Ékkövek birodalma

2 / 3 oldal Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Csüt. 04 Jún. 2015, 12:41

Remek lett, a címert meg imádom  wub  Természetesen elfogadva ez is.

A házak, terület és név szerint, végül ékkő:
01. House Miller – vörös gránát/almandin (Nefi)
02. House Chromixen – ametiszt (Raten)
03. House Ramirez – fekete zafír (Bishop)
04. Svarog – gyémánt
05. Jenna – rodolite
06. House Masaari-Singh – füstkvarc (Paci)
07. House Carter – smaragd (Kira)
08. Bio – rubint
09. House Belmont – borostyán (Aegis)
10. House Eagleway – kék zafír (Emily)
11. House Pentaghast – égkék topáz (Darren)
12. House Peregrin – olivin/peridot


A hozzászólást Thorhalla összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 04 Jún. 2015, 14:32-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 13922
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar@freemail.hu nefadar

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Irina Shane on Csüt. 04 Jún. 2015, 13:04

Azt hiszem lecsapok az utolsó területre, az 5-re és a szép rózsaszín kőre. Embarassed
A kidolgozáshoz egy kis türelmet kérek. Smile
avatar
Irina Shane
5. szint - 12 kredit

Hozzászólások száma : 406
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. May. 29.
Age : 22

Karakteradatok
Főkarakter: Jenna Collins
Főkari/multi: Multi

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Csüt. 04 Jún. 2015, 13:12

Helyes-helyes Smile Be is írlak akkor oda.

Akkor majd, ha minden nagy ház készen lesz, akkor engedni fogom, hogy más is csatlakozzon, valamelyik ház tagjaként (persze egyeztetni kell a házvezetővel ehhez), vagy pedig sworn-swordként, azaz kisház valamelyik területről, aki az ott levő Nagy háznak az álárendeltje, hűbérese.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 13922
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar@freemail.hu nefadar

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Svarog on Csüt. 04 Jún. 2015, 13:42

Ház neve:Pearlwater
Ház jelmondata: Feltámada tenger!
Terület száma:4 (Tajtékhon)
Ékkő:Gyémánt
Címer:Karakter neve:Rostyck Pearlwater
Karakter rangja/befolyása: A Pearlwater ház ura, őrgróf, valamint a Sord törzs ura
Karakter leírása: Rostyck negyedik fiúként született a Pearlwater familíába. Már születése óta tudták, hogy az öröksége nem lesz annyira fontos. És ez ő éreztette is. Gyűlölte és irigyelte a bátyjait, és mikor igazán érett lett, elszökött hazulról.
Meg se várta a születésnapját. Egy kalózcsapatba állt be, és évekig velük együtt fosztogatott. Kitanulta az alvilági művészetek csínját, bínját, sok kapcsolatot szerzett az árnyékos oldalon. A családja halottnak hitte, de aztán egy napon beállított Gregori, a harmadik báttyja esküvőjére. Persze az egész család ünnepelte a fiú visszatértét. Ajándékokkal halmozták el. Rostyck visszatértével a Pearlwater házra gyászos idők jöttek. Először a legidősebb fivére, Garth halt meg egy lovasbalesetben. Ferrilre emésztő kór tört rá, ami hosszú hónapok után vitte el. Gregori tengerparti kastélyát kalózok ostromolták meg. Az apjukat pedig elvitte a bánat.
Rostryck vonakodva, de elfogadta, hogy ő legyen a Pearlwater ház ura. Roppant büszke volt arra, hogy hogyan veszejtette el fivéreit.
Közben csak adta a dúsgazdag aranyifjút, senki nem számított, hogy milyen ambíciói vannak. Első lépésként az uralma alatt nagy hadsereget és hajóhadat kezdett el felszerelni a partra gyakran lecsapó kalózok ellen, valamint a Zordsík sivatagban lévő banditák ellen, akik gyakran lecsaptak a karavánokra.
A sord hagyományokat továbbra is fontosnak tartja. Jobban mint az apja. A tartomány fővárosában, Novrogd-ban ez idő alatt lettek újra gyakoriak a gladiátor és hajóviadalok. Rostryck szereti ezeket, gyakran részt is vesz rajtuk. Valamint imádja a jó ételeket és borokat, mint minden nemes.
A becsületet lazán értelmezi, számít arra, hogy bármikor elárulhatják.Gondoskodik róla, hogy a népe egyszerre szeresse és félje. Utálja, ha valaki irányítani próbálja, de általában belevigyorog még az ellenfelei képébe is, a dühét és haragját nem mutatja ki. Magas, szikár izomzatú férfi. Hosszú fekete haját tincsekbe hordja sord szokás szerint, ahogy a szakállát is. Hosszú arcának bal oldalán egy tengeri kígyót ábrázoló tetoválás van, ami olyan mintha bekapná a szemét, a farka a férfi hegyes állán indul, és áttekereg az oldalán.

Terület leírása: (újabb fél-1 oldal már bőven elég, fontos tudnivalók a helyről, mivel foglalkoznak, kereskednek, törvények, a fontosabbak, vallás (ha van), éghajlat, és effélék) A Gyöngyvíz öböl mindig is híres volt a benne élő óriási gyöngykagylókról, ahogy a hegyei az ott bányászott öklömnyi gyémántokról. Ez a terület már a kataklizma előtt is lakott volt, és az akkori emberek természetesen már akkor uralmuk alá hajtották.
Nem tudni, hogy kik voltak, milyen nyelvet beszéltek. Az biztos, hogy mikor elsüllyedt a földjük, a nagyjuk az óceánba fulladt, a másik részük pedig az éhezés áldozata lett. Míg nem jöttek el a snordok, addig nem is volt ura a területnek. A snordok története ezer évvel ezelőtt kezdődött. A szülőhazájuk fent volt északon, de azóta a tenger alá süllyedt.
Ezek a büszke és harcos törzs tagjai voltak, akik összecsaptak az ottani emberekkel. Gyakran győzedelmeskedtek, de aztán megfordult a hadiszerencse, és a Miller klán egy hatalmas csatában legyőzték őket.A vezérük száműzte őket északról. Hosszú vándorlás vette kezdetét a tengeren. Hamarosan kalózokká váltak, fosztogatva más birodalmak hajóit. A Kataklizma után viszont ők is menekülni kényszerültek. A flottájuk megtépázott, a viharok pedig a Gyöngyvíz-öbölbe sodorták őket. A snordok itt menedékre leltek ezen a gazdag földön. Végül nem teltek bele évek, mire egymás torkának estek, hogy ki legyen a vezér. A polgárháborúban egy Seren nevű harcos összehívta a többi frakció vezetőit egy béketárgyalásra. Azonban egy csel volt, mivel ő fegyverrel jött oda, ahova nem kellett volna, valamint katonáka is. Lemészárolta az ellenségeit a tárgyalóasztalnál, és átvette a hatalmat és újra egyesítette a harcoló feleket, végül felvette a Pearlwater nevet.
A tartományban a népesség a keleti Gyémánthegységben és a Gyöngyvíz öböl déli partján található. A lakosság nyugati része bányászatból és kereskedelemből él, míg a tengerparton élők halászattal, hajózással és gyöngyhalászattal foglalkoznak. A két terület között egy nagyobb kereskedelmi útvonal a Gyöngyút húzódik. E mentén kisebb városoknak is beillő kereskedőállomások feküdnek. Ezeken kívül földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkozó falvak vannak.
A tartomány elsősorban a hegyekben kibányászott gyémánttal és az öbölből felhozott gyönggyel kereskedik, valamint az itt kifogott halakkal és más tengeri herkentyűkkel, köztük a brokátcsigát, amiből egy természetes festéket vonnak ki. A terület urai a sordok. Magas, izmos és fekete hajú emberek. Ők vannak többségben a külhoniakkal szemben. A kultúrájuk sok hasonlóságot mutat őseikével. Előnyben részesítik az úgynevezett becsületharcot a vítás ügyek megoldásában. A vitázó felek ha minden kötél szakad, akkor az arénában vívnak meg, és aki győz, az nyer a helyzetben. Az ilyen viadalok amúgy is népszerűek, tekintetbe véve a sordok heves vérmérsékletét.
A sordok a tengerben élő különféle teremtményeket imádják. Sok istennük, ellentétben a többi népével inkább szörnyetegnek illenek be. Nem is hívják, őket a nevűkön, hanem különféle jelzőkkel illetik őket. A Háborgó az úgynevezett főistennük, hatalmas viharokat kelt, és a hítük szerint egy hatalmas tengeri sárkány. A hajósok bírája egy óriási egy hatalmas tengeri csíkó, aki áldozatért cserébe átvezeti a viharon a hajósokat, már akiket méltónak vél. Van még sok más istennük, akiknek nincs még neve, csak ábrázolása. Ezeket az isteneket áldozatokkal és párbajokkal imádják. Hítük szerint az ő dühük hozta el a Kataklizmát, és úgy gondolják, hogy hamarosan úgy is újra eljő, mert a tengermélyi isteneik roppant szeszélyesek.Ezért élnek csak a mának. A dalnokaik, festőik és más művészeik épp oly híresek messze földön, mint harcosaik. A katonáik pikkelyvértezetet és alatta láncinget viselnek, valamint bőrcsízmát. Rövidkardot forgatnak, de kedvenc fegyverük a harci trigon, egy háromágú szigony, amit megtanultak mesterien forgatni. Híresek azonban még legendás tudású árnyíjászaikról Ezek az emberek sötétre festik a testüket és egy blendek nevű fű nedvét kennik a szemükre és a halántékukra. Ez a drog felgyorsítja az agyműködésüket, és a reflexeiket. Viszont ezek egy idő függők lesznek, és az életük is drasztikusan megrövidül.  A tartomány hadserege négyezer főt is számlálhat, a katonákat a kiképzésük miatt roppantul megbecsülik. Sokan tetováltak, a hajóik hosszú, sárkányhajók. Az oldalukat vas fedi. Legendásak fordulékonyságukról és gyorsasságukról.
A nép körében a katonákat és a tengerészeket megbecsülik, mivel a tartománytól magas fizetést és birtokot kapnak. Ez is egy munka számunkra, mint a földművelőé vagy bárkié. A rabszolgaság legális, de törvénybe van írva, hogy sordszármazású férfit, nőt vagy gyermeket nem lehet rabságba vetni.
A férfiak és a nők egyenragúak. Nő is végezhet férfi munkát, és fordítva. A külhoni kereskedőket keményen megvámoltatják, a hasznukból 10% jut a tartományi kincstárba.

Ház leírása:
A Pearlwater házat úgy is lehet hívni, mint a sord törzs vezetőjét. A kívülálló számára harcias és hetvenkedő ház, akik szeretik a pompát és a kincseket. Többen nem is nemesi háznak, hanem egyszerű zsiványoknak tartják őket.Erre a viselkedésükkel is rászolgálnak. Gyakran kerülnek konfliktusba másokkal. A nemestől egészen az egyszerű földbirtokosig vagy szeretik, vagy gyűlölik őket, de azonban mindenki fél tőlük. Gyakran kiházasítják a lányaikat más nemesi családokba politikai célból, de onnantól figyelik a sorsukat. Ha a kérő veri az asszonyt vagy kidobja, akkor számíthat a Pearlwater bosszúra. A házon belül titkos szertartásokon gyakran végeznek ősi, sord áldozatokat. Ez a férfivá avatás része, így készülnek fel a háborúkra vagy ilyenkor áldozzák fel a bűnösőket.A család tagjai gyakran kitüntetik magukat a harcmezőn, de még többször az arénában. Sok Pearlwater őrgróf egyben híres gladiátor is volt.
Minél több hatalmat akarnak, áhítoznak a Carter és a Maasari ház földjeire is. De a céljuk az, hogy kiváljanak a szövetségből, és saját királyságot alapítsanak, vagy valahogy megszerezzék a trónt maguknak.
Erről azonban a többi ház mit sem sejt.


A hozzászólást Svarog összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 07 Jún. 2015, 09:14-kor.

_________________
Főkarakter: Svarog
NJK-k: Toxin. Dane Montrose, Jason Weltman, Unka; X-Diák: Vaszilij Dragunov
Alternatív verziók: Svarog (Outsiders), Svarog (Apokalipszis kora). Svarog (Exiles).
Svarog, a makulan A mentális erősítő 9. és a 4. a dezintegráló gyűrű hordozója
Ben Grim (Gótika), Nathan Soric -  Fagyos Sötétség Kora, Rostyck Pearlwater - Égkövek birodalma
avatar
Svarog
9. szint - 20 kredit

Hozzászólások száma : 869
Hozzászólások régi : 344
Korábbi szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Join date : 2011. Aug. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Svarog
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Fuchida Kenjirou on Csüt. 04 Jún. 2015, 14:15

Ház neve: di Avignon
Ház jelmondata: In Vigor Veritas ( Erényben az Igazság )  
Terület száma: 8., Új Avignon  
Ékkő: Rubint
Címer:
Karakter neve: Gregor di Avignon
Karakter rangja: A Rendek Régense, 1. az utódlásban    

Karakter leírása: Huszonöt esztendővel ezelőtt látta meg a napvilágot, az Avignon házban már megszokott kék szemmel, szőke hajjal. Hét esztendős korától kezdve tanult írni-olvasni, számtant, történelmet, heraldikát. Ahogyan a családban mindenki, úgy Ő is vallásos. Amikor tizennégy esztendős lett, A Vörös Rózsa Rendjének nagymestere mellé került fegyverhordozónak, ahol tovább folytatta tanulmányait, kiegészítve vallásismerettel hadászattal és természetesen a lovagi kultúra és szokások megismerésével. Neveltetésére és képzésére, komoly figyelmet és nem kevés időt szenteltek, hiszen apja halálával, aki a Rendek Lordja címet viseli, Ő fogja átvenni a lovagok irányítását. Húszesztendősen ütötték lovaggá, miután a megrendezett éves lovagi tornán, megnyerte a fegyverhordozók közötti tornát. Külsőre kellemes megjelenésű, üde, ereje teljében van. S bár vékonynak tűnik, azt beszélik és igaz is, hogy játszi könnyedséggel forgatja a kardot és pajzsot. Kedveli a tusakodást és párbajokat, megveti a gyávaságot. Mint a Rendek Régense, kötelessége a többi Házzal diplomáciai kapcsolatot tartani, ezért érkezik ő a királyi ház hívására. Neveltetéséből adódóan, tanult értelmes férfinek tűnik már első látásra, bár beárnyékolja hírnevét, hogy még sosem látták hölgyekkel kacérkodni. Az a bosszantó pletyka járja, hogy illetlenül közeli kapcsolatot tart fenn fiatal férfiakkal.  


