Avalon régiség kereskedés

Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Kaegan on Vas. 09 Márc. 2014, 21:20

Egy viszonylag kis üzlet az East-side-on. Hatalmas tábla, cirkalmas betűkkel hirdeti az Avalon régiség kereskedést, a Lockheart család kis vállalkozását. A bolt szépen, és kategorikusan rendezve tartja árú készletét, nagyon komoly fogásokra itt senki ne számítson. Bútorok, könyvek, nem igazán nagy értékű festmények, még fegyverek is találhatóak, ha a kedves érdeklődő azok között szeretne válogatni, bár ez utóbbiak elsősorban a polgárháborús, és az amerikai szabadságharc időszakát fémjelző korszakokból.
A bolthoz tartozik még egy igen csak jól szigetelt pince helyiség is, melyben az árukészlet egy része kapott helyet, ide a bolt hátsó helyiségéből vezet le egy rövid lépcső.
Kaegan
Kaegan
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 45
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Mar. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: Kaegan
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Kaegan on Hétf. 10 Márc. 2014, 11:28

Mostanában kicsit több a szabadnap. A démonos balhénak vége, és ezzel valamivel csökkent a nyomás is. A többi miatt már elég, ha a fejesek aggódnak. Az ilyen szabadnapokon pedig nem árt arra is időt fordítani, ami a bevétel nagyobb részét adja. A SHIELD valóban egy igen érdekes munka, de még mindig ott tartunk, hogy a családi kis régiség kereskedés jobban fizet, annak ellenére is, hogy már egy alkalmazott látja el szinte mindig a bolt körüli teendőket, és az ő teljes állású fizetése is csökkenti a hasznot. Sajnos a szamárlétra megmászása is időbe kerül, a fizetés meg inkább a rangok emelkedésével fog nőni. Az persze más kérdés, hogy Jenny bőven megéri a fizetését. Lényegesen jobb üzleti érzékkel áldotta meg Buddha, mint Kaegant. Örökké viszont ő sem élheti az életét a boltban, még akkor sem, a valósággal megőrül a régiségekért.
Na ez pont egy ilyen alkalom volt. Jenny két napra szabadságolva lett. Lassan már sokkal inkább az övé az Avalon, sem mint Kaegané. Csupán tulajdonosként a bolt által termelt hasznot Kaegan teszi zsebre. Tulajdonképpen erre is kellett ez a két nap. Át akarta nézni az árukészletet, a mozgást, és nem utolsó sorban a leltárat. Sokkal nehezebb lesz ez így, hogy közben a napi nyitva tartást is el kell látni, de remélhetőleg most nem rántják be szolgálatba a szabadságról, és ideje is lesz befejezni. Valószínűleg Jennyre is inspirálóan fog hatni a tulajdonos legújabb ösztönzési rendszere. Bevenné a lányt boltba üzlettársként, és ő már inkább visszavonulna afféle csendestársi szerepkörbe. Nem az a kifejezett nagytőkés mecénás, de nem is költ igazán sokat, és a régiség kereskedés meg a SHIELD együtt már igazán jól hoz. Főleg azóta, hogy szinte minden döntést a boltban más hoz helyette.
A következő része a leltárnak a szabadságharc korabeli fegyverek, és legalább ez az egy rész az, amiről elmondhatja, hogy legalább ő van inkább otthon benne. Sokkal jobban ért a kardok, pisztolyok, puskák karbantartásához, mint a lány, akinek ezt az egyet sosem sikerült igazán megtanulnia.
Az első darab egy korabeli pisztoly, és hamar elő is kerül a pultra minden, amihez szükség lesz a kicsit pepecs munkához. Rongy, fegyver olaj, egy csipesz. Ezek a fegyverek még ma is olyan állapotban vannak, hogy még ma is használni lehetne őket a harcban, csak hát már régen eljárt felettük az idő.
Kaegan
Kaegan
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 45
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Mar. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: Kaegan
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Sam on Csüt. 13 Márc. 2014, 10:34

Különböző okokból kifolyólag rég jártam már a városban, de most több okom is volt arra, hogy benézzek. Elsősorban a kutatásaim nem végezhetem állandó jelleggel a távolból fürkészve az eseményeket, néha bele kell vetnem magam és a frontvonalról állva kell szemlélnem a dolgokat. Csak és kizárólag így lehetek tényleg eredményes. Hiába sajátítok el folyton-folyvást új képességeket, ha azokat sosem kell felhasználnom ténylegesen, akkor az egész értelmetlenné válik. Emellett a környék feltérképezése sem elhanyagolható tényező, főleg most, hogy itt alapítottam meg a városi "menedékem". Szeretném megtudni, hogy milyenek körülmények uralkodnak jelenleg a városban... Az új könyvesboltomnak pedig könyvekre lesz szüksége, különben elég furcsa látványt fog nyújtani és hogy is mondjam, a könyvek beszerzése számomra mindig örömet okozott, hiszen a tudásszomjam már életemben is csillapíthatatlan volt, azóta ez pedig mit sem változott. Szerencsére nem kell messzire mennem ha könyveket szeretnék szerezni, könyvesboltoktól kezdve régiségboltokig megannyi lehetőség áll előttem, csupán a nap állása szabja meg a korlátaim. Általában a régebbi könyvek szokták felkelteni inkább a figyelmem, sokkal érdekesebb információval kecsegtetnek, így elsősorban antikváriumokat látogató körutat terveztem. Az idő tökéletesen megfelel a túrámhoz, a napot sűrű felhőréteg takarja el a szemek elől, így ebben a kellemesen színtelen világban akár ilyenkor is bátran megvethetem a lábam. Csendesen szelem az utcákat, érdekes kirakatokat pásztázva, hátha valahol kiszúrok valami remek árut. Az utam azonban mégsem addig tartott, míg terveztem, az egyik üzlet neve felkeltette a figyelmem, így úgy döntöttem inkább itt kezdem a nézelődést. Avalon... régi szép, azaz érdekes emlékek fűznek ahhoz a vidékhez, ha a név nem csupán a fantázia műve, akkor talán érdekes dolgokra bukkanhatok a régi, javarészt kacatok között. Ha ennek minimális esélye is fennáll már megéri betérnem ide.
Az ajtón betérve egy átlagos üzlethelyiség tárult elém, szépen rendszerezett, de számomra nagyjából teljesen értéktelen árukészlettel. A terepet végigpásztázva nyugtázom az eladó jelenlétét, így a könyvek felé veszem az irányt és neki állok keresgélni.

