David Abraham Cid

Go down

David Abraham Cid Empty David Abraham Cid

Témanyitás by Sav on Kedd 09 Aug. 2011, 16:05

Név: David Abraham Cid
Egyéb név: Sav, freakdavE (FreakX bandaneve), David Xavier
Faj: Mutáns (Homo Sapiens Superior)
Nem: Férfi
Jellem: mutás és emberbarát, korábban ember-ellenes
Személyazonosság: Nyílt
Születési hely/idő: 1983. 10. 08. Providence, Rhoe Island állam, USA
Kor: 39 (2022-ben)
Családi állapot: Egyedülálló
Foglalkozás: Tanár, bárvezető, hobbi szobrász, korábban profi betörő
Testmagassága: 183 cm
Testsúlya: 80 kg
Szeme színe: Sárga
Haja színe: Fekete
Bőre színe: Hófehér
Különleges ismertetőjel: feltűnő bőrszíne és hajszíne
Egészségi állapot/ betegségek: Savas szervezete minden kórokozót és mérget semlegesít, az erős lúgokra viszont érzékeny.
David Abraham Cid 2uz5s0g
DAVID A. CID alias SAV

Életrajza: Életem első tragédiája világra jöttemkor történt velem. Persze ezt akkor még nem fogtam fel. Édesanyám Julia belehalt a szülésbe. Edward Cid, az apám engem hibáztatott, és ezt a fejemhez is vágta, amióta csak az eszemet tudom. Ez mindig is nagyon bántott, de később sokat töprengtem rajta, hogy talán mindig is igaza volt. Talán lappangó mutáns képességem első megnyilvánulása édesanyám halála volt? Sohasem fogom megtudni. Mindenesetre apám engesztelhetetlen gyűlölete rányomta bélyegét gyermekkoromra, sőt egész életemre.
Állami iskolába jártam. Persze több időt töltöttem az utcákon csavarogva. Senkinek sem lenne kedve egy gyűlölködő alkoholistához hazamenni. Bár voltak balhéim, nem vált belőlem fiatalkorú bűnöző. Ezt kizárólag egyetlen embernek köszönhetem. A neve Frank Roby. Életem egyetlen önzetlen, igaz barátja. Árva volt, de nevelőszülei rendes emberek voltak. Többször húztak ki a sz@rból, miközben apám részegen fetrengett otthon.
Az első szerelem a legtöbb ember emlékeiben kellemes élményként él. Eleinte ez nálam is így volt. Egy csodálatos hónapig az a tizennégy éves srác, aki akkor voltam, azt hitte, végre rátalál a boldogság. Sara Bensonnak hívták. Kedves volt, okos és gyönyörű. Egy nap megcsókolt. Megcsókolt és tönkrement az élete. A fortyogó hormonok, az idegesség és az izgalom aktiválták addig lappangó x-génemet. Sara fájdalomtól üvöltve rántotta ki magát karjaimból és a földre rogyott, miközben szájából ömlött a vér. Nyelvét elemésztette, szájüregét sebesre marta savvá váló nyálam. Sara kórházba került, és felépült, de örökre megnémult. Én pedig a következő két hétben teljesen mutálódtam. Testnedveim telítődtek egy rendkívül erős biosavval. Bőröm veszített rugalmasságából, miközben ellenállóbbá vált, és hófehérré fakult, mintha kihipóztak volna. Barna szemeim is tompa sárgává fakultak a savtól. Testem kontrollálhatatlanul termelte a savat. Egy hétig ruhát sem tudtam viselni, mert salakká olvadt minden, amihez hozzáértem.
Apám, az öreg Edward Cid végre bizonyítottnak látta azt, amit mindig is hangoztatott amerre csak megfordult. A fia egy szörnyeteg. Egy átkozott pokolfajzat. Én csak a sikoltozó Sarat láttam magam előtt, és életemben először hittem neki.
Ekkor lépett be az életembe a második apám, Loui Fargo. Bostoni gengszter volt, aki titokban mutáns gyermekeket és fiatalokat próbált maga mellé gyűjteni, hogy egy minden addiginál hatékonyabb bandát szervezzen belőlük. Ambiciózus egy szemétláda volt, azt meg kell hagyni. Apám elég sokkal tartozott Louinak. Velem törlesztett. Lemondott rólam, Fargo pedig hivatalosan gyámságba vett. Ég veled Rhode Island, hello Massachusetts.
Csak Frank hiányzott. Persze Fargo magánbirtokán találkoztam új barátokkal. Olyan kölykökkel, akik hozzám hasonlóan szörnyszülöttek voltak. Elhagyottak, tele csalódással és fájdalommal. Kívülállók. Két év alatt megtanultuk uralni, majd irányítani különleges adottságainkat. De megtanultuk a betörés és rablás fortélyait is. Megtanultuk gyűlölni az embereket és élvezni a fájdalmat és a veszteséget, amit okozunk nekik.
Akkoriban csodás volt az életem. Erősnek éreztem magam. Nincs az a széf, ami ellenállna az én biosavamnak. Nincs az a kemény fickó, aki ne rogyna térdre, ha lemarom a bőrét. Úgy éltünk a birtokon, mint a királyok. Öten voltunk. Fiatalok, erősek, legyőzhetetlenek. Freak-X lett a bandánk neve. Istenek voltunk. Tévedtünk.
