Dr. Thomas Gordon lakása

Go down

Dr. Thomas Gordon lakása

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 23 Feb. 2011, 17:10

Dr. Thomas Gordon lakása Manhattan szívében. Az orvost nem sokkal korábban megölték, amikor a nyilvánosság elé akart tárni olyan információkat, amik másokra igen veszélyesek lettek volna. A lakás egy tíz emeletes ház földszintjén található egy magánrendelővel egybekötve.

A régi topic


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 26 Feb. 2011, 19:57-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14074
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Re: Dr. Thomas Gordon lakása

Témanyitás by Thorhalla on Szomb. 26 Feb. 2011, 14:01

#1 2009-06-09 11:07:23
Thorhalla
Dr. Thomas Gordon lakása
Dr. Thomas Gordon lakása Manhattan szívében. Az orvost nem sokkal korábban megölték, amikor a nyilvánosság elé akart tárni olyan információkat, amik másokra igen veszélyesek lettek volna. A lakás egy tíz emeletes ház földszintjén található egy magánrendelővel egybekötve.


#2 2009-06-09 19:35:55
Walter
Ideiglenes társammal vagy gyalog, de megérkezem az orvos lakására. Ki ez a férfi? Mi köze az ügyhöz?

Mielőtt bármit is teszek, tisztábban akarok látni ebben az ügyben. Nem másoktól akarok információkat.

Akár egyedül vagyok, akár nem, a legközelebbi nyilvános telefonfülkéhez megyek, és bedobok pár érmét. A tudakozót hívom…

Ha felveszik, bemondom a címet, ahol vagyok, és ezen a címen egy orvos telefonszámát kérem. Mint egy páciense mutatkozom be, aki elvesztette az őt kezelő doktor telefonszámát. Mindennapi eset, és ha még praktizált ez az alak, kellettek neki páciensek is…


#3 2009-06-09 21:42:34
Quentine Constantine
*Quentine Rorschach kérése és saját döntése szerint inkább az orvoshoz indul, amihez út közben meg kell állni egy újságosnál, a hírekben elég sok szó volt az orvosról, akit meggyilkoltak, meglepő, hogy Rorschach erről nem tud.*
-Pár napja különös halálesetek történtek, meghalt két fiatal egy új drogtól, persze a mutánsokra fogták. Ez az orvos - Dr. Thomas Gordon - azt állította, hogy rájött a szer eredetére, vagy valami ilyesmi. Aztán megölték, mielőtt elmondhatta volna a titkot. A férfi a parkban azt állította, hogy rájött, miért ölték meg az orvost, de őt is megölték. Az információ viszont nem veszett el, ott van még a lakásán, biztonságos helyre eldugva. Oda megyünk most, az újságban talán a cím is benne van. *Kis keresgélés után - és közben egy szálat elszívva - meg is kerül a keresett cím, és a kocsi továbbrobog a doki házához. A kocsi lelassít, majd leparkol a házzal szemközti oldalon, Quentine kiveszi a fegyverét a kesztyűtartóból, zakója alatti pisztolytáskába csúsztatja, aztán kiszáll, úgy dönt, most nem gyújt rá, a lakásban nem hagyhat nyomot, hamut sem. Rorschach egy telefonhoz siet, amit nem ért elsőre, de végülis neki mindegy, a fickó nem kezdő, nem fog olyat tenni, amit nem kéne. Addig Quinn-nek legalább van ideje átgondolni a dolgokat. Black Jack kicsúszott a kezükből, nem volt alkalmuk megnézni a rendőr igazi nevét, így csak annyit tudnak, hogy a múzeumnál szokott járőrözni, vagy időnként megjelenni, és Manhattan a körzete. Nem sok infó. Az alakváltó és a riporter letartóztatva, ez jó hír, többet nem köpnek a levesbe. Az elvarratlan szálak végre kezdenek fogyni, és itt az ideje a behatolásnak. Quentine a házhoz megy, a kaputelefonon kikeresi a doki nevét, és ez alapján a lakása számát. Ha zárva van a bejárati kapu, akkor öltönye belső zsebéből egy egyszerű zárnyitó készletet vesz elő, nem okozhat gondot neki sok éves tapasztalatával kinyitni a zárat anélkül, hogy kárt okozna benne. Kitámasztja a kaput Rorschachnak, hogy kövesse őt, ha végzett a telefonálással, aztán az orvos ajtajához megy. Nyilván valami rendőrségi szalag is lesz, de az nem okoz nagy gondot, könnyen át lehet mászni közte, anélkül, hogy elszakadjon. Ha Rorschach végzett, és bejön, akkor Quentine bevárja az ajtónál, majd azt is kinyitja a készlettel.*
-Lehetőleg hagyjunk mindent pontosan úgy, ahogy volt, ne nyúljunk semmihez, világos?


