For Skyrim!

Go down

For Skyrim!

Témanyitás by Timofei on Hétf. 03 Aug. 2015, 16:50

Nos, a kaland a The Elder Scrolls V. Skyrim világában játszódna. (középkor, fantasy, sárkányok, stb)
Aki esetleg többet szeretne megtudni a Skyrimről >>>> elderscrolls.wikia.com/.../The_Elder_Scrolls_V:_Skyrim

A történet dióhéjban: Skyrimot az Északiak lakják már a kezdetektől. A Birodalom úgy gondolta, hogy Skyrim is a Birodalom része, és igényt tartottak rá, így bevonultak az országba. Nem bonyolódtak harcokba, a Birodalom nem okozott semmi problémát az Északiaknak. Mindeközben a Birodalom harcban állt az Altmeri Dominiummal, a Nemes elfekkel és a Birodalom állt vesztésre. Tudták, hogy semmi esélyük sincs ellenük, de az Altmeri Dominium "békeajánlatot" tett. A Fehérarany egyezményben meg volt fogalmazva, hogy a békéért cserébe el kell törölni Talos imádatát (aki az Északiak nagyra becsült Istensége volt) és ezt jobbára el is fogadták. A legtöbb Északi azonban nem örült ennek, de a lázadást mégis egy nagy esemény indította el, ez pedig Viharköpenyes Ulfric, Széltető Jarlja és Skyrim Nagykirálya közötti párbaj volt. Ulfric kihívta Torryg-ot egy párbajra, amit a Nagykirály nem utasíthatott vissza. (ha visszautasította volna, azzal megmutatja a népnek, hogy gyenge). A küzdelemben Ulfric a Thu'm-ot használva legyőzte és megölte Torryg-ot, így Ulfric lett volna az új Nagykirály, de a Birodalom nem tartotta magát az Ősi Északi szokásokhoz; Ulfricot pedig gyilkosnak és lázadónak titulálták. Több nem is kellett, Skyrim igaz fiai és lányai fellázadtak a Birodalmi légió ellen, és azóta dúl a polgárháború.
A kaland ebben a polgárháborús időszakban fog játszódni.

Frakciók:
A Viharköpenyesek: Skyrim igaz fiai és lányai, akik felesküdtek arra, hogy visszaállítják a békét az országukban és visszahozzák Talos hitét. A vezetőjük Viharköpenyes Ulfric, Széltető jarlja és az ő szemükben Skyrim Nagykirálya. Szervezett lázadók, rendes hadsereggel és fegyverzettel; bár a harcmodoruk kissé barbárnak mondható. A Viharköpenyesekkel rengeteg tartomány jarlja ért egyet. Ők: Riften (sodrásd), Dawnstar (hajnalcsillag), Winterhold (télvára), Falkreath (falkreath) és maga Windhelm (széltető). A lázadóknak nem kötelező hinni Talosban, elég ha utálják a Birodalmat.

A Birodalmi Légió: A Birodalom küldöttei, akiknek az a feladata, hogy fenntartsák a békét Skyrimban és leverjék a lázadást. A vezetőjük Tulius tábornok, aki a parancsait egyenesen III. Tidus Mede császártól, az Birodalom urától kapja. Tulius, és a Birodalmiak szemében Ulfric nem több, mint egy áruló, aki a saját népe ellen lázad, főleg, hogy a Birodalom az, ami távol tartja az Almeri Dominiumot Skyrimtől. A Birodalmi légiót is támogatja néhány tartomány. Ők: Solitude (magányvára) ami Skyrim fővárosa, Morthal (morthal), Markath (markath).
Whitrerun (fehérvágta) is potenciális Birodalmi jelölt, de a tartomány jarlja még tartja a semlegességét.

A Sötét Testvériség: A Sötét Testvériség neve hallatán még a mai napig is megrettennek a legkeményebb katonák is. Nem is csoda, hiszen ők a legjobb bérgyilkosok egész Tamrielen. Skyrimban mindössze csak egy szentélyük van, ahol tartózkodnak.
Ahhoz, hogy valaki kapcsolatba léphessen a Sötét Testvériséggel és orgyilkosságot kérhessen, azoknak be kell mutatni a Sötét Szentséget, egy tiltott és sötét rituálét. A Sötét Testvériség a gyilkosságok művészei és bárki felbérelheti őket, a lényeg, hogy legyenek rendesen megfizetve.


