Fegyver: Alt'or erőkesztyűje

Go down

Ellenőrzés alatt Fegyver: Alt'or erőkesztyűje

Témanyitás by Alt'or T'orak Vas. 14 Jún. 2020, 11:08

Kép, leginkább az első képen láthatóan kell elképzelni:
Fegyver: Alt'or erőkesztyűje Heavy_gunner_erhard_by_peterprime_d7h67jw-fullview.jpg?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOiIsImlzcyI6InVybjphcHA6Iiwib2JqIjpbW3siaGVpZ2h0IjoiPD0xMjkzIiwicGF0aCI6IlwvZlwvMzgwNGMwNjMtZjBjYS00NmQ2LTkxMmYtZWYzZTQ2NGY2N2E0XC9kN2g2N2p3LTdhODg5NjIxLTZiZDgtNDJjNS1hNGYwLWI5YzdjNjI5N2YwOS5wbmciLCJ3aWR0aCI6Ijw9MTI4MCJ9XV0sImF1ZCI6WyJ1cm46c2VydmljZTppbWFnZS5vcGVyYXRpb25zIl19Fegyver: Alt'or erőkesztyűje Mass_effect_3_femshep_sentinel_v2__2012__by_redliner91_d5dg5l7-fullview.jpg?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOiIsImlzcyI6InVybjphcHA6Iiwib2JqIjpbW3siaGVpZ2h0IjoiPD0xNjI0IiwicGF0aCI6IlwvZlwvODg0MGEzOWItZjc2NS00ZjY2LTkzNGEtYzBmNmYxMjlkNzcxXC9kNWRnNWw3LWRhNjY5YWFmLTM3MzMtNGY2NS05YzI0LTBhZWM3NTEzMTE0Zi5wbmciLCJ3aWR0aCI6Ijw9MTI4MCJ9XV0sImF1ZCI6WyJ1cm46c2VydmljZTppbWFnZS5vcGVyYXRpb25zIl19Fegyver: Alt'or erőkesztyűje D4tomsd-39aac68c-e205-4fdf-8127-b6ba771e3c06.png?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOiIsImlzcyI6InVybjphcHA6Iiwib2JqIjpbW3sicGF0aCI6IlwvZlwvODg0MGEzOWItZjc2NS00ZjY2LTkzNGEtYzBmNmYxMjlkNzcxXC9kNHRvbXNkLTM5YWFjNjhjLWUyMDUtNGZkZi04MTI3LWI2YmE3NzFlM2MwNi5wbmcifV1dLCJhdWQiOlsidXJuOnNlcnZpY2U6ZmlsZS5kb3dubG9hZCJdfQ

NEM JÁTÉKBELI INFORMÁCIÓK

GYÁRTÁSI INFORMÁCIÓK

  • Gyártó: Alt'or T'orak-Az Erő által vezérelve
  • Használati jog: Alt'or T'orak
  • Modell: -
  • Módosíthatóság: Nem módosítható, vagy csak nagyon nehezen. Valószínűleg kizárólag csak az Erőre hangolódva lehetséges.
  • Gyártás: Egyedi
  • Alapanyag: Átalakított, hagyományos fénykard alkatrészekből készült. Minden megtalálható benne, ami egy fénykard alapját adja, csak átalakítva, átméretezve egy alkarpáncél alakját öltve magára.

TECHNIKAI ADATOK

  • Besorolás: Átalakított fénykard, Erő fegyver
  • Méret: Átlagos
  • Súly: Átlagos

KÜLÖNLEGES JELLEMZŐK
-Alkarra erősített erő fegyvernek (fénykardnak) számít
-Gyártása különleges egyedi, Alt'or T'orak építette, nagy mértékben az erőre hangolódva
-Nagy valószínűséggel képtelen lenne újra megismételni
-Két narancssárga fénykardot képes előhívni

ERŐSSÉGEK
-Pillanatok alatt használatra kész, mivel már az alkarján helyezkedik el
-Csak és kizárólag Erőre aktiválódik
-Bizonyos mértékben képes kontrollálni a penge hosszúságát
-Képes létrehozni egy-egy energia pajzsot
-Képes egy energia lökéshullám, "kitörés" leadására
-Képes majdnem mindenre amire egy fénykard

GYENGESÉGEK
-A harci mobilitása kisebb, mint egy fénykardnak-
- A használatához folyamatos koncentráció, Erőhöz való kapcsolódás szükséges
- A legtöbb fénykardvívó technika nem alkalmazható vele
-Ha a használó váltani akar az energia pajzs, a kard és a lökéshullám között között, "lehűlési" idővel kell számolni, lehetséges egy kard és egy pajzs használata is egy egyidejűleg, de ekkor már eleve úgy kell aktiválni(energia hullámot nem használhatja ekkor)
Kardról pajzsra 2-3 kör
Pajzsról kardra 2-3kör
Energia lökés hullámról 5-6 kör
-Képes ugyan arra amire egy fénykard, de nem éri el annak a pusztító, vágó erejét, hiszen maga az energia amiből felépül, kevésbé "tömör". Valamivel alatta helyezkedik el.
-Ha a használója el van vágva az erőtől, vagy a koncentrációja nem megfelelő, zavarják, nem hogy használni, valószínűleg aktiválni sem tudja a fegyvert

