ko-Rel, Zam-Rel, Nephthys Boltagon, Doria McKenzie-Boltagon, Melissa Boltagon/Medúza
Shi'ar kalandjutalom: Kallark (Gladiátor); 2210ből: Kallistrate Pherenike McKenzie-Boltagon; X-diák: Lilandra Neramani
Végtelen Háború: Zam-Rel, Namor McKenzie, Melissa Boltagon; Ultimate: Dr. Melissa McKenzie; AoA: Doria McKenzie-Boltagon
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1267
Hozzászólások régi : 804
Korábbi szint/kredit : 9. szint - 20 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t609-ko-rel http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Godlaw / Tao on Szer. 28 Nov. 2012, 16:38

A kérdésedre a pópa arca felderül, valószínűleg megtiszteltetésnek érzi, hogy őt tünteted ki először a figyelmeddel.
-Nos... Nebo - kezdi bátortalanul, valószínűleg igen szokatlan neki a helyzet, hogy ennyire magas rangú személlyel vegyen részt egy fürdőn. - Ez egy olyan kérdés, amivel már eddig is sokat foglalkoztam, és sok ötletem van. Ahhoz, hogy az egyetemes vallásunkat tovább éltessük, elsősorban az kell, hogy a tömegekre tudjunk hatni. Nem indulhatunk kicsiben, mint a szekták, amiket korábban kigyomláltunk, mert akkor elnyomhatnak minket. Ezért a hangsúly a méreten van. Mindenekelőtt hatalmas és sok templom szükséges, hogy a vormokhoz ismét eljusson az ige, és mindenki számára elérhető közelségbe kerüljön egy hely, ahol imádkozhat, ahol segítségre lelhet, és ahol segítséget is nyújthat.
A tanácsos láthatóan a mondat végén méltatlankodó arcot vág, és még szisszen is egyet hozzá.
-Már ha a segítség nyújtása alatt az egyház támogatását érted, Rekop - teszi hozzá gúnyosan, majd feléd fordul. - A gond az, hogy nincs meg az a közösségi érzés, az a szellemi összetartó erő, ami egyszerű tömegből egy valódi gyülekezetet hozhatna létre. Ezekkel a módszerekkel az vormok nem kerülnek közel egymáshoz, csak az egyház zsebéhez.
-Derul és én mindig is eltérő állásponton voltunk ezzel kapcsolatban - folytatja a pópa. - Nem érti meg, hogy ha nem szerzünk forrásokat, nem tudjuk létrehozni a templomokat, nem tudjuk fizetni az ige hordozóit, és...
-Nagyon is jól értelek, barátom. Még több pénzt akarsz szerezni, hogy abból újabb csecsebecséket vehess, és az ige hirdetőit is gazdagíthasd. Minden adakozott pénzérme eggyel több gyűrűt jelent a farkadra - a tanácsos, éles bírálata után, feléd fordul. - Részemről jobb szeretem azt a felfogást, hogy a vallás dicsőítése nem egyenlő a saját fényezésünkkel. Nem kell nemesi ruhákban járnunk ahhoz, hogy nemessé tegyük szavainkat. Így az adakozók pénze arra használható, amiért valójában adják: hogy megsegítsünk olyanokat, akik rászorulnak. Természetesen kellenek templomok, de a templom csak a testet gyűjti egy helyre. A gyülekezet az, ami a lelket köti össze. És ehhez az kell, hogy egymás barátai, segítői, lelki társai legyenek a gyülekezet tagjai.
A cár és Acil egyelőre nem szólnak hozzá a témához, láthatóan ez az ellentét inkább a tanácsos és a pópa hatáskörén belül helyezkedik el. Ez persze nem jelenti, hogy nincs véleményük a dologról...

