Kajla Layla

Go down

Kajla Layla Empty Kajla Layla

Témanyitás by Layla Laskowsky on Pént. 14 Jún. 2019, 22:06

Név: Layla Laskowsky
Egyéb név(i): Lala, Kajla Layla, Csipás
Faj: mutáns
Nem: nő
Jellem: mindenki barátja, hát gyere egy ölelésre, várj, adok egy kávét. Nem szereted? Akkor ez a fahéjas alma tea biztos jót fog tenni! Mutáns-barát ember-barát
Személyazonosság: nyílt
Születési helye és idő: 2008. 03.14, Lengyelország,
Kor: 2*11 =22
Család: a mai receptünk a család. Ez a család épp egy darab anyát, egy darab apát, két nagyszülő párt és egy nagybátyat tartalmaz, kiket Layla a napfényes Trzciankában hagyott
Foglalkozás: Matematika tanár Xavier iskolájában, továbbá cserkészetet próbálja népszerűsíteni
Testmagassága: Izé, valaki segítene? Nem érem el a polcot 159,5 cm
Testsúlya: 54
Szeme színe: zöld
Haja színe: barna
Bőre színe: napbarnított enyhén barna
Különleges ismertetőjel: Egy zöld karkötő a jobb kezén, rajta névvel, vércsoporttal, és a diagnózisának adatával, veszél esetén értesítendő telefonszámmal, és hogy sürgősen jutassák kórházba ha elájult. Ugyanez hennával is rá van írva a bal belső alkarjára, melyet kéthetente újraír.
Repülési sebesség: Nincs
Egészségi állapot/ betegségek:
CIPA. Röviden, nem érez fájdalmat, hőt, nem tud izzadni
Életrajza:
Halottnak kellene lennem. Réges rég a föld alatt hat lábbal porladnom, hagynom hogy a kukacok, dögevő rovarok lakmározzanak a bomló tetememből nem pedig vidáman sétálnom az utcán, futnom az erdőben, meg ilyenek. Ja, gondolom most nem érted ezt. Az én állapotom szenvedők jelentős része nem éli meg a három éves kort. Szétrágod a szádat, nyelved, megfulladsz. Mert nem érzel fájdalmat
Első bejegyzés
Istenem, ez marhára nehéz. Hogy kezdjek bele? Ez csak egy blog. Rólam. Adjam magamat? Ki tudja, hogy ki olvassa. Ki lesz a rosszakaróm. Ki tudja, mi lesz. Mi a tökéletes kezdés. Első bejegyzés. Tippem sincs. Van ez a könyv, melyben a főszereplője Nyakiglábapónak szólítja jótevőjét. Tényleg, Nyakiglábapó, vagy Nyakigláb apó? Egybe vagy külön kell írni? Valaki döntsön helyettem, kérem. Utálok, gyűlölök dönteni. Milyen névvel mutatkozzak be? Hogy tegyem rögtön egyértelművé, hogy bár a világ egyik legritkább és legszemetebb betegségével rendelkezem, de minden oké belül? Igen, elismerem hogy az átlagnál egy pöppet hiperaktívabb vagyok, meg néha eléggé ingerlékeny, de könyörgöm, tini vagyok. Semmi tippem sincs igazából az egészre. Kéne valami, amit csak az ért, aki ismer. De mi legyen az? Hmm, most hogy így belegondolok.
Kedves te, ki a képernyőt bámulod arra gondolva, hogy ki kéne ikszelned az oldalt, Kajla blogját olvasod, ki azt próbálja bemutatni, hogy milyen ah élet a CIPA-val. Egy későbbi bejegyzésben, vagy akár többen kifejtem, hogy milyen rossz tud lenni, ha az ember nem veszi észre, hogy eltörte a karját, vagy éppen az, hogy lázas. Jelenleg 11 évvel verek rá arra, hogy általában három éves koruk előtt meghalnak azok, akik ebben az állapotban léteznek. Majd később leírom, nem akarlak jelenleg ezzel untatni, amúgyis, fontos az első benyomás a blogról, mi? Az első benyomás, melyet tökéletesen elszúrtam, de nem baj, akit érdekel az úgyis nézni fogja, akit meg nem, az minek pazarolja rövidke kis életét? Számít, hogy tudod, mire használod el azt a kevéske kis idődet, melyet az emberi létedben töltesz, mielőtt kinyiffansz. Ha megnyugtat, sokkal több esélyem van feldobni a talpam ma vagy holnap nekem, mint neked. Talán csak akkor nem, ha végstádiumban lévő rákos beteg vagy, akinek napjai vannak hátra, vagy épp öngyilkossághoz készülődsz. Ha az utóbbi, ne légy öngyilkos! Hidd el nekem, hogy legyél bármilyen helyzetben, irigyellek. Ember, érzel fájdalmat, érzed a hideget, a meleget, tudsz izzadni, nem gondolják rólad rögtön azt, hogy egy nyáladzó idióta vagy miközben még nem is találkoztak veled. Fájdalom