Tyranis (Másik világ)

Go down

Tyranis - Tyranis (Másik világ) Empty Tyranis (Másik világ)

Témanyitás by Tyranis Hétf. 24 Dec. 2012, 20:21

Név: Tyranis
Egyéb név(i): Tyra, Törpilla (Starktól kapta)
Faj: örökkévaló/kree hibrid, szuperzseni
Nem: nő
Jellem: semleges, már-már számítógép szintű logikára épülve gondolkodik, cselekszik
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 2009. június 6., Thanos egyik laborja (saját realitása) (2023 végétől számolódik tovább, akkor kerül a Reneszánsz világra)
Kor: 3,5 év (genetikai gyorsítással 16 éves korig idősítve)
Család: egyedülálló
- Thanos – apa; halott (másik világbeli)
- Ko-Rel – anya, nem tudni (másik világbeli)
Foglalkozás: X-men, tudós
Testmagassága: 172 cm
Testsúlya: 63 kg
Szeme színe: kék
Haja színe: vörös
Bőre színe: kék
Különleges ismertetőjel: külső
Repülési sebesség: még nem tud repülni
Egészségi állapot/ betegségek: egészséges

Előtörténet:
Thanos a saját dolgaival foglalkozott, valószínűleg a Földdel készült valamilyen terve, hogy miként irtsa ki őket és törölje el őket az univerzum lapjairól, egy fegyver. A faja amúgy is nagyon ritkán szaporodott és neki sem volt leszármazottja, sem semmi hasonló. Valaki, aki vele harcolhat helyette, folytatva munkáját, egy örökös, ha ő már végre a Halál mellett lehet. Egy-két hónapba tellett neki, mire végigvette a számításaiban, hogy kik is lehetnének arra méltók, hogy egyáltalán úgy gondoljon rájuk, mint a leendő gyermekének biológiai anyjára. Miután végignézte, hogy kik is vannak szerte a galaxisokban, úgy alakult, hogy azoknak egy részére szűkült a kör, igazából nem tudni, hogy miért pont arra esett a választása, akire, de a választott Ko-Rel lett, a kree nő, kiváló harcos, vezető, és mégis egy ősi faj képviselője. Nem tudni, hogy milyen módon, DNS-t is sikerült szereznie a nőtől, így laboratóriumi körülmények között hozta létre a saját és a kree DNS-ből a gyermekét. Hónapokkal később egy tartályból született meg a lánya, akinek végül a Tyranis nevet adta. A gyereket a robotok, amiket ő tervezett gondozták egy-két hónapig, amíg Thanos távol volt és a saját ügyeivel foglalkozott. Mikor visszatért és a gyerek kellően megerősödött következett a terve közvetkező fázisa. Genetikai gyorsításnak vetette alá a lányt, aki néhány óra alatt körülbelül kamaszkorig fejlődött, olyan 15-16 éves koráig. Így már mind izomzatilag, mind pedig agyi fejlettségi szinten tökéletesen megfelelt egy kree-nek és örökkévalónak, ami ebben a körben elvárás volt. Révén még a faji képességek nem jelentkeztek. A folytatás ekkor következett volna, hogy emlékeket kap, illetve a saját tudását feltölti a lány elméjébe, hogy a tanulással ne igen kelljen foglalkoznia, de erre már nem maradt ideje.
A földiek rájöttek, hogy mire is készül az őrült titán és a bázishelyére mentek, ahol összecsaptak Thanossal. Egy hosszú csatában végül is legyőzték a titánt, majd a labor átkutatása során akadtak rá a fiatal lányra is. mivel teljesen ártalmatlannak tűnt, így magukkal vitték a Földre. Tyranis ekkor még nem tudott beszélni sem, csak a saját és az apja nevét ismerte, de semmilyen más tudása nem volt, ahogyan érzései sem. A Földön az X-menhez került és ők kezdték el tanítani a lányt. Hamar rá kellett jönniük, hogy egy nagyon okos és gyors felfogású személlyel van dolguk, mindent elsőre megértett és saját maga következetett ki, a nyelveket zseniális módon percek alatt képes volt megérteni és használni. Briliáns elme volt, így alig pár héttel a csapathoz kerülés után már úgy beszélt és mozgott ott, mintha mindig is ott élt volna. Kiderült, hogy nincsenek korábbi emlékei, a vizsgálatok alapján az is, hogy mennyire fiatal, de nem volt klón. Érzései továbbra sem mutatkoztak, bármennyit is foglalkoztak vele, logikusan gondolkodott, érzések nélkül. Voltak, akik ezt arra fogták, hogy miként fejlődött és tanult és lett az, aki. Pszichiáter is megnézte, de mindent teljesen rendben talált a lánynál. A csapat tagjai imádták Tyra-t, ő lett mindenki gyermeke ott, valaki, akivel foglalkozni lehetett és tanítani. A tanítás pedig könnyű volt, minden más vele egykorú – tizenhat év körüli – kamasz utálta ezt, de ő szomjazta a tudást, lehetett az harci, vagy elméleti. Bármit tanult harc, vagy egyetemi szint, egyből felfogta és alkalmazni tudta, gyakran épített mindenféle szerkezetet limlomokból. Igencsak hamar kiderült, hogy eidetikus memóriával is rendelkezik, de nem ez volt a lényeg. Általában ezek a személyek csak megjegyzik a dolgokat, de nem biztos, hogy értik. A lány viszont értette, nagyon hamar már ő volt, aki az X-meneknek előadást tartott és magyarázott dolgokat.
Sok időt töltött a Veszélyteremben is gyakorlással a többiekkel, ahol sűrűn legyőzte a felnőtteket is, mert hamar kiismerte őket, megtalálta a hibáikat és ki is használta. Ezenfelül a Bosszú Angyalok kúriájában, vagy Stark cégénél időzött sokat, Stark imádta a lányt, ahogyan általában a zseniket szokta, ő mentorálta és tanított Tyra-t sok dologra és a cégnél, illetve a kúriában is nem egy dolog volt, amit együtt, vagy csak a lány fejlesztett ki, vagy épített meg. Amikor a másik realitásból, a Reneszánszból érkeztek látogatók az övékbe, akkor is ott volt, először az X-men oldalán tűnt fel Adam Taylor környékén, akin bemutatta nem túl finom, de hatékony orvosi képzettségét is, később pedig ismét Starknak segített abban, hogy a shi’ar flottát megállítsák és elűzzék. Ez végül is sikerült az istenek segítségével, illetve azzal, hogy Gladiátort börtönbe zárták. A következő egy hónapban is folytatta a megszokott teendőit, mígnem a városba hívták őket. A repülő lezuhant, több társa meghalt rajta, amikor a Godzilla megjelent a közelben. Ő volt az, aki bombát épített és azzal megölte a hatalmas lényt, ami addigra több X-ment és Bosszú angyalt is megölt, nem sokkal azok után, hogy New Yorkban minden elektromosság megszűnt. Mindezek után Stark és ő a férfi laborjába mentek, hogy valamit tegyenek ebben a kőkorszaki állapotban. Itt tudta meg a mágia létezését és azt, hogy az okozta a kinti dolgokat. Sajnos ideje nem maradt arra, hogy erről faggatózzon, de rövidke élete eddigi legnagyobb találmányát ekkor készítette el, aminek hála kiérdemelte, hogy Stark végre egyszer ne Törpillának hívja. A létrehozott működőképes páncéllal indultak csatába végül a maja istenek ellen. Ő és Logan a kígyóistent támadták meg, a lány a rúnákat támadta, amikor az isten és másai varázsolni kezdtek. Csak egy robbanást látott, ekkor került át egy másik realitásba, a Reneszánszba. Szerencsére a társai Odinnak hála megtudták, hogy nem halt meg, csak más világba került, hiszen valamiért ez volt a sorsa.


