Kronológia

Go down

Kronológia Empty Kronológia

Témanyitás by Rhyssa Edaara Quillan on Hétf. 03 Júl. 2017, 16:51

Kronológia:

ME: Megérkezés előtt
MU: Megérkezés után


ME:
~ 1 milliárd évvel ezelőtt
- A Kék Főnix betért a galaxisba és csapdába esett a manapság Égi fény-nek hívott csillagködben. A csillagköd létrejötte, ettől kezdve 15.000 évente próbál feltámadni a főnix, de a ködben rejlő energiák újra és újra széttépik.
~ 1,5 millió éve.
- A Celestialok létrehozták az itteni örökkévalókat, az Aipert, a Földi örökkévalók mintájára, de a kísérlet messze nem érte el a várt sikert, így kudarcnak tekintették
- A Celestialok távozása után a nagyjából 10.000 fényév (~ 3300 parsec) távolságú csillagködben megannyi bolygón jön létre értelmes élet
- Az Aiper-ek szépen lassan visszasüllyednek előember szintre
1,5 millió – 11.000
- Ezen időszak alatt az Aiper többször került a kihalás szélére a fejlődésük végtelenül lassú volt, és nagyjából a 20.század közepén lehettek, amikor a kree-k megérkeztek
- A többi bolygón, holdon is sok száz értelmes faj jött létre, valószínűleg egyedülállóan sok egy ekkora régióban. Ezek közül ennyi idő alatt nagyon sok kihalt, eltűnt, újak fejlődtek ki stb. Egy sem ért el még a csillagközi utazáshoz.
- A nagyon magas kihalásnak az oka többek között a Főnix Erő is, nagyon sok fajt kergetett őrületbe és pusztították el magukat.
- A Birodalom előtti időben a Csillagköd nagyját a Rakata Birodalom uralta egy Erő alapú Birodalmon keresztül, de a Birodalmuk összeomlott és a faj szinte teljesen eltűnt pusztán romokat hagyva hátra az utókornak
11.000
- A Szerencse Csillaga hajó lezuhan az Aiperek anyabolygóján a Korriban-on.
10.998
- A túlélő kree-knek sikerült az aiper legerősebb csoportjait/klánjait a saját oldalára állítani
10.995
- A kree-k elfoglalták a bolygót és az ő irányításuk alá került
10.975
- 20 év alatt sikerült a saját technológiájuk maradékával technológiai forradalmat elérni a Korriban-on, eljutni a holdakig, de tovább nem.
10.974
- A kree-k rájöttek, hogy a teljes csillagködöt egy folyamatosan feltámadó és meghaló Főnix ereje teszi különlegessé
10.900
- Sikerült megépíteni az első olyan hajót, ami elhagyhatta a naprendszert
- A kree tudósok kísérletezni kezdtek, hogy miként tudnának tovább életben maradni (a Főnixerőn is kísérleteztek)
10.890-600.
- Ezen idő alatt zajlott a csillagköd benépesítése és kolonizálása, vannak olyan bolygók, holdak, amiket többször kell, mert a háborúk miatt elpusztult, vagy elnéptelenedett.
10.800
- A kree-örökkévaló keverékből álló faj megkapja az Urdrarr (a helyi sith) nevet.
- Az utolsó előtti eredeti kree is életét veszti, az utolsó tisztavérű  Ta-Renn maradt
- Az utolsó életben maradt eredeti kree Ta-Renn császárnak kiáltja ki magát, létrejön a Birodalom
10.800-10.700
- Ta-Renn, avagy a Császár kutatásokat folytatott olyan helyeken, ahol erős Főnix Erő jelenlét van és sikeresen megalkotta az Urdrarr mágiát és alkímiát (sith mágia)
10.698
- Ta-Renn fizikai teste elpusztul, azonban a megtanult rituálékkal képes volt energialényként létezni, vagy éppen más személyeket száll meg természetellenesen hosszú életet adva az adott gazdatestnek annak haláláig.
10.500
- A Birodalom terraformálja és kolonizálja Dromund Kaas-t és mivel a Korriban a sötét oldal fonja körbe teljesen, a császári udvar és a Birodalom kormányzata is Dromund Kaas-ra költözik.
10.499
- Dromund Kaas lesz a Birodalom fővárosa