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2675
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Ko-Rel on Csüt. 29 Nov. 2012, 10:22

Nebo hallgatta, hogy a két férfi vitatkozik azon, hogy miként kéne a vallást újra elterjeszteni. Meglepő volt, hogy lényegében pont a legalapvetőbb dolgokra nem gondoltak. Csak a pénzszórás és az ehhez hasonló dolgok kerültek rivaldafénybe. Vajon, ha elmondja a véleményét, mennyire fogják istenkáromlónak tartani érte? Hamarosan úgyis kiderül majd, mivel nem arról volt híres, hogy véka alá rejtse a véleményét és most is meg kívánta osztani velük.
- Úgy vélem, hogy a legfontosabb dolgok kimaradtak – kezdte. – Derullal kell egyetértenem. A hatalmas fényűzés és hivalkodás csak elbátortalaníthatja, elidegenítheti az egyszerű vormokat, akik így csak azt látják, hogy mekkora az osztályok közötti különbség. Odahaza Attilanon gyermekkorban kezdik a vallás és filozófia tanítását. Az iskolában, lehetséges, hogy itt is ez lenne a legjobb módja, először tanítani erről a vormokat, iskolákban, egyetemeken, továbbképzéseket tartani a dolgozóknak. Kialakítani a vallási közösségeket, majd ezeknek apró szentélyeket emelni, mikor sok ilyen pont jön létre, csak akkor építeni templomot, mikor már szükség van rá.
Volt egy szimpatikus pont még, amit a földi kultúrában hallott és náluk tanult.
- A legtöbb általam ismert vallásban a papok, az ige hirdetői nem kapnak fizetést, adományokból tartják fent magukat és sok helyen a pappá szentelésükkor lemondanak minden földi javukról is, hogy csak az istenüknek és vallásuknak szentelhessék teljes életüket.
Volt egy olyan érzése, hogy a pópa ezen el fog szörnyedni, de a tanácsos imádni fogja ezt a megjegyezést, hiszen Nebo számára úgy jött le az este folyamán és Acil szavaiból, hogy a férfit zavarja a pópa kapzsisága.

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Ko-Rel, Zam-Rel, Nephthys Boltagon, Doria McKenzie-Boltagon, Melissa Boltagon/Medúza
Shi'ar kalandjutalom: Kallark (Gladiátor); 2210ből: Kallistrate Pherenike McKenzie-Boltagon; X-diák: Lilandra Neramani
Végtelen Háború: Zam-Rel, Namor McKenzie, Melissa Boltagon; Ultimate: Dr. Melissa McKenzie; AoA: Doria McKenzie-Boltagon
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1267
Hozzászólások régi : 804
Korábbi szint/kredit : 9. szint - 20 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t609-ko-rel http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Godlaw / Tao on Csüt. 29 Nov. 2012, 11:55

