93. utca, Damien Knight lakása

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

93. utca, Damien Knight lakása - Page 2 Empty Re: 93. utca, Damien Knight lakása

Témanyitás by Danny Long on Csüt. 06 Feb. 2014, 01:52

Damien Kinght kalandja

Egy hideg, februári nap van, délután 5 fele jár az idő. Damien épp az irodájában ül, és várja a következő munkaadóját. Az utóbbi hetekben nem nagyon akadt feladata, így már nagyon ráfért egy. Ezúttal szerencséje van, pontban 5 órakor megszólal a csengő. Ha kinyitja az ajtót, egy ősz hajú, szigorú tekintetű, visszafogottan elegáns, körszakállas férfival találja szemben magát.
93. utca, Damien Knight lakása - Page 2 Okdl
A férfi kezet nyújt.
- Bradley Praxton. - mutatkozik be. Ha Damien beinvitálja és hellyel kínálja elfogadja, de ha italt ajánl fel, azt udvariasan elutasítja, igyekezve minél inkább elkerülni a kötelező köröket.
- Ne raboljuk feleslegesen egymás idejét, mindjárt a tárgyra térnék. - mondja. - Nem tudom ismeri-e a nevem.
Damien sosem hallott még róla. Ha ezt jelzi, Praxton bólint és így folytatja.
- A Barracuda Industrial Technologies név talán ismerősebben cseng.
Ez tényleg így van, Damien találkozott már párszor ezzel a névvel, de csak annyit tud róla, hogy egy jó nevű ipari technológiában utazó cég. Praxton nem vár választ, hanem folytatja:
- Nos, én vagyok a Barracuda vezérigazgatója, ezért hallhatta volna a nevem. De ezt csak azért mondom el, mert ez nyilvánvalóan elhanyagolhatatlan tényező bármilyen hozzám kapcsolódó ügyben. Ahogy a lányomhoz kapcsolódó ügyekben is. Miatta kerestem meg önt. A lányom, Elisabeth Praxton a Barracuda HR vezetője pontosan egy héttel ezelőtt Vancouverbe kellett volna utazzon egy konferenciára, de a repülőgépre nem szállt fel, és azóta senki nem tud róla semmit. Nem bízom a rendőrség kompetenciájában, volt már rossz tapasztalatom velük, ezért döntöttem úgy, hogy egy magánnyomozót állítok az ügyre. Ha elvállalja az ügyet, 500 dollár előleget kap, és amennyiben megoldja az ügyet további 2000 dollár lesz a honorárium. Érdekli a dolog?

_________________
Mesélő
Reneszánsz: Danny Long, Bérmajom, Jerome Masamba/Ravasz, Peterson Gray, Antoine Alanian (X-diák)
Végtelen Háború: Damian Long
Másik Világ: Bérmajom
Outsiders: Jerome Masamba, T'Challa/Fekete Párduc
Apokalipszis Kora: Woland
Exiles: Antoine Alanian
X-Rezervátum: Danny Long
Danny Long
Danny Long
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1097
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2012. Mar. 17.
Age : 25

Karakteradatok
Főkarakter: Danny Long
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

