A Kristály Világa

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

Re: A Kristály Világa

Témanyitás by Godlaw / Tao on Kedd 10 Ápr. 2018, 16:24

Helyet foglalsz az asztalnál, és M is melléd lebeg egy másik székre. Észrevehetően most sokkal kevésbé emberi az alkja, mint eddig: valóban csak egy energiagombócnak tűnik. Némi kitekintés után Annihilusról, bemutatkozol a társaságnak, felsorolod egy-néhány címedet, amit némelyikük hümmögve fogad, mások arcán nem tükröződik elismerés vagy tisztelet, csak biccentenek tudomást véve a dologról. Ezután azt is elmeséled, miért vagy itt, hogyan kerültél ide, és erre már sokkal jobban felfigyelnek, különösen a dimenziókapu említésére. Miután elhallgatsz, nem válaszolnak rögtön, helyette M felé fordítják a tekintetüket.
-Ó, igen, hogyne - kap észbe szórakozottan zömmögve és dörögve. - M vagyok, a Béta kvartilisból, de gondolom mindenki más néven nevezi a helyet, szóval a lényeg, hogy nagyon messziről mindentől, ami él. És... Az igazat megvallva nem tudom, hogyan kerültem ide, de Thorhalla szerint eddig a gazdateste voltam valaminek, ami megmagyarázza, hogy miért nem emlékszem túl sok mindenre. Gondolom ez a gazdatest hozott ide is, de most már csak én vagyok. Ja igen, én is szívesen kijutnék ebből a világból, a kristályok energia-deficiense egy kissé... Nyugtalanító, ha értitek hogy értem.
A hallgatóság arcából ítélve fogalmuk sincs, hogy értette M.
-Tehát egy dimenziókapu! Különleges erővel rendelkezhetsz, Lady Thorhalla, ha erre képes voltál - állapítja meg Xoz-Lox.
-És azt mondod, hogy ha segítünk neked, akkor nem csak kijuttatsz, de meg tudod oldani, hogy életben is maradjunk odakint... Így mondtad még az imént, ugyebár - sziszegi a Flemsz.
-Ami téged illet - szólal meg suttogva Akhillész M irányába -, egy raptor kristályához ért a tested, ezáltal megszállt téged, és a tudata átvette az irányítást a tested felett. Amikor elfogtunk, elválasztottuk a testedtől, így ismét önmagad lettél.
-Nem hallottam még ezekről a raptorokról, de ha jól értem, lényegében egy parazita. Ezesetben hálásan köszönöm, hogy megszabadítottatok a raptortól! - Örvendezik M, aztán Akhillész feléd fordul.
-És most térjünk rá a Dalra... Amit mondasz, nagyjából helytálló. Ha valaki hozzáér egy kristályhoz a valódi világban, annak lelke idekerül, és fogságba esik egy itteni kristályban, ami a kristályfáról lóg. A kristályokban fogvatartott lelkek időtlen időkig szenvednek itt, és bár néha bepillantást nyernek valódi testük életébe, többségében csak kétségbeesetten próbálnak kitörni börtönükből. Elkeseredett sikolyaik a kristályból csengő halk énekként hallatszik csupán annak, aki ezt a világot járja, és innen az elnevezés. A Dal tehát nem más, mint a raptorok rabságában sinylődő lelkek szenvedésének hangja.
-A kristályfa azonban megváltozott - folytatja Xoz-Lox. - Egy nap virágzásba borult. Minden kristálya, mint rügye, kinyílt, a benne lévő lelkek pedig kiszabadultak. A legtöbb lélek már olyan régóta volt bezárva, hogy beleőrült a fogságba, és ebből most egy olyan világba szabadult, ahonnan továbbra sincs hazaút. A szenvedő lelkek fájdalmas sikolya már nem ének volt, hanem fülsiketítő ricsaj. A fájdalomban és szenvedésben egyesültek a lelkek, és egy óriási góccá nőttek. A fiatalabb, még ép lelkek menekülni próbáltak, de a Dal lassan magába olvasztotta mindet. Ez uralja most a Kristály Világát.
-Eleinte sokunknak sikerült megmenekülni a Dal őrülete elől - veszi át a szót Flemsz. - A kristályfa virágzása után újabb fák nőttek, ekkor nőtt az Örökerdő. Ezeknek a fáknak a kristályai nem dalolnak már, mert a Dal összetöri azokat a kristályokat, amikben lélek van, és magába szívja őket. De az Örökerdő hatalmas, így el tudtunk bújni a Dal elől, és felépítettük a Kristálypalotát. Egykor sokan éltük itt végtelen rabságunk éveit, de lassan a lelkek elkóboroltak. Voltak, akik felfedezni mentek a világot, mások beleőrültek a tehetetlenségbe, és botor harcba indultak a Dal ellen, mások egyszerűen önként csatlakoztak. Végül csak mi négyen maradtunk...
Egy pillanatra elhallgatnak, majd Akhillész szólal meg ismét folytott hangon.
-A Kristály Világa már a Dal birodalma. Ő ural mindent, és ha elhagyjuk a kastélyt, megtalál minket is. Ha a Dal erejét akarod megszerezni, hogy a népednek segíts, akkor lelkekre van szükséged a kristályokban, de amíg a Dal uralkodik, erre nem lesz esélyed...
Ismét kisebb szünet következik, amit ezúttal M szakít meg.
-Ez elég rosszul hangzik. Lelkeket kéne bebörtönöznöd, hogy a népednek segíts, nem nagy ár ez? Hé, várjunk csak! Ezek szerint az én lelkem is a Dal része most?
Erre láthatóan senkinek nincs válasza a teremben, csak vállukat vonogatva néznek egymásra a társaság tagjai.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2649
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: A Kristály Világa