_________________
"Te nem ismersz, de én a lelkedbe látok, s ott azt találok, amit minden halandóéban; félelmet. Félsz, hogy egyszer majd meg kell halnod."

Avalon régiség kereskedés Vampirewwwkepfeltoltesh
Sam
Sam
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 230
Hozzászólások régi : 49
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Nov. 08.
Age : 25

Karakteradatok
Főkarakter: Samuel Vermont /Sam/
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Kaegan on Csüt. 13 Márc. 2014, 12:16

A fegyverek tisztogatása egy kellemes, és nyugtató elfoglaltság. Nevezhetjük igazi terápiának is a számlák rendezgetése, és a könyvelésbe való belenézés után. A vevő betoppanása már nem várt fejlemény. Szokott forgalom lenni, ma is volt, de lassan már inkább a zárás felé közeledik az idő. Kaegan is befejezi előbb a pisztolyon az utolsó simításokat. Nem lenne okos dolog rögtön ráakaszkodni egy vevőre. Had járja körbe a boltot, állapodhasson meg valahol. Sokkal könnyebb úgy, ha már elképzelés van arról, hogy mi is érdekelheti.
Mire a megtisztított fegyver a helyére kerül, már a vevő is megtalálja a könyvespolcot. Nem igazán sok könyvet lehet találni az Avalonban, hiszen nem egy antikvárium, sokkal inkább olyan vegyes felvágott. Amióta pedig Jenny intézi a beszerzést is sokkal inkább arra figyel oda, hogy egy érdekes darabot lehessen találni a polcon, elsősorban amerikai szerzők művei közül. Egy-két híresebb szerző első kiadásai. Például Poe kevéssé ismert regényének egy 1838-as első kiadása, ami még dedikálva is van az író által egy kötet a  Arthur Gordon Pym nantucketi tengerész elbeszélése című könyvből. Van itt aztán Mark Twain, William Blake, Thornton Wilder. Egytől egyig régebbi kiadások, melyeket bárki sokkal inkább egy gyűjtemény gazdagítására vásárolna meg, sem hogy egyszerű forgatásra, és olvasgatás céljából. Akad itt még régi Biblia is, valamint pár 40-es évek béli film plakát, színházi műsor füzet. Az emberek borzasztó sok kacatot képesek gyűjteni. Egy egy régi bélyegért is vagyonokat képesek olykor kifizetni.
Egyszerűbb megvárni, míg esetleg a vevő a kezébe is vesz egy-egy könyvet, hiszen abból még az is kiderülhet, melyik szerzőnek a rajongója, vagy éppen milyen művek érdekelhetik. Aztán pedig érkezik az a már unalomig ismert, sablonos mondat.
Jó estét. Segíthetek?
Kaegan
Kaegan
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 45
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Mar. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: Kaegan
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Sam on Pént. 14 Márc. 2014, 10:57

A polcot elérve csalódottan nyugtázom, hogy nem igazán van nagy választék, azonban ha már bejöttem adok egy esélyt a helynek mielőtt még távoznék. Gépiesen olvasom a könyvek gerincén elhelyezkedő neveket és címeket, azonban szinte egyik sem esik a jelenlegi érdeklődési körömbe... Vannak itt régi irodalmi művek, sőt néhány ritkaság is leledzik a polcokon, de nem ilyen műveket jöttem szerezni, így most nem érdemelnek túl sok figyelmet a részemről. Nagyjából tanácstalanul állok, mire az eladó megérkezik, s segítséget ajánl.
- Üdv, az igazán jól jönne. A gyűjteménye igen tetszetős, azonban jelenleg nem szépirodalmi műveket keresek, sokkal inkább régi, főleg mitológiával és a természetfelettivel foglalkozó egyéb leírásokat. Tudja, nemrégiben vásároltam egy régi, antik könyvesboltot a közelben és most ennek készleteit szeretném feltölteni és bővíteni. Az üzletében találhatóak alkotások ebben a témakörben is? - teszem fel a kérdést, miközben tekintetem továbbra is a könyveken pihentetem.
- Illetve ez előbb említett témához kapcsolódó emléktárgyak is érdekelnek, bár ezek nem feltétlenül üzleti jelleggel, inkább dekoratív szempontokból. Szeretnék egy bizonyos kellemes légkört létrehozni az üzletemben. - fűzöm az előbbiek mögé egy rövid gondolkozás után.
A könyvekről most már a férfira emelem a tekintetem, miközben a válaszra várok.

_________________
"Te nem ismersz, de én a lelkedbe látok, s ott azt találok, amit minden halandóéban; félelmet. Félsz, hogy egyszer majd meg kell halnod."

Avalon régiség kereskedés Vampirewwwkepfeltoltesh
Sam
Sam
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 230
Hozzászólások régi : 49
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Nov. 08.
Age : 25

Karakteradatok
Főkarakter: Samuel Vermont /Sam/
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Kaegan on Pént. 14 Márc. 2014, 12:14