93. utca, Damien Knight lakása - Page 2 Empty Re: 93. utca, Damien Knight lakása

Témanyitás by Damien Knight on Szomb. 08 Feb. 2014, 09:31

Hát az év eleje nem idnult túlságosan jól. Pedig ilyenkor szoktak a feleségek rájönni, hogy a „véletlenül” megtalált aranyláncot mégsem nekik szánta a kedves férjük. Az emberek visszatérnek a munkába, csak, hogy rájöjjenek, hogy ez az év sem tartogat nekik semmi újat, és egyszerűen elszakad az évek során egyébként is elvékonyodó cérna, és hajlamosak valamilyen őrültséget csinálni. Persze lehet, hogy csak nekem volt pechem, de jó pár hete nem kerültem ügyfél közelébe, illetve ha mégis, akkor annak ügyét már valaki más vette kézbe.
Szóval az év első hónapja csak annyi munkát hozott, amiből éppen csak a felszínen maradhattam, nem tettem fogadalmakat, nem is lett volna kinek, magamat meg nem szórakoztattam ilyesmivel. Egyetlen személyt próbáltam elérni időnként de a telefon folyton hangpostára kapcsolt, így a próbálkozásaim egyre ritkábbak lettek, aztán pedig csak az álmaimban tűntek fel időnként a vörös szemek meg a pisze orr...
A február meglehetősen hideg napokat hozott, így nem nagyon volt kedvem kimozdulni, hanem a dolgozószobámban ültem, és a netet böngésztem, hogy mit is tehetnék, ha a magánnyomozói karrierem végképp befuccsolna, amikor megszólalt az ajtócsengő.
Egy idősebb ősz hajú férfi állt az ajtóban, rögtön lehetett látni, hogy nem Jehova tanúja, és nem is porszívóügynök.
- Damien Knight – viszonzom a bemutatkozást – fáradjon be, Mr. Paxton. Kávét?
Az szigorú tekintet mögött nem kevés aggodalom is lappangott, és szemmel láthatóan nem volt oda az udvariassági körökért, és jó érzékkel ezeket hanyagoltam, és miután a neve elsőre nem sokat mondott, így hagytam, hogy elmondja miért is keresett fel. Néhány mondatban vázolta a helyzetet...emberrablás. Az agyamon rögtön kezdtek átfutni a kérdések, miközben hallgattam, valószínűleg nem akarta feleslegesen bőlére ereszteni, hátha nem is érdekel az egész. Bár az ilyen ügyek legalább akkora kudarc lehetőseggel szolgáltak, mint sikerélménnyel, főleg, ha az illető ilyen régóta tűnt el, mégis a félig üres hűtő, és a dollárban szegény bankszámlám, mind arra buzdított, hogy járjak a végére az ügynek.
- Érdekli a dolog?
Egy hosszú pillanatig elgondolkodtam, számba véve a lehetőségeket, majd igyekeztem annyira hivatalosnak tűnni, amennyire csak lehetséges volt.
- Mr. Paxton – mondtam nyugodtan – az ügy természetesen érdekel – hagytam egy másodpercnyi szünetet. – Egy dolgot azonban rögtön az elején tisztáznunk kell. Azt szeretné, ha megtalálnám a lányát, vagy azt, ha vissza is hoznám?
Úgy éreztem, hogy ez az első, amit tisztáznunk kell. A városi rendőrségnél a két dolog ugyanazt jelentette, egy magánnyomozónak viszont nem. Ha csak meg kell találnom, akkor utána értesíthetem a zsarukat, és aztán hagyhatom a SWATot vagy a SHIELDet, hogy tegyék a dolgukat. Ha viszont a második lehetőséget nézzük, az sokkal veszélyesebb, zajosabb, és esetleges extra költségekkel jár...

//bocs az elhúzódó kezdésért//

_________________
Szüksége van egy jószimatú magánnyomozóra?
Damien Knight
Damien Knight
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 172
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Jul. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Damien Knight
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

93. utca, Damien Knight lakása - Page 2 Empty Re: 93. utca, Damien Knight lakása

Témanyitás by Danny Long on Kedd 11 Feb. 2014, 19:30

Praxton szája halvány, keserű mosolyra húzódik Damien kérdésének hallatán, majd így válaszol:
- Az elsődleges, hogy találja meg! Onnantól kezdve a maga belátására bízom, hogy mit tesz. Természetesen nagyobb honoráriumra számíthat, ha visszahozza, de ez nem feltétlenül az ön dolga.
Tart egy rövid szünetet, majd így folytatja:
- Ha vállalja a dolgot, hadd kezdjek bele a részletekbe! Nyugodtan kérdezzen bele, ha valami nem tiszta! Szóval, mint már mondtam, a lányom, Elisabeth pontosan egy hete tűnt el. Utoljára január 30-án este egy igazgatósági ülésen találkoztam vele. Itt letisztáztuk a cég álláspontját, amit Vancouverben képviselnie kellett volna. Másnap reggel 9-kor beszéltem vele utoljára telefonon, de sietnie kellett valahová, így csak néhány szót váltottunk. A szomszédja este 6-kor látta elmenni otthonról, kissé feldúltnak tűnt. Az ezt követő tizenegy órában történt vele valami, hiszen február elsején, hajnali ötkor indult a gépe Vancouverbe, amire nem szállt fel. Elkövettem azt a hibát, hogy a rendőrségre bíztam az ügyet, de nem vagyok hajlandó kivárni, hogy addig húzzák az ügyet, amíg a lányom meghal! Már így is túl későn jöttem.
Ezután egyenesen Damien szemébe néz, és várja a reakciókat, illetve kérdéseket.