nélkül az élet szívás, elárulom nektek. Egy csomó olyan dolgot nem csinálhatok meg, melyet más igen. Aztán, eléggé nehezen tudod elmagyarázni mit jelent nem érezni a fájdalmat, főleg, hogy elsőre sokan azt hiszik, ez tök jó. Aham, vagy nem. A fájdalom megtanítja az embert a határokra. A hőérzet, hogy mikor hűlt ihatóra a tea. Hogy mi az amit nem kéne. Kicsiként rengetegszer égettem meg magamat, és valljuk be azért, most is előfordul, hogy hozzáérek úgy a lábashoz, hogy az nagyon forró. Tűzforró. Na, én lazán beteszem a kezemet a tűzbe és nem történik semmi. Maximum a kezemen lévő változást látom, hogy elkezdett égni. De én nem húzom el, nem érzem, hogy megsérültem volna. Olyan könnyedén meg tudnék halni emiatt, csak épp túlságosan is ragaszkodom ahhoz, hogy éljek, a szüleimmel együtt. Hatalmas nagy szerencsém van, hogy azok a szüleim, akik. Átlagos emberek, akik tisztában voltak a kockázatokkal, mikor gyereket vállaltak, és megbeszélték, ha, esetleg ilyen leszek, akkor is megtesznek minden tőlük telhetőt. Bölcsisként, óvodásként úszószemüveg volt mindig rajtam, hogy még véletlenül se sértsem meg a szememet. Még mielőtt felmerülne benned esetleg a kérdés, igen, éjszaka is. Képes lennék álmomban kikaparni a szememet és nem venném észre, maximum ha reggel felkelek. Ezt csinálja valaki utánam. Az igazat bevallva, egy kb fél méteres kutya plüssel alszom, melyet mindig el nem engedek alvás közben. Bárki bármit mond, úszószemüveget el lehetett hagyni.
Mivel nem érzek fájdalmat, emiatt minden olyan mozdulat, mely más amiatt tanul meg, hogy mennyire fáj, például ugye szemdörzsölés, vagy épp kényelmetlen testhelyzet, játszás, esések tompítása, nekem azt külön meg kellett tanulnom. Hogy fogalmazzak, nem ösztönösen jön az, hogy ne harapjam véresre a hüvelykujjam, vagy épp a szám belsejét. Csak gondolj bele, a fogzásnál a csecsemő simán szétrágja a száját belül és még csak fel se tűnik neki. Néhány sorstársam szülei ezt úgy oldották meg, hogy kihúzatták a tejfogakat, a csontfogat meg békén hagyták, mikor jött a fogváltás korszaka, hiszen addigra elég idősek voltak ahhoz, hogy ne rágják szét a szájukat belül. Meg, mondjuk, van az is, hogy. Á, inkább nem sokkollak téged.
Remélem, érthető az angolom, nem nagyon nagy gond, hogy nem ez az anyanyelvem.
Köszi hogy elolvastad, legyen szép napod!
Kajla
2. Bejegyzés
Tegnapelőtt kezdtem el ezt a blogot. Most írhatnék arról, hogy minden egyes dolgot hogyan oldok meg, hogy időzítőm van mely figyelmeztet dolgokra, ha elfelejteném esetleg, de tudjátok mit? Nem. Inkább írok egy összefoglalót az elmúlt 14 évről. Váó. Csak gondoljunk bele, mi minden történt 2008 és 2022 között. Oké, azonkívül, hogy még mindig nem haltam meg. Nagyon sajnálom, de ez tényleg úgy fog kinézni, mint egy jegyzet. Itt ülök az íróasztalomnál, mellettem a matek könyvem, bámulom a monitort és semmi ötletem sincs. Szeretnék csinálni egy összegzést, főleg hogy olvassa a lengyel tanárom, jó napot Anne néni! Menni fog. Amúgy, csak hogy tudjátok, a mutációm nem más, mint regeneráció. Szóval nem kell nagy cuccra gondolni, begyógyulnak a sebeim hamarabb mint az átlagembernek és ennyi.
2008
Először is egy kis párbeszéd, csak hogy értsétek, hogy indult az életem
- Uram! Három rossz hírem van. Legrosszabb, hogy mutáns. Második legrosszabb, hogy lánynak született. Harmadik hogy HSAN IV-e van. Én megmondtam, hogy el kellett volna vetetni – az apukám utána beverte az orvos képét. Mikor megszülettem, kérték, nézzenek meg arra a betegségre, mely miatt meghalt az apai nagymamám testvére. Nos, nekem is megvan.
2009
Az év amikor a szüleim rájöttek, hogy nem is olyan nehéz mint elsőre gondolták ez az egész. Kicsit nagyon túlreagálták igazából
2010
Nem tudok ehhez az évhez mit írni. Túléltem, kész
2011
