Kylee "Harm" Haramozoy

Go down

Kylee "Harm" Haramozoy

Témanyitás by DaveeDhun on Kedd 10 Nov. 2015, 23:41

Elöljáróban csak annyit szeretnék írni, hogy az alábbi egy teljesen új karakter, ezért először a fajának eredetét írnám le; mivel nem találtam erre vonatkozóan semmit a szabályzatban, nem gondolom, hogy ütközne azzal (amennyiben tényleg így van, a következő szerkesztés alkalmával a faj technikai fejlődésére vonatkozü fejezetet toldanám be, mely jelen pillanatban félkész állapotban van). Megértéseteket előre is köszönöm!
Szóval:


Karakter specifikáció

Név: Kylee Haramozoy
Egyéb Neve(i): Harm, mindenki csak Harmnak hívja, mivel plutoni neve szinte kimondhatatlan
Faj: Plutoni (saját faj. Származás: Plútó és annak holdjai)
Nem: Férfi
Jellem/természet: Alapvetően rejtőzködő jellem; elkerülhetetlen konfliktus esetén „először lő, aztán kérdez”
Személyazonosság: Titkos
Születési hely, és idő: Charon (a Plútó első számú holdja), nincs adat
Életkor: Nincs adat
Család: Árva. Szüleit, valamint testvéreit megölték a Likvidátorok
Foglalkozás: Égi Cowboy, Égi Vándor, törvényen kívüli, párbajhős
Testmagasság: 205 cm
Testsúly: 110 kg (színtiszta izom)
Szeme színe: A bal szeme kék, míg a jobb szeme zöld
Bőre színe: Sápadt fehér
Különös ismertető jele(i): A felemás szemek, valamint egy különleges légző maszk
Repülési sebesség: Megfelelő jármű híján nem tud repülni (járműve megsemmisült)
Egészségi állapot/betegség(ek):  Szemei fényre érzékenyek; valamint légköri különbözőség okán oxigén túltengés léphet fel, melyet speciális légző maszkkal hárít el; e mellett vérzékenység<br><br><br>

A plutoniak története


A Plútó, és annak holdjai már évszázadokkal emberi felfedezése előtt lakott volt. Jeges felszíne miatt a plutoniak, gerinctornyok köré szerveződő kolóniákban éltek. A gerinctornyok egy-egy fúrás mentén emelkedtek ki a bolygó talajából, esetenként magasan a légkör fölé; a kolóniák hőforrását a mélyen a kéreg alá nyúló gerincekből feltörő termikus energia adta.
A plutoni, mint főfaj adta az uralkodó családot, mely a központi kolónián élt; e kolónia köré szerveződtek a nemesi családok kolóniái, melyek összességében behálózták az egész Plútót. A középosztály, valamint az úgymond pórias réteg már csak a Plútó holdjaira tudott letelepedni.
Míg az uralkodó család és a nemesség élvezték a Plútó hőenergiáját, addig a középosztály és a pórias réteg szenvedésre kényszerült, mivel a holdaknak nem volt megfelelő az energetikai ellátottsága.
A szenvedés elviselhetetlenné vált, és az elégedetlenség lázadásig fajult. A plutoni arisztokrácia ez ellen a lázadás ellen képezte ki az Égi Cowboyokat, mint az uralkodócsalád, és a nemesség tehetősebb rétegeinek védelmező kasztját.
Az Égi Cowboyok a Plútó Charon nevű holdján lakók közül lettek kiválasztva, hogy magas szintű fegyveres kiképzésben részesüljenek. A fegyveres alakulatok megszerzett tudásukat csillagközi utazással, valamint harcászati és taktikai ismeretekkel egészítették ki, hogy a jövőbeni hódító vagy esetlegesen honvédő háborúban se valljanak kudarcot.
Bár a lázadást már az Égi Cowboyok első generációja leverte, ez a tisztség nem szűnt meg, csupán átalakult. A következő generációk már csak mintegy zsoldosként szolgálták az őket legjobban megfizetőket. Ez a tisztség számos generáción át öröklődött, míg a plutoniak eljutottak arra a szintre, hogy robotikus elitalakulatokat (úgynevezett Likvidátorokat) alkossanak, egy esetleges Cowboy lázadás leverésére.
A Likvidátoroknak, tekintve, hogy gépek voltak, nem rendelkeztek sem empatikus készséggel, sem pedig lelkiismerettel; bármit megtettek annak érdekében, hogy uruk és parancsolójuk akaratát véghezvigyék.
A Likvidátorok jelenléte törvényen kívüli státuszba helyezte az Égi Cowboyokat; sok zsoldos vált, szörnyű kínzások után áldozattá, míg a szerencsésebbeket száműzték. Ezen, véglegesen száműzött Cowboyokból lettek aztán az Égi Vándorok.
Mivel a Likvidátorok gyakorta Szaturnuszig üldözték a Vándorokat, így azok megtanultak a bolygó aszteroida mezejében megbújni; tökéletesített álcázási, valamint megfigyelési képességeiknek köszönhetően, a száműzöttek népes kolóniája telepedett meg a Szaturnusztól a Földig található bolygókon, illetve azok holdjain.


