Changeling: the Lost

Go down

Changeling: the Lost

Témanyitás by SYR on Szer. 20 Ápr. 2016, 15:32


A játék háttérvilágáról velős összefoglaló olvasható ITT!

A játék helyszíne London - a ködbe burkolódzó, titkokkal teli város -, 3-4 játékosnak tudnék jelenleg mesélni. Igény szerint, akár egyszerű halandóként indulva - ez esetben csupán rövid előtörténet szükséges -, vagy már visszatért changeling formájában - némi egyeztetés után - lehetne kezdeni.
avatar
SYR
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 12
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Apr. 18.

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by Valdemar Seymour on Szer. 20 Ápr. 2016, 16:32

Név: Larseus Laithy

Faj: tündérfattyú, Bestia - a fae, aki magával vitte ménné változtatta, amivel csodálatos és iszonytató tájakat és terepeket barangolt be. Noha nem emlékszik rá, sejti, hogy erősen más "ló" volt, mint ami a földi életben elvárható, mert minden időben éhezi a nyers húst, főleg a madarakét. Ő maga kelpiként gondol magára.

Nem: férfi

Születési helye és idő:London, Wembley, 1970 július 16.

Küllem: 183 cm magas, halványkék, néha fehér íriszű, mélyen ülő szemű, fehér hajú férfi. Izmos alkat, az arca fiatalos, szabályos, a homloka magas, az orra kissé hosszú, állvonala markáns, az orcája kissé beesett, gyakran összeszorítja a fogait. Sokat mozog, mintha nem akarózna megállnia egy helyben, indulásra készen akar lenni. A jobb keze szörnyen remeg, ha nem fog valamit biztosan, de szerencsére a bal az ügyesebbik. A tenyerén és a talpán csúnya, feketére égett patkófoltok láthatóak még a halandó formájában is, a vaspatkók olyan erős nyomot hagytak rajta.
kép:

Kártya: kardok tizes - bukás

Leírás: Ideges figura, mindig éber. Jó megfigyelő és rettenetesen gyanakvó, azt a típus, aki háromszor a háta mögé is benéz, mielőtt átmenne egy úton, ahol egyébként csak az egyik irányból jöhet autó. Meglehetősen félénknek tűnhet első benyomásra, de a rettegése a mindennapi rutin része a számára, így képes arra, hogy ebből feloldódva adott esetben, főleg, ha biztonságban érzi a földi léthez kapaszkodni magát, akár bátran is cselekedjen. Valaha határozott fellépésű, karizmatikus férfi volt, ennek a viselkedésmintának ugyan már csak a romjai vannak meg, azok nem hajlandóak nyomtalanul elveszni az enyészetben.
Nemigen nevezhető barátságosnak, mintha azoknak sem tudna megbízni, akiket régebb óta ismer, állandóan próbára teszi őket, gyanakodva hallgatja a válaszaikat, figyeli a közeledéseiket, számon tartja a rosszul megválasztott szavakat. Ennek ellenére nem emberkerülő, társaságban egy kicsit jobban érzi magát, mint amennyire azt a nyomorult helyzete megengedné.
Az emberekkel való kapcsolatának rosszat tett, hogy élősködőként nyeri erőt az érzelmeikből, így valahogy lassan átcsúsznak a táplálék-státuszba. Nem győzik szégyenkezni emiatt.
Nagyon erősen visszakívánkozik a misztikus világba, bár a tenyerébe nézve mindig emlékezteti magát arra, hogy miért nem teheti ezt meg, azonban elég egy kis lökés egy adott társaságból és máris nekivág a Sövénynek.

Képesség:
Agyar és Karom:

1 - A páros és páratlan ujjú patásokkal képes kommunikálni, megérti őket, az állati jelzéseiket, természetesen, hiszen egy őz nem sokat tudhat a filozófiáról, vagy a londoni politikáról. Passzívan ért más fajokat is, például: egy kutya morgásából meg tudja állapítani, hogy támadáshoz készül-e, vagy el akar menekülni, csak fenyegetőzik.
2 - Lóérzékek: a lovak szaglása, ízérzékelése és hallása igen erőteljes, jól elkülöníti az ízeket, megérzi a mérgeket, kiszagolja a rohadást, és a nem evilági illatokat, tündérnektárt, ilyesmit. Minden zajra éberen ügyel. A képesség használatakor a látásának élessége gyengül, ahogy a lovak éleslátása sem az igazi, viszont nagyon jól lát vele a sötétben és a legapróbb mozgások is felkeltik a figyelmét.
3 - Magához tudja hívni a patásokat (az állatkerti dolgozók kedvence :DD)
4 - Egy terepló kitartásával fut, emberekhez képest igen gyorsan, mintha a futás lenne a természetes mozgásformája, könnyedén átugorja az elékerülő akadályokat.
5 - Posványszürke lószerű állattá változik.( Ha lehetséges valami tündérvilágbeli variációban ez, akkor a jószág igencsak húsevő fogazattal bír \o\ )
Kith (alfaj) képesség:

Huzamosabb ideig, akár fél óráig is bírja a víz alatt levegővétel nélkül.

