Vektor

Go down

Vektor Empty Vektor

Témanyitás by Vektor on Pént. 08 Nov. 2013, 16:24

Adatok:

Név: dr. Victor Cheryankov
Egyéb név(i): Y-123, Vector/”Vektor”
Faj: ember, szuperhumán (kísérleti szer által génmódosult)
Nem: férfi
Jellem: semleges, érdeklődő, impulzív
Személyazonosság: titkos (S.H.I.E.L.D. protokoll)
Születési helye és idő: Varashovgrad, 1988.
Kor: 29 (biológiai) / 36 (kronológiai)
Család: Igor Cheryankov (nevelőapa), Szvetlana Cheryankov (mostohatestvér, nővér)
Foglalkozás: molekuláris biológus, virológus-genetikus kettős szakiránnyal
Testmagassága: 188 (cm)
Testsúlya: 86 (kg)
Szeme színe: barna
Haja színe: barna
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel: bioelektromos aktív RFID beültetve a tarkótáji bőr alá
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot / betegségek: vírushordozó (BSL-3 besorolás - S.H.I.E.L.D. titkosítás és karantén)

Életrajza:
"Megfulladok - volt az első gondolatom. Ahogy kicsúszott a tubus, úgy köhögtem fel tüdőmből a folyadékot. Új születés, csak nem sírok fel. Nincs miért, nincs kihez. Megannyi cső lóg belőlem, lassan eloldódnak, ahogy kinyílik kapszulám. Ez tartott életben, avagy fogságban - nézőpont kérdése az egész. S én nem tudom, melyik a helyes megoldás, vagy kecsegtetőbb eshetőség múlt és jövő szempontjából. Nem tudom, ki s miért vagyok.
Hideg van és sötét, -csak a kapszula gépezete világol még egy keveset, mielőtt végleg kipittyegi delejét-, körülöttem romos helyiség s berendezésének maradványai. Felülök, lában lógatom ki eddigi fekhelyemről, hogy talajt érjek. Szilárd és poros amit érzek. Elfeledtek, vagy ide pottyantam a semmiből...
Felállni próbálok, de nehezek tagjaim. Végül sikerül. Körbejárok, hátha találok valamit, ruhát, hogy testem elfedjem. Mosolyt érzek számon kelni, úgy tűnik, a szégyenérzet az egyetlen, ami megmaradt belőlem - emberi. Ironikus, s töprenghetek rajta, honnan jutnak eszembe ilyen kifejezések. Közben köpenyt lelek, amolyan kékest, betegeknek. De honnan tudom mindezt? Felveszem, s inkább nem gyötrődöm eszmei síkon, mert belefájdul a fejem.
Nézek bele a semmibe, s így veszem észre a kapszula végén a feliratot: Y-123. Sorszám, kód; egyetlen támpontom, miként tekintettek tokba zárt létezésemre. De neszt hallok hirtelen. Tán csak az ösztön hozza ki belőlem, de jobbnak látom, ha sietve elhagyom e helyet..."  


1988-ban született a kelet-európai Varashovgradban. Ötéves koráig állami gondozásban volt, majd nevelőszülőkhöz került (két sikertelen eset után Igor Cheryankovnál állapodott meg kilenc éves korára). Izgága gyermek, átlagon felüli intelligenciával, számos esetben konfliktus az iskolában, tanárokkal és diáktársakkal. Nincs még tizennyolc, mikor felveszik a Poltecknije Varashovgradije-be. Tanulmányai során a bakteriofágokkal kezd behatóbban foglalkozni, majd genetika szakirányt választ. 2010-ben szerez diplomát, az egyetemről kikerülve egy virológiai laborban kezd el dolgozni. Több publikációja jelenik meg neves szaklapokban, a fontosabbak név szerint: „A jövő csúcsragadozói – retrovírusok vizsgálata C302 sejtkultúrában” (JMolBiol, 2012), „A mutánsok eredete kritikai vizsgálata az új családfakutátási adatok fényében” (JournModSci, 2015), „A modern Darwin – Prof. Charles Xavier munkássága és hatása genetikai világnézetünkre (Nature, 2016)”    
Külföldi ügynökök először feltehetően 2015-ben vették fel vele a kontaktust, egy honosítási program keretében, de csak a következő évben települ át. Saját labort kap, a kezdetben kormányzati pénzből finanszírozott programját, a „Xenomics Laboratories”-ot a S.H.I.E.L.D. veszi át, s később mint egyik alprogramját irányítja. Fő feladatuk a „Gene X” identifikálása, géntérképezése, és potenciális inhibitorainak kutatása. A növekvő társadalmi feszültség és összetűzések miatt feszített tempóban folyik, s egyre inkább fegyverfejlesztési irányba tolódik el munkája, amit nehezít, hogy kétszer is át kell telepíteni a laborjukat. Amikor megtudta, hogy begyűjtött mutánsokon akarnák tesztelni, inkább magának adta be a kísérleti szérumuk (sorszám: vXGIP-t12) egyetlen legyártott dózisát, aminek hatására, heves lázmenet mellett, vírusinfekció gyanújával az egészségügyi részlegükbe került. A vizsgálatok kimutatták, hogy a vírusvektor visszafordíthatatlan genommódosulást váltott ki benne. Azonnali hatállyal karanténba helyezték, és a S.H.I.E.L.D. pedig minden személyes adatát, kutatási eredményét titkosította. A nagyvilág számára meghalt, temetését is megrendezték (hivatalosan: elhunyt autóbalesetben, 2017.01.12-én), de valójában egy hibernációs kamrában izolálták meghatározatlan ideig, egy titkos bázison elrejtve. Az elkövetkező évek eseményei azonban nem kedveztek a S.H.I.E.L.D. szervezeti rendjének, így hamar elfeledték az „Y-123” feliratú kapszulát…


