Sötét Jövő: Látomások - Prológus

Go down

Sötét Jövő: Látomások - Prológus Empty Sötét Jövő: Látomások - Prológus

Témanyitás by Thorhalla Kedd 01 Nov. 2011, 19:51

Prológus:
A vörös selyemtakaró lecsúszott a fémpadlóra az ágyról, ahogyan a rajta levő páros pozíciót váltott. Az odakintről bevilágító némi világosság kacéran villant meg a férfi izmos felsőtestén és vetült a nő hófehér bőrére, ami ettől a halovány fénytől szinte gyöngyházfényben világított. Vágytól fűtött kéjes sóhajok szakadtak ki mindkét félből, amit még az egymással váltott csókok sem tudtak teljesen elnyomni, sem elnémítani. A kezeik egymás testén jártak felfedezőutat, a kéjtől a nő a körmeivel szántott végig a másik hátán, a fényben némi vér is feltűnt, a férfi bőrén, m mire az felnyúlt a lány combjától a másik kezéhez belefűzte az ujjait a másikéba és így tolta le a párnáig. A férfi eltávolodott a másik ajkaitól és a nyakát csókolta végig lassan és érzékien, a nő háta megfeszült a test alatt, a fejét kissé hátravetette, de a kezeivel nem tudta a másikat megérinteni, mert még mindig egymásba fűzve tartották az ujjaikat. A szemei résnyire nyíltak csak ki a kényeztetés közben és még meglátta odakint a bolygót az ablakon át. Halk sikoly szakadt ki az ajkaiból, mire a férfi újra fölé hajolt és újra szenvedélyesen csókolta meg őt.
A bolygó, ami halovány fénnyel borította be a pár szobáját magányosan „függött” odakint. Az ablakból még megannyi hadihajó látszott, ahogyan a teljesen blokád alá vonták a bolygót. A nappali félteke látszott, odalent a felhők alatt hatalmas óceánok és zöld területek ékesítették a planétát. A hajók csak várakoztak, senki sem támadott, talán már szükséges sem volt, a flotta így is kellően sűrűn volt ahhoz, hogy egyetlen hajó se tudjon megszökni erről a helyről. Hatalmas űrhajók, hadihajók, a lakott világok rémálmai, a barbár birodalom eddig legyőzhetetlen flottája, egy újabb planétát hajtott uralma alá. A gömb legtávolabbi részén, ami a szoba ablakból látszott vöröses fény jelent meg, hatalmas tűzvihar, ami a bolygó felszínén tombol, pillanatok alatt emésztette fel a kontinenseket és óceánokat, és a végén, ahogyan elvonult a vörös tűzvihar csak a felperzselt ében földek látszottak, amik még vörösben izzottak. A bolygó halott volt…
Ebben a pillanatban a galaxis két végében két személy, a nő és a férfi verítékben úszva riadt fel az álmából az éjszaka kellős közepén.

