Marko di Caino aka Clockwork

Go down

Marko di Caino aka Clockwork Empty Marko di Caino aka Clockwork

Témanyitás by Clockwork on Hétf. 12 Okt. 2015, 01:47

Név: Mark di Caino
Egyéb név(i): Clockwork
Faj: Szuperhumán
Nem: Férfi
Jellem: Közvetlen, nem érdekli ki honnan jött, az embereket/mutánsokat is tetteik alapján ítéli meg.
Személyazonosság: Nyílt
Születési helye és idő: New York, 2005. június 22.
Kor: 21
Család: Szülei Giorgo di Caino (apa, valószínűleg halott), Susanne di Caino (anya, valószínűleg halott)
Foglalkozás: Kezdő fejvadász
Testmagassága: 182 (cm)
Testsúlya: 78 (kg)
Szeme színe: Barna
Haja színe: Barna
Bőre színe: Kissé napbarnított
Különleges ismertetőjel: Divatos, öltönyöket kedveli. Bal csuklójába a balesete miatt beleégett az órája.
Egészségi állapot/ betegségek: Egészséges, korához megfelelően élettel teli.

Életrajz:

Mark 2005. júniusában New York egyik legszegényebb környékén, Kis-Itália egyik lepukkant kórházában született. Legalábbis ezt mondták neki nevelői. Igazából egy kihelyezett inkubátorban hagyták, ahonnan miután ellátták, a városrész legkeményebb árvaházába került. Bár neheztelt a szüleire, amiért árván hagyták, az árvaház kemény légköre volt az, ami nem hagyta nyugodni. Nagyon gyorsan tanult többi társához képest, szeretett olvasni, bármi amihez hozzájutott azt olvasta. Így tájékozott volt sok mindenben, volt, hogy szigorú bánásmódot kikérte magának és hivatkozott a bizonyos alkotmányos jogaihoz. Na erre a nevelői még jobban megagyalták. Ezért azt is meg kellett tanulnia, mikor maradjon csendben. A társaság közepe volt, viszont ezt nem megfélemlítéssel, hanem közvetlenségével és jó  beszélőképességével. Tudta, hogy kivel mikor és hogyan kell beszélnie, hogy megértsék egymást. Persze ez nem mindig jött be, volt amikor a szavak is kevésnek bizonyultak, így elkerülhetetlenné váltak a verekedések is. Ahogy nőtt, annál többen kerültek ki az intézetből barátai közül, ő viszont egyedül maradt.
Mikor a 3. világháború kitört az intézményből a gyerekek mind elvándoroltak, otthagyták azt. Mark távozása előtt még bement az elhagyatott tanáriba, hogy megszedje magát némi eladható értékkel. A háborúkban mindig vannak olyan dolgok, amivel üzletelhet az ember. Mikor ott kutakodott meglátott egy széfet, ami érintetlen volt még a káoszban. Odament, és megpróbálta kinyitni, de nem sikerült neki elsőre. Bár úgy gondolta, hogy lehetetlen, talán a széf tulajdonosainak az ostobasága mentette meg a helyzetet: ahogy forgatta a széfet, egy kis papíron meglátott egy kombinációt. Úgy sejtette, hogy ez az első kombinációja lehet a tárolónak. Megpróbálta és sikerült neki nagy szerencséjére. A széfben pár száz dolláron kívül talált egy érdekes levelet ami az ő nevére volt címezve, annyival kiegészítve, hogy akkor kapja meg ezt, ha 18. életévét betölti. Akkor még csak 16 éves volt, és kíváncsi volt mit rejthet az üzenet. Felbontotta és az alábbiakat olvasta:
,, Kedves Kisfiunk!

Amikor ezt a levelet írjuk, nekünk már nem sok van hátra...New York egyik legnagyobb maffiacsaládjába tartoztunk, de a háború és a család pusztulása minket is elért. Összefogtak ellenünk, és bérgyilkosokat küldtek rám és anyádra. Még kitartunk, de téged el kellett, hogy rejtsünk a nyilvánosság elől, ezért kell úgy felnőnöd, ahogy kell. A szívünk szakadt meg, mikor ezt a döntést meg kellett hoznunk, de nem tehettünk mást. Tudom, Te most nem így fogod fel, ennyi intézeti év után, de hidd el amit tettünk Érted tettük! Sajnos nincs több időnk a szavakra, a levélben még megtalálod családunk lassan egy évszázada jelképeként szolgáló karóráját. Becsüld meg és vigyázz magadra mindig!

