Rita Collins

Go down

Rita Collins Empty Rita Collins

Témanyitás by Kyle Phoenix on Hétf. 25 Nov. 2013, 15:44

Név: Rita Collins
Egyéb név(i): nincs
Faj: ember, zseni
Nem: nő
Jellem: üzletasszony, vállalkozó, határozott
Személyazonosság: egy része titkos
Születési helye és idő: 1997. április 15.
Kor: 27 év
Család:
Michael Collins – visszavonult katona, 67 éves – Los Angelesben él
Anne – Mary Collins – elhunyt – Los Angelesben van eltemetve
Olívia Collins – szintén üzletasszony 25 éves – Los Angelesben él
Foglalkozás: üzleti zseni,
Testmagassága: 175 cm
Testsúlya: 55 kg
Szeme színe: sötétbarna
Haja színe: sötétbarna
Bőre színe: kaukázusi
Különleges ismertetőjel: nincs
Repülési sebesség: nincs
Egészségi állapot/ betegségek:


Rita Collins az USA nyugati partján Los Angelesben született, édesapja éppen betöltötte a negyvenet, mire lánya a világra jött. Az első években ugyan sűrűn költöztek, és ritkábban látta édesapját, ez azonban nem veszélyeztette a család integritását, és a fiatal lány végletekig szerette szüleit, és két évvel fiatalabb hugát, Olíviát.
Édesapját nem zavarta, hogy nem született fiú a családba, és nem próbálta meg frusztrációját lányain kiélni. Ettől függetlenül Rita egy kicsit apásabb, míg Olívia kicsit anyásabb lett. A fiatal lány meglehetősen nagy szabadságot kapott gyermekként, ő maga dönthetett iskolái felől, bár természetesen meghallgatta szülei tanácsát is. Az öreg Collins tudta, hogy lánya nem mutat érdeklődést a hadsereg iránt, így inkább arra koncentrált, hogy lányának minél több lehetőséget biztosítson az életben.
A fiatal nő jellemvonásai, mint makacsság, határozottság, a matematikában való kiválósága már egész korán jelentkeztek. A család ugyan nem volt gazdag, bár szegénynek sem lehetett mondani, így a lányban tinédzser korára kialakult az érzés, hogy pénzen ugyan nem vehet boldogságot, de sok minden mást igen, épp ezért jobb, ha van pénze, mint ha nincs.
Diákmunkákat vállalt, volt bolti pénztárostól kezdve telefonos üzletkötő, még ajtókon kopogtató „házaló” ügynök is. Mindenhol, ahol pénz közelébe került, az gyarapodásnak indult, mintegy kijelölve a fiatal nő számára a követendő utat.
Szülei mindketten elfogadták döntését, miszerint lányuk az üzleti élet miatt fogja elkötelezni magát, és támogatásukról biztosították. Tizennyolc évesen vették fel a Berkleyre, üzleti menedzsment szakra. A hozott referenciáival a felvételi megírása tulajdonképpen formaság volt, az egyetem két kézzel kapott a nő után.
Négy évvel később lesújtottak a Bukás természeti katasztrófái, és a család tagjai fizikailag eltávolodtak egymástól. Michael Collinst a hadsereg küldte mindenfele az országban, ahol szükség volt a hadseregre, hogy megfékezzék a káoszt, vagy fenntartsák a rendet, segítsenek a mentésekben stb. Anne-Mary pedig a nyugati parti kórházakban dolgozott éjt napallá téve, hogy segítsen a sérülteken, sebesülteken. A két lány nem tehetett mást, mint várták szüleik visszatértét. A sors iróniája, hogy édesanyjukat nem valamelyik csapás, hanem a fájdalomba és a veszteségbe beleőrült beteg vitte el, miközben sikoltva hívta meghalt családtagjait, és végül eszement tombolásba kezdett, mielőtt sikerült ártalmatlanná tenni. Addigra azonban végzett két orvossal, és három nővérrel, akik a sebeit próbálták ellátni. Mivel halála csak közvetetten kapcsolódott a Bukáshoz, Így Anne-Mary nem tért vissza három évvel később.
A család végül további veszteségek nélkül úszta meg a III. Világháborút, és Rita is befejezhette a Berkleyt, ahol megkapta a diplomáját, ami azonban csak részben fedte azt a tudást, amit az évek folyamán megszerzett. A nő egyformán alkalmas volt kis- és nagyvállalkozások elvezetésére, karrierje gyorsan emelkedett volna a tőzsdén is, mielőtt azonban bármibe kezdhetett volna, egy üzleti ajánlat New Yorkba hívta.
Dormammu katonáinak a száma erősen megcsappant 2024 tavaszára, és nem kellett egy üzleti zseninek lenni, hogy bárki lássa, milyen lehetőségek rejlenek az aktuális helyzetben. Rita Collins eleget tett hát a hivatalos, mégis titokzatos meghívásnak, és elrepült New Yorkba.

