Frakciók > Mandaloriai Birodalom

Go down

Frakciók > Mandaloriai Birodalom Empty Frakciók > Mandaloriai Birodalom

Témanyitás by Rhyssa Edaara Quillan on Szomb. 01 Szept. 2018, 10:32

Mandalóriai Birodalom
Uralkodó: Mand’alor (Mandalore)
Beszélt nylevek: Mando’a (mandaloriai), Közös
Klánok: Dxun(Sötétzöld) , Kelborn (Sötétlila), Awaud (Világoskék), Ordo (Vörös), Rodarch (Sárga), Sharratt (Sötétkék), Varad (Barna) , Gedyc (Narancssárga), Cadera (Szürke), Deshra (Fehér), Beroya (Világoslila), Lone (Világoszöld), Vizla (Fekete)
Kasztok: Felderítő, Harcos, Őrharcos
Rangok:
- Verd'ika (Közlegény): A legalacsonyabb rendfokozat, amit frissen képzett katonáknak adnak. Háború idején olyanoknak is adják, akik még nem estek át a verd’goten szertartáson.
- Verd (Tizedes): Ugyan azt a szót használják, mint a „harcos”-nak. A Verd egy kompetens, magasan képzett katona.

- Alor'uus (Szakaszvezető): A legelső tiszthelyettesi rendfokozat. Gyakran vezetnek 4 fős (tűzcsoport), 8 fős (osztag) vagy 13 fős (őrjárat) csapatokat.

- Ruus'alor (Őrmester, gyűjtőnév): Ez a rendfokozat egy veterán katonát és harcost takar. Leggyakrabban 8 vagy 13 fős csapatokat vezet. Ő felelős az alapvető fegyelem fenntartásáért valamint összekötő a magasabb rangú Mandalóriaiak és a hétköznapi katonák között.
- Ruus'alor (Őrmester)
- Tratur'uus'alor (Törzsőrmester)
- Jatne'ruus'alor (Főtörzsőrmester)
- Sol'ruus'alor (Zászlós)
- Kando'ruus'alor (Törzszászlós)

- Ver'alor (Főhadnagy, gyűjtőnév): Ez az első tiszti rangfokozat. Általában egy szakaszt vezet, aminek a létszáma 25-től 50 főig terjed, plusz a mellérendelt járművek.
- T'ad'ver'alor (Hadnagy)
- Ver'alor (Főhadnagy)

- Alor'ad (Százados): Egy századnyi erősségű egységet vezet, a létszám itt 80-tól 200 főig terjed, plusz a mellé rendelt járművek. Legtöbbször ezek a nők vagy férfiak, több évnyi szolgálatot teljesítettek egy klánban, és már több csatán bizonyították rátermettségüket.

- Kando'alor (Őrnagy): A Kando’alor századparancsnoki rangot tölt be. Néha három századig terjedő zászlóaljak vezetője. Ez 500-tól 600 főt jelent, plusz járműveket.

- Akaan'alor (Ezredes): Az Akaan’alor egy kiemelkedő századparancsnok, aki ezred méretű csapatoknak parancsol, ami 1.500-tól 3.000 főig terjed, plusz a harci gépezetek. A klánok alvezérei is ilyen rangot töltenek be.
- Ver'akaan'alor (Alezredes)
- Akaan'alor (Ezredes)

- Aliit'alor (Tábornok / Klán vezér): Az Aliit’alor egy személyben magas rangú tábornok és az általa képviselt klán vezetője. A klánjának méretétől függően parancsolhat brigád méretű egységeknek (3-5.000 fő), hadosztály méretű egységeknek (10-15.000 fő), hadtest méretű egységeknek (20-40.000 fő) vagy akár egész hadseregnek (80-200.000 fő).

- Mand'alor (Egyeduralkodó / a Szuper Kommandó vezetője): Az egyetlen és végső rangot, a Mand’alor-t, csak egyetlen férfire vagy nőre ruházhatják rá, két ilyen rangú személy nem létezhet egy időben. Ő vezeti a birodalmat háborús és békeidőben egyaránt. A mandalóriai társadalmi élet legmagasabban elhelyezkedő tagja, katonai oldalon pedig a mandalóriai harci egységek legfőbb parancsnoka.
A Mand’alor az egyetlen, aki Hadjáratot indíthat. Ő az egyetlen, aki egy klán vezetőjére a dar’mandát kimondhatja. Valamint ő az egyetlen, aki kiválogathatja, hogy ki kerüljön ori’ramikad kiképzés alá.

Harci kiképzés:

Közkatonák:
A mandalóriai gyerekek képzése korán, 6-7 éves korban, elkezdődik. Általában ez azon a harci bázison történik, ahol született, vagy amelyik a klánjának a fennhatósága alá tartozik. Katonai szolgálatot csak azután tölthetnek be, miután átestek a verd’goten szertartáson, és úgymond felnőtté váltak.
Minden bázison három féle képzést tartanak. Az első kategóriába a fizikailag gyengébb személyek kerülnek, belőlük lesznek a felderítők. Ezek általában könnyű harci páncélt kapnak, elsősorban lőfegyveres képzést, közelharcit csak másodlagosan, valamint műszaki ismereteket, túlélési ismereteket és űrhajóvezérlést tanulnak. A második kategóriába tartozó személyek közepes nehézségű harci páncélt kapnak, az ő esetükben a távolsági és a közelharci képzés ugyan akkora mértékben történik, és nagyjából ebben ki is merül, esetleg még járművezetést is tanulhatnak. A harmadik kategória már kicsit specifikusabb a többinél. Őrharcosnak ugyanis csak akkor képeznek valakit, ha bizonyos feltételeknek megfelel. Ezek pedig a következők:
- Jó teherbírás, lévén ezek a katonák nehézpáncélt kapnak.
- Fedhetetlen jellem, hiszen ezek a katonák töltik be a harci és nem harci bázisokon a rendfenntartói szerepet, így nem cselekedhetnek indulatból vagy olyat, amivel szabályt szegnének.
Az őrharcosok kemény fizikai kiképzést, távolsági és közelharci képzést, valamint folyamatos pszichológiai képzést kapnak, hogy a lehető legjobban tudják ellátni a feladatukat.

Rabszolgák:
A Mandalóriai Birodalomban egy rabszolgának csak akkor van esélye mandalóriaivá válni és harci kiképzést kapni, ha egy kiképző tiszt, vagy magasabb rangú személy lát benne potenciált és elviszi egy harci bázisra, hogy kiképezzék. Ebben az esetben ugyan olyan kiképzést kap, mint bárki más, és ha két évig semmiféle bűntettet nem követ el, akkor a klán vezető befogadja a klánjába, és onnantól fogva őt is mandalóriainak tekintik.