Árkádia előtt:

Olyan családja volt, mint bármelyik másik bevándorlónak Londonban, akinek van olyan szerencséje, hogy a szülei bedolgozzák magukat kétkezi munkával az angol állampolgárságig, aztán ők maguk már egy szebb jövőre tekintve születnek meg. Három testvérével jó középiskolába jártak, fivére és nővére is orvosnak tanult tovább, jó előmenetülüknek árnyékában a szerteágazó érdeklődésű, komolytalan, nehezen felnőni akaró harmadik gyermek, Larseus, bőségesen elfért a választott néprajztudományi szakon, ahova menni akart.
Igen élénk fiatal volt, a tanulmányait jócskán elhanyagolta a társaság és baráti kalandok kedvéért, ám mert jó esze volt, és érdekelte is, amit olvasott és tanult, ha éppen jutott rá ideje, így boldogulni tudott az egyetemen. Bárkit szívesen szórakoztatott az angol, a skót, az ír és minden más nép ízes hiedelmeivel, múltbéli játékok köré szervezett társasági összejöveteleket, aktív közösségi munka gyanánt egzotikus helyekre vitt tanulócsoportokat, a szakdolgozatát a Loch Ness tava környékén élő lakosságról írta, ízes interjúkkal teletűzdelve, amiket ő maga folytatott a helyiekkel arról, hogy hogyan hat az életükre a "tó szörnye" a 20. században, valamint a legendák vonzotta turistamozgások. A kutatómunka során ismerkedett meg egy gazdag helyi birtokos és kastélyszállótulajdonos tündérszép leányával, akit aztán feleségül vett nem sokkal a diplomaosztó után. A néprajzi múzeumnál helyezkedett el, 26 éves korára már több publikációja megjelent, a nyarakat általában a füstös Londontól távol töltötte kutatóúton, a feleségét és két gyereküket azonban nemigen vitte magával ezekre az utakra, hiszen volt már rá állandó társa.
2000 júliusában történt, amikor a felesége a harmadik gyermekükkel volt viselős, hogy hőn szeretett anyósa megunva lányának állandó nyári panaszait és gyanakvását egy magánnyomozót kért meg a helyzet tisztázására a vejével kapcsolatban, azonban a bérenc meglepő fotókkal és információkkal tért vissza a pásztorórázó tudóssal. Egy héten belül egy elbájoló ír pubban lepte meg a családi ítélőszék (feleség, fivére és a szülők) Larseust, ahol jól megérdemelt korsó sörüket itták nyári társával. A fiatal, dán férfi összeverekedett az asszony fivérével, és miközben Larseus megpróbálta szétválasztani őket, mindannyian kizuhantak a kocsma teraszáról, ami alatt egy mélyebb szakadék volt, látványos panorámával a tájra. A szerető azonnal az életét vesztette fejsérülés következtében, a fivér megnyomorodott a lábaira, míg Larseus néhány csonttöréssel kórházba került, az asszony pedig elvetélt. Mire Larseust elengedték a kórházból, a válási papírok készen várták, a munkahelyéről a botrány következtében elbocsátották. Jó nevű orvos testvérei elhatárolódtak tőle, hiszen a bűnössége nyilvánvaló volt, a nővére volt csak hajlandó otthont adni neki átmenetileg, mert a végkielégítése ráment a perekre, amiket a gyermekeinek elhelyezéséért indított, de a bíróság a láthatási jogot is megvonta tőle.
Az élet minden területén elbukva, emberként, férjként, apaként, szakemberként 2002 januárjában a Temzébe vetette magát. Öngyilkosként halottnak nyilvánították, bár a testét soha nem találták meg.

"... a jeges vízben gyorsan süllyedt, átfagyott tagjait az ár körülölelte, az éj sötétje a zavaros vízben még százszorta inkább látszott feketének, mint a hídon. Nem veszítette el az eszméletét, mint remélte a vízbe csapódáskor, nagyokat nyelt a londoniak szennyét hömpölygető vízből, miközben a felszínre rúgta magát levegőért. Sokkal nehezebb meghalni, mint hitte volna, ám a test az automatikus reflexek nyelvén rákényszeríthette arra, hogy lélegezzen, de arra nem, hogy a part felé ússzon.
A hideg a csontokig hatolt, a vizes nagykabát ólomsúllyal húzza a kezeit lefelé, elgémberedett izmai már nem követték az életösztön parancsát. Elsüllyedt, és végre nem csal allergórikusan, hívta a folyófenék, és buborékok szálltak a testéről fel, a távolodó felszín felé. Megkönnyebbülés lesz meghalni. Átadni magát a semminek, elbukva a létet, és talán egy túlvilág várja valahol, mint annyi mondában és mesében és talán újrakezdheti majd.
A folyófenék nem akart elérkezni, de valami egyre csak húzta lefelé, elárasztott városok fényei között, sárkányok csontjai mellett el, a fekete víz kikékült, majd algazöld melegséggel változott barátságos tómederré, egy zsinegre emlékszik még, és a kampóra, ami a vádlijába kapott, éles fájdalommal rántotta magához a horgász, az árkádiai pecás, az Őrzője."

