AIM Birodalom > Ghost

Go down

AIM Birodalom > Ghost Empty AIM Birodalom > Ghost

Témanyitás by Lady Gaia-Vell on Kedd 24 Jún. 2014, 12:54

Név: Ghost
Faj: átalakult ember
Nem: férfi
Jellem: semleges
Személyazonosság: titkos
Születési hely és idő: Sheridan, 1962. február 2
Kor: 57
Családi állapota: korábban nős, felesége elhunyt, fia (tudtán kívül) Jackie Estacado
Foglalkozás: korábban atomfizikus, jelenleg egy sötét szervezet ura
Testmagassága: változó, általában 2 m körüli
Testsúlya: súlytalan
Szeme színe: szürke, vagy vörös
Haja: nincs
Különleges ismertetőjel: Szürke, vagy fekete felhőként, vagy emberszerű alakban van
Egészségi állapot / betegségek: Teljesen egészséges (már amennyire egy szellem az lehet...), és az elméje is teljesen rendben van. Az átváltozása óta gyakorlatilag nem öregszik és ellenáll minden betegségnek.

Életrajza: Ghost, eredeti nevén dr. Jonathan Osterman élete átlagosan kezdődött. 1962-ben született egy amerikai kisvárosban, ahol apja órásmesterként dolgozott. Kiskorában apja nyomdokaiba akart lépni, és órásnak tanult, de szülei akaratának eleget téve végül mégis inkább a tudományok felé fordult. Éles eszű, magas intelligenciával megáldott gyermek volt, így nem sok problémát okozott neki érettségi után bejutni egy nívósabb egyetemre, ahol atomfizikát tanult. 1984-ben sikeresen lediplomázott, méghozzá kiváló eredménnyel. Szinte kapkodták utána a különböző kutatócsoportok, és Jonathan az egyik legtitkosabb, kormány által támogatott szervezetet választotta munkahelyéül. A nevadai sivatag közepén volt a kutatóbázis, ahol neki és kollégáinak a feladata a különféle tárgyak atomszerkezetének felbontása, majd újbóli összerakása volt. Egyik munkatársával, Jane Slaterrel romantikus viszonyba került.
Pár év múlva Jonathan szülei elhunytak - először édesapja, majd nem sokkal később édesanyja is. Szép, természetes haláluk volt, és Jonathan pozitív emlékekkel vett tőlük örök búcsút. Ekkor már javában dúlt a szerelem közte és Jane között, és 1990-ben végül össze is házasodtak. Jonathan nagyon szerette Jane-t, gyakorlatilag ő lett élete értelme. A bajok 1992-ben kezdődtek. Jane terhes lett, így mindennél jobban kelett a pénz Ostermanéknek, csakhogy a kormány pont ekkor állította le a projektet, amin eddig dolgoztak. Jonathan felháborodott, mivel úgy érezte, már nagyon közel jár ahhoz, hogy stabilizálja az atomszerkezetek újbóli összerakásának folyamatát, és többször is felszólalt különböző nyilvános fórumokon a kormány ezen döntése ellen. Ennek az lett az eredménye, hogy nyilvánosan meghurcolták, a kísérleteit nevetségesnek titulálták, és elintézték, hogy többé sehol se kaphasson munkát. Jonathan és Jane a csőd szélére kerültek, közben New Yorkba kellett költözniük, és jött a baba is, ezért Osterman végül döntő elhatározást hozott: egyedül fejezi be a kísérletet, amit a kormány el akar venni tőle. Titokban megszerezte a projekttel kapcsolatos összes feljegyzést, majd hetekre bezárkózott egy hatalmas, elhagyatott hangárba, hogy nyugodtan dolgozhasson. Jane teljesen magára maradt, és egyedül, terhesen várta, hogy férje befejezze a kísérleteket.
És akkor végre elérkezett a nagy nap. Jonathan a korábbi tesztek és saját ötletei alapján megépített egy gépet, amely - reményei szerint - bármilyen élő vagy élettelen dolgot képes atomjaira bontani, majd újra összerakni. A tárgyakkal végrehajtott előzetes kísérletek sikeresnek bizonyultak, így Jonathan úgy döntött, eljött az ideje, hogy kipróbálja a masinát egy emberi lényen is. Meghívott pár önként jelentkezőt, hogy vegyenek részt a kísérletben: Brian Fallint, Alexander Blackwinget és José de la Cuevát. Ha sikerrel jár, és miért ne járna, akkor belenevethet a kormány embereinek képébe, Jane és a születendő gyerekük pedig büszke lehet rá újra. Ám a kormány emberei közbeszóltak: elrabolták őket, bezárták, és Jonathan csak a szerencsének köszönhetően tudott meglógni, mivel a helyet, ahol fogva tartották, épp ekkor