Yeb-Nug

Go down

Yeb-Nug Empty Yeb-Nug

Témanyitás by Godlaw / Tao on Hétf. 22 Jún. 2015, 19:03

Név: Jeremy O’Shaghnessey – Nem ismert
Becenév: Yeb-Nug – így nevezi önmagát, miután feltámadt
Nem: Férfi
Faj: Természetfeletti
Születési hely és idő: Eredetileg 1980. január 2., Los Angeles, újjá született 2025. május 5.
Kor: 45 év / fél év
Család: Két fia, felesége, szülei életben vannak, de nem tudnak róla, hogy feltámadt
Foglalkozás: Korábban a SHIELD mágiaügyi osztályán dolgozott kutatóként, majd ügynökként
Magasság: 198 cm
Súly: 92 kg
Szeme színe: Nincs
Haja színe: Nincs
Bőre színe: Fémes ezüst
Különleges ismertető jegyek: Egész külseje
Egészségi állapot: Egészséges
Jellem: Főképp egoista viselkedésű

Külseje:
Yeb-Nug Hex-last-man-standing-men-outer-space-1920x1080-wallpaper_www.kepfeltoltes.hu_

Jeremy életében három nagy fordulópont volt, melyek meghatározták, egyszer s mind fejezetekre tagolták létezésének első könyvét. Nem feledkezhetünk meg azonban a negyedik, utolsó fordulópontról, mert halála után történt, földi létezésének második kötetében…
Jeremy gyermekkora a kiválóság jegyében telt, mindig a legjobbak között akart lenni, az űrbe készült, ám fizikai adottságai miatt erre nem volt lehetősége. Ez nem tántorította el attól, hogy a lehető legközelebb kerüljön álmaihoz, olyanokkal akart lenni, akik más világokból, más helyekről származnak. Gyermekkora óta érdekelték őt a szuperhősök, mutánsok, akiknek jelenléte egyre meghatározóbbá vált a világban. Ő maga nem rendelkezett semmilyen képességgel, ami lehetővé tette volna számára, hogy közéjük léphessen, így kénytelen volt egyetlen erősségére koncentrálni: az eszére. Így vált az örökké kiváló Jeremyből a SHIELD megbecsült kutatója.
Fiatal kora után Jeremy élete nyugalmas irányban folytatódott, nehézségek nélkül talált párt, alapított családot, és élte a középosztály kényelmes hétköznapjait. Munkája természetesen korántsem volt hétköznapi, ez volt az egyetlen, amiben eltérhetett az átlagtól, és meg is tett mindent, hogy a lehető legtermészetellenesebb dolgokkal foglalkozhasson. Sikerült megtalálnia azt a területet, amelyen különleges, születéstől fogva meglévő képességek nélkül is kvázi szuperhőssé válhatott. Ez a terület a mágia volt, amelynek tanulmányozásával komoly előrelépéseket ért el a SHIELD-en belül, és a szakirodalom megbecsült tagjává vált. Mindezzel együtt mégis nyugodtnak volt mondható ez a szakasz Jeremy életében, hiszen könyvtárak és íróasztalok kényelmes berkeiben végezhette munkáját, ami után komfortos családi házába térhetett haza szeretteihez.
Jeremy élete negyvenes évei kezdetén vett éles fordulatot, amikor egyfajta kapuzárási pániknak betudhatóan, aktív ügynöknek jelentkezett a SHIELD-nél. Tudása a mágia terén kivételesen értékesnek bizonyultak, és a kiképzések elvégzése után Jeremy valóban ügynökké vált, akit a mágiával kapcsolatos esetekben riasztottak. Legtöbbször inkább utólagos kutatómunka vagy nyomozás volt a feladata, de időről időre valódi akcióban is részt vett. Felesége és két gyermeke természetesen féltették őt, de eltántoríthatatlan maradt, hogy legalább élete egy rövid részében többet akar tenni az emberiségért, mint a könyvek olvasása, és ősi, misztikus energiák kutatása. Az elhatározás magában rejtette Jeremy végzetét is: élete rövidsége épp ezzel a rövid résszel indokolható.
A kiváló, nyugalmas végül pedig kalandos élet egyértelműen felfelé ívelt a tetőpont felé, ahol katartikus csúcspont után nem boldog, megelégedettséggel záruló öregkor következett, hanem egy olyan visszataszító halál, amiről még az újságok sem emlékeztek meg. A mágikus kitörés, amely végzett Jeremyvel, örökre magyarázat nélkül maradt, és minden bizonnyal így van ez a lehető legjobban.
A mágia kifürkészhetetlen útjai azonban nem csak megölték Jeremyt, de valóra is váltották álmait. A kisfiú, aki az űrbe, más világokba vágyott, halálában megkapta, amire vágyott – ekkora azonban már korántsem szerette volna azt. A mágikus energiák következtében Jeremy egy olyan túlvilágra jutott, mely többé vagy kevésbé megegyezik a Földön is csak néhányak által ismert Negatív Zónával, jobban mondva annak valamiféle mennyországával. Mire ezt Jeremy is megértette, már nem Jeremynek hívták, de nem is volt jelentősége a névnek, hiszen bármi, amivel találkozott ebben a világban, oly messze volt az általa ismert fogalmaktól, formáktól, anyagoktól és dimenzióktól, hogy a puszta elnevezés sokkal kevésbé foglalkoztatta, mint maga a felfogás.
Jeremy minden emlékét elveszítette életéből, mikor visszakerült a Földre. Tulajdonképpen azt sem tudta, hogy ez a Föld, és fogalma sem volt róla, miért létezik. Eddigre az emlékei, ismeretei csak az emberek számára felfoghatatlan túlvilágból származtak. Mikor útnak indították, igyekeztek a lehető legjobban alkalmassá tenni a feladatára, de mivel abban a túlvilágban nem tudták, hogyan nézhet ki egy ember, külsejét egyfajta tükörként alkották meg. Azt remélték, így felveheti bárki alakját, ahogy azt a tükrök szokták tenni a Negatív Zóna túlvilágán. Szintén gondoltak rá, hogy nem ártana ismernie a helyieket, így megadták a lehetőséget, hogy belelásson mások lelkébe, ami köztudottan minden tudást tartalmaz – legalábbis a túlvilágon így van ez. És természetesen a feladatához legszükségesebb képességet is megkapta. Épp csak azt nem tudta, hogy mi a feladata ezzel a képességgel.
Nem kellett sok idő, hogy Jeremy teljesen összezavarodjon, és összezavarjon másokat is. Ennek a folyamatnak csak egyetlen vége lehetett: a Ravencroft.
Jeremy a Ravencroftban néhány társával megállította az egyik őrült vezetőt, aki a föld elpusztítására tört volna. Ezután elhagyhatta az elmegyógyintézet, New York városában él.