Amikor óvodába mentem. itt volt először lázgörcsöm, igazából, meg majdnem hőgutám is. Szegény óvónénik nem voltak felkészülve egy hiperaktív kölyökre.
2012
Ez az az év, amikor Maximilliannal elválaszthatatlanok lettünk. De tényleg, vicc nélkül, még két olyan megátalkodott kölyköt, mint mi, nem hordott a hátán a föld eddig. Már csak azért is, mert Maxi velem ellentétben érzett fájdalmat, így rajta gyakoroltam ki azt, hogy mit szabad és mit nem. Mi az ami már fáj. Azok a boldog szép napok, ég veled.
2013
Ugye, vannak szülők akik a fogzást úgy oldják meg, kihúzatják a tejfogakat. Nincsen ebben semmi különös, teljesen normális a mi körünkben, de nálam valami tök mást csináltak. Nulla-huszonnégyben rágókáztam, alig bírtam leszokni róla, most is rágcsálok egy tollat. Szerintetek gáz, ha veszek babáknak való rágókát?
2014
Ebben az évben lettem hat éves. Nem sok minden indokolta, hogy évvesztes legyek, meg aztán mégiscsak elég alacsony az osztálylétszám, alig voltunk tízen a b-ben, bezzeg az a-ban voltak tizenöten. Nem is ez a lényeg, ebben az évben kezdtem az iskolát, és mint írtam, velem együtt voltunk tízen. Tíz kicsi elsős csillogó szemekkel és kíváncsisággal.
2015
Ó, a második osztály! Akkor volt az, mikor a testnevelés tanárom már nem fogadott el semmilyen papírt se. Én küzdöttem, meg a szüleim, de hiába. Hajthatatlan volt, és kijelentette, hogy akkor se. Üljek szépen a padon, olvassak, tanuljak addig, de nem fogok aktív résztvevője lenni az órájának. Majd rábízott a logopédusra, hogy akkor heti öt alkalommal majd én ott elleszek, legalább a lemaradásomat is bepótlom, már ami van. Mondanom sem kell, nem mindenki örült ennek. Vagyis hát csak én nem. De, legalább már nem dadogok.
2016
Ti tudtátok, hogy nem veszem észre ha törött alkarcsontokkal megyek végig egy mászókán? Én sem. Aztán rosszul forrt össze és törhették el a kórházban. Teljesen megszokott dolog nálam a havi egy kórházlátogatás, regeneráció ide, odafigyelés oda, sose lehet tudni, mikor forr össze rosszul egy csont, történik baj a belsőszervekkel. És nem haltam meg, pedig volt az a vírus. Na, ki utánozza ezt le? Ja, és megalakult a cserkészcsapat, melyben egészen ballagásig benne voltam
2017
Őszintén bevallom, ez a legkevésbé szeretett sulis évem. Az új hittan tanár egy hagyományokhoz ragaszkodó pap volt, aki amint megtudta hogy mutáns vagyok, szégyentelen, feslett, alávaló nőszemélynek nevezett. Egész órán engem szidott. Következő órájáról el akartam menekülni, de meggyőztek, hogy maradjak bent. Nos, az egyik srác felvette hangrögzítőre az egész órát. El tudjátok képzelni, hogy milyen érzés az, mikor az egész osztályod összefog a tanár ellen és megpróbálják kicsinálni? Egyszerűen óra végére elbőgtem magam a meghatottságtól. Egy hónapba került nekik, hogy elüldözzék a városból. Kilenc-tíz éves gyerekekről van szó itt, semmi többről. Igaz, Dmitry szólét a bátyjának, aki 18 éves és járt javítóintézetben is. Még most is csak annyit tudok, hogy az illető meglátogatta a tanárt a házában és elmondta mi fog történni akkor, ha nem hagyja abba. De leszállt rólam, és mehetett minden a megszokott kerékvágásban
2018
Nem túl sok mindent tudok írni, ötödik elég nehéz volt, kis híján megbuktam nyelvtanból, tanár kijelentette, hogy köbvetkező évben legalább 2.0-ra szeretné, hogy álljak. Én próbálkozom. A matek megy a legjobban, mindig is az ment. A többiről inkább ne beszéljünk.
2019
Ne. Nem beszélünk erről az évről. NEM. És mindemellett még el is költöztünk a gyönyörű Lengyelországból New Jerseybe. Utálom.
2020
Sajnálom, de erről sem. Pont.
2021
Minek írjak erről? Úgyis tudjátok mi volt. Akkor meg? Volt és kész. Azt hiszem, abban mindannyian egyetértünk, egyre elcseszettebb a világ, Tőlem ne várjátok azt, hogy írjak a háborúkról, csatákról. Írok az életemről, arról, milyen duplán elmutálódottnak lenni. De arról nem, hogy kik haltak meg. Mert én mit tehetek? Semmit. Szóval megpróbálom az embereket jókedvre deríteni az írásommal.