A várakozásod tökéletesen teljesült, a pópa lélegzete is elállt a felvetéstől, hogy egy vallási vezető mondjon le a fizetéséről, és éljen önmegtartóztató életet. Eközben Dul Ben Derul főtanácsos bölcsességedet helyeselve bólogat a javaslataidra, ő szólal meg előbb, mert Rekop még mindig magán kívül van az ötlet abszurditása miatt.
-Az oktatást illetően hasonlóak az elképzeléseink Rekoppal, és a tiédtől sem térnek el nagyban, Nebo. De örülök, hogy ilyen tisztán állást foglalsz a vallási kérdés ezen sarkalatos pontján. Szerénykednék, ha nem mondanám, hogy én is ezt az elvet vallom, és próbálom már egy ideje terjeszteni is, de persze aki egyszer hozzájutott a vagyonhoz, nehezen mond le róla, nem igaz, Rekop?
A pópa szóra nyitná a száját, de mintha újra és újra meggondolná magát, végül mégis csendben marad. A cár teszi hozzá magáét inkább.
-Részemről meg tudom érteni Rekop álláspontját is, amíg a vallás kevés hívőre talál, és sok vetélytársra, nem árt, ha a pompa és a gazdagság is bátorítja a híveket. Az egyszerű vormokat, ahogy te is fogalmaztál, ez sokszor meggyőzi arról, hogy csak valódi isteni kegy emelhet ilyen magasra valakit. De belátom, némileg elavult álláspont ez most, hogy a vallási tilalom már jó ideje véget ért, és kezd megerősödni a hit.
A cár véleménye láthatóan mind a tanácsost, mint a pópát meglepte, és pópa most már végképp képtelen napirendre térni afelett, hogy minden jelenlévő kisemmizné őt.
-Örülök, hogy ebben egyetértünk, Vok - jegyzi meg kedélyesen a tanácsos.
-Kétségtelen, hogy ez egy olyan pont, ami az összefogást erősítheti, és ez vészterhes időkben igen hasznos. A háborúkat nem csak fegyverrel vívják, hanem eszmékkel is, és egy erős, egységes háttérből támogató bolygó néha többet segít, mint egy vérszomjas, de kétséges erkölcsű hadsereg.
Acil bölcs szavai talán kevésbé illenek a témához, némileg közhelyként is hangozhatnak, ő azonban komoly arccal közli meglátását.
-Magam sem mondhattam volna szebben, Acil - helyesel a cár elégedetten.
-Azért abban egyetérthetünk, hogy a vallásnak háborús időkben nagyobb felelőssége van az egyszerű igehirdetésnél - szólal meg most újra a pópa. - A propaganda, az összefogást elősegítő egységes ellenségkép kialakítása, és az ellenség démonizálása mindenképp olyan fortélyok, amelyek segítik az összefogást, és amiben az vallás sokat segíthet. Ehhez pedig szükség van anyagi háttérre.
A tanácsos fürkészően pillant a pópára.
-Ha pénzt adsz a megtévesztésre, talán éppen téged tévesztenek meg a pénz céljával kapcsolatban - jegyzi meg Acil éleslátásával, amivel ezúttal ő éri el, hogy a tanácsos egyetértően bólogasson.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2675
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Ko-Rel on Pént. 30 Nov. 2012, 11:57

Győzelem, öröm volt látni, ahogyan a pópa szóhoz sem jutott, amikor felvetette az álláspontját, azonban a tanácsos igencsak örömmel vette ezt tudomásul. És még a Tanácsos is rátett egy lapáttal, valahogyan egyet kellett értenie vele, hogy aki megízlelte a jólétet és a vagyont, nem fog önként lemondani róla, ami viszont felvetett még egy remek kérdést.
- Arra nem gondoltak, hogy eltöröljék a vagyont és megadjanak mindenkinek mindent, amire szüksége lehet? – kérdezte.
Hiszen Attilan-on is mindenki megkapta, amit akart, révén ott nem az embertelenek dolgoztak meg az ételért és az ehhez hasonlókért, hanem az alfa primitívek és mindenkinek megvolt mindene, amit akart. Amire hivatott volt a kasztjának megfelelően. Végighallgatta a férfiak civódását és beszédét, a végén ő is egyetértően bólintott Acil szavaira, mennyire igaz volt, amit mondott.
- De annyira a vallást fontosnak sem szabad tartani a háborúban – tette hozzá. – A vallási fanatisták mindig is túlságosan veszélyesekké válnak és nem lehet őket semmivel sem uralni. Egy ilyen csoport a háborúban mészárszékké változtathat mindent és csak többet árthatnak, mint amennyit használnak.
A beszélgetést lényegében csak fél füllel hallgatta tovább, közben már máson járt az agya, volt még valami, ami érdekelte, ami igencsak fájó pont lehetett Acil számára, de ettől függetlenül úgy vélte, hogy mindenképp fel kell tennie a kérdést.
- Tudjuk mind, hogy a Legfelsőbb Intelligencia lényegében maga volt a vallás korábban és azt is tudni illik, hogy a legfőbb célja az volt, hogy a kree fajt tökéletesítse. Minek tartanátok ti azokat, vallásos keretek között maradva, akik az Intelligencia szerint arra méltók és arra hivatottak, hogy ők hozzák el a kree faj következő evolúcióját?
Érdekelte ez a kérdés és kíváncsi volt, hogy minek is tartják őket valójában.