Na igen. Az üzlet arculata már sokkal inkább Jennyt tükrözi, sem mint a tulajdonost. Természetesen ez nagyon jól van így, különben már régen bezárhattak volna. A szőke szépség ízlése sokkal közelebb áll ahhoz a célközönséghez, akik a hasonló üzleteket látogatják, és még vásárolgatnak is. Van persze egy másik arculata is az Avalonnak, lent a pincében, csak arra már jobbára a kutya nem kíváncsi.
Halvány mosoly. Nem valószínű, hogy a kedves vevőt pont az a témakör fogja érdekelni, amiből Kaegan a fiatalabb évei alatt gyűjtést rendezett, de ki tudja.
- Kövessen kérem. Talán találunk megoldást.
A séta ezúttal a pult mögé lesz, s ahogy mesében szokott lenni, még azon is túl, egy lépcsőlejárathoz, ami a bolt alatti pincébe vezet. Az első villanykapcsoló egy igen csak puritán betonlépcső, és egy vasajtó titkát fedi fel, majd az esetleges érdekességek a vasajtó zárta pince-helységben mutathatják meg magukat, mikor itt is kattan a villany kapcsoló.
Ez már sokkal inkább olyan, mint egy viking kori kiállítás. Nem mondható el mindenről, hogy kifejezetten értékes, talán éppen ellenkezőleg, viszont minden darab eredeti, még akkor is, ha bőven akad, ami restaurálásra szorul. Csak hát ehhez idő kell, és pénz, Kaegan pedig mostanság egyiknek sincs bővében.
Egy könyvespolc tele a régi viking mitológiával foglalkozó könyvekkel, nem csak történetekkel, de a rúnaírással kapcsolatban is. Van még egy könyv, teljesen külön helyen, ami talán a legrégebbi az egész boltban, s már sokkal inkább a keresztény időket idézi. Közelebbről a keresztény egyházhoz tartozhat, de nem azok közül az írások közül való, amelyet a nagyközönségnek szántak. Kaegan eddig annyit tudott megfejteni, hogy démonokról, angyalokról, és egyéb természetfeletti lényekről írnak benne, de itt a valóság, és a katolikus hiedelmek fura káoszában tálalják a tényeket, amihez még hozzájárul, hogy Kaegannak sosem volt erőssége a latin. Nem is csoda, hogy a pince gyűjteménybe kötött ki. Találhatóak itt korabeli fegyverek, vértek darabjai, de még használati eszközök is. Semmi arany, semmi drágakő, semmi híres királyok sírjaiból rabolt emlék. Ezek a dolgok inkább csak azoknak lehetnek érdekesek, akik valóban magáért a viking kultúráért, sagákért, egyszóval a vikingekért rajonganak.
Kaegan
Kaegan
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 45
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Mar. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: Kaegan
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Sam on Pént. 14 Márc. 2014, 15:17


Őszintén megmondva nem sok reményt fűztem hozzá, hogy az itt kiállított darabokon túl valami érdekességgel tudna szolgálni, maradjunk annyiban, hogy ha valahol szépirodalmi remekeket és aláírt egy számjeggyel bíró korai nyomtatványokat mutogatnak, ott általában ritkáság számba megy, hogy olyan köteteket rejtegetnek, amik az én kifejezetten specifikus ízlésem tükröznék. Azonban a férfi miután elmondtam neki a mondókám meglepetésemre nem azt mondta, amit vártam. Itt egy "sajnálom, de ilyesmikkel nem foglalkozunk" következett volna, ha a forgatókönyv a megszokott mederben halad tovább, ehelyett egy apró, alig észrevehetetlen mosoly kíséretében invitált maga után. A meglepettségem csak tovább fokozta, hogy nem az üzlethelyiség egy másik pontja felé vette az irányt, hogy megpróbáljon rám sózni valamit, ami épp a keze ügyébe kerül, hanem a pult mögé indult, kissé megilletődve követtem, majd amikor leindult a pincébe kissé már kezdtem úgy érezni, hogy alábecsültem az üzlet kínálatát. Más valószínűleg a lefelé vezető régi betonlépcső látványánál a hátán való hideg futkosásától elvesztette volna az érdeklődését és inkább a bolt mielőbbi sietős elhagyását választotta volna, ha valaki ezt még bírta volna idegekkel, a vasajtótól biztosan erőteljesen megemelkedett volna a pulzusa. De nem nekem, számomra az ilyen látvány inkább a régi idők otthonos biztonságérzetét keltette, a legkisebb arcizomrándulás nélkül sétáltam be a pincehelyiségbe, de a lámpafénynél feltűnő, a fentieknél sokkal izgalmasabb látványtól már nekem is egy apró mosoly kúszott az arcomra.
Az ember el sem hinné, hogy egy ilyen gyűjteményt a tulajdonos elrejtene a vevők szeme elől a pincébe... Érdekes üzleti stratégia mit ne mondjak, de ez számomra mit sem számít, végre egy szemrevaló gyűjteményt is átnézhetek. Egy gyors terepszemle, a háttértudásommal nem nehéz levonni a következtetést, hogy egy főleg skandináv fókuszpontú készlet került a szemem elé. A dolgok java részt megviseltek és nem leírások alapján készült "után gyártott" kacatok, hanem eredeti korabeli daraboknak tűntek. A könyvek is főleg a viking hitvilághoz és mitológiához kötődőek, ott is lehet néhány érdekesebb darab, de kénytelen vagyok kicsit későbbre halasztani az átnézésüket. A szemem sarkából, mint egy mágnes vonzotta magára a tekintetem egy könyv, a borítása alapján a többitől eltérően ez nem az északi kultúrához, hanem a keresztény világhoz kapcsolódhat, ez pedig meghatározta az útirányom néma léptekkel vettem célba a kötetet.
- Ha nem probléma ezt egy kicsit részletesebben szemügyre venném. - mondtam, majd a választ meg sem várva a kezembe vettem és buzgón lapozgatni kezdtem. Így telt el néhány perc, a könyv különlegesen őszintén beszélt, ahhoz képest, hogy valószínűleg a sorokat papok vetették papírra. A túlvilági és természetfeletti világgal és lényeivel foglalkozó fejezetek lehengerlően érdekes olvasmánynak bizonyultak, szinte magába szippantotta elmém. A boltosnak biztosan furán hathatott, hogy a latint olyan sebességgel, vagy talán gyorsabban is olvastam, mint ahogy az átlag emberek az angolt, de ha ismeri valaki a hátterem, akkor ez már meg sem lepi...
Miután sikerült elszabadulnom a könyv fogságából csendesen nyugtázom magamban, hogy ezt elviszem, majd megindulok a többi könyv felé, hogy azokat is szemügyre vehessem.

_________________
"Te nem ismersz, de én a lelkedbe látok, s ott azt találok, amit minden halandóéban; félelmet. Félsz, hogy egyszer majd meg kell halnod."