10.000
- A Birodalmiak eljutnak a csillagköd „keleti” (a képen keleti rész) és kolonizálják Corsucant-ot
9.998
- Eljutnak az Ismeretlen Régiók határáig, azonban semmilyen szenzorral sem képesek azon régiót vizsgálni, sem bejutni oda.
9.800
- Elkezdik a Birodalomban gyűjteni azokat, akik fogékonyak a Főnix Erőre (avagy Misztikumra), Korriban-ra szállítják őket, ahol elkezdik kiképezni őket
- A Birodalom rátalál az egyik holdon egy óriási meztelen-csigára hasonlító fajra, akik később szinte a teljes alvilág felett uralkodnak majd
9.500
- A későbbi Köztársaság területén egyre nagyobb elégedetlenség kezd kibontakozni a Birodalom ellenében
9.495-9.200
- Az Első nagy háború, aminek a végére a létrejön a semleges alvilági terület, ez volt az ára annak, hogy az alvilág ne támogassa a Köztársaságot a háborúban, így semlegesek maradtak, a Birodalom pedig jobb híján lemondott a területekről
- A Köztársaság nagyobb részt volt képes kihasítani a Birodalomból és majdnem eljutottak Dromund Kaas-ig
9.493
- Több bolygó sikeresen elszakad a Birodalomtól és létrejön a Köztársaság, Coruscant lesz a főváros
9.490
- Létrejön az Őrzők Rendje (Jedi Rend), ők is a Főnix Erőre fogékonyakat gyűjtötték és képezték, csak éppen nem a sötét oldal hatalmára oktatták a tanoncokat, hanem a világos oldal használatára.
9.100-600
- További háborúk, az alvilág képes volt a függetlenségét továbbra is megőrizni, bár volt, hogy ők is vesztettek, vagy szereztek területeket.
- Hol a Birodalom, hol a Köztársaság áll jobban, a határok folyamatosan váltakoznak
5.99-150
- Egy átmeneti hosszabb „békés”, sokkal inkább hidegháborús helyzet, itt-ott összekap a két oldal, de egyik sem provokálja ki azt, hogy újabb háború legyen
- Ezen időszakban nem kolonizáltak újabb bolygókat, hanem a meglévőket stabilizálták a hosszú háború után
149-0.
- Újabb hosszabb háború, aminek az eleje Köztárasági fölényt mutatott, de a végén a Birodalom a Köztársaság jelentős részét elfoglalta.
- A Köztáraság kénytelen a Kartellek Tanácsához fordulni és szövetségre lépni velük.
- A kényszerű szövetség révén visszatudják foglalni a 13-as és 14-es szektort teljes egészében. Valószínűleg további területeket is sikerült volna, ám valami közbeszólt.
15.
- Mandaloriai-Jedi háború, ami végül mészárszékké változott. A jedik nyerték meg elég nagy áldozatok árán, megannyi mandaloriai harcos hullott el, klánok kerültek kihalás szélére.
- A háború végén a Mandaloriai birodalom végérvényesen elkötelezte magát a Birodalom oldalán és szövetségre léptek velük.
10.
- Cithe a későbbi főadmirális a teljes vereségből hozza vissza a Birodalmi flottát és néhány hónap alatt elfoglalja a teljes 9.szektort és több száz év után újra Birodalomhoz csatolja azt.
- Az ekkortól kezdődő időszakot a Fellegvár Csillaga megérkezéséig hívják a "Háború Végnapjai"-nak.
- A Havoc Squad szinte teljesen megsemmisül, ekkor kerül Sokol parancsnok irányítása alá, aki újraszervezi a legendás alakulatot
8.
- Lord Xeth, a Sötét Tanács tagja, Keth Tye E’ron néven beépül a Jedi rendbe
0.
- A Fellegvár Csillaga lezuhant a Yavin 4-en.
- A háború félbemarad a lezuhanás után, noha nincs tűzszünet, egyik fél sem támadja a másikat, mindenhol fegyverszünet jön létre szerződés nélkül.
- A Birodalmiak begyűjtik az összes kree holttestet a Fellegvár Csillagáról és titokban új genetikai programot indít a császár, hogy újabb urdrarr vérvonalakat hozzanak létre.

