New Orleans

1 / 7 oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

New Orleans Empty New Orleans

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 29 Júl. 2013, 13:47

New Orleans Louisiana állam legnagyobb városa az Egyesült Államokban. Maga a város francia eredetű, ezért egy viszonylag nagy kiterjedésű francia negyed található itt. Nevezetes a zenéjéről (a jazz őshazájának is szokták emlegetni), kultúrájáról valamint a fesztiváljairól is.
New Orleans Neworleans1_123

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
New Orleans Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Jason Mandrake Szer. 31 Júl. 2013, 12:56

Megérkezvén New Orleansba első dolgom,hogy kipihenjem magam az utazásból. felkeresek egy egyszerű hotelt és ott töltöm a nap javarészét. De éjszaka, éjszaka kilépek a hotelszobából és nekiiramodok a városnak.

Egy bizonyos La Masion le Rigolad nevű szórakozóhelyet szemeltem ki ahol úgy tűnik a helyiek több rétege is megfordul, a pénzeszsákkotól egészen az utcakölkökig. Itt nézelődök és kérek egy italt is, kis vártatva megkérdezem a csapost.
-Jóember tudna nekem segíteni?
A fickó rám se bagózott.

-Uram szeretnék kérdezni valamit ami bizalmas eredetű. majd a tenyeremet előcsúsztatom a pulton alatta egy százdollárossal.
A csapos elmosolyodik és közel hajol.
-Mondja uram, hol tudhatnék meg többet a voodoo-ról?
A Férfi arcán kiül a rémület. -Nem uram kérem menjen innen, maga nem akarja azt megismerni...már amúgy is túl sokat tud kérem menjen innen ha kedves magának az ép elméje és élete.

Volt egyfajta érzésem ,hogy ez lesz a reakciója.
-Nézze én csak válaszokat akarok és egy irányzékot ahol beszélhetnék egy houngannal/mambóval.
A Csapos körülnéz majd közelebbhajol.
-Uram, nem tudom ki maga de nem szeretném ha korán érné a halál. De látom maga megingathatatlan. Végigmegy a főutcán majd a temetőnél elfordul jobbra, ott körülbelül öt percnyi séta és találni fog egy feketetetejű házat melyet tizenhat koponya díszít. Ott megtalálja azt amit keres.

Nem szólok csak bólintok és a százast megfejelem még eggyel az információért. Lecsapom az italt és elindulok az irányba amelyet mondott.

Később

Elérkezvén a temetőhöz jeges fuvallat fúj végig a téren megremegtetve ezzel a fák ágait köztük én is egy pillanatra szinte velőig fagyok ki. Érzem a mágikus rezonanciát ami a körzetet belengi.

Elérkezvén a fekete házhoz a koponyák felsorakoznak előttem, belülről fény árad és dobszó. Nyelek egy nagyot majd belépek az ajtón. Odabenn gyertyák fénye világítja be a teret, dobok és medálok egyéb kellékek díszítik az előszobát. Vevék azaz a loák rajzai vannak a falra és a mennyezetre festve mint valami védőszimbólumok, sajnos nem tudok róluk sokat ezért is jöttem ide. Az átlagnál azért valamennyire többet tudok a voodoo-ról, nem az a bizonyos sztereotíp ismeret miszerint a voodoo gonosz sátáni folog. A Voodoo is mágia méghozzá pont az a fajtája ami nyiltan is hangoztatja és nem bújik az álszentség maszkja mögé. A Voodoo egy vallás és mágia forma lehet segítő és bántó védelmezővagy ártó az éremnek két oldala van akár csak egy bizonyos mágikus vélekedés szerint miszerint a mágia is fehér vagy fekete. Butaság, a mágia nem fehér vagy fekete hanem szürke. Tehát egy voodoo mágus gyógyíthat de akár az életedet is kiolthatja a mágiájával.

A zene egyre hangosabb, azt látom,hogy szintén fény szűrődik a pince mélységéből. Enyhén érezhető egy bizonyos dohányfajta füstjének finom aromája is, nagy valószínűséggel rituális kellék lehet.

Amint leérek elémtárul hát az amiért talán idejöttem. Egy fekete férfi áll a terem közepén körülötte tíz másik ember, ketten dobolnak a többi kántálva énekel és táncol. A Fekete férfi arcán koponyafesték fehérlik, ruházata előkellő fekete öltöny és nadrág fején díszes kalap kezében fekete sétapálca. Lábai előtt három férfi és egy nő vonaglik, bőrük tarjagos és köhögnek folyamatosan, valószínűleg halálos betegek lehetnek.

A feketeruhás férfi tesz néhány tánclépést majd egy nagyot szív a rituálisan elkészített tárolóban lévő szivarból és a betegekre fújja. Odalép a hozzá közeli asztalhoz és így szól kezeit széttárva.

-Papa Legba mwen rele ou, soti deyò ak woulib kò sa a. Bwè Nectar a koute chè ke nou ofri w ak soti. Nou Tanpri Papa Legba soti ak revele tèt ou. Ban nou pouvwa a geri pèp nou an.

Nem vagyok nyelvész de Kreolé a nyelv melyet használ, olvastam róla az egyik könyvemben. A szöveg jelentéség nem tudom de Papa Legba Loáját ismerem, ő a kapuk őre az élet adó és örző valószínűleg neki szánják az imátságot és könyörgést.

A Férfi pillanatokkal később eksztázisban ide oda ugrálva táncol botját pörgetve majd hirtelen a botját a földbe szúrja és két kézzel arra támaszkodik. A Zene elhallgat és a táncosok is megállnak. A Férfi szemei feketés fehér színben úsznak, pillanatokra bár de úgy mozog mint aki először ismeri meg a lépteket mintha egy csecsemő próbálna járni. Majd az asztalról felkapja az üveget amiben valószínűleg wiskye van és jó nagyot kortyol belőle. A zene lassan elindul és a férfi ismét táncba kezd, körbeszalad ateremben mindenkihez akihez hozzáért vad táncba kezd vele eggyütt. A dobok olyan gyorsan peregnek mint a mennydörgés.