Szuper kommandó:
Az uralkodó elit harci egysége és egyben testőrgárdája. A pontos számuk ismeretlen, és valaki csakis úgy kerülhet be, ha maga a Mandalore választja ki. Ezt követően egy rettentően nehéz kiképzőidőszak következik, amíg nem kerül a régebbi tagokkal egyenlő szintre. Ezek a katonák a legkiválóbbak a birodalomban távolsági és közelharc szempontjából, műszaki ismeretekben és járművezetésben. Minden képzést megkapnak egyben, a felderítőit, a harcosit és az őrharcosit is. Ugyanakkor a legújabb felszerelésekhez és technológiákhoz is hamarabb hozzájutnak, mint bármelyik másik katona. Parancsot pedig egyedül a Mandalore adhat nekik.

Alapvető törvények, erkölcsi normák:
A mandalóriai nép legalapvetőbb törvényeit a Resol’nare tanok adják. Ezt minden mandalóriainak be kell tartania, valamint mindenki másnak is aki mandalóriai területen belül tartózkodik. Ezek a tanok a következők:

- A páncél viselésének és karbantartásának fontossága. Egy mandalóriai számára a páncél az, ami megmutatja, hogy ő harcos, valamint azt is, hogy melyik klánba tartozik. Éppen ezért a viselése és a karbantartása roppant fontos. Az egyik legnagyobb sértés, amit egy mandalóriaira lehet mondani az, ha a páncélját gúnyolják.

- A Mando’a beszélése. A birodalom határain belül az elsődlegesen használt nyelv az a mandalóriai. A kisgyerekektől a rabszolgákig mindenkinek meg kell ezt tanulni és kell tudnia beszélnie. Politikai vendégek esetében engedékenyebbek, de határozottan jó pont, ha valaki meg tud szólalni ezen a nyelven (protokoll droidok nem számítanak).

- Önmaga és a család védelme. A mandalóriaiak egy harcias nép, de a közéletben a családot és annak fontosságát nagyon magasra helyezik. Arról nem is beszélve, hogy nagy gyalázat, ha valaki nem képes a saját családját megvédeni, vagy önnön magát.

- A gyermeket mandalóriainak kell nevelni. A családot azért is tartják fontosnak, mert a gyermekek fontosak a birodalom túlélésének szempontjából. Minden családos felnőtt komolyan kell vegye, hogy a gyermekét a valódi mandalóriainak nevelje.

- Közreműködni a klán jóléte érdekében. [/b] Egy mandalóriainak a második családja a klánja. Akár beleszületett, akár befogadták, de kötelessége mindent megtenni a klánjának jóléte érdekében.

- Eleget tenni a Mand’alorok hívásának, és menetelni az ügyük érdekében. A legnagyobb bűn, amit egy mandaloriai elkövethet az a Mandalore parancsának a megtagadása. Ez egyet jelent a halálos ítélettel.

A klánokon belül a klán vezető tölti be a legfőbb bíra pozícióját, tehát a büntetéseket és az ítéleteket is ő adja ki. Természetesen a Mandalore ezt akármikor felülbírálhatja, de ennek elég kicsi a valószínűsége, hogy megteszi.
A klán vezér bárkit kitilthat a klánjából, ami azt jelenti, hogy annak a klánnak a tagjai azután gyakorlatilag semmibe se veszik az adott személyt. Ugyanakkor egy személyt dar’manda-nak is titulálhat, ami egyrészt a legnagyobb kegyvesztés egy mandalóriainak, másrészt ez azt jelenti, hogy minél hamarabb el kell tűnnie a birodalom területéről, hiszen bárki, aki ott találja, az kivégezheti büntetés nélkül. Klán vezérre ezt csakis a Mandalore mondhatja ki.
Halálbüntetés két féle létezik. Az egyik az azonnali, amit akkor hajtanak végre, ha valaki a Mandalore parancsát megtagadja, ha ócsárolja őt, vagy rátámad. Ebben az esetben a helyszínen megölik. A másik lehetőség az, amikor a mandalóriai (vagy akár kívülálló) oylan bűnt követett el, ami szembe megy a Resol’nare tanaival, ebben az esetben, annak érdekében, hogy a méltósága is megmaradjon, megteheti, hogy fegyverek és páncélzat nélkül elhagyja a bázist ahol él, és a természet ragadozóira bízza magát.

Habár a galaxis legjobb fejvadászai és zsoldosai legtöbben mandalóriai származásúak, a birodalomban mégsem nézik őket jó szemmel, sőt, meg is vetik őket, és általában ezeket a személyeket a klánok ki is tagadják.
Ugyanakkor az erő érzékenyeket gyűlölik, és bár ritka az ilyen születésű gyermek, de ha mégis kerül egy ilyen, akkor azt a helyszínen kivégzik, ahogy azokat is, akik rejtegetik, vagy meg akarják védeni. Ebből kifolyólag nem látják szívesen a jediket sem a mandalóriai űrben, legyenek azok világos, szürke vagy sötét jedik.

A fentebb találhatóakkal szemben, ha valaki nem tud helytállni, mint harcos, akkor nem utasítják ki, vagy ölik meg, hanem a nem harci bázisokra szállítják őket és keresnek olyan munkát számukra, amiben jók. Természetesen ezek a személyek nem élveznek olyan nagy tiszteletet, mint harcos társaik, de a számkivetettek semmibevevésének sem lesznek az áldozatai.

Fontos fogalmak:
- verd'goten (harcos születése)
- Mando’ade (Mandaloriai, Mandalor Gyermeke)
- dar’manda (nem mandalóriai többé)
- ori'ramikad (szuper kommandó)
- verd (harcos)
- Resol’nare (Hat Cselekedet)


A Mandalore birodalom leírását készítette: Werda

_________________
Mesélői, Sith birodalom, Köztársaság, Hutt kartellek/alvilág, FRK/FRSz, Chiss fennhatóság, Mandaloriai Birodalom, Örök Birodalom
Fontosabb és érdekesebb hírek/kalandok: Információk és szabályzat, Zajló kalandok, Kalandok és keresők, Műhely dolgok
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Frakciók > Mandaloriai Birodalom Zyb0YuU
Rhyssa Edaara Quillan
Rhyssa Edaara Quillan
Lil'SW KM

Hozzászólások száma : 2764
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 19
Join date : 2017. Jun. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3658-rhyssa-edaara-quillan-eron http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Frakciók > Mandaloriai Birodalom Empty Re: Frakciók > Mandaloriai Birodalom

