Bolygók Sablonja

Go down

Bolygók Sablonja Empty Bolygók Sablonja

Témanyitás by Xeth E'ron Pént. 01 Márc. 2019, 22:46

NEM JÁTÉKBELI INFORMÁCIÓK
 • Szándék: Írd le, hogy mi a célod a bolygóval. A „hirtelen felindulás”, vagy a „csak hogy legyen” nem elfogadható indok.
 • Kánon: Egy, a kánonba tartozó bolygó-e? Hogyha igen, akkor linkeld az eredeti bolygó wikijét itt, hogyha nem az, akkor egyszerűen csak tegyél egy vonalkát, vagy hagyd üresen.
 • Hivatkozások: Minden kapcsolódó dolog linkje, legyen az frakció, jelentős karakter, cég, helyszín, stb.


ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK
 • Bolygó neve: Például: Krant, Coruscant, Korriban, stb.
 • Származási eredetre utaló név: Miként nevezik azokat, akik a bolygóról származnak? Például Coruscant lakóit Coruscanti-nak nevezik.
 • Régió: Melyik frakció határain belül található a bolygó és/vagy melyik szektorban.
 • Rendszer neve: A naprendszer elnevezése ahol a bolygó található.
 • Rendszer felépítése: Itt felsorolhatod a naprendszerben található csillagokat, más bolygókat és más elemeit a naprendszernek. Belefoglalhatod az orbitális pályák számát, forgási időt (napok száma egy évben) is ebbe a részbe. Ha már van létrehozva valamilyen csillagászati objektum, annak a linkjét is írd be.
 • Jelentős Importcikkek: Azok, amiket a bolygó gyakran vásárol más bolygóktól. A hétköznapi árucikkeket csak fel kell sorolni (például: Durasteel érc, rabszolgák, stb.), míg a különleges vagy ritka áruknak a linkje is szükséges.
 • Jelentős Exportcikkek: Azok, amiket más bolygók gyakran vásárolnak a bolygótól. A hétköznapi árucikkeket csak fel kell sorolni (például: Durasteel érc, rabszolgák, stb.), míg a különleges vagy ritka áruknak a linkje is szükséges.
 • Kiaknázatlan Erőforrások: Vannak olyan erőforrások a bolygón, amit a népesség még nem használt fel, vagy nem is tudnak róla? A hétköznapi árucikkeket csak fel kell sorolni (például: Durasteel érc, rabszolgák, stb.), míg a különleges vagy ritka áruknak a linkje is szükséges.


FÖLDRAJZI INFORMÁCIÓK
 • Gravitáció: Az „általános” alatt értjük a Föld gravitációs vonzásához hasonlót. Ha más fajta gravitációs vonzása van, akkor használj olyan kifejezéseket, mint az „általános kétszerese” és ehhez hasonlók.
 • Éghajlat: A „mérsékelt” alatt a Föld éghajlatához hasonlót értünk. Minden ettől eltérőt fel kell jegyezni külön. Az „irányított” éghajlattal lehet utalni arra, ha valahol technológiai befolyással irányítani képesek az éghajlat alakulását.
 • Elsődleges terepviszonyok: Jelentős terepformák, amik könnyedén megtalálhatóak a bolygón. Például: Legelők, Hegyek, Óceánok, Tundra, Erdők, stb. Többet is felsorolhatsz.
 • Légkör: I-es, II-es, III-as vagy IV-es típusú a légköre? Ezekből csak egyet lehet kiválasztani. Teljes leírást a légkörtípusokról a wikin találsz.


HELYSZÍN INFORMÁCIÓK
 • Főváros: Mi a bolygó fővárosának a neve?
 • Bolygó Sajátosságai: Melyek az érdekes, mesterségesen létrehozott, sajátosságai a bolygónak? Romok, összekötött városok, lebegő város platform, stb. Ez a hely szolgál arra, hogy felvázold azokat a mesterségesen létrehozott sajátosságokat, amik játék lehetőségeket rejtenek, helyszínek lehetnek, anélkül, hogy bővebben ki kellene fejteni, mint ahogy a következő pontnál. (Persze ha szeretnéd, nyugodtan kifejtheted bővebben is.)
 • Főbb Helyszínek: Melyek a főbb helyszínek a bolygón? Mindenikhez leírás szükséges.