_________________
Mesélő
Reneszánsz: Danny Long, Bérmajom, Jerome Masamba/Ravasz, Peterson Gray, Antoine Alanian (X-diák)
Végtelen Háború: Damian Long
Másik Világ: Bérmajom
Outsiders: Jerome Masamba, T'Challa/Fekete Párduc
Apokalipszis Kora: Woland
Exiles: Antoine Alanian
X-Rezervátum: Danny Long
Danny Long
Danny Long
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1097
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2012. Mar. 17.
Age : 25

Karakteradatok
Főkarakter: Danny Long
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

93. utca, Damien Knight lakása - Page 2 Empty Re: 93. utca, Damien Knight lakása

Témanyitás by Damien Knight on Pént. 14 Feb. 2014, 09:58

Praxton reakciójából láttam, hogy nem erre a kérdésre számított, de most nem ez volt az az idő, amikor belemnetem volna, hogy miért is fontos, hogy tisztázzuk ezt a kérdést. Ha a férfi nem tudja, hogy mivel is jár, ha egy magánszemély próbálkozik egy feltehetően emberrablás áldozatának a kiszabadításával, akkor inkább nem terhelem a részletekkel. Elég, ha én tudom, hogy olyankor elszabadulhatnak a dolgok, emberek sérülhetnek meg, környezeti károk keletkeznek, és akkor még nem említettem, hogy meg kell magyarázni a fegyverhasználatot és a többi dolgot.
Ennek semmi köze nem volt az én fizetségemhez, ezek az extra kiadások voltak. Viszont meg tudtam érteni a rendőrséggel kapcsolatos álláspontját, hiába voltak nagyobb erőforrásaik, mint nekem, mégis egyszerre több üggyel kellett foglalkozniuk, ami nyílván csökkentette a munka hatékonyságát. Udvariasan megvártam a kis beszámoló végét, majd előkészítettem egy kis jegyzettömböt.
- Értem Mr. Praxton – nyugtáztam az elhangzottakat. – Valóban lenne néhány kérdésem, illetve kérésem – kezdtem bele. – Először is szükségem lesz egy képre Ms. Elisabethről, a mobilszámára, valamint a címére, illetve, ha be tudna engedni a lakásba!
Kivártam, hogy adhasson információkat, illetve, hogy kérdezhessen, ha akar. Mindazzal együtt, hogy a lánya immáron egy hete eltűnt, a férfi nem tűnt túlságosan idegesnek, bár lehet, hogy csak keményen tartotta magát, igyekeztem minél többet kiolvasni az arcáról, a hangjából, vagy a szagából. Nem egyszer előfordult, hogy az áldozat közeli ismerőse, vagy hozzátartozója a tettes, bár ez esetben Bradley Praxtont kizártam, hiszen nem jött volna hozzám, mert mi van, ha véletlenül tényleg találok valamit.
- Tudja esetleg, hogy a lánya járt valakivel? – folytatom a kérdések soroazatát. – Ismeri a legjobb barátnőjét? Tudja, hogy hová ment 31. –én miután ön beszélt vele? Követelt bárki váltságdíjat? Kapott fenyegetéseket? Kinek állhatott érdekében, hogy meghiúsítsa a vancouveri tárgyalásokat?
Az ügy kimenetele egyelőre legalábbis többesélyes volt, bár az idő ellenünk dolgozott. Eddig nem említette például a feleségét, Elisabeth anyját, kíváncsi voltam, hogy mi lehet ennek az oka. Lehet, hogy semmi, lehet, hogy sok... A kapott válaszoktól függ, hogy lesznek –e még további kérdéseim...

