Ravohra Tirgir

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Ravohra Tirgir

Témanyitás by Ravohra Tirgir on Kedd 29 Aug. 2017, 21:07

Név: Ravohra Tirgir
Egyéb név(i): Lady Ravohra, Tirgir hercegnő
Faj: Aiper - Humanoid (Cathar)
Nem:
Jellem: Nyugodt, kimért.
Születési helye és idő: ME 18, Taris;
Kor: 20 év
Család:
- Ucrarr Tirgir (apa)
- Syvir Tirgir (anya)
- Acram Sar (mester)
Foglalkozás/kaszt: Szürke Jedi tanonc / Szenátor
Testmagassága: 168 cm
Testsúlya: 60 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Fehér
Bőre színe: Fehér
Különleges ismertetőjel: Fehér rövid bunda, ami a teljes testét beteríti. Három darab tetoválás, egy az arcán és egy-egy a két felkarján. Macskaszerű vonások, éles fogak, körmök. Hegyes fülek. Farkinca.
Egészségi állapot/ betegségek: -

Életrajza:
A népem szemében a születésem előtt közel sem voltak a szüleim egyenrangúak. Az apám általánosságban nagy tiszteletnek örvendett ereje és a népéért végzett töretlen munkája okán. Az anyám kívülállónak számított, hisz nem Cathar volt, amennyiben máshoz ment volna feleségül, úgy nagy hordereje nem lett volna a dolognak, de lévén olyasvalaki lett a férje, aki nagy köztiszteletnek örvend, így eléggé szem előtt volt a tény. A kellő tiszteletet megadták neki, de nagyjából ennyi. Mint születésem után kiderült, a nép leginkább attól tartott, hogy nem lesz képes „megfelelő” utódot a világra hozni. Szerencsére ezt a problémát sikerült orvosolni.
Igaz, sokban különböztem az őseimtől, például a bundám színében, vagy a szememében, de a történetek szerint egy hétköznapi kölykökre sem nézett volna születés után az apám olyan megbecsüléssel és szeretettel, mint, ahogy rám nézett.
A fájdalmat már elég korán meg kellett ismernem, hisz nem sokkal a születése után kaptam az első maradandó jelet a testemre, egész pontosan az arcomra. A családunkban hagyomány volt, egyfajta tisztelgés az istenek felé, hogy megengedték az élet létrejöttét és megmaradását.
Olyan hároméves lehettem, amikor egy számomra teljesen ismeretlen férfi érkezett meg, akit, mondhatni, szinte királyként fogadtak. Lakomát tartottak a tiszteletére. Az egyetlen, amit furának találtam benne, az átható tekintete volt, amivel engem figyelt a lakoma alatt. Sokszor úgy éreztem, mintha a szőr felállt volna tőle a hátamon. Ezért igyekeztem is elkerülni. Az elkövetkezendő egy évben nem hagyta el a bolygót és bárhova mentem úgy éreztem, mintha figyelne, s olyan alkalom is volt, amikor egyszerűen belebotlottam. Ilyenkor elnézést kértünk egymástól és ennyi. Már nagyon kezdett zavarni a dolog. Ez az egész pedig odáig fajult, hogy az apám magához hívatott. Először csak egyszerű kérdéseket tett fel arról, hogy egy ilyen neves személyt, mint Acram Sar jedi mestert, miért kerülöm folyton, aztán a kérdés sorozat lassan faggatózásba ment át. Ez a pillanat kicsit homályos számomra. Nem tudom pontosan, hogy mi történt, csupán az apám rémült tekintetére emlékszem, meg arra, hogy az anyám és a jedi férfi berohannak a szobába. Az elmondások alapján egyfajta lökéshullámot hoztam létre, amit most már értek, hogy mi volt, de akkor eléggé mesebeli dolognak hatott. A lényeg, hogy a nap hátralévő részét az anyámmal töltöttem, amíg a két férfi tanácskozott.
A következő nap az életem gyökeresen megváltozott. Egyrészt tanítvány lettem egy jedi mellett, másrészt elég komoly tanulási folyamat kezdődött számomra a szüleim és az apám egykori tanítói mellett. Nem volt kérdés, hogy a két férfi eldöntötte az életemet az azelőtti napon és elkezdtek abba az irányba terelni. Etikettet, diplomáciát, szép beszédet, logikát, stratégiát és különböző tudományokat, művészeteket tanultam annak érdekében, hogy minél műveltebb és rátermettebb legyek. A fizikai és filozófiai képzésemet pedig Sar jedi mester vállalta magára.
A filozófia alapja először leginkább valamiféle gyermekmondókára hasonlított, mintsem alaptételre, ám mikor teljesen kibontotta azt, magyarázatokkal és példázatokkal, akkor sokkal mélyebb és magasztosabb értelmet nyert az egész. Természetesen az egészbe a Jedi Rend múltját is beleszőtte a maga módján, így egyszerre vált az egész filozófia és történelem órákká.