A megbeszélésre egy újjáépített toronyház huszonötödik emeletén került sor. A cég a bejegyzések szerint a Future Company Development nevet viselte, és még csak működésének elején járhatott, mivel szemlátomást létszámhiánnyal küzdöttek. A nővel szemben helyet foglaló férfi annyira jelentéktelennek tűnt, amennyire egy vállalati vezető csak az lehetett. Ritának nem kellett több, mint pár másodperc, hogy rájöjjön miért. A férfi egy báb volt. Szájával mások beszéltek, jóllehet, ezt ő is tudta, hatalma meglehetős lehetett, mégis eltörpült azoké mellett, akik mögötte álltak. Modora sima és segítőkész. Udvariasan megfogta a nő kezét.
- Örvendek a találkozásnak Miss Collins.
- Hasonlóképp Mr. Newman – használta a nő a levélben kapott nevet.
- Kérem foglaljon helyet – invitálta a férfi. – Teát, kávét, üdítőt?
- Kávét, köszönöm – foglalta el a kényelmes széket a nő.
Egy pár percig vártaka kávéra, addig a szokásos „megtörjük a jeget” témákról beszélgettek, időjárás politika egyebek.
- Miss Collins – mondta Newman, miután a kávé megérkezett. – Ön nyílván egy hagyományos interjút vár, ahol én rengeteg kérdést teszek fel önnek a múltbeli teljesítményeiről, a képesítéséről, és a jövőbeni terveiről, majd kérek egy kis gondolkodási időt, ami alatt döntésre jutok, hogy alkalmazzuk –e a vagy sem.
- Valami ilyesmit, igen – válaszolta a nő enyhén félrebillentett fejjel.
- Ez esetben engedje meg, hogy spóroljunk egy kis időt, és a helyére tegyünk néhány dolgot – mondta a férfi egy kis mosollyal. – Az FCD egy munkaközvetítő cég...
Két órával később, mindketten elégedetten szoríthatták meg egymás kezét, majd Rita Collins távozott. A titkárnő, aki a kávét hozta belépett, és gondosan bezárta az ajtót maga mögött.
- Elfogadta – kijelentette és nem kérdezte.
- El – erősítette meg Newman – bár nem volt lenyűgözve.
- A pénz nem elég neki? – kérdezte a nő kecsesen felvonva szemöldökét.
- Az honoráriumot igen nagylelkűnek nevezte – vont vállat a férfi. – A pszichológiai jellemzés viszont hibás. Ezt a nőt más is mozgatja, nem csak a pénz, nem tudom ki jellemezte egy zseniális, de pénzsóvár illetőnek, de óriásit tévedett.
- El tudja végezni, amire kértük?
- Figyelmébe ajánlottunk egy munkát – jegyzete meg a férfi – nem lehet számára megszerezni a pozíciót. Van benne kihívás, jó kereseti lehetőség és nem utolsó sorban jövő.
- Utoljára is azt hittük, hogy a Phoenixekben van jövő – emlékeztette a nő.
- De akkor nem is volt senkink ilyen közel James Phoenixhez. Most van valakink, akinek közvetlen beleszólása van az eseményekbe, és ha Kyle nem bolond, akkor ő is látni fogja, hogy ezzel a nővel csak nyerhet. Egyetlen veszélye van, ha elárul miket.
- Ugyan – most a nőn volt a vállrántás sora. – Mégis mit mondhatna, hogy egy húsz éve működő munkaközvetítő cég a figyelmébe ajánlott egy jó állást egy most induló elektronikai cégnél? Ez még nem bűn. Ráadásul mi nem fektettünk be a Phoenix Electronicsba, céljaink egészen mások.
- Nem is akarok tudni róla – jegyezte meg a férfi.
Pár pillanatig mindketten hallgattak.
- Két hét múlva hétfőn lesz az első interjúja – foglalta végül össze Newman. – Ügyes, hozzáértő, van annyi tapasztalata és éppen annyira a férfi ideálja, hogy jó eséllyel megkapja az állást. Azután Rita Collins mindent meg fog tenni, hogy a Phoenix Electronics sikeres legyen, mind saját magáért, mind a fizetéséért.
- Helyes. Jó lenne, ha nem járnánk úgy, mint az apjával...

