Ékkövek birodalma

1 / 3 oldal 1, 2, 3  Next

Go down

Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 03 Jún. 2015, 08:31

Nah akkor nézzük a fontosabb dolgokat:

Történelemről röviden:
Régen mintegy 300 évvel ezelőtt az egész terület – ami a térképen látszik – egy egybefüggő kontinens volt, amin több tucatnyi ország, birodalom létezett. Egészen pontosan 305 évvel ezelőtt egy hatalmas kataklizma döntötte romba az akkori világot. Hatalmas vulkanikus aktivitás okozta mindezt, területek tűntek el süllyedtek alá, emelkedtek ki a tengerből és kialakult a mai világkép földrajzilag legalább is. A következő mintegy kétszázötven év abból állt, hogy mindenki próbálta összeszedni magát, újraépíteni a birodalmakat. Úgy hozta a sors, hogy tizenkét nagy ház összefogott, hogy ők maguk rendet tesznek a megmaradt világon. Utoljára valószínűleg akkor volt nagy egyetértés közöttük. A rendet sikerült is megszilárdítani, el is osztották maguk között a területeket és az egyik ház kiemelkedett, akik azóta is uralkodnak. Ötvenkét éve béke van a birodalomban, legalább is úgy-amennyire. Kisebb-nagyobb háborúk persze vannak, de semmi olyan, ami nagyon megzavarta volna a világot.
Mostanáig.
Mondák, regék, elbeszélések szólnak arról évszázadok óta, hogy valami történni fog, ha a vérvörös üstökös feltűnik az égbolton. Utoljára 305 éve látták és akkor történt a kataklizma. Most újra feltűnt az égen és mindenki retteg, hogy mi is fog történni. Az uralkodó ekkor hívta össze Volangaard-ba a saját területének fővárosába a nagy házak képviselőit egy tanácskozásra az üstökös miatt.

A kaland itt fog kezdődni, hogy mindenki megérkezik. A technológiai szint úgy az 1300-as évekbelinek felel meg, ágyuk vannak, a ként, mint robbanószert ismerik, de puskák és effélék nincsenek még.
Mint az ízelítőben szerepelt feudális berendezkedés van az égész világban, reményeim szerint ezt senkinek sem kifejtenem, hogy mit jelent. Szóval nem csak ez a 12 ház létezik a világon, több kisebb is van még rajta kívül, mindenkinek vannak szövetségesei valószínűleg közöttük, akik nekik esküdtek hűbéresküt, mert az ő területükön laknak.
Azt nem szándékozom megszabni, hogy melyik ház milyen kapcsolatban van a másikkal, szövetségeket lehet létrehozni majd játék közben is, háborút kirobbantani, megbuktatni az uralkodói házat, átvenni a helyüket, stb.. A játékosok határoznák meg, hogy az adott területen mit termelnek, mivel kereskednek, miről híresek. Még a vallásnál sem szándékozok semmit sem megkötni, lehet, hogy mind a 12 régióban teljesen más vallás van, más hittel, stb.. Lehet, hogy valahol lesz rabszolgaság, valahol nem és hasonlók. Ebben is mindenki szabad kezet kap a karakteralkotáskor, a háza kidolgozáskor. Mindössze egyetlen megkötés lenne kezdésre, hogy a 12 ház mindegyikének egy-egy ékkő szerepel a címerében és a saját területén azt tudja bányászni, ami a címerben van, szóval ennek kellene szerepelni a leírásban.
Úgy terveztem, hogy a világ a kaland kezdetekor nem ismeri a mágiát, sem a misztikumot – a valláson felül persze. De ez már az első kaland során meg fog változni egy esemény miatt. És természetesen a címerben szereplő ékköveknek fontos szerepe lesz ebben.
Ami a bőrszínt illeti, az sincs megszabva, az eredeti kontinens kellően nagy volt ahhoz, hogy réz, sárga, barna, fekete bőrű illetők is legyenek, illetve a házak is effélék legyenek.

További tudnivalók:
Nem nagyon szeretnék ebbe sem beleszólni, de azért legyen kis felügyelet legalább is a vagyonokat illetően. A világon létezik egy Központi bankrendszer. Ennek a központja az aktuális világ fővárosban azaz Volangaard-ban található, de minden nagyobb városban vannak bankfiókok. Főleg a nemesi házaknak kölcsönöznek és ismerjük a középkori szokásokat még az uralkodói házak is tetemes összeggel szoktak tartozni a bankoknak, akik rendszeresen hiteleznek nekik. Így nem kell aggódnia senkinek, ha véletlenül tetemes adóssága van a bank felé, megszokott, mindenkinek vannak efféléi.
Törvények, mindenki hozhat és megszabhatja, hogy a saját területén mik vannak, azért nagyvonalakban vázolja majd a leírásnál, hogy mik a legfontosabbak, milyen vámok vannak, miért jár halálbüntetés és hasonlók.
Adók, minden nagy család, ház adóval tartozik az uralkodóház irányába. Egyformán az éves bevételek 10%-a (mondanom sem kell, hogy milyen csalások lehetnek ebből). És természetesen minden ház, aki az adott 12 ház területén van az ott uralkodó háznak adózik a helyi fejes által kiadott törvények alapján.

Vallások:
Nincs közös vallás, a régi világban sok különböző volt, lehet, hogy valamelyik ház teljesen ateista, de az is, hogy valakik saját maguk a vallás papjai/papnői. Szóval itt is szabad kezet kaptok, istenek nevét nem muszáj kitalálni, lehet, de nem kötelező, ezen esetben csak azt írjátok le, hogy melyik területeknek van istene/istennője. Mint szerelem és szépség és ez női istenség, vagy éppen a harcnak férfi.

Akkor az ékkövek, amik vannak és fel kell tölteni:
választható ékkövek:
Ezekből kell kiválasztani a megfelelőt, hogy ki mit szeretne.
Az uralkodóház a vörös gránáttal (Almandin) rendelkezik a területén.

A világtérkép:
Én egyelőre csak a saját részemet csináltam meg rajta. A fekete pontok a nagyobb városok, a fekete vonalszerűség a kereskedelmi útvonal, a sárga pedig a hajózási útvonal. Egyelőre csak saját területen belül dolgoztam érthetően. A kékkel körbevett nagyobb hely pedig a főváros Volangaard
Szeretném megkérni a jelentkezőket, hogy a térképet mentsétek le és erre hasonlóképpen csinálja meg a területét, mint én tettem. Paintben 5 perc sem volt az egész és akkor töltse fel újra majd a saját leírásához mindezt, hogy az utána jövő már arra csinálhassa a saját részét és így egy teljes komplex képet kaphassunk. A kép egyébként 1,5 mega már 2,5 mega így vigyázzatok, hogy nehogy kicsiben mentsétek le. Köszönöm!
Nos és akkor az, hogy miként is nézzen ki a hely leírása, mindez is elég röviden, nem kell túl hosszút írni.

Kód:
[b]Ház neve:[/b]
[b]Ház jelmondata:[/b] (opcionális)
[b]Terület száma:[/b]
[b]Ékkő:[/b]
[b]Címer:[/b] (elég ha leírod, hogy miként néz ki, nem kell készíteni, ha valaki szeretne, én is [url=http://rpg.uplink.fi/heraldry/?template=main]ezen az oldalon[/url] csináltam a sajátomat)
[b]Karakter neve:[/b]
[b]Karakter rangja/befolyása:[/b] (értelemszerűen a betöltött pozíció)
[b]Karakter leírása:[/b] (rövid előtörténet, fél oldal már bőven elég, fontosabb információk, hogy miként néz ki, miket szeret, miket nem szeret, hogy jutott el oda, ahol most van a családi hierarchiában)
[b]Terület leírása:[/b] (újabb fél-1 oldal már bőven elég, fontos tudnivalók a helyről, mivel foglalkoznak, kereskednek, törvények, a fontosabbak, vallás (ha van), éghajlat, és effélék)
[b]Ház leírása:[/b] röviden leírni, hogy mit tudnak róla az emberek, más házak, közemberek, így általános információk (lehetséges, de nem kötelező családfát is írni)


A hozzászólást Thorhalla összesen 10 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 10 Jún. 2015, 22:50-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14076
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 03 Jún. 2015, 08:34

Akkor az uralkodóház, nem a legszebb, éjjel be szerettem volna fejezni, hogy lássátok, hogy kb mire gondoltam. Nem kell ennyire részletesen a területet leírni, csak igyekeztem minél jobban én megtenni, hogy nagyjából legyenek elképzelések.

Ház neve: Miller ház
Ház jelmondata: Vér és mennydörgés (Blood and Thunder)
Terület száma: 1. (Borgardalr)
Ékkő: vörös gránát (Almandin)
Címer: (a címerben a virág jelképezi a drágakövet)
Egyszerű címer:

Bővített címer:

Karakter neve: Lady Ingrid Stephanie Hyrrokkin-Miller
képek róla:

Rövid hajjal a tetoválások miatt, hogy látszódjék miként néznek ki:

Hosszú hajjal:
Karakter rangja/befolyása: hercegnő, a király unokahúga, a 3. a trónutódlás szempontjából; a Hyrrokkin klán törzsfője, Eyjafjoll jarl-ja
Karakter leírása:
18-19 éves fiatal hölgy, 172 cm magas, 65 kg, vörös hajú, kék szemű. Az arcán vörös tetoválások vannak, ez igazából teljesen megszokott az északi népek között. Talán más házaknak furcsa lehet, de itt ez a megszokott. Hosszú térdhajlatig érő a haja, amit jellemzően feltűzve hord. Nemes hölgy léte miatt elvárják tőle, hogy előkelő ruhát hordjon, de Ingrid nem veti meg a férfias öltözetet sem, szeret harcolni, amiben roppant jó is, karddal és pajzzsal harcol a legszívesebben. Magántanároktól tanult egészen kicsi kora óta. A zord időjárás miatt keveset tudott kicsiként a levegőn lenni, főleg a palota belsőkertjében játszott. A családja roppant érdekes, roppant szoros köteléket ápol velük, úgy nevelték, hogy a család és a ház a legfontosabb az életében, az, ahova tartozik. A testvérei közül messze ő a legkacérabb, aki a legjobban szeret férfiakkal és nőkkel egyaránt játszani, mindezek ellenére roppant nehéz megközelíteni és elnyerni a szívét. Roppant művelt, sokat olvasott leányzó, aki kamaszkora óta a saját uradalmukat nagyjából teljesen bejárta azokon a részeken, ahova eltudott menni. Főleg azok után, hogy az unokatestvérei megszülettek. Mivel nagyon sokáig ő volt a trón várományosa ezért is volt különösen nagy felügyelet övezte őt. Éppen ezért a taníttatására is nagyon ügyeltek, kiválóan beszéli és olvassa a közös nyelvet, illetve az északit, amit a Szigeten is beszélnek, remekül ért a heraldikához és ismer minden kis és nagy házat szerte a világon. Az északiaknál nem szokatlan, hogy a nők is megtanulnak harcolni, sőt már gyermek korban is sok időt szentelnek az erőnlétre, állóképességre. Ekkor tanult meg Ingrid is harcolni pusztakezes és közelharci fegyverekkel is. Sokat olvasott, igencsak sok mindent ismer, történelmi tudás, tudományok, fegyverkezés, hadászat, halászat, vadászat, művészetek. Remekül tud lovagolni, illetve kutyás szánt is vezetni, irányítani. Mivel ő szokott minden bál középpontjában lenni, így diplomáciában és intrikában is igencsak járatos, gyors gondolkodása és remek logikája miatt pedig roppant veszélyes ellenfélnek mondható fiatal kora ellenére. Mélyen vallásos természetesen, mint az északiak többsége, ha nem hozta volna úgy a sors, hogy visszaszorul az uralkodási sorrendben, akkor egyszer remek uralkodónő vállhatott volna belőle. Mivel Ingrid kissé hátrébb szorult, de méltó volt magasabb politikai rangra, így a sziget második legnagyobb klánjának a Hyrrokkin klánnak a vezetője lett – innen származik az anya és a nagynénje a királynő.
Négy évvel korábban ismerte meg a jelenlegi férjét, Tubrok Ragalt is, aki akkor még csak a Ragal klán trónörököse volt és majdnem két évvel idősebb Ingridnél. Jellemben is roppant hasonlóak mind a ketten egymáshoz és nem is kellett sok idő ahhoz, hogy egymásba szeressen. Ritka az, amikor a szerelem és a diplomácia is összetalálkozik. Ingrid igencsak hamar teherbe esett a férfitól és az esküvő sem váratott ezek után sokáig. A Ragal klán az egyik leggazdagabb a Miller és Hyrrokkin után Borgardalr-n, így a násszal is csak a Miller ház erősödött egy roppant erős szövetségessel. A pár első gyermekének neve Leif lett, majd két évvel – egy évvel a jelenhez képest – megszületett a második fiúgyermekük is Eyjolf Ragnar. A házaspár a gyermekekkel jellemzően három helyen szokta a legtöbb idejét tölteni, hol Selardalr-ban, a Ragal klán központi városában, hol Eyjafjoll, vagy Volangaard városában.
Terület leírása:
Az ismert világ északi része lett a Miller házé, alapból is erről a térségből származtak, így a területek felosztásánál erre formáltak jogot. Borgardalr a sziget neve. Ha valaki nem ismeri az északot úgy gondolná, hogy ez egy havaktól kietlen pusztaság. A sziget tele van gejzírekkel és lávafolyamokkal mindenfelé, amik forró vizet adnak, így a sziget jelentős része a havas pusztaság miatt is lakható. Azonban egyben időzített bomba is a hely az északi részen még mindig ott van az aktív vulkán, ami 305 éve átformálta a világot. Nincsenek hosszú folyók, csak rövidek, de nagyon sok vízesés található erre. Borgardalr mindkét oldalról meleg tengeráramlatok veszik körbe, emiatt az éghajlat óceáni, roppant sokat hull csapadék, jellemzően hó formájában. A tengerpartok mellett az áramlatok miatt nincs olyan zord időjárás és lakható területek vannak, értelemszerűen szinte csak a partokon alakultak ki nagyvárosok. A benti régiók jelentős része nagyon zord, de a meleg vizű források mentén kereskedelmi utak alakultak ki. A nyarak roppant rövidek és csak ezen idő alatt tűnik el a jég és a hó a középső területekről, így mezőgazdaság és kültéri állattenyésztés folyik ezeken a területeken. Azonban csak rövid lejáratú, azaz gyorsan érő növényeket tudnak ültetni a mezőgazdasági területeken még azelőtt, hogy a hó újra belepné az egészet. A hegyekben rengeteg nagy barlang, völgy és hágó található az utak ezeken is átvezet. A nagyon déli és keleti részen a nyarak kellően melegek ahhoz, hogy ne legyen havas a környék az év jelentős részében és a csapadék jellemzően eső. Itt növénytermesztés folyik, főleg gabonát, takarmányt, lent és burgonyát termesztenek és roppant sok szőlőt, amiből bor készül. Itt nagy számban van állattartás is, lovak, juhok és szarvasmarhák szintjén. A többi részen, ahol hidegebb van, ott vadakat tartanak, szarvasokat, őzeket, havasi nyulak és efféle állatokat. A délebbi részeken nagyon sok növény is megtalálható, megterem, főleg erdei gyümölcsök. A sziget minden nagyvárosában halászat is folyik. A partokhoz közel kagylókat, rákokat és kishalakat halásznak, a nyílt vízen pedig bálnákat. A part mentén több helyen fókákat és jegesmedvéket is vadásznak. A hegyek tele vannak vasérccel, vulkanikus kőzettel, szénnel, arannyal, ezüsttel, kénnel illetve a ház drágakövét a vörös gránátot is bányásszák. Fából is bővelkednek, amikből hajókat építenek. Ami a kereskedelmet illeti, főleg élelmiszert importálnak, gyümölcsöket, gabonát és sót. Ők maguk jellemzően szőrméket, bőröket, zsírt, csontokat, vulkanikus köveket exportálnak a világnak azon részébe, ahol ezekre szükség van.
Törvények és effélék, rabszolgatartás van mind a mai napig, korábbi háborúban és azóta is összecsapások során elrabolt embereket tartanak, bányákban dolgoztatják őket, cselédként. Az északiak roppant vallásos népek, egy teljes istencsaládot tisztelnek (nem bonyolítom túl, Skandináv istencsalád, szóval a rangok, titulusok megegyeznek, csak a nevek mások). Templomok vannak a nagyvárosokban, bár jellemzően otthon szoktak áldozni az emberek az isteneknek, illetve a városok főterén az évenkénti közös áldozáson, ahol bortól és ételáldozaton keresztül embert is áldoznak. Mindezek ellenére a papság fontos szerepet tölt be a társadalomban. A férfiaknak több feleségük lehet, de a nők bármikor elválhatnak, amikor csak akarnak és hozzámehetnek máshoz. Férfi nem hagyhat el nőt, csak a nő őt. A társadalomban a családok és így a klánok a legfontosabbak e szerint nőnek fel és élnek a helyiek. Minden családnak, klánnak saját belső törvényei vannak, amiket az általános mindenkire vonatkozó törvényeken felül is be kell tartani annak, aki oda tartozik. Minden egyes nagyváros élén egy-egy az uralkodó által kinevezett úr, vagy úrnő áll, a jarlok. Ők azok, akik ítélkeznek a bűnösök felett. A gyilkosságért általában halálbüntetés jár, lopásért száműzés, esetleg végtaglevágás. Mégis a legsúlyosabb büntetés a kitagadás, ha klán, vagy családnélkülivé válik valaki, ezt a családfő döntheti el, ha a családjának egyik tagja olyat követ el, hogy ő így határoz. De az is megszokott büntetés, ha valaki megöl valakit, akkor a gyilkost megölik a családja pedig rabszolga lesz a sértett családjánál, amíg az fel nem szabadítja őket.
A lakosság minden része és minden személye tud harcolni, tanulták kisgyerekkoruk óta. Mégis polgári foglalkozásuk is van, földművelés, favágó, bányász, mérnök, felcser, kovács, pék stb. Mivel manapság a béke miatt nem igen lehet portyázni, így telente, amíg odahaza nem sok mindent lehet csinálni ezek a harcosok járnak a másik 11 régióba, hogy begyűjtsék az adókat és hazavigyék Borgardalr-ba. Az északiak között nem ritka a testékszer és tetoválás sem. A lakosság teljesen kaukázusi bőrszínnel rendelkezik, a legtöbb szőke és vörös hajú, kék és zöld szemmel, persze vannak barnák és feketék és a barna szem is feltűnik, de annyira nem jellemző, főleg az idegen földről hozott rabszolgák között csak.
Volangaard a főváros, a kincstár is itt található, ahogyan a ház központja is, mindkét klánnal együtt, akikből az uralkodóház áll. Egyetem is működik a fővárosban, ahol főleg művészeteket, illetve orvoslást tanítanak.
Városok listája és miket hol termelnek:
a többi dolog:


01. Volangaard – főváros, itt található a Hyrrokkin és a Miller ház/klán központja, a királyi palota is. A város kereskedelmi központ is, itt található a kincstár is többek között. A városban van az Éjjeli fény egyeteme, ahol főleg művészeteket, orvoslást és csillagászatot tanítanak. A közelben fakitermeléssel is foglalkoznak, mert a fővárostól északra, északkeletre hatalmas erdőségek vannak.
02. Eyjafjoll - Hyrrokkin klán központi városa (eredetileg innen származnak), Ingrid a jarl.
03. Esjuberg
04. Reykjaholt – a Szigetekről ebbe a városba érkezik be szinte minden kereskedelmi termék.
05. Skorravik
06. Ormsdalr
07. Forsa
08. Norvegr
09. Hals
10. Hofsland
11. Skalamyrr
12. Haell
13. Selardalr – Ragal klán központi városa, innen származik Tubrok is. A pár hol itt, hol Eyjafjoll, vagy Volangaard városában tölti a legtöbb idejét.
14. Fjarora
15. Fjallgaard
16. Sanddalr
17. Brynjudalr
18. Einarsstaoir
19. Hroarsholt
21. Ar
22. Asgeirsa
23. Hvammr
24. Reynir – kereskedelmi központ, meleg vizű források, illetve lávafolyamok közelsége tette lakhatóvá ezt a helyet a hegyek lábánál. Ezen a helyen képzik a legtöbb szánhúzó kutyát, hatalmas telepeket tartanak erre a célra.
25. Iara
26. Faereyjar – a vallási központ városa, a város alapvetően egészen kicsi lakosú, évente 1x azonban a sziget minden részéről emberek tízezrei vándorolnak el ide, hogy az isteneknek adózzanak. Ez a hét az Istenek Hete. A városba nem léphet be (rabszolgák nem számítanak) idegen személy, aki nem a szigeten született. A város szomszédságában van egy erdő egy hatalmas réttel, amit gejzírek öveznek, ezen a helyen soha sem marad meg a hó. Az Istenek ligete nevet kapta a terület.
27. Hestfjoror
28. Ranga
29. Holmkelsa
30. Skogarstrond
31. Ingjaldshvall
32. Grenivik
33. Reykjaa
34. Hvallagaard
35. Fjarora
36. Jokulsfell

Fontosabb említésre méltó dolgok:
2,3,4,5,8,13,19 – számú városok azok, ahol olyan az éghajlat és a feltételek, hogy szőlőt lehessen termeszteni, így a borok ezekről a területekről származnak
29-35 – ezek a városok lakják körbe a hatalmas vulkánt, ezek főleg bányászattal és halászattal foglalkoznak, innen bányásszák ki a ként, vulkanikus kőzeteket, arany, ezüst, szén, illetve a ház ékköveinek többsége is ezekből a városokból kerül ki
2, 5-12, 14, 16 – a mezőgazdasági termelések főleg itt zajlanak, gabona, zab, len, repce és kukorica és ehhez hasonló növények formájában. A városok közelében gyümölcsfák is megtalálhatóak, mert ezeken a helyeken még kellően melegek a nyarak ahhoz, hogy ilyenek megéljenek
4, 18-19, 20-23, 27-28 – a bálnavadász hajók vannak ezen a területen, tengeri halakat halásznak, és bálnákat fognak (halakat, rákokat persze máshol halásznak, ahol tenger van, de bálnákat csak ezeken a részeken a nyílt víz miatt). A 4-es kivételével a többi helyen fókákat is vadásznak, mind felnőtt, mind bébifókákat

Ház leírása:
A ház igencsak közkedvelt a sajátjaik között, a Miller ház mindig is a hűségéről, igazságosságáról volt híres. Köztudott, hogy a ház férfitagjai roppant sok ágyast és szeretőt szoktak tartani, illetve nem kevés fattyú is van a ház tagjai között, akik egészen sokra vitték. Még az oldalágról született gyerekeket sem szokták kitagadni, hanem ott nevelkednek a többi gyermekkel együtt, ugyanúgy örökölhetnek, mint a vérszerintiek, hogyha méltóak arra, hogy ekkora érdemben részesüljenek. Nem egyszer fordult elő, hogy egy fattyú örökölte az uralkodói címet, mert méltóbb volt, mint a feleségtől született gyermek. Ez nem csak a házban, de a minden északinál előforduló jelenség.
A család roppant ősi legalább ezer évre tudják magukat visszavezetni, a nép egy része istenek leszármazottainak tartja őket, de ezt Miller ház határozottan tagadja, nem hasonlítják magukat az istenekhez.
Az uralkodó ház jelenleg 2 nagy klánból áll, a Miller és a Hyrrokkin klánból. A Miller háznak klán szinten az ura és úrnője Ingrid szülei, azaz Jon és Stephanie. A Hyrrokkin klán vezetésével pedig Ingrid van megbízva. Felettük persze az uralkodópár áll.
Róluk tudni, mivel számukra a családok, klánok a legfontosabbak nem igen házasítanak ki idegen területre a gyermekeik közül - speciális eseteken felül - , nem is küldik őket ki oda tanulni, ellenben befelé engedik a házasságot és más házak, klánok, családok gyermekeit veszik magukhoz neveltetés céljából. Ez lehet csak neveltetés, vagy éppen politikai túsz státusz is.
Családfa több generációra visszamenőleg, aktuális minden belevéve:
családfa:


A hozzászólást Thorhalla összesen 14 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 13 Jún. 2015, 17:56-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14076
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 03 Jún. 2015, 08:35

Akkor várom a jelentkezőket, ha valakinek van kérdése, óhaja, sóhaja, akkor nyugodtan felteheti itt őket Smile
Ami nem látszott jól, mert code tagbe tettem, hogy ezen az oldalon csináltam a címert.

Még egy észrevétel, egyelőre mindenhonnan 1 embert szeretnék, ha meglesz a 12 ház, akkor utána lehet majd egy helyről többet is hozni.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14076
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Fuchida Kenjirou on Szer. 03 Jún. 2015, 10:17

// Bocsánat az offért. Szeretném a 8-as helyet kibérelni, ha lehet. Holnap menne az előtörténet, ma még délutános vagyok. Ékkőnek a Rubint-választanám.//


A hozzászólást Fuchida Kenjirou összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 04 Jún. 2015, 12:10-kor.
avatar
Fuchida Kenjirou
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 166
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. Feb. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Fuchida Kenjirou
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 03 Jún. 2015, 10:20

Okés, Bishi a 3-est foglalta le a Fekete zafírral.
Raten az ametistet.
Darren a 11-es területet (borostány v topáz jelen állás szerint)
Kira meg a smaragdot (emerald) mondta, hogy azt szeretné.
Bio pedig 8as terület.


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 03 Jún. 2015, 11:07-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14076
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Aegis on Szer. 03 Jún. 2015, 10:35

// Én is foglalom a területemet mielőtt valaki elviszi.//

Ház neve:Belmont
Ház jelmondata:
Terület száma: 9.
Ékkő: Borostyán
Címer:
Karakter neve:
Karakter rangja/befolyása:
Karakter leírása:
Terület leírása:
Ház leírása:

_________________
avatar
Aegis
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 299
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2013. Feb. 06.
Age : 22

Karakteradatok
Főkarakter: Aegis
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Peregrin on Szer. 03 Jún. 2015, 10:51

A Peridot-tot vinném, hasonlít a színe a Moldavit-éra Razz, no meg szeretem is ( nagy ásványos ).
Igyekszem megírni meg megszerkeszteni a logót, noha a tudásom meghívók szerkesztésében merül ki egyenlőre, de azért igyekszem. Ha ma kész lennék, akkor az azt jelenti, hogy nem feküdtem le. Sok a dolog, szerkeszteni való, stb protokoll ami veszi az időmet, figyelmemet.
A 3. területet foglalnám le és vinném. clown
avatar
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 278
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Emily Johanson on Szer. 03 Jún. 2015, 11:02

//Én is foglalok mielőtt minden kiszemeltemet elkapkodják előlem Surprised //

Ház neve: Eagleway
Ház jelmondata: Erő és becsület (Power and honor)
Terület száma: 10. (Adwian)
Ékkő: Kék zafír
Címer: (a kék zafírt a csillag helyére kell odaképzelni)

Karakter neve: Lord Hagen
Karakter rangja/befolyása: Eagleway ház vezetője, őrgróf
Karakter leírása: 21-22 éves fiatalember (sokak szerint túlságosan is), szőkés barna vállig érő haja van és kék szeme, 183 cm magas, 80 kg. Teste jól edzett, különböző helyeken korábbi harcok megmaradt nyomai láthatóak. Címét örökléssel szerezte, mint legidősebb fiúgyermek. Nemesi származása okán a kötelező harci oktatás mellett, etikettet, diplomáciát, stratégiát, művészeteket és tudományokat tanult. Birodalmát talán saját tenyerénél is jobban ismeri.
Jártas pusztakezes és fegyveres harcmodorban, a lovagi pajzs – kard kombinációt helyezi általában előnyben, de ha szükséges más fegyvert is gond nélkül képes forgatni.
Másokhoz hasonlóan ő is szeret harcolni és párbajozni, de első sorban mégis inkább mentális síkon szereti legyőzni ellenfeleit és rosszakaróit, ezért politikában és logikában is rendkívüli ellenfélnek bizonyulhat. A nőket közel sem veti meg, bár leginkább csak testi örömöket lel bennük, olyannal még nem találkozott aki meg tudta volna dobbantani a szívét.
Mind a kis birodalom jelenlegi helytartója, ő is jártas a fegyver és páncél készítés fortélyaiban és általában saját fegyvereit ő maga készíti és tartja karban. Erre kifejezetten nagy figyelmet fordít. A megszervezett lovagi tornákon is jelen szokott lenni, vagy mint szervező/szponzor vagy pedig, mint résztvevő.
Mélyen vallásos.
Terület leírása: A keleti kontinens északi részének nagy részét foglalja el. A terület két ékköve az egykori vulkán krátere, melyben most a főváros található, valamint a Zafír névre keresztelt nagy kiterjedésű, kristálytiszta vizű tó. Apróbb folyókkal rendelkezik, valamint keleti részen egy erősen sziklás területtel. Délről hegyek határolják.
A kráter és a sziklás rész környékén bányászat folyik. Ezek a területek gazdagok vasércben, aranyban, szénben, drágakövekben és természetesen a kék zafír lelőhelyekben. A part menti városokban halásznak, kagylót és rákokat gyűjtenek. Északon a nyílt vízen egy kisebb úszó város található ami legfőképp halászatból és kereskedelemből tartja fenn magát. A lapos és füves területeken elsősorban mezőgazdaság folyik. Gabonaféléket, gyümölcsöket termesztenek. Szarvasmarhát, juhokat, szárnyasokat és malacokat tenyésztenek. Elszórva különböző kisebb-nagyobb vadállatok is megtalálhatóak, ragadozók is.
A terület harcosairól, fegyvereiről és páncéljairól híres. Kovácsnak és harcosnak lenni kiváltság ezen a területen.
Városok:
Spoiler:
1.Walsingham – Főváros: Más néven a „Kék Zafír városa”. A birodalom területén található vulkán kráterében helyezkedik el. Ez a kráter a legnagyobb kék zafír lelőhely a területen belül, a város alatt hatalmas zafírbányák találhatóak. Magát a várost, építkezési szempontból, a kék szín jellemzi és a vulkáni kőzetek mellett kisebb-nagyobb kristályokat is használnak, esetleg aranyat, ezüstöt vagy drágaköveket. A város csupán a négy őrvárosból vezető barlangrendszeren lehet megközelíteni. Ebben a városban található az Eagleway ház palotája, a Legfelsőbb Bíróság székhelye, valamint a Kék Zafír Tudományegyetem és Jatarr isten temploma, az Égi Katedrális.
Kilenc körzettel rendelkezik:

 1. Céhek körzete
 2. Kereskedelmi körzet
 3. Katonai körzet
 4. Adminisztrációs körzet
 5. Nemesi körzet
 6. Templom körzet
 7. Raktár körzet
 8. Egyetemi körzet
 9. Lakossági körzet
Elhelyezkedés:
1. 2. 3.
   4. 5. 6.
7. 9. 8.

2.Odiham – Déli kapu őrváros: A fővárostól délre található, innen vezet a legrövidebb út a város felé. A birodalom leghíresebb bányászvárosa, itt találhatóak a legnagyobb ércerek, valamint a legtöbb drágakő is innen kerül ki. Építészet szempontjából a fémes és arany színek jellemzik.
3.Rogat – Nyugati kapu őrváros: A fővárostól nyugatra található, a terület legnagyobb szárazföldi kereskedő városa. Mindemellett híres a művészetéről. Építészet szempontjából leginkább a rikító és virító színek jellemzik.
4.Monmouth – Északi kapu őrváros: A fővárostól északra található. A legnagyobb katonai kiképzőbázis itt található. A Kék Hadsereg tagjait is itt képzik ki. Építészetileg ezt a várost jellemzi a legegyszerűbb kinézet, szürkés színárnyalatokkal.
5.Beetham – Keleti kapu őrváros: A fővárostól keletre található. Ebben a városban tartják a legtöbb és a legnagyobb lovagi tornákat. Mondhatni Yborh isten fővárosa, a számára épített legnagyobb templom is itt található.
6.Adderbury – Zafír-tó városa: A birodalom turisztikai középpontja. A legtöbb és legnagyobb ünnepségeket-fesztiválokat szervezik meg itt, valamint gyógyászati szempontból is ez a legfejlettebb hely. Itt található a Kék Kereszt Kórház, a legnagyobb gyógyászati létesítmény a birodalomban. Legnagyobb látványossága a Zafír-tó
7.Shoreham – Úszó város: Az északi parttól néhány kilométerre található vízi város. Az itt található kis faházak és más építmények vagy cölöpökön állnak, vagy hajókba vannak beleépítve. A legnagyobb hal és kagyló termelők, ugyanakkor a bálnavadászok is itt élnek és dolgoznak.
8.Swansea – Nyugati kikötőváros: A birodalom nyugati részén található. Fontos szerepét annak köszönheti, hogy ez a város van a legközelebb az uralkodóház területéhez. Az elsődleges kapcsolattartási hely.
9.Kidwelly – Észak-keleti kikötőváros: A birodalom második legnagyobb kikötővárosa.
A kisebb városok általában mezőgazdasággal, vadászattal, kereskedelemmel vagy bányászattal foglalkoznak.
Fontos épületek:
Legfelsőbb Bíróság székhelye: A fővárosban található igazságszolgáltatási központ. Itt születnek meg a törvények, innen irányítják a birodalom többi bíróságát, valamint ez a legmagasabb szint ahol döntenek az ügyeket illetően. Akinek az ügye ide kerül az felkészülhet, hogy a legigazságosabban járnak el, a bűnösök viszont retteghetnek, hisz a legsúlyosabb büntetéseket is itt adják.
Kék Zafír Tudományegyetem: A legnagyobb egyetem a birodalomban. Elsősorban alkímiával foglalkoznak, de mezőgazdasági, orvosi és más tudományos kutatások is helyet kapnak. A birodalom legnagyobb könyvtára is itt található. A fővárosban található.
Égi Katedrális: Jatarr tiszteletére épített vallási székhely. A főpapok élnek itt és a papnövendékek is ide járnak tanulni. A fővárosban található.
Arany Colosszeum: Monmouthban található. Itt képzik ki a katonai erők nagy részét beleértve a Kék Hadsereg tagjait is.
Kék Kereszt Kórház: Gyógyászati központ. Adderburyban található.
Vallás: Politeista vallás. A központban három istenség van: Jatarr, az Ég ura; Yborh, a harc és kovácsmesterség istene; Etyx, a halál és alvilág istene. Mindemellett több apróbb istent is imádnak, a mezőgazdaság istenét, a tüzek istenét, stb.
A mitológia szerint Jatarr az égből uralkodik, Yborh az emberek között jár és harcra meg kovácsmesterségre tanítja őket, Etyx pedig eljön az utolsó percben. Jatarr-t aranypáncélban és ősz hajjal ábrázolják, Etyxet arany hajjal és földöntúli szépséggel, Yborh-ról azt tartják, hogy a kinézete mindig változik, hogy az emberek ne ismerhessék fel.
A nagyobb városokban templomokat húztak fel az istenek tiszteletére, állat és étel áldozatokat mutatnak be nekik, és lovagi tornákat szerveznek a tiszteletükre. A kovácsok mindig Yborh áldását kérik az elkészített fegyvereikre-páncéljaikra.
Törvények, általános dolgok: Ebben a társadalomban a nemesi ranggal rendelkezőket, a kovácsmesterek és kovácscéhek tagjai követik, majd a bányászok és így tovább lefelé, a rabszolgákkal bezárólag. Nemesi rangot, a főnemesi kivételével, viszonylag könnyen lehet szerezni, de épp ugyan ilyen könnyen elveszíteni lovagi tornák alkalmával.
Törvények szempontjából a tolvajokat általában végtagvesztéssel „honorálják”. Ugyanakkor lehetőség van arra, hogy egy nemest bárki kihívjon, viszont amennyiben nem tudja azt legyőzni becsületes küzdelemben, úgy helyszíni kivégzés jár érte (ez rabszolgákra nem vonatkozik, őket egyből kivégzik).
A társadalomban lehetőség van perelni is. Minden nagyobb városban van legalább egy bírói ház ahol erre szakosodott emberekből álló csoport dönt az ügy végkimeneteléről. A központi városban levő bírósági csoportban általában az Eagleway ház tagjai is képviseltetik magukat.
Ház leírása: Nagy tiszteletnek és megbecsülésnek örvendenek a területükön belül. Híresek harci képességeikről, becsületességükről, hűségükről és igazságosságukról. A ház tagjai között különösebb különbségeket nem tesznek, még mellékági vagy fattyú leszármazottak esetében sem, hisz amennyiben az öröklés jönne szóba az amúgy is torna keretén belül dől el a leszármazottak között, így kerülve el a fölösleges bürokráciát és tartva fenn az évszázados képet és szokást.
Egykoron úgy hitték az emberek, hogy a ház vezetője Jatarr földi megtestesülése, viszont idővel ezt a személyi kultuszt sikerült megszüntetni és a feledés homályába meríteni.
Családfa:


Jelmagyarázat a térkép 10-es részéhez:
Nagy kék paca – Központi város
Nagy fekete paca – Nagy városok
Kis fekete paca – Közepes méretű városok
Barna paca – Úszó város
Fekete pontozott út – Szárazföldi kereskedelmi út
Sárga pontozott út – Vízi kereskedelmi út
Lila pontozott út – A központi városba vezető út
Zöld pontozott út – A sziklás térségen átvezető rendkívül veszélyes út


A hozzászólást Emily Johanson összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 07 Jún. 2015, 19:28-kor.

_________________
Reneszánsz: Emily Johanson;
Küldetés NJK: Thema Adebayo
avatar
Emily Johanson
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 165
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. Mar. 30.

Karakteradatok
Főkarakter: Serenity
Főkari/multi: Multi

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t2609-emily-johanson http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#74669

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 03 Jún. 2015, 11:08

Bocsánat Bishi a 3-at foglalta le még tegnap (csak elírtam, fél óra alvás kevés volt...), amikor meglátta a térképet. Így Connor kérlek egy másik területet keress magadnak. Bocsi. Embarassed
A lefoglalt listát javítottam ott feljebb.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14076
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Peregrin on Szer. 03 Jún. 2015, 11:31

Kár Very Happy, kíváncsi leszek olyasmit hoz e ki belőle amit akartam Very Happy.
Úgy néz ki figyelmetlen voltam. Túlontúl izgatott vagyok Very Happy, meg még a meghívókon vannak a gondolataim...
Akkor Peridot-tal a 12. es terület.
avatar
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 278
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Verayla on Szer. 03 Jún. 2015, 14:19

Micsoda foglalások vannak itt. én f foglalnék területet
Én is megcsinálom hamar csak most még nagyban tanulnom kell sajnos. De remélhetőleg péntekre szabad leszek.

Ház neve:Carter
Ház jelmondata: (opcionális)
Terület száma: 7
Ékkő:smaragdot (emerald)
Címer: (elég ha leírod, hogy miként néz ki, nem kell készíteni, ha valaki szeretne, én is ezen az oldalon csináltam a sajátomat)
Karakter neve:smaragdot (emerald)
Karakter rangja/befolyása:
Karakter leírása: (rövid előtörténet, fél oldal már bőven elég, fontosabb információk, hogy miként néz ki, miket szeret, miket nem szeret, hogy jutott el oda, ahol most van a családi hierarchiában)
Terület leírása: (újabb fél-1 oldal már bőven elég, fontos tudnivalók a helyről, mivel foglalkoznak, kereskednek, törvények, a fontosabbak, vallás (ha van), éghajlat, és effélék)
Ház leírása: röviden leírni, hogy mit tudnak róla az emberek, más házak, közemberek, így általános információk (lehetséges, de nem kötelező családfát is írni)

_________________
Karik és multik: reneszánsz: Verayla x-diák: Sona
avatar
Verayla
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 76
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2013. Jun. 12.

Karakteradatok
Főkarakter: Kira Sign
Főkari/multi: Multi

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 03 Jún. 2015, 14:39

És egy kis kiegészítés, wow már csak 3 hely van kiadó, így tessék sietni Smile
A házak, terület és név szerint, végül ékkő:
01. House Miller – vörös gránát (Almandin) (Nefi)
02. Raten (ametiszt)
03. House Ramirez – fekete zafír (Bishop)
04.
05.
06.
07. House Carter – smaragd (Kira)
08. (Bio)
09. House Belmont – borostyán (Aegis)
10. House Eagleway – kék zafír (Emily)
11. House Pentaghast – topáz (Darren)
12. Connor – olivin/peridot


A hozzászólást Thorhalla összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 03 Jún. 2015, 16:26-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14076
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by King Raten Chromixen on Szer. 03 Jún. 2015, 15:22

Ház neve: Chromixen ház (milyen meglepő, tudom)
Ház jelmondata: No place for the weaklings
Terület száma: 2
Ékkő: Amethyst
Címer:
Karakter neve: Ratenus Achilles Agamemnon Chromixen
Karakter rangja/befolyása: Flottaparancsnok, az utódlási sorban az első
Karakter leírása:
Ratenus a Második Katasztrófa után született, egy ekkora már, a történteket kihevert országba. Apja természetesen a legjobb tanítókkal oktatta, és később a Miller házba küldette, ahol nyolc éves korától hat évig élt, és tanult. Mikor tizennégy éves lett, a sziget hagyományaihoz híven egy hajóra küldték, ahol ki kellett tanulja a vitorlázás, fosztogatás, és a vízen harcolás fortélyait. Mint minden nemesi sarj, ő is fedélzetmesterként kezdte, de ő a flotta elsőszámú hajóján, és a Flottaparancsnok alatt. Ez után léphetett másik hajóra elsőtisztként, és végül megkapta a saját hajóját is, ahol kapitányként szerepelhetett. Szerencsére a fiú helyt állt, és bizonyított, így szép lassan egyre több hajó, majd végül a teljes flotta kapitánya lett. Bár főleg a Királyi Flotta elsőszámú hajóján tevékenykedik azóta is, néha kikötnek otthon, ahol nem maradnak sokáig, csupán amíg a férfiak kiöntik alantas vágyaikat a sziget erre való hölgyein, feltöltik a készleteiket, és kissé megpihennek. Ilyenkor a legtöbbször lakodalom várja az érkezőket, hiszen a Királyi Flotta elsőszámú hajóján szolgálni olyan rangot és státuszt jelent, mintha más országokban az uralkodói ház legmagasabb rangjú tagjai lennének. Raten emellett szinte ugyan azon jogokkal bír, mint az uralkodó, ha beszél, az ő szavával szól, amit mond és parancsol olyan, mintha maga az uralkodó tenné. Nem csupán azért szolgál a tengeren, mert ez a sziget támasztotta elvárás, hanem azért is, mert jobban szereti, mintha otthon kellene üljön, izgalmasabb és érdekesebb. Ráadásul így elsőként juthat a frissen szerzett nőkhöz is.
A férfi 185 centi magas, hosszú fekete hajú, amit egy kalap alatt hord, illetve kalózkendővel is megköti, hogy ne lógjon a szemébe a haj. Szállkás, de erős testalkatú, aki egyaránt jártas a pusztakezes harcban, a kardvívásban, és a lövészetben is, nem csak számszeríjjal, de hagyományossal is. Harc során nem a becsületességet és a technikát helyezi előtérbe, hanem inkább a cseleket, a ravaszságot. Elsődlegesen élni akar, a becsülete pedig amúgy se tiszta.
Terület leírása:
A szigetvilág egy főleg fosztogatásból, rabszolgakereskedelemből élő, tengerészek által lakott birodalom. A férfiak szinte mindannyian a hajókon szolgálnak, ez a legnagyobb tiszteletnek örvendő szakma. A gyávákat megvetik, és a legtöbben a halálukig szolgálnak a tengeren, hiszen ritka, hogy valaki megélje az öregkort. Akinek mégis sikerül, az hiába lesz szigetlakó, továbbra is ugyan az a tisztelet, és becsület övezi, mint amikor még a tengeren szolgált, vagy akár több is. Aki alkalmatlan a harcra, halásznak áll, ami olyan, mint más birodalmakban a paraszt. Őket nem nézik le túlságosan, hiszen mégis a vízen dolgoznak, de a bányászok és kereskedők nem osztozhatnak ebben az elfogadásban. Bár mélyen belül elismerik őket, mint akik szükségesek a sziget fenntartásához, ezt hangosan egy tengerész se mondaná ki.
Azokat, akiket rangjuk miatt tartja fogságban a sziget, például az uralkodó, vagy különféle nemesi házak vezetői, inkább szimpátiával, és sajnálattal nézik. Tudják, hogy nem ők választották azt, hogy a szigeten maradnak, és ezért nem is vetik meg őket.
Maga a sziget főleg a fosztogatásból, és kereskedelemből tartja el magát. A szigeteken nem igazán bányásznak, kivéve az ametisztet, amit a már alvó vulkánból szednek. Itt található a főváros is. Apropó vulkán, még Ratenus születése előtt volt az utolsó alkalom, hogy kitört, ekkor süllyedt el az akkor még jelentős területekkel bíró birodalom nagyrésze, és a szigetlakók ezt hívják Második Katasztrófának. Szerencsére az emberek nagyrésze túlélte, tekintve hogy messzi vizeken hajóztak, és valahogy az uralkodóháznak is sikerült megmenkülnie. Ekkor látott Ratenus elődje, és a jelenlegi uralkodó, Dominicus egy álmot. Álmában Zeusz szólt hozzá, és bizonyítást kért hitére. Megparancsolta, hogy tegye át székhelyét az alvó vulkán közepébe, és akkor többet nem fog kitörni - különben ő, és testvére, Posszeidon elpusztít mindenkit, aki valaha is a szigetlakókkal kapcsolatba került. Ekkor Dominicus még kicsi volt, de elmondta apjának az álmot, aki szintén komolyan vette, és elkezdett dolgozni az ügyön. A vulkán lassan lecsillapodott, és biztonságossá vállt a palota felépítése. Ez stratégiailag is jó döntés volt, a vulkánt nehéz megközelíteni, a palotához csak egy ösvény vezet, az is könnyen védhető. Az ostromlás ellen pedig a vulkán tölcsére nyújt védelmet. Ezen kívül fegyvereket gyártanak, a kovácsokat majdnem olyan megbecsülés övezi, mint a tengeren szolgálókat. Ehhez a nyersanyagot főleg veszik, viszont a kész termékeket eladásra is hajlandóak felkínálni. A halászaik főleg halat termelnek, ami szintén fontos exportja a szigeteknek, illetve gyöngyhalászaik is vannak otthon. Fegyverek tekintetében könnyű, 1-1,5 kezes kardokat gyártanak, illetve hosszú és közepes íjakat, robosztus, erős, meg kis számszeríjat. Ez nem túl erős, viszont könnyű, méretéből adódóan könnyen hordozható (minél tovább van felhúzva elsütés előtt annál gyengébb a hatás). Maximális esetben se képes áttörni egy páncélon, viszont lány részre, és pontosan célozva akár halálos is lehet. Embereiket (és hajóikat) zsoldosoknak is felkínálják, bár nem olcsó, de hatásos és jól képzett, ütőképes sereg. Ezen felül értelemszerűen a saját hajóikkal védett kereskedelmi útvonalakat ritkábban támadják.
Vallás tekintetében az ógörög vallást követik, az istenek nevei és szerepe is ugyan az, áldoznak is nekik. Talán annyi a különbség, hogy itt Zeusz nem mindenek felett áll, hanem egyenrangú Poszeidonnal.
Törvényeiket tekintve következetes, de kegyetlen nép. Egymástól való lopás halálbüntetéssel jár, a parancsmegtagadás súlyosságtól függően végtagvesztéstől a halálig terjedhet. A lázadás viszont, ha jogos, akkor elfogadható. (például egy hajón, ha a kapitány nem teljesíti a legénység elvárásait, és a legénység rossznak tartja, akkor fellázadhatnak, és leválthatják a pozíciójából. Ilyenkor a hajó legénysége köteles a szigetig elszállítani a volt kapitányt, ahol az a bányába kényszerül.) A zsákmány megosztása mindig a rangtól, és elszenvedett sérülésektől függően történik. Például ha valaki elveszíti a karját, az több részesedést kap, kárpótlásként.
Fosztogatást jelöletlen hajókkal, általános ruházatban teszik, épp ezért a hajóiknak sincs nevük, hogy ne legyenek könnyen beazonosíthatóak. Ettől függetlenül ha tehetik, nem hagynak szemtanút. Kedvenc prédájuk a vízi kereskedelmet folytató hajók, de a tengerparti városokat is szeretik. Fosztogatásnál fontos, hogy tőlük távol történjen, sokáig hajlandóak utazni a zsákmányért. (játéktechnikailag ez úgy néz ki, hogy a 3-4-7-8 területek a kedvenc prédáik)
Ház leírása:
A legtöbben tudják, hogy félelmetes vízi harcászati ereje van, illetve ismerik az uralkodóházat, és Ratenust, aki több udvarban is megfordult már (ahova beengedték). Bár a fiú főleg tengerész, azon belül is kalóz, szereti a mulatozást és az ingyen kosztot, főleg ezért szeret ilyen helyekre járni. Hobbija a szemrevaló udvarhölgyek, de akár cselédek megrontása. Számára nem számít a rang, amíg jól néz ki egy nő. Persze ez nem igaz a házasodásra, bár még nincs számára kijelölt hölgy.
A Miller és Pentaghast házzal szemben barátságosak, és próbálnak jó kapcsolatot fenntartani. Fosztogatásuk a legtöbb ház előtt titok. Utódlás szerint, nem kötelező vérrokon legyen a következő utód. Ha az uralkodó meghal, mindig a Flottakapitány örökli a címét, tekintet nélkül arra, hogy ki birtokolja a címet.


A hozzászólást King Raten Chromixen összesen 7 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 12 Jún. 2015, 19:21-kor.

_________________
Raten kinézete: (vegyétek figyelembe pls)
Vámpírképességeinek hála nem tudja elrejteni a szemfogait, csillog a szeme mint egy lázas embernek, és embertelen szépségének hála egyedülálló vonzerővel bír. Ettől eltekintve olyan, mint egy átlagos fiatal, huszonéves srác.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karakterek: Raten Chromixen , Joseph Soltzbauer | x-diák: Ralf Shaw | AoA: Kalóz | Out: Mr. Fantastic, Ralf Shaw | FSK: Ralf Shaw |-|
Egyéb karakterek: Tomas Burton, Michael Nikostratos, Alex Fisher
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
avatar
King Raten Chromixen
Kalandmester

Hozzászólások száma : 917
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2013. Aug. 03.
Age : 24

Karakteradatok
Főkarakter: Raten Chromixen
Főkari/multi: Főkarakter

ratenka87

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 03 Jún. 2015, 16:05

Emily: remek lett, természetesen elfogadva.
Saját család leírásomat valószínűleg kiegészítgetem egy picit, mert tegnap siettem, hogy Ti is tudjatok alkotni. Embarassed

A házak, terület és név szerint, végül ékkő:
01. House Miller – vörös gránát (Almandin) (Nefi)
02. Raten (ametiszt)
03. House Ramirez – fekete zafír (Bishop)
04.
05.
06.
07. House Carter – smaragd (Kira)
08. (Bio)
09. House Belmont – borostyán (Aegis)
10. House Eagleway – kék zafír (Emily)
11. House Pentaghast – topáz (Darren)
12. Connor – olivin/peridot

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14076
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by dr. Erwin Vayne on Szer. 03 Jún. 2015, 16:08

Ház neve: Pentaghast
Ház jelmondata: Sol facite iustitiam
Terület száma: 11
Ékkő: Topáz
Címer:

Karakter neve: Larren Maximilian Soltairre Pentaghast
Karakter rangja/befolyása: Blüd megye Papúrja, Őméltósága 13. Paplovagja
Karakter leírása: Mint mindenkinek a családjában, neki is élénk sárga szemei vannak. Nem rég töltötte a 25. életévét. Viszonylag magas, eléri a 190 centit. Termete robusztus, mint magának az Őméltóságnak is. Az apja az előző Őméltósága volt, akit a Nap 10 éves korában rendelt magához. Szokásosan 7 éves korában kezdte a kiképzést, amire kötelezve volt a Pentaghast fiú tagjaként. Viszonylag gyorsan megtanulta a kötelező dolgokat. A családra jellemző kétkezes kard forgatását, a közigazgatás fortélyait és a legfontosabbat mind közül, a Nap Imáját. Ezt az utat hívják zarándoklatnak és évekbe telik. Amikor visszatérnek a Zarándoklatról megkapják a saját feladatukat. Larren számára ez az egyik kisebb erőd volt a síkságon. Semmi meglepetés nem volt ebben, szinte minden Paplovag egy ilyen erőddel kezdett. Most, a tanácskozás miatt Volangaardba ment az Őméltóságaval és kíséretével együtt. Főleg a síkság erődjeinek Urait hívta magához, hiszen a hegység erődjei túl fontosak ehhez. Larren mindig is az elméleti tudományokat kedvelte jobban, mintsem a harci és egyéb feladatokat. Ez nem jelenti azt, hogy nem lenne mestere a kétkezes kardnak. Ennek megtanulása kötelessége volt. Attól még rengeteg időt töltött az égbolt tanulmányozásával, a nappalival és az éjszakaival is.  