MU:
1.
- A Fellegvár Csillagán utazott személyek által nyújtott fenyegetettség miatt tűzszünet jön létre a Birodalom és a Köztársaság, illetve velük szövetséges Kartellek között.
- Létrejött a Független Rendszerek Szövetsége.
- Az a térképi állapot, ami a topicban látható.
2.
- Elkezdődött a hidegháború
- Napjaink, innen indul a játék.

_________________
Mesélői, Sith birodalom, Köztársaság, Hutt kartellek/alvilág, FRK/FRSz, Chiss fennhatóság, Mandaloriai Birodalom, Örök Birodalom
Fontosabb és érdekesebb hírek/kalandok: Információk és szabályzat, Zajló kalandok, Kalandok és keresők, Műhely dolgok
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Kronológia Zyb0YuU
Rhyssa Edaara Quillan
Rhyssa Edaara Quillan
Lil'SW KM

Hozzászólások száma : 3043
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 81
Join date : 2017. Jun. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Little SW

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3658-rhyssa-edaara-quillan-eron http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Kronológia Empty Re: Kronológia

Témanyitás by Rhyssa Edaara Quillan on Csüt. 28 Dec. 2017, 16:22

Már a játéktéren történő dolgok (zárójelben az érintett kaland/előtöri/stb. szerepel)

2.
- A Czerka-részvénytársaság kifejlesztett a három frakció vezetőinek tudtával titokban egy olyan hallucinogén drogot, ami irányított hallucinációt képes létrehozni, mindezt tesztelték és az erőhasználókon is olyan hatása van, mint egy átlagos személyen. (Hidegháború 1: Czerka-részvénytársaság)
- Keth Tye E’ron jedi lovag befejezte a küldetését a Köztáraságban és visszatért a Birodalomba. Ott pedig visszatért a rendes „munkájához”, ami a Sötét Tanács egyik tagsága, Lord Xeth néven, ő a Hírszerzési szféráért felelős nagyúr. (Rhys előtörténete)
- A Jedi tanács kiadta a keresést Keth Tye E’ron lovag felkutatására, mit sem tudva arról, hogy a férfi, aki az elmúlt tíz évet velük töltötte valójában egy Urdrarr nagyúr. (Rhys előtörténete)
- A hutt űrben az utóbbi időben egyre gyakrabban támadnak meg kereskedelmi hajókat ismeretlen kalózok. Több tucat zsoldos, harcos, katona, erőhasználó ment, hogy utána járjanak mindennek. (Ahol az út véget ér)
- Lord Hiuval személyesen küldött egy csapatot egy igencsak fontos küldetésre. A feladatuk az volt, hogy jussanak el a Hylarin bolygóra, ahonnan megannyi aiper DNS mintát és embriót lopjanak el, amennyit csak tudnak. (Hidegháború kettő 2: Az új hajnal)
- Többen egy felhívásra jelentkeztek, ahol ősi rakata leleteket kell gyűjteni, amik az utóbbi időben nagyon sokat érnek. Ezért el is utaztak a Lehon bolygóra, avagy a Rakata Prime-ra, hogy eleget tegyenek a feladatnak. (Hidegháború kettő 2: Az örök nappal)
- A Dathomir bolygón tudósokat támadtak meg a helyi őslakosok, így Ravohra szentárnőt és két jedit Tefle-t és Morwent küldték, hogy vizsgálják ki az ügyet. A bolygón csatlakozott hozzájuk Kor és Miin is, akik épp ott tartózkodtak. (Hidegháború kettő 2: Az éj leányai)

