Tessa Templar

Go down

Tessa Templar Empty Tessa Templar

Témanyitás by Tessa Templar on Vas. 03 Május 2020, 00:51

Adatok:

Név: Tessa Templar (Született: Theresa Caroline Brentford )
Egyéb név(i): Tess
Faj: Ember (Varázzsal bíró)
Nem:
Jellem: semleges;
Személyazonosság: nyílt
Születési helye és idő: Baltimor, Maryland állam; 2001. Május 21
Kor: 31 év
Család:
- Caroline Elisabeth Raquin-Brentford - anya. Elhunyt.
- William Sebastian Brentford - Apa. Elhunyt.
Foglalkozás: Műkincs kereskedő
Testmagassága: 169 cm
Testsúlya: 53 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Barna
Bőre színe: Kreol
Különleges ismertetőjel: -
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek:

Életrajza:
Theresa édesanyja egy marokkói iparmágnás lányának és egy, a függetlenségi háborúig visszavezethető vérvonallal rendelkező befektető család legifjabb, lázadó tagjának szerelemgyereke. Apja fiatal történészként vett részt a Smithsonion múzeum egyik tárlatának megnyitóján, ahol találkozott az egyik kiemelt adományozó egy szem kislányával. Azonnal egymásba szerettek és egy év múlva már össze is házasdotak. Egyik család sem támogatta a frigyet, viszont mindkettő belenyugodott a helyzetbe. A kis Theresának csodálatos gyermekkora volt. Apja családjának birtokán éltek egy nagyobb házban, magániskolába járt, sportolt. Négyévesen azt javasolták a szüleinek, hogy vigyék szertornászni s így is tettek. Tíz évesen unokatestvéreivel íjjászkodni kezdett a birtokukon. Lőni és lovagolni is meg akarták tanítani, de már így is minden szabadidejét lefoglalták az edzések és a tanulás. Apja történetei miatt nagyon megszerette a történelmet és ő is történész szeretett volna lenni, mint az apja. Várható is volt, hogy sikerre viszi vágyát, mert sportösztöndíj váromyányosává vált, mint a Maryland állami tornacsapat tagja. Terveit azonban kettévágta egy New York-i út 2017-ben. Amikor az őrszem robotok civilekre támadtak, autóbalesetben elhunytak a szülei. Ő maga is megsérült, de megúszta maradandó károsodások nélkül. Ugyanakkor a jobb karja sosem volt már olyan jó, mint korábban. Alkalmatlanná vált a versenyzésre.
Szülei halála után a szociális hálóját is elveszítette. Az apjának nem volt saját vagyona. A családja pedig megvonta Theresa támogatását. Anyai ágon pedig a közel tíz éves nagybátját jelölték meg teljes jogú öröküsöknek a nagyszülei és nem akartak róla tudomást venni. Éppen csak nem került árvaházba.
Még kijárhatta az iskolát, de amint leérettségizett el kellett mennie dolgozni. Ápolónőnek ment, mert ahhoz nem kellett előképzettség és azonnal beiskolázták. Segédápoló, ápoló lett. Majd sürgősségi osztályra került, végül mentőápolói szakvizsgát is tett. Erre azért is volt lehetősége, mert ahogy csapás után csapás érte New Yorkot, elég komoly gyakorlatot szerzett.  
22 évesen összegyűjtött annyi pénzt, hogy a New Yorki egyetemen megkezdhesse tanulmányait. Fő tárgynak az ókori történelmet választotta. Ebben az időben kezdett visszatérni a sporthoz is. A torna mellett remek kiegészítésnek találta a jógát, amiben tudását magas szintre emelte. Az egyetem mellett nem hagyta abba a mentőzést sem, illetve hétvégente csoportokban tartott jóga szeánszokat. Tanulmányait mindig csak annyi időre függesztette fel, ameddig az egyetem nem tudott üzemelni valamely csapás miatt. Ezekben az időszakokban főállású mentőápolóként tevéenykedett. A megszakítások miatt 2029-ben szerezte meg mester fokozatú diplomáját. Egyik jóga tanítványának szülei egy privát gyűjteményt igazgatta. Oda hívták a kurátor asszisztensének. El is vállalta az állást. A következő egy évben a munka mellett elvégzett egy becsüsi iskolát is. Az ideje nagy részében műtárgyakat válogatott és aukciókra járt. Aztán rájött, hogy ő ennél szabadabb szellem. Ezért a félretett pénzén kibérelt egy kis irodát egy felhőkarcoló alsóbb szintjeinek egyikén. Oda átirányított néhány műtárgyat amikre nem figyelt a főnöket. Azokat értékesítette, majd elkezdett saját magának is vásárolni. Innen indult a kis üzlete. Mikor a főnöke rájött, hogy honnan alapozta meg a saját tőkéjét, feljelentette. Nevének köszönhetően, elegendő nyomást gyakoroltak családja tagjai a főnökeire, ezérv visszavonták a felejelentést. Nem akartak botrányba keveredni. Viszont egyetlen ára volt annak, hogy kihúzzák a bajból. Meg kell változtatnia a nevét és soha többé nem keresheti őket. Így tett. Azóta pedig amikor tudja, járja a világot és gyűjtöget, elad.
A Bukást valahogy túlélte, ahogyan addigra összeharácsolt vagyonkáját is át tudta menteni. Viszont nem tért vissza egyből a műkincsekhez. Rövid ideig az egészségügyben dolgozott. Így több ismerősre is szert tett a város újjáépítésében és rendfenntartásában részt vevők közül. Így válhatott a helyi közösség megbecsült és közepesen ismert tagjává. A Kree-k támadásakor azonban más taktikához folyamodott. Bár először kifejezetten megijedt és elbújt. Viszont amikor látható volt, hogy az élet normális kerékvágása onnantól azzal egyenlő, hogy együtt élnek a háborúval és a megszállás veszélyével, kötlött valamit. Elment görögországba vásárolni. Onnan törökországba ment, majd a közel keletet járta be. Olcsóbban jutott hozzá műkincsekhez vagy szállítási kapacításokhoz, mint korábban. Amíg a többsé a védekezéssel vagy a háborúval volt elfoglava, addig ő kicsit bővítette üzletkörét. Most pedig visszatért New Yorkba és seregszemlét tart minden tekintetben...

