Hine Nui Te Po

Go down

Hine Nui Te Po Empty Hine Nui Te Po

Témanyitás by Hine Nui Te Po on Szomb. 12 Nov. 2016, 20:23

Hine Nui Te Po 1928348-madame_xanadu


Adatok:

Név: Lorelei Sable-Alfsen
Egyéb név(i): Lori, Hine Nui Te Po
Faj: ember (varázsló/avatár)
Nem:
Jellem: ember-párti
Személyazonosság: nyílt
Születési helye és idő: 2009. augusztus 19, Wellington, New Zealand
Kor: 18 év
Család:
apa: Jeremiah Sable (Wellington, New Zealand, nem tartja a kapcsolatot)
anya: ismeretlen nő,“ Alise Alfsen”, vezetéknév eredete
Foglalkozás: természetfotós, virág és lepkegyűjtő, fotóművész
Testmagassága: 181 (cm)
Testsúlya: 65 (kg)
Szeme színe: kék
Haja színe: fekete
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel: új zélandi akcentus
Repülési sebesség: 60 km/h
Egészségi állapot/ betegségek: a késő pubertánskor jellegzetességei (pattanások, zsírosodó haj) teljesen egészséges

Életrajza:

Lorelei Sable-Alfsen félárvaként látta meg a napvilágot Wellingtonban, Új-Zélandon. Édesapja egyedül nevelte. Apja magyarázata szerint édesanyját betegség vitte el nem sokkal a születése után, így Lorinak édesanyjáról egyetlen mosolygós fényképe maradt. A felbolydult, megtébolyult világ, amibe született kegyes volt hozzá, mert az űrlényekkel, istenekkel, természeti csapásokkal tarkított világban Új-Zéland szó szerint és elvonatkoztatott értelmében is a nyugalom szigete volt.Lorelei a tipikusan kislányos kislány volt, a babázós-csacsorászós típus, aki szeretett rajzolni, csoportban dolgozni, énekelni, és szép ruhákban tetszelegni az őt körbevevő világ körül. Bár néha érte inzultus azért, mert az anyja elhagyta őt, és gyakran siránkozott amiatt, hogy neki nincs, ami a világ többi részének természetes, de ezen szomorúságát mindig is gyakran feledte. Új Zéland egy prosperáló ország volt az ő gyermekkorában, még a szegényebb családok is könnyen megengedhették maguknak a heti rendszerességű luxust: amelyik szülő akarta moziba, vidámparkba, játszóházba vihette a gyermekeit, az alsóbb rétegek.Jeremiah nagyon szerette a lányát, és bűntudat gyötörhette, mert nagyléptékben igyekezett túlkompenzálni azt, hogy a lányának nincsen anyja. A fotón kívül kerülte a témát, és csak pozitívan emlegette Alise-t, de ezek a történetek felületesek, és rövidek voltak. Nem volt házassági gyűű, hiányzott az esküvői ruha, és a digitális korban szinte lehetetlenül kevés fotó maradt fenn a nőről, és Lorelei sokáig csak annyit tudott az édesanyjáról, hogy hogyan hívták, és hogy biológus volt a szakmája, és szeretett fényképezni. Minden egyes információmorzsa, rejtély, ami elcsepegett Lorihoz, fokozta az érdeklődését és rajongását édesanyja felé. Lori sok dolgot beleképzelt édesanyjába, ami egy gyermektől kitelik: édesanyja volt a legszebb és legokosabb sosemvolt személy az életében. Inspirációt merített az anyja elképzelt tetteiből és bátorságából, ötletes megoldásaiból, és ugyanazokat a hobbikat kezdte el űzni, mint a nő, aki otthagyta.Lori mindezek mellett impulzív gyerek volt, és bár nem volt kifejezetten különleges tehetsége édesanyja volt szakmáihoz, de ügyetlennek sem bizonyult. Ahogy véget értek az óvodás évek, és elkezdődött az elemi iskola, szobájában csak szaporodtak a természetfotós könyvek, a NatGeo magazinok. A játékfényképezőgépet felcserélték az igaziak, és a gyerekeknek szóló képes ismertetőkönyvek mellé szépen lassan becsempésződtek azok a könyvek, amik már valódi tudást adtak a fotózásról, madárlesésről, lepkegyűjtésről az érdeklődőeknek.


