Genetikai Tanács

Go down

Genetikai Tanács Empty Genetikai Tanács

Témanyitás by Thorhalla on Kedd 22 Márc. 2011, 14:55

Genetikai Tanács:
A Genetikai Tanács lényegében amolyan Szenátusi feladatokat lát el az Embertelen birodalomban. Ők felügyelik a Terringen-ködös kezeléseket, ők döntik el, hogy ki eshet át rajta, ők osztják be a fiatal emberteleneket a képességeik szerint, hogy hova is fognak tartozni az életük hátralevő részében – harcos, tudós, művész. A politikába is van beleszólásuk, akárcsak a birodalom ügyeibe. A Genetikai tanács az, ami szinte teljesen megszabja a királyi család élet. Ők maguk választják ki a trónörököst az uralkodóval közösen és megvétózhatják annak a döntését. Igaz ez akár minden más ügyben is, így az aktuális uralkodó szinte mindent megoszt velük, hiszen ez a kötelessége is. A Tanács az, aki engedélyt ad arra, hogy a Boltagon család tagjai kivel köthetnek házasságot, a család tagjainak a Tanács tagjaitól kell kérvényezniük azt, hogy gyermekük lehessen.
Így túlképp a birodalom monarchiának nevezhető, a hatalom megoszlik a királyi család és a Genetikai tanács között. Az Atlantiszi birodalommal való egyesülés miatt igazából a jogkörük nem változott, hiszen továbbra is Attilan és az embertelen birodalom ügyeit látják el, de időnként együtt kell dolgozniuk az Atlantiszi szenátussal.
Randac ideje után az Embertelenek kormánya 12 főre csökkent, ők lettek a Genetikai Tanács, akik jelentős jogalkotási, igazságszolgáltatási és végrehajtó hatalommal bírtak. Minden tanácstag más nemesi családból származott és a tagokat a többi tanácstag választotta meg. A Genetikai Tanács tagsága élethosszig szólt (hacsak az adott tag nem követett el valamilyen bűnt az állam ellen és nem száműzték). Így tehát gyakorlatilag csak akkor van üresedés itt, ha valamelyik tag meghalt. A Tanács választja meg az egyik tagját a saját vezetőjüknek és ők döntenek arról is, hogy ki lesz az Embertelenek uralkodója. Időnként ez a két poszt egy személy kezében van, de előfordulhat, hogy nem. Jelenleg nem, mert egy Boltagon az uralkodó és a tanács tagjai között az aktuális királyi család ezért nem képviselteti magát. Az uralkodók általában halálukig uralkodnak, de a Tanács minden tagjának beleegyezése kell, ha valakit le akarnak mondatni korábban. Igaz királyság az államforma, de nem követik a szigorúan a patriarchális vagy matriarchális normákat, noha a népszerű uralkodók után gyakran a fiaik, vagy lányaik közül kerül ki a következő uralkodó is. A királyi család elnevezést mindig az aktuális hatalom levő család kapja meg.
Attilan-on most már évszázadok óta a Boltagon család viseli ezt a címet és élvezik a Genetikai Tanács teljes bizalmát.

Jelenlegi néven ismert tagok a tizenkettőből:
• Arcadius – Embertlen kancellár a Genetikai Tanács vezetője, akinek a képessége, hogy a szobrokat képes életre kelteni, mozgásra bírni.
• Cynas – női tagja a tanácsnak
• Furgal
• Kitang
• Porcal
• Sapphiras - női tagja a tanácsnak
• Targon

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Genetikai Tanács Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14945
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 56
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.