Kalandor

Go down

Kalandor Empty Kalandor

Témanyitás by Kalandor on Szer. 30 Ápr. 2014, 13:55

Adatok:

Név: Jon J. Smith
Egyéb név(i): Kalandor
Faj: mutáns
Nem: férfi
Jellem: semleges
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: -
Kor: kb. 22
Család: -
Foglalkozás: hajléktalan
Testmagassága: 176 cm.
Testsúlya: 75 kg
Szeme színe: zöld
Haja színe: barna
Bőre színe: europoid
Különleges ismertetőjel: egy furcsa indaszerű tetoválás ami beborítja az egész testét, kivéve a fejét
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: fizikailag egészsége, amnéziás

Életrajza:
Amerikában születtem Oklahoma környékén egy kis faluban 1900 környékén. Egyke voltam, a tanyán sok munkát én végeztem. Egy nagyon meleg éjjelen, valahogy kigyúlt a pajta. A kiváltó okot nem lehetett tudni. Én akkor 15 éves voltam. Beszaladtam hogy kihozzam az állatokat. Már az utolsó lovat hoztam kifele, mikor a tűz elállta az utunkat és nem lehetett menekülni. A tűz egyre csak közelített, perzselt szőr szagát éreztem. A lovam elszabadult és kitört a pajtából. Az egész testét lángok borították. Utána nem lehetett megmenteni. Én egyedül beszorultam a lángok közé. Azt hittem nincs menekvés. Az oxigén hiány végül legyűrt és elájultam a pajta közepén. Nem tudom hogy mi történt azután, de az emberek azt mondták hogy a lángokat valami behúzta a pajta belsejébe és elállt a tűz.
Ami változott még az az volt, hogy a testem tele lettek tetoválásokkal. Amik állítólag az első néhány órában izzottak. Az emberek távol maradtak tőlem. Senki se bízott már bennem.
Nemsokkal ezután, egy katonai autó állt meg a farmunkon. Valami különleges egységtől jöttek. Felajánlották, hogy segítenek nekem beilleszkedni, és megvédhetem a hazámat. A szüleim mintha örültek volna hogy, elmegyek. Hát elmentem.
Alap katonai kiképzést kaptam az iskola mellett, és természetesen tanulmányozták az erőmet. Mindig nehezebb és nehezebb feladatokat kellett kiállnom. Egyszer egy napon túlságosan sok energiát  akartak hogy elnyeljek és felrobbant a fél bázis. Tízen meghaltak és még vagy huszonhárman megsebesültek. Végül a katonaság a képességemet túl instabílnak tartotta és lejegeltek. Szó szerint. Állítólag pár éven belül kihoznak a sztázis-ból és nincsenek mellékhatások. Persze!
Arra ébredek, hogy áramütés éri a testem. Fájdalmas görcsök közepette kinyitom a szemem. Nem látok semmit. Vagyis majdnem semmit. Észreveszem a testemen lévő furcsa tetoválásokat, amik lágyan kékes-fehérben izzanak. Egy fém koporsó-féleségben vagyok. Vajon hogy kerültem ide?
A koporsó vízszintesen van elhelyezve, és mindenféle csövek és karok kapcsolják össze az oldalakat. Tapintásra hideg, nagyon hideg. Az arcommal szembeni rész üveges, de nem látok át rajta. Mintha belenne festve feketére. Egyszer csak abban a kis fény derengésben, ami a tetoválásaimból jön, észreveszem, hogy egy hal úszik el előttem. Valami víznek az alján vagyok!
Elfog a pánikérzés. Ki kell szabadulnom innét. Elkezdtem csapkodni, ütni, vágni a fedelet. Addig-addig csináltam, amíg meg nem csaptam egy gombot, mire kinyílt az ajtó és a víz elárasztotta a kis kabint. Rögtön sikerült egy kis vizet nyelnem, de nem ez volt a legnagyobb gond. A fények elhalványultak és teljes sötétség vett körül. Elkezdtem felfele úszni, legalább is amerre szerintem a felfele van. Még midig nem láttam semmit és vagy egy perc úszás után elértem a felszínt. Rögtön köhögni kezdte. Alig bírtam betelni a levegő édes ízével. Vagyis inkább sós volt, de az most engem nem érdekelt.
Nem messze tőlem volt a part. Rögtön elkezdtem felé tempózni, és reméltem, hogy nem merülök ki addig. Kiértem a partra és körülnéztem. Valami féle nagy gyárépületek voltak mindenhol. Nem tűnt ismerősnek. Körülnéztem és észrevettem nem messze tőlem valamiféle kis tűznek a fényét. Megindultam hát felé.
A tűz egy kukából jött, ami körül három szakadt ruhás egyén volt. Míg közeledtem észrevettek, és a hozzám közelebb álló megszólalt:
- Jó estét fiam. Eltévedtél? Nem fogsz így megfázni?- Kérdezi tőlem. Először nem értettem az utolsó kérdést, de aztán észrevettem, hogy csak egy alsónadrág van rajtam. Értetlenül visszanéztem rá.
- Mond csak mi a neved? – kérdezte tőle az előző jobbján lévő csöves.
- Ö, nem tudom. – És tényleg nem tudtam. Nem emlékeztem semmire az égvilágon.
- Na gyere akkor közelebb melegedni, és vedd fel ezt- kotorászott elő valahonnan egy szakadt ruházatot a harmadik, aki idős nő volt. Mikor felvettem megint hozzám szólt – Így jobb?
- Igen köszönöm. – és rámosolyogtam a nőre.
Egy óra telt el azóta, és kaptam még egy pokrócot is, amire leülhettem a földre. Egész idő alatt nem beszéltünk semmit. Egyszer csak zajra lettünk figyelmesek. Egy csapat huligán tartott felénk. Öten voltak, és ahogy tudtak minél nagyobb zajt keltettek. Felénk tartottak. A szakadt ruhás ismerőim kicsit elhátráltak a tűztől, amikor megjöttek a huligánok.
- Helló, helló. Akar itt valaki játszani? – szólalt meg szerintem a banda vezére. – Mondjuk te ott! –és rám mutatott. – Gyere csak kicsit közelebb, had lássalak!
Én közelebb mentem. Nem volt bennem semmilyen félelem érzet. Mikor megálltam előtte belenéztem egyenesen a szemébe. Látszott rajta hogy nem ilyen reakciót várt tőlem.
- Mi van csávókám? Kalandot akarsz? – és mikor ezt kimondta megakart lökni. De én valahogy sikerült kitérnem előle és gyomorszájon rúgtam.
- Igen! Kalandot! - A többieknek se kellet több. Mind rám vetették magukat. A legtöbb ütést hárítottam és visszaütöttem. De sajnos nem mindet. Az utolsótól nekiestem a kukának és beletettem a kezem a tűzbe. A legfurcsább az volt, hogy nem égetett meg. A tüzet teljesen magamba szívtam és felizzottak a tetoválásaim. Úgy éreztem magam, mint aki teljesen fel van töltődve. Sőt inkább túltöltődve!
A kezem a legközelebbi ember felé nyújtottam, mire egy energianyaláb lövődött ki belőle és találta el az áldozatott. Legalább három métert repült mielőtt földet ért volna. Nem mozdult, de látszott rajta hogy lélegzik. A többieknek se kellett több. Mind eliramodtak a szélrózsa minden irányába. Mikor már elmentek körbenéztem. Az újdonsült barátaim is eltűntek. Hogy mikor, azt nem tudom megállapítani.
- Most mit csináljak? Kivagyok én? Mi vagyok én? – kérdeztem magamtól, miközben felvettem a pokrócom és elmentem egy helyet keresni, ahol alhatok.