Most 2022 van, élek. Kiderült, van másodlagos egy véletlen folyamán, mivel az egyik gyerek megjegyezte, hogy már nem lát bele a fejembe.
666. Bejegyzés
Kedveskéim, eljött ez a nap is. El se hiszem, hogy ide eljutottunk. A rendszertelen, hol napi szintű, hol heti egy írással. Hogy volt, mikor több bejegyzés született egy nap, mint eddig az évben. 666, az ördög száma, tartják sokan. De mi is az eredete? Íme először is pár tény róla. Az első 36 szám összege, ezt kis Gauss módszerrel könnyedén ellenőrizhetjük (1+36= 37. 18*37=666), továbbá háromszög szám, és az első 7 prímszám négyzetének összege. Hét nem gyönyörű szám? Eredete meg a Bibliában található, de az annyira nem lényeges. Hű, ezért a volt hittan tanárom, aki volt ötödikben, biztosan sarokba állítana engem. Mármint, állított is egyszer. Aztán közben nekimentem egy, a falból kiálló szögnek és azt vettem észre hogy felsikoltott. Mára már eltűnt a nyoma, mint kiderült, elég mélyen karcolta meg a karomat ahhoz, hogy tíz perc múlva csupa véres legyen a karom. A padlószőnyegen máig ott van a nyoma, meg lehet nézni, aki akarja, tegye. Az óra, amikor hiába sérültem meg, nem hozzám hívták a mentőt. Mint kiderült, a tanerő vérfóbiás volt, és ilyen szinten nem bírta a vér látványát. Én kaptam egy nagyobb méretű, Elsás ragtapaszt, ő meg felmondott. Számára ijesztő volt ennyire az, hogy nem érzek fájdalmat.
Mostanában nem történt sok újdonság a suliban, se sehol máshol az életemben. A suliban semmi változás se történt tegnaphoz képest. Annyira vágytam arra, hogy megírjam ezt a bejegyzést, most meg semmi. Itt ülök a képernyő előtt üres aggyal, és semmi se jut az eszembe. Sajnálom, ez a bejegyzés nem sikeredett jóra.
Térjünk át a tanárokra, ugye most jön az ének tanárom, egy bizonyos néven nem nevezett férfi. Ötvenes évei derekán jár, nagyon közvetlen. Ő az, aki több országban járt, mint amennyiben nem járt. Ez a faszi mindenségit egy pálinka mellett lebeszéli a világ legnagyobb vezetőivel a dolgokat, és leitatja őket. Nem mutáns, meg ilyenek, nyelveket se nagyon tud, de az biztos, hatalmas koponya. Nincsen olyan zeneszám, melyet ne ismerne, járt Kínában, Mexikóban, olyan könnyedséggel beszél Angliáról és Olaszországról, mintha megszokott lenne az, hogy valaki elmegy oda pár hétig. Rugalmasabban kezeli a tananyagot, mint a grafén a rugalmassági tesztet.
Oké, én azt hiszem elmegyek zenét hallgatni, szevasztok!
3457. Gyönyörű szám, mi? Egy prím. Semmi több, egy prím, egy egyszerű, hétköznapi prím. Pierr-pont prím, szóval hazudok, mikor azt állítom, hogy hétköznapi prím. Félek. Félek leírni ezeket a szavakat, félek a jövőtől, félek, hogy mit fogtok válaszolni, mikor bejelentem a döntésemet. Persze, kihúzhattam volna hatezerig, vagy valami szép kis számig, meg imádom meg minden és értsétek meg, kedves olvasóim, igen, te is Ridderak, hogy nem. Nincsen több. Ez a blog megtanított rengeteg mindenre, ez volt az én személyes naplóm.
Sikeresen lediplomáztam, mostantól kezdve matematika tanár vagyok. Én, akinek élnie se kellene igazából. Én, aki egy mutáns. Mondjuk, pár orvos szerint igazi csoda a mutációm és a világ egyik legjobb dolga, hogy nem kell minden egyes pillanatban a sürgősségire sietnem egy vágás miatt, hiszen a szervezetem begyógyítja. Minden rosszban van valami jó, nem?
