Aktuális pályázatok

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 18 Aug. 2014, 08:05

Elfogadva, köszi szépen Smile

Az aktuális pályázatok kiirása frissült, mert csak 1 dolog maradt.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Aktuális pályázatok - Page 2 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Dr. Zield Jones Szomb. 06 Szept. 2014, 01:34

Hogy az az 1 se maradjon:)


Faj: Mesterséges létformák, androidok, programok, robotok

Aktuális pályázatok - Page 2 2294431-kree_sentry


Történelem:
Nem egységes a faj, a legkülönbözőbb helyekről eredhetnek ilyen lények, ezért egységes történelemről sem beszélhetünk. A Kree Birodalom Őrszem robotjai például már sokkal előbb megjelentek, mint az emberek Őrszem robotjai. Ami biztos, hogy mindig kellenek tudósok, fejlett technológia, informatikai, fizikai, kémiai és mesterséges intelligenciával kapcsolatos ismeretek továbbá hatalmas tőke. Ezek nélkül sehol nem jöhetnek létre ilyen életformák, elvégre a szegény negyedekben és a természetben nem születhetnek meg csak úgy. A programokat elektronikai rendszerekre tervezik illetve bizonyos esetekben ezeken túlléphetnek (technovírus). A testet is kapó mesterséges létformákat pedig oda szánják, ahol a szerves lények túl sebezhetőnek bizonyulnak, de a gépeket kevésnek érzik a tudósok. A létrejöttük szolgálhat kutatási célokat (pl. űrprogramokra küldött robotok vagy Horton professzor Fáklyája), katonai célokat (Őrszem robotok), információtárolási és -feldolgozási célokat (M.O.D.O.C.), védelmi és modellezési, szimulációs célokat (Veszély, a mutánsgimi rendszere), stb. Többnyire politikai, gazdasági hatalommal rendelkező szervezetek alkotják meg ezeket vagy olyan tudósok, akik hozzáférnek ilyen szervezetek tudásbázisához és készleteihez. A közelmúlt földi történelméből ismert androidok és gyártóik, használóik például:
Karen Starr - HYDRA
KEP - Árny Angyalok, Projekt Pegazus
AIM > M.O.D.O.C.
Veszély - Xavier Iskola
Ultron - AIM
Vízió - Bosszú Angyalok, Projekt Pegazus
H.É.R.A. - AIMVille Corporation
Őrszemek


Előfordulás:
Az univerzum bármely részén élhetnek és létrejöhetnek ilyenek, ha a kellő feltételek adottak. Technológiai fejlettség mindenképpen szükséges, tehát ahol ez nincs meg, onnan nem származnak mesterséges létformák.

Játéktechnikailag: 
Bármely játékos indíthat android vagy robot karaktert.

Az androidok és a kiborgok közti különbség a biológiai élet megléte vagy hiánya. A kiborgok nem mesterséges létformák, továbbra is élő lények maradnak, viszont gépi úton fel vannak javítva. Túl sok implantátum után előfordulhat, hogy már nem tudják, gépnek vagy érző lénynek tekintsék magukat, de biológiailag mindenképpen élő szervezetnek számítanak. Az androidokban, robotokban viszont lehetnek érzelmek, saját öntudat, de biológiailag kimutatható, szerves élet nincs bennük.

A klónok sem tartoznak ide, ha szerves életformák.

Már meglévő JK dönthet úgy, hogy a karaktere tudatát egy géptestbe kívánja áttölteni. Ez esetben a karakter régi teste elvész (a gyakorlatban meghal a test) és a tudat egy robottestbe, extrém esetben kiterjedtebb elektronikai rendszerbe kerül át. Egész más élet vár rá így. Nem befolyásolják többé testi folyamatok, vérnyomásszint, fázás, jóllakottság, fizikai fáradtság. A robottest küzd meg ezekkel, de a tudatot nem terheli, így általában gépiessé, "lelketlenné" válik, aki ilyen testet kap.
Az átültetést mindig egyeztetni kell az adminokkal és kijátszás szükséges kalandmester segítségével! A pont- és kreditrendszer ugyanúgy működik, mint új karakter esetében.

Kivétel: természetfelettiek - az ő tudatuk, szellemük nem ültethető át robottestbe.

Érzelmek:
Nyugodtan kijátszhatod, hogy egy ilyen lénynek vannak érzelmei. Kereshet barátokat, különböző munkákat vállalhat, új érdeklődést találhat, megélhet lelki válságokat. Léteznek feltöltések és olyat is láttunk már, hogy egy android egészen a szerelemig jutott az emocionális fejlődésben:D
Aktuális pályázatok - Page 2 Scarlet-witch-vision

Ilyen létformákat találmányként is meg lehet alkotni, ha tudós karakter csinálja. Ez esetben a kreditekből ugyanannyit kell levonni, mint más találmányok esetében.

Karakterhalál
Ha a robottest egésze vagy a programot hordozó fizikai matéria megsemmisül, vele a benne rejlő mesterséges vagy átültetett tudat is megsemmisül. Amennyiben a létforma tudatát egy konkrét központi egység hordozza, arra igazak a fentiek (ha a centrum megsemmisül, marad egy üres, JK számára használhatatlan burok, "holttest").
Faji alapképességek:
Telepátia immunitás
Ezekre a lényekre a telepaták NEM képesek hatást gyakorolni. (Kivétel ha valakinek az a képessége, hogy gépekkel tud beszélni, de az ugye nem telepátia.) Az ő gondolataik nem olvashatók ki, nem manipulálhatóak és nem irányíthatóak ezen a módon. Az istenek esetleg mégis képesek lehetnek hasonlóra, de ritkán van szükségük arra, hogy ezt a képességüket megmutassák.

Biológiai ellenállás
Betegségek, kórok, járványok nem érik el őket. 

Élettartam
Sejtöregedés nincs, ezekre a létformákra nem igazán jellemző a végelgyengülés:) A robottest többnyire javítható, felújítható, fejleszthető és a benne rejlő tudat nem nagyon szokott változni. Létezhetnek vírusok, ilyenekre kifejlesztett szoftverek, fegyverek, mágia, amik képesek a létforma lényegét megrongálni, de alapesetben az idő vasfoga csak a tudatnak helyt adó robottestet kezdi ki. Természetesen a testeket el lehet pusztítani, mindig megvan a módja, de a természetes halál nem jellemző.

Energiaigény
Többnyire valamilyen elektronikai, energiaalapú rendszer alapján üzemelnek. Ha a tápellátás vagy a jeltovábbítás rendszere sérül, bizonyos funkciók elérhetetlenné válnak. Sokféle energia mozgathatja a lényeket. Villamosság, napenergia, kinetikus energia, mágikus erő, stb. Karakteralkotáskor ebben szabad a választás, csak meg kell jelölni, mi hajtja és mi tudja leállítani.


Aktuális pályázatok - Page 2 Marvel-Age-of-Ultron-Comics-6-Arms


Amit mindenképpen meg kell adni egy ilyen karakternél:

A tulajdonságaik szerint sok különböző típusú mesterséges létformát ismerünk.
A kezdő karakter 16 ponttal rendelkezik, amit a tulajdonságok között eloszthat, mindez a 4 krediten felül van neki. Ezen felül 1 kreditért további 4 pontot vásárolhat magának.
1. szintű karakternél egyik tulajdonságra sem osztható ki 3-nál több pont.

Magyarázat:
Minden értéket egy skálán határozunk meg az alábbiak szerint. Az android minden értéke kap egy számot. A tulajdonságok magyarázatánál található az, hogy ezek a számok az adott tulajdonság esetében mit jelentenek. Az értékek nagyon sok helyen szorosan összefüggnek egymással, mivel az egyik értékből adódik a másik.

Test vagy hordozó anyaga:
A robottest anyaga sokféle lehet, földi vagy nem földi fémekből is készülhet ilyen. Általában nem minden része készül ugyanabból. Ha egy bizonyos részt akarsz erősebb anyagból és a többit gyengébből, azt a staffal kell egyeztetni, hogy hány pontba kerül. (Acélrobot adamantium kézzel nyilván más, mint egy egész adamantium törzzsel vagy karokkal, stb.)

- 1 : Gyenge, sérülékeny könnyűfém. Nem erősebb egy asztali számítógépnél:) Emberi erővel is könnyen megrongálható.
- 2 : Egyszerű nehézfém. Általában kis kaliberig golyó-álló, de AK - 47, .50 -es kaliber, Desert Eagle, rakéták áthatolnak az anyagán, képesek felsérteni. Ez a becsapódás erejétől is függ.
- 3 : Különlegesen kezelt fémötvözetek a titániumig bezárólag. Már a közvetlen közelről leadott sorozatlövések 50-es kaliberű géppuska tűz is csak lassítani, akadályozni tudja, de megállítani nem. Egy-két rakétabecsapódást kibír, de sorozattűz alól már nem kerül ki épen.
- 5 : Vibránium ötvözet. Szinte teljességgel törhetetlen anyagú. Minden lövedék sértetlenül hagyja a felületét. Rakétazápor esetén nem bírja sokáig elviselni az ilyen erejű terhelést.
- 6 : Adamantium ötvözet. Törhetetlen, ellenáll bármilyen mechanikus hatásnak. Sem rakéták, sem egyéb fegyverek nem tesznek benne kárt. Tökéletes védelem. Még egy atombomba becsapódása után is megmarad – Staff engedély kell hozzá és le kell mesélni, hogy miként tesz szert a karakter ilyen testre!


