Jereziah Ventrue

Go down

Jereziah Ventrue Empty Jereziah Ventrue

Témanyitás by Jereziah Ventrue on Szomb. 21 Jan. 2012 - 23:05

Születési név: ifj. Antonio Cornet
Név: Jereziah Ventrue
Egyéb név(i): Villon (írói neve), Jer (ismerősöknek), Mr. Ventrue (hivatalos)
Faj: vámpír
Nem: férfi
Jellem: semleges
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 1890. november 27. Normandia, Franciaország
Kor: 133 (kinézete 27)
Család: -
Foglalkozás: költő, háborús veterán, orvos, mérnök
Testmagassága: 183 cm
Testsúlya: 85 kg
Szeme színe: barna
Haja színe: fekete
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel: 20. századi öltöny, kalap
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: élőholt, egyébként egészséges
„Mert hát, légy bölcs, légy balga, pap,
Laikus, gazdag vagy szegény,
Fösvény, tékozló, kicsi, nagy,
Úr, paraszt, szép, rút, bűn s erény,
Bármily rangú földi szirén,
Csupa nyakék, dísz, kincs, sugár,
Hiába: e föld kerekén
Mindenkit elvisz a halál.”


1890-1914

1890. novemberében látott napvilágot a franciaországi Normandiában. A családjával a több milliós európai tömeggel együtt vándoroltak el Amerikába a jobb lehetőségek miatt. A szülei hazaszeretetre nevelték és óriási szeretettel törődtek vele. Apja, Antonio Cornet, kovács volt, aki Amerikában folytatta mesterségét és a seregnél dolgozott. Anyja, Angeline Mespaleare, pedig orvos, aki szintén a hadseregnél táborozott le. Esténként gyakran olvastak fel neki francia költők verseit és sokszor forgatta ő maga is már nagyobb korában őket, valamint a regényeket. A kedvence ezek közül is Francois Villon és Jules Verne volt. Ő kovácsként tanult az apja mellett, valamint konyított egy kicsit az orvosláshoz is anyja révén.

1914-1918

Amikor Franciaország hadat üzen a Monarchiának visszautazik Franciaországba a hazája védelmének érdekében és katonának áll. Az elején csak a hátsó sorokból támogatja az embereket, élelmet, italt és lőszereket hordozgat. Ezt viszont elég hamar megunja és fegyvert fog.

1915. április 5. a Maas és a Mosel vidéke. Az első komolyan ütközet, amiben részt vesz. Itt összebarátkozik egy Jean Apollinaire nevű katonával, akivel együtt harcolnak a frontokon.

1915. augusztus 25. francia-brit támadás Artoisban és Champagneban. Találkozik élete szerelmével Irene Beckettel, aki markotányosként dolgozik. Az estéket együtt töltik, sokat mesélnek a másiknak és Jer megmutatja neki a verseit - ő az első személy, aki látta a verseket.

1916. szeptember 15. Somme. A britek oldalán Jeannel és Irenenel együtt vesz részt a csatában. Irene meghal, amire fel Jer őrjöngeni kezd és nekiront az ellenfélnek, a csapata követi és sikeresen legyőzik az ellenfelet. Külön temetést rendez neki, ahova verset is ír és ő mondja a búcsúzót.

1917. június 26.-án Amerikai katonák jönnek Franciaországba és szállnak harcba az Antant oldalán. Jer apja és anyja is megérkezik, letáboroznak Párizsban.

1917. szeptember 1. Belgiumban megkezdődik az yperni csata. Itt Jer halálos sebet kap, de az este meglátogatja egy vámpír, Louis Horatio, és meggyógyítja, átváltoztatja vámpírrá. Megtanítja, hogyan élje túl vámpírként és ellátja jó tanácsokkal, majd együtt harcolnak a fronton. Próbál végezni az eddigi emberi életével.

1918. november 3. Fegyverszünetet írnak alá a Monarchia és az antant képviselői. Jer az atyjával letelepszik Normandiában, ahol további kiképzést kap. A háború alatt 30 verset ír és egy búcsúztatót Irenenek.


1919-1930

Beutazza Európát. Orvosi egyetemet és bölcsészetet végez egymás után, majd beáll orvosnak a 20-as évek vége felé Svájcban. 100 új verset ír és kiad egy regényt "Én és én és Irene" néven, ami felkavarja az érzelmeket a kortársak szemében. Még mindig egy részét emberinek érzi, annak ellenére, hogy szakított az emberi életével és újat kezdett. Találkozik Budapesten József Attilával és megkörnyékezi a lánytestvéreit.