Terület leírása: (újabb fél-1 oldal már bőven elég, fontos tudnivalók a helyről, mivel foglalkoznak, kereskednek, törvények, a fontosabbak, vallás (ha van), éghajlat, és effélék)
Vallás: Az Egyetlen néven emlegetett, férfi istenséget tisztelik, aki a lovagi erények megtestesítője, de több kisebb vallás is megfér mellette, ha fizetik az egyházi adót és nem minősülnek pogány kultusznak. Az országban működik az inkvizíció, aminek irányítása, a di Avignon ház kezében összpontosul.

Törvények: Az Erények Kódexe alapján ítélkeznek, többnyire vallási parancsolatok és erkölcsi tanítások követését írja elő. Aki a Kódex ellen vét, azt az inkvizíció elé idézik, ahol bizonyítani kell ártatlanságát. Ha ez sikertelen, a vádlottat többnyire élve elégetik. Lopásért, rablásért, csempészetért, ritkán jár halálbüntetés. Nemesek közötti vitás ügyet, többnyire párbajjal döntik el. A bírói szerepkört, egy-egy inkvizítor látja el.

Társadalom: A lovagok és papok, egy helyen állnak a társadalmi ranglétrán, utánuk jönnek a kézművesek és kereskedők, majd a földművesek. Rabszolgaság nincs és tiltják is bárminemű rabszolgatartást vagy kereskedelmet a határaikon belül. Új Avignon négy körzetét egy-egy Rendház igazgatja, ezek név szerint a következők: Északon, a Vörös Rózsa Rendje, Nyugaton a Tűz Keresztjének Rendje, Keleten a Szürke Lovagok Rendje, Délen pedig az Egyetlen Őrzőinek Rendje. A lovagok nagy része, a nemesség köreiből kerül ki. Bár arra is van példa, hogy közember eljuthat odáig, hogy csatlakozhat egy-egy rendházhoz. Eme gyakorlatra, többnyire az Egyetlen Őrzői Rendjében van példa. Az adót, a Rendházi erődökbe fizetik be, az arra kötelezettek és onnan kerül tovább, a di Avignon kincstárba.

Gazdaság: Új Avignon sziget részén, fémmegmunkálás, kőfejtés és fakitermelés folyik. A Fém fegyverek nem olcsóak, és kardokat, vérteket, a lovagok kivételével keveseknek van lehetőségük megfizetni. A szigeten elterülő hegy, gazdag Rubinban, vasércben és némi kén tárnákat is fedeztek fel, bár ebből az anyagból behozatalra szorulnak. Kisebb aranytárnákat is tártak föl, ahonnan folyik a kitermelés.   Az elterülő, hatalmas erdőségben erős fák nőnek, amelyekből bútorokat, hajókat és egyéb fegyvereket készítenek. De megtalálható itt a Mahagóni és Ébenfa is, amelyet kereskedelmi célra termelnek ki és szállítják szerte a világon szinte mindenhová. Hajóik hatalmas, robosztus jószágok, ellenállnak az évtizedek és a tenger jelentette veszélynek is. Beszélik, néhány tengerjáró fél évszázada járja a vizeket. A szigetekről, többnyire egzotikus állatokat, növényeket, fa bútorokat, fa alapanyagot szállítanak a kereskedők.
A kontinensre behúzódó földeken az állattartás, földművelés jelenti a komolyabb szerepet. Lótenyésztése jelentős, de tenyésztenek marhákat, juhokat, disznókat. A marhák húsát, az erkölcsi rendelet értelmében tilos fogyasztani, de tejét ihatják. Bőrművességük fejlett, hiszen csapataik nagy része bőrvértekkel rendelkezik. Meg kell említeni az Alapponi parfüm és kozmetikum céheket is, akik jó minőségű illatosító és szépészeti szereket készítenek, egzotikus illatuk és elkészítési módjuk titkossága miatt, vagyonokat fizetnek érte. A méhészet is jelentős, mézet, viaszgyertyát és méhpapírt szintén rakodnak kereskedőhajókra. Behozatalra, elsősorban kénből szorulnak, de kereskednek mindenfélével, ami luxuscikknek számít vagy szükség lehet rá.

Haderő: A lovagok, a megszokott fémvértezetet, kardot és pajzsot viselnek, függetlenül attól, hogy gyalogosan vagy lóhátról harcolnak. A könnyűlovasság, gyalogság, íjászok, jó minőségű bőrvérteket viselnek. Nagy számban alkalmaznak számszeríjászokat is, akik közelről adják le végzetes lövéseiket, a páncélozott ellenséges hadra. Béke időben, szinte évenként rendeznek lovagi tornát, illetve két évenként Rendviadalt tartanak. Ezeken a neves és komoly eseményeken, a rendházak lovagjai mérik össze erejüket és tudásukat más rendházak lovagjaival. Azon nemes, aki egyetlen lovagrendhez sem csatlakozott, de lovaggá ütötték, a di Avignon Ház bandériumában kap helyet háború idején.

Főbb városok:
- Alapponi: a kontinensi rész legnagyobb városa, komoly kereskedelmi központ, a Vörös Rózsa Rendjének székhelye. (jelölése, vörös pötty.)
- Macalast: a sziget nyugati központja, a Tűz Keresztje Rendjének székhelye, hadi kikötő és szárazdokk található itt. (jelölése, kék pötty.)
- Arcalasin: a sziget déli központja, az Egyetlen Őrzői Rendjének székhelye, erődváros, magas tornyairól és állítólagos dönthetetlen falairól híres. (jelölése zöld pötty)
- Hascarnia: a sziget keleti központja, a Szürke Lovagok Rendjének székhelye, kereskedelmi kikötő. (jelölése sárga pötty)
- Avignon: évszázadok óta a főváros, a di Avignon Ház székhelye. (jelölése lila pötty)                  

Ház leírása: Az di Avignon Ház, a kataklizma után emelkedett ki, amikor a Avignon romjaiból, felépítette Új Avignon-t. A hatalmas megrázkódtatás, amit a vulkán kitörése jelentett, káoszt, vérengzést és mindenféle apokalipszis kultuszt hozott az országra. Az erkölcsi értékek romlása és véres kultuszok tombolása közepette, egy erőskezű férfi, az utolsó Inkvizítor, Philippe di Avignon, feleskette katonáit az erények és vallási rend megtartására, majd keresztes hadjáratot indított minden pogány kultusz ellen, ami birodalmának mezsgyéjét tapodta. A purgálás végül sikerrel zárult és a di Avignon Ház foglalta el a vezető pozíciót. Erényes, bátor, őszinte embereknek ismerik a Ház tagjait. S bár roppant radikálisoknak tartják őket, törvényeikért, érthető ez egy olyan társadalomban, ahol évtizedekig harcoltak vallási kultuszokkal szemben. Az uralkodó ház felé, rendre megfizeti az adót és senki se hallott még olyat, hogy lecsalták volna a nagyját.

Családfa:
Főház:
- II. Philippe di Avignon, a Rendek Lordja, Új Avignon és a Lovagok ura
- Johanna di Avignon, Új Avignon úrnője
gyermekeik:
- Gregor di Avignon, Rendek Régense
- Johannes di Avignon, 2. az utódlásban, Yrsa Catherina Miller jegyese
- Sebastian di Avignon, 3. az utódlásban, kiskorú

Mellékházak:
- Christine Aliza di Avignon, az Ispotályos Lovagok Oltalmazója, a Rendek Lordjának nagytiszteletű húga

- Paulus Markus di Avignon, az Inkvizíció Első Lordja, a Pogányok Ostora, a Rendek Lordjának nagytiszteletű bátyja ( szüzességi fogadalom )

- Clementius di Avignon, a Rendek Lordjának nagytiszteletű öccse, 4. az utódlásban
- Josephine di Avignon, Új Avignon második úrnője
gyermekeik:
- Gilbert di Avignon, 5. az utódlásban
- Maria Theresa di Avignon, kiskorú


A hozzászólást Fuchida Kenjirou összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 08 Jún. 2015, 09:40-kor.
avatar
Fuchida Kenjirou
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 166
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. Feb. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Fuchida Kenjirou
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Csüt. 04 Jún. 2015, 14:35

Mindkettő remek és elfogadva.

A házak, terület és név szerint, végül ékkő:
01. House Miller – vörös gránát/almandin (Nefi)
02. House Chromixen – ametiszt (Raten)
03. House Ramírez – fekete zafír (Bishop)
04. House Pearlwater – gyémánt (Svarog)
05. Jenna – rodolite
06. House Masaari-Singh – füstkvarc (Paci)
07. House Carter – smaragd (Kira)
08. House di Avigon – rubint (Bio)
09. House Belmont – borostyán (Aegis)
10. House Eagleway – kék zafír (Emily)
11. House Pentaghast – égkék topáz (Darren)
12. House Peregrin – olivin/peridot (Connor)


A hozzászólást Thorhalla összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 04 Jún. 2015, 22:22-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 13922
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar@freemail.hu nefadar

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Csüt. 04 Jún. 2015, 17:19

Van még valami, ami felmerült. Ezen majd gondolkodjatok, akkor fogom kérni, ha mindenki beadta a leírását.
Hogy ki kivel milyen kapcsolatot ápol és kivel mit kereskedik.
Ezt ugye azért nem egyből kértem, mert senki se tudta, hogy mit ír a másik. Majd ehhez is rövid "adatlapot" összeírok, hogy mit kell írni. Egyelőre még 4 személyt várunk,így még senki se tegye közzé, de egymás közt már beszélhetitek ezt, akár itt, akár privátban.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 13922
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar@freemail.hu nefadar

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Irina Shane on Csüt. 04 Jún. 2015, 21:28

Ház neve: House Evergreen
Ház jelmondata: Anyánk óv minket.
Terület száma: 5
Ékkő: rodolit
Címer:
Karakter neve: Iriyana Anemone Evergreen
Karakter rangja/befolyása: leendő trónörökös, hercegnő
Karakter leírása:  20. élet évét betöltő hercegnő, a család legfiatalabb sarja mégis a leendő trón örökös (ezt a szokásoknál kifejtem hogy lehetséges). 170 centi magas, vékony, formás, kecses testalkat, szinte hófehér bőr és kissé hegyeskés végű fül (ami igazából nem olyan feltűnő, nem úgy kell elképzelni mint egy elfnél, hanem mint egy normál embernél csak nem kerek hanem kis csücske van a fülkagyló végének), ezek a jellem vonások hasonlóak minden (őslakos) nőnél. Hosszú, egyenes ébenfekete haja és szinte már fehérnek tűnő világos kék szemei vannak, ezeknek az adottságoknak köszönheti főként az elsőbbségét a trónutódlásra. Kimondottan fehér, könnyű anyagú (mint a muszlim lepel) anyagú ruhákat hord, már ha ezeket lehet ruhának nevezni esetenként, és szigorúan csak a szigeten bányászott kincsekből (arany, rodolit kő) készült ékszereket hord, szép számmal, a cipőt mint fogalmat az ide látogató népektől is meri de népe női tagjaihoz hasonlóan nem hord, a férfiak is csak munkában hordják. Van egy ikertestvére, Ireyla Daisy Evergreen, aki pár perccel idősebb nála, szinte megszólalásig hasonlítanak egymásra csak a jellemük nem egyezik egészen és a hajszínük teljesen ellentétes, nővérének hófehér haja van. Együtt nevelkedtek hercegnőkként, mindketten kitanulták a fortélyokat, bár egy nagyon békés népről beszélünk, attól független megakarták előzni az elégedetlenséget amit az idősebb lány automatikus trónra ültetése okozhatott volna, annak ellenére hogy ő lenne szabály szerint a jogos örökös. Bátyjuk Caleb Evergreen, külön nevelték a lányoktól, mivel női ágon öröklődött a trón így esélye sem lett volna, amit tökéletesen tudott és később átvette apjától a bányák, főként a drága kő bánya felügyeletét. A fosztogató bandák előszeretettel rabolták a kolónia nőt, szépségük miatt így amikor 13 éves korukra bizonyossá vált hogy Iriyana lesz a trónörökös és tanulni küldték volna, féltek hogy a lány szintén rablás áldozata lesz, így országon belül kellett tanulnia, tanítók és más földekről szerzett könyvek segítségével. Testvérének nehezére esett de beletörődött abba hogy huga önhibáján kívül letaszította a trónról és egyezséget kötöttek hogy bár Iriyana hordja a koronát és az ő szava dönt de lehetőség szerint ketten hozzák majd a döntéseket többségét. Egy művelt, jó kedélyű, szép uralkodót szívesebben küldenek bárhova hogy képviselje országukat, talán ez is a megszaporodott lopások oka, mondhatjuk ingyen reklám a barbár népeknek akik nőket lopnak feleségnek illetve eladósorba. Mivel se ő, se a népe harcolni nem tudott,minden egyes alkalommal ahányszor átlépte az ország határát zsoldos harcosokat béreltek fel mellé, bár ő ellenezte ezt hűen a népe hiedelmeihez kapcsolva miszerint aminek meg kell történnie meg fog történni, ellene tenni felesleges és lehetetlen. Egyre inkább részt vesz a királynő feladatainak elvégzésében és az eseményekre is nagy részt hivatalos már, itt nem a nép ünnepségeire gondolok, arra még azokat is szívesen fogadták akik csak az országba tévedtek. Amint az anyja alkalmasnak látja hogy átvegye a hatalmat, vissza  lép és hagyja érvényesülni a fiatal királynő jelöltet.
Érdekesség: a királyi család összes női tagja kap egy virág nevet, ami persze a legjobban illik hozzá, az a növény lesz a szimbóluma és jelöli a családfán.

