A Mutáns Világ történelme

Go down

A Mutáns Világ történelme Empty A Mutáns Világ történelme

Témanyitás by Thorhalla Szer. 23 Feb. 2011, 17:17

A Mutáns Világ történelme Bsodwz7

CTRL+ALT+DEL

Újraindítás...

Betöltés...

Vízió program indítása...
Feldolgozás...
Dátum keresése...
Feldolgozás...
Ellenőrzés...
Fájlok összehasonlítása...

Error
Error
Error

Új adatok keresése...

Világtörténelem
Feldolgozás...

Mutáns világ

Mutánsok első megjelenésére vonatkozó írásos adatok a II. Világháború idejéről származnak. A koncentrációs táborok foglyai közt nem egynek volt valamilyen különleges képessége, s mint ilyenek, nem úszták meg a kísérleteket. Rengeteg emberen, zsidón próbálták ki a különböző drogok, gyógyszerek, egyebek hatásait, de ezek egyike sem ért fel azzal, amit a mutánsoknak kellett kiállniuk. Azonban a háború alatt nemcsak a koncentrációs táborokban folytak emberkísérletek. Amerika is próbált valami olyat létrehozni, ami olyan előnyt biztosít a számára, amit senki sem vehet el tőle. Így született meg a szuperkatona program, s sikeres végeredményeként Amerika Kapitány. A háború mérlege az Újvilág javára billent, így a programot sikeresnek tekintették. Viszont legnagyobb bánatukra, a szérum elveszett, a Kapitánnyal együtt, mikor megmentette a társait s győzelmet. Az ő eltűnése hozta meg a békét a háborúban szenvedő tízezreknek.

A háború végeztével rengeteg, sokat szenvedett ember szabadult meg fogvatartóitól, de csak kevesek tudtak teljesen felépülni az őket ért traumából. Mindegyikük, élete végéig a testén hordozta a megaláztatás bélyegét, a szolgaság mélybe taszító kínjának emlékét. S így volt ezzel rengeteg, a későbbiekben mutánsoknak nevezett, képességekkel rendelkező ember is. Sokan közülük úgy hitték az Újvilág a Szabadság Földje, így oda menekültek az emlékeik s a fájdalmuk elől. A szabadság azonban nem adatott meg mindannyiuknak. Igaz a mutánsok kínoztatásának feljegyzéseit a háború végén eltüntették, vagy titkos kutatólaboratóriumok aktái közé kerültek, s voltak olyan szerencsétlenek, akiken tovább kísérleteztek.

Évekkel később, államok buktak el, csoportok emelkedtek magasba, s zuhantak a mélybe, s mikor elcsitult az újabb háború keltette zaj, s felháborodás, a köztudat saját magának elemzése felé fordult. Így jött el a Pánik ideje. Felfigyeltek olyan emberekre, akik valamivel többek, mások voltak, mint ők� olyanok, akik képesek voltak a lehetetlenre, sétáltak a falon, lebegtek a levegőben, vagy éppen a tudatuk legmélyére jutva irányíthatták őket. Az emberek félni kezdtek tőlük, s a kormányok már nem tudták letagadni a létezésüket. A Szovjetunióban azonnal bevezették a �különleges emberek� azonnali regisztrációját és kivizsgálásra való összegyűjtésüket. Az Amerikai Egyesült Államokban ez nem vált gyakorlattá, ott csak felmerült a regisztráció ötlete, s a természetük kiismerése. Újabb kísérleteket végeztek, aminek eredményeként azonosították a kiváltó okot, ami nem vírus, vagy külső behatás, hanem egy genetikai rendellenesség volt. A mutáns gént X-génként azonosították, s hordozóikra megvetés s üldöztetés várt. A Szabadság Földje kifejezés darabjaira tört egy fiatal férfi szemében, s megalkotta a saját elképzeléseit arról, hogyan kéne a világban élnie az embereknek és a Mutánsoknak, azaz a Homo Superiornak. A férfit Eric Magnus Lensherr-nek hívták, de ő magát előszeretettel illette a Magneto névvel. Köré gyűltek a mutánsok renegát, s kevésbé pozitív hozzáállású tagjai, s megalapították a Mutánsok Testvériségét. Elveik szerint az emberek nem érdemelnek jobb bánásmódot, mint ahogy ők bánnak a mutánsokkal. Szerintük az emberek egy alsóbbrendű, ezáltal megvetendő fajba tartoznak, így nem is érdemlik meg az életüket. Elveinek sok támogatója akadt, de mégis voltak ellenzői, s leghangosabban ellenző épp a legjobb, s talán legkitartóbb barátja Charles Xavier professzor volt. A professzor, s követői, az X-men, arra törekedtek, hogy az emberi társadalom és a mutánsok együtt tudjanak élni. Xavier, a saját birtokán rendezkedett be, s alapított Iskolát a Tehetséges Fiataloknak. A célja a fiatal mutánsok, megtanítása arra, hogy uralni tudják az erőiket, s tanult, ifjakként a társadalom teljes körű tagjaivá válhassanak.