A hozzászólást DaveeDhun összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 11 Nov. 2015, 00:18-kor.
avatar
DaveeDhun
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 4
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. Nov. 09.

Karakteradatok
Főkarakter:
Főkari/multi:

Vissza az elejére Go down

Kylee "Harm" Haramozoy #02

Témanyitás by DaveeDhun on Szer. 11 Nov. 2015, 00:15

A plutoni technika
Bár sem plutoni, sem más feljegyzés nem maradt a faj eredetéről, annyit biztosan lehet tudni, hogy már egészen a kezdetektől fogékonyak voltak a technikai újdonságokra és újításokra.
A mélyfúrások által megalapozott gerinctornyok népes kolóniáknak adtak otthon; a mélyfúrásból származó termikus energia pedig megalapozója lett a szintetikus mezőgazdaságnak, mely gyakorlatias módon szintetikus húsféléket, valamint különféle növényeket (szintén szintetikusak) állítottak elő. Mivel a Plútó közeli felszínét végeláthatatlan jégmezők borították, így gyakorlatilag kifogyhatatlan folyadék forrása volt a plutoniaknak.
A plutoni faj a szintetikus gazdaság mellé a közeli holdak felszínéről bányászott nyersanyagokra épített ipart is tökélyre fejlesztette; eszközöket, járműveket gyártott, melyek a népesség gyors növekedését hozták magukkal.
Ahogyan a lakosság nőtt, úgy szigetelődött el az arisztokrácia, valamint a tehetősebb réteg, a középosztálytól és pórnéptől. Az idők folyamán a Plútó annyira túlnépesedett, hogy telepes hajókat küldtek a közeli holdak benépesítésére.
Bár a Plútó 5 holdján létrejött telepek biztonságosak voltak, megfelelő jégréteg, és termikus energia nélkül haldoklott a szintetikus gazdaság, a jól működő iparhoz szükséges nyersanyagokat pedig az anyabolygó fölözte le.  Kialakult egy puccs hangulat.
Az elsikkasztott, ellopott nyersanyagokból kezdetleges lőszerszámok, egyszemélyes űrsiklók, valamint nagyobb űrkompok is születtek. Ami kezdetben sikkasztásnak, lopásnak indult, az idővel nyíltszíni kalózkodássá nőtte ki magát, melyet az arisztokrácia nem nézhetett jó szemmel, őrült fegyverkezésbe kezdett.
Ennek az őrült fegyverkezésnek aztán egy teljes űr fregatt lett az eredménye, melyen termikus energiával működő ionágyúk kaptak helyet; ezzel egy időben pedig, mintegy gyalogság gyanánt, elkezdődött az Égi Cowboyok szimulációs kiképzése.
Az Égi Cowboyok termikus energiával feltöltött sorozatvetőket, valamint egy ugyancsak termikus energiával feltöltött harci ruházatot kaptak, mely gyakorlatilag sebezhetetlenné tette őket. Minden ruházat és fegyver hátránya, hogy csak a Plútón, vagy az ahhoz közeli holdakon lehetett használni; esetleges vésztartalékuk csupán 3 hosszú nap.
Már az első generáció oly’ sikerrel vette az akadályokat, hogy szinte veszteség mentesen verték le a későbbiekben csak „4-hold lázadás” néven ismerté vált puccskísérletet. A sikertől megrészegedve, az arisztokrácia írásos törvénybe rendelte el az Égi Cowboyok generációs képzését, melyet újabb fegyverek és járművek kifejlesztésével támogattak meg.
Az ötödik sikeres Cowboy-generáció megszületésével egy időben egy új arisztokrata dinasztia került hatalomra, mely nem nézte jó szemmel a zsoldosok előre menetelét; sőt kifejezetten félt tőlük! De mivel az első generáció sikerére alapozva törvényi előírások szabályozták az újabb Cowboy-generációk születését, és kiképzését, más módszer után kellett néznie, egy esetleges lázadás megfékezésére.
Az új arisztokrata dinasztia, melyet egyébiránt Flay-dinasztiának hívtak, egy lázas kutató csapat, valamint az ugyancsak rettegő mérnöki tanács segítségével létrehozta a Likvidátorokat. Ezek a vérszomjas gépszörnyek nem rendelkeztek sem empátiával, sem pedig lelkiismerettel; csupán egyetlen feladatuk volt, száműzni, vagy megsemmisíteni az Égi Cowboyokat.
A Likvidátorok kifogyhatatlan termikus energiaforrásokkal rendelkeztek, valamint olyan, speciálisan csak a Plútón található fémből készültek, mely elnyelte és feldolgozta a rájuk lőtt plazma tölteteket. A Likvidátoroktól minden Cowboy rettegett, még a veteránok is; akinek volt egy cseppnyi esze, az Égi Vándorrá, amolyan száműzötté vált. Aki ellenkezett, az hamar kínokkal teljes halált halt.
A Likvidátoroktól kényszerítve a Vándorok gyakorta merészkedtek el akár a Földig is, hogy családjukat, és végső soron magukat is, megmentsék a haláltól; új életet akartak kezdeni, és mindent megtettek azért, hogy családjuk ne szenvedjen hiányt, ám sokan nem voltak olyan szerencsések, hogy egész családjukkal együtt megmeneküljenek.
avatar
DaveeDhun
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 4
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. Nov. 09.

