Az Egyetemes Igazság Egyháza > Mátriárka

Go down

Az Egyetemes Igazság Egyháza > Mátriárka Empty Az Egyetemes Igazság Egyháza > Mátriárka

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 05 Márc. 2012, 13:21

http://xmenreneszansz.portbb.com/viewtopic.php?id=865

Név: Nimara, Mátriárka
Egyéb név: (sok száz év alatt, történelmi feljegyzésekben, versekben, mesékben és legendákban mindig más-más néven illették) A fekete vérű, Suttogó halál, Dögvész, Holt királynő, Holt úrnő, a kétlelkű  stb…
Lakás/Létesítmény: Egy templom a föld alatt
Faj: istennő/örökkévaló, egykor ember (az örökkévaló nem összetévesztendő Thanos fajával)
Nem: Nő
Jellem: gonost, életellenes
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 1200-as évek eleje
Kor: Több, mint 800 éves
Család: -
Foglalkozás: Az Egyetemes Igazság Egyháza Mátriárkája, Kutatás. + Ő a pusztulás prófétája, Boszorkány, Holtélesztő, Egy sötét isten börtöne
Operációs bázis: Sacroscant
Testmagassága: 189 cm
Testsúlya: 65kg
Szeme színe: zöld
Haja színe: vörösesbarna
Bőre színe: hófehér
Különleges ismertetőjel: külső
Egészségi állapot/ betegségek: Tulajdonképpen nem élőlény, így nem betegszik meg, ráadásul maga ASAG, a betegség sumér démona lakik a testében, ez pedig immunissá teszi.

Életrajz:

Nimara eredeti nevét nem ismerni, 1200 körül született, valahol, a mai Ukrajna területén. Egy szörnyű betegség elől a családja Szibériáig menekült, ahol azonban – Nimara kivételével – ebben a kórban mind meghaltak. Nimara a Szibériai erdőkben élt, teljesen egyedül, bogyókon, rovarokon, növényeken (tobozok, gyökerek stb) élt, amíg nem találkozott egy rendkívül öreg és gyengének tűnő nővel, aki Grthbaldn néven mutatkozott be. Az öreg boszorkány magához fogadta az ekkor csupán 6 éves árvát, aki így a hosszú évek alatt megtanult mindent, amit az öreg „Kétlelkű” boszorkány nyújtani tudott. Grathbaldn sötét, ősi titkok tudója volt, és bár sohasem mozdultak el a Szibériai erdőből – folyamatosan ókori kultúrák, és még annál is sok ezer évvel régebbi mítoszok, legendák, ismeretek után kutatott. Nimara bárhogy is kérlelte, ezen titkok nagy részébe nem nyerhetett bepillantást. Nimara 20-25 évvel később már rendkívül erős, fiatal boszorkány volt, a sötét titkokkal teli erdő, és mestere minden erejét magába szívta. Egy nap azonban szörnyű betegség ragadta el, borzalmas álmokat látott, s folyamatosan egy ismeretlen hang kántált a fejében. A betegség hét hosszú évig tartott, a hang azonban ezalatt értelmes beszéddé vált, ahogy Nimara megértette a földdel egyidős nyelv minden szavát. A hang sok mindent elárult neki magáról, és Grathbaldn-ról, a kétlelkű boszorkánykirálynőről. Hét hosszú, gyötrelmes év után a csont és bőr, (ugyanis hét évig nem ivott és nem evett semmit, gyakorlatilag már ekkor rég halott volt) Nimara felébredt, és az egyik legsötétebb éjszakán a hang uszítására megölte mesterét, majd megette annak minden belső szervét. Ezzel Nimara új erőre kapott, azonban tudtán kívül magába fogadta a hang forrását is, az ősi Mezopotámiai démont, Asagot, a betegség és a halál megtestesítőjét. ASAG így egy sokkal erősebb, fiatalabb, új testbe került, s kész volt Nimara saját tudatát teljesen kiírtva átvenni a helyét, és elfoglalni a testet, minden tudásával és erejével együtt. Azzal azonban nem számolt, hogy talán túl sok mindent mondott el az ősidők legendáiból, így Nimara ráébredt, hogy az a furcsa maszk a falon, sokkal több, mint műtárgy. A maszk, maga volt Ninurta, Asag egyetlen ellenségének, és legyőzőjének mágikus maszkja, melybe lelkének egy darabját építették. Nimara felvette a maszkot, mely által képessé vált elnyomni magában Asagot, egyfajta szimbiózis kiépítve így a két lélek közt. Immár ő lett a kétlelkű boszorkánykirálynő. Szörnyű változások indultak azonban el benne, Asag hagyatékaként megtagadta őt a nap, és minden fény, minden élőlény és minden szépség a világon. Azonban magába fogadta a sötétség, és a holtak világa. Nimara lelke teljesen összeomlott, elhagyta Szibériát, a boszorkánykirálynő minden tudásával, Ninurta mágikus maszkjával és Asaggal, a betegség ősi istenével együtt.