Szakértelmek/Képességek:
Egyelőre még nem jelentkeztek a faji képességei, egyik részről sem, csak félig meddig. Minden tulajdonsága emberi maximumon van, erő (400kg emelése), állóképesség, ügyesség, reflexek, gyorsaság és ellenállás. A regenerációja még passzív, jócskán gyorsabb már, mint egy embernek, a sebessége attól is függ, hogy milyen régen táplálkozott, ha eszik, vagy iszik, akkor ez is gyorsul, mert van új energia, amit felhasználhat erre. Ugyanígy a fáradtság leküzdése ellen is elég ennie, vagy innia, mert akkor az is enyhül.
A félvérsége miatt szüksége van némi élelemre és vízre, de akár hónapokat is képes kibírni nélkülük. Igazából csak élvezetszerzés miatt étkezik, az ízek finomsága és vizsgálata miatt. Illetve lásd feljebb.
Eidetikus memóriával rendelkezik, bármit, amit életében látott, hallott, vagy érzékelt képes tökéletesen felidézni bármikor, az örökkévaló származása miatt pedig emlékezetveszéssel sem kell számolnia emiatt.
A memóriájának hála remekül képzett közel- és távolharcos, legyen az pusztakezes, vagy fegyveres harc. Páratlanul ért a technológiákhoz legyen az elektronika, informatika, vagy éppen fizika igen sok ága (asztrológia, mechanika, stb.), ezen témakörökben maga is képes tervezni és elkészíteni szinte bármit.
Magas fokú tudása van biológiából, anatómiából az összes ismert nagyobb faj felépítését, képességeit ismeri igencsak behatóan magas tudása van ennek hála, genetikából, virológiából és mikrobiológiából is. Az X-mennél ő volt az, aki a sérüléseket is ellátta, így az elsősegély tudása is igen magas. Noha talán Stark miatt az elektronika és az efféle tudományok, amik közelebb állnak hozzá.