vette ostrom alá a mutáns terrorista, Magneto. Feleségével visszaszöktek a találmányához, és Jane hiába kérlelte férjét, hogy ne tegyen semmi ostobaságot magával, az nem hallgatott rá. Bekapcsolta a gépet, és kezdetét vette az átalakulása... ám a szerkezetnek gondjai adódtak, amikor újra felbukkantak Magneto és társai és a kormány emberei. Harc alakult ki, és megsérült a gépezet, a számítógép teljesen összezavarodott, a generátorok túltöltődtek, majd hatalmas robbanás rázta meg az egész hangárt. Jane és Jonathan pedig eltűntek... Lokihoz, a Cselszövés Istenéhez, Asgardra. Mint kiderült, végig ő irányította a tudós minden lépését, és mágiával elintézte, hogy hozzá kerüljön a robbanás után Jonathan és Jane. Ám Jane-t ellenségei, Thor asgardi harcosai elvitték tőle, majd a nő megszülte élete árán ő és Jonathan fiát, Jackie Estacadót. Loki eközben a szellemlénnyé, Ghosttá változtatta Jonathant, hogy legalább a lelke megmaradjon, és rákényszerítette, hogy ezentúl őt szolgálja, felvéve egy gonosz, megkeseredett hadúr szerepét.
Pár héttel később különös fények jelentek meg a lerombolt hangárnál. A fények lassacskán formába rendeződtek, és mintha emberi alakot vettek volna fel. Egy lebegő, fehéren izzó, szinte teljesen áttetsző emberi alakot. Jonathan volt az. Egy épp arra császkáló csövest támadt meg, hogy az ő atomszerkezetét építse a magáéba. A folyamat során a csöves meghalt, ő meg felvette áldozata alakját - de tudta, hogy ez is csak ideiglenes megoldás.
2017-ben visszatért egy teljes bűnszervezettel a háta mögött, melyet immár ő irányít, és melynek egyetlen célja a bosszú a világ ellen, amely nem értette őt meg és ellene fordult. A szervezet neve AIM (Advanced Idea Mechanics), és a bűnözők mellett rengeteg tudóst is foglalkoztat - legtöbbször akaratuk ellenére. Ghost és a többi feltaláló zseniális találmányai, az ezekből befolyt pénz és a vezető különleges képességei révén hatalmas alvilági birodalommá nőtte ki magát az AIM, melynek székhelyét New Yorkba helyezték. Ghost általában a háttérből irányít, emberei végzik a piszkos munkát, ő maga nagyon ritkán lép elő rejtekéből. Sokan nem is hiszik, hogy létezik, még a beosztottai közül is csak pár kiválasztott találkozott vele. Szinte a teljes alvilág a kezében van, és a legtöbben nem is tudják, hogy neki dolgoznak. Mindenütt vannak kémei. Ha feltűnik valamilyen érdekes találmány vagy egy ígéretes elme, Ghost szinte azonnal lecsap rá, hogy az AIM-nek dolgozzon. Rengeteg fegyvert állítanak elő és adnak el az amerikai kormánynak és más országoknak egyaránt, de persze a legerősebb és legfejlettebb eszközöket mindig megtartják maguknak. Hogy maga Ghost pontosan hol székel New Yorkon belül, az csak pár bizalmi embere előtt ismert. Tudtukon kívül már a S.H.I.E.L.D. is vett fegyvereket és technológiát az AIM egyik leányvállalatától, sőt, még az Őrszemek egyes részei is AIM-fejlesztésűek. Röviden: Ghost és az AIM keze mindenhová elér.
2018-ban sikeresen átvette az AIM irányítást a városban.
Mint kiderült nemrég, az a Gabriel Stryfe, akit Ghost eddig ismert és legjobb barátja és társa volt, már halott. Loki valamikor végzett vele, és átvette a helyét, hogy közelről tartsa szemmel Ghostot. Ghost azonban leleplezte őt, és így már mindketten tudnak egymás titkáról. Loki továbbra is sakkban tartja Ghostot, így az nem tehet semmit: a feleségével zsarolja őt az asgardi, mondván, megöli, ha nem teszi, amit mond neki. Ghost nem is sejti, hogy felesége, Jane valójában már meghalt, és nincs Loki fogságában, de halála előtt még megszülte fiukat, Jackie Estacadót. Ghost a Bukás során meghalt, kiderült ekkor, hogy valójában jó volt és soha sem gonosz.
2022-ben mint mások is, ő is feltámadt, majd az AIM-hez csatlakozott és ott folytatta tovább a munkáját, mert ennek az AIM-nek a céljai sokkal inkább ahhoz álltak közel, amit ő maga is akart. Az emberiségen segíteni. Az AIM Birodalommá alakulás után az oktatási miniszteri feladatokat vette át.