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Ko-Rel, Zam-Rel, Nephthys Boltagon, Doria McKenzie-Boltagon, Melissa Boltagon/Medúza
Shi'ar kalandjutalom: Kallark (Gladiátor); 2210ből: Kallistrate Pherenike McKenzie-Boltagon; X-diák: Lilandra Neramani
Végtelen Háború: Zam-Rel, Namor McKenzie, Melissa Boltagon; Ultimate: Dr. Melissa McKenzie; AoA: Doria McKenzie-Boltagon
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1267
Hozzászólások régi : 804
Korábbi szint/kredit : 9. szint - 20 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t609-ko-rel http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Godlaw / Tao on Vas. 02 Dec. 2012, 20:34

A cár megértően bólint a kérdésedre, majd nyugodt, már-már leereszkedő hangon válaszol.
-Sajnos a Vormir nem rendelkezik olyan gazdagsággal, hogy mindenkinek kielégíthessük az éhségét. A nemesek és magas rangú tisztségviselők természetesen különleges helyzetben vannak, épp azért, mert a felelősségük is nagyobb. De ezen kívül igyekszünk a vorm egyenlőségét hirdetni. Mindenkit annyi illet meg, amennyiért megdolgozik, a szűkös erőforrásokkal jól kell tudnunk gazdálkodni, így fel kell mérnünk, kinek ér többet a munkája, és kinek kevesebbet. Természetesen azonban senkit sem dolgoztatunk ingyen, a vorm már régen elvetette a rabszolgaság fogalmát. És mivel más intelligens fajok nem élnek a bolygón, nem tudjuk kiszervezni a munkát, hogy a vorm dőzsölhessen.
-Úgy vélem, ez nem is lenne etikus, már ha valóban intelligens fajról beszélünk - teszi hozzá a tanácsos, aki valószínűleg rájött a párhuzamra az Alfa primitívekkel.
A vallási fanatikusokról szóló megjegyzésedre csak mindannyian bólintanak, a pópa kevésbé lelkesen, míg Acil igen hevesen. Mint a legtöbb kree, ő is alapvetőnek veszi a fegyelmet, ami nem éppen a vallási fanatikusok sajátja.
Mikor aztán témát váltasz, egy ideig csönd követi csak a kérdésedet. Aztán a tanácsos szólal meg először.
-Az evolúció érdekes fogalom... - Kezd bele elmélkedve. - Mert ami előrébb áll az evolúcióban, nem feltétlenül jobb, mint minden más. Jómagam úgy képzelem ezt, mint egy fa gyökerét. Egy gyökér lehet hosszú, újra és újra elágazó, és métereken át tarthat. De mit ér a gyökér, ha nem a megfelelő irányba nő?
-Nem egészen tudlak követni - jegyzi meg a cár.
-Úgy értem, a változásnak csak akkor van értelme, ha a megfelelő irányba történik. Evolúcióból nincs egy, nincs jó iránya, amiről felismerheted, hogy ezt kell választanod. Az evolúció a környezetre adott válasza a benne élő lényeknek. De a környezet változik, így az evolúció nem egy út, hanem egy szerteágazó gyökérzet. Nem tudhatod, hogy melyik irány lesz a megfelelő, hiszen olyan időtávon kell gondolkodni, amit egy-egy lény nem láthat be, csak az egész faj.
-Az élet tökéletesítése egy szent küldetés - veszi át a szót a pópa -, aminek egyik formája, hogy ellenállóbbá, jobbá tegyük a fajt. Az Intelligencia viszont figyelmen kívül hagyott egy lépést, méghozzá a legelső lépést. Miért éppen a kree fajt akarja tökéletesíteni? Van-e olyan faj, ami már közelebb áll a tökéletességhez? Ez az a kérdés, amit sosem tett fel, és ezért gondolom céltalannak a küzdelmet.
Ezen a cár és a tanácsos is elgondolkodik, végül a cár szólal meg.
-Te most azonban a cél helyességét vizsgálod, a kérdés viszont a kitűzött cél elérését szolgáló tettekre vonatkozik. Úgy gondolom, a kree faj tökéletesítése mindenképpen hasznos, ahogy bármely más faj tökéletesítése is. Ugyanakkor véleményem szerint nincs tökéletes faj, hiszen ahogy nemes rokonom is mondta, a környezet változik, és más helyzetben más lesz majd a tökéletes.
-Korunkat sajnos éppen a változás jellemzi leginkább - szólal meg most Acil -, újabb és újabb háborúk, amik már az egész univerzumot befolyásolhatják, és amik új kihívások elé állítják azokat, akik az Intelligencia tervét próbálják végrehajtani. Olyan feladat ez, ami keserves munkával jár, és sosem ér végső célhoz. De a lényeg talán nem is a cél, hanem maga az út.
Újabb rövid csönd következik, aztán mielőtt bárki megszólalhatna, fodrozódni kezd a víz. A következő pillanatban hatalmas test tör elő a víz alól, a több mint öt méter magas, vörös vorm úgy emelkedik ki, mintha kilőtték volna. A kezében egy méter hosszú penge villan, amit ő valószínűleg tőrnek használ, aztán az egyik lépcsőfokról elrugaszkodik, és meglódul nagyjából feléd - nem látod pontosan, mert a kiloccsanó víz egy része a szemedbe fröcsköl, könnyen lehet hogy a melletted ülőket célozza majd meg.