Erőkategória:
Meg kell határozni, mekkora súllyal képes megbírkózni, mennyit nyom ki, milyen toló- húzóerővel rendelkezik.
- 1 : Maximum 3 tonna súlyt képes megmozgatni.
- 2 : 10 tonna megmozgatását teszi lehetővé. Ehhez a súlyhoz már elengedhetetlen a 2-es anyagkeménység, mert különben a sima acélból készült beültetés összeroppanna.
- 3 : 20-as erőkategória.
- 4 : A vibránium kiépítés miatt az erőkategória az előzőhöz képest megduplázódik, azaz 40-es.
- 5 : Az erőkategória leggyakoribb határa a 80. (Szükséges hozzá az adamantium keménységű implant, különben a nagy súly alatt a bionikus testrész széttörne.)Energiaellátás:
Legtöbbször elektromosság kell hozzá, de lehet bármilyen más energia is, amit egy belső forrás termel és van egy tárolóegysége. Határ a csillagos ég és a kreativitás!
A bonyolultabb, erősebb robotok általában komolyabb energiaforrást is igényelnek.
- 1 : Egyszerű elektromos vezérlés
- 3 : Közepes kategóriájú energiaforrás (plazmaalapú, kinetikus, hő-, stb.)
- 5 : Csúcskategóriás energiaforrás (nukleáris, kozmikus, misztikus). Ehhez kell az 5. szintű testanyag is, hogy elviselje.


Érzékelés:
Az androidok sokféleképpen juthatnak információhoz a környező világból. Használhatnak az emberek érzékszerveihez hasonló szenzorokat és komolyabb vizsgálókat is.
- 1 : látás, hallás emberi szinten
- 2 : minden emberi érzékelés normál humán szinten (látás, hallás, szaglás, tapintás, ízlelés)
- 3 : minden emberi érzékelés a normál humánnál magasabb szinten (max. erősség és hatótávolság négyszerese), plusz hőérzékelés, infra- és UV-tartományú érzékelés
- 4 : minden emberi érzékelés 5 km-es körzetben, röntgenlátás, faj megállapítása
- 5 : minden emberi érzékelés 10 km-es körzetben, röntgenlátás, faj megállapítása, mágikus erők érzékelése, gondolatok olvasása agyhullámok vizsgálata alapján - Staff engedély kell hozzá!


Haladási sebesség:
A különböző robottestek alkalmasak lehetnek úszásra, futásra, repülésre, akár ezek közül mindre. A pontozás az optimális haladási módra vonatkozik (tehát ha gyorsabban repül, mint fut, akkor a repülés sebessége számít, ha gyorsabban úszik, mint repül, akkor az úszás sebessége számít)
- 1 : Maximális sebessége 200 km/h
- 2 : Maximális sebessége 500 km/h
- 3 : Maximális sebessége 1125 km/h, vagyis Mach 1. Ez már hangsebesség közeli érték.
- 4 : Maximális sebessége Mach 3. Szuperszonikus sebesség.Harcerő:
Az androidok, robotok a legkülönfélébb módokon lehetnek képesek támadni. Ez konkrétan a fizikai támadásokra vonatkozik. Az ötleteket szabadjára lehet engedni. Elképzelhető olyan robot, amibe nem építettek lőfegyvert, de feltöltötték sok harcművészeti stílussal, anatómiai ismeretekkel, míg más robotok kitűnően lőhetnek, robbanthatnak, közelharcban viszont nem túl ügyesek. A hatékonyság mértéke számít, amit nem az egyes fegyverek szerint, hanem a rendelkezésre álló összes fegyver és tudás szerint kell számolni. Fejlesztéssel természetesen tovább lehet lépni nagyobb kategóriába.
- 1 : átlagos harcos
- 3 : közepes harcos
- 5 : kiváló harcos
- 6 : majdnem legyőzhetetlen


Alkotója:
Ha nem szánsz neki nagyobb szerepet, akkor is írd le, ki építette. Lehet ismeretlen is, ha nem töltötte fel ezt az adatot a robotba, akkor elég ezt beírni.


Célprogramja:
Az alkotók általában valamilyen célból készítenek el egy robotot, a célt beleprogramozzák, lekódolják. Voltak már és biztosan lesznek később is öntudatra ébredő, a céljukkal szembeforduló androidok. Ezek általában találnak valamilyen más célt, ami lehet az eredeti továbbfejlesztése (pl. Ultronnál az emberiség kipusztítása) vagy teljesen más is. Lehetséges nagyon egyszerű cél, mint a világ megismerése, folyamatos önfejlesztés, bármi. A lényeg: nem árt tudni, miért született meg az androidod és mit akar most. Robottestbe átültetett tudat esetén értelemszerűen nem program vezérli illetve a tudat minősül a vezérlőprogramjának.

Aktuális pályázatok - Page 2 Modok


További opciók:

Ezekből már semmi sem kötelező, de ha akarsz választani belőlük, megteheted.

Nem mechanikus károk elleni védelem szintje:
Különleges eljárásokkal a robottest ellenálló képessége növelhető. Fontos, hogy kizárólag nem mechanikus hatások ellen véd. Mechanikus hatások ellen az anyagától függ a védettség mértéke. Minden magasabb szint egyértelműen magában hordozza az előző szint ellenállását is.

- 1 : Korrózióvédelem: védve van a rozsdásodás ellen. Vízálló (vízalatti tartózkodás esetén is, maximum 300 méteres mélységig).
- 2 : Hőmérséklet bevonat. Szokványos, háztartási, vagy utcai körülmények között előforduló tűz ellen véd 1-2 órán keresztül. Folyékony nitrogén ellen is véd, egészen -80 Celsius fokig. 1 km-ig vízálló.
-3 : Speciális bevonat, amely nem csak a hő, de a fagyhatásoknak is ellenáll. Az ilyen test már a Föld külső légköreiben sem romlik jelentősen. Magas ( 2-3000 °C körüli) hőmérsékletet is képes elviselni hosszabb távon, mielőtt elkezdődik a hevülés. Emellett akár a -150 Celsius fokos hideg sem gátolja a használatát. 5 km-ig vízálló.
- 4 : Saválló, megnövelt hő- , és fagyellenállás. A test kiválóan védve van a legerősebb savak, akár 5000 °C fokos hő, vagy -250 °C fokos hideg ellen. Bármilyen mélységig vízálló.
- 5 : Mágikus védelem: Már a mágikus támadásoknak is ellenáll

Tűzfal:
Elektronikai, informatikai támadások a legveszélyesebbek erre az életformára, mert a benne lévő tudatot támadják és a test pótolható, de a tudat nem. Minden ilyen létformának van valamilyen szintű védelme, de azt lehet fokozni.
- 1 : Távvezérlésű informatikai támadások ellen védett. Az egységre csatlakoztatni kell valamit, hogy sikerüljön belépni a rendszerébe. Ha ez megtörtént, már könnyű belenézni és akár módosítani a programját.
- 3 : Távvezérlésű informatikai támadások ellen védett. Az egységre csatlakoztatni kell valamit, hogy sikerüljön belépni a rendszerébe. Ha ez megtörtént, van belső védelem, ami megpróbálja eltávolítani a rácsatlakozott egységet, zavaró jeladót, olvasó-módosító eszközt.
- 5 : Távvezérlésű informatikai támadások ellen védett. Az egységre csatlakoztatni kell valamit, hogy sikerüljön belépni a rendszerébe. Ha ez megtörtént, van belső védelem, ami megsemmisíti a rácsatlakozott egységet, zavaró jeladót, olvasó-módosító eszközt. Elektronikát kioltó támadások ellen közepes védelmet nyújt.
- 7 : Távvezérlésű informatikai támadások ellen védett. Az egységre csatlakoztatni kellene valamit, hogy sikerüljön belépni a rendszerébe, de a legtöbb ilyen eszközt azonnal blokkolja. Elektronikát kioltó támadások ellen magas szintű védelmet nyújt.


Védelem:
Nem minden robotot látnak el külön védőeszközökkel, pajzzsal, kibocsátható burokkal. Ha az anyagkeménységen felül mégis rendelkezik ilyesmivel, azt itt kell pontozni.
- 1 : Egyszerű védőeszközök: pl. felvonható karpajzs, kisebb védőmező támadások ellen
- 2 : Fejlettebb védőeszközök: pl. teljes testet beborító kibocsátható védőpajzs
- 3 : Magasszintű védőeszközök: pl. akár több személyt, max. a testet körbevevő 5 méteres körzetet is megvédő defenzív burok
- 4 : Csúcskategóriás védőeszközök: energiát elnyelő vagy azt a karakternek erőként átadó burok, lövedékeket visszatérítő védőmező, az Őrszemek Fejlődő energiamezője (ha egyszer eltalálják egy bizonyos energiatámadással (lézer sugár, villám) a következő esetre a pajzsa adaptálódik hozzá), stb.

Bármilyen más ötlet is szóba jöhet, hiszen a technológia határai végtelenek, mindig lehet új fejlesztés, új módszer. Ilyenkor be kell sorolni valahova az alábbiak közül és minden újabb fejlesztés külön számít! (Tehát pl. hangrögzítő+Fejlődő logika az 2+4 pont.)

-Egyszerűbb extrák (-2pont): Azon extrák, mik nem nyújtanak sem konkrét védelmet a harcban, sem pedig fegyvert. Pl: Alapszintű kommunikációs rendszerek (beépített rádió, tv, adattár, fordító, videó és hangrögzítő stb.) és a hasonlók.
-Kissé bonyolultabb technológiák (-3 pont): Pl: Holografikus másoló, és megjelenítő, soknyelvű fordító és tolmácsgép, álcázó berendezés
-Igen bonyolult, nagy hatásfokú eszközök (-4 pont): Komoly, jelentősen hasznos felszerelések, mik már önmagukban is hatalmas előnyt nyújtanak. Pl. önregeneráló szisztéma, ami visszaépíti a megrongált részeket, az Őrszemeknél a Fejlődő logika (tanulnak és már kétszer ugyanazt a támadást nem lehet ellenük használni), láthatatlanság


Fejlesztés:
A robotokat mindig fel lehet ruházni újabb képességekkel, de ehhez persze kell valaki, aki fejleszti őket vagy nekik maguknak kell megszerezniük az ehhez kellő tudást és technológiát.
A pontok összességében számítanak és így jön ki a ráköltendő kredit.
1 kredit = 4 pont
Ezekből pedig bármennyi beváltható és ez a legkisebb beváltható kredit szám az 1 darab.


Szaporodás:
A mesterséges létformák általában nem képesek szaporodásra. Kivételek akadhatnak különleges esetekben. Képregényes példa: Vízió gyerekei a Skarlát Boszorkány mágiájának köszönhetően. Elképzelhető, hogy fertőzéssel, mások magukba építésével "szaporodnak, mint a technovírus vagy a Falanx. Osztódásra is képesek lehetnek, de ezek mind különleges esetek, amikhez a staff engedélye és kijátszás kell kalandmesterrel.