Szerető szüleid: Giorgo és Susanne di Caino"

Markban megállt az ütő, nem tudta helyére tenni a dolgot, könnyes szemmel olvasta végig a sorokat. Azután megnézte, az óráját aminek az óralapjába 1905-ös évszám szerepelt. Talán akkor jött családja a Lehetőségek Hazájába, Amerikába. De ez csak találgatás.. a levélen kívül nem tudott semmit a családjáról. Bár intézetbe küldték, a levél valamennyire megváltoztatta nézőpontját, és tisztelte szüleit tettükért. Fiatal kora ellenére megértette, hogy miért csinálták ezt, és valószínűleg ő is ezt tette volna a helyükben.
A 3. világháború kitörésekor harcolni akart, viszont mindenféle katonai szolgálathoz nem volt eléggé idős és erős sem. Így került New Jersey-be egy szerelő-vállalkozóhoz, egy a háború káraiból hasznot húzni akaró alakhoz. Mindenféle munkát elvállaltak ami csak meg tudott fizetni a megbízó. Mark tájékozottsága miatt sok mindenhez értett, bár mindig is fejvadász akart lenni, amire csak a szüleitől kapott levele még jobban sugallta. Történt viszont egyszer, hogy Markot egy hatalmas vihar közepén felküldték egy óratorony javítására, mivel ő értett egyedül a fogaskerekek működéséhez, az óraművek általános szereléséhez. A vihar fák lombjait tépte meg, autókat rongált meg, óriási volt. Amikor Mark odaért a javítandó órához, a toronyba hatalmas villám vágott be. Egyenesen bal csuklójába amin, hordta a családja féltve őrzött ereklyéjét. Bár társai azonnal kórházba szállították, az orvosok nem jósoltak sok időt neki. 3 hónapot töltött a kórházban, mire végre felébredt a kómából. Mikor felébredt észrevette, hogy az órája még mindig a helyén van, viszont nem úgy mint gondolta, kissé eggyé vált a karjával. Az orvosok azt mondták, hogy nem lehetséges kioperálni, mert az olyan ütőerekbe beépült, hogy az elvérzés nagy százalékban fenn állna. Így kell leélnie az életét, bár a baleset után örül, hogy egyáltalán él.
Az egyik nap ahogy sétált lakásába, többen olyasmi kisstílű bűnözők vették körbe. Annyit tudni illik, hogy rettenetesen rossz napja volt, hosszú ideje sikertelenül jelentkezett fejvadászi állásra, így leginkább maffiózókra vadászott, megbízások által. Ezek viszont nem a legkamatozóbbak voltak. Amikor közelebb jöttek Mark idegesen leütött az egyiket, majd hirtelen egy erős fájás nyilallt a fejébe. Migrénes volt és a szemét becsukva próbálta a fájdalmát elnyelni. Azért a fejéhez emelte a kezét, az esetlegesen érkező támadások miatt. Mikor viszont ismét felnézett a támadói lassított felvételben közelítettek hozzá. Talán a halál előtti utolsó filmkocka? Vagy valamilyen szert szúrtak belé amikor nem figyelt? Minden esetre, normál gyorsaságával megindult és először leütötte a felé ugrót, majd a másikat gyorsan elgáncsolta mielőtt ütése elérte volna. Amikor elhaladt amellett és visszanézett, már normális sebességben estek össze támadói. Mark rohant majd bezárkózott a lakásába. Ahogy beért összeesett, majd több mint 15 óra alvás után felébredt és egy kicsit úgy érezte, mintha álmodta volna az egészet. Talán a harag, vagy a túlélési reflex miatt előjövő erős koncentráció miatt következhetett be. Ezek után többször is próbálta használni, hogy kitapasztalja, hogyan idézi elő erejét, és mennyi időre. Jegyzeteket írt, és bár egy hosszú fél éves folyamat kellett, de rájött ereje nyitjára. Ezzel végre betörhet a köztudatba, és szembeszállhat a maffiózókkal, illetve a gonosz erőkkel. Fiatalként először komolytalanul használta fel erejét, de ahogy öregedett pár évet, egyre felelősebben viselkedett, és viselte erejét. Sokszor szórakozásból keltett az emberekben "De ja vu" érzést erejével. Viszont megfogadta, hogy a saját stílusa, és esze szerint felhasználja a New Jersey-ben lévő káros személyek likvidálására.
A hatalmas new york-i katasztrófák idején, New Jersey-be szökött onnan a híradásokból követte a sorozatos pusztításokat. Életében sokáig nem állt semmilyeb céghez, vagy egyesülethez inkább a maga módján próbált bosszút állni maffiacsaládokon, kisebb-nagyobb sikerrel. Viszont eljött az idő mikor tudta, hogy saját erejéből nem tud fennmaradni, így kutatni kezdett társak után. Nem csak egyszeri, hanem hosszan tartó barátságot keresett, erre volt a legnagyobb szüksége ebben a komor világban..