Témanyitás by Thorhalla on Szomb. 14 Ápr. 2018, 00:00
Előtörténet:
LINK

Kaland:
A kristály világa
Lady Thorhalla Lokidottir
A Tüzek, a Cselszövés, Káosz és a Raptorok istennője, a csalás úrnője, Jotunheim királynője, Asgard és Helheim hercegnője, a Cabal vezetője, Az Árnyak házának királynője, stb.


Játékostárs(ak) neve: -


~ Helyszín: A Kristály Világa, Örökerdő ~
kép:

Halla néhány pillanatra a mellette leülő most igencsak energiafelhőnek tűnő M-re pillantott. A bemutatkozások után az igencsak szórakozott társáról kiderült, hogy nem épp az erőssége az, hogy szociálisan kommunikáljon másokkal. A nő mit sem törődött azzal, hogy nem reagáltak semmit arra, hogy kicsoda, micsoda, őt sem nyűgözte le az, hogy ezek mik. Már csak azért sem, mert nem voltak egyebek a szemében, mint felhasználható, fogyó eszközök
- Mágia a neve, hogy érthetőbb legyen számotokra, kozmikus energia manipuláció – mondta.
Tudta, hogy kevés világon ismerik a mágia szót, így a közismertebb neve talán egyszerűbb volt. Figyelmesen hallgatta végig, hogy mit is mondtak a lelkek a Dalról. Amit megtudott pedig roppant érdekes volt, e szerint a szenvedés volt az, ami rezonáltatta a kristályokat és ez volt a dal. Igazából valahogyan teljesen másra gondolt, mint ez, hiszen annak fényében, amit a raptorok meséltek neki arról, hogy milyen erőket adott nekik mindez mást várt. Bólintott többször, hogy érti, ha pedig tudott, akkor egy-két helyen igyekezett is belekérdezni.
- Érdekes – mondta. – Volt valami előjele mindennek, vagy tudni, hogy mikor történt mindez?
Ezt a virágba borulásra volt értendő. A raptorok nem tudták pontosan megmondani mindezt, túl sok minden történt, bár az elzárást tartották lehetséges oknak, kíváncsi volt mindarra, hogy tényleg így lehetett-e.
~ Roppant szomorú ~ gondolta. ~
Mindezt arra, hogy újabb lelkeket kellene beáldozni arra, hogy visszakapja Kristály népe a Dalt.
- Szóval a feladat elég egyszerűnek tűnik, hogy meg kell tisztítani az erdőt a Daltól – mondta. – Úgy vélem minderre képes vagyok, de nagy mennyiségű kozmikus energiára lenne mindehhez szükségem… arról tudtok valamit, hogy miként lehetséges, hogy ez a Dal korábban megannyi képességgel ruházta fel a raptorokat? Így, hogy elszabadult s hatalmasabb, mint előtte… még több erőt kéne adnia, de odakint már nem hallja senki sem s gyanítom azóta, hogy létrejött az Örökerdő.
Már támadt is pár ötlete, amiket érdemes lett volna kipróbálni, mint például azt, hogy helyreállítani a világot s utána újra bebörtönözni minden lelket, de ezúttal úgy, hogy szép s gyönyörű álmokat lássanak, maguk építhessenek világot s ne higgyék mindazt börtönnek. Talán így még erősebb lehetne a Dal, ha nem, akkor ezen állapotnál már nem nehéz módosítani, hogy újra szenvedjenek, csak éppen biztonsági mechanizmusokat kell beépíteni, hogy a virágzás ne történhessen meg újra. Finom hangolni a dimenziót a tökéletességhez. Ekkor fordult M felé, mikoron nem kapott kérdésére választ.
- Nem, ha így lenne, akkor nem lenne úgymond tudatod, csupán a tested s vegetatív állapotban lenne. A lélek révén vagy képes a beszédre s a gondolkodásra, a nélkül csupán az üres vázad a tested lenne. Ez alapján úgy vélem a lelkek még kiszabadulhatnak s képesek további önálló létre s megtisztulhatnak. – fejtette ki a véleményét.