Avalon régiség kereskedés Vampirewwwkepfeltoltesh
Sam
Sam
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 230
Hozzászólások régi : 49
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Nov. 08.
Age : 25

Karakteradatok
Főkarakter: Samuel Vermont /Sam/
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Kaegan on Pént. 14 Márc. 2014, 18:14

Na igen. Annak, hogy a viking birodalom a föld alá került, sokkal inkább a kereslet volt az oka. Tom Savyer kalandjait szívesebben olvasgatják az emberek, és mutogatják belőle az első kiadást, mint amennyire a viking rúnaírás titkain szeretnek töprengeni. A bolt dolga pedig elsősorban az, hogy pénzt állítson elő. Kaegan kis magán gyűjteménye így aztán a föld alá lett száműzve.
A jelek szerint most sem igazán rokon lélekre talált, hiszen a vevőt sokkal inkább érdekli a latin nyelvű, már sokkal inkább a keresztény egyházhoz köthető könyv, mint a viking korral foglalkozó kötetek, vagy a viking korból származó régiségek.
A jelek szerint pedig vagy igen csak jól érti a régi latin szöveget is, vagy tulajdonképpen csak az iniciálék, és a rajzok fogták meg. Kaegannak sosem vált erősségévé a latin. Mire a jámbor szerzetesek meghonosodtak a latin nyelvvel együtt a Skandináv-félszigeten, addigra a viking kornak már igen csak leáldozott. Persze középkori szövegekben is voltak utalások, melyek latinul íródtak, de ezekhez már zömében fordításokat is lehetett találni, és sok esetben a fordítást egyszerűbb volt felhajtani, mint az eredeti latin nyelvű szövegeket.
Ezzel a könyvvel is csak azért kezdett el ismerkedni, mert a démonos buli után ő is egyre nagyobb érdeklődéssel fordult az okkultizmus irányába. Az a könyv nem feltétlenül a könnyű esti olvasmányok tipikus darabja volt.
A viking témakörrel foglalkozó könyvek között megtalálható Steph Miller egész munkássága. Valószínűleg a gyűjtemény tulajdonosa igazi rajongója lehet az írónőnek, és a többi kötet is sokkal inkább eköré a váz köré épül. A Miller sorozat által tárgyal elemekhez végezhetőek belőlük kiegészítő kutatások, esetleg ellenőrzések, vagy annak a témái más a kor kérdéseivel foglalkozó régészek szemszögéből.
A tárgy gyűjtemény már borzasztóan sokrétű. A fegyverek zöméhez értő kovács keze kellene, hogy helyrehozza őket, ahogyan az a pár láncing is igen csak híján van a sodrony szemeknek, hogy sem teljesnek lehetne titulálni őket. A legjobb állapotban még a karcolatok, vagy a háztartási eszközök maradtak meg.
Kaegan
Kaegan
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 45
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Mar. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: Kaegan
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Sam on Vas. 16 Márc. 2014, 10:53

A keresztény könyvvel a kezemben sétálok át a könyvespolchoz, ahol a viking világról szóló könyvek helyezkednek el, majd csendesen fürkészni kezdem, melyikben milyen titkok rejtőznek. Javarészt azonban számomra érdektelenek, hisz nem sok értelme van azzal foglalatoskodnom, hogy vajon hogyan élhettek a viking harcosok a maguk idejében. A koruk leáldozott, így nem valószínű, hogy a róluk lévő felületes tudásom miatt bármikor  is bajba keveredhetnék, ha pedig valami csoda folytán összefutnék egy idejét tévesztett harcossal, biztos vagyok benne, hogy el tudnám látni a baját.
Azonban szerencsére nem csak róluk, hanem a hitvilágukról is van néhány érdekes könyv, ezek már inkább ragadják magukkal a gondolataim, hisz az istenek mint kiderült nem csak az emberek agyszüleményei, hanem valóban létező, hatalmas természetfeletti erővel bíró lények, nem árthat, ha egy kissé utána olvasok a dolgoknak. Ezzel együtt a polcról lehalásztam néhány ezzel a témakörrel foglalkozó könyvet, amelyeket közül pár perc lapozgatás után egyet tettem a keresztény könyv mellé. A többivel ellentétben ez csupán érdekes leírásokat tartalmaz, nem pedig a mitológiai világ szakértői elemzését, semmi szükségem előre legyártott, legtöbbször téves következtetésekre, jobb, ha magam olvasom el és vonom le belőle a tanulságokat.
A könyvek között még volt pár régi, rúnaírással foglalkozó kötet is. Valószínűbb, hogy erre a tudásra nem lenne szükségem, de a kíváncsiságom örök átokként súlyt, akárcsak a napfény égető ereje, így engedelmeskedve nekik a kezembe veszem őket és kiválasztom közülük a legjobbnak tűnőt, majd a másik kettőhöz teszem. A könyvek átnézésének végéhez értem, három versenyző érte el a célvonalat, így ők nyerték el a jogot, hogy magammal vigyem őket.
Az itt heverő tárgyak sajnos közelebbről nézve is olyan, vagy akár rosszabb állapotban vannak, mint ahogy azt belépésemkor is észrevettem, így lényegében semmire sem használhatóak, néhány fegyvert talán megtudnék menteni az enyészettől, de felesleges, a készítésük idejétmúlt, harchoz használhatatlanok, dísznek pedig túl sok munka lenne vele. A páncélok még ennél is rosszabb látványt nyújtanak, így azokra már inkább a tekintetem sem szeretném többet emelni. A készlet meglehetősen nagy választéka ellenére sem található benne olyan darab, mely hasznomra válna, így a könyveket felvéve indulok az eladó felé, hogy kivezessen a pincerészről.

_________________
"Te nem ismersz, de én a lelkedbe látok, s ott azt találok, amit minden halandóéban; félelmet. Félsz, hogy egyszer majd meg kell halnod."