A harciasabb része már sokkal kimerítőbb és keményebb volt. Először erőnléti és pusztakezes képzéseket tartott. Amikor az utóbbi miértjére rákérdeztem, akkor elmagyarázta, hogy egyrészt az alapokat, amely a víváshoz szükséges, így tudom a legjobban megtanulni, másrészt pedig a fénykard kell, az utolsó dolog legyen egy konfliktusba, amit használnom kell, vagyis mindössze végső és elkerülhetetlen megoldás lehet csupán. Az edzések általában kora hajnalban, napfelkelte előtt, vagy estefele, napnyugta idején voltak.
Később fából készült, úgynevezett, gyakorlókardokkal folyt a tanulás. Itt már elég kevés hibát engedett meg és a támadásai is sokkal agresszívabbak voltak, mint a pusztakezes párharcok során. Legnagyobb meglepetésemre viszont ezután nem egyből a fénykard következett, hanem egy hosszabb botot nyomott a kezembe. Először azt hittem, hogy csak viccel, vagy valamiféle teszt ez, de idővel rájöttem az okára. A mesterem mozgása és valódi képességei csak ezek alatt az edzések alatt mutatkoztak meg igazán. Már nem is olyan volt, mintha harcolna, hanem mintha egy lenne a környezetével, a természettel. Ezért is tetszett meg nekem nagyon.
Tizenöt éves lehettem, mikor egy rövidebb, igényesen megmunkált, fémdarabot nyomott a kezembe. Nem kellett sok fantázia, hogy kitaláljam, mi is az. Aktiválás után a markolaton nagyjából annyi hely volt, hogy egy, szükségesebb esetben két kéz elfért rajta, és mindkét végéből kék színű fénypengét bocsájtott ki. Legelőször azt tanította meg, hogy hogyan is működik, miként lehet használni és karbantartani. A tulajdonképpeni edzések csak ezután következhettek. Egyszerre volt sokkal könnyebb és sokkal nehezebb használni, mint a gyakorló kardokat, vagy éppenséggel a botot. A súlya és a súlyeloszlása is másvolt, meg tulajdonképp szinte teljesen másképp kellett használni is-
Tizennyolc évesen már az otthoni elméleti oktatásom is befejeződött és az apám úgy döntött, hogy kevésbé komolyabb alkalmakkor engem is elvisz magával, hogy élesben is lássam a dolgokat és felkészülhessek arra, ami rám vár majd. Az ilyen utakra a mesterem is elkísért, egyrészt hogy biztonságban tudjon, másrészt, hogy a képzésembe ne legyenek nagyobb szakadások.
Már betöltöttem a huszadik évemet, amikor újabb két tetoválás következett az életemben. Az elsőt az után kaptam, hogy az apám bejelentette, hogy visszalép a szenátori pozícióból és engem nevezett ki az utódjának. Ezt követően kaptam a második tetoválást a jobb felkaromba.
A harmadik megszerzése már komolyabb volt. Sar mester is közölte, hogy  van egy próbatétele, amit vele együtt kellett közösen kiállnom. A népemnél van egy ősi rituálé, amit Vérvadászatnak neveznek. A szertartás lényege, hogy a bátor nők és férfiak felveszik a harcot egy egész fészeknyi Kiltik bogárral az ezért járó dicsőségért, valamint azért, hogy megtisztítsák magukat a belső sötétségtől. Ez volt az utolsó és tulajdonképpeni legkomolyabb próbatétel, ami elé állíthatott.
Nem volt egy könnyű harc, még fénykard használatával sem. Fárasztó volt, kisebb-nagyobb sérüléseket is elszenvedtem, de végül sikerült élve kijutni a fészekből és tulajdonképp sikeresen teljesíteni a rituálét. Ezért kaptam meg a harmadik tetoválást a bal felkaromra.
Ezután  fel kellett készülnöm, a közel sem könnyű politikai és stratégiai játszmákra, amik rám vártak, mint ifjú szenátor. Arról nem is beszélve, hogy tanítómestert segítségével kell bővítsem ismereteimet a fény útján.
Képességei:
- Regeneráció: Minimális regenerációval rendelkezik. Ez a képesség passzív (vagyis nem tudatos) esetleges eszméletvesztéskor is működik. A horzsolt, vágott, zúzott sérülések 5-20 perc alatt gyógyulnak a mennyiségtől függően. A horzsolások és zúzódások az 5 perc, a vágások a 15-20 perc. Repedt és tört csontok, 4-5 óra a mennyiségtől és a fokától függően.
- Visszahúzható karmok
- Erőérzékeny