Terület leírása: A Pentaghast ház területének nagy része termőföld és a közemberek egy szép hányada is ebből él. A társadalom legfontosabb eleme a Nap egyháza, amit a területen uralkodó ház működtett. A férfi tagok a papok, akik a miséket vezetik a saját erődjükben, míg a nők vezetik a tanítást és a betegek ellátását. Az egyház hite szerint a Nap törölte el az előző világot a bűneivel és hibáival együtt. Akik megmaradtak, méltónak találtattak arra, hogy éljenek és a kiválasztott népként az ő felelőségük újjáépíteni azt. A próféciában megírtak szerint egy nap majd újra eljön a döntés ideje és az addig elkövetett tettek megítéltetnek. Ebben a szellemben töltötték el az elmúlt évszázadokat. A terület fő export cikkei természetesen a mezőgazdasági termékek alapanyag, kész és félkész is. Fontos még a topáz, amit valamiért az egész ország területén bányásznak. Ezeket igen ritkán exportálják. A Nap Imája szerint ezek az ég darabjai. A hegyekben még bányászhatóak különböző nyersanyagok, de ezek nagy részét is helyben használják fel. A lakosok egyszerűek, de viszonylag kulturáltak. Mindegyikük tud írni és olvasni. Természetesen istenfélőek. A bűnözőket és kitaszítottakat kivéve mindenki jár vasárnap templomba. Az Őméltósága évente egyszer tart a családjának imát, aminek szövegét később a Papúrak elismételnek a saját erődjükben. A büntető rendszer igen egyszerű. Bármilyen bűnt a helyi Papúr ítél meg. Ha bűnösnek ítéltetik és be ismeri, akkor egy küldetéssel kell bizonyítania, hogy méltó még a Nap kegyelmére. Ha sikerrel jár, akkor minden további nélkül visszatérhet az életébe. Ha elbukik és túléli, vagy nem ismeri be bűnét, akkor száműzik.
A legfontosabb erődök a hegyeken találhatóak. Ezek Papurai általában az idősebbek, akik elől állnak az öröklési sorban. Itt elő szerzetesek közt rengeteg a csillagász és a meteorológus. Ez előbbit fel is használják és ezért viszonylag jó hajósok is, bár ez nem elemei része a kultúrájuknak. Az utóbbinak köszönhetik a nagy mezőgazdasági teljesítményüket.
A főváros, Tagesanburg, a legkeletibb város. Őt éri először a Nap sugara. Reggel szinte felgyullad, ahogy a hajnalhasadás első sugarai elérik aranyozott tornyainak falait. A legmagasabb közülük a Méltósági Palota. Ennek a tetején van a trónterem. Ez nem csak az uralkodás központja, hanem a templom is.  
A legnagyobb katonai erőt a Paplovagok alatt álló lovagok adják. Minden erődnek saját lovagi egységei vannak. A kiképzésük kis gyermekkorban kezdődik és a késő tinédzser korukra fejeződik be. Az elsajátított erények, gondolkodás és taktikák a Nap Imájából származnak. A kiképzés további részletei erődökről erődökre változik. A hegyi erődökben például közepes páncélos távolsági harcosokat, míg a síkság nagy részén csapás mérő lovasságit képeznek ki. Természetesen a legnagyobb, legméltóbb, legkiemelkedőbb a nehéz páncélos egységek, akiket a fővárosban képeznek. Az összes lovagrend a saját területét járőrözik és ott tartják fent a rendet. Szükség esetén a közembereket is be lehet vetni, de ők csak gyorstalpalávalót kapnak. A teljes társadalom besorozására már több mint ötven éve nem volt példa. Az Őméltósága által megtartott évi ima után az erődök legjobbjai mérik össze tudásukat harcban.

Ház leírása: Amennyire tudni lehet a katasztrófa előtt a család mindössze egyike volt a sok köznemesi családnak. A vulkán kitörések után emelkedtek fel és szerezték meg a hatalmat a területen. Valamikor ekkortájt jelent meg a családban a sárga szem, ami azóta a család védjegye lett. A terület ura, Őméltósága, mindig a család feje és a család feje mindig a legidősebb férfi. Őt a nap földi helytartójának tekintik, és csak neki van joga gyereket nemzeni. A család többi férfi tagja alkotja a Paplovagokat. Ők vezetik az egyes erődöket és látják el a papi feladatokat is. Ezen kívül az ország elit harcosai is. A családot tisztelik a polgárok, hiszen a Nap küldötteiként tisztelik őket. A házban nincsenek fattyak. A gyermek nemzés szigorúan tiltott. Ha mégis sárga szemű gyermek születik, akkor az Őméltósága elé kerül a vétkes, aki kiszabja rá a küldetést. Ezek igen ritkán sikeresek. A gyermeket aztán visszaadják napnak, egy bocsánat kérő ima keretében.

Terület::

Egy kis kivonat a Nap Imájának végéből:
Laudate Sol!
Sol exportavit nos!
Sol protegam!
Sol vivificabit!
Sol revertar!
Sol facite iustitiam!

_________________
"We do what we must because we can"

"Research is what I'm doing when I don't know what I'm doing."
avatar
dr. Erwin Vayne
Kalandmester

Hozzászólások száma : 450
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2013. Nov. 15.

Karakteradatok
Főkarakter: Darren Cain
Főkari/multi: Multi

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 03 Jún. 2015, 16:27

Darrené is remek, elfogadva.

A házak, terület és név szerint, végül ékkő:
01. House Miller – vörös gránát (Almandin) (Nefi)
02. House Chromixen  - ametiszt (Raten)
03. House Ramirez – fekete zafír (Bishop)
04. Svarog
05.
06.
07. House Carter – smaragd (Kira)
08. (Bio)
09. House Belmont – borostyán (Aegis)
10. House Eagleway – kék zafír (Emily)
11. House Pentaghast – ég kék topáz (Darren)
12. Connor – olivin/peridot

még fennmaradó ékkövek:
Rodolite
Rubint
gyémánt
füstkvarc


A hozzászólást Thorhalla összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 03 Jún. 2015, 18:41-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14076
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Svarog on Szer. 03 Jún. 2015, 17:11

Na, 8.

_________________
Főkarakter: Svarog
NJK-k: Toxin. Dane Montrose, Jason Weltman, Unka; X-Diák: Vaszilij Dragunov
Alternatív verziók: Svarog (Outsiders), Svarog (Apokalipszis kora). Svarog (Exiles).
Svarog, a makulan A mentális erősítő 9. és a 4. a dezintegráló gyűrű hordozója
Ben Grim (Gótika), Nathan Soric -  Fagyos Sötétség Kora, Rostyck Pearlwater - Égkövek birodalma
avatar
Svarog
9. szint - 20 kredit

Hozzászólások száma : 874
Hozzászólások régi : 344
Korábbi szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Join date : 2011. Aug. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Svarog
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 03 Jún. 2015, 17:14

A nyolcast már bio vitte, ott van az eggyel feljebb levő reagban.
4-5-6 a három szabad terület.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14076
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Svarog on Szer. 03 Jún. 2015, 17:51

Akkor ide nekem a négyessel.

_________________
Főkarakter: Svarog
NJK-k: Toxin. Dane Montrose, Jason Weltman, Unka; X-Diák: Vaszilij Dragunov
Alternatív verziók: Svarog (Outsiders), Svarog (Apokalipszis kora). Svarog (Exiles).
Svarog, a makulan A mentális erősítő 9. és a 4. a dezintegráló gyűrű hordozója
Ben Grim (Gótika), Nathan Soric -  Fagyos Sötétség Kora, Rostyck Pearlwater - Égkövek birodalma
avatar
Svarog
9. szint - 20 kredit

Hozzászólások száma : 874
Hozzászólások régi : 344
Korábbi szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Join date : 2011. Aug. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Svarog
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 03 Jún. 2015, 17:54

Okés beírtam.
Akkor még 2 hely van kiadó és 4 ékkő, mert Bio és Svarog nem választott ékkövet Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14076
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 03 Jún. 2015, 18:42

Raten is elfogadva.

A házak, terület és név szerint, végül ékkő:
01. House Miller – vörös gránát/almandin (Nefi)
02. House Chromixen – ametiszt (Raten)
03. House Ramirez – fekete zafír (Bishop)
04. Svarog
05.
06. House Masaari-Singh – füstkvarc (Paci)
07. House Carter – smaragd (Kira)
08. Bio
09. House Belmont – borostyán (Aegis)
10. House Eagleway – kék zafír (Emily)
11. House Pentaghast – égkék topáz (Darren)
12. Connor – olivin/peridot

még fennmaradó ékkövek:
Rodolite
Rubint
gyémánt


A hozzászólást Thorhalla összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 04 Jún. 2015, 02:48-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14076
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Aashirya Nakti Singh on Csüt. 04 Jún. 2015, 01:50

Ház neve: Masaari-Singh
Ház jelmondata: Unita vivendi in diversitate
Terület száma: 6 (Üvegvölgy)
Ékkő: Füstkvarc
Címer:

Karakter neve: Hafsa Nikta Masaari-Singh
Karakter rangja/befolyása: Üvegvölgy második úrhölgye (harmadik gyerek, második lány és harmadik Üvegvölgy öröklésében), a vének tanácsának hangja és tolla, Üvegvölgy első küldötte, Alamut első úrhölgye a Hegyi- és Erdei-klánok régense.
Karakter leírása:

Hafsa Nikta Masaari-Singh a harmincas évei elején jár. Ő a legfiatalabb a családjában és mint ilyen, figyelembe véve szülei és nagyszülei hosszú életét, a legesélytelenebb az uralkodói poszt betöltésére. Mivel ezzel a ténnyel tisztában voltak a szülei, őt egyáltalán nem orientálták a család hírnevének fenntartására. Ő maga viszont mindig is felnézett nővérére, akit eredetileg uralkodásra, majd Badr-al-Budur megszületése után társ uralkodásra neveltek. Bátyjával kisebb a korkülönbség ezért őt inkább partnernek és játszótársnak tekintette mint nővérét. Ezért esett neki rosszul, amikor megkezdődött bátyja uralkodóhoz illő neveltetése. Mivel továbbra is vele szeretett volna lenni, rávette szüleit,hogy közelébe maradhasson. Így gyakorlatilag párhuzamosan folyt a két testvér képzése és nevelése, még ha egyes stációkban gyökeresen eltért az érdeklődésük is. Viszont legalább továbbra is együtt "játszhattak". Mert Hafsa így fogta fel a tanulást játék. Játszott ő a fa késekkel és tőrökkel, játszott ő a térképeken a faragott szekerekkel, állatokkal, sonkákkal...és szinte észre sem vette, de felnőtt mintha őt is uralkodásra nevelték volna. Amikor bátyja betöltötte a tizenhatodik életévét, viszont egyedül maradt. Badr-al-Budur hivatalosan is megkapta az örökösi címet és ur-Shulgi fegyverhordozója lett. Mély szomorúságba esett, amiből csak a tánc és a művészetek tudták kicsit kihúzni. Amikor azonban ő maga is elérte a felnőtt kort és az anyja nem tudta hogyan visszahozni a vidám életkedvét, apja megígérte neki: ha továbbra is tanul és megismeri a világot, őt is maga mellé veszi. Több sem kellett Niktának, még a beszélgetés éjjelén felkereste a Rihamabadi "Színes üvegek rendjét", ahova éles esze miatt hamar felvették tanoncnak. Hamar érdeklődési körébe kerültek az államvezetési és a növényekkel kapcsolatos tanulmányok. A szerzetesek és papnők különböző tanulmány útjaira is eljutott ezért nem mint a családja képviselője, de eljutott több környező és néhány távoli uradalomba is.
A húszas évei végén járt, amikor nagybátyja meghalt, apja pedig elég tapasztaltnak és érettnek találta arra, hogy felkérje: legyen Alamut első úrhölgye a Hegyi- és Erdei-klánok régense. A "Színes Üvegek Rendjének" ajánlásával, érdeklődő természetével és gyors észjárásával sikeresen meggyőzte a helyi vének tanácsát alkalmasságáról. És csak alig három hónapos procedúrába telt neki, ami ilyen kérdésekben rekord időnek számít. Ezt követően átvette a terület irányítását, együttműködve a helyiekkel és bevonva a "Csendes Üllő Rendjét" is.
Amikor az égbolton feltűnt a vörös üstökös és az uralkodó összehívta a legnagyobb házakat a fővárosba, ur-Shulgi első jelöltje volt a követi posztra, a Vének Konklávéja pedig minimális ellenszavazattal, de meg is adta neki a bizalmat.
Nikta ügyes méregkeverő, remek táncos, jó tornász és jól bánik a késekkel, rövid pengékkel. 170 centi magas, körülbelül 54-56 kiló. Vékony testalkatú (amit a táncnak köszönhet), napbarnított bőrű. Szeme fekete, haja barna.


Terület leírása:

Üvegvölgy története

A nagy kataklizmát követően, a népvándorlások idejében ezen a területen nem alakult ki egyetlen erős, központi hatalom sem. Az északi, zárt erdős völgyben és a hegyekben lakó népcsoportok remete életmódot folytattak. A völgy kijáratától a vízpartokig húzódó kis dombságokkal díszített síkságokat lovas nomádok tartották ellenőrzésük alatt. A vízpartokat kalózok tartották rettegésben és uralmuk alatt. A középen elhelyezkedő sivatagot pedig oázis közösségek alkották. A szimbiózis tökéletesen működött, amíg Benito de Lucca kalózvezér nem szervezett egy három hajóból álló flottát, és nem kezdett építtetni kővárat egy rablótanya fölött. Ebből lett később Tűváros. Hatalma megszilárdítását vérrel sikerült elérnie. Minden hajóssal leszámolt de Lucca aki nem hódolt be neki. Tíz év "kemény" munkája után megkezdte kis tengerparti birodalma kiépítését. Várost alapított a beltenger öblének nyugati partján, ez lett Zöld-fok város. Ugyanabban az évben a déli területek egyetlen, komolyan behajózható sávjába is telepeseket küldött. Itt alapították meg Lapos-part települést, ami azóta várossá nőtt. De Lucca előre látta, hogy kis királyságát erős kézbe kell hagynia halála után, hogy a családja és az öröksége fennmaradjon. Ezért elhíresztelte a tengereken, hogy az összes fattyának és fiának földet oszt aki megjelenik egy nagy családi összejövetelen. Több tucat fiú jelent meg a lakomán. Pórul jártak. Benito mindenkit megölt, hiszen tudta már hogy a saját maga által nevelt fia kapja a három város fölötti uralkodási jogot és az azóta nagyobbra duzzadt flottáját. Néhány évvel később bekövetkezett halála után így egy letisztázott öröklésű, stabil uradalmat kapott fia, Kristos.
Kristos de Lucca apja építkező hagyományait folytatta. Felvette a kapcsolatokat a belső területeken lakókkal. A hegyi emberek klánokba tömörültek aminek egy vezére volt. Az erdeiek családok szintjén szerveződtek és nem volt egységes társadalmuk. A nomádok is csak laza törzsszövetségben éltek, ahogy a sivatagiak is. Kristos kikémleltette, hogy kik a legerősebbek a különböző társadalmakban és szövetséget ajánlott nekik. Magasabbra emelte őket saját közösségeiken belül azzal, hogy rajtuk keresztül kezdte meg a belső területek nyersanyagainak vagy az azokból készült félkész- és kész termékeknek a kereskedelmét. Hogy a vezetők hűségét megőrizze beházasította gyerekeit az összes családjába. De ez nem volt számára elég. Sok fattya révén a megerősödő polgári családokba is bejuttatta vért. Négy édes gyerekének az erősödő városi polgárság prominenseinek lányai közül választott. Viszont egyiküket sem tanította okos uralkodásra. Kriskos halála után fiai között, árnyak közt megbújó belharc kezdődött. Város verekedések, felgyulladt raktárak és fattyú testvérek vére szegélyezte a testvérharcot. Nyíltan azonban nem mertek egymás ellen fordulni. Luther és Antonio de Lucca, a két legfiatalabb testvér azonban szövetségre lépett. Vendégként voltak mindketten idősebb testvéreiknél és álmukban gyilkolták meg őket, ugyan azon az éjjelen. Innentől felosztották egymás között Üvegvölgyet. Luther a külső területeket, Antonio a belső régiót uralta, megosztoztak a koronán, de egységes uradalomként kezelték a területet. Ekkor alkották meg Üvegvölgy címerét, amiben az öt népcsoport címerállatát és Antonio kedvenc nyersanyagát, a hegyekben bányászott Füstkvarcot helyezték el. Innentől hívják hivatalos tekercseken a területet Üvegvölgynek. A címer tiszteletére rendezett ünnepségen mélyen lerészegedtek és tréfából Tűváros tróntermének, a trón előtti kövébe vésették: A címerben mindig az uralkodóház nemzettségének címerállata legyen középen és a legnagyobb méretben. Soha egy pillanatig nem gondolták, hogy a csikóhalon kívül bármi más állat kerülhet oda.