3.
- A korábbi Alderaan-i akciója után Ingrid L’lerim birodalmi ügynököt Coruscantra küldik, hogy az Alderaan-i dezertőrt megtalálja és vigye vissza a Birodalomba. (Van data, nincs data II.)
- Zerae-t, Torment és Rhirt-et az Ord Mantell nevű birodalmi előőrsre küldik, hogy kinyomozzák azokat a furcsa eseményeket, amik itt zajlanak. Dezertálás, hajók eltűnése… (Hidegháború 3: Árulók közt)
- Örök hírnév és dicsőség, hatalmas veszély, csempészút? A Kessel Run mindig is a legveszélyesebb volt, Qui, Turvik, Srir, Fiwi és Belta ezen az úton próbálják a fűszert eljuttatni a Kessel-ről a Mandaloriai birodalomba. (Hidegháború 3: Kessel Run)
- Morwen megkérte Miin-t, Kort és egy padawant Cesurt, hogy menjenek el a Birodalom uralta Arkinnea bolygóra és a romos jedi templomból, ha tudják hozzák el az adatbázist. Remélhetőleg ez közelebb viszi őket E’ron lovag megtalálásához. (Hidegháború 3: Árnyak közt)
- A Kessel Run végigvitele után kiderül, hogy ezt az utat mostantól még veszélyesebb megcsinálni, mert ismeretlen támadók elpusztították az ott levő birodalmi hajókat is. (Hidegháború 3: Kessel Run Epilógus)
- Az Ord Mantelli ügy szerencsésen zárult, aminek a végén a Szellemhadtest két embere válaszadás nélkül távozott, az ősi lelet pedig elpusztult, ami a gondokat okozta Így az is kiderült, hogy valódi árulás nem történt csak egy urdrarr/sith részéről (Hidegháború 3: Árulók közt Epilógus)
- Az Arkinnea bolygóról sikerült az adatokat ellopni és Miin még dezertálásra is rávette az ott levő rohamosztagosok egy részét. Akik maradtak, azokat nem sokkal később Lord Xeth személyesen végezte ki és adott ki körözést a dezertálókra és azokra, akik megszöktették őket. (Hidegháború 3: Árnyak közt Epilógus)
- Kirageen és Kaylyn a főadmirálisnak kezdenek dolgozni (Új munkahely)
- Az Ossus nevű bolygón - ahol mind3 frakció közösen van jelen - kitört az élőholt járvány. A csapat, akik odamentek sikeresen felszámolták és még ellenszert is kaptak, amivel életben maradtak. (Egy kaland: Közös munka)
- Quillan százados Aeyaj'gamu padawan egy birodalmi bolygóra, a Ruusanr-a szöktek, ahonnan egy rejtélyes alakváltó segítségével jutottak ki. Rhyssa Lord Xeth tanítványa lett. (Lord Xeth nyomában)
- Lord Xeth egy hosszú riutálé végén kettőbe tépte a saját lelkét, kiszakítva magából Keth-t. Így ettől kezdve a sötét nagyúr és Keth Tye E'ron jedilovag külön létezik. (Rhyssa bővítése)
- A Jabiim-on két sith tanonc, Grei Tefle és Such Traves megtalálták a Rettegés Mestereit, miközben a bázison Rhirt Trakk hadnagy megismerkedett egy sith orgyilkos nővel a nyomozása során. (Hidegháború 4: Rettegés)
- A mando területen levő Nakar'tuur űrállomáson egyre több a rejtélyes lopás, Fiwi és Claye rájöttek, hogy egy csapat menekült defel volt a vétkes, akiket ki is menekítettek ezek után a Tundra. (Hidegháború 4: Szellemek)
- A jedik és Miin tárgyalni érkezett a Bespinre, az ügyet katasztrofálisan ugyan, de megoldották, egy sith orgyilkos/merénylő pedig végzett Caryeth-el, ami elindította Jivi mélyrepülését. (Hidegháború 4: Kétségek)