Megjegyzés:
A már meglévő karakternek, nem muszáj átírniuk erre a rendszerre a karaktereiket, csak az újonnan készült karaktereknek kell ezt figyelembe venni.

_________________
Reneszánsz:
Dr. Zield Jones és az állatok
Hanna Jones-Rider
Theodor Jones
Kam Flyrthibate - Töltés
Waynoka
Szürke Eminenciás
Charles Dialin

Kree jövő:
Dr. Zield Jones

Végtelen Háború:
Kék Lovag
Charles Dialin - Oszlató
Evangeline Gordon - Crystal Panther
Dr. Zield Jones
Dr. Zield Jones
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1185
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Apr. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: dr. Zield Jones
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 06 Szept. 2014, 11:56

Nah Z-vel átrágtuk.

Szóval Vibrániumhoz is kellene staff engedély + magánkaland nem csak az adamantiumhoz.
A program-ot is kéne pontozni, hogy minden rész pontba kerüljön, mert e szerint egy csakis orvos android is lehet legyőzhetetlen harcos. Szóval az egyszerű programrészek olcsóbbak, a fejlettebb, összetettebb drágább. Csak egyvalamire jó, vagy tanulékony MI (ez a legdrágább értelemszerűen)
Fegyverzetnek is kéne pontok, hogy mi mennnyibe kerül, mi építhető bele stb.
Z a a külsőt is pontozná, pl szintetikus bőr, csak robotnak néz ki,  hologramm külsőre és effélék.
Ismereti programok, ebből is kéne egy egyes, ami az alap, hogy nem idióta megtud különböztetni egy békát egy embertől, nem tépi le a füled ha kérsz fogót (Z fogalmazta) és ehhez hasonlók.

Megint Z:
[11:53:38] Zspider: szerintem nem kell alapprogram az ai robotnak
[11:53:50] Zspider: ha a játékos kitalálta milyen céllal csinálták okés
[11:54:10] Zspider: de vízió is azért készült, mert tudni akarták, hogy tudnak-e csinálni ilyet

(ez a kettőnké egyelőre, a többieket is kértem, hogy írjanak, ha találnak vmi hibát, javítani valót)

Az és az androidokhoz írd még fel Cerbera-t, ő is AIM-es volt, még az AIM időkben ő volt a központi MI akkoriban.

Bishop: szerintem a haladási sebesség túl gyors, vagy túl kevés pontba kerül relatívan nézve. repülés esetén a mach 1 például érhető de akkora sebességgel úszás, futás már nem indokolt, túl gyors

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Aktuális pályázatok - Page 2 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Karen Starr Hétf. 08 Szept. 2014, 08:10

Szeretném kérni a staffot, hogy még az én pályázati munkámat is legyenek szívesek megvárni. Legkésőb szerda estig elkészülök vele.
Karen Starr
Karen Starr
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 16
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Karen Starr
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 08 Szept. 2014, 08:46

A pályázatokat addig lehet beadni, amíg nincs elfogadott "pályamű", így van kiirva maga a topic is. Így igyekezz, mert ha Zield addig befejezi és minden staff rábólit, akkor az övé nyer, főleg, hogy Tao és Paci nem is kötekedett semmit.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Aktuális pályázatok - Page 2 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Karen Starr Hétf. 08 Szept. 2014, 12:30

Majd még később beleszerkesztem a folytatást, de hogy lássátok nem a levegőbe beszélek:

Faj: Mesterséges létformák, androidok, programok, robotok

Történelem:
Minden ismert intelligens civilizáció jellegzetessége, hogy teremteni szeretne hozzá hasonlót, vagy nála jobbat. Azon civilizációkban, ahol az információs technológia elég fejletté válik, szép lassan megjelennek a hétköznapi életet segítő interaktív programok, amelyek sorozatos fejlesztés után elérhetik azt az állapotot, amit már a filozófia is intelligensnek nevez. Ezeknek a programoknak testet adván jönnek létre az androidok, melyek célja hogy a teremtő fajukat legyenek képesek szimulálni a lehető legjobb módon, és a robotok, melyek az inteleligens szerszámok legfejlettebb változatai. Mind földi, mind galaktikus téren számos példa akad mind a három fajtára, így a mesterséges létformák esetén egységes fajról beszélni lehetetlen. Ami összeköti őket, hogy túlnyomórészt szervetlen anyagból készülnek, elméjük logikai áramkörökön fut, és alkotóik biológiai lények, akik valamilyen célból vagy puszta tudományos kuriózumból hozták létre őket. A legtöbb esetben a mesterséges lényeket eleve intelligensnek tervezték, de létezik olyan, hogy egy tanulásra kifejlesztett program saját magától éri el azt a szintet, hogy puszta szerszám és program helyett létformának lehessen nevezni. Néhány példa erre:  
Karen Starr - HYDRA
KEP - Árny Angyalok, Projekt Pegazus
AIM > M.O.D.O.C.
Veszély - Xavier Iskola
Ultron - AIM
Vízió - Bosszú Angyalok, Projekt Pegazus
H.É.R.A. - AIMVille Corporation
Őrszemek
Cerebra – A.I.M.


Előfordulás:
Technológiailag magasan fejlett civilizációkban hozzák létre őket. Intelligens státuszuk ellenére sok helyen tulajdonként kezelik őket, viszonylag ritka a tényleges polgárjoggal rendelkező mesterséges létformák száma.

Játéktechnikailag: 
Bármely játékos indíthat android, robot, vagy program karaktert.

Karakteralkotás, fejlesztés:

A karakter az alap 4 krediten túl rendelkezik 16 ponttal, melyet a lenti tulajdonságok között oszthat szét. A későbbi szinteken 1 kreditet be lehet váltani újabb 4 pontra. (töredékkredit nem váltható be).  A játékos költhet pontokat a karaktertípusnak megfelelő android, robot, vagy program listára.

Androidok

Aktuális pályázatok - Page 2 3388663-youngavengers00536Az androidok humanoid formájú, intelligens gépek. Értelmük származhat fejlett mesterséges intelligenciából, vagy egy biológiai tudat átültetéséből.

Egy játéktechnikailag „alapértelmezett” android test alapjában a következőkre képes:
Telepátia immunitás:Egy androidnak nincs asztrális és mentális kivetülése, aurája, okkultista vagy pszihikus szempontból értelmezhető valódi elméje.
Szervetlen test: : Nem öregszik, nem fárad a test, a saját (jellemzően elektromos) energiaigényén túl nincs külső anyagra szüksége. Nem lehet megmérgezni, és biológiai test hiányában mindenféle betegség hatástalan rá.[/i]Biológia álcája:
Bizonyos androidok alkotói nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy alkotásuk megkülönböztethetetlen legyen a mintázni kívánt élőlényétől.
0: A karakter puszta látványa szinte hibátlanul idézi a modellezni kívánt fajét, viszont sok apróságban eltér tőle, és a biológiai testekre jellemző finomságok szinte teljes egészében hiányoznak. A testhő nincs szabályozva, pupilla reflex hiányzik, stb.
1: A karakter testhője megegyezik a modellfajéval. A fényviszonyoknak megfelelően változik a pupillája, rendszeresen pislog. A mellkas emelkedése és süllyedése megfelelően szimulálja a légzést.
2: A karakter rendelkezik kiválasztható testnedvekkel: ha akar, képes könnyezni, izzadni, van megfelelő nyáltermelése. Képes hihetően vérezni. A testnedvei orvosi vizsgálat alapján szintetikusnak tűnnek.
3: Teljes biológiai szimuláció: Ha a környezet megkívánja, a karakter képes táplálkozni, szexuális kapcsolatot létesíteni. Kiválasztott testnedvei orvosi vizsgálat alapján az adott fajra jellemző tulajdonságokat mutatnak. Be lehet katéterezni, és a torka aljáig benézni, anélkül, hogy elárulná magát az android. Vérkeringése szinte teljes egészében szimulált, nem nyelvi jelei akár egy pszichológust is megtévesztetnének.
4: Zavaró mezők: Az eddigieken túl a karakter ha szeretné, átverheti a röntgen készülékeket, fémdetektorokat, illetve kifejezetten életjelek keresésére kialakított készülékeket.


Számítógép és program
0: Adaptív, fejlődő programmal rendelkezik, és számítógépes teljesítménye megegyezik a 2025-ös piacon kapható legerősebb háztartási számítógépével. Adatokat le vagy feltölteni fizikai kapcsolaton keresztül lehet vele.
A következő tételek nem egymásra épülnek, hanem külön kell megvenni őket!
1: Alap harci képzés: valamilyen közelharci, távolsági fegyver vagy pusztakezes harc használatában járatos a karakter.
1: Tárhely: Az android a programjaihoz és funkcióihoz szükséges tárhelyen túl rendelkezik 1 petabyte tárhellyel, amit tetszése szerint megtölthet adatokkal.
1: Rövid hatótávú kommunikációs eszközök: rádió-adóvevő, telefon, internethozzáférés, és gps van a karakterbe építve, melyek hatótávja megegyezik a kézi verzióval. 1 km-en belül képes távolról vezérelni olyan berendezéseket, amikhez vezetéknélküli hozzáférése van.
2: Tehetség: A művészeti látásmód és gondolkodás sokak szerint a biológiai lények sajátja, azonban ez a karakter egy választott művészeti irányhoz a valódi alkotószellemet tökéletesen imitáló programmal rendelkezik.
2: Szakma: Az android képes valamilyen egyetemi végzettséghez köthető szakmát emberi kreativitással, de a gépi gondolkodás előnyeivel használni. Így a továbbiakban nem csak adatbázisokban található adatokra, építési és használati útmutatókra hagyatkozva végezheti szakmáját, hanem új teóriákkal, tervrajzokkal, ötletekkel képes előállni. Például egy orvosi szakmára beprogramozott android nem pusztán az adatbázisában található betegségekre képes gyógymódot találni, hanem akár új betegségek ellenszerén is dolgozhat, míg egy diplomatának beprogramozott android nem szimplán tolmácsol, hanem a különböző nyelveken beszélő személyek kultúrális különbségeire megfelelően reagálva, a protokollt tökéletesen betartva tudja segíteni a tárgyalások menetét.
3: Szuperszámítógép: Erős háztartási gép helyett szuperszámítógépes teljesítménnyel bír az android.
3: Mester harci képzés: Valamilyen közelharci, távolsági fegyver, vagy pusztakezes harc használatában mesterfokon, emberit meghaladó pontossággal járatos a karakter.
3: Fejlesztett kommunikáció: Külső eszközök nélkül az android saját testét antennának használva 15km-es sugárban képes kommunikálni minden fajához köthető kommunikációs berendezéssel kommunikálni, amihez hozzáférése van.
1: Xenoismeret: Egy szakmát használhat egy kiválasztott idegen faj tulajdonságait figyelembe véve (shiar régészet, kree szociológia) vagy az adott faj technikai szabányait ismeri annyira, hogy használhatja a számítógépeiket, tud az elektronikus rendszereikkel kommunikálni.