Lori nyolc éves lehetett, amikor a világgal hirtelen fordult egyet a szekér. A már egyre nagyobb kislány nem vetkőzte le gyermeki megérzéseit másokkal szemben, gyakran az utca közepén jelentette ki emberekről hogy furák, vagy a leghétköznapibb tárgyakra és helyszínekre, hogy “ez a hely érdekes”, “ez  a víz gyógyít”, “itt bizonyára tündérek laknak, azért ilyen”. A lány megérzései, bár ki voltak színezve, és a tündéreket is a gyermeki képzelőerő költötte, gyakran meglepő pontossággal hibáztak rá a valóságra. Ahogy az AIM cég a világon egyre jobban előtört, a mutánsoktól való félelem is egyre erősödött a társadalomban. Ezek eredményeként – bár Új Zéland toleráns lakossága hangosan ellenezte – bevezették a mutáns regisztrációs törvényt. Jeremiah-nak feltűnt, hogy a lánya szerint fura emberek vagy nyíltan, vagy titokban mind mutánsok, így fölvetődött benne a gyanú, hogy lehet, hogy a lánya is az, hogy így megérzi őket, így elvitte őt szkennelésre biztos ami biztos alapon. Lorelei semmit sem értett az egészből, az édesapja meg egyszerre nyugodott meg, és lett zaklatottabb, hogy a lány nem mutáns. A férfi hosszas magyarázkodásokba kezdett a lányának, hogy megértesse vele hogy mik azok a mutánsok, miért kell őket regisztrálni. A lány bár sokat nem értett az egészből, annyit azért kiérzett apja idegességéből, hogy nem csak azért lett ellenőrizve, mert néha megérzései vannak a “fura emberekkel” kapcsolatban, hanem ennek valami köze lehet az édesanyjához is. Apja zavaros magyarázataiban édesanyját egyszer “az éjszaka királynőjeként” emlegette, és homályos utalásokat tett arra, hogy az anyjának is voltak hasonló megérzései, bizonyára tőle örökölte ezeket.
Loreleinek több sem kellett. Új Zélandon, és a polinéz-mikronéziai szigetvilágokon az éjszaka királynője egy közismert mitikus alak, és mesék gyakori szereplője. Hine Nui Te Po, a sötétség és alvilág királynője mesétől, írótól, forrástól függően kedves megnyugtató anyuka, aki fogadja az emberek haláluk után, gonosz boszorkány aki a mesék hőseit zaklatja, és ezer és ezer formában van interpretálva az érdeklődő olvasók számára, így könnyű belelátni bármit, amit akar az ember. Lorelei is a saját vágyait látta meg: nemcsak, hogy ő különleges, hanem az anyja is, ráadásul anyja lehet, hogy azért rejtőzködik, mert az éjszaka királynője (és csak akkor van ébren, amikor Lorinak már aludnia kell). A magyarázatok száma végtelen, de egy biztos: az anyja még meg kell legyen valahol, hiszen a nagy Hine Nui Te Po nem halhat meg holmi betegségben.


Azonban az AIM nem tétlenkedett, és minden idők egyik legnagyobb katasztrófáját szabadította fel a földön Loki Laufeyson mesterkedéseinek köszönhetően. A katasztrófahullám az egész világon végigsöpört, beleértve az eddig oly békés Új Zélandot is. Az óceánok egész szigeteket nyeltek el, és a Föld lakosságának jelentős része elpusztult. Bármilyen ember csak a csodának, szuperhősöknek, isteneknek köszönhetően élte túl az egész szituációt. Itt nem csak Lori, de az apja is magatehetetlen gyermeknek érezte magát, ahogy óriási földhalmok tűntek el, városok lettek az enyészeté és pusztulásé. Eltántek a barátok, ellenségek, osztálytársak. A kormányok minden erejüket bevetve próbálták menteni a civileket, de szinte mindhiába. Új Zéland mint ország effektíve megszűnt létezni, és csak azok élték, élhették túl ezt a kataklizmát, akik elég kapcsolattal, elég erőforrással, és szerencsével bírtak. Lorelei és apja csak ketten voltak, és elég gazdagok ahhoz, hogy az Ausztrália felé tartó mentőhelikopterek egyikébe beférjenek. A katasztrófa a mentőhelikoptereket sem kímélte, hisz azok, akik az életükért menekültek, nem mind jutottak biztonságba. Szerencsére Ausztrália kiterjedése elég nagy, és Loki ellenségei elég erőt gyűjtöttek ahhoz, hogy az egykorvolt börtönkolónia valamelyest intakt módon megússza, azonban a kavarodásnak köszönhetően Lorelei és édesapja elszeparálódtak egymástól. A káoszban és fejetlenségben Lorelei egyedül maradt, és csak anyja nem létező hősi tettei és isteni mivolta tartotta benne a lelket, hogy majd eljön érte, majd kihúzza a slamasztikából, majd jobb lesz.