Nimarát legközelebb csak évszázadokkal később látták, beszámoltak róla a második és harmadik keresztes hadjárat idején, amerre járt, élőholtakról szóló legendák kaptak szárnyra, és mindenütt más-más néven illetve ugyan, de megemlékeztek a pestis úrnőjéről, a betegségek hírnökéről, egy titokzatos királynőről.

Nimara megjárta az Arab világot, kutatott Egyiptonban, Arábiában, és végigjárta az összes ősi mítosz és prófécia helyszíneit. Egy minden másnál ősibb jövendölést ismert így meg, mely aztán rögeszméjévé vált  Ez volt a hét óriás legendája, mely szerint a földön különböző időben hat órás fog megjelenni, mind szörnyű pusztulást hozva az emberiségre, hogy majdan a hetedik felélessze és egyesítse őket, és minden életnek véget vessen a földön. Nimara megszállottan kezdett kutatni az első óriás után, s bár sokszor azt hitte, megtalálta, egyik „jelölt” sem volt elég erős a posztra.
Nemsokára Nimara megismerkedett a mutánsokkal (persze még senki sem nevezte így őket) s meggyőződése volt, hogy egy mutáns lesz az első órás aki eljön a földre, hogy romba döntse azt.
Nimara a világ minden pontját megjárta, a korok változásával változott ő is.

Nimara aztán az 1900-as évek végén eltűnt. Nem szólt több feljegyzés a boszorkányról, a holtélesztőről, a Nekromanta királynőről. Nimara csak figyel és várt, mígnem 2016-ban eljött
Az első óriás, En Sabah Nur, avagy Apokalipszis. Nimara nem avatkozott bele semmibe, csak tovább figyelt, és várt, mígnem, ahogy azt a prófécia mondja, az első órás – a vihar és a sötétség hozója – elbukott.

Nimara most New Yorkba utazott, ahol reményei és kutatásai szerint megtalálhatja a második óriást, aki még hatalmasabb lesz, mint elődje volt.
Még nem tudja ki az – bár sejtései vannak – de az biztos, hogy jelenleg is New York-ban van…

Nimara most is figyel, és vár…Képességei:

Boszorkány képességei: Képes teleportáni, de csak olyan helyekre, amikre felrajzolta Asag ősi jelét. /saját kezüleg/
Képes átkokat szórni (lásd lentebb Asag átkai stb…) és átkokat eltávolítani.

ASAG által szerzett képességei:

Halott élesztés: Nimara nem csinál zombikat! Nimara csak –általában saját keze által kivégzett- friss hullákkal dolgozik, akiket felélesztve bábként tud irányítani egy rendkívül erős mentális kapcsolat által. (akár kilométeres távolságból is) Képes egyszerre akár 15-20 halottat, ha nagyon koncentrál, akár 50-nél többet is, ám ekkor teste sebezhetővé válik, mert ilyenkor Nimara átadja magát az osztott tudatnak, amivel a „Bábjait” vagy „Gyermekeit” irányítja. Nimara azonban képes arra is, hogy több különböző hulla helyett, egyet alkosson, melyet emberfeletti képességekkel tud felruházni. (afféle időleges zombi-Amerika kapitányt alkothat big_smile )

Asag lehelete: Akit Nimara közvetlenül megérint (kesztyű vagy bármi felfoghatja ezt) az amellett, hogy Asag átkát kapja, Nimara akaratától függően megkaphatja a pestist, vagy bármilyen betegséget, ami valaha is létezett a földön.  (de csak olyanokat, amik a régi korokban léteztek, ugyanis bár Asag rendelkezik az összes ma is létező gyógyítható, és gyógyíthatatlan kór tudásával, Nimara ereje, csak most kezd alkalmazkodni az új betegségekhez, mint pl. az Aids.)

Asag nevetése: Nimara képes egy kiszemelt ember vagy bármilyen lény elméjét megtölteni a valaha betegségben meghalt összes ember utolsó halálhörgésével. (ez szintén nagy koncentrációt igényel, de nem oldja fel a mentális burkot, és Nimara bármikor, gyorsan kiszakadhat a koncentrációból)

Asag falai: Nimara képes egy fizikai védőfalat, vagy védőburkot megidézni, a valaha betegségben meghalt emberek csontjaiból, főként koponyáiból. (mivel ez a szám elképzelhetetlenül nagy, így ez tulajdonképpen kifogyhatatlan)

+ megjegyzés:
Van még három képesség, melyek nem feltétlenül aktívak, nem feltétlenül harci képességek, inkább csak amolyan "hangulati" elemek.

