Kalandok típusai

Go down

Kalandok típusai Empty Kalandok típusai

Témanyitás by Morsus on Hétf. 08 Aug. 2011, 23:40

Korszak Kalandok
Ezek nem igazi kalandok csak leírások, amikből megtudod milyen jelenleg a világ, mik a fontosabb események. A kalandok és karakterek eme események után változhatnak.

Aktuális Kaland
Ez az általános kalandok, amiket mindenhol lehet játszani. Kiírás után lehet jelentkezni itt. Fontosabb tudni valók és típusok:
- Űrkalandok: Az űrben játszódó kozmikus kalandok, feltehetőleg sci-fi történetek
- Versenyek: Ezek olyan kalandok, ahol a játékosok a pontról kell eljutniuk b pontra, minden körben a mesélő írja mekkora sebességgel halad és mennyit haladt előre.
- Harci kaland: Az igazi nagy csata játékok, ahol a karakterek két vagy több oldalra osztva küzdenek meg egymással ameddig a győztes ki nem emelkedik közülük.
- Stratégiai kaland: Ezek azoka kalandok, amikor a játékos kreditjeit újra elkölthet (vagy kijelölt kreditből) egységekre (katonák, hadigépek, stb), hogy a kaland során (hasonlóan a harci kalandokhoz) legyőzze az ellenségeit.
- Párhuzamos kaland: Kaland, amiben valami miatt képesek a karakterek egyszerre lenni ebben és közben máshol is.
- Lenyűgöző kaland: Párhuzamos kalandok, amiknek a végén a játékosok és mesélő eldönti, hogy ez a kontinuitás része legyen vagy alternatív kaland.
- Ingyen njk: Bizonyos kalandokban csinálhatsz ingyen njk-t. Ezek csak a kalandra készített karaktert, ha túléli és a mesélő úgy véli megérdemelted akkor megkaphatod (fizetés nélkül) játékos njk-nak.

Alternatív Kalandok
Nem a reneszánsz világában játszódó kalandok, hanem más világban, síkon univerzumban, stb. Itt is lehetnek olyan dolgok, mint az aktuális kalandban. Persze az Outsiders, VH és Ultimate világ kalandjai is alter kalandok.

_________________
"ha nem írtok, akkor én irtok" - Zspider/Morsus
Aktív kalandok: Kánaán Alfa
Apokalipszis Kora: Az Idő Kifut
Outsiders: 12. Ezüstkor - Új Mutánsok - Szuperhumánok
Alter: Gótika: Harmadik Évad - Ultron Kora - Eredeti Őrzők - Világ Vége
Morsus
Morsus
Főnök

Hozzászólások száma : 3218
Hozzászólások régi : 7460
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 20.szint - 70 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Morsus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net

Vissza az elejére Go down

Kalandok típusai Empty Re: Kalandok típusai

Témanyitás by Thorhalla on Hétf. 16 Júl. 2018, 00:01

Az újonan bevezetésre kerülő hadijátékok:

Négy fajtája lenne:
Invázió:
Ez értelemszerűen két adott frakció között játszódna, az egyik megtámadja egy másik bolygóját. Például a Birodalom megtámadja a Naboo-t és próbálja elfoglalni. Alapvetően két frakció között zajlik, de a bármelyik frakció hívhat segítséget. Pl. a Birodalmiak valószínűleg hívják a Mandaloriaiakat, a köztársaság lehet, hogy segítséget kér a Huttoktól, vagy az FRK-tól. Alapvetően történetközpontú dolog lenne, így lenne mesélés, benne pedig több célkitűzések/alfeladattal, mint azt a 4. korszakkalandnál is látszik. Csak a mesélő (bárki mesélhet) képzelete szabna határt annak, hogy milyen alpontokat ad, amiken el lehet indulni.
Uralom:
Ezek olyan kalandok, hogy az adott frakció egy-egy lakatlan, vagy éppen gyéren lakott bolygót próbál megszerezni és a saját frakciójához csatolni. Ahogyan az előző ez is történetközpontú lenne, hasonlóan ahhoz.
Hódítás:
Ez az invázió és az uralom vegyítése. Egy semleges bolygót kettő, vagy több frakció, esetleg cég (mint pl. Czerka, Bankárklán, Techno unió, stb.) akar magának megszerezni. Ahogyan az előzőek ez is történetközpontú lenne, hasonlóan azokhoz.
Lázadás:
Korábban elfoglalt bolygó lakossága próbálja kivívni a függetlenségét. Lehet, hogy a 9.szektor valamelyik bolygója fellázad a Birodalom ellen (sok sikert nekik), vagy épp FRK területén levő bolygó akar kitörni az FRK alól és újra csatlakozni a Köztársasághoz, stb. Ezek is történetközpontú, mint az előzőek.