Majd odalép egyessével a betegekhez, lehajol hozzájuk és a szívükre teszi az egyik  kezét a másik kezét pedig a homlokukra. Feje körbe körbe jár mint akinek elzsibbatd a nyaka.  Majd akit megérintett hirtelen kinyitja szemét felordít, ekkor valami borzasztóan undorító zöldes fekete váladékot köp fel a beteg. Ez után önerejéből képes felülni a beteg akik aztán szinte ösztönösen zokogásban törnek ki, mert már a halál mezsgyéjén jártak de a férfi visszahozta őket és meggyógyította testüket és lelküket.

A tánc a gyógyítás után nem hagy alább,de a fekete ruhás férfi hirtelen görcsösen térdre esik. Majd pillanatokkal később erős szél vágja ki az ajtót és a férfi felkel. A fuvallat amint jött úgy ment, a tánc abbamarad a dobok elhallgatnak. Majd még körülbelül egy percig semmi sem történik. Ezután a dobosok felkapják hangszerüket és kimennek a szobából akár csak a táncosok, végül a valahai betegek  is elhagyják a szobát persze előbbleróják tiszteletüket a feketeruhás férfi előtt.

Csak én maradtam a szobában és a férfi, nem szólok semmit.
-Hé te ott, Mandrake...igen te Jason Mandrake....gyere ide.
Elképedve állok az ajtóban,
-Honnna tudja a nevem?
A Férfi felnevet
-Ó én nagyon sok mindent tudok rólad, azt is amit talán te nem tudsz.
-Ezt erősen kétlem.mondom én.

A Férfi felkel a székéből és közelebb lép.
-Tudom,hogy a gonosz szellemeket szolgáltad valaha és most lett eleged, tudom,hogy lelked megválltásra vár....de nem is igazán megválltás ez hanem kell egy feladat egy út melyen ismét elindulhatsz mint mágus. Óhh igen tudom,hogy értesz a mágiához bár a mocskosabb utról jöttén, neked sokkal rosszabb tapasztalataid vannak a mágiáról mint nekem.

-Nos ez mind igaz,de még mindíg nem tudom kicsoda maga és mi történt az előbb. kérdezem igazán érdeklődve.
A férfi vesz egy nagy levegőt.
-A nevem Papa Doc Ugamwe és Voodoo pap azaz Houngan vagyok. Amit előbb láttál az nem volt más mint a Loák közül maga Papa Legba hatalma aki visszahozta lelküket a halál küszöbéről és testüket is rendbe rakta.

-Ez bámulatos volt, és mi történt magával akkro mikor ez megtörtént.? kérdezem
-Megszállt a Loa, elárasztott a hatalmával és képessé válltam a gyógyítani. válaszolja Papa Doc

-Nos akkor Papa Doc Ugamwe, uram én nem kertelek tovább szeretnék növendékként magamellé szegődni,hogy megismerjem a Voodoot és hogy tisztára mossam a múltam és jelenem. Szeretném ha újra lenne egy életcélom méghozzá mint Houngan. mondom ki nyíltan.

A Férfi nagyot nevet de így szól.
-Rendben legyen, gyere vissza holnap és meglátjuk milyen fából is faragtak.

Papa Doc Ugamwe

New Orleans Voodoo_priest_pose_2_by_teldran-d3jf3t0

_________________
Jason Mandrake- Démonológus és üzletember
Avalon: Alaistair Viharmágus és nőcsábász R.I.P
Zombivilág: Rex Thomson-Önjelölt Páncélos igazságosztó R.I.P.
Jason Mandrake
Jason Mandrake
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 62
Hozzászólások régi : 153
Korábbi szint/kredit : 2. szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Oct. 09.
Age : 32
Tartózkodási hely : Black Heaven bordély

Karakteradatok
Főkarakter: Jason Mandrake
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz

http://damnednights.hungarianforum.net/ sogronos@hotmail.com azaneal89

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Kedd 27 Jún. 2017, 00:49

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 44 nap - Szellem hívása

És végre eljött ez a nap is. Tegnap átestem a lave tet ceremónián, és egy Loa sem szállt meg a végére. Mivel haza ezek után nem szívesen mentem volna, megengedték, hogy az éjszakát a hounfourban (templomban) töltsem. Az egyetlen feltétel az volt, hogy így én felelek az éjszakai ügyeletért. Nem a legkellemesebb helyzet, de elfogadható. Szerencsére éjszaka senki sem zaklatott ebben az ügyben.
Ma meg elkezdhettem a tanulmányaimat. Már korábban érdeklődtem, hogy mivel érdemes kezdeni. Amos Testvér a feleségéhez, Arzilla Nővérhez irányított. Állítólag a szellemekkel itt ő ápolja a legjobb viszonyt.
Barátságosan fogadott, és pár gratuláció után a lényegre is tért.
- Egy varázsló sikere nagyban függ a szellemekkel való viszonya - magyarázta - A voodoo soha nem vész el, mert bármikor kérhetünk útmutatást a legnagyobb hounganoktól. Neked már sikerült megszólítanod a szellemeket, de ahhoz, hogy valós időben tudjanak segítséget nyújtani, ki kell hívnod őket Damballah birodalmából.
Miközben beszélt, átsétáltunk egy kisebb szentélyhez. Egy díszes terítőn elhelyezett koponyából, és pár gyertyából állt.
- Ez itt - mutatott a koponyára Arzilla Nővér - Ez itt Papa Otis  földi maradványa. Annak idején ő is a szellemek tanulmányozásának szentelte az életét. Generációról generációra eddig mindig visszatért, hogy kisegítse a kezdőket. Éppen itt az ideje, hogy te is beszélj vele. Nem kell félned tőle, végtelenül türelmes.
Ezt el akartam hinni. A hounganok rendszerint békére lelnek a túlvilágban, és szívesen segítenek ebben másoknak is.
El is helyezkedtem térdelő ülésben a koponya előtt, és koncentrálni kezdtem. Eddig a szertartásokon már többször kapcsolatba kerültem a halottak szellemeivel, így mostanra már gond nélkül a holtak síkjára tudtam lépni.
~ Papa Otis?~kérdeztem~ A nevem Aina. Arzilla Nővér küldött. Azt mondta, te időről időre megjelensz a kezdőknek.
~Ah, igen... Arzilla~válaszolt lassan~ Mindig igyekszik engem is bevonni az oktatásba. Már sok tanulót küldött hozzám...