A de Lucca család ezen ága azonban nem tudott már bánni a néppel. Harácsolni kezdtek és kizsákmányolni a belső területeken élőket. Korábbi családi szálaik révén vasmarokkal préselték ki a termelőkből az utolsó csepp vérüket is. Az addig olyan fejlett és gazdag városokban mint a sivatag közepén álló Rihamabad vagy a térség legnépesebb városa és legnagyobb erődje Alamut lakói is nyomorogni kezdtek és járványok ütötték fel a fejüket. A kevés kiválasztott azonban felháborítóan jól élt. Egyenes út vezetett egy lázadáshoz.
Először Alamut nyilvánította ki nemtetszését. Egy járvány kitörését követően már a városi őrség sem volt hajlandó betartani a hűségesküjét. Antinot elüldözték és bezárták a kapukat. A lázadás hírére Luther azonnal csapatokat kezdett szervezni, de már az elején megbukott. Először a puszták lovasait akarta besorozni. Felkereste rokonát a legtekintélyesebb nemzettségfőt, aki hiába magyarázta neki, hogy az összes nemzettségfőnek bele kell egyeznie a hadviselésbe, Luther türelmetlen volt és paranoid. Azt hitte, hogy a nomádok ellene akarnak szervezkedni.Ezért behajóztatott egy zsoldossereget Lapos-partba, onnan keletre vonult és megtámadta Kupolamezőt, a nomádok téli pihenőjét. Emberei körbefogták az egész jurtavárost, bevonultak és legyilkolták a nemzettségfőket és mindenkit aki ellenállt. A vérfürdőt csak a Vizier kán élte túl a vezetők közül. Még két napig. Amikor is a saját emberei gyilkolták meg a becstelensége miatt. Ezt követően a nemzettsége felbomlott és tagjai betagozódtak más nemzetségekbe. Egy generációnyi bölcs halálával rövid időre fejetlenség uralkodott a nomádok között. A többség északra hajtotta az állatait és a völgy erdei előtti területen alapítottak új településeket. Két nemzetség azonban a sivatagba vonult. Kharak Sing vezette lovas szabadcsapat, akik zsoldból éltek, új házassága révén két csoportért is felelt. Annyit pedig látott már a világból, hogy tudta. Szövetségesekre van szüksége. Az első oázisnál szövetséget kötött egy fiatal családfővel, Azif Masaarival, aki alig két éve tért haza Üvegvölgy fővárosának számító Tűvárosból, ahol történelmet tanult. Megértette Kharak terveit és jó szándékot látott benne. Ő pedig megosztotta velük lovait és fegyvereit. Ketten, összeszedve minden használható férfit és nőt, megindultak a "Nagy kör"-nek nevezett útjukra, ami alatt felkeresték az összes oázist. Útközben megtervezték azt az ideális berendezkedést, ami működhet Üvegvölgyben és mindenkinek a hasznára válhat. Az oázisok fele már ekkor csatlakozott hozzájuk és a többiből is sikerült egynéhány fiatalt maguk mellé állítaniuk. Amikor kellő erőt és ezáltal magabiztosságot éreztek magukban Kharak és Azif bevonult Rihamabadba. Mivel a városvezetés nem feltételezett róluk rosszat, illetve hetekig tartó beszivárgás előzte meg a fő csapatok érkezését, nem zárták be előttük a kapukat. Két napig járták a várost a szabad lovasok és az oázislakók. Megöltek mindenkit aki vérségi rokonságban állt a de Lucca családdal vagy nem igazolta senki a vérvonalát. Aztán visszarendelték harcosaikat a városfalon kívülre, becsukatták a városlakókkal a kapukat és megparancsolták. Egy hét múlva legyen felállítva egy városi tanács ami a város ügyeivel foglalkozik. Válasszanak egy olyan vezetőt is, aki képviselheti a települést. Azt csinálnak amit akarnak, úgy választanak ahogy akarnak de egy hét múlva tárgyalni fognak vagy mind elveszni. A fenyegetés kicsit komolytalan volt, de öt nap múlva kijött a városból a "vének" tanácsának vezetője aki átadta Azifnak a várost és megtette a sivatag emírjének.Ezt követően a többi oázis is melléjük állt.
A sivatagi kaland alatt a de Lucca testvérek zsoldos csapataikal bejárták a síkságokat. Farmokat, falvakat tettek lakhatatlanná. Ahol még találtak élőt, azt megölték vagy megerőszakolták. De sokan menekültek északnak. A sivatagtól féltek, de a síkságon jól érezték magukat és haladtak egyre észak felé, hogy megrendszabályozzák a lovasokat. Viszont a Singh-Masaari szövetség sikerének híre előbb jutott el a lovas nemzettségekhez, mint ahogy a zsoldoscsapat. Két vesztett csata után a harcképtelenek és az állatok az erdőkbe menekültek, az életerősek pedig felvették a küzdelmet a zsoldosokkal szemben. "Gerilla" módszerekkel csökkentették a harcértéküket és a moráljukat, dézsmálták az utánpótlásaikat. Végül megérkezett Kharak Singh is, aki átkarolta az ellenséges erőket és nagy veszteségek árán, de megsemmisítették a völgyre rontó zsoldosokat. A két testvér azonban elmenekült és bezárkózott Tűvárosba, ahogy bezáratták Zöld-fok város és Lapos-part kapuit is. Csak a tengerről lehetett bejutni a a három legnagyobb városba. Viszont ki semmilyen áru sem jutott és jött a tél. A harcok befejeződtek. Kharak Singhet a nomádok megválasztották a Nagy Kánnak és elvonultak Kupolamezőbe az állataikkal, hogy újraszervezzék soraikat. Azif Masaari rövid időre visszatért Rihamabadba, hogy megszervezze a közigazgatási rendszert, majd legrátermettebb családtagját tegye meg kormányzónak. Pár hónapra rá északra ment, hogy tárgyaljon a hegyi- és erdei-klánokkal.
A tárgyalás lassan zajlott. Az Alamutba zárkózott klánok évekig képesek lettek volna kitartani és nem bíztak Masaariban. Azt sem hitték el, hogy egyszerre beszél a saját népének és a nomádoknak a nevében. Ezért hosszadalmas követ küldözgetés kezdődött. Először Rihamabadba, hogy ellenőrizzék Masaari állításait. Aztán onnan vissza a sziklaerődbe. Hosszas tanácskozás következett, majd követet küldtek Kupolamezőbe, hogy az ottani vének tanácsa igazolja Kharak Singh nagy kánná való választását, illetve a Masaarival kötött szövetségét. Majd ezt követően újabb tanácskozások következtek Alamutban, hogy megkapják-e a bizalmat. Amit egyébként meg is szavaztak Azif részére. A procedúra azonban fél évet vett igénybe. A háborúba vonulást, a nyersanyag és élelem ellátást viszont még aznap letisztázták. A mértéket is, a szállítást is. Viszont voltak kikötéseik a saját autonómiájukkal kapcsolatban...
Most, hogy már négy népcsoport szállt szembe a kikötővárosokkal, sikeresen körbezárták Lapos-partet és Zöld-fok várost. Az ostrom pedig hasztalan volt, mert folyamatosan érkezett építő anyag és zsoldos. Ezért hajókat építettek és blokádot állítottak fel az öblök bejáratánál. Három hónapon belül megadta magát a város. Azif és Kharak a két város esetében ugyanúgy járt el, mint Rihamabadnál. Bár kitöltötték az egy hetet, mind a két város újonnan felálló vezetősége behódolt a szövetségnek. Tűvárossal azonban nem foglalkoztak. Öt évvel később a város behódolt. A de Lucca fivérek és minden vérrokonuk elmenekült. A város vezetése követeket küldött az új fővárosba, Rihamabadba, hogy csatlakozzanak "régi testvéreikhez". Így lett újra, politikailag egységes tartomány Üvegvölgy.

Üvegvölgy földrajza

Üvegvölgyből száraz lábbal nem lehet kijutni - szokták mondani. A nyugati- és az északi határ nagyrészt hegyvonulatokból áll. Ahol vége a magasra nőtt sziklák uralmának ott pedig folyók jelölik ki a tartomány határvonalát. Keleten pedig az Üvegvölgyiek által csak "Keskeny-tengernek" nevezett tenger. A saját határain belüli tenger szakaszt egyszerűen csak "Beltengernek" hívják.
A tenger felől sem könnyebb megközelíteni Üvegvölgyet. A déli határvonalat hosszan magas partfal határolja. Egy helyen azonban homokos tengerpart húzódik. Ezen a partszakaszon alapult és fejlődött az azóta várossá Lapos-part. Tovább haladva a partvonalon egyre csak magasodik a fal és ez a vonulat kitart arra is, ahol északra fordul a part. A magas fal egészen a "Tű félszigetig" tart. Ott újra alacsony, homokos tengerpart következik, egészen fel Tűvárosig. A homokos sáv egészen addig tart ki, amíg a "Tű félsziget" nem csatlakozik a fölrészhez és a part nem fordul nyugat, észak-nyugat felé. Ott ismét a fennsíkot képző hatalmas sziklafalak képeznek gátat a tengerre való kijutásnak. Azonban nem végig. Üvegvölgy északi határát kijelölő folyó delta hajózható és emiatt a tulajdonsága miatt alapították itt hosszú évekkel ezelőtt Zöld-fok várost.
Észak-Déli irányban helyezkedik el "Lombos-völgy" ami semmi másból sem áll csak erdőből. Itt-ott irtásokat és gyümölcsösöket lehet találni. Onnan délre, minden ami nem sivatag, dombságok szaggatta legelők. Persze itt is megszakítja a tájat néhány gyümölcsös vagy farm, de ez a hely állattartásra alkalmasabb.
Üvegvölgy közepén egy sivatag helyezkedik el. Homok. Sok-sok homok, amit néhány oázis tesz elviselhetőbbé és a közepén Alamut városa, ami alatt több vízér találkozik. Egyébként sok a homok.

Üvegvölgy városai

Rihamabad - A sivatag rózsája : A legendák szerint egyszer a sivatag egy hegy volt. Csak valamikor eonokkal ezelőtt megfordult a hegy és azóta lefelé nő tovább. Itt az új talpánál pedig csak pusztítja a szél és a hőség. Nem tudni igaz-e de az egészen biztos, hogy a város régóta áll már és bár többször üresen tátongott, általában lakott területnek minősül. Az egész város sárga színű sziklából épült, az utcákat pedig keményre döngölt agyag borítja. A főutakat rakták ki kövekkel, hogy a szekerek ne zötykölődjenek és a finom, valamint sérülékeny áruk ne sérüljenek szállítás közben. A várost magas és masszív falak veszik körbe. Több nagy piactérrel és raktárházzal rendelkezik. A víz ellátását a város alatt meghúzódó karsztvíz biztosítja. A szilárd kőzetre ugyanis, amire a várost építették, mélyen és hosszan folyosókat és csatornákat vájtak. Egy raktár építésekor bukkantak rá a vízre, ami után egy mélységtől már csak víztározókat tudtak kiépíteni. A titok nyitja maga Üvegvölgy fennsíki elhelyezkedése. Ugyanis középre lejt. A hegyekben és a völgyekben leeső csapadék táplálja a talajvizet, az pedig mint jó vízgyűjtő területhez illik, megszűri és továbbítja az alacsonyabban fekvő terület felé.
A város falai sárgaságát a lapos tetők és az utcák, utak fölé kifeszített színes árnyékoló szövetek és selymek teszik változatossá. A nyüzsgés folyamatos, ez a város Üvegvölgy szíve. Ebben a városban található a királyi palota és a közigazgatási központ egyaránt. A városba ki-be járnak a kereskedők az áruk folyamatosan mozognak. A művészetek is virágoznak. Elsősorban a képzőművészet, a zene és táncművészet. A városban a városi őrség tartja fenn a rendet. A sivatagi vének tanácsa vezeti a várost és irányítja a régió ügyes bajos dolgait, de mindig fölöttük áll egy, a király által kijelölt "úr" vagy "úrhölgy". Ez jelenleg: Mancheaka Masaari-Singh Üveghegy első úrhölgye, Rihamabad első úrhölgye az Oázisok úrnője.
A városban működik a "Színes üvegek rendje". Ez egy nagy múltú iskola, amely elsősorban alkímiával (kémia, anyagtan, biológia...nem ólomból aranyat Smile ), orvoslással és államvezetéssel foglalatoskodnak.
A városban gyűjtik össze mindazon termékeket és alapanyagokat amelyeket a Masaari-Singh ház adóba beszed, vagy megvásárol és tovább értékesít a többi tartományba. Feldolgozó ipara főleg az élelmiszerek, üvegek és ruhaanyagok (szövetek, selymek) működik céhekben. Az összes többi termék egyéni mesteremberek keze munkáját dicséri.

Tűváros - a kapuőr : A "Tű félsziget" legészakibb pontján kapott helyet Szűk szárazföldi bejárata megvédi bármilyen ilyen irányú támadástól. A tenger felől pedig hatalmas kőfalai óvja a várost. Egy sziklaszirtre épült a város olyan módon, hogy az épületek nagy részét a meglévő sziklából vájták ki. A falak azonban építettek, de masszívak. A raktárak nagy része itt a föld alá van bújtatva, de kapacitásuk korlátozott. A kikötői dokkok fa cölöpökön nyugszanak, bejárataikat szintén a sziklafalakból vájták és folyosókon és széles csatornákon át a város belsejébe szállítják az árukat.
A városban van egy kisebb toronyerőd ami a de Lucca család rezidenciája volt, most a városi tanács elöljárója székel benne. Emellett ebben a városban székel a "Csendes szelek rendje". Ez egy nagy múltú iskola, amely elsősorban térképészettel, földrajzzal és hajózási tudományokkal foglalkozik.
Tűvárosban pihen Üvegvölgy partjait védő flotta egyharmada. A városnak nincs saját ipara, csak kereskedelmi kikötőiből származó bevétele. A város maga is vásárol készleteket, amiket elad hajók készleteinek feltöltésére. A halászatból származó áruk nem csak a város szükségleteinek kielégítésére elegek, jelentős százalékot Rihamabadba szállítanak. A város nem tartozik egyetlen régió vezetése alá sem. Üvegvölgy mindenkori uralkodója alá tartozó szabad város. A városi őrséget Rihamabadból küldik a városba, így biztosítva töretlen hűségüket.

Zöld-fok város - Virágok városa : A "Beltenger" nyugati partján épült fel Zöld-fok város. Először csak néhány kőház volt egy dokkokkal. Aztán a település gyarapodni kezdett, a dokkok pedig szélesedni. Az átmenő forgalmú áruk miatt pedig a város vezetése úgy döntött, hogy falat emelnek a város védelmére. A falak, ahogy korábban a házak is, a közelben bányászott szürke kövekből készültek. A házak alacsonyak és nádfedelesek vagy az újabbak fa zsindellyel fedettek. Azonban volt egy pont amikor bővíteni kellett a várost. Ezért a falon kívül is épültek házak és raktárházak. A város körüli területeken a sivatag határában honos fűszernövényeket kezdték termeszteni de megjelent egy különös rovarfaj ami elpusztított minden terményt. Egy leleményes fonalfonó azonban felfedezte, hogy a rovarok gubója egyetlen fonalból áll és azt fel lehet használni ruhaanyag (selyem) készítésére. Évek hosszú munkájával sikeresen háziasították ezeket a lepkéket és megtanulták feldolgozni a gubójukat. Azóta a környező földeket a következő forgásban művelik: gyümölcsfák lepkékkel; gyümölcsfák virágokkal körbeültetve; gyümölcsfák szabadon. A virágok segítik felfrissülni a fát, aztán egy szezont pihentetik és újra benépesítik lepkékkel. A virágokat a selyem színesítésére és illatszerek előállítására használják.
A város körüli tengerből egyébként jelentős só kiemelést is végeznek, de a halászat csak város szükségleteinek kielégítésre elég. A várost a helyi vének tanácsa vezeti, nem tartozik egyetlen régió irányítása alá sem. Üvegvölgy mindenkori uralkodója alá tartozó szabad város. A város saját rendfenntartókkal rendelkezik, de létszámuk alacsony, ahogy a bűnözés is itt a legalacsonyabb.