Az emberiség évezredekkel korábban kirajzott a Földről, a teljes Tejútrendszert belakta már és vannak kolóniái az Androméda-galaxisban, a Nagy Magellán Felhőben és egy harmadik galaxisban az M-31-ben is. A régi elméletek megdőltek, az emberiség egyedül volt a csillagok között, nem találtak semmilyen másik életformát, amit civilizációnak lett volna érdemes nevezni, hogy ilyen fajnak tekintsék. Így hát egyedül voltak, de a számuk mára ismeretlen, akárcsak az egykori anyavilág helyzete is. Sok legenda keringett a Földről, de a helyét már nem tudták, ahogyan azt sem, hogy létezett-e még az a világ egyáltalán. Négy galaxis és benne öt hatalmas birodalom, akiknek képviselői egy közös helyre járnak tanácskozni. Az Androméda Galaxis volt a legrégebbi, amit meghódított az emberiség a sajátja után és ők voltak, akik legelőször szakadtak el mindenkitől. A következő a Nagy Magellán Felhő volt, az utolsó pedig az M-31 névvel ellátott galaxis. Egyedül az Androméda-galaxis népei voltak, akik kifejezetten harciasak és ők indítottak először háborút a Nagy Magellán Felhőben élőkkel szemben, az évezredek során a teljes galaxis militarista birodalom lett. Az M-31 állt közöttük, akik fenntartották a békét a Tejút Első Birodalmával együtt. De nekik egyéb gondjuk akadt és így kihullottak pár évszázada az egyenletből és régebbi vezető szerepüket is elvesztették.
A korábbi stabil Első Birodalom is meginogni látszott, amikor egy kettősbolygó-rendszer elszakadt a Birodalomtól és sajátot alapítottak galaxis egyik nyúlványában. Agresszív támadó stratégiával léptek fel a többi bolygó ellen, sokan azonnal megadták magukat és nem mertek háborúba kezdeni, így a birodalom, amit időközben Örök Birodalomnak neveztek el stratégiailag is fontos pozícióhoz jutott. A központi két bolygójuk ugyanazon a pályán kering mindig a napjuk ellentétes oldalán, két központi planéta, amik igazából különbözőek nem is lehetnének. Mindkettőt igen régen terraformálták és tették lakhatóvá az emberek. Az egyik bolygón, ami a régi Föld egyik elsüllyedt kontinense után kapta a nevét, Atlantiszról a technokrácia virágzott, hatalmas gyárak, üzemek mindenfelé, a Tejút második legmodernebb bolygója volt az övék, ennek a beállítottságnak hála. A másik bolygó pedig Atlantisz testvérbirodalmáról kapta a nevét, Lemúriáról. Mint a Földön itt is természetszerető népek laktak, akik főleg földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkoztak, ők látták el élelemmel a másik bolygót. A birodalom felett egy császár uralkodott, mellette a Vének Tanácsa volt, aki felügyelte az ügyeket és ők kormányozták a többi bolygót a császár nevében. Ez igazából egy hadúri feudális társadalom volt a Tanács tagjai mind-mind hadurak, akik hűsséggel viseltettek a császáruk felé. Egy hatalmas barbár horda a másik birodalom szerint, mindenki saját flottával rendelkezett, amik már önmagukban is félelmetesek voltak, nem csak úgy, ha többen összeálltak. Eddig senki és semmi sem tudott szembeszállni velük, a másik három galaxis kivonta magát ebből a konfliktusból, hogy nekik ehhez közük sincs, így az Első Birodalom magára maradt. A módszerük egyszerű volt, és mégis hatásos, a hadurak nemes egyszerűséggel mindig beházasodtak az elfoglalt bolygó uralkodócsaládjába, hogy így vegyék át a hatalmat tőlük. Több helyen látszaturalkodás volt, hogy a régi család megtarthatta a pozícióját, de a valós hatalom a hadúré volt. Ez a jobbik eshetőség volt, a rosszabbik, amikor egy planéta nem adta meg magát a bolygó jelentős részét lemészárolták és rabszolgaságba vetették és nemes egyszerűséggel saját dinasztiát alapított a bolygót elfoglaló hadúr. Jó pár éve már, legalább egy évtizede, hogy nem fordult elő semmilyen hódítás, de ez nem tette őket kevéssé veszélyessé. Igazából a császár, Namor egyvalamire várt, hogy a két fia, az ikrek, az örökösei elég idősek legyenek és megszilárdítsák hatalmukat a saját bolygójukon. Atlantiszon és Lemúrián. Most egyetlen feladatot kaptak a császártól, amelyikkőjük előbb hódítja meg a kijelölt bolygót, mindegy milyen módszerrel, az fogja örökölni a birodalom trónját. A kijelölt bolygó pedig nem volt más, mint Attilan.
Attilan; az Első Birodalom ékköve, a Galaxis legfejlettebb és leginkább természetes bolygója. Amit még az Örök Birodalomnak sem sikerült Atlantisszal és Lemúriával elérnie, azt ez a bolygó elérte és megcsinálta. Éppen ezért szúrta már évszázadok óta a szemét a császárságnak ez a hely. Igazából Attilan népét egyetlen másik bolygó lakossága sem szerette, túlságosan beképzeltek voltak és végtelenül fasiszták. Soha senkit sem fogadtak be a bolygójukra és a genetikai tisztaságra olyan szinten vigyáztak, mint egyetlen másik embercsoport sem. Természetesen, mint az Első Birodalom minden bolygóján itt is monarchia volt az államforma, a királyi pár uralkodott a második legnagyobb hatalommal pedig a Genetikai Tanács rendelkezett. A tizenkét nemesi család feje alkotta a tanácsot, aminek a vezetője pedig maga a tizenharmadik család feje volt, azaz az aktuális uralkodó. A Genetikai tanács az, aki a teljes bolygó lakosságának vérvonalait figyeli. Az ő engedélyük nélkül nem lehetett házasodni, sem pedig gyermeket vállalni. Mindenkiről tudtak mindent, nem lehetett kibújni a fennhatóságuk alól, amit pedig vaskézzel ragadtak meg. ha valami, vagy valaki nem volt megfelelő számukra, akkor még olyan szintre is elmentek, hogy genetikai úton saját maguk tisztították meg egy-egy vérvonalat a hátráltató tényezőiktől és genetikai sérülésektől. Attilan azonban nem csak a genetika terén volt a teljes univerzum legfejlettebb bolygója, hanem minden más technológia révén is, amit pedig senkinek sem adtak át. Így az Első Birodalom kénytelen volt őket megtűrni és elviselni azért, hogy maga a Birodalom is mindig megkapja a saját jussát abból, hogy Attilan a régi leselejtezett számukra elavult technológiát átadja nekik. A technológiájuknak és fejlettségüknek hála sikerült a bolygót olyan szintre visszahozniuk, hogy végtelenül sok természetes környezet maradjon fel. Emiatt, súlyos és szigorú népszabályozást vezettek be, aki a törvényt megszegte, annak a teljes vérvonalát törölték és lefagyasztották, kísérletekre használták, hogy valami újat alkossanak belőlük. Egy gyermek volt engedélyezve csupán mindenkinek, azoknak a családoknak, akik valami hatalmasat tettek Attilan-ért, csupán azoknak volt egy második gyermek engedve. Szabad élete azonban így sem volt senkinek, mindenkinek sorsáról a Genetikai Tanács döntött. Az öntömjénezés mocsarában süppedve pedig sem a király, sem a Tanács nem merte gondolni, hogy valaha is bárki fenyegetni meri őket, pedig az Örök Birodalom két örököse már úton volt.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Sötét Jövő: Látomások - Prológus Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Sötét Jövő: Látomások - Prológus Empty Re: Sötét Jövő: Látomások - Prológus