Karakteradatok
Főkarakter:
Főkari/multi:

Vissza az elejére Go down

Re: Kylee "Harm" Haramozoy

Témanyitás by DaveeDhun on Szer. 11 Nov. 2015, 05:18

A plutoniak anatómiája hasonló a földi humanoidokéhoz. Végtagjaik száma és elhelyezkedése ugyanaz, akárcsak az érzékszerveik.
Míg az arisztokrácia és az előkelő réteg, a kényelemnek köszönhetően, meghízott és viszonylag gyengévé vált, addig a szintetikus gazdaságot művelők, valamint a holdakon élő, többnyire fizikai munkával foglalkozók, erős fizikummal rendelkeztek.
Az elméleti tudományokkal foglalkozó plutoniak intelligenciája meghaladta az átlagét; fejformájuk ehhez képest minimálisan nyújtottá vált a generációk során.
A Plútó első számú holdján, melyet Charonnak kereszteltek, éltek az Égi Cowboyok, melyeknek erős fizikumuk mellé rendkívüli magasság is társult. Jeleskedtek a túlélésben, az álcázásban, valamint a megfigyelésben is; ezek mellett olyan adaptív képességekkel rendelkeztek, melyek révén hamar elsajátították az új, és teljesen ismeretlen lőfegyverek használatát.
Bizonyos Égi Cowboyok rendelkeztek a röntgen látás, valamint a hő látás képességével is; ám ezek az egyedek, a rendkívüli fényérzékenységük miatt, hamar elpusztultak.
avatar
DaveeDhun
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 4
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. Nov. 09.

Karakteradatok
Főkarakter:
Főkari/multi:

Vissza az elejére Go down

Re: Kylee "Harm" Haramozoy

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 11 Nov. 2015, 11:34

Elsőre egy kis észrevétel, nem kell külön reagba tenni, amiket írsz, elég egybe, akkor is észre fogjuk venni, hogy írtál Smile

Ami a fajleírást érinti, megbeszéltük Morsussal a dolgokat és a következőre jutottunk:
Morsus kérdései:
Miért fejélődött ki egy emberi faj, akik nem tudnak lélegeznia bolygójukon?
Hogy történt ez?

Nem zavar minket, hogy emberi faj, csak kérünk egy magyarázatot, hogy miként kerültek oda, hogy fejlődtek ki. Nem tudom, hogy mennyire ismered a Marvel univerzumot, az emberi fajt, mint a legtöbb humanoidot a Celestialok hozták létre. A Naprendszerben volt/van élet a Marson (ez elpusztult), korábban a Mars és a Jupiter közötti aszteroidaöv is egy bolygó volt, ott is volt élet, ők a Marssal való harcban haltak ki és a bolygó is akkor pusztult el, a Mars pedig azóta lakatlan, ez évmilliárdokkal ezelőtt votl, a Földön való élet létrejötte előtt. Illetve a Titánon is van élet, akik úgyszintén embernek nézek ki, az örökkévalók (őket a fajleírásnál találod). Így azt, hogy a többi bolygón, és effélén laknak, kolóniákat hoztak létre, ne erőltesd, főleg, mert több helyen kaland is volt, kree-k voltak ott, shi'arok, skrullok, akik jócskán fejlettebbek, mint a Te fajod és ők is úgy vették, hogy lakatlanok. Nem szeretném emiatt a teljes oldalt retconoloni. A Holdon pedig a Figyelő él, illetve Kree bázis is volt, ami felrobbant, stb.

