Dr. Michail Capistran

Go down

Dr. Michail Capistran Empty Dr. Michail Capistran

Témanyitás by Michail Capistran on Kedd 19 Nov. 2013, 08:46

Adatok:

Név: Dr. Michail Capistran
Egyéb név(i): "Meeedic!", Mich
Faj: Mutáns-Zseni (járműgépészet)
Nem:férfi
Jellem:  bűnbánó, haszonleső
Személyazonosság: nyílt
Születési helye és idő: 1996. 01. 18.
Kor: 30
Család: nem tartja a kapcsolatot, ők nem bírták a New Yorki hadszínteret, mint életstílust
Foglalkozás: Everwell Private HealthCare alkalmazott, magánmentős, üzletember
Testmagassága: 196 cm
Testsúlya: 102 kg
Szeme színe: kék
Haja színe: fekete
Bőre színe: kaukázusi (fehér)
Különleges ismertetőjel: nincs (nagy termet)
Repülési sebesség: N/A
Egészségi állapot/ betegségek:

Életrajza:

A kanadai származású Capistrant szülei már az Egyesült Államokban nevelték fel. Gyerekkoráról sok érdekeset nem lehet mondani, ugyanolyan élete volt, mint bármelyik másik felső-középosztálybeli fehér kölöknek. Jó iskola, jó iskolai eredmények, rendszeresen űzött sport, néhány jóbarát, akikkel teljesen össze van nőve, egy-két kamasz szerelem, lehetne hozzájuk neveket társítani, de őket már rég maga mögött hagyta ahhoz, hogy ne legyenek érdekesek élete szempontjából, talán csak annyira, hogy boldog, békés, nyugodt gyermek és fiatalkora volt. Tanulmányi eredményeinek köszönhetően sikeres felvételit nyert a New York Institute of Technology orvosi karára, ahol később sebész lett. Anyagi helyzete, és egyetemi mércével mért jó eredményeinek köszönhetően doktorátusát sikeresen abszolválta, magas fizetésének köszönhetően pedig lakást vásárolt New Yorkban.

Kutatóorvosi állást kapott az Advanced Idea Mechanicsnál, ahol különböző vegyszereket, és gyógyszereket kellett fejlesztenie. Ugyan a fizetés jó volt, a munkakörülmények ideálisak, de az AIMról előbb-utóbb kiderült, hogy milyen tervei és céljai is vannak valójában. A fokozatosság elvét követve az AIM Angyalok, majd azok fokozatos megőrülése, az egyre nagyobb földönkívüli technológia, és szervesanyag használat, a szimbiontákon végzett kísérletek katasztrófába fulladása mind-mind olyan dolgok voltak, amik sok AIM alkalmazottban elégedetlenkedést szültek, azonban vajmi kevés esélye volt az egyszeri tudósoknak lázadni, ráadásul kiderült, hogy a munkájukat pénzzel kifizetik, de emberileg ennyit ér nekik akármilyen tudós: adj számlát, és viszon' látásra. Aki lázadozott, az hamar padlón, vagy épp víz alatt találhatta magát, Michail viszont gyáva volt ehhez, pláne, hogy az úgynevezett Asgardiak is ekkortájt kezdtek egyre aktívabban mozogni a Földön, amit ők Midgardnak hívtak. Mintha az egész világ egyszerre hülyült volna meg: ami oly sokáig titok volt az emberiség előtt, földönkívüli lét, szupermutánsok, "istenek", természetfeletti lényeg, egyre másra özönlötték el a hétköznapi emberiség életterét, hogy itt vívják meg saját kusza háborúikat. Egy ilyen helyzetben egy sebészorvos egy valamit tehet: Hippokratészi eskü, gyógyít, amíg van kit, van mit.

Hogy pontosan mikor jött elő mutánsgénje,  azt ő sem tudja, magán nem kellett annyiszor méréseket végeznie, hogy ez feltűnjön, maga a képesség meg nem látványos. A furcsaság akkor derült ki, amikor egy nagyobb AIM offenzíva után temérdek civilt kellett ellátni az egyik sebtiben felállított kórházban, és már annyira nem volt adható vér, hogy az orvosok saját magukat csapolták meg, hogy legyen még pár deci, amivel talán még néhány életet meg lehet menteni. Mikor beadta saját vérét az egyik páciensnek, az rendellenesen gyors gyógyulást kezdett el mutatni, rövid vizsgálódást követően ki is derült, hogy Dr. Capistran vére tele van őssejtekkel, és speciális antitestekkel. Nem látványos, de orvos számára felettébb hasznos mutáció, hiszen a vére egy gyengébb regeneráló szérummal ér fel, Harci drogot ebből ugyan nem fognak gyártani, de aki kap ebből pár centilitert, annak a túlélési esélyei jelentősen megnőnek (már amennyiben vérhiány, fertőzés, vagy szöveti károsodás az életveszély oka). Akkor még életben volt a mutáns regisztrációs törvény, úgyhogy két csata között a maradék infrastruktúrában beregisztráltatta magát, és így folytatta munkáját: ellátni többszáz, több ezer sérültet, akik mind a saját cégének köszönhetik életveszélyes állapotukat, és nem egyszer halálukat is.