Két héttel később hétfőn, reggel tíz órakor, egy dekoratív, motivált, tervekkel teli fiatal nő jelentkezett interjúra a Phoenix Electronincsnál. Hozzáértése, referenciái, diplomája egyaránt nagy hatással voltak Kyle Phoenixre, aki aztán fél tizenkettőkor hazaküldött minden más jelentkezőt. Igazán szerencsésnek érezte magát, és igen jó kezekben érezte a cégét is. Még az sem szegte kedvét, amikor a nő – persze csak azután, hogy aláírták a papírokat – megjegyezte, hogy amíg ő a személyi asszisztens, addig a férfi nem vehet fel kockás inghez pöttyös nyakkendőt. A megjegyzésre egyikük szeme sem rebbent, és végül Kyle adta fel a néma párbajt, azóta mindössze akkor viselve ezt az összeállítást, ha tényleg bosszantani akarta a nőt...

Külleme és jelleme:
Rita Collins egy rendkívül makacs, határozott, és kiegyensúlyozott nő. Bár kételkedett abban, hogy a Phoenix Electronics megéri a befektetett erőfeszítést, mostanra meglátt a fantáziát és a jövőt mind a cégben, mind a főnök/tulajdonos Kyle Phoenixben. Kapcsolatát az FCD – vel nem veri nagy dobra, de ha valaki rákérdezne, akkor nem is tagadná. Bármennyire is utána nézett a „munkaközvetítőnek” semmi gyanúsat nem sikerült róla kiderítenie még...
Véleménye szerint az Electronics sokkal sikeresebb lenne, ha Kyle nem tartogatná magának mindazokat az újításokat, amit csak úgy üres óráiban kiötöl. Tiszteli és egy szinten csodálja a férfi technikai zsenijét, de csak nehezen tudja elfogadni, hogy miért nem csinálnak profitot belőle. Sokat ad a külsőségekre, állandó vitaforrást teremtve főnökével, mivel az szemlátomást direkt rúg fel mindenféle üzleties öltözködési szokást és szabályt. Ő maga mindig az egyensúlyra törekszik, egyszerre hivatalos és divatos, fiatalos és konzervatív.
Munkaidőn kívül olyan, mint a legtöbb fiatal nő New York szerte. Bár mindössze hét hónapja él itt, könnyen ismerkedik, és néhány régi barátja is felbukkant a nyugati partról, vagy a Berkleyről. Szívesen olvasgat, és hallgat zenét, reggelente kocog, és időnként edzőterembe jár. Néha azonban nem tud kikapcsolni a munkából, és ilyenkor hosszú órákig agyal.
A fentieken kívül lojális a cégéhez, és főnökéhez, nem fog sikkasztani vagy lopni.
Jelenleg egyedülálló, és bár Kyle Phoenixet mind fizikailag, mind az intellektusát vonzónak tartja, nem érezné helyénvalónak, ha pont a főnökével kezdene viszonyt. Szemei sötétbarnák és kifejezőek, alakja sok férfitekintet vonz, azonban válogatós, és pont a könnyed, kicsit rosszfiús, rendetlen pasik érdeklik.