Képességei:
- 10 méter sugarú gömbben, 3-4 kör időtartamra, ezen a részen negyedével tudom az időt  gyorsítani, koncentrálással (ez ebben az esetben mindenre, mindenkire hat, azért gyengébb). Erős koncentrációval tartható fenn, így ez inkább főleg védekezésre, menekülésre jó.
-  2-szeresére tudom gyorsítani vagy épp lassítani magam a többiekhez képest. ( 3-4 kör időtartamra szintén ez is)

Szakértelmei:

Privát előtörténet véleményezést kérsz: Nem

Megjegyzések: -


A hozzászólást Clockwork összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 12 Okt. 2015, 10:32-kor.
Clockwork
Clockwork
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 15
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2015. Oct. 11.
Tartózkodási hely : New Jersey

Karakteradatok
Főkarakter: Clockwork
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Marko di Caino aka Clockwork Empty Re: Marko di Caino aka Clockwork

Témanyitás by Thorhalla on Hétf. 12 Okt. 2015, 09:39

Ami a fajodat illeti, képességekkel nem lehetsz ember, szuperhumán a pontos fajod, genetikailag módosult ember. Smile Szóvel ezt írd át kérlek.
A 3. VH-ban NY nem volt érintett, azon időkben egyik ameriaki nemzethez sem tartozott, afféle Svájc volt. Igaz csak ki kellett menni New Jersey-be és ott már tényleg volt háború.
Az AIM időket kihagytad a Bukással 2019-ben, amikor 2 cunami is pusztított a városban, aztán a mágikus köd a végén, aminek hála egy évig nem volt a városban se áram, se gáz, se víz, se semmi, ami civilizációnak mondható. A Köd 2020 tavaszán tűnt el, amikor másodszor is legyőzték Galactust. Ezt a részt kihagytad, erről néhány szót írj még kérlek, mert roppant fontos, hogy miként éltél. Ha ki szeretnéd hagyni, akkor írd azt, hogy ezen időben nem NY-ban volt intézetben a karakter, hanem New Jersey-ben.
Illetve ha NY-ban él, akkor 1-2 mondatban belevehetnéd, hogy mi volt a véleménye, hogy élte meg a közel egy éves démoni megszállást is, az is igencsak meghatározó volt.

Ezeket a kis dolgokat egészítsd ki, utána szólj és megnézem újra.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Marko di Caino aka Clockwork Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14861
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 42
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Marko di Caino aka Clockwork Empty Re: Marko di Caino aka Clockwork

Témanyitás by Thorhalla on Hétf. 12 Okt. 2015, 15:58

Így rendben, hogy akkor 14 éves kora óta NJ-ben van.
Elfogadva, 1400$ kezdőtőkéd van, egy adatlapot még írj, utána mehetsz játszani.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Marko di Caino aka Clockwork Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14861
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 42
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Marko di Caino aka Clockwork Empty Re: Marko di Caino aka Clockwork

Témanyitás by Clockwork on Hétf. 12 Okt. 2015, 16:33

Rendben, köszönöm szépen a segítséget, meg is írom amit kell! Smile


Név: Clockwork ( Marko di Caino)
Lakás/Létesítmény: New Jersey
NJK: -
Foglalkozás: alkalmi fejvadász
Munkahely: New Jersey utcái
Pénz: 1400$
Bevétel/hét: alkalmi munkákból él
Eszközök: -
Felszerelés/fegyverek: Modern Thompson M1928A1 dobtáras változata
Vállalat: -
Szövetség: -
Törzshely, ahol megtalálható: New Jersey-ben lévő lakás
Ismertebb szövetséges: -
Ismertebb ellenség: -

Felhasznált kreditek: 0
Fennmaradó kreditek: 0,5
Elköltött kreditek: New Jersey lakás ( 2 kredit), Életveszélyes fegyver ( 1,5 kredit, feleződik a fejvadász foglalkozás miatt)
Clockwork
Clockwork
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 15
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2015. Oct. 11.
Tartózkodási hely : New Jersey

Karakteradatok
Főkarakter: Clockwork
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Marko di Caino aka Clockwork Empty Re: Marko di Caino aka Clockwork

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.