Spoiler:
ERŐ NEXUS (OPCIONÁLIS!): Ha szeretnél a bolygón egy Erő Nexus pontot (világos, semleges, vagy sötét oldali), akkor azt szükséges indokolni a kérvénnyel és kapcsolódó történelemmel. Itt egy bolygó szintű Nexus sablonja van, de van lehetőség kisebb Nexus létrehozására is, ami akkor a Föbb Helyszínek részhez kerül majd.
 • Szándék: Okot és motivációt adj, hogy miért is kell a bolygóra egy Nexus. Ha nem megfelelő, vagy nincs, akkor értelem szerűen nem lesz elfogadva.
 • Erősség: Milyen erős a Nexus? Milyen nagy befolyást gyakorol a közelében levőkre? A gyengébb Nexusokon könnyen átsiklik a figyelem, míg az erőseket közel lehetetlen eltéveszteni. Az erősebb Nexusok komolyabb elbírálásban részesülnek az egyensúly fenntartása érdekében.
  Gyenge (Gyenge befolyása van a bolygóra és az ott élő lakosokra. Egy törékeny Nexus ami könnyedén átalakítható emberek vagy események hatására, például egy világos oldalit megfertőzhet valamilyen atrocitás, vagy egy sötét oldalit megtisztíthat egy csapat Jedi.), Közepes  (Közepes mértékű befolyása van a bolygóra és a lakosságra. Egy nagyobb, jelentősebb esemény átalakíthatja.) vagy Erős  (Erős befolyást gyakorol a bolygóra és az ott élőkre. Elég erős ahhoz, hogy egy nagy kataklizmikus esemény hatására megújuljon, aktív legyen, és nagyon kicsit a valószínűsége annak, hogy átalakítható lenne.).

 • Hatások: Milyen hatásokat kelt ez a Nexus? Félelem auráját? Felfrissíti a bolygón élőket? Vagy valami elme trükkre képes, hogy tesztelje a látogatókat? Ezek a hatások lehetnek pozitívak, semlegesek vagy negatívak és tükrözniük kell a Nexus természetét és történelmét.

LAKOSSÁG
 • Helyi fajok: Azok a fajok, akik mindig is ott éltek a bolygón. Nem hétköznapi fajokhoz sem szükséges link, de megkönnyíti az elbírálás menetét.
 • Bevándorolt fajok: Olyan fajok, akik utólag és máshonnan érkeztek a bolygóra, valamint jelentős létszámban képviseltetik magukat. Nem hétköznapi fajokhoz sem szükséges link, de megkönnyíti az elbírálás menetét.
 • Népesség: Lakatlan, Nem jelentős, Elszórt,  Közepes, Zsúfolt, Túlzsúfolt. – Opcionális: Pontos számadatot is megadhatsz.
 • Demográfia: Írd le, hogy milyen a lakosság faji megoszlása a bolygón. Elsődlegesen ember lakta csupán kis százaléknyi idegennel? Vagy épp fordítva? Nyitott a hely mindenki számára, vagy van rasszizmus és xenofóbia? Pontos százalékmegosztást fajokra lebontva örömmel látunk, de nem kötelező.
 • Elsődleges Nyelvek: Írj be minden nagy százalékban elterjedt nyelvet, amit a bolygón beszélnek. A „Galaktikus Közös” egy példa, a galaxis legtöbb részében ezt a nyelvet beszélik, vagy legalább megértik.
 • Kultúra: Általános áttekintő a lakosság viselkedéséről. Ez magába kell foglaljon információkat a mindennapi életükről, a közösségről, a művészetekről, a sportról, a vallásukról, stb.