Helyszín pontos leírása: nagyjából kör alakú forrás egyik szélén ültök, tehát nem körben a kör vonalán, mert akkor nagyon messze lennétek egymástól. Balról jobbra az ülésrend: főtanácsnok, te, cár, Acil, pópa. A vormok jó pár lépcsőfokkal lejjebb ülnek a vízben, ezáltal közelebb vannak a nagyjából középről feltörő késes vormhoz. A forrás körül nem tudod, pontosan hol helyezkednek el a testőreid.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2675
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Ko-Rel on Hétf. 03 Dec. 2012, 11:17

Ezzel nem értett egyet, hogy valakinek fontosabb a munkája, mint másoknak. Attilanon úgy nevelték őket, hogy mindenki munkája egyformán fontos, és éppen ezért voltak a művészek is roppantul megbecsült tagjai a társadalomnak, ahogyan egy tudós, vagy harcos is. Furcsa volt így hallgatni őket, hogy mennyire ragaszkodnak ahhoz, amit elértek. Valahol már-már undorító volt az egész, főleg neki. Aki hercegnőnek született, művész lett, ennek ellenére tanult harcot, majd a Galaxis védelmezőinek tagjaként az egyszerű köznép köreiben harcolt mindenféle luxust nélkülözve úgy, hogy bármikor megölhették. Ezek pedig? Attól félnek, ha egyetlen fillérük is elveszhet.
- Érdekes, azok után, amit ma hallottam, hogy a cári család gyermekei is a köznép soraiban nőnek fel, hogy megtanulják értékelni az egyszerű népeket és a kétkezi munkát… a szavaid nem úgy hangzanak, mintha így lenne. Sőt, mintha már teljesen elfelejtetted volna, hogy ők gyakran keményebben és többet dolgoznak, mint a kiváltságosok. Mert ők az életben maradásért dolgoznak, hogy legyen a családjuknak mit enni. A nemesek… hogy minél több pénzt zsebelhessenek be, nehogy valaha is gondjuk legyen. Ne próbáld magyarázni, hogy igazságos a rendszer.
Nézett a cárra kemény tekintettel, nem érdekelve, hogy mennyire gyenge a gyomra és ezt hatalmas sértésnek fogja venni minden bizonnyal. A vallási fanatistákkal egyetértettek, bár a pópa nem, ezen sem tudott annyira meglepődni. Visszatérve az univerzális embertelenekre, akiket ugyan Nebo nem nevezett így nevén, de láthatóan tudta mindenki, hogy miről van szó, a Vádlónak különösképpen.
- A kree faj stagnál jó ideje – szólt közbe. – Évmilliók óta nem léptek előrébb, ezt tudta az Intelligencia év tízezredek óta. Ezért szólította fel a kree-ket, hogy kísérletezzenek más fajokon és hozzanak létre újabbakat. Istent játszottak, majd a kreálmányaikat magukra hagyták.
Nem tette hozzá, mert félresikerült kísérletnek tartották őket és így vélekedtek róluk. Azzal nem számoltak, hogy jócskán felül fogják múlni a várakozásaikat végül.
- Így ezen esetben nem igen beszélhetünk konkrétan evolúcióról, az majd akkor lesz meg, ha az öt faj egyesül és Új Hala-n megkezdik, amire hivatottak.
Egy rövidke csönd, Nebo megérzett valamit, egy újabb halálvágy, amit eddig nem, sőt a medencéből. Ekkor látta meg a fodrozódó vizet is, majd egy hatalmas vormot pillantott meg, fegyverrel a kezében. Az rugaszkodott, amit még látott, hogy a saját irányába, de nem lehetett biztos benne, hogy tényleg ő a célpont. Azonban nem is akarta kivárni, hogy így van-e. Acil mindenképp be fog ugrani elé, vagy épp neki a vormnak, ahogyan lehet, hogy kintről a testőrök is, de nem akarta mindezt kivárni. A kezével nem a szemeihez kapott fel, hanem a háta mögé nyúlt és úgy lökte magát előrefelé, vagyis lefelé a víz alá, hogy a penge ne érhesse el, de ő maga mégis elkerülje a szúrást, ha azt tényleg neki szánták. Közben próbál a csukott szeme ellenére az új alak halálvágyára koncentrálni, hogy tudja merre lehet és még így is elkerülhesse azt, ha utána fordulna.Az Alfa primitívek létezése nem ismert egyébként. És nem egy olyan dolog, amiről beszélnek. Ezért volt, hogy még Nestorék sem tudtak róluk, pedig több mint fél évig ott éltek Attilan-on. És a földi kormányok sem tudnak róla, mert akkor tuti, hogy csúnya szemmel néznének a rabszolgatartó embertelenekre.