Témanyitás by Rhyssa Edaara Quillan on Szomb. 01 Szept. 2018, 10:34

I. Paragrafus
A Resol’nare

A Resol’nare azt a hat szabályt jelenti, amit még a mandaloriaiak ősei, a Taung faj hozott létre. Ezeket a szabályokat követnie kell mindenkinek, aki mandaloriainak akarja magát nevezni. Bármelyik pontjának a megszegése azt vonja maga után, hogy az adott személy nem mandaloriai többet, és nem is tarthatja magát annak. Az ilyen személyeket nem illeti meg semmiféle kiváltság vagy tisztelet, ami minden mandaloriainak kijár, és amit a mandaloriaiak megadnak egymásnak. Az ilyen személyeknek egyedül a szégyen marad.Frakciók > Mandaloriai Birodalom FmQKNZ6
1. A páncél viselésének és karbantartásának fontossága.
 • 1. A páncél olyan anyagokból kell álljon, melyek képesek felfogni jelentős mennyiségű külső hatást és képesek megvédeni a használót a sérülésektől sokkalta hatékonyabban, mint a kemény bőr, vagy a hétköznapi ruházat. A páncélzat stílusában tükröznie kell azt, hogy mandalóriai, és ugyanakkor eleget kell tegyen a használó szükségleteinek. A páncél minimum egy, a törzset takaró részből (a fontos szervek védelméért), egy vállat fedő részből, és egy sisakból vagy maszkból kell álljon. Páncél alatt hordandó teljes testet takaró és hermetikusan zárt ruházat viselése erősen javasolt, de nem kötelező.
 • 2. A páncél megfelelő mandaloriai jelzéssel kell legyen ellátva abban az esetben, ha küllemre nem lehetne egyszerűen beazonosítani mandaloriaiként. Minden páncélzat amit viselnek rögvest beazonosítható kell legyen, mint mandaloriai páncél, még jelentősebb távolságból is. A végső szó, ami a páncélzat stílusának jellemzőit illeti, az adott egység parancsnokáé, de bármilyen kívülálló, aki tisztában van azzal, hogy milyen egy mandaloriai, vagy átlagos intelligenciával rendelkezik, képesnek kell lennie meghatározni kérdezés nélkül, hogy egy mandaloriai harcossal áll szemben pusztán a páncélzat megjelenéséből.
 • 3. Egy felnőtt mandaloriai, aki kiérdemelte a páncél viselésének jogát, az folyamatosan viselnie kell, amikor nem a saját otthonában, vagy egy megbízható szövetséges otthonában van mandaloriaiak által irányított térségben. Minden olyan területet, melyet nem közvetlenül a mandaloriai nép ural, még ha az olyan frakcióhoz, vagy személyhez tartozik is amely a mandaloriai nép szövetségese, ellenséges zónaként kell kezelni, ahol a páncélzat túlnyomó többségét kötelező viselni. A sisak, kesztyűk és csizmák levétele meg van engedve a szövetséges területeken, de nem lehetnek olyan távolságban a mandaloriaitól, hogy maximum egy percnél tovább tartson azok újbóli felvétele. Nyíltan ellenséges területen a mandaloriai képes kell legyen teljes páncélzatba öltöznie maximum tíz másodpercen belül, hogy azonnal reagálhasson gáz támadásra, biológiai hadviselésre, lopásra, vagy más történésekre, amelyek általánosak a csatatéren.
Frakciók > Mandaloriai Birodalom F74b2Yl
 • 4. A mandaloriai páncél mindig jól karban kell legyen tartva, egyetlen lemezen se lehet nagyobb lyuk egy felnőtt hüvelykujjának méreténél, egy kredit öntvény szélességénél nagyobb karcolás és horpadás, vagy sérülés ami veszélyezteti az adott lemez vagy komponens integritását, és mindig megfelelő festéssel és bevonattal kell rendelkezzen, hogy egyértelmű legyen a szín, amit a használó az adott komponensnek szánt, kivéve ha a tiszta fém hatás a szándék. Fényezés és tisztítás minden lemeznek, páncél alatti öltözéknek, zsebeknek, tárolóknak és kiegészítőknek erősen javallott higiéniai okokból és rendezettségből, de nem kötelező főleg csatatéri kondíciók mellett, ahol taktikai hátrányt jelenthet, vagy elvonhatja a csatatéri feladatoktól a figyelmet.
2. A Mando’a beszélése
 • 1. Egy felnőtt mandaloriainak, aki kiérdemelte a páncél viselésének jogát legalább egy alapvető felfogása kell legyen a mandaloriai nyelvről és képes kell legyen azt beszélgetési szinten használni. Igaz, hogy különböző dialektusok léteznek a nyelven belül, de mindenek az alapja az ősi Taung nyelv, és míg az egyén számára ismeretlenek lehetnek a másik által használt szavak, attól függetlenül a kontextusból képesnek kell lennie összetenni a beszélgetés többi részét, vagy képesnek kell lennie megkérdeznie a másik mandaloriaitól, hogy mit ért az általa használt szó alatt.
 • 2. A Mando’a-t meg kell tanítani a gyermekeknek és az új mandaloriai jövevényeknek ugyan oylan szinten, mint a közöst, vagy bármelyik másik nyelvet, ami a területre jellemző és szükséges a túléléshez. Gyakran kell használni, hogy a mandaloriai mindig is beszélőképes szinten tartsa, és legalább olyan gyakran kell beszélni, mint a közöst vagy más nyelveket, a szituációtól és az egyén egységparancsnokának diszkréciójától függően. A mandaloriai nyelvet ugyanakkor különösen meg kell becsülni úgy is, mint kódnyelvezetet, lévén sok kívülálló néhány szónál többet nem ért vagy használ belőle.
Frakciók > Mandaloriai Birodalom UqmsIah
 • 3. A mandaloriai nyelvet kívülállókkal csak gyéren kell használni, csupán arra, hogy utasítsa speciális esetekben, kivéve, ha a mandaloriai úgy véli, hogy az adott kívülálló alkalmas arra, hogy mandaloriainak való jelölt legyen, és ebben az esetben az adott személynek a nyelv megtanítása jövedelmező a mandaloriai kultúra egésze számára.