Lapos-part - dél hercegnője : Könnyed és vidám hangulatú város, külsőségek tekintetében nagyon hasonlít Zöld-fok városra. Ipar viszont sosem alakult ki, ezzel szemben a kereskedők és utazók kedvelt pihenőhelyévé vállt. Üvegvölgy második legnagyobb piaca és kiegészítő épületei itt található. Az uradalom partjait védő flotta egyharmada itt állomásozik. Nagy az átmenő forgalom, jelentős a kereskedelem és a szolgáltatóipar.  A várost a helyi vének tanácsa vezeti, azonban a Sztyeppék mindenkori ura vagy úrhölgye fennhatósága alá tartoznak. Ezt a címet jelenleg Hukma Singh a Sztyeppek őrzője és Kupolamező ura; Üvegvölgy urának őrzője birtokolja. A városban a szabad lovasok és az uradalmi flotta matrózai közül toborozott harcosokból álló rendfenntartó erő tevékenykedik.

Kupolamező - téli pihenő : A nomád nemzettségek téli pihenőhelye. Ide hajtják a legelőkön hizlalt állatokat és kezdik meg a feldolgozásukat. Általában nyersanyag formájában küldik a gyapjút, szőröket, zsírt és húst a többi városba feldolgozásra vagy eladásra. A bőrt maguk munkálják meg és már a félkész termékeket szállítják tovább tovább eladásra. A településen főleg a gyerekek, öregek és lovagolni képtelenek élnek. A települést nem veszi körbe fal csak földsánc, hogy megvédje a települést a természettől. Nem házak, hanem jurták alkotják a település épületeit.

Alamut - a szabad város : Üvegvölgy legészakibb pontján a hegyek lábánál fekszik a régió legnagyobb települése. A hegyi- és erdei-klánok szállás és menedékhelye. A városnak több félkör íves fala van, amelyet az évszázadok alatt építettek az egyre bővülő város köré. Itt dolgozzák fel az erdőben kivágott fákat, ide gyűjtik be és dolgozzák fel az erdőben levadászott állatok húsát és bőrét, valamint a gyümölcsöket, mézet. Az épületek szürke kőből készültek, ahogy a falak is. A városban sok apró piac kapott helyet. Olyan az egész hangulata, mintha több kisebb város települt volna egymás mellé. Itt halmozzák fel a hegyek mélyén bányászott ásványi anyagokat, érceket, szenet és a terület sajátját a füstkvarcot is. A városban széke a "Csendes Üllő rendje". Ez az iskola elsősorban kohászattal és mérnöki tudományokkal foglalatoskodik, valamint kőzettannal. A várost a két népcsoport vénjeiből felállított város vezeti. Nem tartoznak Üvegvölgy uralkodói alá, pusztán elfogadják szükségességüket és mindaddig támogatják a Masaari családot ameddig az nem fordul ellenük. Saját rendfenntartó erőket tartanak fenn.

Üvegvölgy népei:

Vízi népek - a csikóhalak nemzettségei : Régen az uralkodó réteg volt és egész Üvegvölgyben megtalálhatóak voltak. Mostanra azonban csak Lapos-parton, Zöld-fok városban és Tűvárosban élnek. Máig nagy részük hajózással foglalatoskodik. Halászok, az uradalmi flotta tagja vagy "sóbányászok". Önálló kereskedelmi flottát azonban nem állíthatnak ki. Ugyanakkor Zöld-fok város polgárai bebizonyították, hogy képesek szokásaik megváltoztatására. Kinézetük: napbarnított arc, fekete haj és kék vagy zöld szem a jellemző rájuk. Átlagosan 180 centi magasak és tömör testalkatúak. Természetük mint a tenger. Hirtelen változik, de ha az ember megismeri őket, könnyen tudja kezelni őket.

Nomád nemzettségek - Sztyeppék lovasai : Mindig is szabadok voltak és ezt a függetlenségüket nem csak életmódjukban, de a hétköznapjaikban is szeretik továbbvinni. Azonban belátták, hogy szükségük van egy vezetőre aki szavatolja megszokott életmódjukat. Állattartással és zsoldban való részvétellel foglalkoznak. Bár mióta a Singh családban öröklődik a nagy kán címe, azóta főleg Üvegvölgyben vagy az innen elutazó kereskedőknek biztosítanak kíséretet. Kinézetük: a vízieknél világosabb bőr, de még mindig napbarnított, fekete haj, sötét szemszín. Alacsonyak, a legmagasabb tagjaik 170 centi magasak. Lábaik O formájúak, zömök testalkatúak. Csendesek, hagyománytisztelők és nyugodtak.

Hegyi-klánok - Medvék népe : A hegyi klánok foglalkoznak évszázadok óta az Üvegvölgyet körülvevő hegyekben rejlő ásványkincsek kitermelését. Maguk között talán a régió legvidámabb és leghangosabb népcsoportja. Ugyanakkor ők a leginkább xenofób nép. Remek mérnökök, építőmunkások, bányászok. Az egyetlen csoport akik foglalkoztatnak rabszolgákat. Elítélt bűnözőket (gyilkosokat, erőszak tevőket, kalózokat) dolgoztatnak bányáikban, akik tíz év munka után szabadulhatnak. Kinézetük: vörös haj, kék vagy zöld szemek, fehér bőr. Alacsonyak, erős testalkatúak.  

Erdei-klánok - Szarvasokkal táncolók : Az erdei népek barátságosak és az "egyensúly" legnagyobb hívei. A családok egymástól elkülönülnek, csak Alamutban találkoznak amikor beszállítják a termékeiket. Ekkor ülnek közös lakomákat és szentesítik a családok közötti frigyeket. A legnagyobb hívei a vendégjognak, csak nehezen lehet őket megtalálni az erdők mélyén. Kinézetük: magasak, vékonyak, 180 centi az közöttük alacsony. Sötét szeműek, fehér bőrűek. Hajuk a barnától a világos szőkéig bármilyen lehet.

Oázisok népe - a sivatagok kígyói :  A sivatagban és annak peremterületén élnek általában. A Vízi-népek legyőzése után ők váltak a régió domináns csoportjává, így ők vették át a kereskedelem és a közigazgatás feletti uralmat. Azonban ők a békés egymás mellett élést és a közös gyarapodást részesítik előnyben és nem élnek vissza a lehetőségeikkel. Ráadásul hűségesek a Masaari családhoz. Kinézetük: átlagos magasságúak (alacsonytól a nagyon magasig), bőrük a legsötétebb bár még mindig nem fekete. Ellenben a szemükkel, ami viszont fekete, ahogy a hajuk is. Általában vékonyak, inasak.  

Vallások és törvények üvegvölgyben

Üvegvölgy egy sokszínű és sokszínűségére büszke tartomány. Nincs ez másképp a vallások területén sem. Minden népcsoport más és más hitéletet követ, illetve követett alapvetően. Ez azonban most van átalakulóban. Amikor Azif és Kharak legyőzte a de Lucca családot, belekezdtek egy törvénykönyv megalkotásába. Azonban ezek inkább bölcseletek és életviteli tanácsok lettek. Persze van közöttük konkrétumok, mint a gyilkosokra vagy a kalózokra róható büntetési tétel. Ugyanakkor mégis csak tanításokat tartalmaz a könyv és a konkrét tételeknél is inkább magyaráz ok-okozati összefüggésekkel, mint szárazon kijelent. Nem csoda hát, hogy sokan, mint minden vallás keretében, az "Alapítók szavai"-t kezdték alkalmazni a hétköznapokban. Így lassan ezen útmutatások váltak vallási alapokká. Minél fiatalabb alaki, annál valószínűbb, hogy ezek szerint él és meditál.
Mivel az "Alapítók szavai" nem zárják ki az istenek tiszteletét, ezért egyértelmű, hogy a régi vallási iskolák is fennmaradnak. A hegyi klánok saját házi oltárokat tartanak és kis kőből vagy fából faragott isteneikhez imádkoznak gazdag tárnáért, szerencsés bányászért és sikeres ötvözésekért. A vízi emberek a tengerek uraihoz, nagyhalaihoz és ragadozóihoz, a víz istenéhez és a szelek úrnőjéhez fohászkodnak jó szerencséért, sikeres visszatérésért, jó fogásért. Az erdei emberek a fák szelleméhez a folyók úrnőihez és a tavak uraihoz fordulnak, ha lelki vagy "természetfeletti" segítségre lenne szükségük. A sztyeppék népe is a természethez fordul. Föld anyához, nap és hold anyához, a szél urához, a lovak védőszelleméhez. A sivatagiakat a homoktenger szellemeihez intézik szavaikat, amikor útmutatásra van szükségük.

Üvegvölgy társadalma

Alapvetően mindenki szabad, uradalmi polgár. A rabszolgaság nem ismeretlen, de ritka Üvegvölgyben. Minden népcsoportnak megvan a saját társadalmi szerveződése. Ami közös, az "Vének tanácsa". Ők régiós szinten vezetik a napi közigazgatási ügymenetet. Felettük csak a mindenkori uradalmi családból vagy a régiót uraló családból származó, kijelölt vezér áll. Nem kötelező, de egy-egy vezér (régens, báró, úr vagy úrhölgy...stb.) kijelölése előtt illik kikérni a vének tanácsát, akik meghallgatják a jelöltet. [A társadalomról többet kiolvashatsz feljebb a történelemnél, népcsoportoknál, városoknál Razz]

Üvegvölgy ipara

Üvegvölgy északi részén jelentős az építőanyag termelés. Emellett mindenféle érceket, szenet és ásványokat bányásznak, de ezeket általában csak a belső piacra termelik. Ami viszont jelentős a völgyben az a vadgazdálkodás. A sztyeppéken az állattartás a jellemző, azok közül is a juh, szarvasmarha és kecske tenyésztés. A sivatag peremterületein fűszernövényeket termesztenek elsősorban, a beltengerben pedig sót "szüretelnek". A gabonafélék termesztése nem, a gyümölcs és zöldség termesztés inkább jellemző, megtalálható ültetvényi szinten de nem olyan jelentős, hogy külső piacra is juttassanak belőle.
Üvegvölgyben nem a uradalmi monopólium a kereskedelem, mégis a Masaari-Singh ház a legnagyobb exportőr. Nyersanyagokat ritkán adnak el, általában félkész termékek jutnak más régiók. Mint például a sózott húsok (vad és tenyésztett), már kikészített bőrök (vad és tenyésztett állatoké egyaránt). Ezek után fő kereskedelmi cikkük a különböző ruhaanyagok (szövetek, szőttesek, fonalak, selyem, gyapjú termékek, nemezek...). Ezen kívül jelentős az üvegáruk kivitele, a fűszerek és illatszerek exportja. Ami nem tömegével vándorol ki a régióból, de jellegzetesek, azok a kultúrális termékek. A hegyi emberek kőszobrai, a hegyi és erdei emberek fafaragásai. A sztyeppei népek szőttesei, a sivatagiak üvegből készült termékei.

Ház leírása: A Masaari-Singh ház talán a legfiatalabb a többi tartományt uraló családok között. Sokáig ugyanis kettős kormányzás volt jellemző Üvegvölgyre. A vének tanácsának felhatalmazásával a Singh és a Masaari ház felváltva vagy éppen régiókon megosztozva tartotta befolyása alatt az uradalmat. A de Lucca család bukása után vének tanácsának közös konklávéja kimondta: a nagy nemesi családok egymással nem házasodhatnak. Mégis megtörtént és az eset inkább romantikus, mint hatalmi törekvés. Ugyanis a jelenlegi "Emírnek" megtetszett a volt "nagy kán" lánya. Aki ráadásul viszonozta a férfi gyengéd érzelmeit. Al-Ashrad Masaari emír és Bakr Singh nagy kán pedig nem akart gyermekeik útjába állni. Elhatározták, hogy kijárják a vének konklávéjánál a házassági engedélyt. Hosszú procedúra volt, amelyet elsősorban a Hegyi- és Erdei-klánok öregjei követeltek meg, de végül egybekelhetett a két fiatal. Több kitételt állítottak fel. Az egyik az volt, hogy Lapos-part kikerült a király fennhatósága alól és a mindenkori sztyeppék ura befolyási övezetébe kerül. Ezen kívül azt is rögzítették, hogy a sivatag őrzőjének mindig kell kötődnie a Masaari dinasztiához még ha az a Masaari-Singh vérvonalba tartozik is. Masaari-Singh azonban nem lehet a sztyeppék ura, csak tiszta vérű Singh. Illetve kötelezték ur-Shulgit, hogy vegye fel felesége családnevét, ezzel új vérvonalat indítva. Ur-Shulgi, Al-Ashrad és Bakr is belement a konklávé feltételeibe.

Jelenleg a következő személyekből áll a Masaari-Singh család:

Családfők
- ur-Shulgi Masaari-Singh ~ Üvegvölgy ura
- Habiba Masaari-Singh ~ Üvegvölgy úrnője, Zöld-fok város kertjeinek főgondozója, a Sivatag  rózsáinak nevelője.
  -> Férje ur-Shulgi Massari-Singh; bátyja: Hukma Singh a Sztyeppek őrzője és Kupolamező ura; Üvegvölgy urának őrzője

Gyermekek és hitveseik
- Mancheaka Masaari-Singh ~ Üveghegy első úrhölgye, Rihamabad első úrhölgye az Oázisok úrnője (első gyermek, második az öröklésben)
  -> Férje Djuhah ibn Mustafar tehetős kereskedő és piactulajdonos
- Badr-al-Budur Masaari-Singh ~ Üvegvölgy örököse
  -> Felesége Amissa Ezilu Ramal egy régi művész dinasztia legifjabb sarja.
- Hafsa Nikta Masaari-Singh ~ Üvegvölgy második úrhölgye (harmadik gyerek, második lány és harmadik Üvegvölgy öröklésében), a vének tanácsának hangja és tolla, Üvegvölgy első küldötte, Alamut első úrhölgye a Hegyi- és Erdei-klánok régense.
  -> Hajadon


A hozzászólást Aashirya Nakti Singh összesen 20 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 06 Jún. 2015, 14:23-kor.
avatar
Aashirya Nakti Singh
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 82
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. May. 30.

Karakteradatok
Főkarakter: Patrick Hale Brandt
Főkari/multi: Multi

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Bishop on Csüt. 04 Jún. 2015, 02:48

Ház neve: Ramírez
Ház jelmondata: Vas és tűz (Iron and Fire)
Terület száma: 3.
Ékkő: Fekete zafír
Címer:

Karakter neve: Arnul Ramírez
Karakter rangja/befolyása: Vezér, trónörökös
Karakter leírása:
Arnul a Ramírez ház örököse, elsőszülött fiú, egyke. 176 magas, 68 kiló nehéz, 22 éves, hófehér bőre van, rövidebb barna haja és zöld szemei. Testalkata inkább szálkás és mozgékony. A Ramírezek fő vérvonalában született, nincs testvére. Ha a szülei meghalnak, vagy megöli őket, ő lesz a terület ura. Már kisgyerekkorától kezdve őrült volt, kedvenc elfoglaltsága rovarok kínzása, megölése volt. Úgy nevelték mint bármilyen más szabadot, csak a taníttatására, képzésére figyeltek oda jobban. Illetve kezdettől világos volt a fiú számára hogy a törvények korlátozottan vonatkoznak csak a családjára. Tizenhat éves korától húsz éves koráig képezték ki a hadseregben és szolgált is, a speciális kasztba az íjászokhoz került. Megtanult minden fajta íjjal, nyíllal és szemszeríjjal lőni. Pusztakezes harcot is tanult, illetve rövid karddal vívást, lándzsával harcművészetet, lovaglást, nehéz és könnyű páncél viselést. Tájékozódott a saját vallásában, a többiről olvasott, a kultúrára is ez igaz. Más házaknál húsz éves kora után tett látogatást, de csak mint vendég, hogy szemlélődhessen és tanulhasson. Oda ment el, ahova beengedték és tisztelettel, figyelmesen viselkedett és nem maradt sokáig. A saját hazájában szülei és egy idősebb rokon tanította uralkodásra. A fővárost saját őrültsége soha nem kímélte, ölt már meg embereket, gyújtott fel épületeket, büntetett meg túlzottan törvényt nem tisztelőket. Ha nincsenek ilyen vágyai, szabad gondolkodású, nyitott szemmel jár és gondolkozik. Volt már zsoldos, ingyen, hogy különböző dolgokba keveredjen és ölhessen is. Szabadidejét szórakozással tölti, a maga módján. Vezér, tehát ellátogathat egy másik városban ellenőrizni azt és irányíthat katonákat, ezeket gyakorlás kedvéért teszi, egyébként saját maga szereti intézni a dolgokat. Fejben szeret tervezni és terveihez felhasználni mások által készített tervek részleteit. Imádja az emberi viselkedést boncolgatni és erről filozofálni Pusztító életmódja miatt egyáltalán nem aggódnak az emberek, sem a nemesek, sokkal inkább már most az öröklés miatt vett fel kérdéseket, ugyanis egyáltalán nem érdeklik őt a nők és nem is ért nőkhöz. Saját maga által készített szürke ruházata van, fekete elemekkel, saját páncélzatát is gyakran hordja, ami emberszerű démont ábrázol. Kevesen látták még arcfestés nélkül.