Avalon régiség kereskedés Vampirewwwkepfeltoltesh
Sam
Sam
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 230
Hozzászólások régi : 49
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Nov. 08.
Age : 25

Karakteradatok
Főkarakter: Samuel Vermont /Sam/
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Kaegan on Hétf. 17 Márc. 2014, 01:07

A kedves vevő igen érdekesen válogat. A kezében lévő kötetek sem arról árulkodnak, hogy ő ezt elsősorban viszonteladásra szánná, és ha így is van, akkor is valaki olyanról van szó, aki érti is a dolgát, és pontosan tudja, mi került a kezébe. Nem afféle akkurátus műkedvelő, aki mások elemzéseit szereti olvasgatni, inkább olyanféle, aki saját maga szereti megtalálni az igazságot, bármennyivel több munkával is járjon az. Ezt már csak az engedheti meg magának, aki valóban rendelkezik igen komoly ismeret anyaggal, hiszen különben kiindulási alapja sem lenne a dolgokhoz. A latin nyelvű könyvet pedig vagy csak pörgette, vagy tényleg borzasztóan gyorsan képes olvasni és értelmezni is a latint.
Gondolom ezeket már nem eladásra szánja.
Aztán a kedves vevő vagy zokon veszi az érdeklődést vagy nem. Ha mégsem, akkor meglehet, hogy talált valakit, aki egy sokkal teljesebb gyűjteményt tudhat magáénak, és aki talán még a latin esetében is komoly segítség lehet. A vikingekhez nem mondhatni, hogy létszükséglet lett volna, de démonokkal kapcsolatos művek, és úgy általában a középkori értekezések a természetfelettivel kapcsolatban leginkább latin nyelven elérhetőek, és ha eddig nem is, most már érezhető akadályt képez a sajnálatos hiányosság a latin területén.
Természetesen közben Kaegan elindul, hogy felvezesse a vevőt a kasszához, hiszen a vásárlás mondhatni befejeződött, fent már aligha fog bármi olyat találni, ami érdekelhetné.
Kaegan
Kaegan
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 45
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Mar. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: Kaegan
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Sam on Kedd 18 Márc. 2014, 10:02

Az eladó veszi a lapot, és elindul a lépcsőhöz, én pedig követem. Eközben is a könyveket nézegetem, az új szerzeményeim egy kis időre megint képesek lesznek lekötni a figyelmem a munka mellett, illetve egyik-másik akár még segíthet is benne. A keresztény könyv ugyanis eléggé tekintélyes terjedelemmel bír, ha pedig az egyház írt a démonokról benne, kevés az esélye, hogy a vámpírokról ne essen szó. Ha pedig a sejtésem beigazolódik, talán néhány új információt is megtudhatok a fajtám múltjáról.
Miközben ballagok a lépcsőn felfelé nagyjából két dolgon kezdek el töprengeni, az első, hogy mégis hány óra lehet és mennyi ideig maradtam ebben a kis üzletben. Ez csupán azért lenne fontos, hogy a környék többi hasonló témakörű boltja bezárt-e már, vagy még lehet esélyem egy-egy üzletbe betérni. Igaz, hogy elsősorban magamnak való könyveket szeretnék szerezni, de tényleg szükséges lesz előbb-utóbb a könyvkereskedésem választékát is bővíteni, hogy a menedékhely egy profitáló és ne pénznyelő vállalkozás legyen. A másik pedig az, hogy a tulajnak vajon mi járhat a fejében, egy szót se szólt hozzám, mégis szinte hallom, ahogy dolgoznak azok a "fogaskerekek". Bár részemről mindegy, én aztán nem fogom rosszul érezni magam, ha megválaszolatlan kérdései maradnak utánam, ez már mind az egyéni problémakörébe sorolható.
Miután felértünk nem igazán kell messzire mennem, a fenti holmikat már végignéztem, semmi említésre méltót nem találtam - ezért is mentünk le. Tehát már csak az anyagiak rendezése van hátra.

_________________
"Te nem ismersz, de én a lelkedbe látok, s ott azt találok, amit minden halandóéban; félelmet. Félsz, hogy egyszer majd meg kell halnod."

Avalon régiség kereskedés Vampirewwwkepfeltoltesh
Sam
Sam
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 230
Hozzászólások régi : 49
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Nov. 08.
Age : 25

Karakteradatok
Főkarakter: Samuel Vermont /Sam/
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Kaegan on Kedd 18 Márc. 2014, 12:22

Fent már csak árak kikeresése marad, és hogy végül rendezzék a piszkos anyagiakat. Általában a magángyűjtők, vagy akik ilyen kényes témák után érdeklődnek nem nagyon szeretik, ha firtatják a szenvedélyüket. Sokszor vannak ezekben a gyűjteményekben olyan darabok, melyeket nem szívesen tárnának a nyilvánosság elé. Akár a kétes eredet miatt, akár azért, mert félő, hogy másnak is kellhet, és nem csak kölcsön kérné.
Valahogy Kaegan mégsem az árakkal hozakodik elő. A keresgélés közben nem akarta zavarni a vevőt, mert nem olyannak tűnt, aki segítségre szorult volna, és ő is idegbajt kap, ha a nyakára másnak, vagy valaki rá akar sózni valamit, amire semmi szüksége. Ő is az a fajta vevő lenne, aki tudja mit akar, és ha majd kell valami, akkor kérdez.
Úgy látom otthonosan mozog ezen a területen.
Udvarias, érdeklődő felvezetés, amivel lehetőséget ad a vevőnek, hogy lelője a további érdeklődést, ha kényes számára a dolog.
- Én is érdeklődöm az okkult dolgok iránt, de sajnos a latinnal még közel sem boldogulok olyan jól, mint ön. Ilyen könyvek esetén úgysem igazán a pénz számít, hanem hogy jó kezekbe kerüljön. Mondhatok egy összeget is, de ha nem tart tolakodónak, én jobban örülnék, ha inkább kicsit segítene eligazodni ebben a világban. A viking kultúrát már elég jól ismerem, de a démonok világát, a velük kapcsolatos hiedelmeket, és a keresztény egyház ehhez kapcsolódó munkásságával kapcsolatban vannak hiányosságaim.
Kaegan
Kaegan
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 45
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Mar. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: Kaegan
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Sam on Csüt. 20 Márc. 2014, 10:19