Társadalom: Mint már említettem egy nagyon barátságos népről van szó akik a harcokban sem vettek részt sose, igazából nem is tudtak volna hisz a harc egyenlő az erőszakkal ami náluk mondhatni tiltott volt. Ha lerohanták az országukat esetleg védekezni tudtak de sokszor a hitük alapjaira hagyatkozva nem tettek semmit vagy ha tényleg nagyon vészes volt a helyzet az erdőkbe menekültek és megvárták míg elvonulnak a hódítók. Ez egy nőközpontú társadalom, ami a hitükre épül, itt a nő örököl és a nőknek vannak előjogaik, hisz ők abból a szempontból a társadalom értékes része hogy ők szülik az utódokat, ezen felül nem dolgoznak, tanulnak, szórakoznak majd férjet választanak maguknak és családban élnek tovább immár betöltve az asszony szerepét aki szintén gondoskodik a családja ellátásáról. A férfiak azok akik dolgoznak, bányákban, földeken vagy különböző kézműves egységekben ahol, ruháktól, ékszerekig, használati tárgyakat és még csónakokat is készítenek.
Híresek az elfogadásukról és kedvességükről ahogy "vendégeket" úgy a menekülő, kirekesztett embereket vagy szökött rabszolgákat is szívesen látják, nem csak ideiglenesen, letelepedésre is van lehetőségük a nyugati részen a földek közelében, az itt dolgozók így közülük kerülnek ki. Dolgozhatnak, részt vehetnek az ünnepségeken de sosem lesznek teljes jogú polgárok, náluk a nőknek is dolgozniuk kell, de a védelmüket szolgáló jogok rájuk is vonatkoznak.

Vallás: Ők a természet anyában hisznek, akit  Saana-nak neveznek. Ő teremtette az élőlényeket és a sorsukat is ő írja meg és fent tartja a természet egyensúlyát. Ez az oka hogy nem ellenállnak a támadások a fosztogatások/lopások és más csapások ellen, mert ez így rendeltetett és tenni ellene nem lehet (és nem is szabad), természetes kiválasztódás elve is hozzá fűződik.
A népességet tekintve van benne igazság, ugyanis ha nem tizedelnék őket az állatok és a barbár társadalmak a földrész nem bírná eltartani őket, a nők sokkal többen lennének mint a férfiak és lássuk be itt a nők feladat csak annyi hogy szépek legyenek, szórakozzanak és szüljenek, a munkát szigorúan a férfiak végzik és a bevándorlók. Egy bőkezű egyben kegyetlen istenség, aki ezek mellett védi az életet és tanaiban a béke fenntartására ösztönzi a híveit.

A családfával rendelkező szigeten született "őslakók", azon belül a 20 év fölötti nők illetve férjük számítanak teljes jogú polgároknak. Mint a leírásban is említettem viszonylag magas, fehér bőrű, hegyes fülű szépségek az eredeti lakók, a férfiak is hasonló jellem vonásokkal rendelkeznek, nem túl férfiasak viszont a fizikai megterhelést jól bírják ami a munkához szükséges. Hajszínük a fehértől a feketéig terjedő skálám mozog beleértve a szőke és a barna árnyalatait is, vörös haj csak keveredéssel lehetséges, a szemük színe a legfurcsább, a szivárvány bármelyik színe előfordulhat.
Érdekesség hogy a néphiedelem szerint egy lakónak minél sötétebb a haja és világosabba szeme annál tisztább benne a nemesi vérvonal-ezért is választották az ikrek közül Iriyana-t inkább.

Törvényeik elég érdekesek, egy pillangó lecsapásáért, az általuk elképzelt istennő képe miatt, és erdő égetésért egyaránt száműzetés jár, mivel ezek szentség sértésnek számítanak -ezért régen halálra ítélték az elkövetőt, de ez a büntetőforma ellentmondott a vallásuknak így megváltoztatták. Ezek mellett a nőknek ugye több előjoguk van mindenben (pl: öröklődés,polgárjog-szavazati jog, meztelenül is járhatnak, több férjet is tarthatnak, stb.)  annak ellenére hogy nem ők a fenntartó erői az egységnek. Az erőszakos viselkedést mindkét nemnél elítélik, de egy férfit már egy nő megsértéséért is megfosztanak a nyelvétől. Tiltott állatot bundájáért megölni, madaraknak is az elhullajtott tollaikat gyűjthetik össze és hordhatják dísz ként és minden elfogyasztásra kerülő állatért mindig imádkoznak és köszönetet mondanak.

Szerencséjükre a földjük elég termékeny és képesek az önellátásra, ennek ellenére azért néhány dologban rá szorulnak behozatalra így a kereskedelmi piacon ők is jelen vannak mint in- és exportőrök egyaránt. Az élelmiszert, gyümölcsöt, húst stb., a nép feléli így csak kézműves cikkekel jelennek meg a piacokon. Az általuk készített alkoholt és más élvezeti cikkeket piacra vinni tiltott számukra, de persze vannak illegális csempészek.
A jó földet és jó termést ünnepségeket hálálják meg a természetanyának, szinte követhetetlen. Ünneplik a teli holdat, a napfogyatkozást, minden szüretet, vagyis minden egyes gyümölcs érésénél, egy sikeresen átvészelt természeti csapárt és a leigázni kívánók távozását is, ahogy királynő születés napját - ez a legnagyobb, aszály utáni  esőt is ünneplik, holott a folyó mentén kiépített öntöző rendszer miatt nem érinti őket válságosan.  

Nők ruházata színes, vékony könnyű anyagú tógához hasonló ruha általában, nem hordanak cipőt (ezáltal is közelebb lehetnek a természethez).
Férfiaknak a foglalkozásuktól is függ a ruházatuk de ők nem öltözködnek ilyen lengén, nem is tehetik.

Nem temetkeznek, a testet kiviszik az erdőbe és egy rövid szertartás után ami lényegében imádkozás, ott hagyják az állatok gondjaira bízva, majd meglepő  módon ezt is megünneplik, megköszönik hogy társukat magához vette és a természetben élhet tovább velük. Természetesen hisznek a spirituális dolgokban (ha ez nem lett volna eddig egyértelmű).

Terület leírása: A kataklizma után türelmesen kivártak, és a megmaradt középső területet kapták meg ahol több félsziget is van és egy kis öböl a terület közepén. Egy nagy folyót is magukénak tudhatnak ami ketté szeli a termő területet, és itt található egy vízesés is ami egy nem túl magas hegylánc közepén fakadó tiszta édesvíz forrás, ami a folyóba folyik. Az országot a tenger öleli körül, kivéve délen, ott hegyvonulatok határolják. Erdős területük sajnos nem sok van és van 3 külön álló szigetük is.
Három nagy részre bonthatjuk a területet, a népesség és a funkciójuk alapján.

Nyugati/termelő egység: Ide tartozik egy nagy sík terület amit a folyó szel ketté, ez biztosítja az öntözést így ez a fő oka annak hogy itt találhatóak a termőföldek,  itt termesztik a szükséges növények nagy részét, ami a zöldségeket és gyümölcsöket jelenti, ezek mellett méheket is tartanak, a mézükért. Az állattenyésztés is ezeken a területeken zajlik, a délebbi részeken, szárnyas és lábasjószágok, igavonóállatok. Itt található a rodolit lelőhely is a hegyvonulat lábánál és itt található egy kis falu is ahol a malátát készítik, amiből sört főznek. A hegy másik felén vannak a szőlőtermő területeik és a lábnál a pincék. A kinyúló félsziget csak a kikötő miatt fontos, ott különösebben nem termelnek semmit, feldolgozó/kézműves műhelyek fordulnak elő itt ahol a szerszámokat gyártják és más használati tárgyakat,  illetve a kibányászott kristályokat is itt teszik felhasználhatóvá.
Ide tartozik még a 3 sziget is amiket közvetlen a félsziget kikötőjéből lehet a leggyorsabban megközelíteni, a szigetek egyike az uralkodó család otthonát szolgálta volna eredetileg, de túl közel van az északi népekhez ezért is lettek gazdasági területek inkább. Balról az első szigeten a selyemtermelés és feldolgozás folyik, értékének hála ezzel adózni is tudnak és a ruhákat is itt készítik el, szeretik ezt az anyagot mert fényes, könnyed és könnyen festhető, a festék például egy import cikk a különböző vasércekkel együtt.
A középső szigeten dohányt  termelnek, különböző "gyógy"füveket és fűszereket, amiket kiszárított formában szállítanak.
A jobb szélső szigeten mákot termelnek, innen jön az ország fő gyógyászati és élvezeti cikke az ópium, a nép körében közkedvelt a máktea és a mazat(mákpálinka), erős, nagyon édes szeszes ital. Az ópium és az alkohol értékesítése tiltott de a szigetet az elhelyezkedése miatt nehéz felügyelni így illegálisan könnyű kereskedni velük.

Középső/elit/fő egység: Itt szinte csak az őslakosok élnek és a királynői város is itt található, elrejtve az erdő mögé. A nyugati részen található az aranybányájuk, nem csak mossák az aranyat, fel is dolgozzák és  itt készítik az ékszereket is. Itt kevés a férfi, főleg nők élnek, a nemesi rétegek. Itt csak a társadalom vagyonos rétege (akik a földeket birtokolják) miatt van fényűzés és gazdagság.  Kulturális központnak is nevezhetjük ahol lehetőség van a tanulásra.

Keleti/hasznosító egység: Itt főleg kereskednek de akad néhány nagyobb műhely is. Itt található az erdő nagyobb fele de ettől eltekintve szinte ez egész terület egy nagy síkság. A tengeri só kitermelés és a halászat is ide köthető, de főbb feladat az értékesítés. Itt főleg gazdag kereskedők élnek vagyis a férfiak, inkább a beházasodott feleségek és gyerekek élnek még itt, vagyis a családok. Ezen a részen tudják fogadni az érkező vándorokat/tengerészeket, itt vannak kocsmát, fogadók és a piacok is. A kereskedelem miatt ez az egység virágzik talán a legjobban, itt tartják az ünnepségeket is, a középső egységtől elválasztó öbölnél található félszigeten.

Ház leírása: Evergreen ház felemelkedése érdekes történet, kezdetben nem volt egységes vallás, egyenrangúak voltak a nemek és több vezető család is volt akik sosem tudtak egyezségre jutni, háborúztak egymásközt, lázadoztak, pusztítottak, tökéletes ellentéte a jelenlegi helyzetnek. A katasztrófák idején, a fejvesztésben egy ház volt akik higgadtan viselkedtek és az akkori főtéren menekülés helyett imádkozni kezdtek bocsánatért, lassan csatlakozni kezdtek hozzájuk az emberek, végül az egész népesség térden állva imádkozott az anyatermészethez kegyelemért. Ennek tulajdonítják hogy túl élték és kaptak még egy esélyt hogy megváltoztassák a nézeteiket és megfelelően éljenek. Ekkor emelték ki az Evergreeneket, akik kezdeményezték a "szertartást", megmentve ezzel a népet, ekkor változtatták meg gyökeresen az életmódjukat és iktatták be az ünnepeket és a békességet. A legidősebb családtag nő volt így ő lett az uralkodó,  ebben a családban amúgy is nagy tiszteletnek örvendtek a nők amit aztán az ország egészére kiterjesztettek a vallásukkal egyetemben. Azonban barátságos berendezkedésükben a legtöbb nép lehetőséget látott a kihasználásra, vannak akiknek csellel sikerült is, de a nyílt követeléseket amik nem egyeznek a nép véleményével elutasítják, ezért megosztják a véleményeket. Az uralkodó házzal például nem ápolnak jó viszonyt miután, nők formájában óhajtották beszedni az adót amit elutasítottak, megsértve az északiakat.


A hozzászólást Irina Shane összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 05 Jún. 2015, 13:33-kor.
avatar
Irina Shane
5. szint - 12 kredit

Hozzászólások száma : 406
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. May. 29.
Age : 22

Karakteradatok
Főkarakter: Jenna Collins
Főkari/multi: Multi

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Csüt. 04 Jún. 2015, 22:23

Jenna is elfogadva, a térképet még várom, aztán majd ha megvan azt is frissítem.

A házak, terület és név szerint, végül ékkő:
01. House Miller – vörös gránát/almandin (Nefi)
02. House Chromixen – ametiszt (Raten)
03. House Ramírez – fekete zafír (Bishop)
04. House Pearlwater – gyémánt (Svarog)
05. House Evergreen – rodolite (Jenna)
06. House Masaari-Singh – füstkvarc (Paci)
07. House Carter – smaragd (Kira)
08. House di Avigon – rubint (Bio)
09. House Belmont – borostyán (Aegis)
10. House Eagleway – kék zafír (Emily)
11. House Pentaghast – égkék topáz (Darren)
12. House Peregrin – olivin/peridot (Connor)


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 06 Jún. 2015, 15:13-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 13922
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar@freemail.hu nefadar

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Pént. 05 Jún. 2015, 09:56

Kira részével frissült a térkép, a leírást hétfőre ígérte.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 13922
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar@freemail.hu nefadar

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Pént. 05 Jún. 2015, 14:33

Már én is megírtam a saját listámat, de egyelőre ne tedd ki kérlek, én is csak azért nem tettem, mert Házat még várunk és annak fényében minden változhat.
Huh de szörnyen túlbonyolítottad...