Egy kicsit megkönnyebbültem. Semmi kedvem nem volt az első napomon nyugtalan szellemekkel hadakozni. Papa Otis egy cseppet sem haragudott, amiért megzavartam.
~Akkor... akkor megpróbállak kihívni onnét. Oké?~kérdeztem, most már egy kicsit bátrabban.
~Bármikor~felelte~Csak ügyelj rá, hogy vissza tudjak majd térni

Hát... abban biztos voltam, hogy ebből nem lesz gond. Egy szellemet maradásra kényszeríteni sokkal nehezebb lehet, mint megidézni.
Sokáig koncentráltam, számtalanszor kiestem a meditációból, de mindig egyedül érkeztem meg.
~Elsőre senkinek sem sikerül~biztatott~Így is nagy teljesítmény, hogy még a felavatásod előtt sikerült ideáig eljutnod
Jó tudni, hogy legalább ez a szellem megértő, amikor nem sikerül megidézni... Holnap remélem jobban megy majd.

//Ezen a területen terveznék tanulni a jövőben, ha lehet//
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Szer. 28 Jún. 2017, 02:27

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 43 nap - Szellem hívása

A szellemekkel való beszéd könnyen jött, de a megidézésük valamiért nem megy. Ma ugyan úgy helyezkedtem el a szentély előtt mint tegnap. Ugyan úgy kezdtem el koncentrálni és ugyan úgy léptem a holtak síkjára. Egyszerűen nem tudtam, hogy min kéne változtatnom.
~Papa Otis! Megint én vagyok az. ~ szólítottam meg újra, nagyjából ugyan úgy
~Aina igaz? Haladtál valamit?
~Nem egészen, de még próbálkozok.

És tényleg ezt tettem. Pont ugyan úgy próbálkoztam, ugyan úgy igyekeztem kihozni a szellemet magammal együtt, de mindig egyedül érkeztem.
~Amíg még nem jössz be, ajánlatos a Loák segítségét kérni. Kezdd például Legbával vagy Damballahval~ jegyezte végül meg csendesen. Hallottam a hangján, hogy már régóta csak arra várt, hogy kérdezzek.
Meg kell mondjam, nagyon butának éreztem magam.... Már majdnem két napja beszélgettem az egyik legnagyobb szellemidéző szellemével, de nem kértem tőle segítséget.
Ettől nagyjából be is sokalltam. Megköszöntem a tanácsot, és felhagytam a további próbálkozással. A nap hátralévő részét a Loák üdvözlési módjainak tanulmányozásával töltöttem.
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Csüt. 29 Jún. 2017, 01:36

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 42 nap - Szellem hívása

Arzilla Nővér egyetértett abban, hogy a Loák bevonása az elején megkönnyíti a tanulást.
- Legba a kapuk őre - magyarázta - Ő nyitja meg az utat köztünk, és a Loák között, és ő nyithat kaput a holtak birodalmába is.
Ezt elméletben igazából már mind tudtam, de még sosem próbáltam varázslat közben alkalmazni. A fejemben a szertartások és a valódi mágia mindig nagyon távol helyezkedett el. A Loákat egy kicsit még nyugtalanítónak is véltem. Megszállják a mambot, és csak utána beszélnek... ezt a részt inkább kihagynám.
Amikor ma is felkerestem Papa Otis szentélyét, a gyakorlatot egy híresebb üdvözlő énekkel kezdtem.

"Papa Legba ouvre baye pou mwen, Ago eh!
Papa Legba Ouvre baye pou mwen,
Ouvre baye pou mwen, Papa
Pou mwen passe, Le’m tounnen map remesi Lwa yo!"

Csak ez után helyezkedtem el, és kezdtem koncentrálni. Valahogy próbáltam bevonni Legbát is, de vele nem tudtam nyíltan kommunikálni.
~Papa Otis, igazából te mikor is... voltál életben?~kérdeztem egy óra haszontalan próbálkozás után. Ha már nem tudom megidézni, legalább töltsük el értelmesebben az időt.
~1766-ban születtem egy ültetvényen~válaszolt~Aztán 1811-ben haltam meg. Az angolok tették. Miért kérdezed?
~Uhm... csak kíváncsiság

A mutánsokat körbelengő felhajtás miatt hajlamos vagyok elfelejteni, hogy az afroamerikai lakosságot is számos sérelem érte. Nem akartam firtatni a témát... elvégre az apám is az ír származású... Bár a nevem alapján szerintem már Papa Otis is többet sejthet, mint amennyit elmondtam. De ha így is van, úgy tűnik nem zavarja.
A mai nap nagy eseménye mégis az volt, hogy ma látszólag haladtam is valamit. Az egyik alkalommal, amikor kinyitottam a szemem, pár zöld színű szikrát láttam megjelenni. Nem éppen szellem, de legalább történt valami.
Papa Otis megerősítette, hogy valóban érzett ő is valamit, és hogy ez rendszerint így kezdődik a tanulóknál. A szikrákról semmit nem tudott, de megemlítette, hogy Damballahnak van valami köze a tűzhöz. A szememről nem tudott semmit, ezért benne fel sem merült, hogy csak én láttam az egészet.
Szerettem volna tovább próbálkozni, de már nagyon elszaladt az idő. Majd holnap folytatom.
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Pént. 30 Jún. 2017, 15:14