Képességek, képzettségek, adottságok:
- fizikai tulajdonságai egy átlagos felnőtt fiatal nőnek felelnek meg, sem ereje, sem gyorsasága nem különösebben egyedülálló
- üzleti zseni, tévedhetetlenül megtalálja a jó befektetéseket, befektetőket
- könnyedén szót ért mindenkivel, ha üzletről van szó, ezt egyedül saját főnökén nem tudja kamatoztatni, aki szemlátomást a munkája megnehezítésére törekszik
- jól bánik a sajtóval, és a közvéleménnyel
- angolon kívül spanyolul és oroszul beszél, az utóbbit majdnem anyanyelvi szinten
- alapszintű önvédelemre képes (elvégre New Yorkban vagyunk)
- nem ijed meg a lőfegyverektől, bár eddig csak céltáblákra lőtt apjával
- általában összeszedett, hidegvérű, és képes józanul mérlegelni és döntéseket hozni
- kitartó
- kedves, kellemes és jó társaság, sok mindenről tud, és úgy általában tájékozott a világ dolgairól
- remekül főz, és isteni kávét csinál (bár ezt nem reklámozza, mert Kyle tartson egy titkárnőt, ha kávét akar, vagy csináljon magának)

Privát előtörténet véleményezést kérsz: nem

Rita Collins Q74b

Egyéb: 2 kredites karakter, ami Kyle “üzletember” előnye miatt 1 kreditbe kerül. Nem fog fizikai harcba bonyolódni, csak ha a saját testi épségét fenyegetik. Nem hős típus, nem fog golyók elé vagy elől ugrálni, inkább megadja magát. Elfogadás esetén azonnal levonom az 1 kreditet Kyletól.

Kyle Phoenix
Kyle Phoenix
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 111
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Nov. 12.

Karakteradatok
Főkarakter: Damien Knight
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Rita Collins Empty Re: Rita Collins

Témanyitás by Thorhalla on Hétf. 25 Nov. 2013, 15:57

Elfogadva, később ha majd szeretnéd őt teljes értékű NJK-nak, akkor utólag is elköltheted rá majd a hiányzó fél (azaz 1) kreditet.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Rita Collins Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14861
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 42
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Rita Collins Empty Re: Rita Collins

Témanyitás by Kyle Phoenix on Hétf. 25 Nov. 2013, 16:45

Adatlap:

Név: Rita Collins
Lakás/Létesítmény: lakás New Yorkban
NJK: nincs
Foglalkozás: üzletasszony/ személyi asszisztens
Munkahely: Phoenix Electronics
Pénz: van
Bevétel/hét: 600$ / hét
Felszerelés/fegyverek:
- teljesen átlagos városi autó
- .22 – es pisztoly (van rá engedélye)
- Gázspray
- Vadiúj mobiltelefon
- PDA
- elegáns ruhák
Vállalat:
Szövetség: még számára sem ismert
Törzshely, ahol megtalálható: munkahely, otthon, barátokkal
Ismertebb szövetséges: nincs
Ismertebb ellenség: nincs
Kyle Phoenix
Kyle Phoenix
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 111
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Nov. 12.

Karakteradatok
Főkarakter: Damien Knight
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Rita Collins Empty Re: Rita Collins

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.