Árkádia után:

Miután Declan meglovasította, és együtt visszatértek a földi valóságosságba mindazzal szembesült, amit itthagyott, amikor a folyóba vetette magát. Viszolygása keresztülhatott azon a védőburkon, hogy ő már egy visszavonhatatlanul más, fajszinten különböző teremtmény, mint az, aki volt, az ismerős környezet, utcák, terek régi emlékek nyomába hajszolták. Otthagyta Declant, akinek hála megmenekültek az őrzőjüktől és nem kell többé szolgálniuk és a felesége keresésére indult.
Fel sem fogta, hogy mennyi idő telt el azóta, a gyerekei már szinte felnőttek, a házába az asszony és új férje éltek, az egykori kölykökből mostanra egyetemre járó fiatalemberek lettek, no és két gimnazista korú srácot talált a fészekben, ami úgy vetette ki magából évekkel korábban, mint a kakukkfiúkát kellene, ha a természetnek volna igazságérzete és nem pártolná a ravaszokat és megtévesztőeket. Kiábrándítóan józanítólag hatott rá a látvány, ami vacsoraidőben fogadta a konyhában, a meredt család, és elmenekült, sőt, el is dobta a hátsó ajtó kulcsát, amit valami érthetetlen oknál fogva még mindig ugyanott tartottak, mint annak idején.
Szinte biztos benne, hogy azóta lecserélték a zárakat, és elfeledték őt is, mert be nem mutatkozott, és a külseje is jócskán elváltozott azóta, talán csak egy szerencsés, őrült hajléktalanként gondolnak rá, míg neki marad a fájdalmas szúrás a mellkasának bal oldalán, amikor arra gondol, hogy az idősebbik fia mennyire hasonlít rá. És mennyire döbbenten és elítélően bámult rá, a tavak tündéreire, borzalmas érzés volt!
A szerencsétlen fiaskó óta hajléktalanként él, nyomasztják a zárt falak, sehol nincs maradása. Időnként meghúzza magát Lord Maxwell menedékházában, néhány hónapja már, hogy visszatért, de a helyét nem és nem találja.


A hozzászólást Valdemar Seymour összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 26 Ápr. 2016, 19:57-kor.

_________________

Valdemar//Felix//Seryl

"indignatio principis mors est"
avatar
Valdemar Seymour
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 239
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Feb. 12.

Karakteradatok
Főkarakter: Valdemar Seymour
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by Noah Fischer on Szer. 20 Ápr. 2016, 17:18

“People think dreams aren't real just because they aren't made of matter, of particles. Dreams are real. But they are made of viewpoints, of images, of memories and puns and lost hopes.”
Név: Declan Caine
Egyéb név(i): Psyren, Álomcsapda
Faj: Tündérfajzat (Szépséges)
Nem: férfi
Jellem: (lásd lent)
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 1985.03.11, Armoy, Észak-Írország
Kor: 31
Család: ismeretlen
Foglalkozás: lepukkant ír pubban csapos
Testmagassága: 181cm
Testsúlya: 70kg
Szeme színe: zöld
Haja színe: vörös
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel: tetoválások az arcán, testén
Repülési sebesség: nincs
Egészségi állapot/ betegségek: paranoid, rosszul alszik, időnként altatózza és nyugtatózza magát
Kártyalap: Kelyhek 7 - Megtévesztés