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 41 nap - Szellem hívása

Azt hiszem Legba köszöntését bevezetem a napi rutinomba. Ma szinte elsőre olyan eredményt értem el, mint tegnap. Most jobban megfigyeltem a fényt, mielőtt még elhalványult volna. Már biztos vagyok benne, hogy csak én látom, amikor letakartam a szemem, a fény is eltűnt. A megidézés sajnos még mindig nem úgy ment, ahogyan képzeltem. Ha így folytatom, ez akár hónapokba is telhet. Erősen koncentráltam, de semmivel sem lett jobb. Papa Otis szerint mégis jó úton haladok, és kiemelte, hogy néhány varázslaton csak a gyakorlat segít.
~Elmondhatnám a következő lépést ~magyarázta~ De előbb stabilan be kéne gyakorolnod, amit most csinálsz. Most még feleslegesen próbálkoznál vele
Hát, ha ez kell, éppen meg tudom csinálni, de egyelőre ez nem túl bátorító. Ott térdeltem egész nap a koponya előtt, és igyekeztem fenntartani azt a varázslat-kezdeményt, amit eddig. Nem vagyok teljesen biztos benne, de szerintem nap végére egy kicsit már hosszabb ideig világított.
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Szomb. 01 Júl. 2017, 01:02

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 40 nap - Szellem hívása

Ma este megjött az első. Reméltem, hogy erre sosem kerül sor, de ma az éjszaka közepén valaki hirtelen úgy döntött, hogy egy mambo szolgáltatásait szeretné igénybe venni. Eléggé fárasztó volt… órákig magyarázta, hogy neki gyógyulásra van szüksége, meg gonosz szellemek háborgatják, pedig semmi természetfeletti baja nem volt. Alaposan megnéztem, de a mágiának a legapróbb nyomát sem fedeztem fel rajta. Próbáltam nagyon komolyan viselkedni, vagy egy tucatnyi Loa nevét megemlítettem, de a végén csak abban maradtunk, hogy majd holnap visszajön… ezzel is foglalkozni kell majd.
A gyakorlatozás így nappal egy kicsit nehezebben indult. Elmondtam a üdvözlő szöveget, és letérdeltem a szokásos helyemre. Papa Otis megint nem osztott meg semmi újat. Azt mondta, hogy ha nap végére jól teljesítek, majd holnap továbbléphetünk. Meg kell mondjam, már nagyon belefáradtam az egésznapos meditációba. Mindig szörnyen elzsibbadok, és az alvás is nehezebben megy. Semmiképp nem akartam ebben a fázisban ragadni.
Hosszú próbálkozás után végül sikerült is. Ahogy korábban, most is megjelent a kis fénypont, de ezúttal anélkül, hogy megszakítottam volna a koncentrálást, sikerült elhagynom a holtak síkját, és stabilan fenntartani ezt a kis köteléket. Felálltam, nézegettem egy kicsit, de még nem jöttek belőle szellemek. Igazából most már nem is vártam, hogy azonnal teljes sikert érjek el, ezzel a kisebb győzelemmel is teljesen elégedett voltam. Holnap haladhatok tovább. Ez szinte biztos.
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Vas. 02 Júl. 2017, 02:14

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 39 nap - Szellem hívása

A fickó visszatért, de most fel voltam készülve. Beszéltem Amos Testvérrel, aki azt mondta, hogy ilyen esetekben bármit tehetek, csak tűnjön misztikusnak. Ezzel nem volt bajom, már sokszor láttam anyámat munka közben.
Leültem a fickóval szemben, lehunytam a két normális szememet, és ütemesen elkezdtem szétpréselni pár véletlenszerű növényt egy dörzsmozsárban. Közben hümmögtem is egy kicsit, meg elmormogtam pár Kreol szöveget, hátha attól hitelesebb lesz. Végül egy kis vágást ejtettem a karján, és rákentem a trutymót.
- Védelmezzen Sobo Kessou ereje a szellemektől, és adjon erőt neked a megpróbáltatásaidban! – mondtam fennhangon, aztán elengedtem. Ezt félig komolyan is gondoltam. A Loákkal viccelődni nem ajánlatos. Remélem tényleg kap is ettől valami végelmet.
A gyakorlás egész jól indult ma. Papa Otis részletesen elmagyarázta, hogy a pont, amit látok, a szellemvilághoz kapcsolódik. Ezt kéne addig manipulálnom, amíg át nem jöhet rajta. Ehhez fel kéne erősítenem, vagy ki kéne tágítanom valahogy. A lényeg ugyan az.
Annak nagyon örültem, hogy már nem kellett az egész napomat a térdemen töltenem. Körbesétáltam a pontot, bökdöstem, koncentráltam, üdvözlő szövegeket olvastam rá, de erre nem nagyon reagált.
Most nem húztam fel magam nagyon. Már kezdtem megszokni a tanulás ütemét. Először nem megy, aztán ha sikerül, továbbléphetek egy olyan feladathoz, ami megint nem megy. Idővel csak a végére érek
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Hétf. 03 Júl. 2017, 00:09