Terület leírása:
A terület a világ nyugati részén helyezkedik el, egy egybefüggő szigetet alkot, amelyen hegységek húzódnak. Az éghajlat néhol trópusi, de a legtöbb helyen hegyvidéki.
Katonai-gazdasági állam alakult ki, ami alkalmazkodott a környezethez.
A hegyek mélyén folyamatosan bányásznak, nagy mennyiségű vasat, emellett szenet, ezüstöt, ként, rezet és sót is rejtenek a hegyek, ezeket is mind bányásszák. És persze a fekete zafírt is kiemelik a mélyből. A bányákban rabszolgák, rabok és szabadok dolgoznak, de rabszolgák csak itt. A felszínre hozott nyersanyagot igyekeznek azonnal feldolgozni és felhasználni. A vas és az acél kiemelten fontos, mivel kevés faanyag áll rendelkezésre, így amit lehet ezekkel helyettesítenek, erősítenek meg. Önteni és kovácsolni egyaránt tudnak, ahogy ötvözni is. A mezőgazdaság a hegyek lejtőin folyik, teraszos műveléssel és öntözéssel. Nagyrészt hüvelyeseket, babot, borsót, lencsét, zöldségeket, uborkát, paradicsomot, paprikát, árpafélék közül kukoricát és rozst, fűszerekből paprikákat termesztenek. Hegyi állatokat, kecskéket és juhokat tenyésztenek, a kevés síkságon nagyrészt lovakat tartanak, illetve szántók is vannak. A katonai állam része a fegyvergyártás, ezeket nagy mennyiségben készítik maguknak és hagyomány szerint kereskednek is velük. Jellemző a nehézpáncélzat, mint autentikus hadi viselet, lovas és gyalogos számára egyaránt, a különböző kardok és lándzsák, fém pajzsok, íjak és számszeríjak készítése. A kereskedelem nagyrészt saját hajókkal vagy közvetítők által zajlik. Igyekeznek önellátóak lenni, de a feleslegesen termelt javaktól meg kell szabadulniuk, mint például fegyverek, felszerelések, só, fűszerek, cserébe fát és gabonát keresnek, amiből bevitelre szorulnak.
A társadalom nagyrészt szabadokból áll, rabszolgák csak a bányákban dolgozhatnak. Etnikailag fehérek és rézbőrűek egyaránt élnek, békében. Az állam mindenkit, akit csak lehet, az elég erős nőket is, kiképzi katonának és fent is tart hadsereget kötelezően. Azonban a népesség nagy része vagy mezőgazdasági vagy ipari termelést folytat. A városok fejlettek, piramis szerű épületekkel magasodnak a hegyek között. Maguk a városok erődszerűek, védelemhez vannak berendezkedve, fallal vannak körülvéve. A városokat úthálózat köti össze, amin áru is szállítható, lehet utazni, illetve posta és futárszolgálat működik, mind lovas mind gyalog. Minden város egy-egy közigazgatási terület központja és az összes terület központja a főváros, ahol a vezér család található. Az állam szervezi meg a feladatokat, a munkát, a kereskedelmet, az adószedést, a vallást, kevés jogot hagynak a helyi földesuraknál, de nem kevés hatalmat kapnak cserébe. A városokban rendeznek vérre menő játékokat és viadalokat, amelyek szabadon részt lehet venni és fogadásokat lehet kötni.
Az igazságszolgáltatás szemet-szemért, fogat-fogért elven működik. A legfontosabb törvény az igazság táblája, ahol a bűnösökre váró büntetések vannak feltüntetve, a második legfontosabb a csere táblája, amin meg van adva, hogyha az elkövetett bűnt nem lehet büntetésként visszaruházni, akkor mivel kell helyettesíteni azt. Például ha egy rabló száz ezüstöt rabol el egy szegény családtól, akkor nem kétszáz ezüstöt vesznek el tőle, az eredetit és annak még egyszeresét, hanem annyiad részét a vagyonának, amennyi része volt a szegény családnak amit elvett. Akár az egészet. Gyilkosság esetén sem feltétlenül a gyilkos hal meg, ha valakinek lányát megölte, az ő lányát ölik meg, ha nincs lánya, őt ölik meg. A helyiek imádják az igazságot, ahogy a nemesek is és általában lázongó igazságérzetük van.
Vallásukban ezernyi istent és démont tisztelnek. Az évszázadokkal ezelőtti túlburjánzó vallást korlátozták és ez lett elfogadott. Minden évben kiválasztanak egy áldozatot, egy fiatal férfit, aki egy évig úgy tartanak mint egy főnemest, akár királyt, majd egy év után a főváros kőpiramisain rituálisan feláldozzák. Ez az áldozat biztosítja, hogy a Nap az év minden napján felkeljen, a Hold ne zuhanjon a nagy tengerbe és hogy a föld teremjen. Más áldozat nincs az év többi napján, csupán piramisaikban imádkoznak. Bármelyik istent vagy démont lehet tisztelni, a túlvilág számukra egy sötét meg nem érthető hely, ahova bűnös és jó egyaránt kerül csak más-más bánásmódban részesül.
A hegyekben szabadon nőnek kokacserjék, leveleit korlátlanul lehet fogyasztani és termeszteni. Kis mennyiségben, nyersen gátolja az éhséget és élénkítő hatású, nagyobb mennyiségben, szárítva élvezeti cikk. Rágva fogyasztják, valamilyen ehető porral összekeverve. Az alkohol tiltott, ha megpróbálnak csempészni vagy főzni, akkor azt a tengerbe öntik.
A hadsereget az állam, a nemesek szervezik meg. Külön vannak nehézlovas, könnyűlovas, nehézgyalogos, könnyűgyalogos, felderítő, futár, íjász hadosztályok. A képzés és a katonai szolgálat bizonyos életkorban mindenkinek kötelező, utána szabadon bánik a megszerzett tudással és vehet magának fegyverzetet. A gyalogság a legjelentősebb, ami igen jól páncélozott. A könnyű páncélzatokat is igyekeznek vékony de erős fém lapokkal és egyszerű sisakokkal kiegészíteni. Sorfalakban haladnak, zárt hadrendben. Jellemző a hosszú lándzsákkal és kardokkal egyaránt képzett harcászat. A lovasság a gyalogságot egészíti ki és inkább idegen földön vagy a síkságokon, mint a hegyekben. Az íjászok teljesen külön kaszt a hadseregen belül, mesteri lövőket próbálnak képezni, mind hosszú íjjal, mind számszeríjjal. Külön kaszt még a harcművészek kasztja, akiket sajátos fegyverekkel és könnyű felszereléssel szerelnek fel. A vízi haderejük nem túl erős, a hajókat nagyrészt szállításra használják, de azért felszerelik őket ágyúkkal és megerősített oldallal a csáklyázás ellen. A hadsereg vezetői a vezérek, nemesek, hadurak. Kifejezetten erős páncélt viselnek, amelyek démonokra emlékeztető külsővel készülnek. A hadseregben arcfestést viselnek. Ha nincs háború - amit egyébként kedvelnek - akkor a hadsereg biztosítja a sziget rendjét, behajtja az adókat, ellenőrzi a kereskedelmet. Egyébként sokan a katonai szolgálatuk után zsoldosnak állnak és külön zsoldos-alakulatok is bérelhetők idegen erők által.
A kultúra nem túl fejlett. Előtérben van az építészet, ehhez kötötten a festészet és a szobrászat. Az állami és vallási épületek díszesek csak azonban. A nép nagyrészt a táncot, az éneket és a dalokat tartja előtérben. Kedvelik a vér motívumát. A sajátjukhoz képest más kultúra, vagy magasabb kultúra nem vonzza őket. Ettől függetlenül a társadalom nyílt, a nők is jogokat kapnak, csak a fizikai képességük korlátozza őket tisztek betöltésében, a vallási fanatizmus nem jellemző, az idegeneket, ha békések szívesen látják őket. Az erőszakot sem vetik meg ugyan, és a nemesség hírhedten őrült, amit a nép kénytelen elfogadni.
városok:Városok: A sziget területén csupán tizenegy város található, de azok igen nagy kiterjedésűek, sűrűn lakottak, fejlettek. Magas, piramisszerű épületegyüttesek, kikövezett utak, csatornák és teraszos elrendezés jellemzi a városokat. Mindegyik fallal van körülvéve és van erőd része is. A többi település csak kis falu, amely mezőgazdasági termelést végez. Az összes városban közös, hogy folyik fegyvergyártás, katonai kiképzés és az állandó hadsereg állomásoztatása. A városok élén a helyi nemesek állnak és a legnagyobb városokat külön az uralkodói ház tagjai is felügyelik.

1. Machu Pentra – A főváros, vallási központ, évente egyszer itt tartanak emberáldozatot és folyamatos imát az istenek tiszteletére. Katonai központ is, főként fegyvereket, páncélokat készítenek és a fiatalokat képzik ki, tanítják. Egy fennsíkon fekszik így körülötte jelentős mezőgazdaság is.

2. Aztecra – A város vasbányáiról híres, nagy mennyiségű vasat emelnek fel a tárnákból és rögtön fel is dolgozzák a legnagyobb részét, amit nem azt továbbítják más városokba.

3. Xentupra - Szintén bányaváros, mindhárom fémet, ami a területre jellemző, bányásszák itt. Vasat, rezet és ezüstöt. Ötvözni, kohókban olvasztani, mesterien kovácsolni képesek. Emellett kisebb ipari termékeket, ruhákat készítenek.

4. Axral – Sóbányáiról híres város, illetve kereskedelmi csomópont is, tengeri árukat is fogadnak az arra kiépített utakon és kikötőkön az egész környékről. Ezüst itt is található.

5. Utucha – Katonai ipari város, itt képesek nagy mennyiségű fegyverzetet és páncélzatot kovácsolni, valamint tömegekben önteni és aztán hevítéssel-hűtéssel megedzeni, erősíteni. Árujukat a fővárosba szállítják. A környék lejtőit teraszosan művelik és öntözik, hegyi állatokat tenyésztenek.

6. Sozera – A mélyben tiszta vizű források fekszenek, vízzel látják el a környéket. Keletről hegyek védik a várost, ami kinézetre teljesen erődszerű. Tartanak itt kifejezetten hegyi munkára lovakat. Nagy raktáraikban élelmet, nyersanyagot, vasat tárolnak. Valamennyi fémet itt is folyamatosan termelnek ki.

7. Cvelron – Kereskedelmi útvonalon épült város, jelentős szerepe van nem csak az áruk cseréjében de az üzenetek és személyek eljuttatásában a kiépített hegyi utakon. A bányáiban szenet hoznak a felszínre, valamint építésre való anyagokat.

8. Dravon – A nagy hegyvonulat nyugati részén épült város, szinte beleépült a lejtőbe, amin fekszik. Klasszikusan teraszos módon művelek a hegyoldalt, nagy területen. Mindenféle haszonnövényt termesztenek. Kovácsolnak fegyvereket. Készítenek iparcikkeket, ruhákat, cipőket, mindennapi tárgyakat, figyelik a vizeket. Minden téren valamennyire önellátónak kell lenniük. A hegyből ként bányásznak, de vas itt is található, ahogy szén is.

9. Upra – Cvelronhoz hasonlóan a belkereskedelemben van szerepe, illetve közvetítő a távolsági kereskedelemben a főváros felé. Egy tengeri kikötővel is rendelkezik, bár az lent az öbölben található. Jelentős nyersanyaga a réz.

10. Nazeptrun – A város melletti lejtőkön fűszerültetvények vannak, a lehető legjobb és legfinomabb fűszereket termesztik és készítik itt. A kokacserjék termesztésének is jelentős hagyománya van. A beérkező nyersanyagokat dolgozzák fel. De só is található a bányákban.

11. Ranturz – Az egyetlen város amely nem a hegyekben fekszik, hanem síkságon. Van tengeri kikötője, külkereskedelmi pont. Elsősorban az északra eső területek mezőgazdasági termelését és a lótenyésztést felügyeli. Behajtja az adókat. Feldolgozza az ide érkező árukat. Az utóbbi időben egyre jobban védett, a folyamatos fosztogatások és támadások miatt.

Ház leírása: A Ramírez ház évtizedekkel ezelőtt vette át a hatalmat a szigeten. Kezdetben bűnözők, szervezett rablók, tolvajok, bérgyilkosok voltak, akik olyan magasra emelkedtek erő terén, hogy megdöntötték, megölték a dinasztiát aki addig uralkodott és bejelentették, hogy ezentúl ők uralkodnak tovább. Ez ellen sem a nemesség sem a nép kelt fel. Az uralmuk mérsékeltebb adókat és sok racionális törvényt jelentett, ami a ma is biztos államot stabilizálta. Hírhedten őrült ház, élvezetből ölnek és pusztítanak, a törvényeken felül állva, a fő vérvonal mindig felismerhető, mert aktuálisan az összes őrült valamilyen formában. A család minden tagját beosztják egy-egy területre, hogy azt felügyelje a helyi nemeseken felül. Kiképzik magukat harcosnak, hazájukban tanulnak nagyrészt, a kötelező katonai szolgálatot is betöltik, de más házakhoz is mehetnek tanulni. Házasodnak idegen házakkal, helyi nemesekkel és saját családjukkal is, erre nézően nem ismernek megkötést.
családfa:


A hozzászólást Bishop összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 08 Jún. 2015, 00:01-kor.

_________________
Reneszánsz: Bishop, Shepherd, Liza, Lev Hudson (Légió), Tony Price Out: Andrew Ramirez, Lev Hudson, Jester, Andrew Ramirez (Ultis) AoA: Kane McTavish, Andrew Ramirez VH: Andrew Ramirez, Such, Un Nefer Ramirez Ulti: Andrew Ramirez Egyéb: Andrew Ramirez
avatar
Bishop
XMR bérenc

Hozzászólások száma : 3474
Hozzászólások régi : 195
Korábbi szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Aktuális szint/kredit : 14. szint - 40 kredit
Join date : 2011. Aug. 07.
Age : 22
Tartózkodási hely : ARMOR főépület

Karakteradatok
Főkarakter: Bishop
Főkari/multi: Főkarakter

bisur13

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Csüt. 04 Jún. 2015, 02:50

Bishi is elfogadva

A házak, terület és név szerint, végül ékkő:
01. House Miller – vörös gránát/almandin (Nefi)
02. House Chromixen – ametiszt (Raten)
03. House Ramirez – fekete zafír (Bishop)
04. Svarog - gyémánt
05.
06. House Masaari-Singh – füstkvarc (Paci)
07. House Carter – smaragd (Kira)
08. Bio
09. House Belmont – borostyán (Aegis)
10. House Eagleway – kék zafír (Emily)
11. House Pentaghast – égkék topáz (Darren)
12. Connor – olivin/peridot

még fennmaradó ékkövek:
Rodolite
Rubint


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 04 Jún. 2015, 12:37-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14076
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Peregrin on Csüt. 04 Jún. 2015, 12:28

// A Diablos frpg kém-bérgyilkos családomat hoznám. //
//Nem apróztam el, így is vissza kellet fognom magam, hogy csak ennyit írjak Very Happy, és ne többet. //

Ház neve: Peregrin
Ház jelmondata: Tudás,és rejtelem.
Terület száma: 12. - Sancuary = Szentély
Ékkő:Peridot (Más nevén Krizolit, vagy Olivin )
Címer: ( a zöld gyémánt csiszolás jelzi a Peridot ásványt. Elnézést ha túl modelnnek tűnik, ilyet sikerült össze próbálnom. Egy egyszerűbb is van, de az medálban. )


Említett medál címer:
Említett medál, képzeljünk a közepére egy csiszolt Peridot ásványt.

Karakter neve: III.Marco Peregrin (Gúnyneve: A harmadik )
Karakter rangja/befolyása:Peregrin ház jelenlegi irányítója, és a hozzá tartozó területek teljhatalmú ura-parancsolója. „Legfőbb” hírszerzés igazgatója ( ezen esetben csak az igazgatásra kell gondolni). Dupla keresztesek rend Háznak a másod irányítója ( kiérdemelt, nem azonnali velejáró jog). - Beavatottaknak :Legfelső Hashassine -,Peregrin ház állat idomárok egyik mestere.

Karakter kép:
III.Marco Peregrin

Karakter leírása:

Jó ideje már, hogy a Peregrin ház vezetői része szakított az orgyilkosság, és egyéb piszkos munkákkal. Azt meghagyták azoknak a családoknak, akik máshogy nem tudnak pénzt keresni. Ebbe a generációba született bele az III.Marco Peregrin. „Mágikus” név ám ez, az első volt az, aki megváltoztatta a ház szokásait, és jobb útra tértek. A második is hozta az elvártakat, és most a harmadikon a sor. Ám az uralkodásának esélye sokáig kérdéses volt. Öt testvére – köztük a nagyja fattyú (ez a ház erősen hajlamos rá)-, mind a kialakult versenyszellem vezérelte, hogy uralkodók legyenek.
Különféle tornák, megpróbáltatások, taníttatások eredményei döntöttek jogosultságukról, vérszerintiségük ellenére. Csakhamar az amúgy szótlannak, és eleinte, fiatal korában tesze-toszának tűnő vér szerinti örökös csakhamar egyre csökkentette lehetséges versenytársainak számát. Semmi szabotálásról nem volt szó. Mindössze ő is kitartóan helyt állt (akik nem azok kiestek a versenyből), mint az utolsó versenytársa, az egyik bátyja, aki végül egy súlyos sérülés miatt alkalmatlanná vált az uralkodói székre. Nem minden fatty tudta azt az utánozhatatlan állat szelídítést megtanulni, vagy utánozni, ami a vér szerinti leszármazottakat illette.
E téren csakugyan kiváló volt III.Marko, fiatal kora ellenére sokáig csak úgy emlegették, hogy a szelídítők mestere (ami később nem csak kitalált lett). Persze nem csak ebben tűnt ki. Hanem méregkeverésben, vallásiságában, kard - tőr- kés - rejtett pengék használatában, különféle menekülésben ( e téren lovaglásban is ), és akrobatikában. Csakugyan örökölte apja (nyugodjék békében) mozgékonyságát, rugalmasságát, fürgeségét, mindenre gondoló túlkombinált elméjét (a ház védjegye, egyben néha hátránya).

