April Cinnamon

Go down

April Cinnamon

Témanyitás by April on Hétf. 08 Okt. 2012, 08:17

Név: April Cinnamon
Egyéb név(i): Tűzfészek
Faj: mutáns
Nem: nő
Jellem: jó
Személyazonosság: hivatalosan halott
Születési helye és idő: 1994. június 2. USA, New Jersey
Kor: 29 év
Család: Apja, Leon Cinnamon
Foglalkozás: X-Men
Testmagassága: 170 cm
Testsúlya: 60 kg
Szeme színe: zöld
Haja színe: vörös, fekete festett csíkokkal
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel: Tetoválások karján, testén, pirszingek, öltözködési stílusa
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: egészséges

Előtörténet:
April Cinnamon mutánsnak született – pont. Mi más kéne egy boldog élethez Apokalipszis világába? Például az, hogy a mutánsnak ne legyen olyan képessége, mellyel képes harcolni. Igen, így nem küldik csatákba, nem nevezik ki papnak vagy főpapnak, és nem kerül veszélybe. Hétköznapi életet élhet. Kell még valami? Nem árt, ha a családja gazdag, elvégre Apokalipszis világában is van pénz, hatalom, és jólét, ez a három pedig itt is összefügg. Eddig minden stimmel. Hát mi hiányzik még? Na persze, fontos, hogy semmiféle lelkiismerettel ne rendelkezzünk, a bűntudat szikráját se érezzük, amikor emberek milliárdjai pusztulnak el, és soha egy könnycseppet ne morzsoljunk el azokért a mutánsokért, akik valamiért mégis kiállnak az emberek mellett. Na tessék, pedig olyan közel jártunk a tökéletes élethez, és itt a végén, épp az 50 milliós kérdés előtt…
April, a Reneszánsz világhoz hasonlóan, itt is egy gazdag család második gyereke, azonban apjától, a milliomos üzletembertől jóval több figyelmet kapott, mivel fia, elsőszülöttje Apokalipszis katonái közé került, onnan pedig nem sokára hat láb mélyre a föld alá. April képessége kialakulóban volt, mikor apja rájött, hogy emiatt őt is katonának állíthatják, így rengeteg csúszópénzzel elintézte, hogy kislánya képessége hivatalosan „tárgyak felmelegítése” legyen. Ez sokkal szolidabban hangzik, mint a pirokinetika, nem igaz?
A lány burokban nőtt fel, apja meg akarta kímélni a világ szörnyűségeitől, és talán pont emiatt történt, hogy amikor April szembesült a mutánsok kegyetlenségével az emberekkel szemben, nem tudta elviselni saját mutáns létét sem. Talán ha szülei már fiatalabb korától feltárják neki Apokalipszis világának sajátosságait, lassan szokik hozzá. Így azonban a következmények elkeserítők voltak. Tizenhét öngyilkossági kísérletet hajtott végre a lány, hol bogyókat szedett be, hol benzingőzt szívott, az ereit vágta fel, vagy fel akarta akasztani magát. Tizenhat esetben túlélte, a tizenhetediknél egy mutáns gyógyította meg a képességével.
A kórházban fekve egy mutánsokból és emberekből álló lázadó csapat megtámadta az épületet, hogy orvosi felszerelést, gyógyszereket és néhány túszt raboljanak el. Pontosan tudták, hogy a dúsgazdag üzletember lánya melyik kórteremben fekszik, és April inkább csak a meglepettségtől ellenkezett, ha tudta volna, mi történik, valószínűleg önként megy velük.
April két napot töltött fogságban, aztán az apja megkapta a követeléseket, és fizetett. Egy hónappal később April egy metróból kijövet vált rablótámadás áldozatává, az apja fizetett, és a lány hazament. Fél éven belül még négyszer rabolták el különböző helyekről, az apja újabb és újabb testőröket bérelt fel, mindhiába. Végül Aprilt ismét elrabolták, az apja hatalmas pénzeket költött egy akció megszervezésére, hogy kiszabadítsa a lányát, és végre elkapja a mocskokat, ám az akció nem volt sikeres, és csak egy üzenet maradt: April halott.
April a legkevésbé sem volt halott, ahogy az elrablások a legkevésbé sem voltak véletlenek. Az első alkalommal April alaposan összebarátkozott a lázadókkal – a legmélyebb „barátság” épp a lázadók vezetőjével alakult ki –, nem volt meglepő, hiszen ekkor már gyűlölte az Apokalipszis szolgálatában álló halálosztókat. Pontos instrukciókkal látta el őket, hogy hol, mikor csapjanak le rá, és mennyi váltságdíjat kérjenek, ő pedig újra és újra eljátszotta az áldozatot. Az apja több, mint nyolc millió dollárt fizetett összesen a lázadóknak, mikor végül megtámadták őket. A harc közben April is a lázadók oldalán küzdött, minden mutáns támadót megöltek, és a végén April úgy döntött, soha többet nem akar visszamenni apjához. Eddigre már igencsak bensőséges viszonyba került az ellenállás vezetőjével, aki ebben a harcban halálát lelte miközben Aprilt védte.
Hallott már az X-ekről, még inkább azok vezetőjéről, persze mindkét oldalról: ismerte Apokalipszis embereinek mocskolódó szövegeit, és az ellenállók istenítő beszédeit – a valóságot valahol a kettő közt várta. Ám nehéz az X-ek közé bekerülni, még találkozni velük sem egyszerű. Hosszú időbe telt, míg Aprilnek sikerült olyat találnia, aki találkozott már olyannal, aki már állt olyan mellett, aki ismer egy X-et. Ezalatt pedig az ellenálló csapat tagja maradt, és őket segítette. Ez nem volt éppenséggel egy leányálom, ezt ő is hamar megtanulta, de az „elrablásai” alkalmával már látta, miből áll a lázadók élete, és elfogadta.
Évekkel később ismerte meg az X-ek egyikét, akinek köszönhetően maga is beléphetett a csapatba. Az élete nem változott sokat, talán egy kicsit még veszélyesebbé vált. Ám 2022-ben, nagyjából egy évvel azután, hogy az X-ekhez került, Apokalipszis hatalma tovább nő, így April is részt vesz az emberek menekítésében Utópiába, ahol ő maga is letelepedik.