Magam részéről KM-ként ennyit kérnék összesen, nem kell bonyolultan...
Szóval ennyi legyen, de csak azok után kerüljenek ki, hogy mindenki beadta a Házakat. Smile

Kód:
[b]Ház neve:[/b]
[b]Kereskedelem:[/b] (a felírás úgy szerepeljen, hogy első a termék és utána az, hogy mely háznak/házaknak)
- [b]Export:[/b]
- [b]Import: [/b]
[b]Szövetséges házak:[/b] (ház és utána milyen típusú, ide azok jönnek, akikkel több a szövetség, mint a kereskedelmi, akikkel háborúban is egy oldalra állna az ember, stb) (egyelőre csak a nagy házak, a kicsik még nem)
[b]Semleges házak:[/b] (akikkel csak kereskedelmi egyezmény van, azok jönnek ide)
[b]Ellenséges házak:[/b] (milyen típusú, háborús nem nagyon egyelőre, [b]még[/b] béke van, de embargók, bojkottok, orvgyilkosok küldése, portyák és effélék beleférnek, de nyílt totális háború egyelőre nem)
[b]Egyéb megjegyzések:[/b]

Ez ellenséges házaknál írjátok le kérek, hogy mi a konfliktus oka (erre a részre csak olyan házak kerüljenek, akikkel semmilyen kapcsolatban nem áll a saját házatok, ha valakivel van kereskedelem, de ennek ellenére vannak portyák is arra, akkor az egyéb megjegyzésben legyen feltűntetve mindez)

Szóval ennyi legyen, de csak azok után kerüljenek ki, hogy mindenki beadta a Házakat. Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 13922
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar@freemail.hu nefadar

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Szomb. 06 Jún. 2015, 15:15

Paci leírása is kiválló, élvezet volt olvasni, elfogadva.
És így van új térkép is, 2 leírás hiányzik és a térképen csak Aegis területe hiányos már.

A házak, terület és név szerint, végül ékkő:
01. House Miller – vörös gránát/almandin (Nefi)
02. House Chromixen – ametiszt (Raten)
03. House Ramírez – fekete zafír (Bishop)
04. House Pearlwater – gyémánt (Svarog)
05. House Evergreen – rodolite (Jenna)
06. House Masaari-Singh – füstkvarc (Paci)
07. House Carter – smaragd (Kira)
08. House di Avigon – rubint (Bio)
09. House Belmont – borostyán (Aegis)
10. House Eagleway – kék zafír (Emily)
11. House Pentaghast – égkék topáz (Darren)
12. House Peregrin – olivin/peridot (Connor)


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 07 Jún. 2015, 13:43-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 13922
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar@freemail.hu nefadar

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Verayla on Vas. 07 Jún. 2015, 12:56

Ház neve: Carter
Ház jelmondata: Nem félünk semmitől és senkitől, csak attól, hogy az ég a fejünkre esik.
Terület száma:7
Ékkő:smaragd(emerald)
Címer: 
Ország neve: Galícia

Karakter neve: Jackix Carter
Karakter rangja/befolyása: trónörökös herceg, másodszülött fiú(rátermettsége miat 1. a listán apja után)
Karakter leírása: 18 éves ifjú, szőke hajjal és zöld szemekkel, mint amilyenek az átlag gallok is, ha éppen nem vörös hajuk van a zöld szemeikhez. A fiú neveltetése, átlagosnak számított, egy gallhoz viszonyítva, viszont a többi néptől eltérően mindaddig nem engedik fiaikat a nyilvánosság elé, míg olyan életkorba nem jutnak, mikor már alkalmasak a fegyverforgatásra; szégyenletes dolognak tartják, ha egy gyerek atyja jelenlétében nyilvános helyen mutatkozik. Vagyis míg az fel nem nő ténylegesen. Így ebből következett, hogy apámmal csak a házban találkoztam, azon kívül sosem láthattam, míg fel nem nőttem ehhez a megtiszteltetéshez.
Nálunk emiatt telt furcsán a gyermekkor. A másik az, hogy az életünk örökös megfigyelésben telt. Az öregek, mindig figyeltek minket, tetteinket, jellemünket és ami furcsa volt még nem dorgáltak nagyon minket, mint a nagyszülők, hanem csak figyeltek javarészt. Egészen 7 éves korunkig, amikor a születésnapunkat betöltött éjszakától számított hét napig a családdal lakott a törzs egyik druidája is, aki szintén figyelt minket. Vagyis jelen esetben engem. A hét leteltével a két öreg összeült tanácskozni és akkor derült csak, ki, hogy mire szolgált mindez. Azért figyeltek minden lépésünkre, hogy megláthassák, amit mi még nem, hogy rájöjjenek erősségeinkre, gyengéinkre, és a fogékonyságainkra is. Vagyis tömören látják azt, hogy mit szeretünk csinálni, mihez értünk, és hogy miben tudnánk kiteljesedni, hogy mihez értenénk leginkább. Tehát például akin szereti a növényeket és van érzéke a gondozásukhoz, az lehet, hogy a jövőben a mezőgazdaságban fog dolgozni és az őt megfigyelő öreg mostantől erre az újra próbálja majd terelni őt, vagy ha még jobban ért a gyógynövényekhez, akkor akár druida is lehet az illetőből, ami nálunk nagy tiszteletben álló rang és szakma volt.
Engem is elkezdtek terelni a saját utamon, bár nem tudtam még mi lehet az. Vérbeli gallként nem vetettem meg az örömöket, viszont nem is hajkurásztam őket megszállottan, kedves voltam vendégeimhez és harcias az ellenfeleimmel szemben.
A lényeg, hogy hét éves koromtól kezdve sok mindenre megtanítottak. Megtanultam a két kezes kardforgatást, a vadászatot és e fő elemét az íjászatot, még számszeríjat is tudtam használni és a célzásban is elég jók voltak az eredményeim. De nemcsak vadászatot tanítottak nekem. Egy kovácsnál is tanultam inasként, ami megedzette a testemet és a lelkemet, ahogy a forró tűz mellett munkáltuk a különböző fémeket, akár nemesfémeket is. Az elmém csiszolását sem hagyták ki, az öreg elég sok tudást adott nekem át, amit az éveken át felhalmozott, de persze nemcsak engem tanított, hanem testvéreim is, akikkel mellesleg nagyon sokan voltunk, egy bátyám volt, 3 húgom és két öcsém. Apám elég hamar 14 évesen, érdemesnek látott arra, hogy vele mutatkozhassam, bátyámmal ellentétben, akit csak 17 évesen ismert el, mert nem ügyeskedett a kard forgatásban. Ő, mint az öreg is mondta, aki bennünket figyelt, elméletibb beállítottságú volt. Mindig csak a művészetek és a nők érdekelték. Oké, hogy az utóbbit én sem vetettem meg, de azért nem űztem iparszinten a dolgot. Voltak szeretőim, de én azét egy ideig meg is tartottam őket, nem másztam egyik ágyból ki másikba be. Meg persze nem köteleztük még el magunkat, tudván, hogy utána a vallás szerint köt minket az adott nőhöz a póráz, míg meg nem hal egyikünk, így kivártunk inkább.
Apám ahogy nyilvánosság elé mutatott, azzal egy időben el is kezdte az oktatásomat, mint a törzsi rendszerünk működése, kapcsolatrendszereim kiépítése, kereskedelem működése belföldön és más házak között. Szövetségeseinkről és riválisainkról. Hamar felfogtam mindezt, bár hasznát sok mindennek csak később vettem, mikor megkaptam az egyik nagyobb város feletti tartományt a fővároshoz közel, ami fejlettségben és mint iparban egy szinten állt közel a fővárossal.
Bonyolult rendszerek, de mégis logikusan felépítve, én csak ezt láttam, a logikai kapcsolatokat, szövetségeket, rivalizálásokat. Ami azért belföldön is volt, de itthon inkább vicces formákat öltött, mint például, mikor a halászok összevesznek azon, hogy a kinek a hala büdös a standokon és végül tényleg büdösre verik a halakat egymás fején.
A kormányzás egész jól ment és úgy tűnt én is leszek a trón várományosa, még ha itt a vallásunk és a törzsi vallásaink miatt minden városnak külön kis főnöke van.

Vallás: E tartományok lakói, a gallok, árja(Dis Pater) eredetűek. Vitéz, minden benyomásra fogékony nép voltak. Fehér bőrü, vöröses vagy szőke hajú emberek; az asszonyok híresek szépségükről. Harc, kaland volt elemük, de a mily szigorú zord nép voltak a harcban, éppen oly vendégszeretők, barátságosak békében. E mellett azonban hiúk, viszálykodók, fegyelem nélkül szűkülködők, kik a folytonos aprócseprő kalandok mellett kevés takarítást tanultak. Az öregebb Cato azt mondja a gallokról, hogy «két dolgot szoktak buzgón tenni, harcolni s ravaszul szólni». Politikai szervezetük zilált, de mégis  részben egységes; apró törzsekre oszlanak, élőkön a nemes fejedelemmel, kinek csak mint hadvezérnek van szerepe, joga. Közös vállaltokra szótöbbség szerint döntöttek gyülekezeteikben. Különben folytonos civakodásban éltek egymással. Jelentőségök csak a nemeseknek volt, kik mint jeles lovasok tüntek ki. És kikre a szükség idején úgy hallgattak, mint ahogy az uralkodókkal szemben elvárt lett volna.
Papjaik, a druidák, nemcsak papjai, hanem birái, tanítói, költői is a népnek, kik a vallás- és más tudományra leiratlan versekkel oktatták az ifjakat. A biráskodást évenként tarták. A vallás, melyre oktattak, bálványozó sokistenhivés, emberáldozatokkal összekötve. Rendesen rabszolgák, hadifoglyok az áldozatok, de szabad ember is felajánlja magát a druidák számára, kik jóslásaikkal igen jól tudtak uralkodni a népen.
A nép az aránylagos műveltség magas fokán állt.azt hiszik, hogy a halhatatlan isteneket csak úgy lehet kiengesztelni, ha emberéletért emberéletet adnak cserébe.
Hasonló jellegű áldozatokat mutatnak be nagyobb közösségek is. Mások óriási méretű bábukat készítenek rőzsefonadékból, a belsejét telezsúfolják élő emberekkel, utána az egész alkotmányt meggyújtják, s a benne levők a lobogó lángok martalékává válnak. Azt tartják, kedvesebb isteneik előtt, ha bűnöst, tolvajláson, rabláson vagy egyéb gaztetten rajtakapott embert áldoznak fel nekik: ha azonban ilyen nem akad, vagy hadifogoly, akkor attól sem riadnak vissza, hogy ártatlanokat áldozzanak fel, bár ezek többsége maga ajánlkozott fel erre.
Ami még érdekesség a vallásukban, hogy a druidák miatt sok furcsa szokásuk alakult ki.Ők az oka annak, hogy az idő múlását nem a napok, hanem az éjszakák számával mérik, s ha a születési évfordulókat, a hónapok és évek kezdetét adják meg, mindig az éjszaka a kiindulópont, a nappal csak utána következik.
Életük egyéb megnyilvánulásaiban főként egy ponton különböznek a többi néptől: mindaddig nem engedik fiaikat a nyilvánosság elé, míg olyan életkorba nem jutnak, mikor már alkalmasak a fegyverforgatásra; szégyenletes dolognak tartják, ha egy gyerek atyja jelenlétében nyilvános helyen mutatkozik. 7 éves korukig pár család gyermekeit 1-1 öreg figyelte és tanította, aki ezek után tanácskozott 1 druidával a gyermekek sorsáról, aki csak 1 hetet töltött el a gyermek társaságában, és ezek után dönthettek el, hogy a gyermekből mi válhatna a leginkább, mert ez idő alatt az őt figyelő öreg láthatta mire képes és milyen beállítottságú.
Házaik egyszerü fakunyhók, a köznép ruházata egyszerű bőrruha s köpeny, élelmük sertéshús, tej, sör, bor, kenyér, gabonafélék, gyümölcsök, de a fűszerek sem voltak ismeretlenek a gall gasztronómiában.. Az előkelők arany, ezüst láncokkal, karkötőkkel ékesítették magukat, nejeiket s gyermekeiket.
Különben úgy a nő, mint a gyermekek felett élethalál hatalommal rendelkezett a férj. A gyermekeket a nők nevelték, de mikor már felserdült, apja nevelése alá került, miután az a nyilvánosság előtt meg merte mutatni őt és megkapta a szükséges oktatásokat, amit az öreg és a druida kiszabtak neki.
A nőknek politikai joga nem volt, ők nevelték a gyerekeket és végezték a házimunkát, viszont ezért kellő tiszteletben és illő bánásmódban részesül. Szinte mindent megszerzett neki a férje, persze tárgyi dolgokra kell most gondolni elsősorban. Tipikus, majd a következő útról hozok neked drágám. Típusú helyzet volt. És a nők is összejárhattak beszélgetni, vagy épp elmentek a mágia mellé szórakozni és ünnepelni.(hadjárat előtt)
Ipari képzettségük nagy volt. Értettek a vaseszközök készítéséhez, a bearanyozás, ezüstözés mesterségéhez. A földművelés alapja klán-rendszer; a földművelés különben a szolgasereg és a gyengébbek feladata, míg az úri nép a ganok (kerületek) központjaiban élt s katonai gyakorlatokkal, vadászattal töltötte idejét.