Találmányok: (Z mondása alapján ingyen kapja, mert a Másik világ kalandon találta fel őket)
- Ez annyira nem találmány, de képes atombombát építeni minimális felszerelésből, illetve bombává alakítani a működésképtelen ARC reaktorokat, úgy, hogy abban nincs semmilyen energia. (Ezzel ölte meg Godzillát is)
- Az igazi találmánya egy szuperpáncél, amit képes elkészíteni bármiféle elektronika nélkül lényegében fémhulladékból, a legtöbb része mechanikus. Ezt építette meg Stark-nak az istenekkel való összecsapás előtt. Képes volt olyan áthidalásokat és mechanikát összehozni, hogy a páncél minden funkciót képes ellátni, amire tervezték alapból, de úgy, hogy nem függ a földi energiáktól, mert képes volt az ARC reaktort a mágikus technológiablokkolásban újraindítani, hogy az ellássa az összeépített páncélt, és ha megint blokkolnák ezt is működésképes maradna. Révén a páncélra ható erőkből szerez magának energiát, így lényegében önmagának generálja a működéshez szükséges energiát.

Külső:
Tyranis - Tyranis (Másik világ) 1967806-ghope_10_0008Tyranis - Tyranis (Másik világ) 1967803-ghope_10_0005
Tyranis - Tyranis (Másik világ) 1967809-ghope_10_0022Tyranis - Tyranis (Másik világ) Tumblr_mceu0qAtUx1qzbqw1o1_1280
Tyranis - Tyranis (Másik világ) 1967807-ghope_10_0014
Tyranis - Tyranis (Másik világ) 2161776-laurie
http://media.comicvine.com/uploads/0/3347/1781438-laurie_1_super.jpg
http://media.comicvine.com/uploads/5/53216/1738645-genhope5_laurie5.jpg
http://media.comicvine.com/uploads/10/101444/2392206-gh4.jpg

_________________
Reneszánsz: Tyranis;  Másik világból: Tyranis; Végtelen Háború: Tyranis, Angelica Butler, Világelme
Ultimate: Tyra Rel Brahe; Outsiders/Reneszánsz/AoA: Jonah Wright, Beatrice Mortimer; X-diák: Kaelyn Moore
Pólófelirat Reneszánsz: "Szóljatok, ha minden diákot elraboltak!"; Out: "A telepaták halkabban kiabáljanak!"
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Tyranis - Tyranis (Másik világ) CUS4rF8
Tyranis
Tyranis
12. szint - 30 kredit

Hozzászólások száma : 1607
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Dec. 27.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t1127-tyranis https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Tyranis - Tyranis (Másik világ) Empty Re: Tyranis (Másik világ)

Témanyitás by Tyranis Pént. 01 Márc. 2013, 20:31

Ami még korábban lemaradt a Tyranis által tervezett és összetett páncél adatai: (Tony Stark-nak készült egy csata kellős közepén)

- 3 : Titánium ötvözet. Már a közvetlen közelről leadott, sorozatos .50-es kaliberű géppuska tűz is csak lassítani tudja a viselőt, de megállítani nem. Egy-két rakétabecsapódást még ez a páncél is kibír, de sorozattűz alól már nem kerül ki élve a használó.
- 4 : Saválló, megnövelt hő- , és fagy-ellenállású bevonat. A páncél kiválóan védve van a legerősebb savak, akár 5000 °C fokos hő, vagy a -250 °C fok ellen.
- 3 : A páncél sebessége 1125 km/h, vagyis Mach 1. Ez már hangsebesség közeli érték.
- 1 : A páncél lehetővé teszi, hogy használója maximum 3 tonna súlyt megmozgasson.
- 4: Egy már a mozgásra is képes 2 tonnás ellenállású energiapajzs. Akár több perces folyamatos támadásnak is ellen áll.
- 3 : A páncélzat már szinte könnyed mozgást biztosít a használónak. Lőfegyverekből leadott tűz sem okoz kárt a használóban, legfeljebb annyit érez, hogy mintha kicsit ringatnák a páncélban. Becsapódó rakéták, közvetlen közelről érő robbanások azonban már kisebb agyrázkódást okoznak.(Már természetesen, ha egyébként a páncél anyaga kibírná a becsapódást.) Természetesen a rakéta, vagy maga a robbanás méretétől függően. Belehajtó gyorsvonattal való találkozást, vagy ennél nagyobb erőhatást nem él túl a használó.
-2: 500 méteres körben érzékeli az élőlényeket, mozgásuk, hőképük, biológiai funkcióik alapján, a gépeket az elektromos jelekből stb. Szükséges a nyomkövető rakéták alkalmazásához.
- 2 : Hő sugarak. Lézer, fagyasztósugár, hevítő sugár. Azon sugarak tartoznak ide, amelyek valamilyen hőhatással járnak

