Karakteralkotás

Go down

Karakteralkotás Empty Karakteralkotás

Témanyitás by Bishop on Vas. 23 Feb. 2014, 16:10

Karakter alkotás előtt feltétlenül szükséges az Általános világleírás elolvasása. Ezután annak megfelelően a karakter elhelyezése a világban.

Az előtörténet és adatlap nincs megkötve, a játékosnak kényelmes formátumú lehet, akár az oldalon lévő szabvány szerinti is. De minden lényeges információt tartalmaznia kell. Tehát ha valamilyen lényeges információ nincs leírva, például a karakter felszerelése, akkor az a játékban sem lehet érvényes, egyeztetés nélkül.

Az előtörténet hossza minimum negyed oldal, ennél természetesen lehet jóval hosszabb is. A rövidség ellenére viszont fontos, hogy ok-okozati összefüggésekre és logikus történésekre épüljön, valamint a lényeges pontok említve legyenek benne és alkalmazkodjon a világhoz. Például ha egy karakter a Zuhanás előtt született és nem HPI-s, akkor az esetben tartalmaznia kell egy leírást, hogyan élte túl a Zuhanást és hogyan vált kortalanná, hogy az utána következő ezer évet is megélhesse.

Bármilyen erős karaktert lehet hozni, nincsenek erre vonatkozó megkötések. Ez viszont nem azt jelenti, hogy minden karakter elfogadásra kerül. A kiválasztott felszerelésnek, képességnek, vagy más erőnek, hatalomnak illeszkednie kell a világba. Indokolt és az előtörténetben kifejtettnek kell lennie, valamint logikusan kell működnie. Például ha valaki olyan genetikai mutációt akar amivel képessé válik feltámasztani a halottakat, az nem lehetséges, mivel nincs ilyen folyamat. Ellenben anyagmanipulátor lehet. Más esetben ha valaki Uvan Strupz jobb keze akar lenni és így egy hadsereg irányítására szert tenni, az sem megoldható, mivel Strupznak nincs jobbkeze, ellenben akármilyen más Pride-os klánvezér lehet, aki az idők során egyre feljebb került a ranglétrán, vagy ugyanerre az esetre példa, ha valaki Bestia erejét akarja használni, azt nem tudja megtenni, mert azt a technológiát fizikailag képtelen használni, de egy ahhoz hasonlóval már megoldható a kívánt képesség. Harmadik eset, ha a karakter például egy UP2-s erejével rendelkezik, vagy áttudja írni Maniac rendszereit, esetleg Zsarnok erejével bír. Ebben az esetben a karakter megalkotása lehetséges, viszont az erejének első használatakor Zsarnok a Kéz által azonnal el fogja pusztítani, tehát nincs értelme ilyen erőknek.

Neves karakterek vitelére is van lehetőség. Ilyen lehet például a Vex tanácsának egy tagja, vagy más fontos, jelentős, állandó személy a világban. Általában ezeket előtörténettel együtt lehet átvenni, részletes leírással. Szükséges előtte tájékozódni a karakter környezetéről, példánál maradva a Vex berendezkedését, ottani általános dolgokat megismerni. Ezt kalandok során is meg lehet tenni vagy részletes kérdésekkel.

Minden kérdésre, kérésre szívesen válaszolok, ha valakinek valami nem világos, így bármikor lehet tőlem privát üzenetben is kérdezni a karakteralkotással kapcsolatban.

_________________
Reneszánsz: Bishop, Shepherd, Liza, Lev Hudson (Légió), Tony Price VH: Andrew Ramirez, Such, Un Nefer Ramirez Ulti: Andrew Ramirez Egyéb: Andrew Ramirez Little SW: Such Tavres, Vlimtron Xreldacho
Bishop
Bishop
XMR bérenc

Hozzászólások száma : 3672
Hozzászólások régi : 195
Korábbi szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Aktuális szint/kredit : 14. szint - 40 kredit
Reputation : 39
Join date : 2011. Aug. 07.
Age : 24
Tartózkodási hely : ARMOR főépület

Karakteradatok
Főkarakter: Bishop
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, FSK, Litttle SW, VH, AoA, Outsiders, Ultimate

bisur13

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.