_________________
Szüksége van egy jószimatú magánnyomozóra?
Damien Knight
Damien Knight
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 172
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Jul. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Damien Knight
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

93. utca, Damien Knight lakása - Page 2 Empty Re: 93. utca, Damien Knight lakása

Témanyitás by Danny Long on Szer. 19 Feb. 2014, 01:11

Praxton végighallgatja Damien kérését, majd bólint. Okostelefont vesz elő a zsebéből, nyom rajta néhányat, majd így szól:
- Elküldtem önnek, amit kért. A lakásba bármikor be tudom engedni. -mondja. És valóban, Damien telefonja már jelzi is, hogy e-mailje érkezett. Ha megnézi, rögtön láthatja, hogy a bradley.praxton@barracuda.com címről érkezett üzenete. Abban mindössze a telefonszám és a cím (Manhattan, East Side, 86. utca 281. I/3.) szerepel, illetve egy kép van csatolva hozzá. Ha megnyitja, megláthatja a nőt:
93. utca, Damien Knight lakása - Page 2 5kzh
- Ez az utolsó kép, ami készült róla, nagyjából egy hónapja.
Közben ahogy Damien figyeli Praxtont, az arca és a hangja nem árul el semmit, de a szaga rengeteg leplezett feszültségről árulkodik. Közben már válaszol is a következő kérdésekre.
- Jelenleg nem tudok róla, hogy járna valakivel. A legutóbbi barátjával három hónapja szakított. A srác nem viselte túl jól a dolgot, de sosem volt erőszakos típus, még a saját igazáért se nagyon mert kiállni. Ezért is dobta ki Elisabeth. A szakítás óta tudtommal Portlandben él az anyjával.
Kis szünetet tart, lehetőséget adva Damiennek a kérdezésre, majd folytatja.
- A legjobb barátnőjének az elérhetőségét meg tudom adni, ha beszélni akar vele, de a rendőrségnek nem tudott semmi hasznosat mondani.
Kissé szemrehányóan válaszol a következőre:
- Ha tudnám, hogy hova ment, elmondtam volna. Úgy tudtam, hogy nem tervezett sehova menni, korán akart lefeküdni, hogy pihenten tudjon elindulni. Elképzelésem sincs, hogy hova mehetett. Senki nem vállalta magára az elrablását, a Vancouverben pedig egy HR konferencia volt, ahol előadást kellett volna tartania. Nem üzleti tárgyalás, vagy bármi olyasmi, amit bárkinek megérné gyilkossággal meghiúsítani.

_________________
Mesélő
Reneszánsz: Danny Long, Bérmajom, Jerome Masamba/Ravasz, Peterson Gray, Antoine Alanian (X-diák)
Végtelen Háború: Damian Long
Másik Világ: Bérmajom
Outsiders: Jerome Masamba, T'Challa/Fekete Párduc
Apokalipszis Kora: Woland
Exiles: Antoine Alanian
X-Rezervátum: Danny Long
Danny Long
Danny Long
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1097
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2012. Mar. 17.
Age : 25

Karakteradatok
Főkarakter: Danny Long
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