A tulaj még mindig nem fejtette ki, hogy mi is nyomja a csőrét, azok a bizonyos fogaskerekek pedig egyre hangosabban és hangosabban zakatolnak, ahogy közeledik a távozásom pillanata, azonban valahogy úgy tűnik, hogy ezt próbálja minél tovább elodázni, hogy legyen ideje összerakni a kirakós darabjait és egy számára megfelelően hangzó mondókát tudjon előadni. Ez igazán dicséretes, ahogy az is, hogy a kutakodás közben nem próbált rám sózni az itt elterülő megannyi vacak közül valamit. Mivel nem sietek és éppenséggel érdekel is, hogy vajon mit akarhat, nyugodtan kivárom, hogy elkészüljön.
Erre már nem is kell igazán sokat várni, valóban nem az árakkal volt elfoglalva, ahogy azt előre sejtettem. Az összeg helyett néhány jól összerakott mondatot tár elém, amiken valóban meglátszanak a percek, amik alatt kigondolhatta. Szóval pénz helyett információt szeretne... Általában nem szoktam hosszan elbeszélgetni a halandókkal a túlvilági dolgokról, de ha valóban érdekli és képes épkézláb kérdésekkel előhozakodni, akkor jelen esetben tehetek kivételt, hisz néhány egész érdekes szerzeményt adott a kezeim közé. Egy sóhaj után bele is kezdek a válaszadásba.
- Remek megfigyelés... Tényleg otthonosan mozgok a latin nyelvű könyvek között. Elég hosszú idő állt rendelkezésemre, hogy ilyen magas fokra jussak. - mondom egy apró mosollyal az arcomon, ha tudná, hogy a hosszú idő itt több, mint amit el tudna képzelni... a gondolatmenetet azonban itt meg is szakítom, mielőtt végleg elkalandozna a figyelmem - Hogy az igazat megvalljam, már jó ideje nem tanítottam fiatalokat... Most az egyszer azonban tehetek kivételt, időm éppenséggel van és az előbb említett témában is sokrétű ismeretanyaggal rendelkezem. Ha olyan kérdéseket tesz fel, melyekre tudom a választ, akkor segíthetek, hogy a hiányosságai a múltba vesszenek. - fejezem be a mondandóm, ezzel feldobva a labdát. Már csak rajta múlik, hogy képes lesz-e tudást szerezni tőlem, vagy nem.


_________________
"Te nem ismersz, de én a lelkedbe látok, s ott azt találok, amit minden halandóéban; félelmet. Félsz, hogy egyszer majd meg kell halnod."

Avalon régiség kereskedés Vampirewwwkepfeltoltesh
Sam
Sam
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 230
Hozzászólások régi : 49
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Nov. 08.
Age : 25

Karakteradatok
Főkarakter: Samuel Vermont /Sam/
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Kaegan on Csüt. 20 Márc. 2014, 14:01

Otthonosan. Hát éppenséggel így is nevezhetjük azt, ha valaki legalább olyan szinten van a latinnal, mintha angol szövegeket olvasna. A baj csak az, hogy ez még az egyetemi professzoroknál sem általános. Manapság inkább már csak az orvostudomány épít erre a nyelvre, és nem is elsősorban mint konkrét nyelvre, sokkal inkább csak a szavait használja fel meghatározásokhoz. Ilyen tudást aligha bármelyik főiskolán szedhetett össze valaki.
Elsősorban a démonok érdekelnek. Például Dormammu. Akár úgy is mondhatnám, hogy minden ezzel a témával kapcsolatban. Az ismertebb démon urak, az erősségeik, gyengeségeik, a szolgáik, a dimenziók, melyből származnak, ezek kialakulása. Az erejük forrása, a mágiájuk működése. A dimenziókat, világokat összekötő mágikus kapuk, és természetesen minden, ami elérhető ezekkel a kapukkal kapcsolatban.
Aztán előkerül egy igazolvány is, egy félmosoly kíséretében, amiből az is kiderül, hogy nem valami lökött halandóról van szó, aki a szombat estét démon szeánsszal szándékozik eltölteni.
Ez a bolt inkább csak olyan családi örökség. A viking világ a szenvedélyem volt. Ez a mostani kutakodás részben magán jellegű érdeklődés, részben ha találok valami használható eredményt, akkor lehet valamilyen szinten hivatalos kimenetele is.
Vagyis nem letámadni akarja a kedves vevőt, vagy éppen kihallgatásra elővenni. Sokkal inkább valóban a tudására kíváncsi, amiből aztán persze mehet tovább a S.H.I.E.L.D felé is, ha éppen lesz benne bármi olyan, amit érdemes lesz arrafelé is publikálni.
- Persze ha ön is inkább olyan zárkózott lélek, mint akik ebben a témakörben kutakodnak, azt is megértem. Nem előállítani szándékozom, vagy nyomozni a dolgai után, csupán biztosítani akartam róla, hogy nem a holnap esti okkultista szeánszhoz keresek ismeretanyagot.
Kaegan
Kaegan
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 45
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Mar. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: Kaegan
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Sam on Csüt. 20 Márc. 2014, 21:09

