Lucy Huniver

Go down

Lucy Huniver Empty Lucy Huniver

Témanyitás by Ziltor/Paul Pachner on Kedd 13 Szept. 2011, 15:36

Név: Lucy Huniver
Faj: Mutáns
Nem: Nő
Jellem: semleges
Személyazonosság: titkos
Születési hely és idő: Quincy, 1997. IX. 15.
Kor: 25 év
Családi állapota: kapcsolatban
Foglalkozás: mechatronikai mérnök
Magasság: 165 cm
Súly: 48 kg
Bőre színe : hússzín
Szeme színe: zöld
Haja színe: vörös
Különleges ismertetőjel: -
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: egészséges

Életrajz:

Dr. Jovi Huniver húga, a néhai Judy Huniver kétpetéjű ikernővére, egy perc előnnyel. Már születésekor kitűnt rajta az anyai ír örökség, mert ritka hajacskája lángvörös színű, ami két éves korára kicsit sötétebb árnyalatot vett fel.
Szinte teljesen eltérő a természete húgához képest. Ő sokkal borúlátóbb, de igen heves vérmérsékletű, nehezen alkalmazkodó típus. Nehezen is ment neki a barátkozás.
A helyzet az iskolában sem változott sokat. Ő nem sportolt, nem is volt különösebben szép, mint húga, így eléggé magányos volt. A tanulás nehezen ment neki, főleg mert csak azt akarta megtanulni amit szeretett, a többi nem érdekelte. Még családon belül is mellőzött volt, hiszen bátyja húgát szerette, nővére pedig… nos ő eléggé magának való teremtés volt. Így aztán hamarjában az önállóság útjára lépett, köszönve akaratosságának. Szívesen ment bármiféle házimunkát vagy kert körüli munkát csinálni, akár a szomszédoknál vagy más házánál is. Ami pénzt kapott, azt szépen gyűjtögette. Még nem tudta mire, de már előre készült.
Kamasz korára már a környék legkeresettebb gyermekcsőszévé vált, mert mindig ráért. Hétvégenként nem járt el sehova. Nem tudta másképpen kezelni húga népszerűségéből eredő irigységét, minthogy munkával töltse el az idejét. Ekkorra már megvolt az életcélja, hogy mit akar majd tanulni. Mivel altatás után sokáig ült tv előtt, így gyakran látott olyan filmeket, ahol robotok éltek és mozogtak. Megtetszettek nekik ezek a gépezetek, s a legközelebbi iskolai tudományos versenyre ő maga is össze fabrikált egyet. Nem volt épp a legműködőképesebb, így nem is nyert, de ez nem szegte kedvét. Az azt követő évi versenyen már sokkal jobb házi robotgéppel állt elő és meg is nyerte az első díjat. Ettől életkedve is megváltozott, mert már nem érezte magát egy haszontalan csökevénynek. Közben persze mit sem tudott arról, hogy húgának milyen mutáns képessége alakult ki és, hogy az ő gondolataiban is olvasgat.
Érettségi után jött jól a sok spórolás és munka, hiszen ő nem kapott ösztöndíjat, így némi szülői támogatással, de volt elég pénze a tandíjra, igaz csak a Quincy városi egyetemen. A mechatronikai mérnöki szakon végre teljesen szabadnak érezhette magát. Jól ment a tanulás, mert élvezte az órákat. A gyakorlatok is jól mentek. Egyedül a bulizás és az évfolyamtársakkal való kapcsolat volt számára továbbra is nehézkes. Bár a sörfogyasztás alkalmasint sokat segített ezen gátlások levetkőzésében. Így aztán hamarosan össze is jött az első fiújával. Majd a másodikkal is. Per pillanat a harmadik kapcsolatában él, Bryan Smith-vel.
Képessége egyik gyakorlat alkalmával jött elő, mikor egy emberszerű robotot igyekezett elkészíteni, de nem nagyon sikerült neki. A mozgó részek nem jól mozogtak, a program feszt leállt, hibát jelzet ki. Mérgében rákiabált parancsolón a gépre, hogy: Működj! S lám a robot rendesen kezdett el funkcionálni. Lucy pedig ismeretlen gondolatokat hallott elméjében. Mintha a gépet irányító program parancsszavait hallaná. Gondolt hát egy parancs szóra és a robot megcsinálta. Majd nem sokkot kapott, de legalábbis azt hitte, hogy ez egy átverés. Ott hagyott csapot-papot és hazament, hogy kialudja az esetet. Másnap reggel fura gondolatok ébresztették. A körülötte lévő elektronikai eszközök programjait mint gondolatokat hallotta. Arra gondolt, hogy megbolondult. Még is próbát tett és parancsolni próbált a digitális rádiónak. Az bekapcsolt és kedvenc adójára állt be. Tovább tesztelgette magát és szépen kitapasztalta különös erejét. Ezek után már nem volt nehéz befejeznie a vizsga feladatát. Persze még a mái napig sem tudta teljesen elfogadni képességét, sem azt a tényt, hogy a jelek szerint mutáns. Ezt titokban is tartja.
Nem sokkal a diploma megszerzése után értesült húga halálhíréről. Mivel a tényt nehezen tudta elfogadni, így munkába állás helyett inkább New Yorkba utazott bátyjához, hogy utána járjon a dolgoknak.

Képessége: Képes az elektromos gépezetekből ’gondolatot’ olvasni. Igazából a programozásukat olvassa elméje és érti azt meg. Valamint képes parancsolni nekik, azaz a programba parancsszavakat bevinni, pusztán gondolatával. Minthogy még igazi Mesterséges Intelligenciával még nem találkozott, így nem tudni, hogy azokkal szemben, hogy működik képessége.

Szakértelem: Diplomás mechatronikai mérnök. Azaz ért a robotok megtervezéséhez, megépítéséhez és programozásához, képességétől függetlenül. Jól tud a gyerekekkel bánni.

_________________
Ziltor midgardi őrző
Paul Pachner kampós kezű norvég halász
Lucy Huniver
T'Nak
Ziltor/Paul Pachner
Ziltor/Paul Pachner
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 179
Hozzászólások régi : 68
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.