ÁLLAMIGAZGATÁS ÉS GAZDASÁG
 • Államigazgatási forma: Ide olyat várunk, mint „demokrácia”, „monarchia”, „konföderáció”, stb.
 • Hovatartozás: A bolygó valamilyen személy vagy frakció uralma/közigazgatása alá tartozik? Vagy egy cég, esetleg csoport keze alá? A releváns karakterek, frakciók, cégek vagy csoportok linkje is kerüljön ide.
 • Vagyon: Szegény, Alacsony, Közepes, Magas, Gazdag. Írd le pontosan és részletesen megindokolva a választásodat.
 • Stabilitás: Alacsony, Közepes, Magas. Vannak komoly problémák, gondok, amik elégedetlenséget keltenek? Ez a bolygó az ott uralkodó káoszról hírhedt, vagy békés, törvénytisztelő polgárai vannak? Veszélyes a látogatók, turisták számára az idelátogatás, vagy biztonságos? Írd le az általános érzést, ami uralkodik a bolygón, és a kormány vagy uralkodó/vezető átfogó vázlatát.
 • Szabadság és elnyomás: Írd le, hogy milyen a szabadság légköre a bolygón. A lakosság nagy szabadságnak örvend, vagy elnyomás van a társadalomban? Diktatórikus vezetés van-e? Jelen van a kormányszervtől való félelem? Nyugodt és nyitott? Van valami szokatlan dolog, ami illegális, vagy épp megengedett?


KATONASÁG ÉS TECHNOLÓGIA
 • Katonaság: Írd le, hogy milyen katonai kapacitással rendelkezik a bolygó. Teljes hiánya van a katonai erőknek? Egy erődbolygó nehéz védelemmel ellátva? Egy űrutazó világ számottevő nagyságú flottával? Csalók és gengszterek gyűjtőhelye ahol csak annyi védelem van, amennyit mindenki magának el tud intézni? Vagy a lakosság még mindig az űrutazás kora előtt él és kardokkal és íjakkal harcol, vagy még csak most fedezték fel, hogy az elektromosságot nem csak az istenek képesek létrehozni?
 • Technológia: Egy leírás arról, hogy technológiailag mennyire fejlett a bolygó a galaxis többi részéhez képest. Ha semmi számottevő különbség nincs, akkor elegendő annyi is, hogy „Galaktikus Alapszint”.


TÖRTÉNELMI INFORMÁCIÓK
A bolygó története kerüljön ide. A következő információk mindenképp legyenek benne:
- Hogyan fedezték fel a bolygót?
- Hogyan kolonizálták?
- Mikor kolonizálták?
- Milyen jelentős események formálták olyanná a lakosságot, amilyen ma?
- Ha van a bolygón Nexus, akkor hogyan jött létre és miképp befolyásolta a bolygó történelmét?

_________________
Bolygók Sablonja 56127_s
Xeth E'ron
Xeth E'ron
Moderátor

Bolygók Sablonja FUn312o
Bolygók Sablonja 6fZaEMM
Bolygók Sablonja EoSHqZp
Utini!
Hozzászólások száma : 677
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 137
Join date : 2017. Apr. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Serenity
Főkari/multi: Multi
Síkok: Little SW

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3610-werda-cuw-eghoo-birodalmi-mnjk https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#74669

Vissza az elejére Go down

Bolygók Sablonja Empty Re: Bolygók Sablonja

Témanyitás by Xeth E'ron Pént. 01 Márc. 2019, 22:46

CODE tag-es változat

Kód:
[b]NEM JÁTÉKBELI INFORMÁCIÓK[/b]
[list][*][b]Szándék: [/b] [i]Írd le, hogy mi a célod a bolygóval. A „hirtelen felindulás”, vagy a „csak hogy legyen” nem elfogadható indok. [/i]
[*][b]Kánon: [/b] [i]Egy, a kánonba tartozó bolygó-e? Hogyha igen, akkor linkeld az eredeti bolygó wikijét itt, hogyha nem az, akkor egyszerűen csak tegyél egy vonalkát, vagy hagyd üresen. [/i]
[*][b]Hivatkozások: [/b] [i]Minden kapcsolódó dolog linkje, legyen az frakció, jelentős karakter, cég, helyszín, stb. [/i][/list]