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Ko-Rel, Zam-Rel, Nephthys Boltagon, Doria McKenzie-Boltagon, Melissa Boltagon/Medúza
Shi'ar kalandjutalom: Kallark (Gladiátor); 2210ből: Kallistrate Pherenike McKenzie-Boltagon; X-diák: Lilandra Neramani
Végtelen Háború: Zam-Rel, Namor McKenzie, Melissa Boltagon; Ultimate: Dr. Melissa McKenzie; AoA: Doria McKenzie-Boltagon
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1267
Hozzászólások régi : 804
Korábbi szint/kredit : 9. szint - 20 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t609-ko-rel http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Godlaw / Tao on Pént. 07 Dec. 2012, 14:12

Az előrelendülő vorm közeledik feléd, te pedig egy kockázatos, ám végeredményben hatásos megoldást választasz, sikerül becsusszannod a vízbe, így lebukva eltűnsz a többiek szeme elől. A forró víz egy pillanat alatt járja melegíti fel a fejedet, és serkenti a vérkeringést, úgy érzed, mintha ezer tű szurkálná a szemedet, de a halálvágyat még mindig jól érzed. Valahonnan a mélyből jött, és most ott áll melletted. A víz zavaros, így nem látsz át rajta, de nekiütközöl egy méretes lábnak, ami csak a vormé lehet, és érzed, hogy melletted áll, nem feléd fordulva, hanem a tanácsos, Dul Ben Derul felé.
Ezután a vízben is jól hallható üvöltések hangzanak fel, először egy sziszegő sikoly, aztán Acil jól ismert, dühödt harci kiáltása. Ezután hallasz még néhány zajt, ami lézerfegyverek elsütésére utalhat, bár ezt csak kikövetkeztetni tudod, mert a víz alól nehéz pontosan megállapítani.
Végül Acil markát érzed a válladon, ahogy felhúz a víz alól. A fürdőben a cár ül még mindig eredeti helyén, arcán halálfélelem látszik, valószínűleg a sokk hatására nem tudott megmozdulni. A pópát látod elfutni a dzsungelszerű kertben, és közben sipítozva üvölt félelmében. Acil melletted áll, testét keresztbe karmolások tarkítják, amik vagy öt centi mélyen vágtak a húsába, erősen vérzik. Mellette a vorm fekszik, nyaka természetellenes pózba van csavarva, és több helyen is égett foltokat látsz rajta. Végül a tanácsos fekszik melletted a lépcsőn, félig kimászva a lépcsőn terült el, oldalában még mindig ott áll a hatalmas tőr. Acil és Derul vére lassan vörösre színezi a fürdő vizét, és az erdőből kibukkan pár testőröd. Acil int az egyiknek a pópa irányába, mire az elindul. Akárcsak a támadás előtt, most is teljes a csönd, pár pillanatra csak Acil lihegése és Derul nyögése hallatszik, a tekintetek pedig rád szegeződnek.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2675
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Ko-Rel on Szomb. 08 Dec. 2012, 02:36