 • 4. Amíg a mandaloriai nyelv gyakran változik annak fényében, hogy más kultúrák és nyelvek szavai beolvadnak fogalmak, technológiák, ideológiák és anyagok megnevezésére, melyekre nincsenek szavak az eredeti mandaloriai nyelvben, addig a beszélgetések nem lehetnek annyira telítődve ezekkel, hogy ne lehessen felismerni, mint mandaloriai nyelv. Ha egy mandaloriai az általa örökölt nyelvet használja, akkor az annak fényében kell felismerhetőnek lennie. Ugyan ezen gondolatmenet alapján a nem teljes mandaloriai nyelv használata minden lehetséges esetben elkerülendő olyan felnőttnek, aki kiérdemelte a páncél viselésének jogát.
 • 5. A mandaloriai nyelv követelmény az ősök szabályai szerint, de egy mandaloriai a lehető elgtöbb nyelven és dialektuson képesnek kell lennie beszélni, amit csak a képességei engednek, előtérbe helyezve azokat, amik a területükön léteznek, és amelyeket az ellenfél kódnyelvként használhat.
3. Önmagad és klánod védelme
 • 1. Egy felnőtt mandaloriai, aki kiérdemelte a páncél viselésének jogát, alapvetően képzett kell legyen önvédelemből és harcászatból, beleértve a pusztakezes harcmodort, olyan közelharci fegyverrel való vívást, ami a pályájára jellemző, és a távolsági fegyverhasználatot az általa választott fegyverrel. A mandaloriaiak olyan szintű jártassággal kell rendelkezniük, hogyha három nem mandaloriai ellenféllel áll szemben, akik felszerelése és páncélzata megegyezik a sajátjával vagy erőérzékeny, a mandaloriai akkor is győzelemmel kell zárja a harcot. Személyes harci kiképzési standardot fegyveres és pusztakezes harcból a Szuperkommandó tagjainak, a szervezet parancsnoka kell meghatározzon. Minden más katona számára az alapot az adott klán vezetője határoz meg.
 • 2. A mandaloriainak rendelkeznie kell minimum egy közelharci fegyverrel, mint például késsel, karddal, vagy olyan harcművészeti fegyverrel amiben jeleskedik, és minimum egy fegyverrel, amit öt méternél nagyobb távban is lehet használni, például pisztoly, sugárvető, vagy dobófegyver. Dobófegyver esetén a mandaloriainak annyi darab kell a birtokában lennie, hogy képes legyen folyamatosan hajítani addig, amíg eléri az ellenfelet, vagy legalább egy darab maradjon neki az után, hogy az ellenfél meghalt, vagy elérte az első eldobott fegyver landolási pontját. Minden fegyver folyamatosan tökéletes állapotban, karbantartva kell legyen, a fegyverek rutinszerű ellenőrzése teljes mértékben a klán vezetőjére diszkréciójára van bízva.
 • 3. Egyetlen mandaloriai birtokában sem engedélyezett illegálisnak ítélt vagy becstelen működőképes fegyvernek lennie, és minden mandaloriainak oda kell figyelnie, hogy ne mutassa jelét annak, hogy olyan fegyvert birtokol, amit a helyi törvények tiltanak, a fölösleges konfliktus elkerülésének érdekében.
4. A gyermeket mandalóriainak kell nevelni
 • 1. Egy felnőtt mandaloriainak, aki kiérdemelte a páncél viselésének jogát, elegendő tudással kell rendelkeznie a mandaloriai kultúrát, szokásokat, hagyományokat és hiedelmeket illetően, hogy egy gyereket születéstől felnőtt korig kompetens mandaloriainak nevelhessen.
 • 2. Minden gyermeket, aki egy mandaloriaihoz tartozik, mandaloriainak kell nevelni, adoptálási vagy vérszerinti kapcsolattól, az adoptálás idejétől, a fogamzás idejétől, és egyéb eseményektől függetlenül. Minden mandaloriai által felnevelt gyermeket mandaloriainak kell képezni. Minden mandaloriai által megfogantatott gyermek esetében mindent meg kell tennie a mandaloriai szülőnek, hogy a gyermek mandaloriaiként legyen felnevelve. Gyermek felnevelése a mandaloriai kultúrán kívül, és elhagyása egy nem mandaloriai kultúrába gyűlöletes viselkedésnek minősül, egyszerre gyermekbántalmazásnak és szövetséges ellenséges vonalak mögötti hátrahagyásának.
Frakciók > Mandaloriai Birodalom XCG5kSZ
 • 3. Ha egy mandaloriai segítséget kér a gyermek mandaloriai kultúrában való nevelésében, akkor minden lehetséges segítséget kötelező megadni, még akkor is, ha a megkért társaság örökbe kell fogadja a gyermeket vagy plusz segítséget is kell kérjen. A mandaloriai gyermekeket értékes nyersanyagként kell kezelni, pazarolni tilos, odafigyeléssel, szorgalommal, és mindenekfelett olyan módon kell nevelni, hogy stabil felnőtt válhasson belőle. A visszaélés és elhanyagolás nincs tolerálva, és ebben az esetben úgy kell fellépni, mintha a mandaloriai indokolatlanul támadta volna meg saját társát, vagy hátrahagyta volna az ellenséges vonalak mögött.
 • 4. Gyermekek mandaloriai kultúrába való adoptálása csak azoknak a saját akaratukból engedélyezett, amikor ez releváns, és nem szüleiktől való elrablással, hacsak nem bizonyultak visszaélőnek vagy elhanyagolónak, vagy hagyták el gyermeküket. A gyermekek rablását egyenlően szemrehányóan kell kezelni a kalózkodással.
 • 5. Azon extrém esetben, amikor a mandaloriait törvény tiltja, hogy gyermekét a kulturában nevelhesse fel, úgy az egyén meg kell tegyen minden szükséges és lehetséges lépést annak érdekében, hogy a gyermek aktuális gyámjától visszaszerezze gyermekét és teljesíthesse kötelességét a kultúrának. Amennyiben ez lehetetlen, úgy a mandaloriai pénzügyi támogatással kell biztosítsa, hogy a gyermek elérhesse a felnőttkort és felnőttként felajánlja neki a lehetőséget, hogy mandaloriaivá válhasson, ezzel teljesítve az örökségének követelményeit. Amennyiben az utód ezt visszautasítja, úgy a mandaloriai kötelessége teljesítettnek minősül.
 • 6. Kívülálló kultúra tanítása nem engedélyezett a gyermek számára. Példák közé tartozik, de nem csak ezekre korlátozva: Jedi, Urdrarr, Éjnővérek, vagy bármelyik Erőhasználó ideológia. Az Erő egy kívülálló fogalom, az ebben való hit pedig egyenértékű a Manda megtagadásával, ami egyet jelent azzal, hogy az egyén nem mandaloriai. Az Erő használata egyet jelent olyan mágia használatával, amely a felfogáson kívül esik és nagy a potenciál a lélek szennyezésére.