[b]ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK[/b]
[list][*][b]Bolygó neve: [/b] [i]Például: Krant, Coruscant, Korriban, stb. [/i]
[*][b]Származási eredetre utaló név: [/b] [i]Miként nevezik azokat, akik a bolygóról származnak? Például Coruscant lakóit Coruscanti-nak nevezik. [/i]
[*][b]Régió: [/b] [i]Melyik frakció határain belül található a bolygó és/vagy melyik szektorban. [/i]
[*][b]Rendszer neve: [/b] [i]A naprendszer elnevezése ahol a bolygó található. [/i]
[*][b]Rendszer felépítése: [/b] [i]Itt felsorolhatod a naprendszerben található csillagokat, más bolygókat és más elemeit a naprendszernek. Belefoglalhatod az orbitális pályák számát, forgási időt (napok száma egy évben) is ebbe a részbe. Ha már van létrehozva valamilyen csillagászati objektum, annak a linkjét is írd be. [/i]
[*][b]Jelentős Importcikkek: [/b] [i]Azok, amiket a bolygó gyakran vásárol más bolygóktól. A hétköznapi árucikkeket csak fel kell sorolni (például: Durasteel érc, rabszolgák, stb.), míg a különleges vagy ritka áruknak a linkje is szükséges. [/i]
[*][b]Jelentős Exportcikkek: [/b] [i]Azok, amiket más bolygók gyakran vásárolnak a bolygótól. A hétköznapi árucikkeket csak fel kell sorolni (például: Durasteel érc, rabszolgák, stb.), míg a különleges vagy ritka áruknak a linkje is szükséges. [/i]
[*][b]Kiaknázatlan Erőforrások: [/b] [i]Vannak olyan erőforrások a bolygón, amit a népesség még nem használt fel, vagy nem is tudnak róla? A hétköznapi árucikkeket csak fel kell sorolni (például: Durasteel érc, rabszolgák, stb.), míg a különleges vagy ritka áruknak a linkje is szükséges. [/i][/list]

[b]FÖLDRAJZI INFORMÁCIÓK[/b]
[list][*][b]Gravitáció: [/b] [i]Az „általános” alatt értjük a Föld gravitációs vonzásához hasonlót. Ha más fajta gravitációs vonzása van, akkor használj olyan kifejezéseket, mint az „általános kétszerese” és ehhez hasonlók. [/i]
[*][b]Éghajlat: [/b] [i]A „mérsékelt” alatt a Föld éghajlatához hasonlót értünk. Minden ettől eltérőt fel kell jegyezni külön. Az „irányított” éghajlattal lehet utalni arra, ha valahol technológiai befolyással irányítani képesek az éghajlat alakulását. [/i]
[*][b]Elsődleges terepviszonyok: [/b] [i]Jelentős terepformák, amik könnyedén megtalálhatóak a bolygón. Például: Legelők, Hegyek, Óceánok, Tundra, Erdők, stb. Többet is felsorolhatsz. [/i]
[*][b]Légkör: [/b] [i]I-es, II-es, III-as vagy IV-es típusú a légköre? Ezekből csak egyet lehet kiválasztani. Teljes leírást a légkörtípusokról a [url=https://starwars.fandom.com/wiki/Atmosphere/Legends]wikin[/url] találsz. [/i][/list]

[b]HELYSZÍN INFORMÁCIÓK[/b]
[list][*][b]Főváros: [/b] [i]Mi a bolygó fővárosának a neve? [/i]
[*][b]Bolygó Sajátosságai: [/b] [i]Melyek az érdekes, mesterségesen létrehozott, sajátosságai a bolygónak? Romok, összekötött városok, lebegő város platform, stb. Ez a hely szolgál arra, hogy felvázold azokat a mesterségesen létrehozott sajátosságokat, amik játék lehetőségeket rejtenek, helyszínek lehetnek, anélkül, hogy bővebben ki kellene fejteni, mint ahogy a következő pontnál. (Persze ha szeretnéd, nyugodtan kifejtheted bővebben is.) [/i]
[*][b]Főbb Helyszínek: [/b] [i]Melyek a főbb helyszínek a bolygón? Mindenikhez leírás szükséges. [/i][/list]

