Fejvadászok, fejvadászcéhek

Go down

Fejvadászok, fejvadászcéhek Empty Fejvadászok, fejvadászcéhek

Témanyitás by Rhyssa Edaara Quillan on Szomb. 06 Okt. 2018, 10:55

Mivel eddig szinte csak az Erőhasználókról volt komolyabb leírás, így legyen a fejvadászokról is.A fejvadászok azok a személyek, akiket általában legális módon bérelnek fel arra, hogy egy célszemélyt elfognak, levadásszanak, vagy éppen megvédjenek. A legtöbb fejvadász a Fejvadászcéhben, céhekben ténykedik (lásd majd következő poszt), de sokan zsoldos szerű életvitelt folyatnak és azt a munkát vállalják el, ami a legjobban fizet. Ilyenek például azok, akik a Huttoknak dolgoznak.
A fejvadászok gyakorta magányosan dolgoznak, de időnként többen összeállnak kisebb kompániába nagyobb haszon reményébe.
Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a fejvadász és bérgyilkos között nagyon kicsi és mégis hatalmas a határvonal.
Éppen ezért a fejvadászok szigorú kódex, vagy íratlan törvények szerint dolgoznak, aki megszegi azt, vagy nem tartja be, az többé csak bérgyilkosnak, vagy zsoldosnak tekinthető, de fejvadásznak már nem és a fejvadász licensze is törlésre kerül. A híre bizonyosan elfog jutni másokhoz is és esélyes, hogy nem fognak érte rajongani attól kezdve.

Munka tekintetében megéri céhekben lenni még akkor is, ha némi tagsági díjat kell fizetni, mert aki fel akarja őket bérelni, az a céhet keresi meg és onnan rendel fejvadászokat és mivel a céh vezetői ismeri a tagokat könnyedén tudja a megfelelő személynek adni a munkát, vagy ott jelentkezni. Ezek a munkák gyakran meg sincsenek hirdetve holoneten, vagy máshol, mert akik felbérlik a személyeket rögtön tudják, hogy hova kell fordulni.

A fejvadászkódex, vagyis a törvények:
NINCS olyan fizetség, amiért megéri meghalni
Ez a szabály hangsúlyozza ki azt, hogy bármennyire is remek valamelyik jutalom, egyik sem ér meg annyit, hogy a vadász kockáztassa érte az életét. Ahogyan azt is meg kell fontolniuk, hogy mekkora szervezést igényel egy-egy feladat. (Természetesen számolni kell a célpont követésével, egyéb költségekkel, azzal is, hogy mekkora a jutalom ezek után. Illetve akár a vadászat közepén is nyitottnak kell állni tárgyalásokra.) A jutalom legyen bármekkora is, nem küldik ki, ha a vadász meghalt.

Csak olyan személy ölhető, akinek a fején vérdíj van
Ez az egyszerű szabály tökéletesen leírja, hogy milyen is egy fejvadásznak lenni. Milyen ezen szakmában létezni. Minden élőlény felé egyfajta tiszteletet kell tanúsítaniuk azáltal, hogy nem ölik meg csak úgy őket, mint egy bérgyilkos tenni. Azonban HA egy személyre vérdíj kerül minden létező joga az adott személynek megszűnik. Nem lesz többé tagja a galaktikus közösségnek és az egész „vérdíjas” dolog fair játékká válik, azaz szabadon ölhetővé, elfoghatóvá. Az ilyenek után senki sem ejt könnyeket és végeredményben a vérdíj hoz pénzt a fejvadásznak.

Elfogni tervszerűen, ölni csak szükség esetén
Ez egy elég laza szabály a kódexben, mert néha szükséges a gyilkolás is. Az üzlet az szín tisztán üzlet. Azonban! A szükségtelen ölés még mindig csak egyszerűen gyilkosság. A vadásznak bármilyen szintű is legyen a vadászat – hacsak nem kap rá külön utasítást – mindig élve kell elkapnia a célpontot és életben kell tartania addig, amíg le nem adja a megbízónak. Gyakran az ilyen célpontok jobban jártak volna, hogyha a vadász ölte volna meg őket.