Képességek:
Jeremy természetfelettiként három képességgel rendelkezik, melyből egy a külsejével kapcsolatos.

1. Jeremy teste (ahogy a képen is látható) egyfajta tükröződő, nem evilági anyagból van. Fémszerű, ugyanakkor hajlékony, ahol egy embernek hajlania kell, mégis kemény, ellenáll a komolyabb behatásoknak is, és teljesen tömör, homogén. Ebből adódóan Jeremy semmiféle evilági metabolizmussal nem rendelkezik, oxigénre ugyanúgy nincs szüksége, mint élelemre vagy alvásra. Ha külseje megsérül, lassan regenerálódik, mintha a fémes anyag újra összefolyna. Ez nem gyorsabb, mint egy ember átlagos gyógyulása, de akár a legkomolyabb sérülésekből is fel tud gyógyulni idővel, hiszen nincs számára jelentősége annak, hogy valaki „szíven” szúrja, vagy kis híján levágja a karját. Amennyiben olyan sérülést szenved, ahol minden molekulája megsérül/megsemmisül, abból nem képes felgyógyulni. Érzékei (hallás, látás) emberi módon működnek bármiféle érzékszerv nélkül. Hangot kiadni fejlett módon képes, de szaglása, tapintása, ízlelése nincs. A külseje a Negatív Zóna túlvilágán valóban lemásolna bárkit, ezen a világon azonban ez nem működik. A tükröződésben mindig látható valamiféle távoli univerzum képe, csillagköd vagy hasonló jelenség, melyre nincs más magyarázat, mint a Negatív Zóna megmagyarázhatatlansága. Ruhája szintén a Negatív Zónából származik, de többé-kevésbé pontos másolata annak, amiben meghalt. Kinézete ellenére ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír, mint a teste, levenni nem lehet, és hasonlóan regenerálódik hozzá. Gyakorlatilag testének természetes része.

2. Jeremy képes belelátni mások lelkébe, mely ebben a világban nem jár az emlékek teljes megismerésével. Ehelyett csak a legalapvetőbb, legmélyebb gondolatokat, érzéseket, ingereket ismeri meg, ráadásul ezek azon nyomban át is ragadnak rá ideiglenesen. Így amint bekerült a Ravencrfotba, és használni próbálta a képességét, több különböző őrület is átragadt rá. Ezek változó ideig maradnak meg, néhány perctől akár néhány napig, attól függően, mennyire alaposan próbálja feltérképezni az alanyt.

3. Jeremy képes az általa megérintett, 50 kilógrammnál nem nehezebb tárgyakat kicserélni egy véletlenszerű, hasonló méretű és súlyú tárgyra a Negatív Zónából. Ez vélhetően azt a célt szolgálja, amiért Jeremyt visszaküldték, de nincs tudomása arról, hogy ez pontosan micsoda. Azt viszont már észrevette, hogy időről időre használnia kell képességét, hogy ereje teljében maradjon.

Célja:
Különféle tárgyakat átjuttatni a Negatív Zónába, és onnan kijuttatni más dolgokat. Ezáltal segíteni a Negatív Zóna túlvilágának a világ megismerését, új formák, anyagok, fogalmak elsajátítását.

Megjegyzés:
A Negatív Zóna túlvilága eltér a megszokott túlvilágoktól. Ez a hely nem pusztán az elhunytak számára ad menedéket ideiglenesen vagy véglegesen, hanem egy önálló világként működik, melynek princípiumai a legalapvetőbb, legkisebb mértékben sem egyeznek az emberek által ismert világéival.
Mikor megérkezett a világra, nem beszélt semmilyen emberi nyelvet, földöntúli beszéde, különös, zavart viselkedése miatt zárták a Ravencroftba. Eleinte felmerült a gyanú, hogy földönkívüli, de nem sikerült erre fényt deríteni egyelőre. Később néhány lélek megvizsgálása után igen fogékony lett az angol nyelvre, hamar megtanulta használni azt, bár hiányoznak olyan egyszerű szavak a szókincséből, melyek olyan fogalmakhoz, tárgyakhoz kapcsolódnak, amikkel nem találkozott feltámadása óta.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.