Nyolc év. Amúgy, az megvan nektek, hogy a nyolc a legkisebb prím köbszáma? Na mindegy. 14 évesen kezdtem el írni a dolgokat, ami két prím szorzata, és 22 évesen hagyom abba, ami másik két prím szorzata. Khm, abbahagyom a számokat, tudom, untatlak néha titeket ezzel, de értsétek meg, imádom őket! Nyolc év. Vannak, akik a kezdetektől itt vannak, vannak kik nem. Vannak, akik lemorzsolódtak, míg mások mindig várják az újabb és újabb bejegyzéseket. Emlékszem, mikor nem írtam egy hétig, és annyi kérdést kaptam, hogy jól vagyok-e, élek-e még, sőt, néhányan még fel is hívtak! Pedig csak egyszerűen nem volt mit írnom, meg költöztünk is. Az egy nagyon húzós hét volt, és még mindig nem írok róla. Sajnálom, de én is csak ember vagyok, aki jelenleg próbál nyugodt, tiszta fejjel írni. Megint bocsánat, hogy aggódnotok kellett értem, én megértem, nagyon durva lehetett nektek is hogy hirtelen eltűntem. Főleg, hogy nem s írtam a költözésről, aztán pedig még megszokott, hogy egy nap több bejegyzést is írok, 2-3 darabot akár, bár volt, mikor a tíz is összejött. Azt azért valljuk be, túlságosan is kocka vagyok. Játszok a wowwal, minecrafttal, hallgatok zenét, írok, olvasok, mindent képernyő előtt csinálok. Mondjuk, azt tegyük hozzá, hogy szemüvegre viszont nincs szükségem.
Honvágyam van. Haza akarok menni, felmenni az emeletre, a szobámba, bekapcsolni a ventillátort és a gépemet, megigazítani a plüsseimet, besötétíteni és elfeküdni. Csak csendben létezni, élni, és élvezni a pillanatot ki. Friends maratont tartani, sajtos popcornt rágcsálva és gyümölcs teát iszogatva, mellettem egy puha bundájú macskával. Annyira hiányzik most az, hogy belerohanjak a tóba, hogy nevessek nyáron, hogy elfeküdjek a homokban miközben a többiek panaszkodnak a meleg miatt. Mi voltunk, mi tízen, a Liszt majmocskák, vagyis a gyapjasfejű tamarinok, a cserkészcsapat, akik minden, városhoz közeli túraútvonalat ismernek. Istenem, úgy hazamennék és hívnám össze a csapatot egy túrára. //Gyapjasfejű tamarin /mi vagyunk a ritka kincs/ fel soha nem adjuk/ jelszavunk : Haladjunk! // Ez volt a mi kis versikénk, melyet az egyik költői vénával megáldott fiú költött harmadikban. Oké, azt hiszem én közel vagyok a síráshoz. Még tartom magam, nem fogok félúton megállni.
Nyolc év. Nem tudok normális összefoglalót írni, nem tudom szavakban kifejteni azt, hogy itt ülve egy internet kávézóban szememet törölgetve próbálom nem elsírni magamat. Nem, erős vagyok, kibírom, nem fogok sírni. Még. Emelt fővel fogok írni, mindent, mit még nem írtam le. Válaszolni az összes, meg nem válaszolt kérdésre. Annyi szörnyűség történt, megtehetjük azt, hogy néhanapján mosolygunk egy kicsit, nem? Nem foglak titeket hülye adatokkal zaklatni megint, tekintve, hogy nem szeretnélek titeket annyira untatni, mint amennyire látszik. Rengeteg mindent írtam már az évek folyamán. Könyv, film, zene ajánlókat, egy-egy törésfajtáról bemutatót, érdekességeket az állapotomról, az állatokról, természetről, matematikai problémák boncolgatása, öröm a földrajz és történelem kettes miatt. Amikor két teljes posztban írtam le a báli ruhám előnyeit és hátrányait. A kvízek, melyeknél mindig sok résztvevő volt. A napok, amikor egy-egy poszt nem volt több, mint egy zene link, melyet mindenkinek csak ajánlani tudtam. Ja, amúgy nem vagyok képes az orgazmusra, meg mi volt még? Igen, a lelki fájdalmat érzem.
Azt hiszem, itt az ideje mesélnem a családomról. Eddig hanyagoltam a témát. Az a nagy igazság, hogy évek óta nem láttam őket. Nem egy országban vagyunk, ami azért elég nagy hátrány, főleg, ha mellévesszük azt, hogy mutáns vagyok. A szüleim minden tőlük telhetőt megtettek, hogy a lehető legjobb életem legyen. Matek tanár akartam lenni, az lettem. Idegen országban. Még most se vagyok képes megszokni ezt a helyet, ha tehetem, fülem-farkam behúzva lapulok meg, velem nem kell foglalkozni, én csak egy porszem vagyok a sivatagban.