 • 7. Kívülállók konvertálása a mandaloriai kultúrába lehetséges és ajánlott minden olyan esetben, amikor azzal az ebben a dokumentumban foglalt törvényeket az nem sérti.
5. Közreműködni a klán jóléte érdekében
 • 1. Egy felnőtt mandaloriai, aki kiérdemelte a páncél viselésének jogát képes kell legyen, nem kevesebb, mint tíz százalékát a bejövetelének felajánlani a harci egységének, az egység sikerének érdekében. Azok a mandaloriaiak akik nem képesek a megfelelő pénzbeli vagy fizikai hozzájárulást megadni az egységük számára, azt el kell választani korábbi foglalkozásától és egy olyat betanítani neki, ami különbözik attól amivel jelenleg foglalkozik és jövedelemmel jár. Az egység egyetlen tagja sem nyújthat, vagy fogyaszthat többet az egység kincses ládájából, mint ami két társa ajánlásával vagy fogyasztásával egyenlő. Minden mandaloriainak rendelkeznie kell tudással egy funkcionális mesterséget illetően mielőtt elnyerné a páncélviselésének jogát, és ezt követően fejlesztenie kell magát, hogy jobb legyen a mesterségében addig, amíg már képtelen azt folytatni. A személyek kereskedelmi potenciálja és mesterségükben való előrehaladásának feltétele mind a klán vezetőjének diszkréciójára van bízva.
Frakciók > Mandaloriai Birodalom LHxDcaP
 • 2. A mandaloriai mestersége tiszteletreméltónak kell lennie alapvetően, és nem lehet olyan, ami másokat jogtalanul kihasznál, legyen az mandaloriai vagy sem. A mandaloriaiaknak tiltott, a kalózkodásban való részvétel, fegyvertelen vagy nem megfelelően felfegyverzett települések és járművek kifosztása, vagy mások szenvedéséből való profitálás. Mindenféle foglalkoztatás írásos szerződéssel történhet meg csak, a Mand’alor által legálisnak nyilvánított kell legyen, ésszerű pénzbeli vagy nyersanyagbeli nyereséggel kell rendelkezzen, valamint célszerű és eredményes kell legyen természetileg. Ebbe beletartozik a, mandaloriaiak által megtermelt vagy beszerzett, áruk szállítása, a mandaloriaiak által nyújtott szolgáltatások is, ahogy azok is akik katonai erőként szolgálnak, például a fejvadászok és a zsoldosok. Egy mandaloriai soha sem vállalhat el olyan munkát, ami nem fizet árukban, szolgáltatásokban, és/vagy pénzbeli juttatásban, ami az adott területen érvényben levő minimális munkabérrel egyenértékű, ésszerű körülmények között. Nagyon ajánlott, de nem kötelező, hogy minden elvállalt munka olyan szinten legyen szerződve, hogy biztosítsa a megfelelő fizetés meglétét a munkaadó részéről. Bármiféle útmutatás, hogy melyik mesterségek számítanak tiszteletre méltatlannak vagy érdemtelennek, az egyén klánjának vezetőjének a diszkréciójára van bízva.
 • 3. A mandaloriaiak, akik árukat biztosítanak eladásra, sokkal jobb minőségűt termékeket kell biztosítson, mint amit bármelyik nem mandalóriai ajánlani képes. Ugyanakkor, a mandaloriaiak kötelesek a legjobb minőségű termékeiket biztosítani más mandaloriaiaknak, a gyengébb minőségű termékeket megtartva a kívülállók számára. Azok a mandaloriaiak, akik szolgáltatást nyújtanak, sokkal jobb minőségűt kötelesek nyújtani, mint a nem mandaloriai versenytársaik, törekedve arra, hogy jobbak és jobbak legyenek mesterségükben egészen addig, amíg egyetlen versenytársaik csak más mandaloriaiak lesznek.
6. Eleget tenni a Mand’alor hívásának, és menetelni az ügye érdekében
 • 1. Minden mandaloriai felnőtt, aki kiérdemelte a páncél viselésének jogát, eleget kell tegyen a Mand’alor hívásának amennyiben alkalma van rá. Habár a Mand’alornak nem áll módjában, hogy erővel kényszerítsen egy egyént nyílt hadviselésbe egy ellenséggel, viszont a mandaloriaiaknak minden tőlük telhetőt meg kell tenniük annak érdekében, hogy segítsék a Mand’alor ügyét amilyen módszerrel csak tudják, vagy az egységparancsnok fellebbezhet a kérelem ellen azzal, hogy kihívja a Mand’alor-t párbajra a maszk birtoklásáért. Az teljesen az egységparancsnokokra van bízva, hogy meghatározzák, hogy az egységük tagjai miként segítik a Mand’alor ügyét, és hogy megbüntessék azokat az irányításuk alá eső mandaloriaiakat, akik elhanyagolják a kötelességüket, vagy szembe szállnak az üggyel teljesen. A Mand’alor ügyével való direkt szembeszállás a Mand’alorral való közvetlen konfrontáció nélkül, árulásnak számít, és úgy kell kezelni, mintha valaki eldobta volna a mandaloriai örökségét és nyílt lázadást kedvezményezett volna.
Frakciók > Mandaloriai Birodalom 17aRdJP
 • 2. Ha a Mand’alor ügyéhez olyan egység vagy személy kellene, akik távol esnek az ügy helyétől, az aktuális szerződésük érdekeivel ütközik, vagy bármi hasonló esetben, az egység vagy személy kérést nyújthat be a Mand’alor-hoz, hogy kivételként kezelje őt, viszont ennek a kérésnek az elfogadása teljes mértékben a Mand’alor diszkréciójára van bízva.
 • 3. Ha a távolság vagy elkülönítés miatt a Mand’alor hívását lekési valaki, teljes mozgósítás szükséges, amikor értesül a hívásról és magyarázat a Mand’alor számára a késlekedés okáról. A döntés, hogy megbüntesse-e a személyeket vagy egységeket, akik lekésik a hívást egyedül a Mand’alor-ra esik, viszont ha a bírálatát tiszteletlennek vagy igazságtalannak vélik, akkor az egységparancsnokok kérést nyújthatnak be, vagy kihívhatják a Mand’alort párbajra a maszk birtoklásáért.
II. Paragrafus
A Verd’goten.