Szakterülete: Zseniális tudós, különösen az atomfizika terén jeleskedik.

Eredeti: Képességei: 1. Ghost gyakorlatilag egy szellem, aki anyagtalan, és mint ilyen, képes bármin áthaladni, szétfoszlani, és újra egyesülni, illetve láthatatlanná válni. Ezen alakjában képes bárkibe "belenyúlni", és elszívni az atomjait a testéből, hogy azokat a magáéba építse, és így pár órára az áldozata alakjában ténykedhessen. Az instabil atomszerkezete csak eddig képes uralni a megszerzett testeket, ezután Ghost újra szellemmé válik. A szellem alakját is csak pár napig képes uralni, mielőtt teljesen szétfoszlana, ezért van szüksége az általa tervezett speciális, egész testét befedő, koromfekete öltözetre, amely egyben tartja a testét. Több ilyen öltözéke is van a biztonság kedvéért, melyeken egy nagy, baljós kinézetű, szintén fekete csuhát hord.
2. Ghost ellenáll mindenféle elmére ható trükknek, befolyásolásnak és illúziónak. Mivel nincs klasszikus értelembe vett agya, ezért nem hatnak rá a telepatikus trükkök, illetve az elmére gyakorolt egyéb támadások. Nem lehet irányítani a gondolatait, a cselekedeteit, átlát mindenféle telepatikus illúzión, és semmilyen módon nem lehet a fejébe férkőzni.

Manapság:
A képességei igencsak gyengültek, de némileg erősebbek is lettek.
Manapság már nem szükséges neki páncél ahhoz, hogy életben tudjon maradni. Félig fizikai, félig szellem alakja lett a feltámadása után.
Képes szellemalakba váltani, de ezt nem tudja sokáig fenntartani, 6 körig maximum. Szellemalakban megmaradtak a korábbi képességei azaz:
Ghost gyakorlatilag egy szellem, aki anyagtalan, és mint ilyen, képes bármin áthaladni, szétfoszlani, és újra egyesülni, illetve láthatatlanná válni. Ezen alakjában képes bárkibe "belenyúlni", és elszívni az atomjait a testéből, hogy azokat a magáéba építse, és így pár órára az áldozata alakjában ténykedhessen (ilyenkor a 6 kör nem érvényes, ha megszállt valakit). Az instabil atomszerkezete csak eddig képes uralni a megszerzett testeket, ezután Ghost újra szellemmé válik. A szellem alakját is csak 6 körig képes uralni, mielőtt újra a köztes formáját venné fel. Ghost szellemalakban ellenáll szinte mindenféle elmére ható trükknek, befolyásolásnak és illúziónak. Mivel így nincs klasszikus értelembe vett agya, ezért nem hatnak rá a telepatikus trükkök, illetve az elmére gyakorolt egyéb támadások. Nem lehet irányítani a gondolatait, a cselekedeteit, átlát mindenféle telepatikus illúzión, és semmilyen módon nem lehet a fejébe férkőzni.
Rendes „fizikai” alakjában is kortalan, sebezhető és megölhető, mint bárki más, a félig szellemlét miatt a fizikai ereje jócskán gyengébb mint egy átlagembernek. Alig tíz kilót képes maximum egyszerre megemelni.

Külső manapság:
AIM Birodalom > Ghost 16h1z0w
AIM Birodalom > Ghost 5vnou1

_________________
Reneszánsz/alter realitások: Gaia Vell tábornok, Johanne Jones Tao , Reena Reynolds, Felicia Paran,
Továbbiak: Eshana Swati Khan, Mesélő, Ghost. A.I.M. Felső Tanács, A.I.M. Birodalom, Hydra emberei, MODOC
Továbbiak: Morgan Le Fay, Természetfelettiek, Niclas Richard Jørgensen, Roxxon emberei
Cerebro központi adattára - ahol minden fontos információ egy helyen megtalálható az XMR-el kapcsolatban!
AIM Birodalom > Ghost AZMJc6k
Lady Gaia-Vell
Lady Gaia-Vell
Csoportvezető

Hozzászólások száma : 2440
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 29
Join date : 2013. May. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3180-felicia-paran https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.