#4 2009-06-10 12:35:21
Thorhalla
Rorschach-nak szerencséje volt, mert volt a házhoz közel egy nyilvános telefonfülke, így könnyedén fel tudta hívni a tudakozót.
- Örvendek uram – hallatszott a vonal másik végéről a kellemes női hang. – Dr. Thomas Gordon háziorvos és sebész, a telefonszáma pedig 555-45-72. További kellemes napot és remélem a segítségére lehettem!
Ha a férfi felhívja ezek után ezt a számot, akkor az csak kicsöng és néhány csörgés után az üzenetrögzítő kapcsol be, hogy a jelenleg városon kívül tartózkodik az illető és nem elérhető. Quentine amikor odaért a kapuhoz, akkor láthatja, hogy az nyitva van. A név és a lakás száma is megvan a kaputelefonon. Mivel az ajtó nyitva így könnyedén be tud vagy tudnak menni a lépcsőházba. Egy rövid kis folyosó vezet befelé, majd néhány lépcső lefelé és egy világos belső udvarra lehet érni. Igen, a férfi jól tippelte, mert az egyik lakást a sárga rendőrségi szalag veszi körbe, így teljesen nyilvánvaló, hogy melyik lakásba is kell menni. Az épület magas és belül körfolyosós, jelenleg első ránézésre senkit sem lehet látni a körfolyosókon, így az, hogy itt benn van valaki sem tűnik fel senkinek sem.
A lakásnak az ajtaja már ténylegesen zárva van, de néhány perces próbálkozással sikerült kinyitnia Quentine-nek azt. A lakás belül feldúlt, két nagyobb szoba van, amit lakásnak használt a férfi, és három másik, amit az irodának és a rendelőnek. Minden fel van dúlva, a rendelőben az orvosi műszerek a földön fekszenek mindenhol, itt egy nagyobb vértócsa is látható, kellően nagy, hogy egy ember belehaljon ennyi vér elvesztésébe. A legbelső és legkisebb szoba a jobb oldalon az, amit Quentine látott a férfi emlékeiben. Könyvek a falon, most azonban a polcok helyett a földön vannak. Egy nagyobb szekrény is ledöntve a földre, az íróasztal felborítva. Azonban a szőnyeg a helyén van, mintha a padlót nem is nézte volna senki sem.


#5 2009-06-10 18:36:25
Walter
Igen. Megerősíthetem, hogy ideiglenes társam igazat mondott. Itt lakott dr. Thomas Gordon. Ő lesz az emberünk.

Leteszem a kagylót, majd újra bedobok pár érmét, és tárcsázom a számot. Kíváncsi vagyok, tartózkodik-e jelenleg bárki is a lakásban, mielőtt bemennék… Persze ha kicsöng a telefon, még nem biztos, hogy fel is veszik, de egy kis körültekintés semmiképp sem árt…

Senki. Csak az üzenetrögzítő. A doktor városon kívül tartózkodik, és nem elérhető a felvett hang szerint. Nos jó… Úgy látom, nincs is több időm ezen gondolkozni, mert jól informált, de még mindig gyanús társam már be is ment az épületbe. Elhagyva a fülkét utánaeredek.

Tehát egy újságból értesült erről az esetről. Én az elmúlt napokban nemigen értem rá a sajtóval foglalkozni, egy bonyolult bűnügy lefoglalta minden időmet, pedig az információgyűjtés fontos feladat… Ennek hiányában most hátrányban is vagyok.

Meghalt tehát két fiatal egy új drogtól. Meh. Ebben a züllött metropoliszban ez még nem is annyira számít hírnek számomra. De ha ez a Gordon ismerte a szer eredetét, és ostoba módon nyíltan hirdette is ezt, akkor nem csodálom, hogy végeztek vele. Az igazságszeretete mindenképp dicséretes, de a módszere szánalmas. Isten bizonyára könyörületes volt a lelkével, ha tényleg nemes szándékok vezérelték.

Mikor utolérem a férfit a folyosók és lépcsők után, ő már be is hatolt a szobába. Ügyes. Csak az Úr segítő kezének köszönhetjük, hogy tényleg nem volt itt senki. A tettes nem ritkán visszatér a tett színhelyére.

- Legközelebb velem egyeztess, mielőtt bármit teszel.