Az AIM bukásával együtt sokmindenki sokmindene odalett. Vagyon, ház, biztos megélhetés, ez vonatkozott jó doktorunkra is, ő házat és karriert vesztett, a biztos megélhetés alapjait. Mivel a városújjáépítés leterhelte az állami szektort, és maximum éhbérért tudott volna dolgozni, nomeg a mutánsokkal szemben akkor is sokan előítéletesek, ha ilyen hivatalosan nincs már, ezért nem válogathatott a munkák között, és a magánszektorban kezdett el keresgélni, így talált rá az Everwell Private HealthCare-re, akik ugyan nem műtősebészt, hanem rohamsebészt kerestek, ámde a fizetés jó, nomeg a lakhatás, élelmiszer, és a munkahelyi kellékek biztosítva vannak.

Az Everwellnek egyébként sajátságosan furcsa és rossz híre van. Publikusan a céget 2022-ben jegyezték be, de az biztos, hogy több kissebb cég összevonásából jött létre a történet. Az ukrán tulajdonos, akire az alkalmazottak következetesen "Gonzo bácsi"-ként hivatkoznak, szinte sosem mutatkozik publikusan, bár rendszeresen küld körlevelet az alkalmazottaknak, ilyenkor gyakran hivatkozik a részvényesek akaratára, hogy őmiattuk kell úgy és azt csinálni, ahogy. Pár dolog biztos a céggel kapcsolatban: A teljes cég egy privát biztosítótársaság, egészségpénztár, mentőszolgálat, futárszolgálat, és raktár-fuvarozó vállalat egyvelege, több leányvállalattal, bár mindenki egységesen az Everwell logót használja, mint a "Henkeli minőség". A teljes vállalat  nyíltan a pénz és anyagi javak halmozására jött létre, látható politikai, vagy háttéragendája nincsen, viszont ezt a pénzszerzést teljesen legálisan, és minden bizonnyal teljességgel erkölcstelenül csinálja. Minden tárgynak, minden épületnek, és minden mindennek teljesen visszakövethető, legális múltja van, pedig sokról ordít, hogy lopott, a cég mégis megfoghatatlan, hiszen jól szituált ügyvédek tömkelege eresztődik rá egy váratlan pillanatban arra a szerencsétlenre, aki fel meri emelni a szavát a cég ellen. Hogy az Everwell pontosan mit csinál, azt sokan, így Capistran sem tudja, a pletykák meg mindent mondanak: fegyvercsempészés, embercsempészés, titkos kísérletek, stb-stb, bizonyítani semmit sem lehet, az egyetlen gyanúra adó dolog az az, hogy az alkalmazottak 99%-a bár az Everwell főépületében van elhelyezve, a legtöbb szintre mégsincs bejárása. (Mindenkinek oda van, ahova az ő aktuális munkája szól, de akkoris, az elektromos zárrendszer mindenkiből kiváltja az "ezek valamit titkolnak" ösztönt).

Capistran nem is foglalkozik a cég ügyeivel, az AIMnál már megtanulta, hogy aki túl sokat tud, az feltétlenül túl sok borzalmas dologról tud, így hát nem kérdez, csak végzi a rohammentős munkáját. De hogy mit csinál az Everwell Private HealthCare mentőszolgálata? Hát, olyan tehetős, gazdag személyeknek nyújtott speciális szolgáltatás ez, ahol kapsz egy pánikgombot, és ha pont melletted tör ki a világvége, esik egymásnak két dühödt isten, vagy a jóég tudja, a metahumánok őrjöngenek melleted, akkor szépen megnyomod a pánikgombot, és a koordinátádra küldenek egy teljesen legálisan bejegyzett, minden engedélyében tiszta páncélozott mentőautót, akik téged kihoznak onnan, ha kell akár a támadóidat is elgázolják, vagy éppen rájuk lőnek, majd bedobnak a páncélautóba, helyzettől függetlenül kapsz egy nyugtatót, egy regeneratív injekciót (amit kérésre a szakavatott személyzet helyben bead neked), és választásod szerint egy Chop Suey vagy egy Big Mac menüt, és az aznapi New York Times-t, leszállítanak az Everwell kórházába (útközben lerázva az üldözőidet), és szükség esetén extra medikus ellátást kapsz.