Ugye tudjátok, hogy mutáns vagyok. És itt most nem a HSAN IV-et értem ezalatt, hanem hogy a társadalom azon részébe tartozom, akik valamilyen mutációval rendelkeznek. Már régóta meg kellett volna válaszolnom ezt a ezt a kérdést igazából, melyet feltett néhány személy. Milyen érzés ennek lenni. Mi az ami megváltozott az életemben ennek hála. Nos. Az elsődleges mutációm regeneráció, mely születésemtől kezdve jelen van. Mi az ami megváltozott? Semmi. Ha nem lenne ez, nem élnék. Legalábbis nem ilyen lennék. A francba is, én élni akarok! És élek, a létezés napos oldalát kémlelve, boldogan és vigyorogva. Életben vagyok. És bátran rohanhatok és labdázhatok és úszhatok és utazhatok és ehetek és biciklizhetek és sportolhatok és tanulhatok és tehetek meg mindent, mi egy átlagos embernek teljesen megszokott dolog.
Másodlagos mutáció. Igen, létezik, nekem is van, nem kell nagy dologra gondolni, lényeg a lényeg, a testem se akarja feladni a harcot amiatt amim van, nem csak a lelkem. Van egy fajta védelmem a telepatákkal szemben, bár el kell ismernem, nem a legjobb és egy tanult ellen semmi esélyem sincs. Szóval nem nagy cucc, de ebből is látszik, hogy mennyire védelmez a testem.
Csináltam évekkel ezelőtt egy összefoglalót a blogolás előtti éveimről. Íme, a blogolás közbeni éveim, hölgyeim és uraim
2023
Tízedik osztály. Első év, mikor az évvégi átlagom meghaladta a 3,5-öt. És nem az utolsó! Kaptam egy appot az akkori végzősöktől, amely segít a mindennapi életben. Egész évben fejlesztgették, csinosítgatták, számon tartja a napi bevitt folyadék, kalória mennyiséget, figyelmeztet hogy ki kell menni a mosdóba, felkelt reggel, este meg figyelmeztet, nézzem át a sérüléseimet. A suli, ahova jártam, minden erejével az elfogadást próbálja a középpontba tenni, éppen ezért ide nyugodtan jöhet bárki, aki egy kicsit is kilóg a sorból. Általános és középiskola egyben van, az óvoda meg mellettünk. Még az iskola mentalitását is tudva meglepett ez, pedig annyi mindent csináltak, pályáztak meg, hogy nem csak nekem, de másoknak is az életét megkönnyítsék. Azóta is a telefonomon van letöltve, jelenleg csak én fejleszthetem, én meg hozzá se nyúlok, nem értek a programozáshoz annyira. Blocklyval elszórakozgatok órákig, de ennyi.
Nem mondom, hogy nem volt ez az év egy szívás, mert az volt. Nagyon az volt, főleg akik az események közelében laktak. Ez az év volt a Dormammus év. Dor-mammus. Oké, kifacsart a humorérzékem, tudom.
2024
Látszott a rengeteg belefektetett energia, meg lett a négyes, melyet úgy ünnepeltem, mintha mindenből dicséretes jeles lettem volna. Ennek örömére kaptam meg Mandulát, az én kis perzsa macskámat. Mandula nem bánt senkit, szobatiszta, mint a gazdája. Eléggé okos is, ha melege van, elmegy a zuhany alá és elkezd nyávogni, én meg lezuhanyoztatom. A kék a hidg, a piros a meleg iránya. Otthon megvan jelölve alkoholos filccel, hogy mennyire kell eltekerni nekem a zuhanyzáshoz. Mandula meg tűri, ha elbarmolom a hőmérsékletet. Olyan megértő velem szemben, hogy nem érzem.
És megjött Tony, akitől azóta se sikerült autogramot szereznem, pedig annyira szeretnék egyet. Meg e az év Osborn vagy ki a halál elnök aranykora is asszem.
2025
Az év, mely nem volt több számomra mint sikítás, gyomorgörcs és halál. Utáltam végzősnek lenni, hozni a tantárgyakból a lehető legjobbat, minden erőmmel koncentrálnom kellett. Nekem, aki nem bír két percnél tovább egy dologra koncentrálni. Rosszabb volt, mintha egy teljesen hangszigetelt szobába zártak volna be, esküszöm minden létező és kitalált személyre. Nekem, a hiperaktívnak nyugton lenni egy vizsgánál kínzás. Többször is a feladás közelébe kerültem, szívesen adtam volna át másnak az egészet, hogy csinálja ő meg akkor. Baromi stresszes volt az egész.
A lehető legkevésbé követtem a világ eseményeit, eléggé le is voltam maradva, mert csaka tanulással voltam elfoglalva. mindenségit, a szóbelire kijött megint a dadogásom, tök ciki volt. Szívem szerint elástam volna magam az udvaron, ebben két dolog akadályozott meg. Egy, nem volt nyitva a szertár, kettő, addigra három hete nem esett.
2026