Ami még furcsa volt,hogy ugye a Plútón élnek, ellenben a leírás alapján nem képesek a felszínen, miért nem? Mármint nem élhettek mindig a föld alatt, ki kellett fejlődniük, először a felszínen kellett élni. Most miért nem tudják megtenni ezt? Aztán vedd figyelembe, hogyha a karakted a Földre jön, vagy más bolygóra, nem fog tudni ott lélegezni, mert ugye ő a Plútó légköréhez van szokva.
Szóval itt kérlek majd írd bele a leírásba, hogy mégis miért kellett a föld alá költözni, miért nem fent élnek már.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14016
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Kylee "Harm" Haramozoy

Témanyitás by DaveeDhun on Szer. 11 Nov. 2015, 15:12

Szia,

Amennyiben megfelelő válasz az általatok föltett kérdésekre egy közeljövőben  érkező karakter előtörténet, ahol minden kiderül, kérlek, legyetek türelemmel; ha esetleg ez a válasz, ebben a formában nem felel meg, kérem, azt is jelezzétek, és természetesen átírom a faj előtörténetét, hogy belekerüljön minden, ami szerintetek kimaradt.

A faj lakhelyét egyébként úgy kell elképzelni, mint egy fa; a törzs a gerinctorony, az ágak és a levelek pedig a fő épületek, valamint a lakások. Erre azért van szükség, mert a Plútó felszínét, a Naptól való távolság miatt, jégtakaró borítja. A fa gyökereihez hasonlóan a a gerinctornyoknak is vannak sűrű, földalatti elágazásai. ahonnan a termikus energia eláramlik a termikus energia.
Én szándékosan csak évszázadokkal kezdtem a történetemet a Plútó felfedezése előtt, de ha ez tényleg ennyire nagy gubancot okoz, természetesen átírom.
Egyébként mindent leírtam, ami itt is fel van sorolva!
Türelemmel, és izgatottan várom az elbírálást! Amennyiben új faji előtörténet kell, azon is dolgoztam; ha ezt követeli a szabályzat, természetesen közkinccsé teszem!
Addig is minden jót!
avatar
DaveeDhun
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 4
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2015. Nov. 09.

Karakteradatok
Főkarakter:
Főkari/multi:

Vissza az elejére Go down

Re: Kylee "Harm" Haramozoy

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 11 Nov. 2015, 18:51

Igazából pont le is írtad, hogy miért érezzük gondnak, amit. Hogy ott jég van és túl hideg ahhoz, hogy kialakuljon élet.
Ha azt jobb megoldásnak látod, akkor lehet, hogy talán jobb lenne, egy hasonló névvel ellátott hely és bolygó komplexum, csak éppen nem a Napnredszerben, hanem egy általad kitaláltban. Ami esetleg közelebb van a saját csillagához és kialakulhatott rajta a felszínen élet. Mivel értem én, hogy most a föld alatt laknak, de az élet ott nem fejlődhetett ki, napfény és minden nélkül soha sem lett volna a bolyón értelmes élet, nemhogy ilyen fejlettre.
Morsussal, amit beszéltünk, hogy ő még azt javasolta, hogy esetleg máshol alakult ki az élet, esetleg a Földön és onnan vitték el a plutóniak őseit a bolygóra és már kész város fogadta őket. Vagy ha máshol van a hely, akkor a felszínen éltek és valamilyen katasztrófa tönkretette a légkört, a világot, ami miatt kénytelenek voltak leköltözni.
Mivel a faj kialakulása mindneképp kellene bele.
Ez a 2 faj, amit játékosok találtak ki és dolgoztak ki:
http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t14-faj-dwalendek
http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t957-faj-kerilian

Persze Neked nem kell ennyire kidolgozni, csak a faj kialakulásáról néhány mondatot, illetve azt írd bele, amit kértem Smile Remélem nem érzed kötekedésnek mindezt, nem annak szántam.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14016
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Kylee "Harm" Haramozoy

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.