Terület leírása: A terület sokféle nyersanyagban bővelkedik. Ennek is az oka, hogy a városok, apróbb törzsek más, más iparral, mezőgazdasággal foglalkoznak és nagy és virágzó a belkereskedelem. A gyerekek is van, hogy a kontinens másik felére költöznek ideiglenesen, míg egy- egy mesterséget kitanultak, amikhez az őket figyelő öregek szerint alkalmasak, és fogékonyak voltak.[/size]
E szép tartomány éghajlata is igen kellemes, enyhe, körülbelül mediterrrán éghajlat. Termékei is gazdagok. A közönséges gabonaféléken kívül délen olaj, szőlő, kitűnő gyümölcs és különböző fűszerek termettek. Észak keleten remek agyaglelőhelyekkel rendelkezett. Erdei vadakban bővelkedtek, hegyei aranyban, ezüstben, vasban, ólomban, szénben és a kontinens nemes kövében, a smaragdban. A déli részeken só előállításával is foglalkoztak. A termékeket a szomszéd országokban is szívesen vették s azért kereskedelmi utakat készítettek a későbbi időben,
A kontinens közepén elterülő nagy folyó remek kereskedelmi útvonal volt, és meleg ágyat adott a malomiparnak, ami során a gabonából lisztet készíthettek. Délen és nyugaton a szigeteken erősen jelentős a halászat. Főleg, halak, rákok, kagylók, előfordul, hogy gyöngyöket is halásznak ezek sziget lakói. a hajózás emiatt jelentős is, mert a szigetlakóknak belföldről szállítják a különböző nyersanyagokat, hogy segítsék őket. A hajóik, masszívak és mindig vannak rajta szakképzett vadászok, akik ha ellenséges vagy kalóz hajóba botlanának, akkor meg tudják védeni magukat, ugyanis druidáik miatt is, ismerik a puskaport, így öntettek ágyúkat és ezekkel el tudják süllyeszteni a kalóz hajókat.(emiatt nem nagyon állnak jó viszonyban a 2. régió hajóival, mert a jelzés nélkülieket automatikusan kalózhajónak veszik, és persze e nép szereti a bűnösöket feláldozni csatába indulás előtt.) A puskapor előállítása miatt is van szükségük tetemes kén importálására.
A kontinens szélein is halásznak, de az ott kevésbé erre állítódtak be lévén a kontinens szélén lévő területek, más más iparnak, vagy mezőgazdasági munkálatoknak volt melegágya, viszont a sziget mentén is vannak bel-, és külkereskedelmi hajózási útvonalak. 
Exportál(hat): agyagot és fát, nyersanyag és kész iparcikk formájában is, fűszereket, bort, sört, gabonaféléket, gyümölcsöt, sót, halat, rákokat, kagylókat, állati szőrméket, bőröket, csontokat, zsírokat, kis mértékben fegyvereket( főleg íjakat és nyilakat) kis mértékben vasat, ólmot, szenet és aranyat,(lévén kell nekik is) ékköveiből nem szeret kereskedni, inkább az uralkodó ház, vagy szövetségi ajándékként szoktak ajándékozni. Szóval ha valakinek smaragdot ajándékoznak, akkor az nagy megtiszteltetésnek minősül.
Import: kénből bevitelre szorul, mert jóformán nincs is ezen a területen. A királyi család területéből pedig behozat egyedi szőrmeéket, bálnacsontot, bálna és fókazsírt a fűszerekért és agyagért cserébe.
Ház leírása:

A ház összetett felépítésű, lévén törzsi rendszerek vannak a kontinensek, melyek erősítve a hatalmi láncot, egymás közt házasodtak. Nem alakult ki beltenyészet lévén teljesen külön vérvonalak fonódtak össze és nem voltak családon elüli házasságok. Maximum nagyon távoli rokonok esetében. Három fő törzs uralkodik a kontinens felett akik területi elosztás szerint és a művészetek szerint egy kicsit eltérnek egymástól. A legnagyobb, a Carter ház fő területe a középső régió, így a vadászat, harci oktatás és a kovácsművészet van a legelterjedtebben a területükön. A Sign ház területén van a legnagyobb agyag, fém, nemesfém és egyéb kőzetek, így a művészetek a legelterjedtebbek erre. A maradék mezők és a szigetek, part menti területek a Calm törzsi család befolyása alá tartoznak. Akik mezőgazdasággal, a vadakból nemesített disznók tartásával, tehenek legeltetésével(pásztorkodással), halászással foglalkoznak. Mindezek ellenére nagyon képzettek a harcban ők is, és mivel ők a kontinens külső vonala azért szükség is van erre, hogy meg tudják védeni Galiciát.
A jelenlegi fő uralkodó család a Carter család és ez közös megegyezésen történt és a druidák javaslatára. A jelenlegi uralkodói ház bővelkedett gyermekáldásban, így 4 fiúval és 3 lánnyal büszkélkedhetett. a lányokat persze különböző szövetséges országokba akarták adni feleségül, hogy fenntartsák a békét és a jó kereskedelmi viszonyokat. Jackix a második szülött fiú volt csak, de a druidák és az öreg aki a családot figyelte őt találta a fiú gyermekek közül a legalkalmasabbnak a posztra.(És itt ugye a druida szava nagy szó)
Még a fiatalok közül mindegyik hajadon, de jól át is gondolják kivel kötik össze az életüket, mert a vallásuk szerint, akivel egyszer házasodnak, attól nem válhatnak el, hanem ki kell tartaniuk egymás mellett(persze szeretője sokaknak van, de ez más kérdés)
Az uralkodó ház felé, adóznak, már ahogy és jó a viszony is a szilárd kereskedelmi kapcsolat közt, bár több még nincs a két ház közt, azon kívül, hogy vendégszeretőek voltak velük is, mint minden vendégükkel.
A törzsi házak felé a városok lakói adóznak, és a druidák felé, csak kismértékű terménnyel adóznak, lévén itt nincsenek templomok, csak szobrok, és a druidák mivel tanítói orvosai a népnek, megérdemlik a tiszteletet, és az ellátást.
családfa:
jelenlegi trónörökösök születési sorrendben:
20 éves Lajtjanix (vöröses hajú)(1.szülött fiú, művészeti beállítottságú de eszes fiatal), 18 éves Jackix (szőke)(trón váromáynosa, másodszülött fiú, vág az esze és hamar átlátja a logikai összefüggéseket a dolgokban), 16 éves Muszklizix( erős férfiú, aki kovácsművészetben erős inkább a karddal és az öklével bánik jól, mint a nyilakkal), 14 éves Tudatix( eszes fiú, aki a vadászatban jeleskedik és a bőrművességben),12 éves Verazix(hossú hajú) (első szülött leány, eladó sorban) 10 éves Kirátix (rövid hajú)(második leány eladó sorban) 8 évesLeandix (leány, aki a Miller család trónörökösnek leendő arája)

// kereskedelmi kapcsolatok még alakulóban és a szövetségi is.(családi állapotok is ettől változhatnak)(egyeztetés pm-ben(másik felhasználóimra is írjatok pls, mert nem biztos, hogy észreveszem itt)//


A hozzászólást Verayla összesen 8 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 08 Jún. 2015, 08:10-kor.

_________________
Karik és multik: reneszánsz: Verayla x-diák: Sona
avatar
Verayla
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 76
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2013. Jun. 12.

Karakteradatok
Főkarakter: Kira Sign
Főkari/multi: Multi

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Vas. 07 Jún. 2015, 13:45

Elfogadva.
Aegist várjuk csak, ő hétfő/kedd magasságra ígérte a sajátját. ^.^

A házak, terület és név szerint, végül ékkő:
01. House Miller – vörös gránát/almandin (Nefi)
02. House Chromixen – ametiszt (Raten)
03. House Ramírez – fekete zafír (Bishop)
04. House Pearlwater – gyémánt (Svarog)
05. House Evergreen – rodolite (Jenna)
06. House Masaari-Singh – füstkvarc (Paci)
07. House Carter – smaragd (Kira)
08. House di Avigon – rubint (Bio)
09. House Belmont – borostyán (Aegis)
10. House Eagleway – kék zafír (Emily)
11. House Pentaghast – égkék topáz (Darren)
12. House Peregrin – olivin/peridot (Connor)


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 10 Jún. 2015, 22:48-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 13922
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar@freemail.hu nefadar

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Aegis on Kedd 09 Jún. 2015, 20:25

Elösször is elnézést kérek mindenkitől aki rám vár de valami borzalom volt az elmult 5-6 napom és nem igazán volt időm és/vagy energiám írni ezért nem vagyok még mindig kész lehet ha bírom ma vagy holnap kész lesz, de ha valaki más szeretne jelentkezni az nyugodtan vegye át a hejemet hogy a többiek ne miattam szívjanak.

_________________
avatar
Aegis
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 294
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2013. Feb. 06.
Age : 22

Karakteradatok
Főkarakter: Aegis
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Aegis on Szer. 10 Jún. 2015, 21:36

Ház neve:Belmont
Ház jelmondata: Hit és bátorság
Terület száma: 9. Algeron
Ékkő: Borostyán
Címer:
Karakter neve: Peloran Belmont
Karakter rangja/befolyása: Örökös
Karakter leírása: Peloran huszonnégy éves 180 cm magas izmos és atlétikus termetű fiatal férfi mesziről látszik róla hogy inkább harcos mint udvaronc. Haja gesztenyebarna szeme szürke mint a viharos égbolt. A család másodszülött fiaként született, hét éves korától a Fehér Nap lovagrend nagymesterének fegyverhordozójaként nevelkedett ahol kitűnt mind a fegyveres gyakorlatokban, mind a stratégiában és más haditudományokban. Tizenöt éves korára egyetlen másik növendék sem vette fel vele a harcolt sem fegyverforgatásban, sem lovaglásban. A fiatal Peloran ekkoriban úgy tervezte, hogy apja akarata ellenére felesküszik és a lovagrend tagjává válik, de az élet másképp döntött. Bátyja az akkori örökös egy merénylet áldozatává vált ezért vissza kellet térnie Nyugatrévbe hogy átvegye a helyét mint a következő Lord Belmont. Eleinte nehezen ment az átállás a rend majdhogynem szerzetesi életmódjáról egy örökös mindennapi életére és feladataira de hamar megszokta. Mára már atyja is fontolóra vette, hogy romló egészsége miatt hamarosan átadja a trónját a fiának. Hamarosan, de nem ma.

Terület leírása: A Belmontok szerencsések voltak vagy éppen az isteneik áldását élvezik, de tény hogy egy természeti javakban igen gazdag terület még gazdagabb urai. Területük nagyrészt termékeny síkságok és alacsony dombségok borítják ami ideális az álat és növény termesztésre. Északon sűrű keményfa erdők amiket építkezésre és hajó ácsolásra használnak fel. A területet körülfogó hegyvonulatok a természetes végvonal mellet érceket és ásványkincseket is rejtenek magukban. Leginkább ezüstöt, vasat, rezet, és szenet.A part menten halász faluk sorakoznak nagyobb kereskedővárosok társaságában. Ugyancsak északon folyik a birodalom legnagyobb folyója a Rünnen.

Népek és kultúta: Az algeroniak vagyis a terület nagy részét lakó népesség fehérbőrű (Inkább mediterrán mint sápadt északi)rendszerint fekete vagy barna hajjal és szemmekel. Feudális államformával ahol a nemmeség és a papság minden esetben elsőbbséget élvez a köznéppel szemben. Az egész népről elmondható, hogy mélyen vallásos minden társadalmi réteg. Ez alatt többnyire Pellor a napisten hite értendő, más vallésokat megtűrnek de többnyire igyekeznek távol maradni tőlük.
Algeron másik nagy népcsoportja a Zangok vagy más néven a hegyi törzsek. Világos bőrű de sötéthajú kiltet viselő szívós és vad népség a kik Algeron északi erdőit és hegyvidékeit lakják. Főként fakitermeléssel és ércfejtéssel foglalkoznak. Általában kevésbé vallásos népség, hitük megoszlik Pellor és a saját druidikus tradícióik között.

Törvének: Argelon törvényei meglehetősen szigorúak és a köznép számára abszolútak és időnként kegyetlenek. A törvények betartatása a heji nemes úr felelősége, a kisebb főleg a köznépet illető ügyek intézésében a járási bíróságok segédkeznek. A büntetések ahogy a törvények is középkoriak. A kisebb tolvajlást többnyire 1-3 új levágásával büntetik. A házasság törést, hazugságot, és rágalmazást nyilvános megszégyenítéssel vagy veréssel büntetik. A gyilkosokat, árulókat, és rablókat többnyire kivégzik, többnyire akasztással.  Egy másik gyakori büntetés kényszermunka bányákban, utakon vagy építkezésen, egy évnél többet nemigen él túl senki. Nemesek esetében már kicsit más a helyzet, az ő esetükben gyakran szemet hunynak a kissebb vétkek felett és a büntetéseik is mások. Nemeseknél öröklésnél a fiú gyermekek vannak előtérben, nők csak akkor örökölhetnek ha nincs nagykorú(16 év) férfi rokonuk. Az örökös nélkül maradt földek a Belmontok tulajdonába kerül.

Vallások:

Pellor:Algeron uralkodó vallása egy isten triász köré szerveződött amejnek tagja: Pelor a nap és egyben a főisten, Niada hold, Nerge a sötétség és a halál.

Pellor a vallás főistene és egyben a világ teremtője. A teremtési mítosz szerint kezdetben létezett Pellor és Aznel’daha a sárkány. Pellor magányos volt mert Aznel’daha alig volt több mint állat ezért a napisten leválasztott madából egy darabot és megalkotta belőle Niadát hogy társa legyen az örökkévalóságban. Ám ezzel felkeltette a sárkány figyelmét aki megpróbálta felfalni az új jövevényt. Pellor megállította és párjával megölték a fenevadat. Amikor Pellor lefejezte a bestiát egy éjfekete tojás hullott ki a torkából amiből Nerge kelt ki. Ezután Pellor fogta a szörny testét és megteremtette a világot amire a három isten felügyelt, nappal Pellor éjjel pedig Niada és Nerge. Pellor papjai és papnői fehéret, vöröset és sárgát hordanak, és papi hivatásuk mellet tanítók és gyógyítók is de nemritkán más tudományokban is járatosak. Pellor szimbóluma természetesen a nap.

Niada a holdistennő Pellor felesége és minden élő anyja. A teremtési mítosz szerint, miután a férje megteremtette a világot Niada volt az aki benépesítette azt növényekkel, állatokkal és végül az emberekkel. Neki kizárólag papnői vannak akik egyben bábák és javasasszonyok is ruhájuk fehér, kék és szürke. Szimbóluma a hold.