Előre éreztem, hogy az érdeklődését nem csupán gyermeki kíváncsiság vezérli, hanem pontos céljai lehetnek az egésszel, talán túl sok lapom fedtem fel előtte és így kicsit elbízhatta magát. De ez számomra a legkisebb jelentőséggel sem bír. Azonban a jelvény előkerülésekor az arcom kissé elkomorodik, hiába is jön utána a mentegetőzésként ható szövet.
- Mesélhetek dolgokat, mert elég sokat megtapasztaltam már és a kérdéseire is kielégítő válaszokkal tudnék szolgálni. - mondom csendesen - De egy jelvénnyel nálam nem fog elérni semmit, az semmilyen hatalommal nem ruházza fel a birtokosát és semmilyen előjogot nem ad neki. - folytatom, kifejezéstelen arccal, miközben tekintetem jéghideg pengékként hatolnak egészen a velem szemben álló lelkéig. Ezt követően néhány percig némán várok és próbálom a legérthetőbb módon összefoglalni, hogy mit is mondhatnék a megannyi kérdésre, ami az imént elhangzott.
- Először is szeretnék tisztázni valamit... - fogok hozzá lassan - Amit most mondani fogok, azt nehéz lehet feldolgoznia, de... ha a hallottakra rosszul reagál, és meggondolatlanul próbál cselekedni az akár az életébe is kerülhet. - közlöm szárazon, a hangvételemből tisztán kivehető, hogy ezt nem fenyegetésnek, hanem csupán figyelmeztetésnek szánom. Hisz nem azért tértem be ide, hogy egy fiatal életet kelljen kioltanom...
- Mint azzal valószínűleg tisztában van Dormammu és a tábornokainak, hadnagyainak többsége elbukott, a nagyurat magát visszazárták a Sötét dimenzióba, ami ezután le lett zárva. Így róluk már felesleges lenne beszélnünk. Az ismertebb démonurak... - itt egy pillanatra megállok, hogy összeszedjem a gondolataim, majd folytatom - Róluk magam sem tudok sokat, sokan vannak és többségükről pedig csak régi mítoszok mesélnek. Hatalmas erejű lények ők, közéjük tartozik Mephisto és Lucifer is, róluk bizonyára már hallott. Minden démon különbözik, mindegyiknek más erőssége és gyengesége van, így erről sem igazán tudok érdemileg beszélni, ahogy az erejük forrása és mibenléte is más és más. - kifújom magam, majd átgondolom, hogy mi után érdeklődött még az imént, majd megállapítom, hogy már csak a dimenziók kérdése maradt hátra, így rátérek arra is - A dimenziókkal eddig még nem sokat foglalkoztam, arról tudok, hogy néhány démonúr rendelkezik saját dimenzióval, de hogy ez egy általános törvényszerűség-e, az jelenleg előttem is rejtély. A köztük való utazásra is csupán egyetlen módot ismerek, ez pedig a mágia, aminek működéséről szintén nem tudok semmit. - fejezem be a mondandóm. Belegondolva még az én tudásom sem olyan sokrétű a témában, hisz eddig nem szenteltem túl sok figyelmet efelé, csak saját fajtám érdekelt igazán... Viszont a másik realitásból érkező vendéggel együtt efelé az irány felé is bővítenem kellett a tudásom, bár ez még további fejlesztésre szorul...

_________________
"Te nem ismersz, de én a lelkedbe látok, s ott azt találok, amit minden halandóéban; félelmet. Félsz, hogy egyszer majd meg kell halnod."

Avalon régiség kereskedés Vampirewwwkepfeltoltesh
Sam
Sam
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 230
Hozzászólások régi : 49
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Nov. 08.
Age : 25

Karakteradatok
Főkarakter: Samuel Vermont /Sam/
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Kaegan on Csüt. 20 Márc. 2014, 22:09

A bevezetés igazán érdekes. A jelvényt sokkal inkább megnyugtatásnak, nem fenyegetésnek szánta. Ezek szerint már a S.H.I.E.L.D hírneve sem igazán olyan, amilyennek annak lennie kellett volna. Aki a lelkébe szeretne tekinteni sem találhat más, csak nyugalmat, és békességet. Kaegannak nem voltak semmilyen ellenséges szándékai.
- Tartok tőle, hogy nem azt a hatást értem el a jelvénnyel, amit szerettem volna. Csupán azért került elő, hogy biztosítsam róla, hogy nincsenek hátsó szándékai az érdeklődésemnek. Nem óhajtok mélyebben belefolyni a sötét mágiába, és nem is a gyűjteménye esetleges elorozása a célom. Sajnálom, ha a cég, amelynek dolgozom, már nem igazán olyan hírnévnek örvend, mint azt én gondoltam. Természetesen ha bármilyen sérelem érte a S.H.I.E.L.D részéről, és ezt hivatalos formában is szeretné benyújtani, abban a segítségére lehetek.
A továbbiak már rávilágítanak arra, hogy a vevő is inkább csak kutatásokat folytat, sem mint szerteágazó ismeretanyag birtokában lenne. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek olyan könyvei, amelyeket érdemes lenne áttanulmányozni, vagy amelyekből esetleg értékes információk derülhetnének ki.
- Igen, ezzel sajnos tisztában vagyok. A legtöbb forrás inkább csak legenda, ami tények összemosása vallási babonákkal, az emberek képzeletével, a hiedelmeivel, a félelmeivel. Ugyanakkor ezekben a legendákban lehet igazság is. Tudom, hogy Dormammut és hadnagyait legyőzték, a démon urat pedig elzárták. Ettől függetlenül engem még mindig érdekelne a téma, és amint mondtam nem csak ő. Általánosságban minden, amit a démonokról megtalálni, tudni lehet.
Talán egy másik megközelítésből egyszerűbb lesz hozzáfogni a témához. Kaegan egy papír ajándéktasakot vesz elő a pult alól, hogy abba csúsztassa a könyveket, a névjegyével együtt.
- Fussunk neki egy másik szemszögből.
Nyújtja át aztán a táskát a könyvekkel, és a névjeggyel.
- Legyen ez a cég ajándéka. Én nem kérek elérhetőséget, csak annyit, hogy gondolja végig a beszélgetést, és ha úgy látja, hogy szívesen megmutatná a gyűjteményét, minden kötelezettség nélkül, vagy megosztaná velem amit a természetfeletti lényekről tud, akkor hívjon fel kérem. Ha még mindig úgy látja, hogy nem szavaz nekem ennyi bizalmat, forgassa egészséggel a könyveket, és remélem, hogy sikerült javítanom ezzel a gesztussal valamennyit a S.H.I.E.L.D ezek szerint ma már nem annyira felhőtlen hírnevén.
Kaegan
Kaegan
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 45
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Mar. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: Kaegan
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Sam on Vas. 23 Márc. 2014, 18:28