Mint látható a többség főleg harcközpontú a történetközpontúság mellett. A legtöbb esetben PVP mindez, persze, ha valaki nem akar pvp-zni, akkor a sima megszokott pve is játszik. Ezek a kalandok arra is jók, hogy olyanok találkozzanak egymással, akik valószínűleg egyébként nem tennék, mert más-más frakcióban mozognak.

Úgy gondoltam, hogy mindegyik külön topicban lenne, ahol játék lenne úgy nézne ki, hogy például:
Invázió: Naboo
Uralom: Dantooine
Hódítás: Yavin 4
Lázadás: Kuat

Abban az esetben, ha ezek párhuzamosak, akkor saját karaktert lehetne hozni itt, vagy pedig egy adatlapos karit, amit ide hozol. Ezek első szintűek lehetnének, vagy a legmagasabb szintű karaktereddel egyező szintűek (ezeket persze nem tarthatnád meg csak az ilyen kalandokra vihetnéd).
Ha alterok, akkor pedig persze az adott KM-től függne, hogy mit enged. Ha pedig párhuzamos, akkor ott a gond, hogy mi van, ha meghal valaki rajta, mi lenne a következmény a másik helyszínéhez…

Kalandok típusai 7kMvp6c


Hogy nézne ki, hogy ki győz, ki szerez meg vmit…
Úgy gondoltam, hogy a kalandok kiírásakor az adott mesélő minden oldalnak – akik részt vesznek az adott játékon – hasonló mennyiségű és nehézségű feladatokat ad, ezek lennének az alfeladatok/célkitűzések, amik közül majd válogathatnak a játékosok, hogy ki mit szeretne végrehajtani, miben venne részt.
Meg lenne adva, hogy melyik célkitűzésre hány pont jár (egy feladatra többen is mehetnek, mindannyian megkapnák a pontot), a teljesítés után jönne a pont. PVP esetében is lenne pont, hogy a győztes kap valamennyit.
Lehetne több karaktert is hozni, akár minden oldalon, de akkor úgy kell választani, hogy nem találkoznak a játéktéren, azaz olyan célkitűzést kell választani, hogy nem futnak össze.
Minden ilyen kalandnál fixálva lenne az elején, hogy maximum hány körös lesz (20 körüliek kb.), ennyi idő alatt kell a küldetéseket, célkitűzéseket teljesíteni, vagy minél többet belőle.
Bármilyen kaszt jöhetne mindegyikre alapvetően (persze ez is km függő lenne, hogy ki mit enged).
A leírásból látszik, hogy alapvetően gyors, pörgős kaland lenne.

Kalandok típusai 7kMvp6c


Példa kalandok, mindhez írok egyet-egyet, hogy látni lehessen milyen is ez.

Invázió: Naboo
Résztevő főfrakciók: Birodalom, Köztársaság
Meghívott frakciók: ?
Leírás: Ide írni a plot-ot, hogy mi az oka a támadásnak, valamit kitalálni a KM-nek pár sorban, ne annyi legyen, hogy mert azt mondta, hogy itt legyen. Jelen esetben, mert a bolygó határmenti, a Jedi corpsnak van itt épületei, ahol vannak eltanácsolt fiatal ex-jedik és ezek az ex-jedik jók lesznek a saját akadémiájukra. Vagy épp ha olyan a bolygó, akkor nyersanyagok, stratégiai pontok miatt.
Célkitűzések:
1, Megvédeni a bolygót az űrben a Birodalom flottájától / Megsemmisíteni a köztársasági flottát. (Űrcsata) – 4 pont
2. Beüzemelni és megvédeni az ionágyút (védekező fél) / Elfoglalni a Jedi Corps épületet (támadó fél) – 5 pont
3. Theed ostroma, megvédeni/elfoglalni (mind2 fél) – 4 pont (földi csata, PVP-vel, PVP extra 2 pont a győztesnek)
4. Személyes küldetés – 2 pont (itt mindenki maga mondja meg, hogy mit akar, ne a km-nek kelljen kitalálnia az alapötletet, pl.: testőrként kijuttatni a városból a királynőt; fejvadászként: elfogni a királynőt stb.)
Kaland vége: A kaland 20 körös, 20 körnél automatikusan vége van, az nyer, akinek több pontja van. Vagy hamarabb akkor lesz vége, ha valamelyik frakció eléri a 10 pontot.