Egy vadász sem ölhet meg egy másik vadászt
Egyszerű törvény, akármi is a származásuk bizonyos, hogy a fejvadászok egy különleges fajként látják magukat. Minden egyes vadászat alkalmával egymás kezébe helyezik az életüket. Egyetérthetnek egymás nézeteivel, vagy épp inzultálhatják egymást ezekért, de SOHA sem emelhetnek kezet, vagy fegyvert egymásra. Ez a törvény csak azokra a vadászokra igaz, akik a közösség tagjai, akikre azonban már vérdíj került, már nem számítanak fejvadásznak a törvények megszegéséért azokkal szemben ez a törvény nem él és megölhetőek a korábbi tetteikért.

Egy vadász sem zavarhat/akadályozhat meg egy másik vadászatot
Noha a fejvadászok számára nem ismeretlen, hogy csapatban dolgozzanak, a legtöbbször mégis úgy tekintettek egy-egy vérdíj bezsebelésére, mint egy párbajforma két élőlény között. Ilyenkor a fejvadász a saját erősségeivel és bátorságával küzd meg a másik ellen, aki bármit bevet ellene, amit csak tud. Ha a vadász nyer, az személyes győzelem lesz, ami rámutat a vadász tehetségére, elméjére és mindarra, hogy nem csupán szerencsével érte el mindezt. Egy vadászatba beavatkozni – hacsak nem először van meghívva valaki – nyitva kell hagyni a kérdést, hogy ki a jobb. Lehet, hogy ez örökre megválaszolatlan is marad ilyenkor.
Természetesen a vadászok közötti verseny gyakran heves volt, és emiatt nagyon vékony a vonal a "verseny" és a "beavatkozás" között. Már csak azért is, mert miközben az egyik vadász direkt fellépett a másik ellen, akinek ezt ki kellett védenie, semmi sem akadályozta meg a piszkos munkára felvetteket, hogy bevégezzék a vadászatot.
Természetesen, ha egy ilyen fellépés, sikeres vagy éppen nem és visszavezethető az eredeti elkövetőre, akkor komoly következményekkel jár.

A vadászat alatt elfogsz, vagy ölsz. Soha sem mindkettőt
Abban az esetben, ha a célszemélynél meg van adva, hogy élve kell, ez a lehetőség nem játszik. Ott élve kell. A célszemélyt megölni a vadászaton egy dolog, de szándékosan megölni egy fegyvertelen, tehetetlen és már legyőzött ellenfelet egyszerűen nem más, mint féktelen gyilkosság és mészárlás, azaz elítélendő dolog. Azonban, ha a „célszemély szökni próbált és eközben halt meg” már teljesen más szemszögbe helyezi a dolgot.

Egy vadász sem tagadhatja meg a segítséget egy másik vadásztól
Bár a vadásznak nem volt joga megzavarni a másik vadászatát, de időnként még a legjobbaknak is szükségük lehet segítésre. Szélsőséges esetben minden vadász kérhet és elvárhat segítéget egy másik vadásztól, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy az utóbbinak időközben ideiglenesen fel kell függesztenie saját vadászatát, hogy támogatást nyújtson. Bármilyen személyes sérelem vagy ellenségeskedések esetleg a szervezetek/pártok között, a vadászok megértették és gondoskodtak arról, hogy ne zavarja ez meg a közös munkát. Természetesen az ilyen segítségnyújtás nem volt ingyen, és a fizetés gyakran igencsak megvágta a kapott profitot.

