James L. Tengam

Go down

James L. Tengam Empty James L. Tengam

Témanyitás by Godlaw / Tao on Vas. 07 Aug. 2011, 18:58

Név: James L. Tengam
Faj: Ember
Nem: Férfi
Jellem: Semleges
Személyazonosság: Nyílt
Születés helye és idő: 1982. május 4. Egyesült Királyság, Észak Írország, Belfast
Kor: 35 év
Család: Anyjával (Agatha) és húgával (Melinda) tartja a kapcsolatot, mindketten az USA-ban élnek
Foglalkozás: Tao alkalmazásában álló sofőr, inas, szakács, titkár
Testmagassága: 188 cm
Testsúlya: 81 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Barna
Bőre színe: Fehér
Különleges ismertetőjel: Állandó öltöny, nyakkendő, mindig jólfésült, vezetéshez kalap
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: Egészséges

Életrajz:
Ír szív, angol vér, ez jellemzi leginkább Jamest, aki épp olyan visszafogott munkája közben, mint amilyen felszabadult szórakozáskor, bár olyankor sem szalad el vele a ló. Oktatása a legjobb kezekben volt, anyja mindig gondoskodott róla és húgáról, hogy véletlenül se térjen le, az általa eltervezett útról. Apja egy bányaomláskor meghalt, alig egy-két évvel húga születése után. Húga és közte egy év különbség van, de mivel kiváló eredményeket ért el, felengedték egy évfolyammal, így Jamesnek rengeteg alkalma volt, hogy megvédje őt. Hogy mitől kellett megvédeni? Mindentől, amiről úgy gondolta, hogy nem való valakinek, aki egy évvel fiatalabb nála. Rendszeresen verte meg a - szerinte - mocskos szándékkal közeledőket, akik húgát hívták randira, vagy a tornácon akarták megcsókolni. Rendesen ki is járt neki a büntetés az iskolában, de úgy érezte, mindent helyesen tett, és talán végül húga is megköszönte neki, mégha csak magában is. Családjával elég formális kapcsolata volt, de nála jobb szándékú embert nem találni Belfastban, talán az Egyesült Királyságban sem.
Miután kijárták a gimnáziumot, anyja úgy döntött, hogy elutaznak az USA-ba. Azt nem tudni, hogy miért, de azt sem, hogy honnan volt pénze az idős varrónőnek eltartani a családot, és talán van valami titokzatos szál a két dolog közt, amelynek egyik végét a maffia fogta. Szerencsére azonban a fonal nem ért el egészen New Yorkig, így biztonságban tudtak letelepedni. Húga jogot kezdett tanulni egy jó nevű egyetemen, és miután ezt befejezte, iváló ügyvéd vált belőle. Anyja messzebb költött a nagyvárosoktól, egy kisebb birtokot vett északon. James úgy döntött, hogy annak a jótevőnek a szolgálatába áll, aki segített nekik letelepedni, és elbújni a maffia elől. Az illető egy idős úr volt, Butch Hylligan, háborús veterán, és igen gazdag - kisugárzása inkább maradt egy katonáé, mint egy milliomosé, neve sem tipikusan úrias. Mint lakáj segítette őt. Az idős úr misztikussága miatt a kapcsolatuk olyan volt, mint Batman és Alfred kapcsolata, csak épp a korukat cserélték fel. Mindenesetre az idős úr meglepően sokáig élt, tizenkét évig szolgálta őt James. Ekkor 30 éves volt James, és teljesen elkeseredett, nem tudta, hogy mihez kezdhetne, se végzettsége, se vagyona nem volt. Egy kisebb spórolt összegen, a ruháján és a modorán kívül semmi sem maradt, ami segíthetne munkát találni. Azonban kiderült, hogy Hylligan Jamesre hagyta az igazán mutatós old-timer autóját, mely már adott egy kis reményt a fiúnak. Felcsapott a tetejére egy taxi táblát, és már meg is volt az új munkája. Az évek során elég jól megismerte a várost, és sokszor fuvarozta a munkaadóját is, így nem okozott gondot neki a munka.
Rövid idő alatt igen jó pénzeket keresett, az utasokkal jó kapcsolatokat ápolt, talán ő az egyetlen taxis New Yorkban, akinek visszatérő vendégei vannak. Még arra is volt példa, hogy ügyfelét ki akarták rabolni, mikor kiszállt a taxiból, ő azonban az illető védelmére kelt, és alaposan helyben hagyta a támadót, amivel újabb vaskos borravalóra tett szert. Összegezve jól ment a sora, a bérelt lakása mellett, még a bankszámla is újra gyarapodni kezdett.
Az utóbbi napokban azonban még az eddiginél is nagyobb szerencséje volt, mikor megállt egy vak férfi előtt. Tao alkalmazta, mint 24 órás szolgálatot ellátó titkár, sofőr stb. És bár munkaadója a fürdőruhát se venné észre, James továbbra is az öltönynél maradt. Mivel Tao igen rövid idő alatt jutott igen nagy összeghez, egy hotelben bérelnek állandó szobát, és Jamesnek minden reggel - pontban hétkor - a szobája előtt kell álnia, és csakis este tizenegy órakor mehet el, amikor visszavitte munkaadóját a szállodába. Nem is kifejezés, hogy tetszik a munka Jamesnek, egyrészt, mert újra azt csinálhatja, amit megszokott, másrészt, mert busás fizetséget kap munkaadójától. De nem utolsó sorban, végre leveheti az old-timer tetejéről a taxi táblát.

Szakértelmei: Kiválóan bevált inas, lakáj, sofőr és titkár, és verekedésekben sem szokott alulmaradni.