Képessége:
April pirokinetikus mutáns, képes tüzet teremteni, formálni azt, mozgatni és kedve szerint kioltani. Az általa létrehozott tűz maximális forrósága attól függ, hogy mekkora mennyiségben teremti a lángokat, kis helyre koncentrálva olyan forró tüzet képes létrehozni, amely csaknem a legellenállóbb acélt is megolvasztja – az adamantiumot azért még nem.
Másodlagos mutációja a tűzzel szembeni immunitás, természetes eredetű tűz nem okoz számára sérülést, akár több ezer fokig képes kibírni a forróságot. Ettől még ugyan úgy kell lélegeznie a tűzben is, így ha rágyújtanak egy házat, a forróság nem öli meg, de a füsttől megfulladhat. Mágikus tűz ellen nem véd a képessége, de ha a mágikus úton létrehozott tűz terjed tovább, az már nem árt neki – értsd: pl. tűznyíl vagy tűzgolyó sebzi, de ha mágiával gyújtják fel a kiömlött olajt, azon gond nélkül átsétál.

Szakértelmek:
Megállja a helyét közelharcban, bár nem feketeöves semmilyen hangzatos harcművészetben, a lázadóktól az utcai harc fortélyait megtanulta. Harcban erőssége a lőfegyverek használata, pisztolyokkal, puskákkal egyaránt megállja a helyét, a robbanószerekhez viszont csak annyira ért, hogy tudja, miként kell használni egy kézigránátot. Van tehetsége a számítógépes rendszerek feltöréséhez, és első kézből tanult meg sebeket kezelni.

Megjegyzés:
Általános felszerelései: két pisztoly, egy gépfegyver, tartalék tárak, esetenként és igény szerint gránátok, hackelő berendezés, elsősegély csomag.


_________________
avatar
April
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 150
Hozzászólások régi : 285
Korábbi szint/kredit : 4.szint - 10 kredit
Aktuális szint/kredit : 5.szint - 12 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Multi

Vissza az elejére Go down

Re: April Cinnamon

Témanyitás by April on Hétf. 08 Okt. 2012, 08:20

Kiegészítes:

A Főnix érkezésekor harmadmagával megkapta a Főnix erőt, majd Will halálával erősödött. MIvel nem tudta kontrollálni a hatalmát, a Főnix fokozatosan átvette felette az irányítást, végül Thorhallát is legyőzte, így megszerezte a teljes erejét. A végső összecsapásban Apokalipszist akarta megölni, aki elrabolta Doriát, mert benne növekedett Holocaust fia, a Főnix erő valódi örököse, Doria azonban misztikus erőket kapva Feketepárducként megállította a pusztító Főnix erőt és ezzel Aprilt is. April végül épségben megúszta a harcot, a kimerültségtől viszont egyelőre kómában van.

_________________
avatar
April
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 150
Hozzászólások régi : 285
Korábbi szint/kredit : 4.szint - 10 kredit
Aktuális szint/kredit : 5.szint - 12 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Multi

Vissza az elejére Go down

Re: April Cinnamon

Témanyitás by April on Kedd 18 Dec. 2012, 18:07

Kiegészítés:

April felébredt a kómából, az orvosok azonban kénytelenek voltak súlyos elmebajt megállapítani. Az elszenvedett traumák miatt April egyrészt képtelen feldolgozni a valóságot, továbbra is azt képzeli időnként, hogy benne van még a Főnix erejének és tudatának egy része. Másrészt megszokta, hogy képes kommunikálni a Főnix tudatával, mivel választ azonban már nem kap, előfordul, hogy saját magával beszélget hangosan, hogy ezzel is alátámassza tévképzeteit. Orvosi meghatározásban (ha jól tudom) az első probléma a skizofrénia, a második pedig a tudathasadás. Továbbra is kórházban van.

_________________
avatar
April
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 150
Hozzászólások régi : 285
Korábbi szint/kredit : 4.szint - 10 kredit
Aktuális szint/kredit : 5.szint - 12 kredit
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Multi

Vissza az elejére Go down

Re: April Cinnamon

Témanyitás by Thorhalla on Szomb. 04 Május 2013, 00:31

April ereje a főnix erő miatt teljen kifordult. Elveszette a tűz feletti uralmát és teljesen más lett a képessége és a külseje is megváltozott.

April most már energiákat képes elnyelni, egyelőre a képessége passzív és a környezetében található elektromos, kozmikus és tűzből terjedő hőre vonatkozik. Ezeket egyelőre nem képes felhasználni semmire, csak elnyelni, amit folyamtosan lead, ilyenkor a haja és a bőre is olyan minta füstölne.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14074
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: April Cinnamon

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.