1930-1938

Megrendezi a halálát, új nevet vesz fel és elutazik Amerikába. Ismereteket szerez a fegyverek terén, mérnöknek tanul, valamint segédkezik a számítógép feltalálásában. Találkozik egy másik vámpírral, Irisszel, akivel együtt élnek évekig. Irisszel élettársi, házasi kapcsolatot alakít ki. Nagyon boldogan élnek. 1937-ben egy ismeretlen betegség viszont megfertőzi és így Jernek végezni kell Irisszel. Letargikus állapotba kerül és megkétszereződik a verseinek száma. 130 új verset ír. Találkozik Louis Armstronggal és elmegy majdnem az összes fellépésükre 1930-1938 között.

1939-1945

A letargikus állapotában Európába utazik és részt vesz a második világháborúban. Felkeresi atyját, majd együtt harcolnak a németek ellen. Több millió ember halálát látják. A háború után az emberisége nagyon lecsökken, már nem bízik meg bennük, vértasaknak látja őket. Megőrül és gyilkolászni kezd este az utcákon, az atyjának sikerül leállítania. Kettős ügynöknek áll. A Normandiai partraszállásban is részt vesz aktívan. Munkatáborokba látogat el esténként és szabadít ki foglyokat pénzért cserébe, itt meggazdagszik. Az atyját elfogják a németek és megölik. Úgy érzi teljesen egyedül maradt.

1946-1975

1946-1951. 5 éven keresztül kúrálja magát és a végén sikerül kizárnia saját magából minden érzelmet. Ernest Hemingway-t olvas és 40 új verset ír.

1953. Találkozik újra Agatha Christievel és segít neki megírni a Temetni veszélyes c. regényt. Samuel Beckettnek ír kritikát a Godot-ra várva c. művéről. Pszichiátriát alapít Angliában, Londolban, ahol különböző betegségeket kúrál és tanulmányozza az embereket. Folyamatos vérellátást jelentenek neki a betegek, a lebukási esélye egyenlő a nullával. A pszichiátriát ott hagyja és éjjenként repülni tanul a hadseregnél. Abbahagyja a versírást, helyette tanulmányokat ír az emberi elméről. .


Részt vesz a Viátnámi háborúban az amerikaiak oldalán. Itt nagy szerepet játszik a természetfelettisége, az ellenfelet viszont így sem sikerül megverni. Rajongója lesz a magyar focinak és felvételről végignézi amennyit tud, valamint találkozik Puskás Ferenccel, aki ad neki egy aláírt labdát.

1976-1990

1976. december 28. A háború után Párizsba utazik és orvosként tevékenykedik.

1977. január 23. Meghal volt legjobb barátja, Jean, akinek elmegy a temetésére és találkozik Jean feleségével. Megszabadítja a nőt a szenvedésétől a kérésére, megöli a nőt. A vagyonukat Jer örökli, aki befektet és óriási pénzeket kaszál.

1980. május 9. -1990. július 7. Visszautazik Angliába a pszichiátriájára. Felújítja az épületet és új alkalmazottakat vesz fel, letelepedik 10 évre.


1991-2000


1991. február 3. Leég a pszichiátria.

1991. február 7. Amerikába költözik.

1991. február 26. Újra elkezd verseket és regényt írni.

1991. május 4. – 2000. december 15. Újságíróként dolgozik New Orleansban. Főleg bűnügyekről ír és a verseit jelenteti meg.


2001-2010


2001. január 3. - 2007. szeptember 27. Colombusban dolgozik éjszakás orvosként. Egy ideig szünetelteti az írást.
2007. október 8. - 2010. február 10. Felfedezi a mutánsokat. Elkezd utánuk kutatni és olvasni. Ez idő alatt nem dolgozik, hanem könyvtárakba jár és az interneten keresgél.


2010-2015


Remeteségbe vonul Kanadában. Kiépít egy föld alatti lakást ahol könyveket olvas mindenféle témában. Az étkezését állatokon oldja meg, bár néhanapján turistákból is táplálkozik. A történésekről nem informálódik. A pár évnyi magány viszont megőrjíti és kitör. Elkezd az éjszakai bárokban nőkre vadászni és játszani velük. Kihasználja őket és tanulmányozza is az embert.

2016-2021


Behozza lemaradását és elvégez egy újabb orvosi egyetemet. Kimarad a világban zajló eseményekből, csak távoli figyelője a dolgoknak.

2021-2023


Letelepszik Manhattanban és elkezdi felélni a maradék vagyonát. Nem keres állást, inkább gyakorlatban tanulmányozza az emberi viselkedést és a mutánsokat.