Témanyitás by Svarog Hétf. 07 Nov. 2011, 20:17

Tetszik az univerzum.
Egy kicsit a Dűnére és az Alapítványra hasonlít, de bejönnek a Birodalmak elnevezései és leírásai. Jól leírtad a történelmet. A világ csillagos ötös, de van is egy ötletem, hogy miért nincsenek más értelmes fajok;)

_________________
Főkarakter: Svarog
NJK-k: Toxin. Dane Montrose, Jason Weltman, Unka; X-Diák: Vaszilij Dragunov
Alternatív verziók: Svarog (Outsiders), Svarog (Apokalipszis kora). Svarog (Exiles).
Svarog, a makulan A mentális erősítő 9. és a 4. a dezintegráló gyűrű hordozója
Ben Grim (Gótika), Nathan Soric -  Fagyos Sötétség Kora, Rostyck Pearlwater - Égkövek birodalma
Svarog
Svarog
Bannolt

Hozzászólások száma : 964
Hozzászólások régi : 344
Korábbi szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Reputation : 57
Join date : 2011. Aug. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Svarog
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Sötét Jövő: Látomások - Prológus Empty Re: Sötét Jövő: Látomások - Prológus

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 07 Nov. 2011, 20:43

Nah igen, valószínűleg azért nincsenek Smile Valóban egy pici olyan behatása van, mindkettőt olvastam és szeretem is.
Igyekeztem egyedit alkotni abból ami alapból az érintett fajoknál van. És köszi, hogy reagáltál ^^

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Sötét Jövő: Látomások - Prológus Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Sötét Jövő: Látomások - Prológus Empty Re: Sötét Jövő: Látomások - Prológus

Témanyitás by The Prof Kedd 08 Nov. 2011, 17:18

Érdekes egy világ. Jól meg lett írva. Szeretem a sci-fi storykat, ez meg igencsak jónak ígérkezik Very Happy.
The Prof
The Prof
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 100
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 13.
Age : 25

Karakteradatok
Főkarakter: The Prof
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Sötét Jövő: Látomások - Prológus Empty Re: Sötét Jövő: Látomások - Prológus

Témanyitás by Thorhalla Kedd 08 Nov. 2011, 17:28

Köszi! Holnap én is elolvasom a tiedet és írok is rá, akkor végre lesz egy kis időm Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Sötét Jövő: Látomások - Prológus Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Sötét Jövő: Látomások - Prológus Empty Re: Sötét Jövő: Látomások - Prológus

Témanyitás by Bishop Kedd 08 Nov. 2011, 20:13

Szerintem ez nagyon jó kis sci-fi világ. A történet is tetszik, felkelti a kíváncsiságom, hogy "te jó ég, mi lesz, mi lesz a következő sor" Smile

_________________
Reneszánsz: Bishop, Shepherd, Liza, Lev Hudson (Légió), Tony Price VH: Andrew Ramirez, Such, Un Nefer Ramirez Ulti: Andrew Ramirez Egyéb: Andrew Ramirez Little SW: Such Tavres, Vlimtron Xreldacho
Bishop
Bishop
XMR bérenc

Hozzászólások száma : 3706
Hozzászólások régi : 195
Korábbi szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Aktuális szint/kredit : 14. szint - 40 kredit
Reputation : 72
Join date : 2011. Aug. 07.
Age : 27
Tartózkodási hely : ARMOR főépület

Karakteradatok
Főkarakter: Bishop
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, FSK, Litttle SW, VH, AoA, Outsiders, Ultimate

bisur13

Vissza az elejére Go down

Sötét Jövő: Látomások - Prológus Empty Re: Sötét Jövő: Látomások - Prológus

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.