Ahogyan a víz alá ért annak forrósága igencsak kellemetlenül hatott főleg az arcán, amit így ekkor ért el csak az. Ennek ellenére nem bukkant fel, pedig igencsak nagy késztetést érzett erre, a vorm férfi pedig nem mozdult felé, nem ő volt a célpont, vagy pedig csak egy nagyon jól kivitelezett elterelésről lehetett szól. A Tanácsos felé érezte annak a halálvágyát, ahogyan mindenki másét is érezte a medencében, akik ott voltak. amikor már kezdett fogyni a levegője ő maga is úgy gondolta, hogy már felmehetne a felszínre, egy kezet érzett a vállán, ami kirántotta a mélységből. Felérve nagy levegőt vett és nézte azonnal, hogy ki volt az; ekkor látta meg Acilt és a vérző felsőtestét. Egy erősebb és némileg dühös mozdulattal próbálta elütni szó szerint a férfi karját magáról miközben a tetoválások is meg-megmozdultak a testén és önállóan kúsztak arra, amerre a férfi karja volt nem sokkal korábban. A nő szemei a dühtől izzottak, a Vádlónak tudnia kellett volna, hogy mi is a képessége, a feladata a megvédése volt, nem pedig az, hogy megölesse magát azzal, hogy hozzáér.
- Ne érjen hozzám még egyszer! – szólt rá Acil-ra nem hisztérikusan, hanem parancsolóan. – Meg akarja magát öletni?!
Újra az a kép villant a fejébe, amikor a meglőtt és vérző fiával szemben áll és nem érhetett hozzá, nem ölelhette meg, mert lehetséges, hogy megölte volna azzal a mozdulattal, ha olyan súlyos lett volna a sérülése… Ekkor nézett csak körbe, Acil sérült, a pópa sikítva futkosott odakint a medencén túl, a cár halálra vártan sokkos állapotban, a tanácsos pedig oldalában a tőrrel sérülten feküdt. Néhány pillanatig még remegett, nem a sokktól, volt már rosszabb helyezben is élete során, inkább a dühtől.
- Mire várnak még?! – nézett ki a testőreire. – Hívjanak orvost a Vádlóhoz és a Tanácsoshoz, zárassák le az épületet és kutassák át töviről, hegyire, hátha vannak még bent merénylők! Azonnal! Kérek egy lézerpisztolyt és hozassanak egy ruhát is.
A hangja csak határozottságot rejtett, semmi félelem, tétovázás, vagy ehhez hasonlót nem is engedhetett meg magának ebben a helyzetben.
- Addig is üljön le és szorítsa el a sebét – parancsolta a Vádlónak.
Ezzel a tanácsosra nézett, hogy megállapíthassa, vagyis inkább megtippelhesse, hogy mennyire lehet súlyos annak a sérülése.

