Vének tanácsa

Go down

Vének tanácsa Empty Vének tanácsa

Témanyitás by Thorhalla Kedd 22 Márc. 2011, 14:55

Szenátus, avagy Vének tanácsa:
Atlantiszi kormány hagyományosan törzsi, bár a polgárok a fővárosban, Atlantiszban elfogadták a monarchista rendszert/köztársaságot. Ezek mellett a legfőbb rangon egy uralkodó, az aktuális király van, uralma mellett működik a Vének tanácsa, akiket a bíróságok és a törvényhozó kormány szolgál. A királynak vétójoga van, így lényegében a legfőbb hatalom is nála van, de mégis alkotmányos rendszernek tűnik az egész birodalom. Atlantiszban állandó hadsereg/katonai/rendőri erő végez rendfenntartási feladatokat a béke érdekében. Bár a monarchia minden Homo mermani-nak/mermanus-nak lakást/tulajdont biztosít az Atlanti-óceánban, mint a tárgyak, a valóságban a monarchia nem nyújt semmilyen szolgáltatást, vagy védelmet, nem követel adót vagy ad állampolgárságot azoknak, akik több mint egynapi úszásra laknak a fővárostól.
A Szenátus, avagy a Vének tanácsa a közelmúltban nagy változáson esett át, Krang ugyanis a jelentős részüket megölte, akik hűek voltak az uralkodóhoz. Mindenki mást, aki pedig az egykori hadvezér oldalára állt leváltották. Így a teljes Szenátus most új tagokból áll, akik már nyitottabbak az új törvények meghozatalára is, amiket Lyron vezetett be Krang hatalomátvételének kísérlete után.
Az Embertelen birodalommal való egyesülés miatt igazából a jogkörük nem változott, hiszen továbbra is Atlantisz és az atlantiszi birodalom ügyeit látják el, de időnként együtt kell dolgozniuk a Genetikai Tanáccsal is.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Vének tanácsa Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.