93. utca, Damien Knight lakása - Page 2 Empty Re: 93. utca, Damien Knight lakása

Témanyitás by Damien Knight on Szer. 19 Feb. 2014, 21:45

Gondosan megjegyeztem a kapott információkat. Praxton uralkodott magán, de van, amit nem rejthetett el, és a szaga rengeteg elfojtott feszültségről árulkodott, ami akár jelenthette azt is, hogy többet tud, mint amennyit elmond, de lehet, hogy tényleg csak eszi az aggodalom a lányáért.
A képen egy csinos fiatal kosztümös lány volt. Sajnos a mai világban könnyen elképzelhető, hogy támadás áldozatává vált, bár volt egy olyan sanda gyanúm, hogy itt ennél többről van szó. Viszont én is gyakoroltam a semleges arckifejezést, főként, amikor Praxton ismét felhúzta magát.
- Kérem, Mr Praxton – emeltem fel a kezemet nyugtatóan. – A célzott kérdésekkel csak biztosítani szeretném, hogy nem siklunk el esetlegesen fontos részletek felett.
Nem várok bocsánatot, csak azt szeretném ha kicsit megnyugodna. A harag nem teszi az embert kellemes beszélgető társsá, és akkor tényleg nem tudok meg olyan dolgokat, amik előrébb vihetnék a nyomozást. Ezenkívül, ha már beszélt a rendőrséggel, akkor azok esetleg felcimkézhették az ilyen részleteket, mint „nem fontos”.
- Mr. Praxton – folytatom a kérdések sorozatát – van Elisabethnek autója vagy taxival járt? És a biztonság kedvéért szükségem lesz ennek az exbarátnak a nevére. És szeretnék villámgyorsan körbenézni a lányának a lakásában, hátha a hatóságok elsiklottak valami apróság felett, ha ez megoldható.
És akkor meglátom, hogy a szomszédok tényleg csak annyira emlékeznek mint, amit elmondtak.
- Ha önnek is megfelelő, akkor találkozzunk – átgondolom, hogy mennyi idő lehet a címhez érni, majd hozzáadok tizenöt percet, és kimondom - ... perc múlva, a lánya lakása előtt...
Az extra tizenöt percre már megvan a tennivalóm, ami egyelőre nem sok és lehet, hogy pusztán időpazarlás, de mindenképpen meg kellett tennem...

_________________
Szüksége van egy jószimatú magánnyomozóra?
Damien Knight
Damien Knight
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 172
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Jul. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Damien Knight
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

93. utca, Damien Knight lakása - Page 2 Empty Re: 93. utca, Damien Knight lakása

Témanyitás by Danny Long on Hétf. 24 Feb. 2014, 00:57

- Bocsásson meg! - mondja Praxton, amikor Damien nyugtatni próbálja, de ez inkább csak udvariassági formulának hangzik, mint valódi bocsánatkérésnek. Akárhogy is, a következő kérdésre nyugodtabban válaszol.
- Egy szürke Peugeot 409-essel jár, a rendszáma PFJ-4028. Azzal ment el otthonról, és annak sincs nyoma. A volt barátját Damon Steinernek hívják.
Amikor Damien elmondja, hogy pontosan mikor akar körülnézni a lakásban, Praxton csak bólint.
- Rendben van. Örülök, hogy nem pazarolja az időt.
Ezzel fel is áll, és kezet nyújt.
- Addig a viszontlátásra.

Ezután sarkon fordul és elhagyja az irodát. Még mielőtt kilépne az ajtón, a válla fölött visszaszól:
- Az előleget holnap átutalom önnek.

Amikor Damien is kilép az utcára, a New York-ban már megszokott, kissé leharcolt városkép tárul a szeme elé. A hírekben láthatta, hogy nem olyan messze innen, Sunnyside-ban az európai nagykövetségnél a csata folyik, de ez ebben a városban nem igazán meglepő. Néhány órával ezelőtt még itt is eldördült egy pár lövés, de mostanra a környék már tiszta. Damien épp láthatja, hogy egy sarokkal odébb SHIELD-egyenruhás fegyveresek egy zöld-sárga egyenruhás, maszkos katonát kísérnek, és néhány ügynök épp a károkat méri fel, de senki és semmi nem akadályozza a nyomozót, hogy arra menjen, amerre akar.

_________________
Mesélő
Reneszánsz: Danny Long, Bérmajom, Jerome Masamba/Ravasz, Peterson Gray, Antoine Alanian (X-diák)
Végtelen Háború: Damian Long
Másik Világ: Bérmajom
Outsiders: Jerome Masamba, T'Challa/Fekete Párduc
Apokalipszis Kora: Woland
Exiles: Antoine Alanian
X-Rezervátum: Danny Long
Danny Long
Danny Long
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1097
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2012. Mar. 17.
Age : 25

Karakteradatok
Főkarakter: Danny Long
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

93. utca, Damien Knight lakása - Page 2 Empty Re: 93. utca, Damien Knight lakása

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.