Asag ajándéka: Nimara nem öregszik, mivel tulajdonképpen nem is él, csak Asag, az ősi Summer isten lelke tartja „életben”. (ez nem is igazán képesség csak tény)

A szunnyadó Asag ősi átka: Akihez Nimara hozzáér, vagy beférkőzik elméjébe, borzalmas álmokat kezd látni, (ez bármi lehet, ami halállal és betegséggel kapcsolatos, de mindig személyre szabott) a befogadótól, vagy az érintkezés idejétől és mértékétől függően 1 héten vagy akár több éven keresztül. (ezt pontosan nem határozom meg előre, mert sokban függ a megérintett karaktertől)

Asag láthatatlan tüze: Asag szörnyű hagyatéka miatt a nap megtagadja Nimarát, így körülötte 1, 1,5 m körzetben mindent sötétség borít Nimara bárhol is legyen. (jó, nem gyakran jár a tengerpartra, de ez ott is érvényesül.)
Ezenkívül Nimara környezetében minden élőlény (növények állatok emberek is) lassú rohadásnak indulnak. (pl. ahova lép, ott a fű rögtön megaszódik, de egy állat, vagy ember esetében ez hetekig eltarthat) – Mivel Nimara - kor szempontjából- halhatatlan, kedvelt kínzási módszere, hogy kikötözi az áldozatot, és egyszerűen ott áll előtte, addig amíg az el nem rohad élve.

Szakértelmei:

Az ókori mítoszok és történelem tudósa, minden Summer, Babiloni, Perzsa, Akkád, és Egyiptomi titkok tudója. Alkimista és holtélesztő, az emberi test és elme szakértője.

http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Nim3.jpg

__________


Egyéb információk:

ASAG:

A betegség démona a mezopotámiai mitológiában. Ninurta ölte meg, halála okozta a régi idők egyik legnagyobb csapását, a vízözönt.
Asag azonban teljesen nem halt meg, Ninurta csak úgy tudta legyőzni, hogy emberi testekbe zárta, amit az istenektől kapott maszkjával pecsételt le.
Asag démon és isten is egyben, minden betegség létrehozója a földön. Hatalmas erővel bír, azonban ezt nem használhatja, ugyanis Nimara a boszorkánykirálynő testében raboskodik, várva a kitörési lehetőségre, hogy elpusztítson minden életet a földön. Bár Nimara nem osztja meg hatalmát a démonnal, s nem adja át neki testét, Asag folyamatosan terjeszti erejét, lényét, Nimara elméjében, akár egy betegség.
Nimara betegséggekkel kapcsolatos és holtélesztő képessége, valamint örök élete Asagnak tulajdonítható. Minél több szabadul fel Asagból, annál nagyobb hatalma lesz Nimarának is, azonban ezzel egyarányban annál többet veszít saját személyiségéből, és annál többet kell átengednie a démonnak.

NINURTA ŐSI MASZKJA:

Ninurta maszkját maga SAMAS isten készítette saját kezével. Ninurta ezen maszk segítségével tudta bezárni Asagot egy ember testébe, és ezzel tudta folyamatosan kordában tartani.
A maszk egyetlen különleges fizikai képessége, hogy elpusztíthatatlan anyagból készült, ezen kívül azonban teljesen normális, átlagos rituális maszknak tűnik.

BÁBOK ÉS MASZKOK:

Nimara gyermekei szinte minden esetben friss, erős és mozgékony holtak, melyek legtöbbször talpig feketében jelennek meg, fehér maszkkal az arcukon.
Mivel nincs saját tudatuk, az úrnő minden parancsát szó nélkül teljesítik, azonban nem rendelkeznek különleges képességekkel, azon túl, hogy nem éreznek fájdalmat, és Nimara akár akkor is tudja őket irányítani, ha nincs fejük.


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 05 Aug. 2013, 14:51-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Az Egyetemes Igazság Egyháza > Mátriárka Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Az Egyetemes Igazság Egyháza > Mátriárka Empty Re: Az Egyetemes Igazság Egyháza > Mátriárka

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 05 Aug. 2013, 14:49

Mind a mai napig nem tudni, hogy miként került ki ez a lény a Földről. Valószínűleg 2017-ben történt, amikor a kree és skrull hadak erre járatak. Az egyiik faj börtöntelepén volt, mindaddig, amíg Annihilus el nem jött. A nő addigra mindenkit megölt maga körül és lepaktált, szövetségre lépett Annihilussal. Nála ismerte meg a Kardinálist, avagy a későbbi legfőbb inkvizítort. A férfival együtt ment Sacroscantra, ahol megalapították Az Egyetemes Igazság Egyházát, ami Annihilust isteníti. A híveik száma pedig a fenyegetés miatt napról napra növekszik.

A Mátriárka, Nimara jelenlegi külseje:
Az Egyetemes Igazság Egyháza > Mátriárka Gotg023
Az Egyetemes Igazság Egyháza > Mátriárka 387055-158339-matriarch

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Az Egyetemes Igazság Egyháza > Mátriárka Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.