Ellenállás:
0: Egyszerű hőre keményedő műanyag vagy lágyfém borítás: A külső burka a por és páratartalom ellen véd, és segíti a rendszert üzemi hőmérsékleten tartani. Alatta védelem nélkül van az összes elektronikai alkatrész.
1: Megerősített vázszerkezetének köszönhetően a burkolat ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek, és az átlagos emberi erővel kivitelezett fizikai erőnek. Belsejében az elektronikai eszközök fémvázas védőtokban találhatóak.
2: A külső burkolat ellenáll a késeknek, és véd a kis kaliberű töltények ellen. A zúzó és tompafegyvereknek egészen jól ellenáll, amennyiben az emberinél nem jelentősen nagyobb erejű a csapás. A belső alkatrészek felfüggesztésük révén ellenállnak a rázkódásnak, A jó szigetelésnek köszönhetően könnyedén kibírja a szélsőséges időjárási körülményeket, a túl nagy vagy túl alacsony nyomást, így mélytengeri, vagy a magaslégköri viszonyokat.
3: Vázát és burkolatát titánium és szénszálas karbonacél alkotja. Az alkatrészek között nagy rugalmasságú, ellenálló polimerek vannak. A sorozatlövő fegyverek csak lassítják, a repeszek lepattannak róla. A nem közvetlen robbanófejes találat is csak mérsékelt sérüléseket tud okozni. Bizonyos egységek duplikálva léteznek benne, így súlyosabb találat esetén is megőrzi funkcionalitását. A legtöbb ismert kémiai anyaggal való érintkezés nem tesz benne kárt. Kibírja az abszolút nulla fok közeli állapotokat, és a 2000 °C-ig tartó tüzeket (körülbelül egy óráig).
5 : Vibránium ötvözet. Szinte teljességgel törhetetlen anyagú. Minden lövedék sértetlenül hagyja a felületét. Rakétazápor esetén nem bírja sokáig elviselni az ilyen erejű terhelést. A vibránium terhelhetőségéhez mért belső kialakítás nagyfokú fizikai védelmet nyújt a logikai áramköröknek, és elektronikus részeknek. Mérsékelt önjavításra képes külső segítség nélkül (amely egy átlag ember gyógyulási sebességével egyenlő). Hőmérsékletből akár az 5700°C-ot is kibírja - Staff engedély szükséges!
6: Adamantium ötvözet: Szinte tökéletes fizikai védelem. Csak a legextrémebb fizikai hatások tesznek benne kárt. Önjavító berendezése akár harc közben is képes helyreállítani a sérüléseket. Kémiai, légnyomás, és hőmérsékleti toleranciájának határai ismeretlenek.- Staff engedély szükséges!


Erőkategória:
0: Modellfajéval megegyező (50-500kg)
1: 1 tonna
2: 4 tonna
3: 8 tonna
4: 15 tonna
5: 30 tonna (Vibránium vagy adamantium szükséges)


Energiaellátás
0: Akkumulátoros rendszer
1: Akkumulátoros rendszer, mely képes magát tölteni becsapódások erejéből, és elektromos energiával való puszta érintkezéssel (nagyfeszültségű kábel megérintése, villámcsapás)
3: Az előzőeken túl saját energiaforrással rendelkezik, mely plazma vagy azzal egyenértékű technológián alapul.
5: Csúcskategóriás energiaforrás (hidegfúzió, ARC reaktor, stb)

Érzékelés
0: Látás és hallás emberi spektrumon, egyéb érzékszervek nincsenek
1: Alapszintű, 1 km-es hatósugarú radar.
2: Kiterjesztett érzékelés a látásra (infra, röntgen) és hallásra (infra és ultrahangok). Rendelkezik tapintásérzettel, és ha kialakítása olyan, érezhet ízeket, szagokat.
3: Alapból idegen látásmódok (hőlátás, mágneses látás), valamint zoomolás képessége.
4: Multifunkciós radarral és érzékelőberendezésekkel van ellátva. Képes a közeli épületeken strukturális elemzést folytatni, meghatározni hogy hány élőlény és mesterséges létforma van a közelében.
5: A látás és hallás effektív távolsága a 10szeresére nő, és a használó egyszerre képes érezni így a közel s távol lévő dolgokat, szűrés vagy zoomolás nélkül. Fejlett érzékszerveinek köszönhetően képes elemezni a körülötte lévő személyek nem nyelvi jeleit és biológiai tulajdonságait, így könnyedén megállapítja, ha valaki hazudik. Az illető faját és egészségi állapotát könnyen meg tudja határozni, az illető személy korát jól betippelni. - Staff engedély szükséges!

Haladási sebesség
A szárazföldi, vízi, és levegőbeli haladási sebességet külön kell felvenni, és külön kell rá pontokat költeni!
0: Minden a modellfajéval megegyező.
1: A futási és úszási sebessége egy sportolóéval egyenlő, a repülés 100km/h-ás haladást tesz lehetővé.
2: Futási és úszási sebessége egy robogóéval vagy egy jet-skiével egyezik meg. Repülési sebessége 250km/h lehet.
3: Futási és úszási sebessége egy átlagos autóval vagy motorcsónakéval összehasonlítható., repülési sebessége 0,5 Mach lehet. (legalább 2-es Számítógép és program kell hozzá)
4: Sebessége az erre kifejlesztett járművekét is bőven meghaladja. Szárazföldön elérheti a 250, vízben és víz alatt a 150km/h-t, levegőben 1 Mach.(legalább 3-as Ellenállás kell)
5: 400km/h / 250 km/h / 3 Mach (legalább 4-es Ellenállás, és szuperszámítógép kell)

Extra technológia:
Az androidok a végtelenségig rendelkezhetnek egyedi eszközökkel. Ezekre átfogó rendszer és irányelvként a következők tekintendőek (minden esetben staff egyeztetés és jóváhagyás szükséges):

Egyszerűbb extrák (-2pont): Azon extrák, mik nem nyújtanak sem konkrét védelmet a harcban, sem pedig fegyvert.
Kissé bonyolultabb technológiák (-3 pont): Pl: Holografikus másoló, és megjelenítő, soknyelvű fordító és tolmácsgép, álcázó berendezés
Igen bonyolult, nagy hatásfokú eszközök(-4 pont): Komoly, jelentősen hasznos felszerelések, mik már önmagukban is hatalmas előnyt nyújtanak.


A hozzászólást Karen Starr összesen 7 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 10 Szept. 2014, 07:27-kor.
Karen Starr
Karen Starr
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 16
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Karen Starr
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Dr. Zield Jones Hétf. 08 Szept. 2014, 22:27

Támogatom, hogy más is foglalkozzon ezzel és nem is érek rá annyira most, szóval még holtverseny is lehet:) Fogom javítani, amiket írtatok.

_________________
Reneszánsz:
Dr. Zield Jones és az állatok
Hanna Jones-Rider
Theodor Jones
Kam Flyrthibate - Töltés
Waynoka
Szürke Eminenciás
Charles Dialin

Kree jövő:
Dr. Zield Jones

Végtelen Háború:
Kék Lovag
Charles Dialin - Oszlató
Evangeline Gordon - Crystal Panther
Dr. Zield Jones
Dr. Zield Jones
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1185
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Apr. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: dr. Zield Jones
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Thorhalla Kedd 09 Szept. 2014, 18:30

Előre is elnézést, ha túl kritikus leszek:

„Az androidok olyan mesterséges létformák, melyek külseje és viselkedése arra hivatott, hogy valamilyen fajtól speciális berendezések nélkül megkülönböztethetetlen legyen.”

Ez totálisan ostobaság, egy darab egyszerű fémváz is lehet android, nézd meg az oldalon levőket, sem Vízió, sem KEP, sem Veszély nem sorolható ebbe a kategóriába, sem pedig a Marvel univerzum bármelyik másik Androidja, pl. Jocasta sem.
Az android és a robot között annyi a különbség, hogy a robot jellemtelen és fix parancsnoknak engedelmeskedik. Az android pedig értelemmel van felruházva.

Szóval igazából itt mondhatnám, hogy felesleges megnéznem tovább, de azért végigmegyek.
A feljebb említettek után a külső elosztás már megbukott.
A személyiségnél a 0 pontos az robot és nem android, így felesleges. Ezenfelül mivel értelemmel vannak ellátva és fix, hogy nem tesznek bele egy ilyen gépbe egy nem tanulékony MI-t (amik már manapság is vannak és használják őket) így ettől kezdve ezt is le lehet húzni.
A program azt előre illene meghatározni és nem így, ugyanis ha később akarod upgradelni nem igazán megy, hogy hopp fejlődtem, ugyanis ehhez programozás kellene és olyan szintű személy, a tudást pedig könnyedén letudja magába tölteni internetről keresztül akár. A négyes szinte az, ami alatt igazából ki sem engednének egy MI-t bárhova, mert az embernél gyorsabban képes számolni, ezt már az első számítógépek is megtették, a 4.szint pedig minimum elvárás egy géptől, sőt egy MI-től az 5.szint az alap igazából, amit manapság egy-egy szervergép is képes ellátni.
Ellenállás, a fent sorolt dologból kiindulva, hogy nem az emberi külső az alap újbóli átgondolást igényel.
Sebesség, ott már Zield-nél is mondtuk, hogy a végső sebességre Mach 1 is túl sok, nemhogy a Mach 3.