Életrajza:
Kinézet (maszk):
181cm magas, arányosan vékony, ruganyos izomzatú fiatal férfi. Emberi évek szerint 31 éves, ám küllemre nem tűnik többnek, mint mikor elrabolták, a személyiét csak azért nem kérik el a kocsmában, mert történetesen ott dolgozik. A bőre törékenynek tetsző, porcelánfehér árnyalat, a haja tűzvörös, Írország tündértáját idéző, létezhetetlen zöld íriszeiről gyakorta feltételezik, hogy kontaktlencsék csupán. Rendkívül vonzó, szerethető, bizalmat keltő figura, lehetetlenül arányos testfelépítéssel, valahogy mindenkinek tetsző, helyes vonásokkal. A hangja középmély, ám énekhangja rendkívül széles skálán mozog. Élvezet hallgatni, ahogy beszél és ellenállhatatlanul lelkébe mászik még a legérzéketlenebb személyiségnek is, ha énekel.
Kinézet (tündérfajzat):
Vékony, légies léptű, törékenynek tetsző figura. Bár férfiakra csak ritkán mondják, leginkább a gyönyörű szóval írható le. A mozgása magára vonzza a figyelmet, a hangjába éteri mellékzönge keveredik, a világ együtt rezonál vele és őt visszhangozza az élőknek. Fülei némileg hosszabbak, mint egy emberé és hegyesek. Az ujjai hosszúak, karmosak, a szeme felkavaró, emlékektől kavargó zöld tündérlabirintus. Mindenhol, ahol szőr borítaná a testét emberként, ott valódi alakjában apró, puha vörös tollak fedik.
Jellem:
Adottságaival szemben visszahúzódó, csendes és a szépségesek szégyenére meglehetősen jóindulatú. Sokkal jobban szeret az emberek pozitív érzésein élősködni, bár ez mindig aktuális őrületének mértékétől függ igazán. Csaposként sokszor kénytelen szóba elegyedni másokkal, ám tekintve a lepukkant kis pub alacsony népszerűségét, bejáratott vendégkörében többé-kevésbé megbízik, általában az ő érzelmeiken és álmaikon élősködik, ám ez inkább szimbiózisnak írható le: ezeknek a férfiaknak és nőknek az álomvilága ugyanis boldog, érdekes és izgalmas, minden éjszaka egy történet... s ha esetleg valami rossz dolog történne velük, hát elsírhatják bánatukat a férfinak, s ilyenkor elfeledkezhetnek minden búról és bajról... néha örökre. Retteg attól, hogy a Keeper megtalálja, ezért minél inkább kerüli a feltűnést.
Előtörténet:
1985-ben született Észak-Írország egy angol területen lévő falujában, Armoyban. A "The Ferns" névre hallgató kertvárosi övezetében cseperedett gyermekként egy felső-középosztálybeli családban. Ugyan nem milliomosként, de kifejezetten jómódban éltek, szülei csupán józan mértékben kényeztetették el. A kertvárosban rengeteg volt a fiatal pár, így több kölyökkel is együtt nőtt fel, már általános iskolában bandába verődtek, délutánonként egy terebélyes fa tetejére épített "csak fiúk" táblával ellátott, lécekből többnyire általuk összeeszkábált búvóhelyen töltötték idejüket. Ezen idő nagy részét azzal ütötték el, hogy régi ír legendákat meséltek egymásnak, ugyanis a ház kulcsát (és ezáltal a ház szabályhozó, akutális urának címét) mindig az őrizhette a következő összejövetel erejéig, aki a legjobb történettel tudta lenyűgözni a többieket.
Az évek teltek, a fiúk gimnáziumba kerültek, barátságuk pedig továbbra is töretlen maradt, ám az egyes történetek a kamaszkor felé tartva egyre inkább átalakultak horrorisztikus, szexuális tartalmú, netán a kettő keverékéből kotyvasztott borzadvánnyá. A kölyköknek mondhatni tökéletes gyerekkora volt, sok ártatlan rivalizálás, saját tesó-kódex, kimondatlanul kialakult hierarchia-rendszer és rengeteg apró csínytevés jellemezte őket. Általános iskolásnak sem voltak épp problémamentesek, ám a kamaszkor hormontúltengése már kifejezetten bajkeverőknek bélyegezte meg őket, ami a srácokat természetesen a legkevésbé sem zavarta.
A probléma ott kezdődött, amikor leérettségiztek. Az öt fős csapatból csupán 3-an tanultak tovább, egyikük szülői nyomásra külföldön, másikuk Dublinban, míg Declan Belfastban lett kollégista a Queens egyetemen, kreatív művészeti karon. A fiúk sokáig tartották a kapcsolatot egymással, ám az a nagy távolságokra való tekintettel egyre inkább meggyengült. Declan a tanulásba temetkezett, komolyzenei és hangszeres órákat is vett, igen jól megtanul játszani hegedűn és zongorán. Énekesi pályafutása rendkívül gyümölcsözőnek ígérkezett, a fiú kiemelkedően tehetséges és komoly hangsúlyt is fektetett előrehaladására. Nagy reményekkel telve végezte hát az egyetemet, melyet végül soha nem fejezett be.
A szünetekben mindig visszatért szülei házába, nyári munkaként a Gracehill House golfklubjában dolgozott, mint labdaszedő. Szülei megengedhették maguknak iskoláztatását, ám ezt csak akkor voltak hajlandóak teljes mértékben állni, ha fiuk felelős életet élt és a nyári szünetben összeszedte magának az egy évre szükséges zsebpénzt. Ezt a fiú meg is tette, ám a második év nyarán minden álma félbe szakadt.
Azon a nyáron örömmel tért vissza. Felkereste egy neves stúdió menedzsere, aki zenei-bandája egyik bárkoncertjén hallotta énekelni. Lehetőséget ajánlott neki, hogy egyfajta gyakornoki program keretében elkezdjen nekik dolgozni az egyetem utolsó éve alatt, s kilátásba helyezte, hogy ha a fiú befejezi tanulmányait, állandó szerződést kap. Declan minden álmát teljesülni érezte ezzel a visszautasíthatatlan ajánlattal, s azzal a tudattal, hogy kikövezett út vezeti a célig. A sors azonban másként gondolta.
Gracehill House az 1800-as években a Stuart család udvarháza volt. A Sötét Sövény névre hallgató Bregagh Road mentén ebben az időben ültették azt a bükkfa-sort, melyet a környék a mai napig tündéralagútnak hív. Ez a fasor azonban állítólag igazi kísértetjárta hely a legenda szerint néha egy titokzatos nőalak suhan végig az úton, és eltűnik, amikor elér az utolsó bükkfáig. Egyes vélekedések szerint a Szürke Hölgy egy közeli udvarházban meggyilkolt szolgálólány szelleme, mások úgy tudják, a Hölgy az út mellett fekvő, rég elfeledett temető sírjából kiszökött, nyugtalan lélek.
Egy késő este, mikor Declan épp hazafelé tartott a klubból, jó szokása szerint ezen a különös úton sétált végig. Amikor meglátta a Szürke Hölgyet... felébret benne a kölyöknyi szellem, mely nem engedte elszalasztani a lehetőséget, hogy utánajárjon a legendának. Végigkövette a szellemalakot a hosszú úton torkában dobogó szívvel, s az egyszer sem fordult meg, vagy adta jelét, hogy észrevette volna. Mielőtt a nő elérhette volna az utolsó bükkfát, a fiú megszólítótta, ám az alak nyomtalanul eltűnt.
Pontosan arra a helyre sétált, ahol a Szürke Hölgyet eltűnni látta. Meg akarta vizsgálni a jelenséget. Mielőtt - feladva a sikertelen küldetést - tovább lépett volna az utolsó fától, valami kinyúlt érte és megragadta. A sötétség fagyos szeretőként ölelte magához.