_________________
Mesélői, Sith birodalom, Köztársaság, Hutt kartellek/alvilág, FRK/FRSz, Chiss fennhatóság, Mandaloriai Birodalom, Örök Birodalom
Fontosabb és érdekesebb hírek/kalandok: Információk és szabályzat, Zajló kalandok, Kalandok és keresők, Műhely dolgok
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fejvadászok, fejvadászcéhek Zyb0YuU
Rhyssa Edaara Quillan
Rhyssa Edaara Quillan
Lil'SW KM

Hozzászólások száma : 2906
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 56
Join date : 2017. Jun. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Little SW

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3658-rhyssa-edaara-quillan-eron http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fejvadászok, fejvadászcéhek Empty Re: Fejvadászok, fejvadászcéhek

Témanyitás by Rhyssa Edaara Quillan on Szomb. 06 Okt. 2018, 10:56

A fejvadászok – hacsak nincs személyes gondjuk – mindegyik frakciónak dolgozik. Pl. van a Mandalroiaiaknak olyan fejvadász céhük/klánjuk, akik csak a birodalmiaknak dolgoznak.

A céhek
Ezek azok a céhek, klánok, ahova a fejvadászok tömörülnek, ők azok, akik nem kifejezetten egy-egy munkaadónak (pl. huttok) dolgoznak, vagy nem zsoldosszerűen, hanem a saját céhükben.

Legismertebbek:
A Fejvadászcéh
A Fejvadászcéh egy roppant ősi, több ezer éves „intézmény”, ami azt a célt szolgálta, hogy összefogja a fejvadászokat és segítsen nekik munkát találni. A Céhmester irányítja a szervezetet, és az ő feladata, hogy betartassa a fejvadászokkal a Fejvadászok törvényeit. Kisebb klánok/céhek összessége alkotja magát Fejvadászcéhet, ezek mindegyike egy-egy külön szakterületre specializálódott. Mindegyikek megvannak a saját törvényeik is a közösön felül. Ők bármelyik frakciónak dolgoznak, aki felbérli őket, bár van, hogy egy-egy klán csak speciális feladatokat lát el.
Tagok:
- Crimson Nova – erőhasználókra specializálódtak
- Benelex ház – Birodalomnak dolgoznak, túszszabadításra specializálódtak
- Neuvalis ház – magas összegű vadászatokra specializálódtak
- Paramexor ház – gyilkosok levadászására specializálódtak
- Renliss ház – csak női fejvadászok, csak férfiakra vadásznak
- Salaktori ház – a csillagköd legelitebb és legprominensebb fejvadászi dolgoznak itt
- Tresario ház – kalózokra specializálódtak, birodalomnak dolgoznak és csak 15.000 credit felett vállalnak munkát
- Mantis Szindikátus – nagy csoportban vadásznak kalózokra, illetve járműves bandákra
- Ragnar Szindikátus – unortodox technikákat alkalmaznak
- Skine Fejvadász kollégium – specialisták, legkülönbözőbb dolgokat teszik, pl. rohamosztagosokat képeznek elit testőrnek stb.
- Rabszolga szindikátus – időnként a vérdíjakat rabszolga-kereskedőknek adják
- Zhug testvérek - csak duros-i fejvadászok
- Iker Napok - ők egy női twi'lek testvérpár, akik egzotikus fegyvert használnak

Tagdíj: minden esetben 100 credit / hónap
Előny: Fejvadász licensz, amivel a csillagköd bármelyik bolygóján szabadon lehet mozogni. És nem utolsó sorban semmilyen fejvadász nem támadhat meg, amíg betartja a tag a saját céhének és a Fejvadászcéh törvényeit.

Aki részletesebben akarja a klánokat elolvasni itt teheti.

Mandaloriai fejvadászcéh
Ők 99%-ban a Birodalomban és a Birodalom szolgálatában ténykednek. (Később @Werda írj majd róluk)

_________________
Mesélői, Sith birodalom, Köztársaság, Hutt kartellek/alvilág, FRK/FRSz, Chiss fennhatóság, Mandaloriai Birodalom, Örök Birodalom
Fontosabb és érdekesebb hírek/kalandok: Információk és szabályzat, Zajló kalandok, Kalandok és keresők, Műhely dolgok
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fejvadászok, fejvadászcéhek Zyb0YuU
Rhyssa Edaara Quillan
Rhyssa Edaara Quillan
Lil'SW KM

Hozzászólások száma : 2906
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 56
Join date : 2017. Jun. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Little SW

nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3658-rhyssa-edaara-quillan-eron http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.