Robot:
Nem csak humanoid robotok vannak, hanem állatnak kinézők, apró pici rovarok, amikkel kémkedni lehet stb. vagy valamilyen alagútrendszerbe kis helyre nem tudnak humanoidot beküldeni, így oda nem is fognak ilyet gyártani.
De a robotok lehetnek összeszerelők is, mivel ugyanazon programozási elv alapján készülnek és nem feltétlen akar mindenki Terminátort hozni. Szóval a robot igenis a butácskától a nagyon okosig terjedhet.
A méret a nanométertől kezdve a 10-20 méterig nőhet.
Mozgás 5: ez Marvel univerzumban nem igen vitelezhető ki
A program és egyebek, ott a robot nem tanulékony, attól a pillanattól kezdve, hogy tanul és tényleges mesterséges intelligencia van benne az már android, mivel értelmet kap. A robot arra képes, amit beleprogramoznak és pont. Nem tanulékony, nem tudja fejleszteni magát, külső beavatkozással, átszereléssel kell elérni mindezt.
Érzékelés: csak arra képes, amit beleprogramoztak másra nem, továbbra sem tanulékony.
Sebesség, ugyanaz, mint az androidnál.

Multifunkcionalitás, huh ez túlságosan olcsó, így mindenki robotot venne és hadsereggel járna. 1 kreditért lehet 6 kreditnyi fegyverzetet bele tenni. Egyébként az utolsóhoz folyékony test sem kellene, lásd Vasember páncélja és a benne levő rakéták stb. ezt jócskán drágábbá kellene tenni, főleg, hogy multifunkciós legyél ez minden szerepjátékban sok hátránnyal is jár, + nehézségi szint a siker megdobására, nehezebben lépsz szintet stb.Remélem nem törtem le a lelkesedésedet és majd a többiek is beleszólnak, ha akarnak. És még annyi, hogy tudom, hogy nem vagy járatos a Marvel univerzumban, de próbálj kicsit Marvelesebb lenni.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Aktuális pályázatok - Page 2 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Karen Starr Kedd 09 Szept. 2014, 19:11

Én az android szótári definíciójából indultam ki, amely szó szerint annyit jelent, hogy "emberszerű", és a legtöbb szótár, amiben néztem, kifejezetten külsőre és személyiségre is mondja.
http://books.google.hu/books?id=iYzi8m8FbEsC&pg=PA6&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
"Android: An artificial being that resembles a human in form, especially one made from flesh-like material"
"Robot: intelligent or self-aware artificial being, especially made of metal"

A multifunkcionalitásnál arra gondoltam, hogy ha KÜLÖN megveszi, ennyi extrát rakhat a bőre alá, és nem rá kell szerelni (mint ahogy Warmachine-ból, ami oké hogy egy páncél is kilóg mindenféle)

Mozágs 5: Nem találtam meg a pontos képet, de ha jól emlékszem ez a páncél például pont folyik, szóval Marvelben van folyékony fém.
Aktuális pályázatok - Page 2 Iron_Man_Vol_5_1_Textless

Sebesség: comicvine-ról Tony Starknál: "The armor also enables Iron Man to fly at high speeds, exceeding the speed of a jet airplane, due to the rocket propelled boots that are placed on the bottom of the armor's boots." Gondoltam, ha egy szuperpáncél képes rá, akkor miért ne tudná egy ember nélküli robot is, de ha tényleg soknak érzitek, visszaveszek belőle. Mit tartanál ideálisnak?

Karen Starr
Karen Starr
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 16
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Karen Starr
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Thorhalla Kedd 09 Szept. 2014, 19:39

http://www.comicvine.com/robots/4015-56059/ - Relavitve emberiek, így szerepl a marvel leírásban és nem azt, hogy összekeverhető vele.
Itt is jön, hogy Marvelből tessék kiindulni, nem RL-ből.

Multifunkció, akkor korrigáld, hogy egyértelmű legyen.

Nem ráfolyik, hanem darabokból áll össze, és az hatalmas különbség. Fémet folyékonnyá Magneto tud formálni.


A sebesség tény, hogy lehet gyors, de az a gond, hogy nincs semmilyen előkövetelmény hozzá, mint ami a szuperpáncélnál viszont igen:

- 4 : A maximális sebesség Mach 3. Szuperszonikus sebesség. Itt már a páncélnak legalább 4-es ellenálló képessége kell, hogy legyen, és legalább 3-as anyagkeménységgel, mert különben szétégne és szétesne.
- 5 : A páncél maximális sebessége 5 Mach. De ehhez már igen speciális hajtóműre van szükség, amit nem üzemanyag hajt, hanem a páncél energiaforrása. Ebből egyértelműen következik, hogy az öltözéknek megfelelő energiaforrással kell rendelkeznie, mert egy ilyen erejű hajtóműhöz nem tudna elegendő üzemanyagot magával hordozni a használó, viszont különleges energiaforrás nélkül sem működne a dolog. Minimum 3-as anyagkeménység szükséges.


_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Aktuális pályázatok - Page 2 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Dr. Zield Jones Csüt. 11 Szept. 2014, 16:13

Javított verzió, szóljatok, ha még mindig finomítani kell:)
Faj: Mesterséges létformák, androidok, programok, robotok

Aktuális pályázatok - Page 2 2294431-kree_sentry


Történelem:
Nem egységes a faj, a legkülönbözőbb helyekről eredhetnek ilyen lények, ezért egységes történelemről sem beszélhetünk. A Kree Birodalom Őrszem robotjai például már sokkal előbb megjelentek, mint az emberek Őrszem robotjai. Ami biztos, hogy mindig kellenek tudósok, fejlett technológia, informatikai, fizikai, kémiai és mesterséges intelligenciával kapcsolatos ismeretek továbbá hatalmas tőke. Ezek nélkül sehol nem jöhetnek létre ilyen életformák, elvégre a szegény negyedekben és a természetben nem születhetnek meg csak úgy. A programokat elektronikai rendszerekre tervezik illetve bizonyos esetekben ezeken túlléphetnek (technovírus). A testet is kapó mesterséges létformákat pedig oda szánják, ahol a szerves lények túl sebezhetőnek bizonyulnak, de a gépeket kevésnek érzik a tudósok. A létrejöttük szolgálhat kutatási célokat (pl. űrprogramokra küldött robotok vagy Horton professzor Fáklyája), katonai célokat (Őrszem robotok), információtárolási és -feldolgozási célokat (M.O.D.O.C.), védelmi és modellezési, szimulációs célokat (Veszély, a mutánsgimi rendszere), stb. Többnyire politikai, gazdasági hatalommal rendelkező szervezetek alkotják meg ezeket vagy olyan tudósok, akik hozzáférnek ilyen szervezetek tudásbázisához és készleteihez. A közelmúlt földi történelméből ismert androidok és gyártóik, használóik például:
Karen Starr - HYDRA
KEP - Árny Angyalok, Projekt Pegazus
AIM > M.O.D.O.C.
Veszély - Xavier Iskola
Ultron - AIM
Vízió - Bosszú Angyalok, Projekt Pegazus
H.É.R.A. - AIMVille Corporation
Őrszemek
Cerebra, az egykori AIM központi mesterséges intelligenciája, a megszerzett Őrszemrobotok „kaptártudata”

Előfordulás:
Az univerzum bármely részén élhetnek és létrejöhetnek ilyenek, ha a kellő feltételek adottak. Technológiai fejlettség mindenképpen szükséges, tehát ahol ez nincs meg, onnan nem származnak mesterséges létformák.

Játéktechnikailag: 
Bármely játékos indíthat android vagy robot karaktert.

Az androidok és a kiborgok közti különbség a biológiai élet megléte vagy hiánya. A kiborgok nem mesterséges létformák, továbbra is élő lények maradnak, viszont gépi úton fel vannak javítva. Túl sok implantátum után előfordulhat, hogy már nem tudják, gépnek vagy érző lénynek tekintsék magukat, de biológiailag mindenképpen élő szervezetnek számítanak. Az androidokban, robotokban viszont lehetnek érzelmek, saját öntudat, de biológiailag kimutatható, szerves élet nincs bennük.

A klónok sem tartoznak ide, ha szerves életformák.

Már meglévő JK dönthet úgy, hogy a karaktere tudatát egy géptestbe kívánja áttölteni. Ez esetben a karakter régi teste elvész (a gyakorlatban meghal a test) és a tudat egy robottestbe, extrém esetben kiterjedtebb elektronikai rendszerbe kerül át. Egész más élet vár rá így. Nem befolyásolják többé testi folyamatok, vérnyomásszint, fázás, jóllakottság, fizikai fáradtság. A robottest küzd meg ezekkel, de a tudatot nem terheli, így általában gépiessé, "lelketlenné" válik, aki ilyen testet kap.
Az átültetést mindig egyeztetni kell az adminokkal és kijátszás szükséges kalandmester segítségével! A pont- és kreditrendszer ugyanúgy működik, mint új karakter esetében.

Kivétel: természetfelettiek - az ő tudatuk, szellemük nem ültethető át robottestbe.

Érzelmek:
Nyugodtan kijátszhatod, hogy egy ilyen lénynek vannak érzelmei. Kereshet barátokat, különböző munkákat vállalhat, új érdeklődést találhat, megélhet lelki válságokat. Léteznek feltöltések és olyat is láttunk már, hogy egy android egészen a szerelemig jutott az emocionális fejlődésben:D
Aktuális pályázatok - Page 2 Scarlet-witch-vision

Ilyen létformákat találmányként is meg lehet alkotni, ha tudós karakter csinálja. Ez esetben a kreditekből ugyanannyit kell levonni, mint más találmányok esetében.