Uralom: Dantooine
Résztevő főfrakciók: Birodalom
Leírás: Ide írni a plot-ot, hogy mi az oka a támadásnak, valamit kitalálni a KM-nek pár sorban, ne annyi legyen, hogy mert azt mondta, hogy itt legyen. Jelen esetben, mert a bolygón kristálybarlangok vannak, amiknek a Birodalom nagy hasznát veheti. Többek között eltudják később adni őket, vagy épp a sithek kísérletezhetnek velük, nem utolsó sorban jó stratégiai pont is a hely, ahol még ősi sith dolgok is vannak.
Célkitűzések:
1, Felkutatni a bolygón levő településeket és kiirtani őket – 4 pont
2. Bázisnak helyet keresni, megalapítani az és megvédeni, ahonnan majd a bolygót irányítják – 4 pont
3. Felkutatni az ősi romokat és elhozni mindent onnan, amit csak lehet – 5 pont
4. Személyes küldetés – 2 pont (itt mindenki maga mondja meg, hogy mit akar, ne a km-nek kelljen kitalálnia az alapötletet)
Kaland vége: A kaland 20 körös, 20 körnél automatikusan vége van, az állástól függ, hogy mennyi holmit sikerül szerezni, hogy áll a bázis, vagy mennyire sikerült a helyiekkel dűlőre jutni. Vagy hamarabb akkor lesz vége, ha elérik a 10 pontot.


Hódítás: Yavin 4
Résztevő frakciók: FRK, Czerka Részvénytársaság, Mandaloriai Birodalom
Meghívott frakciók: ?
Leírás: Ide írni a plot-ot, hogy mi az oka a támadásnak, valamit kitalálni a KM-nek pár sorban, ne annyi legyen, hogy mert azt mondta, hogy itt legyen. Jelen esetben, a bolygón sok kalóz van, de emellett a Sötét oldal is erős. Egy ősi kultúrának nagyon sok maradványa van a bolygón, ami az FRK területén van, de független. Az FRK a bolygót akarja magának, a Czerka a romokat és a sith alkímiával létrehozott lényeket, a Mandaloriaiak bányászni akarnak a fegyvereikhez, páncéljakhoz fémet.
Célkitűzések:
1, Az űrben megakadályozni azt, hogy a másik két frakció minél több földi csapatot juttasson a bolygóra (Űrcsata) – 4 pont
2. Bázist alakítani, ahova a többi földi csapat megérkezhet, ezt megvédeni – 5 pont
3. A Piramisok megszerzése (mind3 fél) – 4 pont (földi csata, PVP-vel, PVP extra 2 pont a győztesnek)
4. Személyes küldetés – 2 pont (itt mindenki maga mondja meg, hogy mit akar, ne a km-nek kelljen kitalálnia az alapötletet)
Kaland vége: A kaland 20 körös, 20 körnél automatikusan vége van, az nyer, akinek több pontja van. Vagy hamarabb akkor lesz vége, ha valamelyik frakció eléri a 10 pontot.