A titokzatos nemtelen Nerge a halál a sötétség istene és egyben a tulvilág ura is. A mítoszok szerint miután Pellor és Niada megteremtették a világot Nerga megsértődött mert a két isten nélküle fejezte be a munkát ezért dühében minden élőt halandósággal és félelemmel átkozott meg. Niada látva Nerga szörnyű tettét szomorúságában sírva fakadt és könnyeiből lettek a csillagok. Nerge megsajnálva Niadát és félve Pellor haragjától, a salyát testéből túlvilágot teremtett ahonnan a méltók felemelkedhettek Pellorhoz és Niadához ahol örök boldogságban dicsőíthetik a két istent, az alantasok pedib Nerge alatt vezekelhetnek bűneikért és büntetésük leteltével újjá születhetnek, ezzel megenyhítve őket. Papjai mindig egyszerű fekete kámzsát hordanak és az ő feladatuk a holtakat megfelelő temetésben részesíteni(az argaloniak elégetik az elhunytakt).


Haderő: Feudális államként a nagy méretű hadsereg tartanak fent aminek a gerincét a nemesség alkotja és az általuk fenntartott haderő alkotja amit nagyszámú zsoldos katonával egészítenek ki és végszükség esetén a parasztokat is besorozzák. Illetve a heglakókat birodalom szerte híres felderítők és gerillák. A nemesség főleg nehéz lovasság és gyalogságként vonul hadba, a zsoldosok adják a könnyű lovasságot, gyalogságot és íjászokat. A hegylakók ugyan merészen vetik magukat a harcba de könnyű felszerelésük és zord otthonuk miatt többet érnek felderítőként és az ellenfél utánpótlásait prédálva. A parasztok azzal vonulnak harcba ami jut nekik. Mivel nagy partvonallal is rendelkeznek ezért nem csak kereskedelmi de hadi flottával is rendelkeznek a kisebb hajóik állandó jelleggel járőröznek a partjaik mentén a nagyobbak csak háborús helyzetben vagy különleges esetekben kerülnek elő. A hajók többsége gyors és mozgékony vitorlás. A tengerészek jól képzett de könnyen felszerelt katonák.

A Fehér Nap lovagrend: Pellor egyházának haderejét alkotó szerzetes lovagokból felépülő fanatikus harcos rend. Jól képzettek és jól felszereltek. Létszámuk nagyjából kétezerre tehető, tagjai között egyaránt szolgálnak nemesek és közrendű származásúak, ilyen szempontból nem tesznek különbséget a jelentkezők között. Nemes ifjak közöt nem ritka hogy pár évig a rend egyik lovagjának apródjaként szolgálnak akkor is ha nem válnak a tagjává. A tagok esküt tesznek hogy nem birtokolnak javakat és nem is házasodhatnak.


Fontosabb városok:

Nyugatrév: A Belmont ház központja a terület legnagyobb kikötő városa nem messze a Rünnen torkolatától. Nem csak fő város hanem fontos kereskedelmi központ is, emellett a legtöbb hajójukat is itt építik meg. A városhoz tartozó erőd a birodalom legnagyobbjai között van és nagyon nehéz, szinte lehetetlen bevenni, már ha a városfalon sikerült addigra átverekednie magát az ellennek. (Piros)

Fehér part: A délebbi kereskedelmi központ.(Kék)

Mírev: Pellor egyházának központja. Bár a főpap székhelye Nyugatrév de mégis ez a város tekinthető Algeron vallási és tudományos központjának. Itt képzik mind a három isten papjait és papnőit és egyben a Fehér Nap Lovagrend székhelye is. (Narancs)

Norved: A hegyi klánok területének legfontosabb városa. (Sárga)

Térkép:


Belmont ház: A Belmontok a katasztrófa elött tehetős de jelentéktelen kereskedőcsalád volta akik a káoszban megtalálták a felemelkedéshez vezető utat és megalapították Algerot. A kezdeti idők viharosak voltak a civilizálatlan új föld darabot meg kellet hódítaniuk azoktól akik úgyszintén a magukénak vallatták, akárcsak megvédeni azoktól akik más területekről jöttek az ő földjükről. A belső ellenségeik közül a legkitartóbbak a hegyi klánok voltak akik a Rünnentől északra saját királyságot alkottak akkoriban de kétszáz éve őket is legyűrte a túlerő és Algeron részévé váltak bár mindig is különálló egységet alkottak az országon belül. Azóta a Belmontok tartják magukat a „Ne kezdj háborút de légy kész, hogy megvívd” elvéhez. Vagyis a szomszédakkal a békére törekednek és kereskedni próbálnak velük az agresszió helyett de mindig készek voltak a válaszcspásra.

Fontosabb családtagok:

Keloran Belmont: Algeron ura 56 éves, újabban sokat betegeskedik.
Nolla Belmont: Keloran neje 3 gyermek anyja, 43 éves.
Torevin Belmont: Peloran bátyja korábbi örökös 17 éves korában meghalt.
Alenna Belmont: Peloran huga 17 éves.


// Na jó, kész csak hogy ne húzzam az időtöket majd ha meglessz a teljes fórum bővítem a kultúrális részt. //

_________________
avatar
Aegis
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 294
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2013. Feb. 06.
Age : 22

Karakteradatok
Főkarakter: Aegis
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 10 Jún. 2015, 22:49

Aegis is elfogadva.

A házak, terület és név szerint, végül ékkő:
01. House Miller – vörös gránát/almandin (Nefi)
02. House Chromixen – ametiszt (Raten)
03. House Ramírez – fekete zafír (Bishop)
04. House Pearlwater – gyémánt (Svarog)
05. House Evergreen – rodolite (Jenna)
06. House Masaari-Singh – füstkvarc (Paci)
07. House Carter – smaragd (Kira)
08. House di Avigon – rubint (Bio)
09. House Belmont – borostyán (Aegis)
10. House Eagleway – kék zafír (Emily)
11. House Pentaghast – égkék topáz (Darren)
12. House Peregrin – olivin/peridot (Connor)


Végleges térkép

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 13922
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar@freemail.hu nefadar

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 10 Jún. 2015, 22:52

Bocsánat a dupla posztért, de így jobban kijön...
Akkor még csak 1 dolog van hátra a kaland kezdésééig, kérek mindenkit, hogy tegye ki a kereskedelmi listákat. Amint az megvan, kezdünk is Smile

Egy sablon hozzá:
Kód:
[b]Ház neve:[/b]
[b]Kereskedelem:[/b] (a felírás úgy szerepeljen, hogy első a termék és utána az, hogy mely háznak/házaknak)
- [b]Export:[/b]
- [b]Import: [/b]
[b]Szövetséges házak:[/b] (ház és utána milyen típusú, ide azok jönnek, akikkel több a szövetség, mint a kereskedelmi, akikkel háborúban is egy oldalra állna az ember, stb) (egyelőre csak a nagy házak, a kicsik még nem)
[b]Semleges házak:[/b] (akikkel csak kereskedelmi egyezmény van, azok jönnek ide)
[b]Ellenséges házak:[/b] (milyen típusú, háborús nem nagyon egyelőre, [b]még[/b] béke van, de embargók, bojkottok, orvgyilkosok küldése, portyák és effélék beleférnek, de nyílt totális háború egyelőre nem)
[b]Egyéb megjegyzések:[/b]
[b]Adók[/b] (ide értelemszerűen azok az adók jönnek, amiket az arany/ezüstön felül az uralkodóháznak küldenek a Nagy házak)

Ez ellenséges házaknál írjátok le kérek, hogy mi a konfliktus oka (erre a részre csak olyan házak kerüljenek, akikkel semmilyen kapcsolatban nem áll a saját házatok, ha valakivel van kereskedelem, de ennek ellenére vannak portyák is arra, akkor az egyéb megjegyzésben legyen feltűntetve mindez)

Ház neve: Miller-ház
Kereskedelem:
- Export:
- - bőr – Eagleway-ház, Belmont-ház
- - szőrme – Pentaghast-ház, Eagleway-ház, Belmont-ház
- - bálna és fókazsír – Carter-ház, Belmont-ház
- - bálnacsontok – Carter-ház
- - vulkanikus kövek – Pentaghast-ház, Masaari-Singh
- - kén – di Avigon-ház, Masaari-Singh, Belmont-ház
- - fa – Ramírez-ház
- - vas – Chromixen-ház
- - bor (limitált mennyiségben) – di Avigon-ház, Eagleway-ház
- Import:
- - gyümölcsök – Pentaghast-ház, Belmont-ház (körte, alma, barack)
- - gabona – di Avigon-ház, Pentaghast-ház, Eagleway-ház
- - só – Ramírez-ház
- - méz – di Avigon ház
- - rabszolgák – Chromixen-ház
- - hal – Chromixen-ház
- - drágakő – Eagleway-ház
- - nemesfém (arany, ezüst) – Eagleway-ház, Belmont-ház
- - egzotikus szőrme (limitált mennyiségben) – Eagleway-ház
- - agyag – Carter-ház
- - fűszerek – Carter-ház, Ramírez-ház
- - festékalapanyagok – Masaari-Singh
- - réz – Belmont-ház
- - vászon (len és kender) – Belmont-ház

Szövetséges házak:
- - Chromixen-ház – fegyveres szövetség, ha támadás éri valamelyik Házat, a másik fegyveres erővel segít, és meg nem támadási szerződés. A kapcsolatuk nem csak szerződés szintű, hanem tényleg baráti szintű. Az uralkodó unokatestvérének lánya Hope Miller, a Chromixen-ház trónörökösének jegyese
- - Masaari-Singh – a Miller ház hasonlóan ehhez a házhoz teljes mértékben egy oldalon állnak, a kapcsolatuk roppant szoros és baráti, már csak amiatt is, hiszen mind a két Ház hasonlóan viszonyul a családok fontosságához (lelki testvérek), minden téren szövetségesek egymással.
- - Carter-ház – fegyveres szövetség, ha támadás éri valamelyik Házat, a másik fegyveres erővel segít, és meg nem támadási szerződés. Kapcsolatuk roppant barátságos, a Carter ház legifjabb leánya jelenleg a Miller ház trónörökösének jegyese
- - di Avigon-ház – fegyveres szövetség, ha támadás éri valamelyik Házat, a másik fegyveres erővel segít, és meg nem támadási szerződés, Yrsa a ház kisebbik fiának jegyese
-  - Eagleway-ház – fegyveres szövetség, ha támadás éri valamelyik Házat, a másik fegyveres erővel segít, és meg nem támadási szerződés. Aesa a király egyik unokahúga az Eagleway ház legkisebb fiának jegyese.
- - Pentaghast-ház – fegyveres szövetség, ha támadás éri valamelyik Házat, a másik fegyveres erővel segít és meg nem támadási szerződés, a király unokahúga (Gunnhild) a Pentaghast-ház fejének jegyese
- - Belmont-ház – fegyveres szövetség, ha támadás éri valamelyik Házat, a másik fegyveres erővel segít, és meg nem támadási szerződés
- - Ramírez-ház – meg nem támadási szerződés
Semleges házak:
- - Peregrin-ház – semmilyen kapcsolatban nem állnak egymással
Ellenséges házak:
- - Pearlwater ház – még mindig él a Miller-házban, hogy ők száműzték egykor a Pearlwater őseit, semmilyen módon nem kereskednek velük, csak az évenkénti adót gyűjtik be tőlük
- - Evergreen-ház – az egyik korábbi uralkodónő megtagadta az uralkodó kérését, hogy nőkben fizesse meg az adóját, azóta minden kapcsolat megszakadt a két ház között és csak az évenkénti kötelező adót gyűjtik tőlük

Egyéb megjegyzések:
Időnként, amikor épp túlságosan békeidő van, nincsenek lázadások, kalózok, akikkel hadakozni lehet, akkor az északi klánok portyákat folytatnak minden területen, mert a vérükben van. Természetesen mindezt úgy, hogy soha sem hagynak szemtanút és éjjel támadnak, így valószínűleg soha sem buknak le. Ha mégis, akkor (Paci szavaival élve) adószedésre hivatkoznak. Ha pedig olyat támadnak meg, aki nem tetszik nekik, akkor (ismét Paci szavaival élve) büntetés az uralkodó elleni fellépés miatt.
Akikkel fegyveres szövetségben vannak, azokat nem szokták portyázni. A portyák fő területei Pearlwater és Evergreen ház part menti városai, területei, ahonnan nyersanyagokat és rabszolgákat rabolnak.

Adók: (kitől mit kap a Miller-ház)
Ezt csak magamtól, az adók min 50%-t aranyban/ezüstben kéretik a háznak fizetni (összegeket, mértékegységeket nem mondok, nem tudom mi lenne a reális), a maradék 50%-t pedig lehet rabszolgák, élelmiszer, só, fűszerek, fegyverek, ércek, ékszerek és ehhez hasonló nyersanyagokban is szállítani, kinek mi az egyszerűbb és kényelmesebb.
Chromixen-ház: 50% pénz, a többi ahogy esik úgy puffan, mikor miből van több, mikor mit sikerült zsákmányolni. Mivel ők tudják egyedül, hogy mit is csinálunk, meg a di Avignon ház, ezért Milleréknek portyánkénti 10% üti a markát az alap adón felül. Ezt a Chromixenek maguktól ajánlották fel, nincs kikötve, szerződésbe foglalva, csak ekkora jó arcok vagyunk.
Ramírez-ház: 50% ezüst, helyben bányászott, a másik 50% só, fűszerek és fegyverek.
Pearlwater-ház: 50% arany és ezüst, 30% az igazgyöngyből, 20% guanó, feldolgozott.
Evergreen-ház: adatlapra várva
Masaari-Singh-ház: Az adó nem nemesfém részét a Masaari-Singh ház a saját készleteiből fizeti ki. Selyem, Gyapjú, Só és Állati bőrök formájában
Carter-ház: Az adó 50%át ezüstben fizetik, az ezen felüli részeket pedig gabonafélék formájában.
di Avignon-ház: az 50%, többnyire a Peregrin Háztól vásárolt burgonya 50%-a
Belmont-ház: adatlapra várva
Eagleway-ház: Aranyon és ezüstön kívül fegyvereket, szerszámokat és páncélokat adnak adóként.
Pentaghast-ház: 100%-ban arany
Peregrin ház - 50%, annak nagy része ezüst, amit Belmont háztól vásárolt, a maradék gyapjú, és fa - faragványokból áll.