...már kiskorában furcsán érezte magát a múzeumok bizonyos tárgyai mellett. Aztán elmúlt, ahogy eltávolodott az ősi tárgyaktól. Ez volt számára az első gyanús jel, de elhessegetette. Aztán talajgyakorlatok közben bizonyos mozdulataira mintha szellő támadt volna a zárt teremben is. Itt már komolyan gyanakodott azon, hogy nem átlagos. Viszont amikor kicsit belefeledkezett a felemás rúd gyakorlatába és már koncentráció helyett élvezettből dolgozott, mintha kicsit jobban csúszott volna a rúd. Megfagyott volna. Mivel nem akart mutáns lenni, próbálta kerülni az ilyen helyzeteket. Ugyanakkor kíváncsi is volt. Ezért amikor egyedül maradt csak akkor próbálgatta mire képes. Így tanulta meg napról napra használni a képességeit. Aztán évekkel később, amikor visszakerült a műtárgyak közelébe és utána is olvasott egynek-kettőnek, már sejtette, hogy nem mutáns. Úgy vélte, hogy varázserővel bír, ezért érzi magát furcsán bizonyos tárgyak közelébe. Ezek ugyanis olyan ritka műkincsek voltak amelyek a legendák szerint vagy közvetlenül egy mágikus tulajdonságokkal felruházott személyhez köthetőek voltak, vagy nagyon közel álltak hozzá.

Képességei:
- Mágia érzékelés
- Képes szelet gerjeszteni kézjelekkel (10 m sugarú körben 50-60Km/h)
- Fagyos érintés - Amegfelelő ujj mozdulatokkal ujjabegye végébe tudja koncentrálni a szelet, így koncentrációval olyan hideget tud gerjeszteni, hogy megfagyasztja amihez hozzáér. Maximum 100Kg-t tud fagyasztani, de ez utóbbi mérethez több körre van szüksége.

Szakértelmei: Történelemből diplomázott, szakterülete az ókori művészetek. Szerzett értékbecsűs szakvizsgát. Jógaoktató és mentőápoló szakvizsgát is szerzett. Remekül lő íjjal és gyermekkora óta szertornázik. Kiemelt szere: felemás rúd.

Privát előtörténet véleményezést kérsz: Igen

Megjegyzések:
Tessa Templar
Tessa Templar
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 1
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2020. May. 02.

Karakteradatok
Főkarakter: Sandman
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

Tessa Templar Empty Re: Tessa Templar

Témanyitás by Thorhalla on Vas. 03 Május 2020, 22:47

Elfogadva, 1800$ kezdőtőkéd van, írj adatlapot és mehetsz játszani.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Tessa Templar Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14863
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 42
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.