Lázadás: Kuat
Lázadó fél: Kuat lakossága
Ki ellen lázadnak: Birodalom
Leírás: Ide írni a plot-ot, hogy mi az oka a támadásnak, valamit kitalálni a KM-nek pár sorban, ne annyi legyen, hogy mert azt mondta, hogy itt legyen. Jelen esetben, mert a bolygó lakosságát a gonosz birodalom elnyomva tartja, ők pedig megelégelték mindezt és már elég régóta úgyis a levegőben volt, kitört a lázadás. A helyiek próbálják legyűrni a Birodalmat és elűzni őket a bolygóról.
Célkitűzések:
1, Szabotálni a Kuati hajógyárat (lázadó fél) / Elfogni a lázadókat a hajógyárban (Űrcsatás) – 4 pont
2. Elfoglalni a kormányzói palotát (lázadó fél) / Megvédeni a palotát (birodalmiak) – 5 pont földi csata, PVP-vel, PVP extra 2 pont a győztesnek
3. Szabotálni a város fő pontjait, ellehetetleníteni a birodalmiakat / leverni a lázadás gócpontjait, kivégezni a lázadókat – 4 pont
4. Személyes küldetés – 2 pont (itt mindenki maga mondja meg, hogy mit akar, ne a km-nek kelljen kitalálnia az alapötletet)
Kaland vége: A kaland 20 körös, 20 körnél automatikusan vége van, az nyer, akinek több pontja van. Vagy hamarabb akkor lesz vége, ha valamelyik frakció eléri a 10 pontot.

Kalandok típusai 7kMvp6c


Mindez természetesen beültethető Reneszánszra is, pl. SHIELD vs Hydra, X-men vs Akkaba klán/Apokalipszis, Roxxon vs. AIM, stb.

A játékok a "Lenyűgöző kaland: Párhuzamos kalandok, amiknek a végén a játékosok és mesélő eldönti, hogy ez a kontinuitás része legyen vagy alternatív kaland." típusban fognak zajlani.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Kalandok típusai Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14511
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 4
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Kalandok típusai Empty Re: Kalandok típusai

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 16 Jan. 2019, 21:34

Még egy újfajta játék került bevezetésre, aminek a neve Helyzetjáték.

A helyzetjátékot a QfA-nak köszönhetjük, akik arra találták ki, hogy a játékosok különféle helyzetekbe kerüljenek, amikre kalandok közben nem feltétlen lenne alkalmuk.

Erre alkalmas a helyzetjáték, amelyet a következőképpen kell elképzelni: A kedves játékos nyit egy új topicot a karaktere nevével plusz hozzábiggyesztve a Helyzetjáték szócskát. Ezután az egyik mesélő, vagy játékostársa (ha nincs kifogása ez ellen az illetőnek) feldob neki egy érdekes, szokatlan, vagy szerepjátékosi kihívást igénylő helyzetet, amelyre karakterének jelleméhez hűen kell reagálni. Ezek mindig egy-egy posztos fordulók, bármikor megszakíthatóak, ha elszalad a lelkesedés, vagy folytathatóak, ha visszajön. Ezzel egyrészt saját játékosi képességeit csiszolja, másrészt a karakterhű és igényesen fogalmazott helyzetjátékokat különleges ajándékokkal jutalmazzuk, a nagyon jókat esetenként kredittel/ponttal is jutalmazhatjuk.

A játékos a topic nyitáskor már megadhatja, hogy csak KM-től szeretne szituációt, vagy mindegy neki. Ezt kéretik majd minden egyes reag végén is megadni, ha specifikus. Ha bárkitől mehet, akkor nem kell.

Külön megjegyezendő, hogy a helyzetjátékok legtöbbje fiktív szituációk, nincs folytatásuk vagy előzményük és néha teljesen abszurdak. Gyakran ellent mondhatnak a hivatalos lore-nak, így alternek tekintendőek.
Ha azonban kánont szeretne, akkor azt is jegyezze meg topic nyitáskor, illetve a reagok végén a következőhöz, hogy milyen legyen a következő.

Ami a reagok hosszát illeti, Tao-val úgy egyeztünk meg, mivel ezek egy komplett szituációk, helyzetek, ahol minden NJK-t ti mozgattok, beszéltettek, így azért legyenek hosszabbak, mint a sima reagok minimum hossza (azaz 6 sornál), maximum hossz nincs. Amennyit jónak éreztek.


Ehhez itt található a játéktér.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Kalandok típusai Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14511
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 4
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Kalandok típusai Empty Re: Kalandok típusai

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.