Ha a robottest egésze vagy a programot hordozó fizikai matéria megsemmisül, vele a benne rejlő mesterséges vagy átültetett tudat is megsemmisül. Amennyiben a létforma tudatát egy konkrét központi egység hordozza, arra igazak a fentiek (ha a centrum megsemmisül, marad egy üres, JK számára használhatatlan burok, "holttest").Faji alapképességek:
Telepátia immunitás
Ezekre a lényekre a telepaták NEM képesek hatást gyakorolni. (Kivétel ha valakinek az a képessége, hogy gépekkel tud beszélni, de az ugye nem telepátia.) Az ő gondolataik nem olvashatók ki, nem manipulálhatóak és nem irányíthatóak ezen a módon. Az istenek esetleg mégis képesek lehetnek hasonlóra, de ritkán van szükségük arra, hogy ezt a képességüket megmutassák.

Biológiai ellenállás
Betegségek, kórok, járványok nem érik el őket. 

Élettartam
Sejtöregedés nincs, ezekre a létformákra nem igazán jellemző a végelgyengülés:) A robottest többnyire javítható, felújítható, fejleszthető és a benne rejlő tudat nem nagyon szokott változni. Létezhetnek vírusok, ilyenekre kifejlesztett szoftverek, fegyverek, mágia, amik képesek a létforma lényegét megrongálni, de alapesetben az idő vasfoga csak a tudatnak helyt adó robottestet kezdi ki. Természetesen a testeket el lehet pusztítani, mindig megvan a módja, de a természetes halál nem jellemző.

Energiaigény
Többnyire valamilyen elektronikai, energiaalapú rendszer alapján üzemelnek. Ha a tápellátás vagy a jeltovábbítás rendszere sérül, bizonyos funkciók elérhetetlenné válnak. Sokféle energia mozgathatja a lényeket. Villamosság, napenergia, kinetikus energia, mágikus erő, stb. Karakteralkotáskor ebben szabad a választás, csak meg kell jelölni, mi hajtja és mi tudja leállítani.


Aktuális pályázatok - Page 2 Marvel-Age-of-Ultron-Comics-6-Arms


Amit mindenképpen meg kell adni egy ilyen karakternél:

A tulajdonságaik szerint sok különböző típusú mesterséges létformát ismerünk.
A kezdő karakter 16 ponttal rendelkezik, amit a tulajdonságok között eloszthat, mindez a 4 krediten felül van neki. Ezen felül 1 kreditért további 4 pontot vásárolhat magának.
1. szintű karakternél egyik tulajdonságra sem osztható ki 3-nál több pont.

Magyarázat:
Minden értéket egy skálán határozunk meg az alábbiak szerint. Az android minden értéke kap egy számot. A tulajdonságok magyarázatánál található az, hogy ezek a számok az adott tulajdonság esetében mit jelentenek. Az értékek nagyon sok helyen szorosan összefüggnek egymással, mivel az egyik értékből adódik a másik.


Test vagy hordozó anyaga:
A robottest anyaga sokféle lehet, földi vagy nem földi fémekből is készülhet ilyen. Általában nem minden része készül ugyanabból. Ha egy bizonyos részt akarsz erősebb anyagból és a többit gyengébből, azt a staffal kell egyeztetni, hogy hány pontba kerül. (Acélrobot adamantium kézzel nyilván más, mint egy egész adamantium törzzsel vagy karokkal, stb.)


- 1 : Gyenge, sérülékeny könnyűfém. Nem erősebb egy asztali számítógépnél:) Emberi erővel is könnyen megrongálható.
- 2 : Egyszerű nehézfém. Általában kis kaliberig golyó-álló, de AK - 47, .50 -es kaliber, Desert Eagle, rakéták áthatolnak az anyagán, képesek felsérteni. Ez a becsapódás erejétől is függ.
- 3 : Különlegesen kezelt fémötvözetek a titániumig bezárólag. Már a közvetlen közelről leadott sorozatlövések 50-es kaliberű géppuska tűz is csak lassítani, akadályozni tudja, de megállítani nem. Egy-két rakétabecsapódást kibír, de sorozattűz alól már nem kerül ki épen.
- 5 : Vibránium ötvözet. Szinte teljességgel törhetetlen anyagú. Minden lövedék sértetlenül hagyja a felületét. Rakétazápor esetén nem bírja sokáig elviselni az ilyen erejű terhelést. – Staff engedély kell hozzá és le kell mesélni, hogy miként tesz szert a karakter ilyen testre!
- 6 : Adamantium ötvözet. Törhetetlen, ellenáll bármilyen mechanikus hatásnak. Sem rakéták, sem egyéb fegyverek nem tesznek benne kárt. Tökéletes védelem. Még egy atombomba becsapódása után is megmarad – Staff engedély kell hozzá és le kell mesélni, hogy miként tesz szert a karakter ilyen testre!Alapprogram szintje:
- 1 : Egyszerű robot, pl. űrszonda, ami adatokat gyűjt egy bolygó légköréből, de továbbítani nem tudja azokat vagy egy egyfunkciós program, például egy vállalati kommunikációs rendszer, ami válaszol és kérdez az adatbázisa alapján (mint egy chatrobot), de harci, fegyverkezési, stb. részei nincsenek. Robot esetében az 1 pontos robot nem tud közlekedni, ott dolgozik, ahova lerakták.
- 2 : Kicsit összetettebb robot, pl. űrszonda, ami az adatokat összeveti a korábbiakkal és továbbítani is képes azokat. Ez már képes egyszerű módon közlekedni. Többfunkciós program is lehet ilyen, pl. a fenti kommunikációs rendszer, ami bizonyos szavak említése esetén jelzést ad le, hogy mikről érdeklődtek, milyen név hangzott el, stb.
- 3 : Komplex robot, ami adatokat gyűjt és feldolgoz, továbbít, ezen felül lehet még egy fizikai módosításokra szolgáló funkciója, pl. orvosrobot, rakétakezelő robot, egyszerű közlekedési módú szállító-hordozó robot. Program esetén: összetett program, ami már közelít az agyhoz. Kérdez, válaszol, következtet, adatokat feldolgoz és továbbít, intézkedéseket javasol. Parancsokat még nem tud úgy osztani, mint pl. Veszély, nem képes fizikai módosítást elérni.
- 5 : Multifunkciós robot, aminek több fizikai funkciója is van (pl. gyógyít és lő), az egyik lehet magas szintű (ha jut rá pont). Az adatfeldolgozó programja már nagyon fejlett, nagy kapacitású. Pl. Őrszemek Mark I-III. Program esetén a 3 pontos program funkcióin felül képes rendszert irányítani, akár nagyon sok egységet is összekapcsolni (pl. Cerebra) világítást felkapcsolni, ajtókat lezárni. Ez az android kezdőszintje is! Minden android esetében legalább 5 pontot kell ide tenni, mert az már nagyon összetett lénynek számít érzékeléssel, gondolkodással és egy fizikai formával, robottesttel, azaz a szoftver és a robot kombinációja.

- 6 : A legfejlettebb robotok, több funkcióval, amiknek a kiosztható pontok szabnak határt, itt nincs megszabva, hogy csak egy funkció lehet sokpontos, fejlettebb. Pl őrrobotok MARK IV-től. Programok esetében lehet olyan kiterjedt, mindent megfigyelő, legfejlettebb érzékeléssel rendelkező és szükség esetén a programja szerint reagáló szoftver is, mint Veszély. A legmagasabb szintű androidok is ide tartoznak. Ők képesek tanulni, saját öntudatra ébredni, saját döntéseket hozni, ellenszegülni a beprogramozott parancsoknak. Ennek mindig van egy oka, amit érdemes kijátszani (géphiba, külső behatás, nem várt esemény, stb.), hogy érthető legyen, miért történt ez. Pl. Ultron, Veszély a fizikai formájával együtt, amit legyártottak neki, M.O.D.O.C.
Aktuális pályázatok - Page 2 Modok


Külső
A robotok külseje a legkülönfélébb lehet. Álcázásra számtalan lehetőség van, de nem mindig élnek ezzel. Az androidokat többnyire emberi vagy valamilyen más lényre hasonlító külsővel ruházzák fel, fokozatok viszont vannak.
- 1 : A legegyszerűbb fajta, első ránézésre látni, hogy robot.
- 2 : Holoálcázás: utánoz egy bizonyos lényt, amit beleprogramoztak a kivetítőbe. Ha leállítja a hologramot, meglátni a robotkülsőt. Hangot nem tud utánozni, más érzéket nem csap be, ez csak látvány. (Tehát pl. besétálhat egy épületbe egy ottani dolgozó formájában, akár retinaszkenneren is átjutna, de ha meg kellene szólalni, már lebukna.)
- 3 : A forma, a külső bevonat és már a mozgás is teljesen hasonló egy emberéhez vagy más lényhez, aminek a mintájára készítették.
- 4 : A fentieken felül szintetikus hússal és csontokkal is ellátták. (Ha felvágod, nem drótokat találsz, hanem az igaziakra hasonlító műszerveket.)
- 5 : A forma teljesen organikusnak látszik és rendelkezik plusz védelemmel, ami nem automatikus, hanem akkor működik, ha bekapcsolja. Amikor ezt használja, radarok, mozgásérzékelő szenzorok nem észlelik. Szerves életformák így is érzékelik.
- 6 : A forma teljesen organikusnak látszik, ezen kívül a robot rendelkezik plusz védelemmel, ami nem automatikus, hanem akkor működik, ha bekapcsolja. (Csak androidoknak, azaz 5 pontos Alapprogramtól.) Eltéríti az érő hatásokat, amiken az érzékek alapulnak. Képes lehet láthatatlanná válni, hang- és mozgásérzékelők sem észlelik, sem szerves, sem szervetlen lények nem látják, nem hallják. Igazi lopakodó.
- 7 : Ez is csak androidoknak, azaz 5 pontos Alapprogramtól. Saját formáját képes elrejteni a fenti módon. Ezen felül rendelkezik a holoálcázással is, képes más személyek, lények formáját mutatni külsőleg, hangutánzással, esetleg még szaganyagok árasztásával is. Azt tudja kivetíteni és eljátszani, akit beleprogramoztak, ezt persze később lehet bővíteni.Erőkategória:
Meg kell határozni, mekkora súllyal képes megbírkózni, mennyit nyom ki, milyen toló- húzóerővel rendelkezik.
- 1 : Maximum 3 tonna súlyt képes megmozgatni.
- 2 : 10 tonna megmozgatását teszi lehetővé. Ehhez a súlyhoz már elengedhetetlen a 2-es anyagkeménység, mert különben a sima acélból készült beültetés összeroppanna.
- 3 : 20-as erőkategória.
- 4 : A vibránium kiépítés miatt az erőkategória az előzőhöz képest megduplázódik, azaz 40-es.
- 5 : Az erőkategória leggyakoribb határa a 80. (Szükséges hozzá az adamantium keménységű implant, különben a nagy súly alatt a bionikus testrész széttörne.)Energiaellátás:
Legtöbbször elektromosság kell hozzá, de lehet bármilyen más energia is, amit egy belső forrás termel és van egy tárolóegysége. Határ a csillagos ég és a kreativitás!
A bonyolultabb, erősebb robotok általában komolyabb energiaforrást is igényelnek.
- 1 : Egyszerű elektromos vezérlés
- 3 : Közepes kategóriájú energiaforrás (plazmaalapú, kinetikus, hő-, stb.)
- 5 : Csúcskategóriás energiaforrás (nukleáris, kozmikus, misztikus). Ehhez kell az 5. szintű testanyag is, hogy elviselje.