//Bocsánat, hogy most váltottam E/3-ra, most valahogy ebben könnyebb volt írni vele, remélem nem gond Embarassed //

felszerelés/egyebek:


_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 13925
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar@freemail.hu nefadar

Vissza az elejére Go down

Re: A Kristály Világa

Témanyitás by Godlaw / Tao on Kedd 17 Ápr. 2018, 16:07

//Felőlem királyi többesben is írhatod, ha úgy esik jól éppen Very Happy.//

M némileg megnyugszik a válaszodra, mintha pusztán a szavaid miatt kapta volna vissza a lelkét. Az ő esetében különösen érdekes lehet a lélek és test kapcsolata, hiszen valódi, fizikailag megfogható test híján mondhatni csak lélekből áll.
Ezután Akhillész válaszol a kérdéseidre.
-Nos, nehéz megmondani, hogy mi okozta a virágzást. Egyesek szerint a Kristály Világa egyidős a létező univerzummal, mégsem tud róla senki, hogy előfordult volna valaha ilyen. Az én elméletem szerint azért került rá sor, mert a raptorok száma hirtelen megnőtt, és a fa érzékelte, hogy nem sokáig lesz már képes elég kristályt teremni a lelkeknek. De ez csak spekuláció.
Ezután azon is elgondolkodnak, amit a mágiáról, a szükséges kozmikus energiáról mondasz.
-Hogy a Dal milyen hatással van a raptorokra, azt nem tudjuk. Mi csak bentről hallottuk, amikor mi magunk is énekeltük - válaszol színtelen kánonban Xoz-Lox.
-Fogalmad sincs, mire képes a Dal, hogy gondolhatod, hogy egyszerűen legyőzheted? - Kérdi Flemsz. - Különben is, itt nincs kozmikus energia, ezen a helyen semmilyen normális energia nem marad meg, csak a kristályok beteges sugárzása tartja egyben a helyet. Én is használtam ezt a mágiát, ahogy nevezed, de itt nincs semmi, ami lehetővé tenné!
Egy pillanatnyi csend ül a szobára, ahogy az asztalnál ülők rájönnek, hogy mágia nélkül nem sikerülhet a terved. A csendet azonban zizegő, halk mennydörgés szakítja meg: M hangja.
-Ez így nem egészen igaz ebben a formában - állapítja meg tudálékosan. - Mármint az tökre igaz, hogy az energia nem marad meg ebben a világban. Meg az is igaz, hogy nincs klasszikus értelemben vett kozmikus energia. És a legtöbb energia sincs, amit az ember elvárna a fizikai szabályok szerint. Még gravitáció, sincs, tudtátok?
-Térj már rá a lényegre! - Förmed rá Flemsz, de M még csak meg sem rezzen.
-A lényeg: nem simán hiányzik az energia. Valami eltűnteti azt. Elszívja. Elszállítja. Amelyik tetszik. Amit az előbb is mondtam a kristályok energia-deficienséről, ezek szerint egyikőtök sem értette. A kristályok energiát igényelnek, azok szívják magukba az energiát. Ez a kristály - mondja M, és a falon lévő egyik, világító kristályra mutat -, öt különböző típusú energiát tartalmaz, főképp alacsonyabb rendűeket, de lényeges mennyiségű kozmikus energia is van benne. Csak éppen ki kell nyerni belőle.
Az asztal társasága ismét elnémul, de ezúttal hitetlenkedve néznek egymásra. M láthatóan élvezi, hogy valami igazán okosat mondhatott, már-már önelégülten néz körbe, majd rád mosolyog, mintha az elismerő dícséreteket várná.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam
avatar
Godlaw / Tao
Moderátor

Hozzászólások száma : 2649
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter

Vissza az elejére Go down

Re: A Kristály Világa

Témanyitás by Thorhalla on Szomb. 21 Ápr. 2018, 00:00
Előtörténet:
LINK

Kaland:
A kristály világa
Lady Thorhalla Lokidottir
A Tüzek, a Cselszövés, Káosz és a Raptorok istennője, a csalás úrnője, Jotunheim királynője, Asgard és Helheim hercegnője, a Cabal vezetője, Az Árnyak házának királynője, stb.