Azt hiszem nem sikerült teljesen megértetnem magam a férfival, de ezen nem lehet segíteni, még fiatal és naiv. Idővel majd talán rádöbben, hogy a világ nem fekete-fehér, hanem léteznek köztes árnyalatok is. Hogy mi számít jónak és mi rossznak... az nézőpont kérdése. Ha tudná, hogy egy voltam a démonnagyúr hadnagyai közül valószínűleg azonnal elkönyvelné, hogy egy szörnyeteg vagyok, és ezen nem segítene még az sem, hogy nem feltétlenül szabad akaratomból követtem az utasításokat és még valószínűleg azzal sem érnék el sokat, ha közölném, hogy dezertőr vagyok. Lényegi problémám ugyan nincs a S.H.I.E.L.D. szervezetével, csupán nem fogadom el ellenvetések nélkül a mentalitásukat. Hogy vétettek-e ellenem az megint más kérdés, bár ha tudnának rólam valószínűleg azonnal az életemre törnének, de ezért mondjuk nem hibáztathatnám őket, végül is egy halott vagyok, akinek az élethez vérre van szüksége... ezt pedig nem a sarki kisboltban szoktam beszerezni. A gyűjteményem pedig nem féltem, meg tudom védeni magam és az otthonom is, ezenkívül nem vagyok egyedül sem. Csendesen hallgatom a további mondandóját, majd amikor végzett és a papírszatyrot nyújtja én elfogadom azt.
- Sajnos nehezünkre esne első találkozásunkkor közös nevezőre jutni, ez pedig egyszerűen az eltérő nézőpontjainkból következik. Ön egy ügynök, aki valószínűleg úgy véli, hogy a szervezet, aminek dolgozik mindig makulátlan volt és lesz. Ez pedig nem igazán róható fel, hisz még fiatal... Ha a feltétlen bizalmam szeretné elnyerni, az nem lesz egyszerű, életem során sokszor kellett csalódnom a halandókban... - mondom csendesen miközben az kinyitom az ajtót és átlépek rajta - De talán lenne egy módja annak, hogy megbizonyosodjak a szándékairól... - teszem hozzá, majd a következő pillanatban mögötte termek, majd egy jól irányzott ütéssel elkábítom, miközben vigyázok, hogy ne tegyek kárt a testében. Ezt követően szépen lehelyezem a földre és becsukom az ajtót. Nem lenne túl kellemes, ha valaki látná a most következő eseményeket. Mellé lépek és térdre ereszkedem, fogaim a nyakába mélyesztem és megkezdem a táplálkozást. Csak és kizárólag így tudok minden kétséget kizáróan megbizonyosodni benne, hogy milyen emberrel is van dolgom. Táplálkozás közben használom a képességem, aminek segítségével betekinthetek a férfi múltjába és felfedhetem emlékeit. Miután úgy érzem mindent megtudtam róla abbahagyom a táplálkozást.
Amennyit megtudtam az kicsit sem ad okot nyugtalanságra. Fiatalon harcművészetet tanult és a zen-buddhizmus követője. Tanulmányait történelem szakon végezte, a viking világra specializálódva. A Bukás során tanúsított viselkedése sem aggasztó ezt követően pedig már csak a katonai évek maradtak.
Testét a pult mögötti székre helyezem, mielőtt távozok. Hogy ebből ő mit is fog észre venni, azt nem tudhatom biztosan. A sebességemnek köszönhetően talán még az sem realizálódhatott benne, hogy eltűntem előle, hisz amint megjelentem mögötte a reflexeimnek hála azonnal ütöttem. Vigyáztam rá, hogy testi kárt ne okozzak, illetve az elvett vérmennyiség sem volt túl tetemes. A nyakán lévő sebek pedig a táplálkozást követően szinte azonnal eltűntek. Talán ébredés után egy kis fejfájás és gyengeség lesz az összes, ami a most történtekre enged következtetni.
Meg még nem bízom benne, de a jelleméből fakadóan nem tűnik egy veszélyes alaknak, így a zsebemből az új üzletem címével, a nevemmel és a telefonszámommal ellátott kártyácskát helyezek elé az asztalra, majd elhagyom az üzletet./Mivel előre megbeszélt dologról volt szó eltekintettem a feltételes módtól.
Használt képességek: gyorsaság, villámgyors reflexek, véremlék/

_________________
"Te nem ismersz, de én a lelkedbe látok, s ott azt találok, amit minden halandóéban; félelmet. Félsz, hogy egyszer majd meg kell halnod."

Avalon régiség kereskedés Vampirewwwkepfeltoltesh
Sam
Sam
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 230
Hozzászólások régi : 49
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Nov. 08.
Age : 25

Karakteradatok
Főkarakter: Samuel Vermont /Sam/
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Kaegan on Vas. 23 Márc. 2014, 19:39

Kaegan nem várt azonnal választ. Ő úgy volt vele, hogy a névjegy benne van a szatyorban, és ha csörög a telefon, akkor jó, ha nem, akkor ez egy gesztus volt. A latin nyelvű könyvvel biztosan sokan vannak, akik többre tudnának jutni, mint amire ő képes a latin tudása segítségével. Idáig jut a gondolatmenet, amikor az utolsó szavak már valami kellemetlenséget vetítenek elő.
~ Sokszor csalódott a halandókban?
A pult alatt az egyik fiókban ott a Glock. Még odáig is eljut, hogy ezt elő kellene venni, és még taktikailag is jó ötletnek tűnik, hiszen van egy adott távolság. Ami ez után következik, az viszont már csak a mindent elöntő sötétség.

Fejfájás, szédülés. A jogos kérdés, hogy mi a francért aludt el a széken ülve, és vajon mennyit aludhatott? Az odáig még meg van, hogy a pulton heverő pisztollyal szöszmötölt, aztán jött egy vevő, még a vevővel folytatott beszélgetés emlékei is megvannak. A hiányzó rész ott lesz, hogy a vevő hogyan ment el, ő hogyan került a székre, és mikor, miért vagy hogyan aludt el? A kellemetlen, meg hogy az egészre nincs válasz.
Marad hát a pisztoly összeszerelésének a vége, és mivel már lényegesen túl vannak a zárás idején, hát tulajdonképpen maga a zárás. A holnap nap Jennyé és az új megállapodásé, aztán maradt még egy kártya, és egy elérhetőség a legutolsó vevő után. Őt már csak valamikor a szolgálat letelte után lesz lehetősége valamelyik nap megkeresni. A vevő utolsó szavai, és ez az emlékezet kiesés hagytak kérdéseket maguk után, és talán nem a legjobb döntés, de először inkább maga járna utána az esetnek, és nem riadóztatná azonnal a feletteseit.
Kaegan
Kaegan
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 45
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Mar. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: Kaegan
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Avalon régiség kereskedés Empty Re: Avalon régiség kereskedés

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.