III.Marko már jó pár éve az irányítói székben van, és nemrég töltötte be a huszonöt életévét. Ráadásul kivételes képességei miatt fiatalon kiérdemelte a legfelső Hashassine rangot az övéi közt(ennek következtében az gyűrűs ujja is odalett), ez nagydolog, az idő lesz a megmondója mennyire.
Sok olyan harcot megvívott, amiről nincs feljegyzés, és amiről ő is hallgat. Továbbra is igyekszik békét tartani az irányítása alá tartozó területein. Mindenesetre nem az a megfutamodó fajta ember, és nincs is miért félnie. Már azért sem, mert ha ő elbukik, jön helyette más. Peregrin ház nem igazán olyan rendszert képvisel, mint a megszokottak. Nehezen lehet, meginogtatni hitüket, bajtársi összetartásukat. Mindenesetre nem elhanyagolható tény, hogy jelenleg III.Markot tekintik népük kiválasztottjának, legalábbis a többség.
Jelenleg ő az egyik fő diplomaták közül, egyéb… veszteségek miatt.

Megjegyzés: Gyakorta van nála két menyét, akik az őket tartó kis rekeszben szoktak lenni. Általában nyom, szag keresésre szokta használni őket, no meg tolvajlásra, ha úgy hozza. Van egy sólyma, és egy farkasa, de azokkal nem mindig szokott utazni diplomáciai utazások során. Máskor előfordult, hogy ők is erősítették „oldalát”.
Kinézet: Rövid fekete haja van, gyakorta borostás az arca, amin néhol kisebb sebhelyeket lehet felfedezni. Körülbelül száznyolcvanöt centi magas, se nem túl izmos. Az a vékonynak tűnő, de annál nagyobb meglepetést nyújtó testalkattal rendelkezik. Ami kell is a harcmodorához.

Diplomáciai ruházata:
Diplomáciai ruha:
Fehéres, szürkés. Ha nem ebben, akkor a másikban van ( fentebb látható róla kép, amint ül. )
Fa harci maszk:
Egyben ezt a fa maszkot is hordani szoktak, míg meg nem érkezik a tárgyalásra, előtte, és utána hordja. No meg bevetéseken hasonlókat.

Terület leírása:

Sanctuary története-helyzete:

Az itt élő emberek haja általában fekete, vagy sötétbarna, és a szemük színe is az említett két fajtát képviseli. Bőrük általában fehéres, de akad köztük barnás is.

Gyors ismérv:
Zöld területek – gyakori a kisebb-nagyobb vízesésesek, hangulatos erdei építmények, békés falvak – megyék találhatóak (városok kevésbé békések).

Dombos – hegyes- köves helyek: rejtekhelyek, járatok, bánya települések. Némely helyen vízesés látható.

Szigetvilágok: erődítményes faluk, fáktól ritkább zöld területek, ahol inkább több földalatti állatoknak adnak otthont. Régebben védelmi pozíciók voltak itt, részben azok még mindig.

Részletesebb:
A hosszan elnyúló szigetvonulatokból álló különálló területen többnyire mediterrán éghajlat uralkodik. Míg a dombosabb, hegyesebb szigetrészeken hegyvidéki.
A vallásnak itt nagy szerepe van. Maga az Árnyak úrnője az istenük, aki neve ellenére nem gonosz beállítottságú. Védelmezi a tolvajokat / igen, kissé klisé, de tetszik, azért rakom be./, és mindenkit, aki az árnyak segítségét kéri különféle sötét ügyletekhez, vagy a szent ügy érdekében. Semmi misztikusra nem kell gondolnia a laikusnak, mindössze a hiedelmek szerint az Árnyak úrnője magát az árnyékot (mint természeti jelenséget), használ arra, hogy segítse híveit, mert szereti őket.
A nagy Kalaksta-i erdőben található az egyik tradicionális építészet képviselő fő imádó helye. Ám minden tehetősebb háznak van, kisebb nagyobb fém, vagy sötét színre festett szobra az úrnőről.

Említett ima hely.

Árny úrnő nagy szobor:
Említett Árny úrnő szobor, általában ilyen minőségben csak a nagyobb darabok láthatóak.
Kézzel fogható változata.

Árnyn úrnő felé egy apró, ámbár megszokott ima:

Kit megteremtett a szükség
Óva inti kegyeltjeit
Anyai szeretetért hálával tartozunk
Hitünk benne örökké él
Kérlek áldj meg oltalommal,
jószerencsével, hogy továbbra is az utadon járhassak.
Ahogy az úrnő akarja.


A Peregrim ház területeiken a törvénykezés mondhatni nem a legvéresebb. Még mindig megtudták tartani a régi zsivány becsületüket, és azt, hogy ha más üzletének teszel keresztbe, akkor magadnak is. Többnyire kapnak egy második esélyt a helyiek, ha tolvajlásról vagy más kevésbé radikális bűntettről van szó. Ha merénylet, vagy gyilkosság a téma, ott csakhamar börtön lesz a legnépszerűbb döntés. A helyi uralkodó igyekszik fenntartani az egységes rendszert. Miszerint mindenki részesedik jogokban, ahogy kell ( mint egy rablóbanda közösség ).

E vidéken a leglakottabb rész maga a zöld terület, ahol egy nagyobb erdős térség is található. Réges-régen épült az erdő mélyén egy ősi építménysor, amit a fák gyökerei csakhamar benőttek.
Említett hely:
Szerencsével határos módon csak-csak kibírták a régi háborúkat, és a nagy földrészek szakadását okozó kataklizmát. Peregrin ház ritkán veszi igénybe eme nem túl sok, ám annál masszívabb építményeket. Viszont a földalatti járataikat annál inkább. A megmaradtakat kiegészítették, ugyanis azok nem maradtak teljesen épek a sziget eltolódások miatt. Mindenesetre, kevesen tudják, de az egész erdőség terület mélyen, - vagy nagyon mélyen- különféle járatok vannak kiépítve, amik tovább folytatódnak a közeli hegyekig, ahol a felszínen bányatelepek találhatóak. Pletykák szólnak arról, hogy nem csak járatok vannak az erdő gyökerei alatt, hanem egy város is. A Hashassine rend eldugott városa, ide keveseknek vezet út, vagy betekintés – Peregrin ház igazi birodalmába. Itt találhatóak különféle tudások, iratok, amiket évszázadok alatt gyűjtött a rend megannyi, világot járó tagja.

Az erdőben található a sziget legnagyobb védelme, mind a falvak, és városok miatt, mind a bármikor aktiválható csapdahálózatok miatt.
A zöld területeken csakugyan zajlik az élet, e hely legnagyobb ismerve a búza termesztés, agyag hasznosítása, különféle fa faragványok, különféle állattartások, gyógynövény (ide tartozik a bódító hatású kender*fű*), és más fajta – mint például a dohány termesztés - (mérgekhez is) növények termesztése. Zöldségekből, gyümölcsökből korlátozott fajtát tudnak csak termelni. Gyümölcsökből inkább citrusféléket, és nagyon kevés csonthéjasat. Míg a zöldségekből négy krumplifajtát (most vegyük úgy, hogy tudják mire jó), répákat, és retkeket tudnak termeszteni. Ezekből csak a krumplit szokták tovább adni kereskedelmi célra, és csak a fölösleget. A kendert, és a dohányt is tovább szokták adni, amennyi épp nem kell…
Megjegyzés: Állatidomítás is ezeken a területeken folyik a leggyakrabban. Néhol még találhatóak fahidak, fával borított talajok. Ám többségében már átálltak a kőhidakra.

Több föld feletti, és földalatti bánya falvak (és egy város), található. Különféle fémeket bányásznak, és e hely sajátosságát a Peridot-ot. A fennmaradó kőzetekből előfordult, hogy barikádot, vagy part menti megerősítést alkottak, de inkább a part menti állítólagos megerősítést használnak. Amik értő kezekben csakhamar képesek leomlani a váratlan betolakodókra.

Kikötő falvakból több található a különféle szigetláncolatokon, de mindössze egyet, ami város nagyságú. Ezeken a helyeken különféle hálok, kötelek, madzagok, megannyiféle halak, rákok, homárok, eladásával foglalkoznak. Vagy az éppen túltermelt egyik helyi cikk továbbadása.

A hegyvonulatokba, sziklás helyeken, temérdek búvóhely, rejtekhely, és járatott kreáltak tovább (többnyire régebbieket ).
Különféle különleges, és egyedi gyógynövény találhatók ezeken a helyeken. Hatásukat sokan dicsérik.

Szigetvilágokon a megmaradt erődítményekben állatidomítás, taníttatások, termesztések, és különféle tudások továbbadása folyik, amíg békés a hely.

Ház leírása:

( Családfa igazi terjedelmét rejtélyek övezik, legalábbis nagyon ritkán nyilvánosak, legtöbbször akkor, amikor kötelező az adott részét kinyilatkoztatni, vagy felmutatni, bemutatni. Egy bizonyos: Miller házból egy leszármazott se díszítette a családfát. Ugyancsak ősi nép ők is, akik megválogatták kikkel hálnak. Legalábbis amikor tehették, ezért valószínűleg csak a környező birodalmak egyike - másikából adódhat pár vegyülés. Inkább a hozzájuk hasonlókkal, és a birodalomban lévőkkel!)

Már eléggé kevesen emlékeznek rá, de a Peregrim Ház, egykoron szívtelen orgyilkosok gyülekezete volt, s egy ambiciózus fattyú – akinek igen jól vágott az esze, és megragadta az alkalmat - , felhúzta az említett aprócska, ám annál hatékonyabb, és szolgáltatásait igénybe vett (házak által) a nemesi réteg szintjére. Megannyi intrika, bonyodalom, és számító cselekedett utána, úgy nézett, ki, hogy sikeresen megtartották az említett új helyüket a világban. Ám mindez az ősidőkre vezethető vissza. Azóta nagyon sok tél jött, és szállt tova.
Csakugyan elfeledték eme dolgokat réges-rég, a közemberek legalábbis. Némely család emlékezetei kevésbé voltak hajlamosak a megkopásra. Ugyanis a Peregrim ház nagyon is ismert volt, egy darabig még folytatott merényleteik miatt. Ugyan nem tudták rájuk bizonyítani, vagy ha mégis akkor hamar elhalkult a becsmérlő ének. Rájuk gondoltak azok, akiket tragikus elvesztést okozta sérelmek értek. Természetesen nem egy házat tanítottak az orgyilkosság, tolvajlás, mérgezés, piszkos harcmodor, menekülés, és egyéb olyan technikákra, amik remek merénylőkké, esetleg kémekké tehették az embert.
Ennek okán természetesen nem ők voltak az egyetlen olyan… ház, ami nem éppen a nyugalomra hajtott. Viszont kezdetekben ők voltak az egyedüli nemesi, és tehetős, akik ilyen múlttal rendelkezett (egy darabig, de nem sokáig – páran követték a példát köztük a Dupla keresztesek is.).

Tovább haladva a történelemben, az ismertebb információk róluk az, hogy egy idő után valami oknál fogva az árny leple alá bújtak, képletesen szólva. Az igazság az, hogy kitűnő hírszerzők lettek, különféle titkok, tudások, hírek, praktikák után kezdtek el nyomozni, majd azzal kereskedni.
Amiért generációkon át öröklődő merénylő, kém, orgyilkos, és még más piszkos tudást osztanak meg utódaikkal - és nagy tiszteletben álló más házakkal -, csakugyan sikeresen tudnak kikecmeregni bizonyos szorult helyzetekből.
Az érdekesség a házat illetően azok a technikáik, tudásuk: Már ősidők óta mióta léteznek kivalló állat idomárok, és betörők. Híresek továbbá a rejtett pengéikről, hatásos mérgeikről.

Rejtett penge:

Rejtett, apró ám hatásos (mérgezés miatt ), dobókéseikről. További a levelezési, és levelezést megtámadó technikáikról is. ( Több Ragadozó madár bevetése adott területen, vagy távolabb. )
A ház híres további a remek postagalamb, vagy sólyom levélküldéseikről. No, és… a területein található csapdáiról… Erről általában azok tudnak, akik valaha háborúztak velük.

- Színfalak mögött -: Továbbra is megtartották a Hashassine rendet ( bőrbe égetett billogot viselnek ), amibe az orgyilkosoktól elkezdve a tolvajokon át különféle sötét tudások, képzések, és ezeknek beteljesítői tartózkodtak. Érdekesség még, hogy a legrangosabb tagjaiknak nincs meg a bal kezük gyűrűsúlya. Kevesen tudják miért, beavatottak, és az… áldozataik, miután a rejtett penge beléjük hatolt.

Jelenleg, már százötven éve tagja a nemesi Peregrin háznak a Dupla keresztesek rendjének fő háza, annak uralkodója pedig a Semmi úrnője. Jelenleg ő a második legtehetősebb, és befolyásosabb ház az adott térségben, ráadásul nem csekély katonai haderőt tud megmozdítani a ház védelme érdekében.

További családok sorrendben: Flepny’t piros orrúak ház ( piros tetoválást van az egész orrukon, vagy az arcukon, és remekül bánnak a távolsági fegyverekkel, íjakkal, számszeríjakkal). Aloztor ház (különleges fegyvereikről, és precíz kés dobási stílusaikról híresek.
Laoreyv ház (ismert a lánc – tánc – harci stílusaikról. Legendák szólnak az íjakat kivédő technikáikról is). S még megannyi, akikről hírük miatt már kevesebbet tud a köznép.

Idomítások: Ló, farkas, kutya, párduc, tigris, galamb, sólyom, sas, karvaly, különféle kisebb-nagyobb rágcsálók. Régebben medvével is volt dolguk, de most már nem, helyváltozás miatt.

Megjegyzés:
- Az egyedüli kötővárosban van pár ágyú is, ami a védelmet szolgálja.
- A fény, és az árnyék mindig is kölcsönös megállapodást élvezett, a harmónia érdekében. A II. Marko a fény ( nap ) birodalmának köszönhetően világosodott meg, és vitte tovább a békés Peregrim utat. Mind a nép, mint a nemesi házak tisztelik őket. Hiszen harmóniát hoztak nekik, az árnyék meg rávilágította a fényt, hogy mitől kell továbbra is távol tartania magát.  = Kölcsönös szövetség Pentaghast házzal.

Területek:

Térkép:

Jelmagyarázat:
Fehér pöttyök: szárazföldi útvonalak.
Sárga pöttyök és keresztek ( utólag megjavult a paint - lol -) Hajózási útvonalak. Ahol a földre helyeztem, ott kialakított tovább jutási út van.
Erdőségben a nagy színes pötty: A föld feletti legnagyobb város, más házak számára a Peregrin ház fővárosa.
Narancssárga pötty: hegyben lévő földalatti város.
A sötétebb sárga pöttyök a szárazföldön: Kikötő faluk ( amik csak arra specializálódtak ). A legnagyobb pedig a jobb felső csücsökben pedig az egyedüli csak kikötő város.
Nagyobb fekete pötty(nem tudtam kockát nyomni): Város.
Kicsi, vagy a nagytól kisebb fekete pötty: Faluk.
A hegyvonulatokra helyeztem fekete pöttyök: Bánya telepek, bánya faluk.

Ismertebb városok:

Amik nincsenek felsorolva azok kevésbé ismertek mások számára. A továbbiakban ez változhat, és bővebb információk tudnak ki róluk, hogy ott mik is folynak.
Egyenlőre az ismerteknél is csak hézagos információkkal szolgálnak másoknak. Egyedül a szövetségesek tudják, de ők is csak azokat a város-falu képeket amiket oda vetítenek nekik. Amit általában észre sem vesznek.

Z’varazo – Kalaksta-i erdőben a legnagyobb felszíni város. ( ami kitűnik a megszokott városoktól: Fő idomítók helye, és kivételes idomított állatok gyűjtőhelye. Gyógynövények hasznosítási céhek. Nagy asztalos céhek. További ismeretlen.
Helako – a második legnagyobb város. Ami a nagy erdőn kívül található. ( Ami kitűnik a megszokott városoktól: Méreg keverési céhek, eléggé nagyüzemben (ugyanis kisebb sok helyen van ). Kender, és dohány felhasználás. További ismeretlen.

Kevésbé ismert városok:
Ambolo – erdőség nagyja területét körül ölelő úthálózat, és földalatti város. Az igazi Peregrin fő város. A rendűk otthona, és tehetősebb alsóbb házak gyülekező helye. ( nem jeleztem tréképen, már a terjedelme miatt is, aminek fele csak járatok, és raktárak. S azért, hogy a felszíni városok, faluk, látszódjanak.) További ismeretlen.
Brussazo – hajózással megközelíthető hegybe vájt város. Rejtekhely, és az alsóbb kevésbé tehetősebb házak ünneplő helye, tárgyaló helye. További ismeretlen.

Helyek rövid illusztrálása:
Rövid illusztráció:


A hozzászólást (J. M. Janus) Jack Connor összesen 9 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 09 Jún. 2015, 18:13-kor.
avatar
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 278
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 3 oldal 1, 2, 3  Next

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.