Belépek a lakásba, és körülnézek…

Van egy rendelő, az orvosi műszerek a földön… Vértócsa… Lehajolok, és egy nálam lévő kis fülpiszkálóval mintát veszek a vérből, ha tudok, majd megfelelő módon, egy kis zacskóban elrakom azt. Közben hangosan gondolkodom.

- Mi lehetett a gyilkos fegyver…? Ha itt volt, a helyszínelők már nyilván elvitték…


#6 2009-06-11 10:21:33
Quentine Constantine
*Quentine belép a lakásba átbújva a szalagok közt, majd alaposan körülnéz.*
-Ahogy akarod, akkor egyeztessünk. Rendelő, lakás, minden feldúlva. Nem mi járunk itt először. Az orvos megölésekor történhetett a kutakodás, ha valaki később jött volna, és ilyen a keresési módszere, akkor nyilván nem lett volna sértetlen a zárszerkezet, sőt, az ajtó sem. Szóval itt történt a gyilkosság, a vértócsa elég nagy, tehát nyílt sérülése volt a dokinak. Talán kés, vagy pisztoly okozhatta a sebet, de a pisztoly egy ilyen házban elég jól hallatszik, és nem lett volna idejük a gyilkosoknak átvizsgálniuk a lakást. Hacsak nem használtak hangtompítót. Ha lőttek, akkor a töltényhüvely már nem lesz itt, de van valami, amit nem vihetnek el a helyszínelők. Nincs rá olyan hatalmas esély, de elképzelhető, hogy a golyó elhagyta a testet, és lyukat ütött a falban vagy a padlóban. Bár a vérfoltban nem látszik, hogy valaki benne feküdt volna, azért nem zárhatjuk ki, hogy feküdt, amikor lelőtték. A rendelők fala általában csempézett, így egy golyó nem csak apró lyukat okozna benne, de valószínűleg egy egész csempét eltörne, ez pedig könnyen észrevehető. Így tehát csak végig kell néznünk a rendelő falát és a padlót a vértócsánál, ha találunk ilyen sérült vagy hiányzó csempét, akkor elkönyvelhetjük, hogy lelőtték az orvost, ha nincs ilyen, akkor valószínűleg leszúrták, vagy a golyó nem hagyta el a testet.
*A gyors terepszemle után a nappaliba megy.*
-Most pedig elveszem azt, amiért idejöttünk.
*Kezein bőrkesztyűjével félrehajtja a szőnyeget, majd megpróbálja kimozdítani a deszkát, mely alatt a lelőtt férfi emlékei alapján a keresett dokumentum van. Ha sikerül, akkor kiveszi azt, amit talál, aztán visszarakja a deszkát, és visszahajtja a szőnyeget. Csak ezután vizsgálja meg a talált holmit.*


#7 2009-06-12 10:23:51
Thorhalla
Quentine-nek a felvetést elsorolva juthat eszébe, hogy látta a halál okát hírekben/újságokban, ami pedig úgy történt, hogy leszúrták, majd pedig átvágták az orvos torkát egy szikével, de itt ezen a helyen, már sem a gyilkos fegyver, sem pedig más tárgyi bizonyíték nem maradt. Rorschach pedig tudott a földön levő vérből mintát venni, noha az egész már kezdett erősen megszilárdulni révén, hogy lassan két napos már. Bent a nappaliban hamar megtalálta azt a helyet, amit keresett, a parketta valóban kijött és a kezével végül sikerült a borítékot is kitapogatnia. Amint kiszedte a megszokott sárga nagy fajta borítékot láthatja mind a két férfi, Quentine pedig tudhatja, hogy ez volt valóban, amelyiket a férfi emlékeiben is látott.
Ha kinyitják a dobozt, akkor néhány fényképet láthatnak benne, a két holttestről, egy fiatal fiú és egy lány, akik meghaltak a tüntetők közül, két sima egyszerű ember a vizsgálatok szerint. Néhány újságcikk arról kapcsolatban, hogy a tüntetések után néhány túlságosan is agresszív fiatal mutánsokra támadott, noha egyik sem viselkedett így korábban. Egy hírdetés, egy papír, ezt látta korábban elmosódva a férfi.
„Önkénteseket keresünk!
Felsőoktatásba jársz, egészséges vagy és szükséged lenne könnyen szerezhető pénzre? Akkor ne habozz és csatlakozz a Seals Gyógyszergyártó Központ gyógyszertesztelési csoportjához! Teljesen biztonságos és folyamatos orvosi kezelés és ellenőrzés között zajlik a gyógyszerek tesztelése. Amennyiben jelentkezni kívánsz, gyere el az egyik központunkba és csupán fényképes igazolványok kellenek ehhez. A vizsgálatokat helyben végezzük. Az egészséges Amerikáért!”
Alul még ott van a Seals pecsétje és a vezérigazgató aláírása ráfénymásolva. Ha megnézitek, akkor a két holttest fényképein is ott van a Seals védjegye. Ezenfelül egy lezárt tokban levő DVD-t találtok még a borítékban. A helységben van számítógép, csak éppenséggel az is szétszedve, de minden alkatrésze megvan és sérülés sem látszik rajta.