Elköltöztem. És felvettek az egyetemre! Elkezdődött a tanárrá válásom, meglett a blogolás eredménye is, az angolom nyelvtanilag teljesen jó. A volt akcentusom, mely hét évvel ezelőtt igen érezhető volt, nincs. Mostanra már az is lekopott, megszoktam azt, hogy mindenki angolul beszél. Tudom, nem szokásom városokat írni, se országokat, nem akarom, hogy valaki megtudja ki vagyok. Mintha ennyiből nem volna könnyen kikövetkeztethető.
2027
Ez az az év, amelynél már tudatosan írtam egy füzetbe, hogy hogyan fogom tanítani a számok művészetét azoknak is, akik annyira nem találják benne az élvezeteket. Külön öröm, mikor rájön az ember, hogy van egy sokkal egyszerűbb módja is egy-egy adott fogalom elmagyarázásnak. És mikor rájön, hogy a definíciót megalkothatja rímelve, ezzel elérve azt, hogy még könnyebben megjegyezze mindenki! Nem mondom, hogy nem voltam bukás veszélyben, mert voltak, ahol épp hogy meglett a kettes. Egy kávézóban dolgoztam a suli mellett, meg persze írtam. Rengeteg bejegyzés született, pár szavas szösszenetektől kezdve a több ezres gondolatmenetekig. Mondanom sem kell, érezhettétek, hogy eléggé pörgök és csapongok össze-vissza, próbálva érthetően fogalmazni. Nem tehetek róla, de mindig is a matek volt a kedvenc tantárgyam, kérdés sem volt, hogy ezzel megyek tovább.
A nevén nem nevezzük sokfejű szörny eléggé kimutatta a foga fehérjét, megtámadta az egész világot. Minek is apró lépést megtenni, ugorjunk rögtön egy hatalmasat, mi? a lehető legkevesebbet próbáltam kint tartózkodni, suli-kollégium-kávézó szentháromságban voltam leginkább megtalálható. Á, kicsit se vagyok egy beszari nyúl, á de hogy.
2028
Itt volt az, ahol kezdtem érezni, hogy gondok lesznek, túlvállaltam magam. Gondolkozhattam, hogy folytatok tovább mindent és rámegy a mentális és testi egészségem, vagy valamit leadok. Végül abbahagytam a munkát, minimálon élve, a lehető legjobb eredménnyel zártam az év végét, örülve annak, hogy a szüleim képesek voltak kifizetni a dolgokat, bár igaz, tartalékaimat eléggé feléltem. Az egész nyarat végigdolgoztam emiatt, szükségem van a pénzre.
2029
Béka. Tényleg, annyira elszoktam attól, hogy nyugodtság van, alig bírtam elhinni, olyan érzésem volt, mint nyáron, mikor érzi az ember, hogy közeledik egy hatalmas nagy vihar. Ez volt az év, mikor rászoktam a különböző prímfajtákra. Annyira gyönyörűek ezek a számok, egyszerűen imádom őket. Oké, nem fogok nekiállni és felsorolni a fajtáikat, meg ilyenek, pedig szívesen megtenném. De nem, van önuralmam.
2030
A világ legpocsékabb áprilisi tréfája. És lediplomáztam. És ennyi, nincs több hozzáfűzni valóm
Kedves mindenki. Ennyi volt. Vége. Imádtam olvasni a hozzászólásaitokat, üzeneteiteket, parázs vitáitokat, hogy kinek kellett volna nyernie a trónok harcában, hogy Voldemort miért is volt borzalmas, vagy épp nagyszerű főgonosz. Soha többet nem fogok írni ide. Bezárom a blogot. Nagyon fogtok hiányozni, és nem sírok, még van erőm. Jó volt veletek. Félek, mint mindig. Félek a tanítástól, a dolgozat írattatásától, javításától, jegy adástól. A jövőtől.
Üdvözlettel : Kajla
Képességei: Minimális regenerációval rendelkezik. Ez a képesség passzív (vagyis nem tudatos) esetleges eszméletvesztéskor is működik. A horzsolt, vágott, zúzott sérülések 5-20 perc alatt gyógyulnak a mennyiségtől függően. A horzsolások és zúzódások az 5 perc, a vágások a 15-20 perc. Repedt és tört csontok, 4-5 óra a mennyiségtől és a fokától függően.
Természetes mentális védelme van, nagyobb akaraterővel rendelkezik, így a kezdő és gyenge telepaták nem képesek az elméjébe látni, olvasni a gondolataiban, vagy irányítani őt.
Szakértelmei: Matematika tanár, cserkészethez ért, és a sérülésekhez, nincs gondja az elsősegélynyújtással.
Privát előtörténet véleményezést kérsz: Igen
Megjegyzések:
Layla Laskowsky
Layla Laskowsky
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 57
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 42
Join date : 2019. Mar. 25.