A reaktor egy lemerült ARC is megteszi, mivel a páncél különlegessége, hogy saját magát tölti újra folyamatosan a rá ható erőktől. A leírt értékek a standard dolgai, de minél több erő hat rá, annál magasabbra mennek ezek az értékek.

Kép a páncélról:
Tyranis - Tyranis (Másik világ) Tumblrmalg7ebahd1rvry3x

_________________
Reneszánsz: Tyranis;  Másik világból: Tyranis; Végtelen Háború: Tyranis, Angelica Butler, Világelme
Ultimate: Tyra Rel Brahe; Outsiders/Reneszánsz/AoA: Jonah Wright, Beatrice Mortimer; X-diák: Kaelyn Moore
Pólófelirat Reneszánsz: "Szóljatok, ha minden diákot elraboltak!"; Out: "A telepaták halkabban kiabáljanak!"
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Tyranis - Tyranis (Másik világ) CUS4rF8
Tyranis
Tyranis
12. szint - 30 kredit

Hozzászólások száma : 1607
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Dec. 27.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t1127-tyranis https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Tyranis - Tyranis (Másik világ) Empty Re: Tyranis (Másik világ)

Témanyitás by Tyranis Hétf. 30 Dec. 2013, 18:55

Törpillának van egy új találmánya, amit átadott a feltalálása után a SHIELD-nek, hogy az ARMOR használhassa, utókarácsonyi ajándék Riez századosnak. A találmány felfedezése és beüzemelése ellenére Tyra ebben a realitásban marad és nem tér haza, mert itt megtalálta a családját.

Találmány:
Egy dimenzió/realitásváltó eszköz, ami karperecként és hatalmas gépezetként is használható. A lényege, hogy különböző dimenziók és realitások között lehet vele teleportálni célzottan, azaz a célszemély, vagy számítógép jelöli ki a végcélt az előre kiszámított algoritmusok alapján. A Reneszánsz univerzumban eddig csak a Hydra rendelkezett ezzel az eszközzel és technológiával, most már a SHIELD is Tyra révén. Ezen algoritmusok alapján a SHIELD már érzékeli az összes létező realitást a multiverzumban és többnek a paramétereit is, ahol már jártak a világból mások, illetve ahonnan érkeztek. Ezáltal végre multiverzális szinten is nagy előrelépést ért el a SHIELD és az ARMOR.
A technológia létezése szigorúan titkos, hivatalosan nem is létezik, az ARMOR beüzemelte a sajátját, illetve Törpilla rendelkezik egy ilyen alapon működő karperccel, amit a SHIELD-nél van elzárva, ha szüksége lenne rá a lánynak megkaphatja, de logikus következtetések alapján az elzárás mellett döntött, hogy ne kerülhessen a technológia idegen kezekbe.

A térkapu normál állapotban és működés közben:
Tyranis - Tyranis (Másik világ) 7zd2

_________________
Reneszánsz: Tyranis;  Másik világból: Tyranis; Végtelen Háború: Tyranis, Angelica Butler, Világelme
Ultimate: Tyra Rel Brahe; Outsiders/Reneszánsz/AoA: Jonah Wright, Beatrice Mortimer; X-diák: Kaelyn Moore
Pólófelirat Reneszánsz: "Szóljatok, ha minden diákot elraboltak!"; Out: "A telepaták halkabban kiabáljanak!"
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Tyranis - Tyranis (Másik világ) CUS4rF8
Tyranis
Tyranis
12. szint - 30 kredit

Hozzászólások száma : 1607
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Dec. 27.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t1127-tyranis https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Tyranis - Tyranis (Másik világ) Empty Re: Tyranis (Másik világ)

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.