- Rhyssa megmenti a rejtélyes alakváltó (Akmul/Aerith) és az egyik hadnagya (Kiera) segítségével Keth-t az Aing-Tii bolygóján és hazaviszik a Köztáraságba. (A Jedi visszatér)
- Az N'Zoth bolygón a három legjelentősebb frakció egymással küzdött, illetve segítették egymást, hogy a bolygó az ő oldalukra álljon végül. A küzdelemk végén a bolygó ura a huttokat választotta. (Hódítás: Sivatag titkai)
- A Nar Shaddaa-n Dendarid Tefle padawan és Silhana Loares'ra fejvadász elintéznek egy hutt és birodalom közötti találkozót. Sil megöli Dendarid apját a sith lord-ot, aminek következtében a csillagköd egyik legkeresettebb fejvadásza lesz. (Az irányjelző)
- Egy véletlen balesetnek folytán, ami még a Rakata birodalom összeomlása idején történt a múltban, Nyu és Trill átkerültek a jelenbe, nagyjából 20-22 ezer évet utazva.
- Felinxen ismét megrendezték a bált, amit 100 évente szoktak, ezúttal nem csak egy túlélő volt, és egy fontos jóslat is elhangzott a bálon, először merült fel Lady Benûwia ébredése, ami majd a Főnix újbóli eljövetelét hozza. (Mikor minden valóra válik)
- Kiderült, hogy a csillagködön kívül több nagy birodalom is háborúzik egymással. (Mikor minden valóra válik)
- Akik megjárták a Felinx-et erő-halott állapotban tértek vissza három hónap után, többek közt Paqha, Hyrsi és Shani. (Mikor minden valóra válik)
- A Birdodalom berkein belülről kiszivárgott a hír, hogy jó tízezer évvel korábban a császárnak és a császárnénak hármasikerei voltak, de a gyerekekkel történt valami és a császár akkor vesztette el a fizikai valóját is. Ez a hír bomba ként robbant a teljes csillagködben.
- A tábornok és az urdrarr ura, akik kisszivárogtatták a császár gyeremekeinek információit menekültek, a Hyporiig jutottak, ahol a sith bázisát Rhirt és Cyara elpusztította, a lorddal pedig Ingrid L'lerim aka Rejtjel hét végzett. (Hidegháború 5: Elvarratlan szálak)
- Fiwi-t elrabolták a Sriluur-on, de végül megszökött miközben Claye utána nyomozott, közben pedig Chamm, Tarlion és Xirq kiraboltak egy nemest és elloptak tőle egy tárgyat egy huttnak. (Hidegháború 5: Vajon ki a leggyorsabb?)
- A Naboo-n Aeyaj, Jivi, Miin és Rasha - Hiuval lánya, aki nem tud róla - egy ősi romot vizsgálnak át, ahol nyomokat találnak a császár gyerekeiről és egy fura MI-be botlottak, aki még a kree időkből való. Miin-t megkísérti a sötét oldal és hónapokat tölt a kree eszméket valló MI jóvoltából börtönben. (Hidegháború 5: Harangszó az elesettekért)
- A Szellemholdon feltűnt egy ősi rakata élve, akiért hatalmas versenyfutás indul. Végül Lord Xeth is beavatkozik és a segítségével sikeresen elutdják pusztítani a mindenkire veszélyes rakata nagyurat. (Hódítás: A múlt kísértete)
- A Szellemholdon Quillan őrnagy életveszélyesen megsérül, a férje Lord Xeth menti meg és viszi a Birodalomba, a Birodalom pedig egy saját követet/katontá küld a köztáraságba ugyanezen időre
- Az évvégi bálon Ta-Renn a Birodalom császára és a felesége, a császárné Lady Zelia személyesen jelennek meg Zakuul-on.