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 38 nap - Szellem hívása

Úgy döntöttem segítségül hívom Arzilla Nővért. Papa Otis remekül magyaráz, de ki szeretném használni azt az előnyömet, hogy én látom is a varázslatot. Eredetileg úgyis az volt a terv, hogy majd ő tanít.
Ő persze szívesen segített. Együtt mentünk a szentélyhez, de most pár lépésnyi távolságból figyeltem, hogy mit csinál.
Az egész nagyon gyorsan történt. Egy pillanatra behunyta a személt, és felemelte a kezeit. Alig láttam, hogy mik történtek. A pont szinte azonnal fénylő csíkká alakult, egy kicsit kitágult, és a szellem már át is siklott rajta.
- Nahát… fehér vagy – szólalt meg Papa Otis.
Erre nem egészen tudtam mit mondani. Egy kicsit mosolyogva bólogattam rá, de igazán nem voltam felkészülve arra, hogy ezt fogja először kiszúrni.
- Papa Otis! – sietett a segítségemre Arzilla – Ezt… ma már nem illik megemlíteni. Mind amerikaiak vagyunk. És mi mindenkit szívesen látunk itt.
- Persze, már említetted – dünnyögte a szellem. Látszott rajta, hogy egyáltalán nem szánta bántónak a megjegyzést. 200 éve még senki nem botránkozott volna meg ezen.
Pár perc múlva már megint egyedül gyakorlatoztam. Már tudtam, hogy hogy kéne kinéznie egy sikeres idézésnek, de még mindig nem voltam benne biztos, hogy hogyan kéne azt elérnem.
Sokat koncentráltam a fénylő pontomra, és látszólag el is értem valamit. Nem tudtam megnövelni, de sikeresen elmozdítottam a helyéről. Eszembe jutott, hogy akár így már használhatnám olvasólámpának. Igaz, emellett a koncentráció mellett egy szót sem értenék a könyvből. Egy kicsit tologattam még a szobában, de már nem értem el vele semmi újat.
Zárásként még átvittem a fényt a saját szobámba, aztán befejeztem mára a gyakorlást.
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Kedd 04 Júl. 2017, 01:12

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 37 nap - Szellem hívása

Nem sok újítást vittem a gyakorlatba. Reggel elmondtam az üdvözléseket, beszéltem egy kicsit Papa Otissal, és folytattam a koncentrációt. Tegnap már sikeresen növeltem egy kicsit a befolyásomat a kapcsolat felett, így már bárhová magammal tudtam vinni a szellemvilágba nyíló fénylő pontomat (ami nem is fénylik, de ez mindegy). Ma ezt akartam továbbfejleszteni úgy, hogy megnyújtom egy kicsit. Elkezdtem koncentrálni rá, megpróbáltam kézmozdulatokkal segíteni a varázslatot, de nem egészen akart meghosszabbodni. Ezután elkezdtem csak mászkálni vele egy kicsit a teremben. Azzal kísérleteztem, hogy milyen hatással van rá, ha az egyik helyről a másikra gyorsabban illetve lassabban viszem át. Nekem úgy tűnt, hogy a gyorsabb szállítás hatására megnyúlt. Nem voltam biztos benne, hogy ez valóban így van-e, vagy csak egy szokásos fényjáték tévesztett meg, de azért egy próbát megért. Elkezdtem a pontomat gyorsan föl-le mozgatni, és látszólag tényleg létrehoztam egy csíkot… a baj csak az volt vele, hogy amint megállítottam, a csík is eltűnt, és csak egy pontom maradt. Tehát csak fényjáték…
~Egyedi módszerrel próbálkozol~mondta Papa Otis nevetgélve, amikor beszámoltam neki a legújabb kísérletemről~ Még eddig senki nem közelítette meg így a problémát. Annak, hogy honnan intézed az idézést, igazából nincs jelentősége.
Így a nap végén ez valóban hasznos információnak bizonyult.
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Szer. 05 Júl. 2017, 00:26

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 36 nap - Szellem hívása

A tegnapi sikertelen kísérletem után ma új ötlettel próbálkoztam. Egy kicsit erőszakosnak tűnt, de épp nem volt jobb ötletem.
Nem álltam fel a koponya mellől, hogy semmi se zavarhasson meg, és elkezdtem a pontomat föl-le mozgatni. Amikor elég erősnek éreztem a kapcsolatomat a szellemvilággal, megállítottam pár pillanatra, és nekiláttam, hogy 'szétfeszítsem'. Talán legjobban úgy tudnám megfogalmazni, hogy egyszerre próbáltam felfelé és lefelé mozgatni, hogy ettől megnyúljon.
Szinte azonnal erős fejfájást éreztem, és abbahagytam a műveletet.
~A varázslatot nem szabad erőltetni~mondta később Papa Otis ~ A Loák nem kedvelik, ha a agresszív módszerekkel lépünk be a birodalmukba.
Ezt majd igyekszem észben tartani... Igazából gondoltam, hogy nem jó ötlet. A voodoo harmóniában működik a szellemekkel. Csak a legerősebb idézők tudják rákényszeríteni az akaratukat a szellemekre. Ettől még egy kicsit messze állok. És nem hiszem, hogy Papa Otis beleegyezne, hogy ezt is rajta próbáljam ki.
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Csüt. 06 Júl. 2017, 01:03

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 35 nap - Szellem hívása

Arra az elhatározásra jutottam, hogy a loák megbékítésével fogom folytatni a gyakorlást. Legba megtisztelése látszólag segített a múltkor is, ezért most Damballah üdvözlésével próbálkoztam. Először a szokásos módon elmondtam Legbának a verset, aztán amikor stabil lett a kapcsolatom, felrajzoltam Damballah vevéjét. Koncentráció közben ütemesen ráztam az assonomat (mambo si pwenként már elkészíthettem), és megint megpróbáltam kiszélesíteni az átjárót. Kimondottan ügyeltem arra, hogy egy kicsit se legyek erőszakos.
Ez a próbálkozás végül sikerrel zárult. Mire kinyitottam a szemem, a fényló pontom helyett már egy csík volt. Nem olyan hosszú, mint szerettem volna, és koránt sem olyan széles, hogy használható legyen, de a haladás egyértelmű volt.
~A loák jóindulata még nagyon fontos a kezdeti stádiumban~mondta Papa Otis a végén~Ha most elnyered a tetszésüket, többet nem kell miattuk aggódnod. Persze csak ha nem sérted meg őket valahogy.~
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Pént. 07 Júl. 2017, 01:49