A mandaloriai élet egyik legfontosabb aspektusa az újabb mandaloriaiak létrehozása. Ez a cselekedet nem biológiai, hiszen senki sem követelheti a mandaloriai páncélt születési előjogként. Azok, akik így tennének, csupán tettetők, és erővel kell kényszeríteni arra, hogy eleget tegyenek az örökségüknek, vagy meg kell őket fosztani a páncéljuktól. A páncél, amit a mandaloriaiak viselnek, egy szimbólum, ez határozza meg őket, és mindenkit, aki anélkül visel mandaloriai páncélt, hogy kiérdemelte volna annak a viselési jogát , az könyörtelen büntetésre számíthat.Frakciók > Mandaloriai Birodalom IqMYcCp
1. Elsődleges Képzés.

 • 1. A mandaloriai aki valamelyik klánba született el kell kezdje az elsődleges kiképzését attól az időtől számítva, hogy járni és beszélni tud, megtanulva a képességeket amik ahhoz szükségesek, hogy harcossá váljon és az örökségének a nyelvét. Az igazi Verd’goten nem kezdődhet el addig, amíg az újonc be nem tölti a tízedik életévét, vagy a fajánál számított késő gyermekkorral megegyező életévet, és nem kevesebb, mint két év alatt kell teljesítse. Első lépésekben van rá lehetőség, hogy amennyire lehet könnyű legyen, de ettől függetlenül még komoly, brutális és kemény kell legyen, ahogy a csaták és háborúk is azok. Izzadj képzés alatt, vagy vérezz el a háborúban. Az egyént egészen addig „Újonc”-nak titulálják és nevezik, amíg be nem fejezte az elsődleges képzést.
 • 2. Az elsődleges képzés fázisa két fő célt foglal magába. Az első az újoncok képzése olyan katonává, aki képes az alapvető manöverek parancsra való végrehajtására gondolkodás nélkül, aki tiszteletben tartja a felettesei parancsát kérdések nélkül, aki képes a legfőbb lojalitást érezni és mutatni a mandaloriaiak (mint egység) iránt, és aki akkor is képes folytatni a harcot, mikor a teste már össze van törve. A második, hogy kiválogassák és kiírtsák azokat, akik képtelenek ellátni mindazt, amit egy alapvető katonának kötelessége. Az újonc, aki több mint két évet töltött azzal, hogy megpróbálja teljesíteni az elsődleges képzési fázisát a Verd’gotennek , felajánlják a választást, hogy meghaljon dicsőséges harcban a tanítója, esetleg társai keze által, vagy száműzesse magát a mandaloriai kultúrából.
 • 3. Amíg minden klán képzési alapja és módja változó, maga a képzés öt szintet kell magába foglaljon, mindenik különböző zord vagy veszélyes környezetben kell legyen, olyan megeröltetőnek kell lenniük, amennyire csak lehet anélkül, hogy a kiképzendő osztály 1%-nál nagyobb az elhalálozási esély, és az újoncok sohasem ismerhetik a helyet vagy bolygót, amin vannak:
  1. Alapvető fizikai testedzés
  2. Pusztakezes harc
  3. Fegyveres közelharc
  4. Lőfegyveres harc
  5. Háti rakétás harc
Frakciók > Mandaloriai Birodalom O3VdFKG
2. A Hat Próbatétel.

A képzés második szakasza hosszabb időt kell felöleljen, mint az első, és el kell kezdje az újonc mandaloriaivá való formálását. A gyakornok, aki elérte ezt a fázis ettől a ponttól a „Ge’verd” vagyis a „még nem katona” névvel illetik.
 • 1. Viseld A Páncélt – A Ge’verd ettől a pillanattól fogva kell páncélt viseljen és köteles megmutatni, hogy minden alkalommal képes azt viselni anélkül, hogy befolyásolná a mozgásában. A Páncélt viselni kell a reggeli rutint pillanatától kezdve egészen a nap végeztéig, a sisakot és mindent, és legalább heti egy fizikai testedzés alatt végig, addig, amíg a Verd’goten teljesítve nincs.
Frakciók > Mandaloriai Birodalom 3Slw1Y5
 • 2. Beszéld A Nyelvet – A Ge’verd számára kötelező, hogy a kiképzése végéig csak a mandaloriai nyelvet használja, legfőképp akkor, amikor mandaloriaiakkal beszél. Amíg az elején még küszködhetnek azok, akik adoptált gyakornokok és nem a kultúrába születtek bele, addig velük igazságosan kell bánni és kijavítani a hibáikat, amíg a képességük, hogy mandaloriai nyelvet beszéljenek egyenlő nem lesz bármelyik mandaloriai képességével.
Frakciók > Mandaloriai Birodalom WgrT5Zx
 • 3. Védd Meg Magad – A Ge’verd rész vesz minden küldetésen, melyen a klánja részt vesz, és kötelező számára, hogy sikeresen végrehajtsa a küldetést komolyabb sérülés nélkül, és úgy, hogy hatástalanítsa vagy megölje a számára kijelölt célpontot. Minden klánnak megvan a maga standardja, hogy miképp kell ezt az egyén végrehajtsa és hány sikeres küldetés szükséges ahhoz, hogy elvégezettnek tekintsék.
Frakciók > Mandaloriai Birodalom VSpV5W6
 • 4. Támogasd A Klánodat – A Ge’verd köteles bemutatni a tudását egy mesterségben, amelyet szabadon választhat meg. Amennyiben ez a mesterség megköveteli, hogy inassá váljon, akkor a Mestere határozza meg, hogy mikor érték el azt a szintet a képességei, hogy jövedelmet szerezhet vele a klánjának és befejezte a próbatételt. Aki azt választja, az csatlakozhat a Fejvadászok vagy a Zsoldosok céhéhez is ezen a ponton, ezzel szerezve meg a jövedelmet a klánja részére, ez esetben a Céhvezető határozza meg mikor teljesítette a próbatételt.
Frakciók > Mandaloriai Birodalom JcWAMAC
 • 5. Mandaloriaiak Létrehozása – Ez a próbatétel több, mint a fizikai utódlás cselekedete, ez egy teszt arra irányulva, hogy mekkora a tudása a kultúrával kapcsolatban és, hogy milyen módon képezne új mandaloriait. Minden klánnak saját módozatai vannak ennek tesztelésére, és követelménye a tudást illetően, de a próbatétel akkor számít elvégezettnek, amikor a Ge’verd képes egy újonc osztályt vezetni bárminemű hibázás nélkül.
Frakciók > Mandaloriai Birodalom QhCu40x
 • 6. Vonulj A Mand’alor Hívására – A legnehezebb a hat próbatétel közül, a Ge’verd feladatokat kell teljesítsen, melyeket a Mand’alor szab meg. Háborús időkben ez azt jelenti, hogy a fronton kell lennie és harcolnia a Mand’alor ellenségei ellen, hatástalanítva vagy megölve egy ellenséget segítség nélkül. Békeidőben a Ge’verd fel kell keresse a Mand’alor-t és elvégeznie az általa kiadott feladatot. Egyedül a Mand’alor döntheti el, hogy mikor teljesül ez a próbatétel. Azokban az időkben, amikor senki sem viseli a Maszkot, a Ge’verd részt kell vegyen egy kiképzésen, ami egy olyan történelmi háborúnak az újrajátszása, melyben a Mand’alor részt vett, valós tűzharccal és küzdelemmel. Az egyetlen személy, aki nem halálos fegyverrel van felszerelve az a Ge’verd és a feladata, hogy hatástalanítson vagy megöljön egy ellenfelet és teljesítse a feladatot ahhoz, hogy sikerrel járjon, akár csak úgy, mintha valós csata lenne. Ha lehetséges, akkor a Ge’verdnek nem kell tudomása legyen arról, hgoy a csata csak egy újrajátszás egészen amíg be nem fejeződik.
Frakciók > Mandaloriai Birodalom Q6hI7VI
3. Az Olvasztótégely.