Karakteradatok
Főkarakter: Layla Laskowsky
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

Kajla Layla Empty Re: Kajla Layla

Témanyitás by Thorhalla on Pént. 14 Jún. 2019, 22:08

Elfogadva, 1800$ kezdőtőkét kapsz.
Egy adatlapot még írj és mehetsz is játszani.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Kajla Layla Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14802
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 34
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Kajla Layla Empty Re: Kajla Layla

Témanyitás by Cerebro on Szomb. 15 Jún. 2019, 00:00

Az ikonkészítő versenyen elért második helyezésért a jutalmad 2 kredit.

_________________
Cerebro központi adattára - ahol minden fontos információ egy helyen megtalálható az XMR-el kapcsolatban!
XMR wikipédia - minden egyhelyen a megszokott wikipédia elrendezés szerint
Fórumon kívüli elérhetőségek - minden más XMR érintettségű oldal, topsite stb
Discord chat szerver - az oldal új chat központja, ahol szinte mindig sokan fenn vagyunk
Tutorialok - az oldal újításainak listája linkekkel, hogy mi hol található
Kalandfigyelő - aktuális kalandokat lehet naprakészen nyomonkövetni
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1356
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

Kajla Layla Empty Re: Kajla Layla

Témanyitás by Layla Laskowsky on Szomb. 15 Jún. 2019, 19:47

Adatlap:
Név: Layla Laskowsky
Lakás/Létesítmény: a kúriában lakik
NJK: nincs
Foglalkozás: Matematika tanár
Munkahely: Xavier Iskolában tanár
Pénz: 1650$
Bevétel/hét: 400$
Eszközök: Mobiltelefon, elsősegély felszerelés
Felszerelés/fegyverek:
Sokkoló
Vállalat: -
Szövetség: -
Törzshely, ahol megtalálható: gépe előtt
Ismertebb szövetséges: -
Ismertebb ellenség: -

Felhasznált kreditek: 5 (másodlagos mutáció)
Fennmaradó kreditek: 1
Layla Laskowsky
Layla Laskowsky
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 57
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 42
Join date : 2019. Mar. 25.

Karakteradatok
Főkarakter: Layla Laskowsky
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

Kajla Layla Empty Re: Kajla Layla

Témanyitás by Cerebro on Pént. 20 Szept. 2019, 16:56

A kvízen elért jutalmad:
Mivel te nagyon kevés pontot értél el és rám bíztad, hogy mit kapsz, választhatsz a következő 2 dolog közül:

Vagy 1 kredittel olcsóbban csinálhatsz NJK-t erre az accountra, vagy 2.szint előtt engedve lesz egy multi (SW nem számít, oda bármikor lehet).

_________________
Cerebro központi adattára - ahol minden fontos információ egy helyen megtalálható az XMR-el kapcsolatban!
XMR wikipédia - minden egyhelyen a megszokott wikipédia elrendezés szerint
Fórumon kívüli elérhetőségek - minden más XMR érintettségű oldal, topsite stb
Discord chat szerver - az oldal új chat központja, ahol szinte mindig sokan fenn vagyunk
Tutorialok - az oldal újításainak listája linkekkel, hogy mi hol található
Kalandfigyelő - aktuális kalandokat lehet naprakészen nyomonkövetni
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1356
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

Kajla Layla Empty Re: Kajla Layla

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.