Erőjártasságok:
Fénykardvívás: * 1 pont (Niman alap, duplapengés alap)
Telekinézis: * 1 pont
Receptív-Projektív telepátia: * 1 pont
Érzékszerv élesítés * 2 pont
Meditáció * 0pont
Erőérzékelés * 0pont
Rövid idejű emlékezetnövelés * 0pont

Szakértelmei:
- Diplomáciai, stratégiai, etikett képzés
- Pusztakezes képzés
- A közös és a Catharese nyelv anyanyelv szintű ismerete

Tetoválásai:


Elegánsabban:


Harciasabban:


A hozzászólást Ravohra Tirgir összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 30 Aug. 2017, 14:26-kor.
avatar
Ravohra Tirgir
Lil'SW KM

Hozzászólások száma : 18
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2017. Apr. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Serenity
Főkari/multi: Multi

Vissza az elejére Go down

Re: Ravohra Tirgir

Témanyitás by Ravohra Tirgir on Kedd 29 Aug. 2017, 21:08

Adatlap:
Szint: 1.
Pont: 10

Erő alkalmazások:
Fénykardvívás: * 1 pont (Niman alap, duplapengés alap)
Telekinézis: * 1 pont
Receptív-Projektív telepátia: * 1 pont
Érzékszerv élesítés * 2 pont
Meditáció * 0pont
Erőérzékelés * 0pont
Rövid idejű emlékezetnövelés * 0pont

Felszerelés:
- kétkezes, dupla pengéjű fénykard (kék) – 5 pont

Kredit: 500 kr.

Különleges képességek:
- Regeneráció: Minimális regenerációval rendelkezik. Ez a képesség passzív (vagyis nem tudatos) esetleges eszméletvesztéskor is működik. A horzsolt, vágott, zúzott sérülések 5-20 perc alatt gyógyulnak a mennyiségtől függően. A horzsolások és zúzódások az 5 perc, a vágások a 15-20 perc. Repedt és tört csontok, 4-5 óra a mennyiségtől és a fokától függően.
- Visszahúzható karmok

Pontok: 10
Elhasznált: 10
Maradt: 0
avatar
Ravohra Tirgir
Lil'SW KM

Hozzászólások száma : 18
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2017. Apr. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Serenity
Főkari/multi: Multi

Vissza az elejére Go down

Re: Ravohra Tirgir

Témanyitás by Kaylyn Rix on Szer. 30 Aug. 2017, 14:41

Elfogadva.

_________________
Kaylyn Rix - erőhasználó fejvadász, Pellaeon fan; Morwen Avenay, Silhana Lolaes'ra, Lairorellen Verenwar
"Most ezzel azt akarod mondani Kaylyn, hogy kizsebelted, amíg azzal volt elfoglalva, hogy agyon verjen?"
Mesélői, Aayn Seca Ayehe (template-s), Birodalmiak, Köztársaságiak, Alvilágiak, Hiuval Dorat, Leyla Darmo'an
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Kaylyn Rix
Lil'SW KM

Hozzászólások száma : 392
Hozzászólások régi : 0
Join date : 2017. Jun. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar

Vissza az elejére Go down

Re: Ravohra Tirgir

Témanyitás by Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.