Az társadalom azonban nem értett egyet a professzor elveivel, ők féltek a mutánsoktól. S mivel tartottak az erejüktől, a képességeiktől, minden eszközzel igyekeztek elnyomni őket. Ez volt az első nagy háború a Homo Sapiens és Homo Superior között. Míg az emberek egyre fejlettebb fegyvereket gyártottak, addig a mutánsok a testüket és a képességeik uralását fejlesztették a tökéletességig. Ez a háború a háttérben zajlott, s a legtöbben tudomást sem szerzett a létezéséről. Ez volt a Csendes Háború. A felszínen minden egyszerű volt� a mutánsok olyanok, akiktől félni kellett, mert erősebbek, ügyesebbek az embereknél. Így került ismét előtérbe a hitleri elveket követő ötlet, a regisztráció.

A regisztrációt a saját gyermekének tekintő Robert Kelly szenátor igen meggyőző érveket sorakoztatott fel amellett, hogy miért kell regisztrálni a mutánsokat. Szerinte, mivel a mutánsok többre képesek, mint egy átlagos ember, így az emberiségnek tisztában kell lennie azzal, hogy kik ők és mire képesek. Az érvelése sok embert meggyőzött, hiszen az ismeretlentől való félelem ott lakozik minden ember lényének legmélyén. A félelem pedig a legrosszabb tanácsadó� a regisztráció elfogadtatásának érdekében a világ vezetői a Ellis Island-en, a Szabadság-szobortól alig pár kilométerre gyűltek össze, hogy megvitassák a következő lépéseket, amiket feltétlenül szükséges megtenniük a világ érdekében. Viszont a háború nem maradt többé csendes, s az emberiségnek rá kellett jönnie, hogy nem tudja meg nem történtté tenni azt, ami megtörtént. S mint mindig, valami balul sült el. A világ egyetlen, s talán leghatalmasabb ereje szabadult el Jean Grey testében. Ez az erő, a Főnix-erő, s ez az erő elszabadulva megkövetelte az áldozatait, mind az emberek, mind pedig a mutánsok között. Ezt a pillanatot választotta az emberiség, s a Worthington Labor, hogy kifejlessze a mutáns lét ellenszerét, amit gyógyszernek szántak. A gyógymód önkéntesnek volt feltüntetve, de a pillanat, amikor fegyverbe töltötték, megölte az önkéntesség gyönyörű mázát. Magneto táborát rengeteg a gyógymódon felháborodott mutáns bővítette, akikkel kibővülve a Testvériség megtámadta az Alcatraz-t, ahol a gyógymód forrását, egy kisfiút őriztek. Jimmy, a nem éppen kellemes kódnevén a Pióca, DNS-e volt az ellenszer alapja. Céljuk a kisfiú megölése, s ezzel a gyógyír forrásának megszüntetését kívánták elérni. A gyermeket s a labort védő emberek segítségére sietett, a létszámában igencsak megfogyatkozott X-men, akik igyekeztek Xavier professzor eszméit továbbvinni a prof halála után. A csata során rengeteg ember vesztette életét, s számtalan mutáns a képességeit, köztük Eric Lehnsherr is. Az elszabadult Főnix erőt Rozsomák állította meg, aki szerelme meggyilkolása után Wundagore hegyei közé menekült a fájdalma elől. Az emberiség rájött, hogy a mutánsok nem mind rosszak, s csak a bűnösöket kell megbüntetniük. Úgy tűnt, a világ végre elfogadta, a létezésüket.
De a győzelem érzése csak átmeneti lehetett. A kormány létrehozott egy félkatonai szervezetet, aminek a Stratégiai Honvédő Iroda Elhárító és Logisztikai Divizója, röviden a S.H.I.E.L.D. nevet adta. Ennek a szervezetnek volt a feladata, hogy megállítsa az esetleges szuperbűnözői tevékenységet az USA teljes területén. A kormány mégis a legnagyobb fenyegetést a mutánsok létezésében látta. A hatalomra kerülő új elnök, Henry West legnagyobb félelmének elsöprésére használta a hatalmát, s a S.H.I.E.L.D.-el és a Stark Industries-zel karöltve létrehozta a Sentinel, azaz Őrszem programot. A hatalmas robotok kiszűrték, és hatástalanították az X-génnel rendelkező embereket, egyszerűen elpusztították őket. A mutánsok száma rohamosan csökkent, s kezdtek megint háttérbe szorulni. A Xavier birtokon álló intézmény a legfőbb központja volt a támadásoknak, hiszen ott gyűltek össze a fiatalok, akik még csak ismerkedtek az erejükkel. Az iskola védelmében sok diák, és néhány tanár életét vesztette, majd az épület a beinduló védelmi rendszer következtében megsemmisült.

Mindeközben New York módszeres lebontásában segédkezet nyújtott egy Zyra Sails nevű mutáns, aki egy felturbózott kocsiban száguldozva elintézett egy Őrszemet, mielőtt elütötte volna Magneto-t. A férfi ezután visszakapta a fémekre ható erejét, így le tudta győzni az őt megtámadó Őrszemet, s utána egy tehetséges hacker segítségével betört a Stark Industries rendszerébe, s az Őrszemrobotokat az uralma alá vonta, s megváltoztatta a programjukat. Ezentúl nem az X-gén hordozóit, hanem a gént nem hordozókat vadászták. Magneto újra egyesítette a Testvériség még élő tagjait és félig lerombolták a Fehér Házat, foglyul ejtették az elnököt, Henry West-et, majd a nyilvánosság előtt megölték. Ezek után kikiáltották saját uralmukat és a Mutáns Világot.

Történelmi adatbázis frissítése befejeződött...
Adatok mentése...
Feldolgozás...

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
A Mutáns Világ történelme Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.