[spoiler] [b]ERŐ NEXUS (OPCIONÁLIS!): [/b] [i]Ha szeretnél a bolygón egy Erő Nexus pontot (világos, semleges, vagy sötét oldali), akkor azt szükséges indokolni a kérvénnyel és kapcsolódó történelemmel. Itt egy bolygó szintű Nexus sablonja van, de van lehetőség kisebb Nexus létrehozására is, ami akkor a Föbb Helyszínek részhez kerül majd. [/i]
[list][*][b]Szándék: [/b] [i]Okot és motivációt adj, hogy miért is kell a bolygóra egy Nexus. Ha nem megfelelő, vagy nincs, akkor értelem szerűen nem lesz elfogadva. [/i]
[*][b]Erősség: [/b] [i]Milyen erős a Nexus? Milyen nagy befolyást gyakorol a közelében levőkre? A gyengébb Nexusokon könnyen átsiklik a figyelem, míg az erőseket közel lehetetlen eltéveszteni. Az erősebb Nexusok komolyabb elbírálásban részesülnek az egyensúly fenntartása érdekében.
[color=green] Gyenge[/color] (Gyenge befolyása van a bolygóra és az ott élő lakosokra. Egy törékeny Nexus ami könnyedén átalakítható emberek vagy események hatására, például egy világos oldalit megfertőzhet valamilyen atrocitás, vagy egy sötét oldalit megtisztíthat egy csapat Jedi.), [color=yellow] Közepes[/color]  (Közepes mértékű befolyása van a bolygóra és a lakosságra. Egy nagyobb, jelentősebb esemény átalakíthatja.) vagy [color=red] Erős[/color]  (Erős befolyást gyakorol a bolygóra és az ott élőkre. Elég erős ahhoz, hogy egy nagy kataklizmikus esemény hatására megújuljon, aktív legyen, és nagyon kicsit a valószínűsége annak, hogy átalakítható lenne.). [/i]
[*][b]Hatások: [/b] [i]Milyen hatásokat kelt ez a Nexus? Félelem auráját? Felfrissíti a bolygón élőket? Vagy valami elme trükkre képes, hogy tesztelje a látogatókat? Ezek a hatások lehetnek pozitívak, semlegesek vagy negatívak és tükrözniük kell a Nexus természetét és történelmét. [/i][/list][/spoiler]

[b]LAKOSSÁG[/b]
[list][*][b]Helyi fajok: [/b] [i]Azok a fajok, akik mindig is ott éltek a bolygón. Nem hétköznapi fajokhoz sem szükséges link, de megkönnyíti az elbírálás menetét. [/i]
[*][b]Bevándorolt fajok: [/b] [i]Olyan fajok, akik utólag és máshonnan érkeztek a bolygóra, valamint jelentős létszámban képviseltetik magukat. Nem hétköznapi fajokhoz sem szükséges link, de megkönnyíti az elbírálás menetét. [/i]
[*][b]Népesség: [/b] [i] [color=grey] Lakatlan[/color], [color=green] Nem jelentős[/color], [color=darkgreen] Elszórt[/color], [color=yellow]  Közepes[/color], [color=red] Zsúfolt[/color], [color=darkred] Túlzsúfolt[/color]. – Opcionális: Pontos számadatot is megadhatsz. [/i]
[*][b]Demográfia: [/b] [i]Írd le, hogy milyen a lakosság faji megoszlása a bolygón. Elsődlegesen ember lakta csupán kis százaléknyi idegennel? Vagy épp fordítva? Nyitott a hely mindenki számára, vagy van rasszizmus és xenofóbia? Pontos százalékmegosztást fajokra lebontva örömmel látunk, de nem kötelező. [/i]
[*][b]Elsődleges Nyelvek: [/b] [i]Írj be minden nagy százalékban elterjedt nyelvet, amit a bolygón beszélnek. A „Galaktikus Közös” egy példa, a galaxis legtöbb részében ezt a nyelvet beszélik, vagy legalább megértik. [/i]
[*][b]Kultúra: [/b] [i]Általános áttekintő a lakosság viselkedéséről. Ez magába kell foglaljon információkat a mindennapi életükről, a közösségről, a művészetekről, a sportról, a vallásukról, stb. [/i][/list]