Játékostárs(ak) neve: -


~ Helyszín: A Kristály Világa, Örökerdő ~
kép:

- Érdekes – szólt közbe. – Én úgy tudtam, hogy nem olyan régi a raptor faj, s valahol a shi’ar galaxisban hozták őket létre. Logikusnak véltem volna, hogy egy idős lehet a létrejöttükkel, hisz egy dimenziót készíteni nem túlságosan nehéz.
Szólt bele azon rész után, hol Akhillész mesélt a dimenzió eredetéről. Ezek után persze hagyta, hogy folytassák a beszédet a többiek. Xoz-Lox szavaira bólintott s ismét megszólalt volna, amikor Flem elkezdett okoskodni. Ha ölni lehetett volna tekintettel, akkor Flem már halott lett volna. Vagyis bárhol máshol már az lett volna, csak itt nem, hiszen Thorhalla igencsak sokoldalúan volt képes gyakorlatba ültetni azt, hogy a tekintettel ölni lehet.
- Pontosan tudom, hogy mire képes a Dal a való világban – mondta. – S mivel ruházta fel a raptorokat. S igen, számomra nem létezik olyan, hogy legyőzhetetlen, vagy megállíthatatlan.
Felelte némi gúnyos éllel, roppant magabiztosan, zöld szemeiben pedig mintha lángok égtek volna. Főleg, mert nem csak asgardi mágiát ismert, igazából a teljes dimenziót kitudta volna rendes „földi mágiával” is forgatni, a katasztfóramágiával, amihez nem kellettek volna kozmikus energiák. Nem is beszélve, hogy még mindig képes volt a saját felszerelését is energiaforrásnak használni és felerősíteni az arcane* mágiának köszönhetően.
- Hmmm érdekes mit szóltál – pillantott Xoz-Lox felé. – Már csak azért is, hiszen a kristályokat mesterségesen teremtik odakint a rendes világban s nem itt jönnek létre, ez a hely csak egy vízhangként jön létre. A kristály amint létrejön létrejön itt is a raptor lélekkel, mely miután legyőzi a gazdatestet, akkor az ő lelkük záródik a kristályba. Így nem hiszem, hogy ez lehet a kiváltó ok, valami másnak kellett lennie, ha így lenne odakint érződne mindez.
Ostoba férgek… a nőnek már megvolt a terve, hogy miként hozzon mágiát ebbe a világba, lehet, hogy itt nincsen, de neki már volt ötlete, többek között a térkapu is szerepet játszott benne. De ekkor még M is megszólalt, a szavai után pedig egy elégedett mosoly jelent meg a nő ajkain, s közben már fel is állt a helyéről.
- Az nem okoz gondot – jegyezte meg hűvösen.
A mutatott gyémánthoz, kristályhoz igyekezett lépni s hozzáérinteni a kezét, ha elérte. Koncentrálni kezdett s kimondott közben egy varázsszót is mellyel az arcane ősi mágiáját igyekezett segítségül hívni s ezzel kinyerni az M által említett energiát, ha sikerült, akkor azzal mutatta be, hogy úgy van, ahogyan a társa mondta, hogy a másik kezével egy rúnát igyekszik a levegőbe felrajzolni mellyel teljesen épp ruhát varázsolhat magára, ha sikerül. Olyat, mintha nem is lett volna soha sem a lezuhanása odakint.

*sima energiamanipulációnak van írva az arcane, amivel főleg erősíteni lehet mindenféle mágiát, varázstárgyakat stb. magát a manahálót lehet vele baszkurálni sokkal erősebben, hatékonyabban, mint mással. Erős robbanásokat is lehet vele létrehozni mint pl. a shadow runban a mana labda, stun spell Smile

felszerelés/egyebek:


_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 13925
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar@freemail.hu nefadar

Vissza az elejére Go down

Re: A Kristály Világa

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.