#8 2009-06-13 00:33:48
Walter
Ez a férfi… szeret fecsegni. A feltevései mind helyesek is lehetnek, de ennyit beszélni…

- Hallgass már el. Koncentrálj.

Körbejárkálok, majd észreveszem, hogy a férfi célirányosan a szőnyeghez megy, felhajtja, majd felfeszít egy deszkát. Van ott valami alatta… Egy boríték? Közelebb lépek, és felnyitva a borítékot fényképeket pillantok meg. Két holttest… Egy fiú és egy lány… Meg egy hirdetés… Seals Gyógyszergyártó Központ… A holttestek fényképein is a Seals védjegye…

Nos, nem kell hozzá túlontúl csavaros észjárás, hogy összerakjam végre a kirakós darabkáit. Amennyiben ideiglenes társam hagyja, elveszem a DVD-t is, ami még a borítékban volt… majd párat hátralépek, és fegyvert rántok a férfira. Ez teljesen ostobának néz engem.

- Egyből tudtad, hol keresd a borítékot. Már eddig is gyanúsan sokat tudtál erről az orvosról, és most ez… Nem érdekel, honnan tudtál erről a borítékról. Közöd van ehhez az ügyhöz, ez egyértelmű, és nagyon nem tetszik ez nekem. Ha az igazságért nyomozol… márpedig úgy érzem, ezt teszed, és a megérzésem ritkán csal ez ügyben, mert az Úr mutat nekem irányt… akkor életben maradhatsz. De túl sok titok leng téged körül. Én egyedül dolgozom.

Amennyiben nem történik semmi más, a fegyvert rátartva hátrálok ki a szobából, majd a lakásból…


#9 2009-06-13 13:22:06
Quentine Constantine
*Quentine-nek beugrik, hogy megkéselték az orvost, de igazából nem izgatja annyira a dolog, hogy ezt el is mondja Rorschachnak, tulajdonképpen nem is érdekli, ha megtalálnák a gyilkost, nyilván Black Jacknek van köze ehhez is, de ő most nem ezért jött. Neki az indok kell, amit meg is talál, fényképek és egy DVD a deszka alatt. Rorschach átnézi a holmit, miközben Quentine eltűnteti a nyomokat, majd mire Quinn végez, egy pisztoly csövével nézhet farkasszemet.*
-Titkok terén te sem állsz rosszul, nem igaz maszkos? Mondd csak, azt is az Úr mutatta meg neked, hol keresd a DVD-t, és kicsoda Black Jack? Az orvosról sem tudtál, amíg nem beszéltem róla neked. Szart se tudsz az ügyről, egy nyomod volt, azt is elbaszta neked egy mezei riporter, és ha nem hozlak ki, már a zsarukkal tervezhetnéd a hétvégi programodat, villamosszék, méreginyjekció és a többi, gyilkoskám. El se hiszem, hogy azt hiszed, egyedül is a végére járhatsz, komolyan, erre rá kell gyújtanom.
*Quinn olajozott, de óvatos mozdulattal veszi elő zakója felső zsebéből a cigit, majd szájába biggyeszti.*
-Csak semmi hirtelen mozdulat, tudom. Hová is tettem... *Nadrágja zsebéből veszi elő az öngyújtót kis tapogatózás után, melyből jól látszik, nincs ott fegyver. Meggyújtja a cigit, tehát nem akart trükközni, tényleg csak pár slukkra volt szüksége... Vagy nem. Az öngyújtót zakója belső zsebébe teszi el egész lassan, majd ugyan azzal a mozdulattal villámgyorsan rántja elő pisztolyát. Ezzel együtt elvetődik balra, kigurulja az esést, és féltérden állva céloz Rorschach mellkasára.*
-Patt. *Ha Rorschach lő, Quinn is, ha hátrál, követi, ha elteszi a fegyvert... Talán Quinn is.*


#10 2009-06-13 19:00:21
Thorhalla
Egyelőre semmi sem történik azon kívül, hogy a két férfi egymásra tartja fogva a fegyverét. Kint is csönd van, még senki sem vette észre, hogy feltörtétek a lakást és úgy vagytok itt benn, hogy az tilos lenne. Amennyiben sikerül megegyezésre jutni, hogy ki merre menjen, vagy ha elengeditek egymást ebben a pillanatnyilag patthelyzetnek tűnő szituációból, akkor eljuthattok arra a helyre bármiféle fennakadás nélkül, ahova menni akartok innen.