Az idő a feledésre való, azt mondják. De mi van azokkal, akiket egy örökkévalóságnak tűnő időn át az emlékek tárolóedényének használták?
Nyomokban emlékszik. Álmaiban. Nyomasztó, felzakltó képek végtelen sorozata, melyek után örökké zihálva, nyugtalanul, paranoid tévképzetektől lázasan, izzadtan ébred. Nagyon sok mindenre emlékszik és semmire sem igazán. Tudja, hogy pokoli volt. Hogy sokszor úgy érezte, szétszakad belülről, mert túl sokat töltöttek belé.
A fae aki rabszolgasorba kényszerítette, titokládának használta. Felruházta a képességgel, hogy kiszipolyozza másokból a fizetségként feláldozott emlékeket, hogy aztán - ha a fae úgy kívánta - zenét komponálva, énekszóval adja elő őket. Történetmesélő lett, az emlékek őre. Dísztárgy, kalickában tartott madárka, mely örökké énekelt és sok kósza utazót megigézett, hogy hangjával fogságba csalja őket.
Nem emlékszik arra a vándorra, akit akkor fosztott meg a feláldozott emléktöredéktől és nem emlékszik arra sem, miért éppen azt adta neki. A kiútról álmodott. Kiénekelte magát a kalickából és menekült. Emlékezett a lóra, akit egykor régen szintén megfosztott bizonyos emberi emlékektől. Tudta, hogy vissza akar térni. Emlékezett, hogy annyira akarta, hogy ez az akarás szabadulásának kulcsa lehetett.
Nem emlékszik a pokoli tortúrára, melynek során kijutott a ló hátán. Ideát már a Sötét Sövény útján ébredt éppen ott, ahol annak idején elrabolták.

Mikor Larseus elhagyta, hazamenekült, ám nem volt már hova. A család, amire emlékezett, nem volt többé. Miután az asszony belebetegedett fia elvesztésének gyászába, a szülők elváltak és elköltöztek, messze innen - senki sem tudta hová.
Nem mert a környéken maradni. Menekült. Amerre járt, segítő kezek nyúltak felé, de senkiben sem bízott igazán. Bármelyik kéz lehetett olyan, mely lerántja ismét. A hangjába szerelmesek lettek az emberek, hát nem beszélt. Az arcát fényképezni akarták, hát tetoválásokkal karcolta inkább. A jelenléte túl sok figyelmet fakasztott, hát elbújt a figyelő szemek elől az alvilág mocskában, immár Londonban.
Tavasz Királya is magának akarja. Kitartóan Az álmaiban keresi fel újra és újra, de ő nem látja benne a segítőt. Veszélyt lát. Azt a bizonyos Tündért a tevékenységek mögött. Retteg tőle, hogy ismét csapdába esik és kalickába zárják, de nem tudja elkerülni igazán. Néha dolgozik neki, néha meghúzza ott magát, de örökké, mindig csak menekül.