Érzékelés:
Az androidok sokféleképpen juthatnak információhoz a környező világból. Használhatnak az emberek érzékszerveihez hasonló szenzorokat és komolyabb vizsgálókat is.
- 1 : látás, hallás emberi szinten
- 2 : minden emberi érzékelés normál humán szinten (látás, hallás, szaglás, tapintás, ízlelés)
- 3 : minden emberi érzékelés a normál humánnál magasabb szinten (max. erősség és hatótávolság négyszerese), plusz hőérzékelés, infra- és UV-tartományú érzékelés
- 4 : minden emberi érzékelés 5 km-es körzetben, röntgenlátás, faj megállapítása
- 5 : minden emberi érzékelés 10 km-es körzetben, röntgenlátás, faj megállapítása, mágikus erők érzékelése, gondolatok olvasása agyhullámok vizsgálata alapján - Staff engedély kell hozzá!


Haladási sebesség:
A különböző robottestek alkalmasak lehetnek úszásra, futásra, repülésre, akár ezek közül mindre. Ha egy robot többféle módon is tud közlekedni, minden módra kell pontot tenni. Maradjunk életszerűek: ha egy robot kiválóan úszik, akkor valószínűleg áramvonalasan tervezték meg és nem lesz olyan jó a szárazföldi közlekedésben, stb.

Repülés:
- 1 : Maximális sebessége 50 km/h
- 2 : Maximális sebessége 100 km/h
- 3 : Maximális sebessége 200 km/h
- 4 : Maximális sebessége 500 km/h
- 5 : Maximális sebessége 1125 km/h, vagyis Mach 1. Ez már hangsebesség közeli érték.


Szárazföldi haladás (futás, gurulás keréken, stb.):
- 1 : Maximális sebessége átlag emberi, 25 km/h
- 2 : Maximális sebessége az emberi rekord, 45 km/h
- 3 : Maximális sebessége 100 km/h
- 4 : Maximális sebessége 300 km/h
- 5 : Maximális sebessége 500 km/h


Úszás:
- 1 : Maximális sebessége átlag emberi, 6 km/h
- 2 : Maximális sebessége 20 km/h
- 3 : Maximális sebessége 50 km/h
- 4 : Maximális sebessége 80 km/h
- 5 : Maximális sebessége 100 km/h


Harcerő:
Az androidok, robotok a legkülönfélébb módokon lehetnek képesek támadni. Ez konkrétan a fizikai támadásokra vonatkozik. Az ötleteket szabadjára lehet engedni. Elképzelhető olyan robot, amibe nem építettek lőfegyvert, de feltöltötték sok harcművészeti stílussal, anatómiai ismeretekkel, míg más robotok kitűnően lőhetnek, robbanthatnak, közelharcban viszont nem túl ügyesek. Fejlesztéssel természetesen tovább lehet lépni nagyobb kategóriába.
Egy pont egy darab fegyvert jelent! Tehát ha akarsz egy szonikus sugarat a két tenyérbe és a robot homlokából indítva is, az már nem 1 pont lesz, hanem 3x1 pont.
Lehet olyan lényt is hozni, aminek nincs támadóeszköze, nem erre programozták (pl. szerelő vagy orvosrobot), nem kötelező harcias lényt csinálni. Ha később akarod felfegyverezni, akkor majd az Alapprogram szintjét is emelni kell (lásd feljebb) és a fegyverekre is kell pontokat osztani. Ez természetesen úgy működik, mint a többi fejlesztés is, kell valaki, aki továbbfejleszti, átépíti a robottestet.


Lőfegyverek
Sugár- és energiafegyverek
- 1 : Szonikus sugár: Egyszerű hangsugár, mely megzavarja az embereket, készteti őket a fülük befogására. A sugárral üvegeket lehet törni. Szimbionták ellen különösen hatásos.
- 1 : Taszítósugár. Sem hővel, sem egyéb hatással nem rendelkező sugár. Egy gravimetrikus sugár, amely leginkább olyan, mintha hozzávágnánk valamit a célponthoz. Csak éppen jóval erősebb és gyorsabb. Egy ilyen sugár könnyedén átszakítja az 3 centi vastag acéllemezt is. Vagy akár csak könnyedén megborzolja egy tollpihe szálait. Az ereje változtatható.
- 2 : Hősugarak. Lézer, fagyasztó sugár, hevítő sugár. Azon sugarak tartoznak ide, amelyek valamilyen hőhatással járnak. (Megj. : Csak 3-as szinten használható, mert ilyen erősségű anyag szükséges a robottestnek, ha számolunk a visszacsapó hőhatással is.)
- 3: Elektromos pulzus sugarak, rombolóenergia alapú, plazma sugarak. Ezek lehetnek olyan töltésű löketek, amik magas feszültségű elektromosságot szívnak fel és azt kilőve, akár elektromos tüzet, rendszerleállást (ha elektromos a dolog), vagy szívleállást okoznak, de lehet más típusú energia is, plazma, kinetikus, stb. Ennek ereje fokozható. Akár az egy két volttól, a több 10.000-ig. (Csak 4. szinttől használható!)
- 4: Atomizáló sugarak. A legpusztítóbb sugarak. Gyakorlatilag atomszinten pusztítják el az útjukban lévő tárgyakat. Jóformán de-atomizálja azokat. (Megj. : A visszahatás miatt min. 5 pontos anyagellenállás kell hozzá és maximális, 5 pontos energiaellátás.)

Ballisztikus fegyverek:
Hagyományos lőfegyverek, hagyományos töltényekkel. A robottestben kell lennie lőszertartó- és adagoló résznek!
- 1: A 9x19mm-es pisztolyokban használatos, Parabellum lőszereket használó fegyverzet. Maximum 200 töltény.
- 2: 7.62x51mm töltények kilövésére képes fegyverzet. Maximum 200 töltény.
- 3: .50 kaliberű, különleges acélfejjel ellátott töltények. Szinte bármit átlőnek. (Megj. : Csak 2-es szinttől.)

Robbanó töltetek:
Rakéták, robbanóanyagok. Minden olyan, ami robbanást idézhet elő.
Itt is 1 pont 1 rakéta, de figyelembe kell venni, mekkora a robot és mennyi hely van megfelelő rakétatároló- és kilövő egységnek a többi alkatrész mellett.
- 1 : Minirakéták. Nem robbannak nagyot, és a hatótávjuk is csak 500 méter. A robbanás ereje egy szokványos téglafal átütéséhez elegendő. Hosszuk mindössze 10 centiméter.
Ide tartozik még a sima robbanóanyag, mint pl. a folyékony nitroglicerin. Ebből 2 kilónyi lehet egy páncélban. ( amit szintén fel kell tüntetni az „egyéb felszerelései” pontnál.), mert akár egy kis ütődéstől is berobbanhat.
- 2 : Páncéltörő kis-rakéták. Könnyű páncélzattal ellátott tankok, harckocsik, páncélok átütéséhez elegendő robbanóanyaggal ellátott rakéták. Hosszuk 20-25 centiméter.
Ide tartozik még a C4 robbanóanyag.
- 3 : Közepes robbanó-rakéta. Akár egy kisebb családi ház teljes eltörléséhez elegendő robbanóanyaggal ellátott rakéta. Hossza 35 centiméter. Csak 3 lehet egy emberméretű robottestben. A darabszám a testtel arányosan növelhető (pl. 2 embernyi méretű robot már 6 ilyet kaphat, persze megfelelő pontért).
Ide tartozik még a C16. Egy négyszer olyan erős robbanóanyag, mint a C4. Maximum 1 kiló lehet egy páncélban.
Csak 4 -es szinttől!

Szúró-, vágó, ütő- és egyéb fegyverek:
Ide tartozik minden, ami nem lőfegyver. A sebzés az Erőkategóriától függ.
- 1: 1 db kisebb, max. 20 cm hosszú tüske, penge vagy ütésre alkalmas dorongszerű rész, ami nem visszahúzható (pl. kampókéz:), esetleg kilőhető.
- 2: 1 db max. 0,5 m hosszú tüske, penge vagy ütésre alkalmas dorongszerű rész, ami tokjából előhívható, visszahúzható.
- 3: 1 db energiaalapú, kisebb, max. 20 cm hosszú tüske, penge vagy ütésre alkalmas dorongszerű rész, ami előhívható vagy akár ki is lőhető.
- 4: 1 db energiaalapú, kisebb, max. 20 cm hosszú tüske, penge vagy ütésre alkalmas dorongszerű rész, aminek sebzése a robot/android erőkategóriájánál egy szinttel nagyobb lehet.
- 5: Egy egész tárnyi, max. 10 db kilőhető fegyver (dobócsillag, -kés, shuriken) kilőhető fegyvert jelent.