[b]ÁLLAMIGAZGATÁS ÉS GAZDASÁG[/b]
[list][*][b]Államigazgatási forma: [/b] [i]Ide olyat várunk, mint „demokrácia”, „monarchia”, „konföderáció”, stb. [/i]
[*][b]Hovatartozás: [/b] [i]A bolygó valamilyen személy vagy frakció uralma/közigazgatása alá tartozik? Vagy egy cég, esetleg csoport keze alá? A releváns karakterek, frakciók, cégek vagy csoportok linkje is kerüljön ide. [/i]
[*][b]Vagyon: [/b] [i] [color=green] Szegény[/color], [color=darkgreen] Alacsony[/color], [color=yellow] Közepes[/color], [color=red] Magas[/color], [color=darkred] Gazdag[/color]. Írd le pontosan és részletesen megindokolva a választásodat. [/i]
[*][b]Stabilitás: [/b] [i] [color=green] Alacsony[/color], [color=yellow] Közepes[/color], [color=red] Magas[/color]. Vannak komoly problémák, gondok, amik elégedetlenséget keltenek? Ez a bolygó az ott uralkodó káoszról hírhedt, vagy békés, törvénytisztelő polgárai vannak? Veszélyes a látogatók, turisták számára az idelátogatás, vagy biztonságos? Írd le az általános érzést, ami uralkodik a bolygón, és a kormány vagy uralkodó/vezető átfogó vázlatát. [/i]
[*][b]Szabadság és elnyomás: [/b] [i]Írd le, hogy milyen a szabadság légköre a bolygón. A lakosság nagy szabadságnak örvend, vagy elnyomás van a társadalomban? Diktatórikus vezetés van-e? Jelen van a kormányszervtől való félelem? Nyugodt és nyitott? Van valami szokatlan dolog, ami illegális, vagy épp megengedett? [/i]
[/list]

[b]KATONASÁG ÉS TECHNOLÓGIA[/b]
[list][*][b]Katonaság: [/b] [i]Írd le, hogy milyen katonai kapacitással rendelkezik a bolygó. Teljes hiánya van a katonai erőknek? Egy erődbolygó nehéz védelemmel ellátva? Egy űrutazó világ számottevő nagyságú flottával? Csalók és gengszterek gyűjtőhelye ahol csak annyi védelem van, amennyit mindenki magának el tud intézni? Vagy a lakosság még mindig az űrutazás kora előtt él és kardokkal és íjakkal harcol, vagy még csak most fedezték fel, hogy az elektromosságot nem csak az istenek képesek létrehozni?[/i]
[*][b]Technológia: [/b] [i]Egy leírás arról, hogy technológiailag mennyire fejlett a bolygó a galaxis többi részéhez képest. Ha semmi számottevő különbség nincs, akkor elegendő annyi is, hogy „Galaktikus Alapszint”. [/i] [/list]

[b]TÖRTÉNELMI INFORMÁCIÓK[/b]
[i]A bolygó története kerüljön ide. A következő információk mindenképp legyenek benne:
- Hogyan fedezték fel a bolygót?
- Hogyan kolonizálták?
- Mikor kolonizálták?
- Milyen jelentős események formálták olyanná a lakosságot, amilyen ma?
- Ha van a bolygón Nexus, akkor hogyan jött létre és miképp befolyásolta a bolygó történelmét? [/i]

_________________
Bolygók Sablonja 56127_s
Xeth E'ron
Xeth E'ron
Moderátor

Bolygók Sablonja FUn312o
Bolygók Sablonja 6fZaEMM
Bolygók Sablonja EoSHqZp
Utini!
Hozzászólások száma : 677
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 137
Join date : 2017. Apr. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Serenity
Főkari/multi: Multi
Síkok: Little SW

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3610-werda-cuw-eghoo-birodalmi-mnjk https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#74669

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.