A Hat Próbatétel teljesítését követően a Ge’verd-et előléptetik és megkapja az „Evaar’tal” vagyis „Friss Vér” címet. Ezen a ponton van, hogy a klánjának vezetője kiosztja számára az utolsó feladatot, melyen be kell bizonyítsa, hogy igazi mandaloriaivá vált. Meg van engedve számára a mandaloriai páncélviselete ez alatt, és engedélyezett az ebben a páncélban való edzés, de nem tovább, mint egy hónap, mielőtt belekezdene a feladatba. A küldetés bármi lehet, amiről a klán vezetője úgy véli, hogy kihívást jelent az egyén számára, és általában arra fekteti a hangsúlyt, amiben gyengélkedett az egyén a képzések alatt. A küldetés azután kell elkezdődjön, hogy az egéyn három napos folyamatos fizikai tréningnek volt kitéve úgy, hogy naponta csak egy órát aludhat, és napi egy kis adag ételt kaphat és csak vizet ihat, annak érdekében, hogy a kitartásának határát felmérjék. Frakciók > Mandaloriai Birodalom 7F2S5JI
III. Paragrafus
Az ütközet szabályai.

A mandaloriaiak első sorban harcosok, és ez azt jelenti, hogy részt vesznek csatában közel minden környezetben és potenciálisan minden bolygón. Tehát a mandaloriaiaknak minden alkalommal észben kell tartaniuk az ütközetek szabályait, mint útmutatást, azért, hogy távol tartsák magukat a gondoktól. A szabályok csak útmutatóként szolgálnak, mert minden eseményre, történésre a mandaloriai máshogyan fog reagálni, ahogyan a helyzet és ösztönei megkívánják. Semelyik pont ebben a szabályzatban nem akadályozhatja meg a mandaloriai jogát arra, hogy a megfelelő cselekedetet végrehajtsa a saját maga vagy klánja védelmében.

1. A mandaloriai számára engedélyezett, hogy erőszakot használjon ahhoz, hogy megvédje magát a támadásoktól, vagy a támadással való fenyegetéstől. .

 • 1. A mandaloriaira vagy szövetségeseire irányuló erőszak használata akkora vagy kisebb erővel kell találkozzon, mely szükséges a támadó hatástalanításához, sohasem nagyobbal.
 • 2. A támadással való fenyegetés esetén lehetőséget kell biztosítani a megadásra, vagy menekülésre, mielőtt erőszakot alkalmaznának a hatástalanításra.
 • 3. Az erőszak használata, vagy azzal való fenyegetés csakis a fenyegetés hatástalanítására alkalmazható, a növelésére nem.

2. Az ellenséges tűz viszonzása azonnali és hatékony viszonzása lehetséges az ellenséges cselekedet megállítása érdekében. .

 • 1. Amíg a mandaloriainak tartózkodnia kell attól, hogy első legyen aki lövést ad le, addig minden tőle telhetőt meg kell tennie ahhoz, hogy ő legyen az utolsó.
 • 2. Az ellenség likvidálása sohasem élvez prioritást a sebesült, vagy az ő poszt védelménél. Ha az ellenfél olyan pozíció mögé menekül, ahonnan a mandaloriai meg tudja védeni a célpontját, akkor hagyni kell futni.
 • 3. Az ellenséges tűzerő egyenlő válasz tűzerővel kell találkozzon, habár a nagyobb számú mandaloriai egyenlő tűzereje egy kevesebb számú ellenfél tűzerejével, megengedett.

3. Amikor a mandaloriaiak nem fegyveres fenyegetésnek van kitéve, akkor a fenyegetéshez mérten a lehető legkevesebb erőt kell használni. .

 • 1. Ha lehetséges, akkor a mandaloriai a nem fegyveres fenyegetésre fegyver használata nélkül kell reagáljon, számbeli túlerő esetén használhat nem halálos fegyvert.
 • 2. Halálos mennyiségű erő használatát, fegyvertelen fenyegetéssel szemben, minden áron el kell kerülni. Halálos mennyiségű erő használata egy fegyvertelen célponton, aki csoportban vagy tömegben van, nagy valószínűleg a szituáció elharapózásához vezet és különösképp el kell kerülni.
 • 3. A „kevesebb, mint halálos” erő használatát el kell kerülni, hacsak nem szükséges, és az egységparancsnok által előírt esetekben lehet használni.

4. Nem kobozhatod el más tulajdonát ahhoz, hogy teljesítsd a feladatot. .

 • 1. Ha egy mandaloriai nincs megfelelően felkészülve, hogy helyt álljon a szituációban, semmilyen körülmények között sem kobozhatja el más tulajdonát.
 • 2. Egy mandaloriai használhatja más tulajdonát abban az esetben, ha előre engedélyt adtak neki erre, de sohasem olyankor, ha ezt az engedélyt kényszer alatt adták.
 • 3. A mandaloriai mindig megfelelő kárpótlást kell biztosítson minden tárgyért, amit kölcsönvett a küldetés teljesítése érdekében.

5. Civilek fogva tartása csak biztonsági okokból, vagy önvédelemből engedélyezett. .

 • 1. Civileket nem lehet fogva tartani valós indíték nélkül, legfőkébb akkor, ha ez erőszak elfajzásához vezetne.
 • 2. A civilekkel közölni kell, hogy miért kerülnek fogságba, hogyha az szükségessé válik.
 • 3. A civilek számára engedélyezett, hogy egy személlyel tudassák, hogy miért vannak fogva tartva, hacsak biztonsági okok ezt nem tiltják, ugyanakkor, hogy a kódolt üzenetek továbbítását megakadályozzák az okot egy mandaloriai kell tudassa az érintettel.