LEÍRÁS
A fegyverhez illő kristályokat, egy lakatlan bolygón találta, ami tele van ősi romokkal. Ami mostanra teljesen elhagyatott, de valószínűleg régebben nagy érdeklődés tárgya lehetett. Elhagyatott kutat állomásokat, táborokat lehet találni mindenfelé a bolygón a romok közelében. Egyes helyeken az Erő különösen erősen van jelen. Alt'or is így talált rá a kristályokra, és a fegyverhez való némely alkatrész is itt szedte össze, szinte transzban. Ahogy az elő állítása is egy fajta Erő transzban történt. Miután összerakta, ez a hatás megszűnt és ha megkínoznák akkor sem tudná elmondani, hogy tulajdonképpen, hogyan is sikerült egy ilyen módosított Erőfegyvert létrehozni. A penge maga vékonyabb, mint egy normál fénykardnak, és az alkarját is körbe öleli, az energia, bár ennek valószínűleg a fegyver stabilitásához van, köze semmint tudná használni bármire is. Elég magas, és folyamatos koncentrációt igényel a használata, így valószínűleg időbe telik, amíg minden egyes aspektusát képes megérteni, és profi szinten használni. Ki tudja talán soha nem lesz képes teljesen kihasználni. Jelenleg csak és kizárólag a pengéket képes használni, azonban ehhez is idő kell, míg megtalálja a megfelelő stílust hozzá. Van egy Erő általi megérzése is, miszerint ezt a fegyvert csak ő képes használni, de erre bizonyíték még nem létezik. Furcsa és szokatlan egy fegyver egy erőhasználónak, nem ismeretes, hogy lenne, akárcsak hasonló a galaxisban...egyenlőre. Az is valószínűsíthető, hogy a használója minél tapasztaltabb, jártasabb az Erőben és annak használatában, csak akkor lesz képes egyes felhasználási formáját, használni aktiválni.
Alt'or T'orak
Alt'or T'orak
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 57
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 45
Join date : 2020. Mar. 15.

Karakteradatok
Főkarakter: Tyler
Főkari/multi: Multi
Síkok: Little SW

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t4254-alt-or-t-orak

Vissza az elejére Go down

Ellenőrzés alatt Re: Fegyver: Alt'or erőkesztyűje

Témanyitás by Xeth E'ron Vas. 14 Jún. 2020, 15:04

Kezdem szépen a legelején, rendben?

Először is az alapoknál. Amint azt kivettem a fegyver maga nem is fénykard, hanem erőszabja lenne, olyasmi, amit az erővadászok és a je'daii rend használt, a fénykardok elődei voltak, és a használatukhoz folyamatos Erő (sötét oldali ráadásul) adagolása szükséges. Ezekhez viszont egyrészt nagy mennyiségű Erő kell (vagyis jobb esetben a karaktered esetében be se kapcsolna, rosszabb esetben végzete lenne), valamint az ilyen fegyverek nem használnak elektronikát, archaikusak. Mindazonáltal körülbelül 12.000 éve nem gyártott ilyet senki és feledésbe merültek, legfőképp azért is, mert a fénykard effektívebb és gazdaságosabb.

A máodik dolog amire kitérnék az a pajzs és a lökéshullám. Az előbbi, bár létező dolog (Light-shield), de nem olyasmi, amit a karakter meg tudna építeni. A tanulmányai alapján alkatrészekből össze tud rakni egy működő fénykardot, de egy attól elektronikájában és funkcionalitásában eltérő szerkezet létrehozásához már nincs meg a képzése. Ami pedig a lökéshullámot illeti, elsődlegesen ezzel is az a helyzet, hogy más az elektronika és funkcionalitás, másodsorban pedig ez egy egyszer használatos dolog lehetne úgy is, mivel a fénykard kristályokat nem ilyesmire "találták" ki, így az első használat után kvázi kinyírná a kristályt. (Valamint technikailag a Fénykar karabély kategóriájába kerül, amennyiben fénykard kristályt használsz ehhez, ami a tiltott kategóriában van.)

A harmadik dolog pedig az, amit ügyesen magad is megjegyeztél, hogy "- A legtöbb fénykardvívó technika nem alkalmazható vele". Feltételezem, hogy itt a Shii-Cho formára gondoltál, azonban, mint minden egzotikus fénykard esetében (dupla pengés, két egykezes, fényostor, stb.) a Niman imerete (minimum alapfokon) szükséges.

Amit személy szerint ajánlani tudok egyfajta megoldásként, az lenne, hogy mivel a karaktered tagja egy szürke jedi csoportnak/szektának/közösségnek, ezért megkérheti annak azon tagját, aki jártas a jedi szerkezetek építésében, hogy ő épített meg a karaktered számára a fegyvert. Ebben a formában pedig lehet ötvözni a kesztyűt ( Valami ilyesmit ) és a pajzsot (ami fentebb linkben megtalálsz) felhasználva a két kristályt. A két "funkciót" szimultán nem fogja tudni használni, csakis felváltva amúgy is.

Ha bármilyen további kérdésed lenne, akár ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, akkor discordon könnyedén el tudsz érni és szívesen válaszolok/segítek. Ebben a formában viszont egyelőre elfogadni nem fogom tudni.

_________________
Fegyver: Alt'or erőkesztyűje 56127_s
Xeth E'ron
Xeth E'ron
Moderátor

Fegyver: Alt'or erőkesztyűje FUn312o
Fegyver: Alt'or erőkesztyűje 6fZaEMM
Fegyver: Alt'or erőkesztyűje EoSHqZp
Utini!
Hozzászólások száma : 677
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 137
Join date : 2017. Apr. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Serenity
Főkari/multi: Multi
Síkok: Little SW

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3610-werda-cuw-eghoo-birodalmi-mnjk https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#74669

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.