#11 2009-06-13 20:23:38
Walter
Szánalmas vicc ez az egész. Ez a férfi gúnyt űz belőlem, és én hagyom. Már rég le kellett volna lőnöm… de valami nem hagy nyugodni vele kapcsolatban. Bűnös, semmi kétség, de ez a nyomozás tényleg érdekli…

Isten útjai kifürkészhetetlenek. Nem tudhatom egyelőre, miért hozta az utamba ezt az idegent.

Elteszem a fegyvert, majd zsebre rakom a kezeimet.

- A DVD nálam marad. Most megfordulok, és kisétálok, aztán elmegyek a Seals Gyógyszergyártó Központba. Gondolom, sejted, miért. Értékelném, ha rám hagynád ezt az ügyet, és nem találkoznánk többé. Isten legyen veled.

Ezzel elindulok lefelé…


#12 2009-06-15 11:03:12
Thorhalla
Quentine berozsdállhatott egy picit, mert Rorschach megfordulhatott és ki tudott sétálni a helységből azelőtt, hogy a magánnyomozó bármit is tudott tenni. A férfi, amikor a hirdetőlapot nézte, akkor azon láthatta az egyik központ címét, ami nem is volt olyan nagyon messze ettől a helytől, így gyorsan oda is érhet a központhoz.

Quentine miután egyedül maradt mozgást láthat kintről a folyosóról, majd pedig egy idős nénike jelent meg az ajtóban és kopogtatott a férfit, amint észrevette a kezében a pisztollyal lépett egyet hátra ijedten.
- Történt valami itt ismét biztos úr, hogy megint kijöttek? – kérdezte remegő hangon. – Láttam a társát távozni gondoltam megkérdezem nincs-e szüksége kávéra, vagy fánkra.


#13 2009-06-15 12:27:32
Quentine Constantine
*Quentine Rorschach-kal együtt leereszti a pisztolyt, nem akar lövöldözni, ha lenne nála hangtompító, talán lábon lőtte volna a fickót, és elvette volna a DVD-t, de külöönben sem lett volna fair. A Seals gyógyszergyárhoz vezetnek a nyomok, de a DVD Quinn-nek fogalma sincs, mit tehetne ott. Tehát meg kell szereznie a DVD-t, Rorschach odamegy, tehát Quentine isoda fog menni, követi, aztán valahol kiüti, és elveszi tőle a cuccot. Adnia kell egy kis egérutat, hogy ne legyen feltűnő, addig még egyszer körülnéz, nem hagytak-e valami nyomot. Ekkor toppan be a néni.*
-Köszönöm hölgyem, semmi ilyesmire nincs szükségem, de nagyon kedves. Már én is indulóban vagyok. *Szemtanú, jól látta Quinn arcát, talán mesél a rendőröknek egy öltönyös férfiről, aki itt járt. Meg kéne ölni. De csak egy idős hölgy. Egy pillanatra Quinnben valamiféle lelki vívódás alakulna ki, aztán a helyét átveszi ismét a profizmus. Nincsenek szemtanúk.*
-Jöjjön kérem hölgyem, lenne pár kérdésem... *Betessékeli a lakásba az idős asszonyt, aztán egy gyors és halk mozdulattal eltöri a nyakát. Valószínűleg arra sincs ideje, hogy sikoltson, vér nincs, csak egy békésen fekvő néni a lakásban. Nyom van, pánik lesz, de szemtanú nincs, és Quinn tiszta marad. Az ajtó zárszerkezetét gyorsan kiakasztja a tolvajkulccsal, hogy mikor becsukja, be is záródjon, aztán irány a kocsi. Elhajt a Sealshez, hogy megkeresse és elkapja Rorschachot. Elég volt a bénázásból, a kocsiban még felszereli a hangtompítót fegyverére, még egyszer nem téveszti szem elől a célt. Ezúttal a cigarettacsikket is a kocsi hamutáljába teszi, hogy ne hagyjon nyomot. Aztán padlógáz.*

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
avatar
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14074
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére




 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.