Harcstílusok ismerete
Ez nem külön fegyver, mert itt a robot csak a testét használja, ami lehet egy sima humanoid forma is, bármilyen egyéb fegyver nélkül. Nem csak fizikai beépítés, hanem a tudás is lehet fegyver, ha beleprogramozták és itt ezt pontozzuk.
Harcművészeti stílusokat ismerni, az ellenfélre megfelelően reagálni nagyon komplex, ezért ilyet csak androidok kaphatnak (Alapprogram 5. szinttől). Ők sem mind. Rugalmas, ügyes test szükséges hozzá, tehát általában az emberszerűbb vagy más élőlényeket formailag, szerkezetileg is utánzó robottesttel rendelkező androidba programoznak ilyet.
Ezt a legkönnyebb fejleszteni, mert míg az embernek évekbe, évtizedekbe telik elsajátítani egy küzdősportot, az androidoknál feltöltéssel gyorsan megoldható és optimalizálható, ha van, aki feltölti vagy ha tanulékony az android.
- 1: 1 konkrét harci stílus (pl. karate, taekwondo, stb) ismerete kezdő szinten
- 2: 1 konkrét harci stílus (pl. karate, taekwondo, stb) ismerete haladó szinten
- 3: 2 konkrét harci stílus (pl. karate, taekwondo, stb) ismerete kezdő szinten
- 4: 2 konkrét harci stílus (pl. karate, taekwondo, stb) ismerete haladó szinten vagy 2-nél több stílus ismerete kezdő szinten
- 5: 1 konkrét harci stílus (pl. karate, taekwondo, stb) ismerete mesteri szinten vagy 2-nél több stílus ismerete, az egyiké haladó szinten
- 6: 2 konkrét harci stílus (pl. karate, taekwondo, stb) ismerete mesteri szinten
- 7: 2-nél több konkrét harci stílus (pl. karate, taekwondo, stb) ismerete mesteri szintenAlkotója:
Ha nem szánsz neki nagyobb szerepet, akkor is írd le, ki építette. Lehet ismeretlen is, ha nem töltötte fel ezt az adatot a robotba, akkor elég ezt beírni.
További opciók:

Ezekből már semmi sem kötelező, de ha akarsz választani belőlük, megteheted.Nem mechanikus károk elleni védelem szintje:
Különleges eljárásokkal a robottest ellenálló képessége növelhető. Fontos, hogy kizárólag nem mechanikus hatások ellen véd. Mechanikus hatások ellen az anyagától függ a védettség mértéke. Minden magasabb szint egyértelműen magában hordozza az előző szint ellenállását is.
- 1 : Korrózióvédelem: védve van a rozsdásodás ellen. Vízálló (vízalatti tartózkodás esetén is, maximum 300 méteres mélységig).
- 2 : Hőmérséklet bevonat. Szokványos, háztartási, vagy utcai körülmények között előforduló tűz ellen véd 1-2 órán keresztül. Folyékony nitrogén ellen is véd, egészen -80 Celsius fokig. 1 km-ig vízálló.
-3 : Speciális bevonat, amely nem csak a hő, de a fagyhatásoknak is ellenáll. Az ilyen test már a Föld külső légköreiben sem romlik jelentősen. Magas ( 2-3000 °C körüli) hőmérsékletet is képes elviselni hosszabb távon, mielőtt elkezdődik a hevülés. Emellett akár a -150 Celsius fokos hideg sem gátolja a használatát. 5 km-ig vízálló.
- 4 : Saválló, megnövelt hő- , és fagyellenállás. A test kiválóan védve van a legerősebb savak, akár 5000 °C fokos hő, vagy -250 °C fokos hideg ellen. Bármilyen mélységig vízálló.
- 5 : Mágikus védelem: Már a mágikus támadásoknak is ellenáll

Tűzfal:
Elektronikai, informatikai támadások a legveszélyesebbek erre az életformára, mert a benne lévő tudatot támadják és a test pótolható, de a tudat nem. Minden ilyen létformának van valamilyen szintű védelme, de azt lehet fokozni.
- 1 : Távvezérlésű informatikai támadások ellen védett. Az egységre csatlakoztatni kell valamit, hogy sikerüljön belépni a rendszerébe. Ha ez megtörtént, már könnyű belenézni és akár módosítani a programját.
- 3 : Távvezérlésű informatikai támadások ellen védett. Az egységre csatlakoztatni kell valamit, hogy sikerüljön belépni a rendszerébe. Ha ez megtörtént, van belső védelem, ami megpróbálja eltávolítani a rácsatlakozott egységet, zavaró jeladót, olvasó-módosító eszközt.
- 5 : Távvezérlésű informatikai támadások ellen védett. Az egységre csatlakoztatni kell valamit, hogy sikerüljön belépni a rendszerébe. Ha ez megtörtént, van belső védelem, ami megsemmisíti a rácsatlakozott egységet, zavaró jeladót, olvasó-módosító eszközt. Elektronikát kioltó támadások ellen közepes védelmet nyújt.
- 7 : Távvezérlésű informatikai támadások ellen védett. Az egységre csatlakoztatni kellene valamit, hogy sikerüljön belépni a rendszerébe, de a legtöbb ilyen eszközt azonnal blokkolja. Elektronikát kioltó támadások ellen magas szintű védelmet nyújt.


Védelem:
Nem minden robotot látnak el külön védőeszközökkel, pajzzsal, kibocsátható burokkal. Ha az anyagkeménységen felül mégis rendelkezik ilyesmivel, azt itt kell pontozni.
- 1 : Egyszerű védőeszközök: pl. felvonható karpajzs, kisebb védőmező támadások ellen
- 2 : Fejlettebb védőeszközök: pl. teljes testet beborító kibocsátható védőpajzs
- 3 : Magasszintű védőeszközök: pl. akár több személyt, max. a testet körbevevő 5 méteres körzetet is megvédő defenzív burok
- 4 : Csúcskategóriás védőeszközök: energiát elnyelő vagy azt a karakternek erőként átadó burok, lövedékeket visszatérítő védőmező, az Őrszemek Fejlődő energiamezője (ha egyszer eltalálják egy bizonyos energiatámadással (lézer sugár, villám) a következő esetre a pajzsa adaptálódik hozzá), stb.

Bármilyen más ötlet is szóba jöhet, hiszen a technológia határai végtelenek, mindig lehet új fejlesztés, új módszer. Ilyenkor be kell sorolni valahova az alábbiak közül és minden újabb fejlesztés külön számít! (Tehát pl. hangrögzítő+Fejlődő logika az 2+4 pont.)

-Egyszerűbb extrák (-2pont): Azon extrák, mik nem nyújtanak sem konkrét védelmet a harcban, sem pedig fegyvert. Pl: Alapszintű kommunikációs rendszerek (beépített rádió, tv, adattár, fordító, videó és hangrögzítő stb.) és a hasonlók.
-Kissé bonyolultabb technológiák (-3 pont): Pl: Holografikus másoló, és megjelenítő, soknyelvű fordító és tolmácsgép, álcázó berendezés
-Igen bonyolult, nagy hatásfokú eszközök (-4 pont): Komoly, jelentősen hasznos felszerelések, mik már önmagukban is hatalmas előnyt nyújtanak. Pl. önregeneráló szisztéma, ami visszaépíti a megrongált részeket, az Őrszemeknél a Fejlődő logika (tanulnak és már kétszer ugyanazt a támadást nem lehet ellenük használni), láthatatlanság


Fejlesztés:
A robotokat mindig fel lehet ruházni újabb képességekkel, de ehhez persze kell valaki, aki fejleszti őket vagy nekik maguknak kell megszerezniük az ehhez kellő tudást és technológiát.
A pontok összességében számítanak és így jön ki a ráköltendő kredit.
1 kredit = 4 pont
Ezekből pedig bármennyi beváltható és ez a legkisebb beváltható kredit szám az 1 darab.


Szaporodás:
A mesterséges létformák általában nem képesek szaporodásra. Kivételek akadhatnak különleges esetekben. Képregényes példa: Vízió gyerekei a Skarlát Boszorkány mágiájának köszönhetően. Elképzelhető, hogy fertőzéssel, mások magukba építésével "szaporodnak, mint a technovírus vagy a Falanx. Osztódásra is képesek lehetnek, de ezek mind különleges esetek, amikhez a staff engedélye és kijátszás kell kalandmesterrel.

Megjegyzés:

A már meglévő karakternek, nem muszáj átírniuk erre a rendszerre a karaktereiket, csak az újonnan készült karaktereknek kell ezt figyelembe venni.

_________________
Reneszánsz:
Dr. Zield Jones és az állatok
Hanna Jones-Rider
Theodor Jones
Kam Flyrthibate - Töltés
Waynoka
Szürke Eminenciás
Charles Dialin

Kree jövő:
Dr. Zield Jones

Végtelen Háború:
Kék Lovag
Charles Dialin - Oszlató
Evangeline Gordon - Crystal Panther
Dr. Zield Jones
Dr. Zield Jones
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1185
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Apr. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: dr. Zield Jones
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 11 Szept. 2014, 17:11

Rendben, köszi.
Karen-nek és Neked is, amint a többiek is mondtak staff roomban rá dolgot kaptok eredményt.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Aktuális pályázatok - Page 2 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 13 Szept. 2014, 22:49

Nos, akkor köszönet ezekért, Zield-é lett eflogadva a staff döntése alapján, de a munkájáért Karen is kap jutalmat.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Aktuális pályázatok - Page 2 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Karen Starr Vas. 14 Szept. 2014, 00:46

Gratu Zield-nek, szé munka lett ^^
Karen Starr
Karen Starr
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 16
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Karen Starr
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Thorhalla Vas. 14 Szept. 2014, 13:02

Még annyi, hogy változtattam egy kicsit Zield leírásán, és 3 pontosra tettem az androidot, igazából bőven lehetett volna az első szint is. Mivel ha 5 pontosnak hagyom, akkor 2.szint előtt nem lehet senki android, aki mesterséges létformát hoz.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Aktuális pályázatok - Page 2 Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Aktuális pályázatok - Page 2 Empty Re: Aktuális pályázatok

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.