Képességei: Hőelnyelés. Hőelszívás nélkül minden energiasugár fél fokkal csökkenti a testhőjét, 3 lövés után 35 fok alá kerül, és elájul. Egy maximum 50 celsius fokú tárgyat képes megérinteni és ennek elszívni a hőjét körönként 10 fokkal, (e felett már égési sérüléseket szenved, ha ahhoz ér hozzá), ezáltal körönként nő két fokkal a testhőmérséklete, ezt a két fokot ugyan úgy fél fokonként csökkentve használhatja egy-egy energiasugárra. 40 fokos test hő felett elájul, 41 fok felett maradandó agykárosodás érheti. Körönként maximum 10 fokkal tudja csökkenteni valaminek a hőmérsékletét - egy ember méretű tárgynak, értelemszerűen minél nagyobb a tárgy, annál több hőt bocsát ki, annál nehezebb lehűteni, és minél kisebb, annál könnyebb. A sugarat a teste tetszőleges pontjából lőheti ki. Ájulás után ápolásra van szüksége, hogy a teste lehűljön/felmelegedjen. Ha ezt nem kapja meg, akkor lehűléskor 1-2 óra múlva meghalhat, felmelegedéskor 41 fok felett fél-egy órája van hátra. Élőlényt egyelőre nem képes hűteni csakis tárgyakat és azt is érintés útján. Egyszerre maximum 3 nyalábot képes kilőni egymás után, utána 1 körig nem használhatja a képességét, sem elnyelésre, sem további kilövésre.

Képesség fejlesztés: Most már 300 fokos dolgot is meg tudok érinteni, és tudok belőle hőt elszívni, valamint némileg erősebb is lettek a lövéseim.

Szakértelmei: valamiért ért minimális szinten az önvédelemhez és az utcai harchoz.

Privát előtörténet véleményezést kérsz: Igen

Megjegyzések:


A hozzászólást Kalandor összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 29 Május 2014, 09:31-kor.
Kalandor
Kalandor
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 10
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2014. Apr. 29.

Karakteradatok
Főkarakter: Kalandor
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Kalandor Empty Re: Kalandor

Témanyitás by Thorhalla on Vas. 04 Május 2014, 20:31

Elfogadva, kezdőtőkéd nincs, egy adatlapot írj és kérek egy avatárt is. Utána mehetsz játszani.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Kalandor Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14464
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Kalandor Empty Re: Kalandor

Témanyitás by Kalandor on Vas. 04 Május 2014, 20:49

Adatlap:

Név: Jon J. Smith
Lakás/Létesítmény: Brooklyn
NJK: -
Foglalkozás: -
Munkahely: -
Pénz: 0
Bevétel/hét: 0
Eszközök: -
Felszerelés/fegyverek: -
Vállalat: -
Szövetség: -
Törzshely, ahol megtalálható: az utcákon
Ismertebb szövetséges: -
Ismertebb ellenség: -

Felhasznált kreditek: 2.5 - képesség fejlesztés
Fennmaradó kreditek: 1.5
Kalandor
Kalandor
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 10
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2014. Apr. 29.

Karakteradatok
Főkarakter: Kalandor
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Kalandor Empty Re: Kalandor

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.