Kasztok:
Ezekből lehet választani karakterkészítéskor
Harcos: A harc mesterei. Fegyverként bármilyen kardot, pallost, harci baltát, íjat vagy bármilyen gyilkoló eszközt használhatnak. Védekezésképp páncélt (nehéz vagy könnyű) és pajzsot használhatnak.
Készítésekor csak néhány dologra kell figyelni:
Szakértelme: Közelharc vagy íjászat. A kettőt lehet vegyíteni, de akkor a két szakértelmet nem ismeri annyira.
Fegyver/páncéltípus: Egykezes/ kétkezes fegyver. Az egykezesek mellé lehet pajzsot is vinni.  A páncélról csak annyit, hogy a nehéz páncél jobban véd, de lassabb leszel, a könnyűnél meg fordítva, de ezt nem kell részletezni.

Mágiahasználó:
A mágiahasználó karakternek két típusa van: Mágus illetve csatamágus. A Mágus nem hordhat páncélt, fegyvernek meg max. egy tőrt vihet magával, de a mágiát nagy mértékben tudja használni. A csatamágusnál lehet valamilyen félkezes fegyver és könnyű páncél, de a mágiát nem tudja olyan mértékben kihasználni.
A mágus ismerhet két mágiaosztályt (pusztítás, gyógyítás, illúzió, stb) tanítványi szinten, annak megfelelő varázslatokkal, vagy egy mágiaosztályt szakértő szinten. A csatamágus mindössze egy mágiaosztályt ismer tanítványi szinten.
A mágiahasználóknak le kell írniuk, hogy hol tanulták a mágiát (csak a Télvári Akadémia foglalkozik mágiatanítással, de jól kijátszva akár otthon is megtanulhatta.)

Bérgyilkos:
A bérgyilkosok lehetnek a Sötét Testvériségen kívül, de a Testvériségbe csak bérgyilkosok léphetnek be. A polgárháborús frakciókban általában nincs bérgyilkos, inkább csak felbérelik őket.
Egy bérgyilkosnál értelemszerűen könnyű felszerelés van, de ettől el lehet térni. Egy bérgyilkos ismerhet néhány illúziót kezdő szinten, de akkor nem rohangálhat állig felfegyverkezve. Bérgyilkosok nem mutatkozhatnak városokban, mert azonnal elkapják őket, leginkább a búvóhelyükön vagy a Szentélyben tartózkodnak.

Karakter készítésnél lehetőleg törekedjünk a realitásra, unreálisan erős karaktereket nem fogadok el.

AZ ELŐTÖRTÉNET MINTÁJA:

Név:
Egyéb név:
Faj: északi/birodalmi/argóniai/ork/elf/khajiit. [Argóniai: hüllőszerű faj; Khajiit: macskaszerű faj]
Kaszt: Harcos/mágus/csatamágus/bérgyilkos
Frakció: nem lehetsz szabadúszó
Kor:
Nem:
Születési hely: A születési idő nem kell
Külső:
Jellem:

Előtörténet: Nem kell túl hosszú, de ne legyen fél mondat az egész. Azt viszont nem árt feltüntetni, hogy mégis miért csatlakoztál a frakciódhoz és mi a véleményed a polgárháborúról.

Felszerelés/fegyverek:

Szakértelem: A fentiek alapján.


Ha valamit elírtam volna, akkor bocsi.


A hozzászólást Timofei összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 29 Aug. 2015, 11:28-kor.

_________________
Néha a legkisebb dolgok a legerősebbek.

"String up the razors... sharpen the blades
Tighten the skins up... no one escapes"

"You depent on our protection
yet, you feed us lies from the tablecloth"

"Kívülről talán nyugodt vagyok, de eddig 139 módon képzeltem el a halálodat."
avatar
Timofei
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 289
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. Jul. 27.
Age : 20
Tartózkodási hely : Hát azt magam se tudom

Karakteradatok
Főkarakter: Timofei
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

For Skyrim!

Témanyitás by Timofei on Szer. 19 Aug. 2015, 16:45

A kaland még aktív és még mindig lehet rá jelentkezni.

_________________
Néha a legkisebb dolgok a legerősebbek.

"String up the razors... sharpen the blades
Tighten the skins up... no one escapes"

"You depent on our protection
yet, you feed us lies from the tablecloth"

"Kívülről talán nyugodt vagyok, de eddig 139 módon képzeltem el a halálodat."
avatar
Timofei
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 289
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. Jul. 27.
Age : 20
Tartózkodási hely : Hát azt magam se tudom

Karakteradatok
Főkarakter: Timofei
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: For Skyrim!

Témanyitás by Kyra Tanik on Szer. 19 Aug. 2015, 18:21

Szia! Bocsi ha rossz helyre írok de én jelentkeznék Smile
avatar
Kyra Tanik
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 2
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. Aug. 18.

Karakteradatok
Főkarakter: Kyra Tanik
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: For Skyrim!

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.