_________________
Mesélői, Sith birodalom, Köztársaság, Hutt kartellek/alvilág, FRK/FRSz, Chiss fennhatóság, Mandaloriai Birodalom, Örök Birodalom
Fontosabb és érdekesebb hírek/kalandok: Információk és szabályzat, Zajló kalandok, Kalandok és keresők, Műhely dolgok
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Kronológia Zyb0YuU
Rhyssa Edaara Quillan
Rhyssa Edaara Quillan
Lil'SW KM

Hozzászólások száma : 3043
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 81
Join date : 2017. Jun. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Little SW

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3658-rhyssa-edaara-quillan-eron http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Kronológia Empty Re: Kronológia

Témanyitás by Rhyssa Edaara Quillan on Hétf. 13 Május 2019, 11:21

4.
- Quillan őrnagy, mint Lady Benûwia a Halálosztagosok főparancsnoka lesz. (Rhys bővítése)
- Lord Xeth megalapítja az Orgyilkos Hivatalt a Hírszerzési szférán belül, az ügyosztály parancsnoka Ingrid L'lerim/Rejtjel hét lett. (Ingrid helyzetjátéka)
- Lord Xeth az inkvizitorok élére egy bukott jedit, akit Ingrid bukatott át parancsra helyez, Lady Chasla Vex-et. (Ingrid helyzetjátéka)
- A Birodalmi legfelsőbb körökben egy bált szervezetek, ahol a három legújabb ezen körökbe tartozó tanítványt mutatták be a császári párnak, Lady Siqsa-t, Lord Such-t és Lady Benûwia-t. Az este botrányba fulladt, amikor a császárné felismerte Quillan őrnagyban a régi riválisát és rokonát, Benûwia-t. (Rhys bővítése)
- Rejtjel hetet/L'lerim parancsnokot elküldik egy titkos illuminati találkozóra, ahol a többi frakció hírszerzési tisztjeivle kell titkos tárgyalásokat folytatnia. A küldetésre DT-B3N is elkíséri. (Tükör küldetés)
- Súlyos információ szivárgás történt a Hírszerzési szférában, a nyomok arra utalnak, hogy a császárné összefogott Lady Vadrinnal. Az események után hatalmas tisztogatás történt, a Hírszerzési miniszter feje is porba hullt, ahogyan a Figyelőé is. (Ingrid helyzetjátéka)
- Lor Degor-ból és Kiera Skyfall-ból századosok lesznek. (Rhys bővítése)
- A császár gyerekeit illetően a nyomok az Onderon bolygóra vezettek, így szinte mindenki oda indult, hogy ott nyomozzon. (Hidegháború 6: A jövő ígérete - A Triumvirátus nyomában)
- A nyolc hónapos jedi templombeli "fogság" után Keth végre kiszabadult és majdnem első tetteként tűzszünetet kötött Xeth-el, ami értelmében egyik fél sem próbálja megölni majd egymást és mind a ketten megtesznek mindent, hogy megakadályozzák Lady Benûwia ébredését. (Rhyssa helyzetjátéka és Jedi visszatér 2)

_________________
Mesélői, Sith birodalom, Köztársaság, Hutt kartellek/alvilág, FRK/FRSz, Chiss fennhatóság, Mandaloriai Birodalom, Örök Birodalom
Fontosabb és érdekesebb hírek/kalandok: Információk és szabályzat, Zajló kalandok, Kalandok és keresők, Műhely dolgok
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Kronológia Zyb0YuU
Rhyssa Edaara Quillan
Rhyssa Edaara Quillan
Lil'SW KM

Hozzászólások száma : 3043
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 81
Join date : 2017. Jun. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Little SW

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3658-rhyssa-edaara-quillan-eron http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Kronológia Empty Re: Kronológia

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.