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Ko-Rel, Zam-Rel, Nephthys Boltagon, Doria McKenzie-Boltagon, Melissa Boltagon/Medúza
Shi'ar kalandjutalom: Kallark (Gladiátor); 2210ből: Kallistrate Pherenike McKenzie-Boltagon; X-diák: Lilandra Neramani
Végtelen Háború: Zam-Rel, Namor McKenzie, Melissa Boltagon; Ultimate: Dr. Melissa McKenzie; AoA: Doria McKenzie-Boltagon
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Ko-Rel
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1267
Hozzászólások régi : 804
Korábbi szint/kredit : 9. szint - 20 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t609-ko-rel http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Godlaw / Tao on Kedd 18 Dec. 2012, 14:27

Acilnak egy pillanatra elakad a lélegzete, ahogy leteremted, valószínűleg nem pont ezt a reakciót várta.
-Azt hittem, ő császári felséged elájult, azért nem jön fel - feleli kurtán, de most is betartva a méltó megszólítást. Így már érthetőbb, miért tett olyat, ami akár az életébe is kerülhet, ha közben megmentheti a császárnőt.
A pattogó parancsok aztán elérik a céljukat, az egyik őr azonnal leszól rádión, hogy jöjjön fel egy orvos, egy másik az épület lezárásának parancsát adja ki a rádión, a harmadik átad egy lézerpisztolyt a medencébe gázolva, és közben a rádión ruhát hozat neked. A többi testőröd is folyamatosan parancsokat harsog a rádiójába, mostantól mindenki csak fegyveres kísérettel mozoghat, teljesen át kell vizsgálni az épületet, stb.
A tanácsost vizsgálva látod, hogy a tőr elég mélyen van beleszúrva a testébe, de mivel nem ismered a biológiai felépítésüket, nem tudod, hogy milyen szervben okozhatott károsodást, és mennyire lehet súlyos.
Acil kimászik a fürdőből, és a partján ül le, a forró víz ugyanis nem tesz jót a vérző sebnek. Négy testőröd együttes erővel húzza ki a partra a tanácsost, és a cár is végre észbe kap. Ő a merénylőt húzza ki a vízből, és kutatja át valami nyom után.
-Bizonyára elrejtőzött a víz mélyén. Ott nem jelezte ki a hődetektor a forró víz miatt, és olyan mélyen volt, hogy ő császári felséged képessége sem érzékelte - gondolkodik hangosan Acil, arról azonban egyelőre nem beszél, hogy a korábbi biztonsági krízis során juthatott be, hiszen a te álláspontod szerint ilyen nem is történt.
Végre megérkezik a lift, ami most zsúfolásig meg van telve. Egy udvarhölgyed ruhát hoz, öt orvos siet felétek, és mögöttük vagy egy tucat fegyveres kree őr. Velük van ezenkívül a pópa is, akit a korábban elküldött őreid hoznak vissza, a vorm arcán továbbra is rettegés látszik, és láthatóan nem szívesen megy a fürdő közelébe, de az őrök hajthatatlanok.
Az orvosok közül kettő Acilt kezdi ellátni, három pedig a vormhoz lép, de láthatóan nincsenek a helyzet magaslatán.
-Én tanulmányoztam a vorm fiziológiát, de ez elég komolynak tűnik - jegyzi meg az egyik.
-Attól tartok műtétre lesz szükség, le kell vinnünk az orvosi szintre - teszi hozzá a másik.
-De mégis hogyan? - Kérdi az első ismét, hiszen a több, mint öt méteres lény mozgatása nem könnyű, és jelenleg nem is veszélytelen.
-Gravipaddal - válaszol a testőröd, aki korábban megbütykölte a siklót a fogadáson, és most is elviharzik, hogy megoldja a helyzetet.
-A sebek komolyak, a vérveszteség is jelentős, önnek is a gyengélkedőre kell mennie, nagyúr! - Acil láthatóan nem örül az orvosi véleménynek, a másik orvos közben gyors sebtisztítást és felszíni kötözést végez, de bizonyos, hogy a sebeket majd össze kell varrni. Végül a Vádló feláll, és az orvosokkal tart.
-Tízes szint - jegyzi meg a legközelebbi testőrnek, és te tudod is, hogy ez azt jelenti, legalább tíz testőrnek kell folyamatosan a közeledben tartózkodnia.
-Nincs nála semmi, ami azonosíthatná - szólal meg a cár, aki közben végzett a holttest átvizsgálásával, te pedig felveted a ruhádat, amit az udvarhölgy rád segített.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2675
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Vormir

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

4 / 6 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.