A hozzászólást Thorhalla összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 12 Jún. 2015, 18:43-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 13922
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar@freemail.hu nefadar

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Aashirya Nakti Singh on Szer. 10 Jún. 2015, 23:33

Ház neve: Masaari-Singh

Kereskedelem:

- Export:

+ Vadhús - Pearlwater ház
+ Tenyésztett állatok húsa (marha, birka, kecske) - Pearlwater ház
+ Állati bőrök
+ Szövetek, szőttesek, fonal - Pearlwater ház
+ Gyapjú - Pearlwater ház
+ Selyem - Eagleway ház, di Avignon ház, Pentaghast ház //Exp. fin// várólista: Pearlwater Ház, Carter ház, Belmont ház
+ Só - Peregrin ház, di Avigon ház
+ Fűszerek - di Avignon ház, Pearlwater ház
+ Illatszerek - Eagleway ház, Evergreen ház, Pearlwater ház //Exp. fin// várólista: Carter ház
+ Üveg - Peregrin ház, di Avignon ház, Pentaghast ház, Pearlwater ház, Ramirez ház, Belmont ház //Exp. fin//
+ Festék alapanyagok - Miller ház, Eagleway ház, Peregrin ház(kis mennyiség, korlátozott színek), Evergreen ház //Exp. fin// Várólista: di Avignon ház, Pentaghast ház, Carter ház

- Import:

+ Kén - Miller ház
+ Vulkáni kőzet - Miller ház
+ Gabona - Eagleway ház, Pentaghast ház
+ Tigris, párduc, leopárdbunda - Eagleway ház
+ Kender - Peregrin ház
+ Gyógynövények - Peregrin ház, Evergreen ház
+ Méz - Evergreen ház
+ Agyag - Peregrin ház
+ Bor - Pentaghast ház, Belmont ház
+ Trágya - Pearlwater ház
+ Igazgyöngy - Pearlwater ház
+ Brokátcsiga - Pearlwater ház
+ Fegyverek - Ramirez ház
+ Gyümölcs - Belmont ház

Szövetséges házak:

+ Miller ház ~ Baráti hangvételű a viszony. Kölcsönös védelmi egyezmény.
+ Peregrin ház ~ Hivatalos hangvételű viszony. Meg nem támadási szerződés
+ Carter ház ~ Hivatalos hangvételű a viszony. Meg nem támadási szerződés

Semleges házak:
+ Eagleway ház ~ Baráti hangvételű a viszony.
+ Evergreem ház ~ Baráti hangvételű a viszony.
+ di Avignon ház ~ Baráti hangvételű a viszony.
+ Ramirez ház ~ Hivatalos hangvételű a sziszony.
+ Pentaghast ház ~ Hivatalos hangvételű viszony.
+ Pearlwater ház ~ Hivatalos hangvételű viszony.
+ Belmont ház ~Hivatalos hangvételű viszony
+ Chromixen ház ~ Hűvös hangvételű a viszony.Ellenséges házak:

-

Egyéb megjegyzések:
- Eagleway ház : A Színes Üvegek Rendje(Rihamabad - Üvegvölgy) és a Kék Zafír Tudományegyetem(Walsingham - Adwian) között jó és állandó a munkakapcsolat.

Adó: Az adó nem nemesfém részét a Masaari-Singh ház a saját készleteiből fizeti ki. Selyem, Gyapjú, Só és Állati bőrök formájában.


A hozzászólást Aashirya Nakti Singh összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 13 Jún. 2015, 16:00-kor.
avatar
Aashirya Nakti Singh
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 82
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. May. 30.

Karakteradatok
Főkarakter: Patrick Hale Brandt
Főkari/multi: Multi

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Peregrin on Csüt. 11 Jún. 2015, 08:01

Kapcsolat lista az áttekinthetőség érdekében.

Szövegesen:
Ház neve:Peregrin

Kereskedelmi hajók érkezése, vagy szárazföldi kereskedelem lebonyolításának a helye:
/ Térképen jeleztem zöldell, feltűnően! /
Kereskedelmi érkezések térkép.:Megjegyzés: 5. terület határaira azért szállít a Peregrin ház árukat mert útközben lebonyolítja a többi útvonalat is ( általában, és nem egyedül ), így csökkentve van a nagy távolság okozta veszteség. No meg, tisztelik azt a területet, ez a tény is erősen befolyásoló. / Megjegyzem ez nem jelenti azt, hogy a többi területet nem! Mindössze a felfogásuk külön tiszteletet váltott ki belőlük. Ilyen tiszteletet élvez a 11. terület is. Többiekkel ugyan úgy tiszteletben tartják a békét, az egyezményeket, és a kereskedelmi kapcsolatokat. Miller házzal régebben sem, és még mindig semmi kapcsolatuk sincs, mondván észak felé nem mennek. Lentett fel vannak sorolva az indokok. /
A 10. területre árú szállítása nem hajóval történik, hanem  a baráti szövetséget élvező 11. területen át, ami jobban megéri nekik, mintsem hajózzanak ki a 2. területlen, majd haladjanak le a 10. területre, majd hajózzanak vissza, esetleg a Miller ház területére. Már rakományilag is szét roppanna a hajó, ha meg több szállít akkor egyéb problémák adódnak...  Peregrin ház nem szeret hajózni. Smile Hozzá köthető ez egy rendelethez, amit III. Marko hagyott jóvá. Ami korlátozott hajó kimenetelt és bemenetelt képez.
2. terület felé, a jobb oldali narancssárga pötty jelzésű nagy kikötő városból történik meg a kereskedés.  Tehát keleten csökkenti a hajózások számát!
4. Terület felé a 6. és a 7. területet tudja érinteni utazás közben, amit általában nem tesz meg, legalábbis nem egy hajóval. A kacskaringós útvonalon jut el hozzájuk az árukkal.
Nyugatra hajózásoknál kivételen használ  kettő vagy annál több kereskedelmi, vagy védelmi hajót. Mindegyik az adott célpontjánál áll meg, szállít árút, és vesz is fől ha tud.

A többit azt hiszem nem kell részleteznem.

Továbbá:

/ Kérlek legyetek tekintettel arra, hogy a Peregrin Ház mely területeire érkezhet árus, diplomáciai, vagy kicsi hajó! Köszönöm! /


Erős kék színnel, benne sötét lilával jeleztem a területeket, városokat, kikötőket!

Kereskedelem:
+Gyapjú (megmunkálatlan) - House Chromixen
+Vékonyabb gyapjú (félig megmunkált)
+Különféle gyógynövények, ritkák értelemszerűen eléggé drágák. - House Pentaghast, House di Avigon, House Eagleway, House Evergreen, House Pearlwater, House Carter, House Masaari-Singh
+Kender (nyugtató, és fájdalomcsillapító) - House Pentaghast, House Chromixen, House Eagleway, House Pearlwater, House Carter, House Masaari-Singh,
+Dohány - House Chromixen, House Eagleway, House Pearlwater
+Négy fajta krumpli - House di Avigon
+Citrus gyümölcsök - House Pearlwater
+Madártól pennák írásra(több fajta minőség – megszokott – nemesi - lusxus) - House di Avigon, House Eagleway, House Pearlwater, House Carter,
+Fa faragványok (ez lehet díszes táltól elkezdve, a szobrokon át a különféle használható eszközökig. ) - House Pearlwater
+Agyag -  House Evergreen, House Pearlwater, House Masaari-Singh
/ Ami nem publikus, az nincs a listán! /

- Export: Kereskedelmi cikkek:
/ Hozzá tenném, hogy még jó pár dologgal kereskedhetnének, de nem teszik. Maguknak megtartják, és felgyülemlesztenek egyéb dolgok miatt. /
+Gyapjú ( megmunkálatlan ),
+Vékonyabb gyapjú ( félig megmunkált ),
+Különféle gyógynövények, ritkák értelemszerűen eléggé drágák.
+Kender ( nyugtató, és fájdalom csillapító )
+Dohány,
+Négy fajta krumpli,
+Citrus gyümölcsök.
+Madártól pennák írásra.
+Fa faragványok ( ez lehet díszes táltól elkezdve, a szobrokon át a különféle használható eszközökig. )
+Agyag

- Import:
+Vas.
+Szén.
+Réz.
+Üvegek.
+Festék.
+Bálnazsír.
+Távolsági fegyverek, és rövid kardok.
+Különféle tudások, szakértelmek.
+Guanotrágya.
+Gyöngyök.
+Csigafajta.
+Zafír tó vize.
+Marha bőr.
+Selyem.
+Bór.
+Fűszerek.
+Élelmiszer.
+Gyümölcs.
+Méz.
+Só.
+Méhpapir.
+Viaszgyertya.
+Gyémánt.
+Ametiszt.
+Ezüst.
+Gránit kő.

Amiket importálna még: Kén, Vörös Gránát, Fekete Zafir, Rodolite,Füstkvarc, Smaragd, Rubint, Borostyán, Kék Zafir, Égkék Topáz.

Szövetséges házak:
House Pentaghast: Barátias szövetség, és kereskedelem, egyben meg nem támadási egyezmény.
House di Avigon: Egyoldalú szövetség részükről, Peregrin ház felé. Ennek léte kevésbé publikus, Peregrin részről legalábbis, ha di Avigon ház kiadja az információt, akkor publikussá válhat.
House Chromixen: Meg nem támadási egyezmény, és kereskedelem.
House Ramírez: Meg nem támadási egyezmény, se több, se kevesebb.
House Pearlwater: Meg nem támadási, és kereskedelem.
House Evergreen: Meg nem támadási, és kereskedelem.
House Masaari-Singh: Meg nem támadási egyezmény, és kereskedelem.
House Carter: Meg nem támadási egyezmény, és kereskedelem.
House Eagleway: Meg nem támadási egyezmény, és kereskedelem.
House Belmont: Meg nem támadási egyezmény, és kereskedelem. / Peregrinek várnak a szövetségi ajánlatra.

Semleges házak: House Miller – semmilyen kapcsolat - Oka: Túl nagy távolság.
Ellenséges házak: – Békére törekszik.
Egyéb megjegyzések: A múlt okozta kevésbé jó benyomásuk miatt többségében nem számítanak többre mint meg nem támadási egyezmény. Békére törekednek, amit nehezen hisznek el róluk. Sőt, számítanak hátba szúrásra, árulásra. Ezzel is sugallva a Peregrin ház felé, hogy őket onnan fogja érni az árulás ahonnan nem számítanák: Nem Peregrinektől!

Adó 50%, annak nagy része ezüst, amit Belmont háztól vásárolt, a maradék gyapjú, és fa - faragványokból áll. ( Éves befizetéskor. )


A hozzászólást (J. M. Janus) Jack Connor összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 14 Jún. 2015, 10:45-kor.
avatar
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 278
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Fuchida Kenjirou on Csüt. 11 Jún. 2015, 16:19

Ház neve: di Avignon

Kereskedelem:
- Export:
- Gabona: Miller Ház
- Méz: Miller Ház, Peregrin Ház
- Fa: Chromixen Ház
- Viaszgyertya: Peregrin Ház
- Méhpapír: Peregrin Ház

- Import:
- Bor: Miller Ház
- Burgonya: Peregrin Ház
- Madártoll pennák: Peregrin ház
- Gyógynövények: Peregrin Ház
- Kén: Miller Ház
- Selyem: Masaari-Singh Ház
- Só: Masaari-Singh Ház
- Fűszerek: Masaari-Singh Ház
- Üveg: Masaari-Singh Ház
- Festék anyagok: Masaari-Singh Ház


Szövetséges házak:
- Miller Ház: Szövetség, Johannes di Avignon, Yrsa jegyese.
- Chromixen Ház: Szövetség, a kalózkodásból származó javakat felvásárolja ---> ebből csak a szövetségi egyezmény ismert.
- Eagleway Ház: Szövetség, Gilbert di Avignon az Eagleway Ház egyik mellékági leány jegyese.
- Peregrin Ház: ha a Peregrin Ház támadás áldozatává válik, a di Avignon Ház belép a háborúba, a Peregrin Ház javára, ismeretlen információ a többi ház számára.

Semleges házak:
- Penthagast Ház
- Pearlwater Ház
- Evergreen Ház
- Belmont Ház
- Ramírez Ház
- Masaari-Singh Ház, baráti viszony

Ellenséges házak:
- Carter Ház: jelenleg teljes kereskedelmi embargó van érvényben, a béke záloga Kiratix, Új Avignonban való tartózkodása, ahol az Egyetlen hitére nevelik Avignon városban. Emellett, ha a Carter Ház agresszor szerepben, háborút kezdeményezne, a di Avignon Ház, azonnal hadat üzen a Carter Háznak.

Egyéb megjegyzések:
- A Carter Házzal való ellenséges viszony fennállásának oka, hogy szomszédos, pogány hatalomnak van titulálva, az emberáldozatok sokszínű gyakorlata miatt. Portyák nem indulnak a Ház ellen.