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 34 nap - Szellem hívása

A siker utáni szokásos körök. Mindent megismételtem, amit tegnap, és megint elértem ugyan azt a szintet. A világító csíkom tökéletesen működött, Papa Otis is jelezte, hogy egyre inkább érzi a hívásomat. Nem sok újítást vittem a dologba. Elmondtam az üdvözlést, felrajzoltam a vevét, használtam az assont és megcsodáltam az eredményt. Azért hogy ne csak egy helyben toporogjak, ma fel is álltam, és igyekeztem sétálás közben fenntartani ugyan azt a koncentrációt. Az elején egy kicsit pislákolni kezdett, de egy-két kör séta után már gond nélkül fenn tudtam tartani. Arra is kísérletet tettem, hogy az egész átjárót elmozdítsam, de ez még nem nagyon ment. (Igazából nem fontos, hogy sikerüljön, de ezzel is csak elmélyíteném az uralmam a kapcsolat felett).
Remélem a loák megkedveltek mostanra. Igazából már várom, hogy végre elhagyhassam azt a sok szertartást, amit most minden alkalommal végre kell hajtanom. Papa Otis szerint ez hamarosan meg fog történni. Aztán ha szerencsém van, soha nem fognak felkeresni.
A loák többnyire nem kérik számon az általuk biztosított hatalmat~magyarázta~Számos entitás kölcsönzi nekünk az erejét, de a legtöbb bármikor felbukkanhat, hogy behajtsa a tartozást. A loák nem ilyen kiszámíthatatlanok. Legalábbis a többségük nem.
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Szomb. 08 Júl. 2017, 00:17

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 33 nap - Szellem hívása

Egy kicsit elakadtam. A tervem szerint most kéne eljutnom arra a szintre, hogy bárhová magammal viszem a megnövelt kaput, de egy kicsit már bizonytalan vagyok.
Ahogyan tegnap és tegnapelőtt, most is kapcsolatot tudtam teremteni a szellemvilággal. A loáknak szóló rituálék után az 'átjáró' most is megnyúlt, és sikerült felállnom a helyemről anélkül, hogy ezt megszakítottam volna.
A baj az, hogy elmozdítani most sem tudtam, és nem is vagyok benne biztos, hogy azzal kéne töltenem az időm. Még nyújtanom kéne egy kicsit, és szélesítenem, de erre még kevés esélyt látok. Az én nagy tapasztalatom arra vezetett, hogy legjobb lesz tanácsot kérni.
~Hmm... túlságosan az átjáró elkészítésével vagy elfoglalva ~mondta Papa Otis~ A többség ilyenkor nem szélességben és magasságban gondolkodik. A kapcsolatod minősége számít. Javaslom próbálj meg ugyan erre a szintre eljutni hosszas meditáció nélkül, és utána nem lesz gondod az idézéssel sem.
Ez van... Pedig örültem volna, ha az eddigi ütem szerint két három nap alatt megnyújtottam volna, aztán még egy hét alatt kiszélesítettem volna a kapumat, amiből aztán gond nélkül áramolnának be a szellemek.
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Vas. 09 Júl. 2017, 00:19

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 32 nap - Szellem hívása

Eljutni ugyan oda meditáció nélkül, ahová eddig csak meditációval jutottam el... Beletelhet egy időbe. Ha minden igaz, a loák nem haragszanak meg a rituálék kihagyása miatt (ezért is élnek még annyian New Orleansben), de azért az elején egy kicsit nehezebb lesz.
Megálltam a koponya előtt. Még véletlenül sem akartam letérdelni, nehogy ugyan azt csináljam csak, amit eddig.
Behunytam a szemem, és felvettem a kapcsolatot Papa Otisszal.
~Eddig nagyon jó~ bátorított ~ Most próbáld meg megnyitni a kaput ~
Felemeltem a kezem, ahogyan Arzilla Nővértől láttam ééééés... nem történt semmi. Vagyis oké... Történt valami. Megint láttam egy kis zöld szikrát, de nem maradt fenn sokáig.
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Hétf. 10 Júl. 2017, 01:11

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 31 nap - Szellem hívása

Ideje lenne már egy kis szünetet tartanom. Két hete folyamatosan ezt a varázslatot próbálom megtanulni, és alig érintkezek a külvilággal. Már nem is tudom, hogy mikor beszéltem utoljára élő emberrel (Arzilla Nővéren kívül, aki szintén az ideje nagy részét a halottak társaságában tölti). Ma még tanultam, de aztán szinte biztos, hogy kihagyok pár napot.
A gyakorlatot hasonlóan kezdtem, mint tegnap. Megálltam a terem közepén, és felemeltem a kezemet. Szándékosan nem léptem kapcsolatba a szellemvilággal. Előbb akartam kapcsolatot teremteni, és csak után kommunikálni.
Hosszan koncentráltam, és számos szikrát láttam elpattanni a mozdulataim során, mire végre megjelent egy stabil világító pont.
Nagyon megörültem neki. Ez után legalább elégedetten tarthatok szünetet. Nem lett volna jó, ha egy nagy kudarccal zárom a gyakorlást. Úgy éreztem volna, mintha elmenekültem volna a tanulás elől, vagy valami ilyesmi. Mint annak idején a kémia elől...
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Pént. 14 Júl. 2017, 19:11

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 30 nap - Szellem hívása

A szünet mindenképpen jó ötlet volt. Eredetileg csak két napot terveztem kihagyni, aztán sikeresen átaludtam a harmadik napot. Dehát... az élők társasága sokkal pihentetőbb.
~Örülök, hogy visszatértél~köszöntött Papa Otis, amikor újra bementem~El sem tudod képzelni, hogy hányan hagytak már fel a szellemidézéssel. Manapság mindenki csak tűzgolyókkal akar dobálózni, és voodoo bábokat készíteni~
Ezt én is megmosolyogtam, főleg azért, mert valószínűleg én is ezeket választottam volna először, ha Amos Testvér nem ide küld.
A gyakorlás kezdetével éreztem, hogy most minden egyszerűbben megy. Kipihenten könnyedén elő tudtam hívni a kapcsolatot, és és minden nehézség nélkül körbe tudtam vinni a szobában. Nem felejtettem el mindent, mint ahogyan féltem. Ettől felbátorodva el is kezdtem megerősíteni a kapcsolatot, és ezúttal mindenféle görcsölés nélkül elkezdet megnyúlni a pontom, megformálva egy olyan csíkot, mint amilyet pár nappal ezelőtt készítettem.
Nem is rontottam tovább a gyakorlatot. Minden jobban ment mint eddig, miért kísérteném tovább a loákat?
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Szomb. 15 Júl. 2017, 01:12