Egy olyan világban, ahol az átlagembereknek esélye sincs megvédeni magukat, egy őrző-védő-repülő-páncélozott mentőre sokan fizetnek elő, és az Everwell nem válogat az ügyfelekben, a cég biztosítja, hogy a cég oldaláról tiszta minden, az ügyfélnek a saját tisztaságát viszont maga kell, hogy garantálja: az Everwell berepül, kihoz, helyrepofoz, kifizettet veled sok pénzt, és megköszöni, hogy a céget választottad. Hogy te saját hibádból, véletlenül, vagy szánt szándékkal keveredtél bele a csetepatéba, az a te dolgod, és ha szükséges, ezt egy szakajtóra való ügyvéd bizonyítja is neked.

Dr. Michail Capistran itt kapott munkát, és a hippokratészi eskü szerint minden beteget gyógyítani kell, szóval kevesebb erkölcsi aggálya van, mint az AIM-nál volt, tulajdonképpen egyfajta bűnhődés a múltja miatt. Bűnhődés, mert a lakás kicsi amit adnak, illetve a munkaidő összevissza van, néha túlórázni kell, néha álmából verik fel. Eddig nagyobb ügye még nem volt, a jármű megfelelően golyóálló, és repülni is tud (hogy ezt honnan lopták?), így tényleg csak be kellett mennie, de a többiektől már tudja, hogy előbb-utóbb neki is át kell esnie a tűzkeresztségen.Képességei: Nullás vércsoportú, mindenkinek adható, erős fertőtlenítő, és gyenge (de az átlagosnál mindenképpen jobb) regenerációt beindító vérrel rendelkezik, ha ebből bead valakinek, és megfelelő orvosi ellátást kap, az jó eséllyel 100%-ra felépül. Sehol sincsen egy Rozsomák féle regenerációhoz, inkább csak arra jó, hogy akinek benyomják, az sérüléseitől függetlenül (márha nem kap újat) kihúzza a kórházik. Capistran, mint a regeneratív vér gazdateste konstans ezen hatás alatt van, ezért a betegségek messziről kerülik, és egy minden tekintetben teljesen egészséges harmincéves embernek felel meg.
Minimális regenerációval rendelkezik. Ez a képesség passzív (vagyis nem tudatos) esetleges eszméletvesztéskor is működik. A horzsolt, vágott, zúzott sérülések 5-20 perc alatt gyógyulnak a mennyiségtől függően. A horzsolások és zúzódások az 5 perc, a vágások a 15-20 perc. Repedt és tört csontok, 4-5 óra a mennyiségtől és a fokától függően. Ha másvalakinek adja be a vért, akkor az ideiglenesen megkapja ugyanezt a képességet, mennyiségtől függően kb 1,5-3 óráig.

Szakértelmei: sebész, speciális mentőautó vezetői képesség, minimális lő és sokkoló fegyver használat.

Privát előtörténet véleményezést kérsz: Igen

Megjegyzések: A tervezett mentőautó a fegyverek nélkül
Dr. Michail Capistran AV-6_Combat_Aerodyne

Szerkesztve: A karakter zseni, és a találmánya a repülő-páncélozott extrém mentőautó, nem saját pénzből, hanem céges háttérrel sikerült legyártani. Az Everwell tervezi a sorozatgyártást, egyenlőre csak pár prototípus van forgalomban.
Michail Capistran
Michail Capistran
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 13
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Nov. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Michail Capistran
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Dr. Michail Capistran Empty Re: Dr. Michail Capistran

Témanyitás by Thorhalla on Kedd 19 Nov. 2013, 09:30

Üdv az oldalon!
Az előtöri ötletes, egyedi ilyen tekintetben. Nem kötök bele semmibe, elfogadom.
Annyi még, hogy csak golyóálló a kocsi, puskák és efféle fegyverek már átviszik, de sima pisztolygolyót .50 kaliberig felfogja. Ezt még írd bele.
3400$ kezdőtőkét kapsz, egy adatlapot és egy avatart kérek még és mehetsz is játszani.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Dr. Michail Capistran Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14864
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 42
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Dr. Michail Capistran Empty Re: Dr. Michail Capistran

Témanyitás by Michail Capistran on Szer. 20 Nov. 2013, 10:45

Adatlap:

Név: Dr. Michail Capistran
Lakás/Létesítmény: Otthontalan / Everwell Private HealthCare munkásszálló
NJK: -
Foglalkozás: Orvos/Zseni/Üzletember, Privát mentőszolgálatos
Munkahely: EverweCare
Pénz: 800$
Bevétel/hét: 500$
Eszközök:
Felszerelés/fegyverek:
Speciálisan kezelt öltözék: 1000$
TETRA rádió: 800$
Sokkoló: 50$
Nagy kaliberű pisztoly: 750$
Vállalat: Everwell
Szövetség:
Törzshely, ahol megtalálható: Mentőautó, Everwell kórház
Ismertebb szövetséges:
Ismertebb ellenség:

Felhasznált kreditek:
4: találmány: Repülő, golyóálló mentőautó
Fennmaradó kreditek: 0
Michail Capistran
Michail Capistran
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 13
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Nov. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Michail Capistran
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Dr. Michail Capistran Empty Re: Dr. Michail Capistran

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.