Megjegyzések: Annak ellenére, hogy jól verekszik, nem szereti az erőszakot, távol marad a balhéktól. Sokan mondták neki, hogy bokszolnia kéne, de ő inkább maradt ennél az állásnál. Egyrészt, mert ez nem korfüggő, másrészt, mert a bokszból való kiöregedés után nem festene jól, mint lakáj. Azonban időnként eljár egy-egy nem-hivatalos meccsre, általában olyanokat ver meg, akik még újak New Yorkban, és nem ismerik őt. Ilyenkor csak arra figyel, hogy ne legyen olyan sérülése, ami zavarhatja munkájában. Szerencsére új munkaadója nem veszi észre, ha felszakad szemöldöke, de azt igen, ha törött bordák miatt nem bír el egy bőröndöt. Szóval csak óvatosan, de mindig nyer.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

James L. Tengam Empty Re: James L. Tengam

Témanyitás by Godlaw / Tao on Vas. 07 Aug. 2011, 18:59

Kiegészítés:

A katasztrófák ideje alatt James anyjához indult, azonban nem ért el az északi városkába, út közben érte őt a vihar, és még időben be tudott menekülni a szökőár elől egy bunkerba, ahol néhány családdal együtt hetekig élt. Végül egy mentőalakulat talált az óvóhelyre, és az ott lévő emberekre, akik már nem voltak addigra túl jó állapotban – főképp a szűkös ivóvíz és élelem tartalékaik miatt. Egy hetes kórházi lábadozás után James visszanyerte annyira erejét, hogy útra keljen. Először anyjához ment, mivel nem volt messze a várostól, ahol élt, és meg is találta őt – többé-kevésbé épségben. A város ugyanis megúszta a szökőárat, de anyja csaknem beleőrült a gondolatba, hogy elvesztette gyermekeit. Nem is igazán fogta fel, hogy Jamest látja, amikor fia meglátogatta őt. James később húgával vette fel a kapcsolatot, aki szintén túlélte a katasztrófát, ő is meglátogatta anyját, de hasonló eredménnyel, pontosabban eredménytelenséggel kellett távoznia.
Ezután James megpróbált visszamenni New Yorkba, de a ködfal túl nagy akadályt jelentett, így nem tudta felkeresni volt munkaadóját. New Jersey-be ment, és ott keresett állást, ott azonban nem igazán akarták alkalmazni. Sokáig tengődött a munka nélkül, végül kezdett teljesen elfogyni a pénze, így kénytelen volt bármilyen lehetőségével élni, így került végül az utcai boksz világába. Mivel bőven volt gyakorlata ezen a téren, nem volt kétséges, hogy megállja a helyét, és most már arra sem kellett figyelnie, hogy ne sérüljön meg feltűnően egy-egy meccsen – gyakorlatilag ez annyit jelent, hogy mindent beleadhatott. Mivel ez jelentette az egyetlen keresetét, gyakran kellett bunyóznia, és nem is mindig nyert, de lassan mindenki megismerte a nevét a „sportágban”, és sikerült szép pénzeket leakasztania, mivel a fogadásokból százalékos részesedést kapott. A gond az volt, hogy ez sem volt elég, több pénzt kellett szereznie, különben kilakoltatták volna, így kölcsönkért. Természetesen nem banktól vett fel kölcsönt, mivel nem volt hitelképes, hanem egy fejestől, akit a bunyók során ismert meg. Nem is olyan hosszú szálon természetesen ez is a Cinnamon családhoz vezetett, de ami lényegesebb, hogy a hitelező a pénzért cserébe meg akarta bundázni a meccseket. James egy ideig tűrte a dolgot, leseggelt, amikor azt mondták, és kiütötte azt, akit muszáj volt.
Azonban a dolgok változnak. New York fölül eltűnt a köd, James pedig hosszas tépelődés után úgy döntött, visszatér régi életéhez, mert a mostani munkájával csoda, ha negyven évesen még él. Miután kellően felkészült, összepakolt, és mindent eltervezett, jöhetett az akció. A meccsen, ahol veszítenie kellett volna, magára fogadott minden bukmékernél méghozzá tetemes összegekkel, és meglepő módon nem veszített. Ezután amilyen gyorsan csak lehetett, összeszedte a pénzt, és lelépett. A korábban felvett kölcsönt kamatostul visszafizette a fejesnek, aki persze így is rengeteget bukott az utolsó meccs miatt, így aztán nem vette jó néven a dolgot, és kerestetni kezdte Jamest. A férfi bujkálni kényszerült, menekült, és próbálta lerázni az üldözőit, de azok makacsabbnak tűntek, mint elsőre gondolta. Végül rátaláltak egy útszéli motelben, az éjjel kellős közepén törték rá az ajtót, és a pénzt követelték. Elvezette őket a pénz rejtekhelyére, amit korábban talált ki az ilyen esetekre. Elrejtett ott egy fegyvert, egy ásót, és némi tiszta ruhát. Aztán mikor odaértek, némi dulakodás után végzett a behajtókkal, és elásta őket a 66-os út mellett. Hetekig maradt a motelben, és próbálta felfogni, mit is tett, végül a menekülésben, bujkálásban, adósság-visszafizetésben és szállodai pihenésben kezdett elfogyni a pénze. Végre senki nem üldözte, senki nem akarta megölni vagy kirabolni, és visszamehetett New Yorkba. Felkereste volt munkaadóját, aki nem kérdezősködött, egyszerűen gond nélkül munkát adott neki, és egy új lehetőséget a normális életre.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.