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 29 nap - Szellem hívása

A tegnapi siker után ma is egész jól haladtam. Remélem ez azért van, mert Damballah megkedvelt, vagy legalább már megtűr a birodalmában. Ha így van, akkor már csak hetekre lehetek az eredménytől.
Ma is hasonlóan kezdtem, mint tegnap. Lehunytam a szemem, és egy kézmozdulattal előhívtam a kapcsolatot a szellemvilággal. Egy kis koncentrációval ezt fel is erősítettem. Igazából nagyon örültem emiatt magamnak. Hosszú próbálkozás után ez már legalább stabilan működött. Kinyitottam a szemem, és megint megcsodáltam az eredményt. Nem egészen tudtam, hogy mit kéne kezdenem vele, de a mozgatás jó ideiglenes feladatnak tűnt.
Itt már nem úsztam meg a hosszas meditációt. Próbáltam egy ideig simán mozgatni, de végül csak el kellett helyezkedtem térdelő ülésben a koponya előtt, hogy működjön is.
Az elején csak lassan, de aztán egyre gyorsabban elindult felém a fénylő csík, és végül megállítottam pont a koponya felett. Persze nem tudtam ellenállni a kísértésnek, és megint megkíséreltem kitágítani, és áthívni Papa Otis szellemét, de ez ma sem jött még össze.
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Vas. 16 Júl. 2017, 01:29

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 28nap - Szellem hívása

A pihenés utáni lendületem kezd alábbhagyni. Ma is sikerült mindent elérnem, amit tegnap, de a továbblépéssel még problémáim akadtak. Hiába koncentráltam, ideiglenesen meg tudtam nyújtani még jobban az 'átjárómat', de akárhányszor kinyitottam a szemem, és megpróbáltam kezdeni vele valamit, minden szétesett. Nem az első alkalom, hogy megakadtam, de szerencsére mostanra már tudtam, hogy kihez kell fordulni.
~Talán időszerű lenne megint a loákhoz fordulnod~vélekedett Papa Otis ~ Attól még, hogy mostanában a loák segítsége nélkül próbáltál haladni, a nagyobb előrelépések előtt még mindig nem hanyagolhatod el őket ~
Még belekezdtem pár rituáléba, de már nem maradt nagyon időm. Abban az állapotomban az is nagy nehézségeket okozott, hogy rendesen felrajzoljam Damballah vevéjét. Majd holnap jobban rákészülök.
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Hétf. 17 Júl. 2017, 01:02

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 27 nap - Szellem hívása

Alaposan összegyűjtöttem mindent. Letérdeltem a koponya előtt, elmondtam az üdvözlő szöveget, felvettem a kapcsolatot a szellemvilággal... minden formaságra ügyeltem. Damballah vevéjét már jó előre kikészítettem (mégsem kéne minden alkalommal újra felrajzolnom). Biztosra akartam menni, ezért most Legba vevéjét is elhoztam.
Számításaim bejöttek, az asson rázása közben tényleg elkezdett megnyúlni az átjáróm. Most sokkal nagyobb lett. Még nem volt egészen akkora, mint én, de szerintem már tökéletesen alkalmas arra, hogy egy szellem átszökjön rajta. Szélessége még nem egészen volt, de ezen remélem majd tudok segíteni.
Ahogyan mindig, most is megpróbáltam sokkal nagyobb előrelépést tenni, de amint megpróbáltam áthívni Papa Otist, az egész varázslat szertefoszlott. Gondolom most már ez is hozzátartozik a napi rutinomhoz...
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 17 Júl. 2017, 08:16

//Máskor igyekezz 6 sort írni, ez nem volt annyi.//

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
New Orleans Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Kedd 18 Júl. 2017, 01:21

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 26 nap - Szellem hívása

Belső ellenőrzés!? Ki gondolta volna, hogy nálunk is van ilyen? Papa Doc Ugamwe személyesen jött el a belvárosból, hogy megnézzen minket, és állítólag három napra velünk marad. Ő ezt persze baráti látogatásnak nevezi, de... BELSŐ ELLENŐRZÉS!
Oké, egy kicsit talán eltúlzom. Ha szigorúan vesszük, Papa Doc Ugamve, nem áll felettünk, mint szervezet felett, de sokan úgy tartják, hogy egy nap ő lesz a következő legfőbb houngan... És mint houngan asogwe nekem személy szerint a felettesem. Plusz igazából akár írhatna panaszt Haitibe, de erre még nem igen volt eset.
Tehát... a gyakorlatozásomat azért igyekeztem folytatni. Nem tartottam valószínűnek, hogy pont engem akar megnézni, de ettől függetlenül ma szándékosan nem próbálkoztam semmi újjal. Még csak az kéne, hogy benyisson, amikor éppen szerencsétlenkedek!
~Remélem nem jön be ide hozzánk~vallottam be Papa Otisnak később~Ha nem bánod, most csak a meglévő ismereteimet tartanám szinten.~
~Oh Aina, miért? De hát szinte biztos, hogy bejön!~mondta erre~Engem minden évben meglátogat. Ha nem ma, akkor majd holnap, vagy holnapután. Emiatt igazán nem kéne visszafognod magad.~

Erre nyeltem egy nagyot, és elkezdtem koncentrálni. Megjelent a fénylő pontom, megnyújtottam, de még a világért sem próbáltam meg kitágítani. Helyette inkább ide oda szállítgattam a szobában, és fontoskodóan szemléltem a végeit. Gyakorlatnak jó, de nem hiszem, hogy ezzel elleszek három napig.