Adók az 50%, többnyire a Peregrin Háztól vásárolt burgonya 50%-a ( éves szinten )
avatar
Fuchida Kenjirou
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 166
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. Feb. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Fuchida Kenjirou
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Svarog on Csüt. 11 Jún. 2015, 20:37

Ház neve:Pearlwater ház
Kereskedelem:
- Export:

igazgyöngy Masaari-Singh ház, Carter ház
brokátcsiga Masaari-Singh ház, Peregrin ház, Carter ház
tengeri halak és más tengeri herkentyűk Carter ház
guanótrágya Masaari-Singh ház, Peregrin ház, Carter ház,
kagylóból készült ékszerek és dísztárgyak Carter ház
posztók, szőttesek Carter ház
gyémántok

- Import:

Vadhús Masaari-Singh ház,
Tenyésztett állatok húsa (marha, birka, kecske) Masaari-Singh ház,
Szövetek, szőttesek, fonal Masaari-Singh ház,
Pamut Masaari-Singh ház,
Fűszerek Masaari-Singh ház, Carter ház
Illatszerek Masaari-Singh ház,
Üveg Masaari-Singh ház,
Különféle gyógynövények, ritkák értelemszerűen eléggé drágák.Peregrin ház
Kender ( nyugtató, és fájdalom csillapító ) Peregrin ház
Dohány Peregrin ház
Citrus gyümölcsök. Peregrin ház
Madártól pennák írásra. Peregrin ház
Fa faragványok ( ez lehet díszes táltól elkezdve, a szobrokon át a különféle használható eszközökig. ) Peregrin ház
Agyag Peregrin ház
Bor Carter ház
Sör Carter ház
Állati szőrmék Carter ház
Fegyverek Carter ház
Vas Carter ház


Szövetséges házak: (ház és utána milyen típusú, ide azok jönnek, akikkel több a szövetség, mint a kereskedelmi, akikkel háborúban is egy oldalra állna az ember, stb) (egyelőre csak a nagy házak, a kicsik még nem)

Semleges házak:

House Chromixen
House Ramírez
House Evergreen
House Masaari-Singh
House Carter
House di Avigon
House Belmont
House Eagleway
House Pentaghast
House Peregrin
Ellenséges házak: Miller ház - fosztogatások, rideg diplomáciai hangnemEgyéb megjegyzések:

Miller ház: A sordok, így a Pearlwater ház nem felejtette el, hogy az uralkodó ház az őseiket száműzte földjükről. Mivel az istenek igazságszolgáltatásának gondolták a kataklizmát, így úgy gondolták, hogy a tengerek bestiái is mellettük állnak, így igaznak tartják bosszújukat.
Annak ellenére, hogy fizetik nekik a Miller háznak az éves adót semmilyen megállapodásban nem állnak velük. Nyaranta azonban a zsoldjukban álló tengeri martalócok csapnak le a Miller ház által uralt félreeső partokra.

Adó beszolgáltatása:
50% arany és ezüst
30% az igazgyöngyből
20% guanó, feldolgozott.


A hozzászólást Svarog összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 12 Jún. 2015, 19:41-kor.

_________________
Főkarakter: Svarog
NJK-k: Toxin. Dane Montrose, Jason Weltman, Unka; X-Diák: Vaszilij Dragunov
Alternatív verziók: Svarog (Outsiders), Svarog (Apokalipszis kora). Svarog (Exiles).
Svarog, a makulan A mentális erősítő 9. és a 4. a dezintegráló gyűrű hordozója
Ben Grim (Gótika), Nathan Soric -  Fagyos Sötétség Kora, Rostyck Pearlwater - Égkövek birodalma
avatar
Svarog
9. szint - 20 kredit

Hozzászólások száma : 869
Hozzászólások régi : 344
Korábbi szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Join date : 2011. Aug. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Svarog
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by King Raten Chromixen on Pént. 12 Jún. 2015, 18:32

Chromixen ház

Kereskedelem
Import
gyapjú - Miller ház
vas - Miller ház, Ramirez ház
só - Ramirez ház
fa - Avignon ház, Pentaghast ház
csillagtérképek - Pentaghast ház
rabszolgák - Pentaghast ház
kender - Peregin ház
dohány - Peregin ház
gabona - Eagleway ház
könnyű bőrpáncél - Eagleway ház

Export
hal - Miller ház, Ramirez ház
zsoldosok - Eagleway ház, Pentaghast ház
rabszolgák - Miller ház
hajók - Pentaghast ház
fegyverek - Peregin ház
gyöngyök - Peregin ház
ametiszt - Peregin ház

Házakkal való viszony, csökkenő "repu" szintben:
Szövetséges házak:
Miller ház : fegyveres szövetség, ha támadás éri valamelyik Házat, a másik fegyveres erővel segít, és meg nem támadási szerződés. A kapcsolatuk nem csak szerződés szintű, hanem tényleg baráti szintű. Az uralkodó unokatestvérének lánya Hope Miller, a Chromixen-ház trónörökösének jegyese, emellett Ratenus szinte testvérének tekinti Ingridet, akivel együtt nevelkedett. Természetesen nem portyáznak errefelé.
di Avignon ház: kölcsönös fegyveres szövetség, baráti viszony, itt adják el lopott cuccaikat, illetve javíthatják hajóikat. Természetesen nem portyáznak errefelé.
Pentaghast ház: kölcsönös fegyveres szövetség, ha támadás éri valamelyik Házat, a másik fegyveres erővel segít. Nem portyáznak errefelé.
Semleges házak:
Eagleway ház: megnemtámadási szerződés, errefelé nem portyáznak, valamelyest tisztelik.
Peregin ház: megnemtámadási szerződés, nem portyáznak.
Masari-singh ház: hűvös viszony, viszont nem is portyáznak.
Evergreen-ház : gyakori portyahely, azonban a lakókkal jó viszony, Ratenus hajója gyakran jár erre, főleg az ünnepségek miatt, illetve néha az elrabolt rabszolgák közül is visszajuttat párat (eljátszva a hős felszabadítót).
Ramirez ház: semleges viszony, viszont néha portyáznak errefelé.
Belmont ház: egyelőre semleges viszony (még nem beszéltem Aegisszel), gyakori portyaterület
Carter ház:  gyakori portyaterület.
Pearlwater ház: gyakorli portyaterület, illetve ezeken a vizeken főleg kalózvadászatot folytatnak, hiszen ez a ház fedőstoryja.
Ellenséges házak:
-

Egyéb megjegyzések:
Természetesen az, hogy mi portyázgatunk, na azt elvileg Ti nem tudjátok, mármint a házaitok, csak a user. Direkt azért vannak jelöletlen hajók, meg jópár évnyi tapasztalat, hogy ezt elkerüljük. A ház kalózvadász hírnévben áll, ezt is kellene tudjátok róluk. Kérlek mellőzzétek a metát, az ilyen "utálunk mert itt portyáztok" dolgot. Danke.
Ezen kívül nyalunk a Miller háznak, gyakran ajándékozunk nekik random rabszolgákat, ilyesmit az adón felül.

Adó:
50% pénz, a többi ahogy esik úgy puffan, mikor miből van több, mikor mit sikerült zsákmányolni. Mivel ők tudják egyedül, hogy mit is csinálunk, meg a di Avignon ház, ezért Milleréknek portyánkénti 10% üti a markát az alap adón felül. Ezt a Chromixenek maguktól ajánlották fel, nincs kikötve, szerződésbe foglalva, csak ekkora jó arcok vagyunk.


A hozzászólást King Raten Chromixen összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 14 Jún. 2015, 21:44-kor.

_________________
Raten kinézete: (vegyétek figyelembe pls)
Vámpírképességeinek hála nem tudja elrejteni a szemfogait, csillog a szeme mint egy lázas embernek, és embertelen szépségének hála egyedülálló vonzerővel bír. Ettől eltekintve olyan, mint egy átlagos fiatal, huszonéves srác.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karakterek: Raten Chromixen , Joseph Soltzbauer | x-diák: Ralf Shaw | AoA: Kalóz | Out: Mr. Fantastic, Ralf Shaw | FSK: Ralf Shaw |-|
Egyéb karakterek: Tomas Burton, Michael Nikostratos, Alex Fisher
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
avatar
King Raten Chromixen
Kalandmester

Hozzászólások száma : 903
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2013. Aug. 03.
Age : 24

Karakteradatok
Főkarakter: Raten Chromixen
Főkari/multi: Főkarakter

ratenka87

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Emily Johanson on Pént. 12 Jún. 2015, 18:37

Ház neve: Eagleway Ház
Kereskedelem:
- Export:
Bányászat:
- drágakövek (Miller ház, Carter ház)
- vas (Peregrin ház)
- arany (Miller ház, Carter ház)
- ezüst (Miller ház, Carter ház)
- réz (Peregrin ház)
- szén (Peregrin ház)
Mezőgazdasági termékek: (Miller ház)
- gyapjú
- gabona (Ramirez ház, Chromixen ház, Masaari-Singh ház)
- gyümölcs
- zöldség
- tojás
- tej (tehén, kecske, juh)
Halászat:
- hal
- kagyló
Eszközök:
- fegyverek (Pentaghast ház)
- páncélok (Pentaghast ház), könnyű fém és bőrpáncélok (Chromixen ház)
- szerszámok
Egzotikumok (minimális export):
- Tigris, párduc, leopárd bunda (Miller ház 1/3, Masaari-Singh ház 1/3)
- Nagymacska csontok-fogak
- Zafir-tó vize (1/2 Peregrin ház)
- Bálnazsír
- Bálnacsontok
- Import:
- bőr (Miller ház)
- szőrme (Miller ház)
- bor (Miller ház, Pentaghast ház, Carter ház)
- sör (Carter ház)
- só (Ramirez ház)
- fűszerek (Ramirez ház, Carter ház)
- fa (Pentaghast ház)
- meteorológiai és csillagászati tudás (Pentaghast ház)
- kereskedelmi hajók védelme (Chromixen ház)
- gyógynövény (Peregrin ház)
- kender (Peregrin ház)
- dohány (Peregrin ház)
- madártoll pennák (Peregrin ház)
- festék anyagok (Masaari-Singh ház)
- illatszerek (Masaari-Singh ház)
- selyem (Masaari-Singh ház)
Szövetséges házak:
- Miller ház: Fegyveres szövetség, ha támadás éri valamelyik Házat, a másik fegyveres erővel segít, és meg nem támadási szerződés. Aesa a király egyik unokahúga az Eagleway ház legkisebb fiának Callahan-nak jegyese.
- Peregrin ház: Meg nem támadási egyezmény, és kereskedelem.
- di Avignon ház: Szövetség, Gilbert di Avignon az Eagleway Ház egyik mellékági leányának, Gwendoline, jegyese.
Semleges házak:
- Masaari-Singh ház: Baráti hangvételű, kereskedelmi és tudományos kapcsolat.
- Pearlwater ház
- Chromixen ház: Meg nem támadási szerződés, kereskedelem.
- Pentaghast ház: Meg nem támadási szerződés, kereskedelem.
- Ramirez ház: Kereskedelmi kapcsolat.
- Belmont ház
- Carter ház: Kereskedelmi kapcsolat.
- Evergreen ház
Ellenséges házak: -
Egyéb megjegyzések:
- Ramirez ház: Egészséges versengés, kisebb portyák.

Adók Aranyon és ezüstön kívül fegyvereket, szerszámokat és páncélokat adnak adóként.

_________________
Reneszánsz: Emily Johanson;
Küldetés NJK: Thema Adebayo
avatar
Emily Johanson
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 163
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. Mar. 30.

Karakteradatok
Főkarakter: Serenity
Főkari/multi: Multi

skeeperid

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Verayla on Szomb. 13 Jún. 2015, 00:20

ház neve: Carter

Kereskedelem: 
Vám mértéke: 2%
- Export:
fűszer, agyag(Miller háznak)
arany(Ramirez háznak)
sör, bor, fűszer(Eagleway háznak)
fűszerek, bor(Peregrin ház)
Fűszerek,Bor,Sör,Állati szőrmék,Fegyverek,Vas(Pearlwater háznak)
Ólom, Fa ( Evergreen háznak)
ólom, arany (Belmont háznak)

- Import:
különleges szőrme, bálnacsont, bálna és fókazsír( Miller háztól)
réz, kén,(Ramirez háztól)
drágakövek, arany, ezüst(Eagleway háztól)
 gyógynövény, kender, madártoll(Peregrin háztól)
 méz selyem (Evergreen ház)
igazgyöngy brokátcsiga guanótrágya, kagylóból készült ékszerek és dísztárgyak,posztók, szőttesek(Pearlwater háztól)
Vászon (Len, és kender), Gyümölcs (alma, barack, körte), Gránit kő(Belmont háztól)


Szövetséges házak: Miller – fegyveres szövetség, ha támadás éri valamelyik Házat, a másik fegyveres erővel segít, és meg nem támadási szerződés. Kapcsolatuk roppant barátságos, a Carter ház legifjabb leánya (Liandix) jelenleg a Miller ház trónörökösének menyasszonya

Semleges házak:
chormixen ház
(alábbiak közül mindegyikkel meg nem támadási szerződés)
Eagleway ház,
Masaari-Singh,
Peregrin ház,
Ramirez ház( tanulni jöhetett bárki a házunkba, engedélyezve volt)
Belmont


Ellenséges házak:
di Avignon ház

Egyéb megjegyzések: 

di Avignon ház: A di Avigno ház ferde szemmel néz a szomszédos Carter házra vallása miatt, és ezért is feszélyezett volt a viszony(egy irányból, mert a Carter ház tisztelte mások szokásait és nem erőltette rá senkire azokat és barátságosak voltak az idegenekkel szemben is, míg azok el nem vesztették a bizalmat.)
Jelenleg teljes kereskedelmi embargó van érvényben, a béke záloga Kiratix, Új Avignonban való tartózkodása, ahol az Egyetlen hitére nevelik Avignon városban. Emellett, ha a valamelyik Ház agresszor szerepben, háborút kezdeményezne, a di másik, azonnal hadat neki.

Adó:
Az adó 50%át ezüstben fizetik, az ezen felüli részeket pedig gabonafélék formájában.


A hozzászólást Verayla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 14 Jún. 2015, 01:06-kor.

_________________
Karik és multik: reneszánsz: Verayla x-diák: Sona
avatar
Verayla
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 76
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2013. Jun. 12.

Karakteradatok
Főkarakter: Kira Sign
Főkari/multi: Multi

Vissza az elejére Go down

Re: Ékkövek birodalma

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 3 oldal Previous  1, 2, 3  Next

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.