Alap képességek

- A napfény-érzékenység. A vámpírt a napfény leghalványabb sugara is égeti. Pár pillanat alatt nyílt napfényen egészen elég.
- A vámpír nem élő így csak vér ivására van szüksége, se ételt, se italt nem kell magához vennie, de legalább heti egy kupányi vérre szüksége van mindenképpen.
- A vámpír számára a vér a legízletesebb ital, minden vámpír saját szájíze szerint érzi édesnek vagy sósnak, de a tudatukban mindig tökéletes az íze.
- A vámpírok uralkodnak elhunyt testük felett. Maguk döntenek, hogy legyen-e pulzusok, testhőmérsékletük vagy más hasonló fizikai tünetük.
- A vámpírok két felső szemfoga nagyobb és élesebb, mint az emberé.
- Képesek a regenerációra is, de minimálisan. Zúzódások apróbb sebek perceken belül eltűnnek akár harc közben is, a de a tűz, napfény és mágikus tárgyak okozta sebek csak pihenéssel és koncentrálással gyógyíthatóak.
- A vámpír úgy tanulhat varázsolni, mint más fajok.Előnyök


Állatias érzék/3/:
A vámpír érzékei nagyon fejlettek, akár egy állatnak. Háromszor jobb minden érzéke

Emberfeletti sebesség /4/:
Egy átlag embernél gyorsabban fut, tehát például kétszer olyan gyorsan futja le a 100 métert, mint az olimpiai bajnok. (4,5 másodperc alatt futja a 100m-t)

Erős csontozat /3/:
A vámpír csontszerkezete sokkal ellenállóbb, mint egy emberé. Ami egy ember combcsontját szilánkosra zúzná, a vámpír csontjait rosszabb esetben megrepeszti.


Hátrányok


Visszatartó küszöb /4/:
Hívatlanul képtelen belépni egy halandó házába. Csak akkor képes rá, ha ajtót nyitnak neki, máskülönben a küszöbnél megtorpan és képtelen beljebb menni, rosszullét fogja el, esetleg eszméletvesztés. Ugyanez van, ha ablakon, vagy a ház más egyéb nyílásán próbálna bejutni hívatlanul.

Vallási rettegés/5/:
A vámpírt üldözik a vallások átvitt értelemben. Nem bír megmaradnia szenthelyekben, a szenttárgyak perzselik a testét és az igazhívőket egy méternél közelebb nem tudja megközelíteni. Ez nem vonatkozik az isteni lényekre, mint az asgardiak, "csak" a kegytárgyaikra.


Szakértelmei


Orvoslás, fegyverismeret, fegyverhasználat, pszichológia, mérnöki ismeretek, repülőgépvezetés

Privát előtörténet véleményezést kérsz: Nem

Beszélt nyelvek: francia, angol, német, kínai


A hozzászólást Jereziah Ventrue összesen 12 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 26 Jan. 2012 - 0:16-kor.
Jereziah Ventrue
Jereziah Ventrue
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 25
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2012. Jan. 21.
Age : 26
Tartózkodási hely : Szeged

Karakteradatok
Főkarakter: Jereziah Ventrue
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

tomasz0110@gmail.com vtomasz0110

Vissza az elejére Go down

Jereziah Ventrue Empty Re: Jereziah Ventrue

Témanyitás by Jereziah Ventrue on Szer. 25 Jan. 2012 - 23:49

Név: Jereziah Ventrue
Lakás/Létesítmény: Manhattan (2 kredit)
NJK: -
Foglalkozás: orvos, katona, mérnök, pszichológus
Munkahely: -
Pénz: $3400
Bevétel/hét: $0/hét
Eszközök: -
Felszerelés/fegyverek: -
Vállalat: -
Szövetség: -
Törzshely, ahol megtalálható: kávézók, bárok, klubok
Ismertebb szövetséges: -
Ismertebb ellenség: -

Felhasznált kreditek: 4+3+3+2=12
Fennmaradó kreditek: 4+4+5=13-12=1


A hozzászólást Jereziah Ventrue összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 27 Jan. 2012 - 7:21-kor.

_________________
„A fájdalom csak arra jó, hogy tudd, hol hibáztál."
„A patak és a szikla összecsapásakor a patak kerül ki győztesen. Nem az ereje, hanem a kitartása miatt."
"Ne legyél ám türelmetlen, ezen a világon mindennek rendelt ideje van."

Jereziah Ventrue Akali T'apion Sha'mur

Jereziah Ventrue JereziahJereziah Ventrue 262297Jereziah Ventrue Tapionsad
Jereziah Ventrue
Jereziah Ventrue
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 25
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2012. Jan. 21.
Age : 26
Tartózkodási hely : Szeged

Karakteradatok
Főkarakter: Jereziah Ventrue
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

tomasz0110@gmail.com vtomasz0110

Vissza az elejére Go down

Jereziah Ventrue Empty Re: Jereziah Ventrue

Témanyitás by Thorhalla on Csüt. 26 Jan. 2012 - 9:38

Elfogadva. 3400$ kezdőtőkét kapsz.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Jereziah Ventrue Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14861
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 42
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Jereziah Ventrue Empty Re: Jereziah Ventrue

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.