Végtelen történetet őriz magában, s egyre sem emlékszik igazán. De álmodja őket. És ha énekel, a hallgatóság zokog, örül és álmodozik anélkül, hogy igazán értené, miért. Túl sok a hang, az arc, az emlék. Inkább néma marad, csendes, árnyék a sötétben. Nem teljesen biztos benne, hogy nem őrült meg igazán.
Egyéb Információk:
- London külvárosában csapos egy ír pubban. Munkaadója egy idős, nyugdíjas fickó. Declan az emeleti vendégszobák egyikében lakik állandósítva
- Állandóan kerülgeti a Tavasz Királyát, s bár annak néha sikerül megkísértenie, még soha nem lépett esküre vele
- Nevet változtatott, a Declan Caine már felvett név, új személyazonossága Londonhoz köti Ír felmenőkkel
- A Fairy világa Psyren és Álomcsapda néven ismeri

Képességei:
Contracts of Dream:
• Pathfinder
"Az első és legalapvetőbb záradéka a szerződésnek, mely engedélyezi a tündérfajzatnak, hogy megjósolja a Sövény természetét egy bizonyos területen. A képesség képes megtalálni az üregeket, ösvényeket, átárókat a Faerie világba és onnan vissza, illetve a helyi Sövény egyéb részleteit, például hogy milyen goblin gyümölcsök nőnek benne."
Benefit: Siker esetén a felhasználó kérdést tesz fel arról, hogy egy bizonyos dolog létezik-e a helyi Sövényben és igaz választ kap.
Catch: Kihúz egy tüskét a helyi Sövényből és egy vércseppet fakaszt vele még azon a napon.
Cost:
Dice Pool: Wyrd + Intelligence

•• Forging the Dream
Benefit: Akár egy filmrendező, teljes mértékben megváltoztathatja az eseményeket és körülményeket/díszletet a célpont álomvilágában, még akkor is, ha nem része annak. Az egyetlen kikötés, hogy nem rendezheti meg a célpont halálát.
Catch: A célpont ágya mellett állva, vagy ülve, érintve annak halántékát
Cost:
Dice Pool: Wyrd + Wits
Unclassified Goblin Contracts:
•••The Blessing of Forgetfulness
Benefit: A felhasználó képes kitörölni egy emléket a célpont elméjéből.
Drawback: Az így kitörölt emlék a továbbiakban a felhasználót kísérti.
Catch: Arra használva, hogy a felhasználó olyan emléket töröljön ki a célpont fejéből, melyben a felhasználó elárulta a célpontot.
Cost: ●●○
Dice Pool: Wyrd + Manipulation - Subject's Composure
Kith (Darkling):
Nightsinger
Kith description: Music
Blessing: Haunting Nocturne
Blessing descrition: Glamour költésével tarthat egy előadást a választott zenei formában (Ének). (Spend Glamour, roll Perform + Wyrd vs Comp + Wyrd. Listeners gets -2 to Resolve, Empathy, Subterfuge until end of scene. Gains free Expression Specialty in a music form.)


Szakértelmei:
- Kiváló énekes
- Ügyesen hegedül és zongorázik
- Ért a barkácsoláshoz
- Anyanyelvi szinten beszéli az ír és az angol nyelvet

_________________

Noah Fischer [ reneszánsz ★ vámpír ★ adatlap ] Anton Mikhailovich Alistarov [ reneszász ★ X-diák ★ adatlap ]
Malakai [ végtelen háború világa ★ démon ★ adatlap ] Dorian Araton [ ékkövek birodalma ★ ember ★ adatlap ]
Egyéb: Klaus Randgris [ Ideiglenes Hydra kaland NJK ] Valentine Willows [ ideiglenes SHIELD kaland NJK ]
avatar
Noah Fischer
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 267
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Feb. 12.
Age : 32
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Noah Fischer
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by SYR on Pént. 22 Ápr. 2016, 14:33

Csodás Smile

A hétvégén nem igen leszek elérhető, a jövőhét elején várható a kezdés - addig kipuhatolom, hogy lehet-e új témákat nyitni, vagy miként szokták megoldani.
avatar
SYR
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 12
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Apr. 18.

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by Valdemar Seymour on Pént. 22 Ápr. 2016, 14:53

Körülnéztem ebben a témában ééééés ha jól látom ide egyszerűen csak nyitottak a többiek is egy topicot, az első postban információk és hadd menjen Very Happy

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/f115-helyszinek

_________________

Valdemar//Felix//Seryl

"indignatio principis mors est"
avatar
Valdemar Seymour
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 239
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Feb. 12.

Karakteradatok
Főkarakter: Valdemar Seymour
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by Thorhalla on Pént. 22 Ápr. 2016, 18:31

Jaja, csak nyitni kell egy topicot, nem kell kérvényezni semmit. A kaland címével kell nyitni, nagyjából ennyi megkötés van.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14270
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by Noah Fischer on Szomb. 23 Ápr. 2016, 14:19

SYR, majd annyi, hogy H-Cs kórház miatt lehet nem tudok majd olyan aktívan írni, de igyekszem!