//BELSŐ ELLENŐRZÉS!!! Ki gondolta volna, hogy engem itten figyelnek  Very Happy //
//Minden reagot elolvasok, átfutok az oldalon ^^ - Nefi //
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Szer. 19 Júl. 2017, 02:13

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 25 nap - Szellem hívása

Arra a döntésre jutottam, hogy mégsem ücsörgök egy helyben a látogatás ideje alatt. Papa Otis eléggé egyértelmű volt abban, hogy mindenképpen rám fognak nyitni, de biztosított, hogy semmi különös nem fog történni. Lehet, hogy bénázni fogok egy kicsit előtte, de ha minden igaz, ez normális.
Persze azért igyekszek most mindent nagyon pontosan csinálni. Minden üdvözlő szöveg, minden rituálé, minden veve... Nem maradhatott ki semmi.
Papa Otis megmosolyogta az igyekezetemet, de nem szólt ellene. Igazából a siker esélye így tényleg magasabb volt.
Lehunytam a szemem, megidéztem a félkész átjárót, és elkezdtem formálgatni, tologatni. Megpróbáltam ma is teljesen beüzemelni, de amikor már végleg szét akart esni minden, zajt hallottam a hátam mögött.
Összerezzentem, de aztán kiderült, hogy csak Arzilla Nővér volt az. Kávét főzött... (Valószínűleg egy loának, ő nem kávézik). Vettem egy nagy levegőt, és folytattam a koncentrációt.
A nap végére feltűnt, hogy igazából ma sem sikerült előrelépést tennem. Amíg ezt szándékosan tettem, nem bosszantott nagyon, de most felmerült bennem, hogy lehet, hogy azért is csak a tudatalattim volt a felelős. Mi van, ha csak azért találtam ki, hogy direkt nem haladok, mert tudtam, hogy amúgy sem haladhatnék?
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Csüt. 20 Júl. 2017, 00:12

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 24 nap - Szellem hívása

Tudtam, hogy ma biztosan be fog jönni. Papa Doc Ugamwe és Papa Otis régi ismerősök, és az elmúlt két napon még nem látogatta meg.
Nem ülhettem egész nap rémületben emiatt, de attól még nyomasztó volt. A gyomorégés kellemetlen dolog...
Alighogy elkezdtem a gyakorlatot, már jött is. Az átjárókezdeményem már éppen elkészült, amikor egy különös varázslat vett körbe. Majdnem biztosra meg tudtam állapítani, hogy ez nem egy loától származott.
- Helló Aina! - köszönt rám a houngan.
Gyorsan felpattantam, és megálltam vele szemben. Valamit csinált. Valahogy megtudta a nevemet, és még akkor is folyamatosan fenntartotta ugyan azt a varázslatot. Ez csak...
- Ritka ajándék - folytatta - Sokan észre sem veszik, hogy mit csinálok. Szinte mindenki meglepődik. "Honnan tudja a nevem?", kérdezik, aztán én felsorolok mindent az életéből, amit rejtettnek hitt...
Erre továbbra sem tudtam mit mondani. Abban sem voltam biztos, hogy azt tartja ritka ajándéknak, amit ő csinált, vagy azt, hogy észrevettem.
- Ha nem bánod, innen átveszem - mondta egy kis hallgatás után. Ő is látta az átjárómat. Lehet, hogy csak rajtam keresztül, de egyértelműen abba az irányba nézett ő is. Becsukta a szemét, és egy pillanattal később Papa Otis már köztünk állt. Az én megkezdett átjárómon át érkezett.
- Doc! Tudtam hogy eljössz! - köszöntötte, ahogy nevetgélve kilépett - Nagyon ráijesztettél a tanítványomra. Ez a harmadik nap, hogy semmit nem mer csinálni.
Ezt mind a ketten roppant szórakoztatónak találták, én meg amint lehetett, elköszöntem és kihátráltam. Szörnyen ideges voltam egész nap. Egy értelmes szót sem szóltam a vendégünkhöz! Most biztosan azt hiszi, hogy furcsa vagyok... De legalább megnézhettem közelről, hogy hogyan kell továbbhaladnom az idézéssel.
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Aina Pént. 21 Júl. 2017, 00:16

Szabadjáték: Mágiatanulás
Hátralévő idő: 23 nap - Szellem hívása

És végre elment. Három nap után újra nyugodtan léphettem be Papa Otis szentélyébe, és nem kellett attól tatranom, hogy bárki rámtör. (Arzilla Nővért leszámítva, az ő jelenléte egyáltalán nem zavart meg).
~Nem értem miért aggódtál annyira~fogadott Papa Otis~Doc jó véleménnyel volt rólad. Azt mondta, hogy szívesen látna a belvárosban, ha kimozdulnál. Persze közöltem vele, hogy erről szó sem lehet.~
Ezen én is mosolyogtam egy kicsit. Hallottam róla, hogy Papa Otis minden tanulójával szoros kapcsolatot épített ki. Igazán meg akartam már idézni.
Le is telepedtem a szokásos helyemen, és elkezdtem koncentrálni. Megjelent a fénylő pontom, szép lassan meg is nyúlt. Már-már akkora volt, mint én, amikor éreztem, hogy stabilan nem tudnám tovább nyújtani.
-Damballah? Papa Legba? Légyszíves... - mondtam reménykedve, miután nem tudtam továbbhaladni. Szerettem volna, hogy sikerüljön, de már nem ismertem több szertartást, amivel elnyerhetném a loák jószándékát.
Tovább koncentráltam, és egy pillanatra úgy tűnt, hogy a kérésem meghallgattatott.
Láttam, ahogy kiszélesedik az átjáróm, pont úgy, ahogyan tegnap Papa Doc Ugamwének, de rögtön utána szikrázva elhalványult, melőtt bármi átjöhetett volna rajta.
Aina
Aina
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 346
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 51
Join date : 2017. Jun. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: ¯\_(ツ)_/¯
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

New Orleans Empty Re: New Orleans

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 7 oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.