Lorelei-t talán ténylegesen utolérte volna a vég, ha a megfelelő időben a megfelelő személy nem veszi észre, nem érzi meg a jelenlétét. A Loreleiben szunnyadó mágikus erők felkeltették az érdeklődését a mentésben segédkező varázslóknak, Watoomb követői misztikus adeptusok, akik hatalmukkal képesek az időjárást befolyásolni, de erre a katasztrófára még ők sem voltak, ők sem lehettek felkészültek. Az ausztráliai székhelyű varázslókör a katasztrófát elhárítani nem tudta, de a kármentésben segédkeztek, és a civilek között mozogva sebeket gyógyítottak, és csodákat tettek annak érdekében, hogy a Bukás maradék túlélője ne vesszen oda. Ennek a misztikus rendnek az egyik tagja vette észre az apjától elszeparált egyedüllévő, kétségbeesett síró kislányt, aki szintén bír valamiféle különleges mágikus kisugárzással, szunnyadó erővel. Watoomb követői adtak új otthont a lánynak az elkövetkezendő nehéz évekre, és maguk közé is fogadták, hogy tanítsák, mesterei és mostohaszülei lettek a lánynak.Lorelei úgy gondolta, hogy immáron nem képes viselni régi élete nevét, és következetesen Hine Nui Te Po-ként, mesehőseként, példaképeként, és vizionált szülőjeként mutatkozott be a többi varázslónak. A gyermeket még nem igazán merték varázsolni tanítani, és volt elég munkájuk így is. Rendes iskolába járatták, és igyekeztek rendes életet adni neki, de sokat meséltek neki a misztikus tanokról, hogy milyen mentalitással kezelje őket, hogyan tanulja meg tudatosan irányítani a különleges érzékeit, és ezt hogyan fordíthatja az emberek javára.


Immáron Hine a Bukás utáni visszaállításaiban az új papírjait is erre a névre kérte. Mágikus fókusza gyermek lévén lassan erősödött, de anyjához hasonlóan jó érzéket mutatott a növények irányításához, illetve Watoomb követői szignóvarázslatukhoz hasonlóan a szél formázására és irányítására tanították a lányt. Bár a katasztrófa után valamivel a Bukásban meghaltak visszatértek pusztulásukból, Hine nem érzett késztetést arra, hogy apját megkeresse, hisz bizonyára a férfi halottnak gondolta, és úgy gondolta, hogy ez a mágikus világ, meg az, hogy ő belecsöppent, csak még több aggódást váltana ki szülőjéből. Hine annak ellenére, hogy egyfajta sajátos izolációban tengette napjait, értesült a világ nagy eseményeiről. Az USA meghasonlott és háborúba kezdett, és még az istenek is háborúba kezdtek saját magukkal. Apokalipszis visszatért, és New Yorkban démoni erők terrorizálták a népet. De bármily nagy támadás, vagy csapás is érte az embereket, mindig volt valaki vagy valakik, akik felálltak hogy védjék a gyengéket, és oltalmazzák a rászorulókat, ahogy az ausztrál varázslók a lánnyal is tették.Hine úgy gondolta, hogy neki is New Yorkban kell lennie. Ha van lehetősége megtalálni az anyját, közel lenni az események sűrűjéhez, és hatással lenni a világra, akkor az a szuperhősök és istenek városa, ahol a Bosszú Angyalai székelnek, ahol annyi minden történik, és ahol annyi segítőkézre van szükség. Ha meg lehet akadályozni, hogy a Bukáshoz hasonló dolog történjen újra az egész világgal, akkor azt - emberként - ott lehet megtenni.