6. A mandaloriainak, egymagának, nincs joga háborút indítani. .

 • 1. A mandaloriai soha nem követhet el olyan cselekedetet, ami hadüzenetet jelenthet a klán vezetőjének engedélye nélkül.
 • 2. Minden személyt méltósággal és becsülettel kell kezelni.
 • 3. A lehető legkevesebb erőszakot használd a küldetés teljesítéséhez.
 • 4. Mindig légy készen arra, hogy a saját magad védelmében cselekedj.

IV. Paragrafus
Őrharcosi jelzések és terminológia.


„Őrharcos mosoly”
Katonaként felnőve és páncélban dolgozva, az Őrharcosok megtartották az érzelmeiket maguknak, mindig uralva az „érzelmi kitöréseket”. A legközelebbi dolog az érzelmekhez, az „Őrharcos mosoly” amit a mosolygás helyett használnak. A mosoly egy gyors, két ujjal történő, keresztirányú áthúzást jelent a saját, vagy a bajtárs sisakjának arcot védő részén.

Csatorna megnyitása
Az Őrharcosok egymásnak egy ujjcsettintéssel jeleznek, hogy privát kommunikációs frekvenciát nyissanak meg. Ezt csak harcmentes szituációkban alkalmazzák, amikor az Őrharcosok figyelmet tudnak fordítani egymás mozdulataira. Ezáltal képesek egymással kommunikálni anélkül, hogy bármelyik olyan személy hallaná, aki nem érintett a dologban.

Visszaszámlálás
A vörös, sárga, majd pedig zöld jelzőfény egymást követő felvillanása.

„Figyelem!”
Az Őrharcosok kétszer kapcsolnak a kommlink csatornáján annak érdekében, hogy magukra vonják a társaik figyelmét, ha segítségre van szükségük.

„Probléma elől…”
Az Őrharcos jelezheti az előtte levő problémát a fejének lassú mozgatásával egyik oldalról a másikra.

„Nyugalom”
Egy rövid, oldal irányú kézzel való áthúzás a mellkas, vagy a száj tájékán jelzi a nyugalomra intést.

„Páncél vizsgálata”
Egy kört leírva a levegőben egy vagy két ujjal, jelezve a megfordulást, az Őrharcos jelzi, hogy meg akarja vizuálisan vizsgálni egy másik mandaloriai páncélját. Akkor is, ha a számítógépes diagnosztika nem jelez hibát az Őrharcosok nem bíznak semmit a véletlenre a páncélok, vagy más eszközök esetében és továbbra is megvizsgálják egymás páncélzatát.

„Mozgás előre”
Harcban az Őrharcosok jelzik egymásnak az előre való haladást a mutatóujjuk kétszer való, gyors felmutatásával, esetenként két ujjat is használnak ehhez a gesztushoz.

„Várj”
Az Őrharcosok várakozásra intik egymást a sárga jelzőfény kétszeri felvillantásával.

„Vissza! Vissza!”
Az Őrharcosok egymásnak a visszavonulást a vörös jelzőfény háromszori felvillantásával jelzik.

„Barát közeledik”
A harctéren a beszédbeli kommunikáció az egyén helyzetét árulhatja el, ezért az Őrharcosok a szövetséges hadállásnak az érkezésüket a zöld jelzőfényük kétszeri felvillantásával jelzik.

„Állj!”
Az öklük lassan való felemelésével jelzik a csapatnak a megállást.

„Ismeretlen elől…”
Az őrjáraton levő Őrharcosok ha olyat észlelnek, amit egyből nem lehet meghatározni, hogy barátságos, vagy ellenséges természetű-e, jelzik csapattársaiknak azzal, hogy ökölbe szorított kezüket mutatják úgy, hogy a hüvelykujj a többi ujj alatt, a tenyérbe zárva tartandó.
Őrharcos szleng és terminológia

Érintkezés – Lenedat
Elől – Troan (arc)
Hátul – Shebs (fenék)
Balra – Payt (balra)
Jobbra – Staabi (jobbra)
Felül – Laam (felül)
Alul – Diryc (alul)
Levegőben – Abiik (levegőben)
Ellenség – Aru’e
Mozgás – At (irányba)
PÉLDA: (Ellenség) (Kapcsolat) (Jobbra) „Aru’e Lenedat Staabi!”

Támadás – Akaanar (harc)
Harc befejezése – Tok’kad (futás)
Pozíció tartása – Taylir (tart) taap (pozíció)
Feküdj – Daab! (le)
Mozgás (Irány) – Shadlaar (Irány)
Csendet – Uur (csend)
Gyalogos – Traat’aab
Légi jármű – Abiik (levegő) me’sen (űrhajó)
Nehézsúlyú jármű – Ori (nagy) Beskaryc (páncélozott)
Közepes súlyú jármű – Acyk (köztes) Beskaryc (páncélozott)
Könnyűsúlyú jármű – Beskaryc’ka (kis páncélozott)
Űrjármű – Me’sen
Speeder – Iviin (gyorsaság) gota (gép)
PÉLDA: (Jobbra, csend. Támadás ellenség könnyű tank.) „At Staabi, Uur. Aru’e Beskaryc’ka.”

Én – ni (én)
Szükség – Linibar (szükség)
Segítség – Gaa’tayl (segítség)
Szanitéc – baar’ur (szanitéc)
Sérült – Kadala (sérült)
Fedezés – Hukaatir (fedezés)
PÉLDA: „Segítség! Megsérültem! Fedezd a szanitéct!” „Gaa’tayl! Ni kadala! Hukaatir Baar’ur!”

Írta: Werda
Lektorálta: Nefi / Rhys

_________________
Mesélői, Sith birodalom, Köztársaság, Hutt kartellek/alvilág, FRK/FRSz, Chiss fennhatóság, Mandaloriai Birodalom, Örök Birodalom
Fontosabb és érdekesebb hírek/kalandok: Információk és szabályzat, Zajló kalandok, Kalandok és keresők, Műhely dolgok
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Frakciók > Mandaloriai Birodalom Zyb0YuU
Rhyssa Edaara Quillan
Rhyssa Edaara Quillan
Lil'SW KM

Hozzászólások száma : 2764
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 19
Join date : 2017. Jun. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3658-rhyssa-edaara-quillan-eron http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.