_________________

Noah Fischer [ reneszánsz ★ vámpír ★ adatlap ] Anton Mikhailovich Alistarov [ reneszász ★ X-diák ★ adatlap ]
Malakai [ végtelen háború világa ★ démon ★ adatlap ] Dorian Araton [ ékkövek birodalma ★ ember ★ adatlap ]
Egyéb: Klaus Randgris [ Ideiglenes Hydra kaland NJK ] Valentine Willows [ ideiglenes SHIELD kaland NJK ]
avatar
Noah Fischer
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 267
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Feb. 12.
Age : 32
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Noah Fischer
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by Tyler on Kedd 26 Ápr. 2016, 12:17

Név: Adam Killian
Egyéb név(i): Nincs
Faj: Halandó (Később, Elemental)
Nem: Férfi
Személyazonosság: ismert
Születési helye és idő: 1986.01.16, New York, USA
Kor: 30
Család: Evelyn Scott-édesanya
           Killian Cormac-édesapa-elhunyt
Foglalkozás: világcsavargó, munkanélküli, alkalmi munkás
Testmagassága: 175cm
Testsúlya: 74 kg
Szeme színe: kékes zöld
Haja színe: zöld, kék, vörös
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel: számtalan piercing a fülében, szemöldökében, orrában és szájában
Egészségi állapot/ betegségek: Egészséges, dohányos - nem viszi túlzásba, napi 4-5 szál, leginkább a kávéhoz, alkoholhoz
Kártyalap: (Később)

Jellem: Leginkább a nyughatatlan, változó természet a jellemző rá, néha heves, máskor melankolikus, nyugodt, halk szavú, ugyanakkor erőteljes megjelenésű, nem keresi a bajt sosem, de ha az megtalálja megpróbálja szóban elrendezni a dolgot, aztán jön az erőszak. Nem retten vissza a verekedéstől, de nem szereti, keresi feltétlenül azt
Szívesen beszélget, ismerkedik másokkal ugyanakkor kevés embert enged közel igazán magához, az életmódjából kifolyólag értelmetlennek tartja, hogy mély barátságokat kössön


Kinézet:

Egy jómódú, politikailag befolyásos (és korrupt) amerikai családban született. Evelyn Scott fiatal egyetemista korában, egy angliai nyaralás alatt ismerkedett meg Killian ír apjával. Rövid néhány hetes románc alatt pedig teherbe is esett, a család  nem nézte jó szemmel, hogy egy ír csavargóval akarja leélni a lány az életét, így családi nyomás hatására elhagyta a férfit, mielőtt annak bármi baja eshetett volna.
Amint Killian megszületett az anyja egyre rosszabb lelki állapotba került, hiszen most vált nyilvánvalóvá a számára, hogy milyen is a családja tulajdonképpen. Depresszióba esett, majd a pohár fenekére. Törődött a fiával, amennyire telt tőle, de Killian tulajdonképpen saját magát nevelte fel. A család próbálta irányítani s míg ez ment gyerekkorában, kamaszkorában teljesen elvesztették fölötte az irányítást. A lázadás és kamaszkor hatására tele szúratta magát piercingekkel, mindig megbotránkoztató hajviseletet hordott - legalábbis a családja számára az volt - ennek ellenére azonban korántsem volt annyi baj vele. Az iskolában közepesen teljesített, a viselkedésével sem volt probléma többnyire, azt csak a családnak tartogatta, akik minden szinten megakarták szabni neki, hogy mit tehet és mit nem.
Ideig óráig azt is hitte, hogy felülkerekedhet rajtuk, azonban nem ismerte még őket igazából.
A viselkedésére való tekintettel, a családja, bezáratta egy magánkórházba, ahol folyamatosan teletömték különféle nyugtatókkal, míg a rokonoknak és mindenki másnak azt adták be, hogy pszichés problémákkal küzd -csak hogy ne essen csorba a család makulátlan felmenőin, karrierjükön és a politikai befolyásukon -
Többször is próbált megszökni, azon pillanatokban mikor a gyógyszerek kiürültek a szervezetéből, nem sok sikerrel. Majdnem egy évig volt itt, mikor valaki kiszabadította. Nem emlékszik sok mindenre, be volt gyógyszerezve. Egy hotelszobában ébredt, ahol készpénz és egy levél várta, rajta pedig annyi : Éld az életet, találd meg önmagad
Nem sok azt meg kell hagyni, de ennyi elég volt neki. A pénzből vett egy repülő jegyet Hollandiába és vissza se nézett....
Évekig alkalmi munkákból tartotta fenn magát, utazgatott Európában, soha nem maradt sokáig egy helyen. Néha rossz társaságba keveredett, főleg az elején, de valahogy mindig megúszta a dolgot, és később felismerte hogyan lehet elkerülni ezeket az alakokat. Találékony lett, leginkább fizikai munkákból tartotta fenn magát, de mikor mit talált. Könnyen és gyorsan ismerkedett noha közel senkit sem engedett magához, még így is akadtak szép számmal ismerősei szerte a világon, akiktől ha kellett simán tudott munkát szerezni. Az anyjára és a családjára már évek óta nem gondolt.
Élte az életét megkötések és megbánás nélkül amíg nem kapott egy levelet, amiben értesítik, hogy az apja meghalt és át kell vennie az örökségét, az apja házát, vagy amennyiben nem tart rá igényt, le kell mondania róla, de az ügy intézéséhez mindenképpen Angliába kell utaznia.
Összeszedte a kevés cuccát és elindult....