Képességei:  Virokinézis (biológiai/molekuláris manipulációs képesség)

A virokinézis alapja, hogy létrejött benne egy új, pszicho-neuro-immunológiailag kapcsolt szervrendszer (glandula virugenosa). Ennek sejtjei, a virocyták részint szövetekben (pl. nyálmirigyekben), részint a keringésében találhatóak, és képesek különféle, főleg humán pathogén vírusokat átalakítani, szerkeszteni. Feltehetően a vXGIP-t12 („vector X Gene Inhibitor Protein – test 12”) által hordozott génrészlet épült be az Y-kromoszómájába, ami transzaktivációs génként kezdett el funkcionálni, és elkezdte beépíteni maga mellé azokat a virális, DNS-re átírt alapszekvenciákat, amiket a virocyták képesek azután vírus formában legyártani. Ennek két következménye van: egyrészt, Vektor képességét feltehetően csak fiú utódokba tudja átörökíteni, másrészt nem képes azonnal, új vírusfajtát létrehozni, hanem csak egy bizonyos előkészületi idő után. A virokinézis a legtöbb olyan vírussal szemben, amivel már találkozott és maga is tud gyártani, használójának immunitást biztosít.

Megjegyzés: jelenleg nem tud halálos vagy életveszélyes állapotot előidéző vírust létrehozni, sem mágikus úton terjedő vagy létrejött vírusokat. Egyszerű, könnyebb lefolyású vírusokat  (mint megfázást vagy gyomorrontást okozó) 1-2 kör alatt tud létrehozni, komolyabb, súlyos betegséget okozót pedig 3-4 kör alatt.

Szakértelmei: tudós, a genetika, virológia, molekuláris biológia szakembere

Privát előtörténet véleményezést kérsz: Igen
Vektor
Vektor
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 9
Hozzászólások régi : 0
Aktuális szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Reputation : 0
Join date : 2013. Nov. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: dr. Victor Cheryankov
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Vektor Empty Re: Vektor

Témanyitás by Thorhalla on Szomb. 09 Nov. 2013, 18:15

Akkor ez így elfogadva már.
Kezdőtőkéd érthető módon nincs, egy adatlapot írj még és tegyél be egy avatart magadnak és utána mehetsz is játszani.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Vektor Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14861
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 42
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vektor Empty Adatlap

Témanyitás by Vektor on Szomb. 09 Nov. 2013, 19:05

Adatlap

Név: dr. Victor Cheryankov
Lakás/Létesítmény: nincs
NJK: nincs
Foglalkozás: jelenleg nincs
Pénz: 0 $
Bevétel/hét: 200 $
Eszközök: nincs
Felszerelés/fegyverek: nincs
Vállalat: -
Szövetség: -
Törzshely, ahol megtalálható: -
Ismertebb szövetséges: -
Ismertebb ellenség: -

Felhasznált kreditek: 0
Fennmaradó kreditek: 4
Vektor
Vektor
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 9
Hozzászólások régi : 0
Aktuális szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Reputation : 0
Join date : 2013. Nov. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: dr. Victor Cheryankov
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Vektor Empty Re: Vektor

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.