Az unalmas ausztráliai hétköznapok is egyre folytogatóbbá váltak a különleges képességekkel bíró forró vérű kamaszlánynak, így nemsokkal a tizennyolcadik születésnapja után hirtelen vezérelt ötlettől megszállva egész egyszerűen megszökött. A “szökés” erős kifejezés, hiszen senki sem tartotta vissza, de ahogy mindenét elvesztve érkezett ausztráliába, úgy mindenét hátrahagyva is hagyta azt maga mögött. New Yorkba mint bevándorló érkezett, munkahelyi zöld kártyával. A National Geographic Institute-nál pályázaton nyert fél éves zöldkártyát, ennyi ideje van, hogy az amerikai kontinensen dolgozva kiérdemelje a további ottmaradás lehetőségét. Hine fotóstehetségét kamatoztatva töltötte első három hónapját a városban. Természetfotókat készített, újságcikkekhez épületeket és rendezvényeket örökített meg digitális formában, és az internet örvendeztetésére blogot ír a városban található apróbb mágikus anomáliákról. Egyik ilyen nyomozása során talált egy apróbb padláslakást a Bronxi párszintes bérházakkal tarkított, a Bukást túlélt épületek egyikében, ami valahogy téren kívül létezik, örökre megőrizve a huszadik száza eleji stílust. A lakás minden bizonnyal egy misztikusé, egy varázslóé lehetett régen, mára azonban teljesen lakatlan. Egy picike szoba-konyha-fürdőszoba, amibe csak a megfelelő mágikus képzettségek birtokában lehet bejutni, és a nem beavatottak számára nem is létezik igazán. Nem foglal helyet az épületben, és az ablakai olyan szögből néznek az utcára, ami ellentétes a tér reguláris felépítésével. Ideális búvó és gyakorlóhely a fiatal Hine számára. A száz évesnek kinéző bútorok, csipketerítők, és ón étkészletek romantikus egyhangúságát eddig még csak cserepes növényekkel tudta megtörni. Áram híján blogot szerkeszteni, mobiltelefont tölteni, internetezni plázákban, wifi-spotoknál szokott.


Álmai és vágyai szerint a következő időkben befuthat mint természetfotós vagy akár művész-fotográfus, és misztikus tanulmányaiban is előre tud lépni majd, nomeg kiérdemelheti a további maradást New Yorkban.
[ folyt köv. ]


Képességei:
Finom eklektikus kézmozdulatokkal, mágikus szimbólumok levegőbe rajzolásával varázsol.
Mágiaérzékelés
Időjárásmágia: repülés (részmágia) – a szeleknek parancsolva képes 60km/h-val repülni
Természetmágia: növények irányítása (részmágia) – Képes a növényeket korlátozott számban és méretben animálni, mozgásra bírni (lábra tekeredő különösen otromba aljnövényzet, ággal pofozó fa, stb)

Szakértelmei: művészi érzékű fotózás, blogszerkesztés, természetjárás, elméleti mágia, táncolás, maori nyelv.

Privát előtörténet véleményezést kérsz: nem

Megjegyzések:


A hozzászólást Hine Nui Te Po összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 14 Nov. 2016, 20:53-kor.
Hine Nui Te Po
Hine Nui Te Po
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 3
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Nov. 11.
Age : 30

Karakteradatok
Főkarakter: Hine Nui Te Po
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Hine Nui Te Po Empty Re: Hine Nui Te Po

Témanyitás by Thorhalla on Vas. 13 Nov. 2016, 09:38

Elolvastam eddig.
"ahol az Olümposzi isteneket meg lehet látogatni" - ez csak pletyka bizonyos körökben, hogy ők azok, nincs rá bizonyíték Smile
Csak annyit tudni, hogy mindenféle mitológiai lénynek kinéző lényeket foglalkoztatnak Smile

Bocsánat, hogy kötekszem, felnőtt karinál nem tenném, de a karid roppant fiatal. Hogyan szerzett hamis papírokat, hogy NY-ba szökhessen, mi több, hogy szerzett vízumot?
A NY-ak a katasztrófák ellenére is szeretnek NY-ban lakni, mert tudják, hogy hamar megoldják a helyzetet és megszokták. Ironikus, de évek óta így van mesélve.

Ami a lakást illeti specifikáld kérlek, hogy merre van, mert NY 99%-a elpusztult a Bukás során, vagy akkor kellett lebontani őket, amikor a teljes várost újraépítették a Köd eltűnése után. (kb maximum Brooklyn kellős közepén, ami messze van bármilyen víztől a családi házak, vagy 1-2 szintes régi bérházak maradtak meg)

Eddig ennyi Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Hine Nui Te Po Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14458
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Hine Nui Te Po Empty Re: Hine Nui Te Po

Témanyitás by Hine Nui Te Po on Szer. 16 Nov. 2016, 18:25

Megtörténtek a kért változások Smile
Hine Nui Te Po
Hine Nui Te Po
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 3
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2016. Nov. 11.
Age : 30

Karakteradatok
Főkarakter: Hine Nui Te Po
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Hine Nui Te Po Empty Re: Hine Nui Te Po

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 16 Nov. 2016, 18:38

Így elfogadva.
700$ kezdőtőkéd van, egy adatlapot még írj és mehetsz is játszani.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Hine Nui Te Po Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14458
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Hine Nui Te Po Empty Re: Hine Nui Te Po

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.