//Hűha, rem nem lett nagyon rossz, mert csak össze dobtam, meg igazából azért lett halandó mert nem igazán vagyok tisztában ezzel a világgal Very Happy viszont baromira érdekel ez a kaland Razz Szóval ha valami nagy probléma van akkor szóljatok és javítok Very Happy//
avatar
Tyler
10. szint - 22 kredit

Hozzászólások száma : 916
Hozzászólások régi : 1774
Korábbi szint/kredit : 12. szint - 30 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Join date : 2011. Aug. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Tyler Jackson
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by SYR on Kedd 26 Ápr. 2016, 16:57

Szerintem korrekt; tegnap nem tudtam foglalkozni az írással, majd ma nekiállok Smile
avatar
SYR
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 12
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Apr. 18.

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by Valdemar Seymour on Kedd 26 Ápr. 2016, 17:55

bounce bounce bounce

_________________

Valdemar//Felix//Seryl

"indignatio principis mors est"
avatar
Valdemar Seymour
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 239
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Feb. 12.

Karakteradatok
Főkarakter: Valdemar Seymour
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by SYR on Kedd 26 Ápr. 2016, 19:00

Megtörtént Smile

Tyler kis türelmedet kérem majd, ha nem gond..
avatar
SYR
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 12
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Apr. 18.

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by Valdemar Seymour on Kedd 26 Ápr. 2016, 19:18

:excited: Azta, in medias res Very Happy

_________________

Valdemar//Felix//Seryl

"indignatio principis mors est"
avatar
Valdemar Seymour
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 239
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Feb. 12.

Karakteradatok
Főkarakter: Valdemar Seymour
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by Tyler on Kedd 26 Ápr. 2016, 19:38

Semmi vész Wink
avatar
Tyler
10. szint - 22 kredit

Hozzászólások száma : 916
Hozzászólások régi : 1774
Korábbi szint/kredit : 12. szint - 30 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Join date : 2011. Aug. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Tyler Jackson
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by SYR on Csüt. 28 Ápr. 2016, 21:36

Emberek, először is bocs, a késlekedésért. Előfordulhat a jövőben is. :/

Másrészt: nyissak új témát a másik történet szállnak is- Tyler részére -, vagy menjen egy topicban párhuzamosan? Vagy ez utóbbi nagyon zavaró volna?
avatar
SYR
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 12
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Apr. 18.

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by Thorhalla on Csüt. 28 Ápr. 2016, 21:38

Egybe meséld, ha kérhetem Smile  Nézd meg más topicokban is, hogy miként megy a több szálas mesélés.

~ Xyz és abcd ~ (nevek, esetleg a helyszín)
reag...

~ ghj, klé ~
következő  személy(ek) reagja

És így tovább Smile Rendes játéktéren is így van a mesélés, így nem hiszem, hogy ez bárkit zavarna.

Szerk:
Elválasztónak ez a kép nyugotan használható:Kóddal:
Kód:
[img]http://i44.servimg.com/u/f44/12/24/63/41/00120.jpg[/img]


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 28 Ápr. 2016, 23:15-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14270
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by Valdemar Seymour on Csüt. 28 Ápr. 2016, 23:04

És nem is késtél :3 Engem nem zavar az, ha abban a topicban van, és külön reagok mondjuk fejléccel elválasztva, ha más idő-tempóban halad.
Ééés én elnézést kérek, de csak holnap tudok írni, ma sokat utaztam és eléggé elfáradtam, kellemes hétvégét :3

_________________

Valdemar//Felix//Seryl

"indignatio principis mors est"
avatar
Valdemar Seymour
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 239
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Feb. 12.

Karakteradatok
Főkarakter: Valdemar Seymour
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by Noah Fischer on Csüt. 28 Ápr. 2016, 23:24

Részemről is rendben, engem biztosan nem zavar. ő.ő

_________________

Noah Fischer [ reneszánsz ★ vámpír ★ adatlap ] Anton Mikhailovich Alistarov [ reneszász ★ X-diák ★ adatlap ]
Malakai [ végtelen háború világa ★ démon ★ adatlap ] Dorian Araton [ ékkövek birodalma ★ ember ★ adatlap ]
Egyéb: Klaus Randgris [ Ideiglenes Hydra kaland NJK ] Valentine Willows [ ideiglenes SHIELD kaland NJK ]
avatar
Noah Fischer
3. szint - 8 kredit

Hozzászólások száma : 267
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Feb. 12.
Age : 32
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Noah Fischer
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: Changeling: the Lost

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.