Két év alatt a Freak-X jóvoltából Fargo hatalma kiterjedt egész New Englandre. Loui megpróbált New Yorkan is terjeszkedni. Egy New York Cityben akadtunk össze az X-mennel. Mind megúsztuk, de meghiúsították az akciónkat. Először azt hittük a rivális maffiacsalád emberei, de kiderült, hogy a rendet védelmezik. Az embereket. Akik gyűlölnek minket. Összezavarodtam. De ez a balsiker nem szegte kedvünket. Fargoét meg pláne nem. Mindenesetre Magneto terrorakcióinak hírére kicsit visszavettünk a tempóból. Nem lehettünk túl feltűnőek. A mutánsok egyre szaporodtak, és Loui féltett minket. Illetve félt, hogy belekeveredünk valami komoly zűrbe, és terroristának kiáltanak ki minket és őt is.
Aztán a Testvériség ránk talált. Magneto, Rejtély és Piró, meg a többiek minden embert lemészároltak a birtokon. Fargot is. Mindenünk odalett. De Magneto új lehetőséget kínált. Csatlakozhatunk a Mutánsok Testvériségéhez. A Freak-X feloszlott. Néhányan közülünk csatlakoztak. A többiek szabadúszók lettek. Én nekivágtam az országnak. Államról államra, városról városra jártam és gazdagok házait fosztogattam. Évekig éltem egyik napról a másikra. Az Örökség vírus kitörésének hallatára elvonultam a világtól és összelopkodott vagyonom nagy részét feléltem. Frank talált rám. Nem tudom, hogyan sikerült neki, de rám talált. Félt. Kétségbe volt esve. Csak én segíthettem neki.
Frank éttermet nyitott. Meg egy kis kocsmát. És megházasodott. Elvette Sara Bensont. Boldoggá tette a lányt, akit én tönkre tettem. Mindig ezt csinálta. Rendbe hozta, amit én elrontottam. Most rajtam volt a sor. Frank rosszul választott üzleti partnereket. A maffiától kért kölcsön. Sokat. Ők pedig az éttermét, meg a kocsmáját akarták, hiába törlesztett nekik. Frank szembeszállt, ők megverték. Jól ismerem ezeket a módszereket. Frank kitartott. Elrabolták Sarat. Ha a zsarukhoz megy, a felesége meghal. Csak az én módszerem segíthet: Ha nem tudok megoldani egy problémát, hát feloldom. Erre jó a sav. Erre vagyok jó.
Megmentettem Sarat. A gengszterek arcát pedig egy seregnyi zseniális plasztikai sebész sem tudná helyrehozni.
Most New Yorkban élek. Frank kocsmáját igazgatom, és megvédem őt, meg Sarat mindentől. Minden problémájukat feloldom.
New York-ba érkezésem után nem sokkal, az életem jelentős fordulatot vett. Miközben különös kalandokba keveredtem még egy őrült időutazóval is, új barátokat is szereztem, mint Andrew J. Hendrix. Aztán váratlanul tovább mutálódtam. Szervezetem még inkább savassá vált és elveszítettem a normális látásom. Éppen csak, hogy megszoktam megváltozott állapotom, amikor belecsöppentem a világ legnagyszerűbb elméjének életébe és sajnos halálába. Charles Xavier professzor a híres tanár és mutánsjogi aktivista elhunyt. Valamilyen oknál fogva különleges tudata engem választott, hogy folytassam a munkáját. Belém helyezte álmát egy szebb jövőről és emlékeinek egy részét, hogy a jó ügy érdekében használjam tudását.
Sajnos az azóta bekövetkezett sorozatos katasztrófális események megakadályoztak ebben. Tudatom nehezen alkalmazkodott a professzor hatalmas szelleméhez így kómába estem. Most, felébredve, egy új világ küszöbén, úgy érzem készen állok rá, hogy beteljesítsem Xavier álmát.

Képességei:
Alap mutáció (már továbbfejlődött):
1. Vére, könnye, nyála egyaránt erősen savas. Ezen, testnedvek savasságát nem tudja szabályozni. A szerves anyagokra nagyon veszélyes, de a saválló anyagok ellenállnak.
2. Izzadságmirigyei savmirigyekké módosultak, és rendkívül erős biosavat termelnek. David X-savnak keresztelte el a világon egyedülálló anyagot. Ez egy önvédelmi mechanizmus, melyet tudatosan képes szabályozni.
Bizonyos mértékig képes hígítani az X-savat. Ilyenkor csak annyira maró, mint a többi testnedve. Bár sohasem lett pontosan lemérve, egyszerre maximum kb. negyed liter savat képes "kiizzadni".
3. Egy belső savszerv is kifejlődött a mellkasában. Ez a gyomorszerű szerv egyszerre kb. 1,5 liter X-savat képes tárolni. A savszerv a légcsőhöz csatlakozik, így David képes savat köpni, vagy okádni. A savsugár maximális hatótávolsága 5 méter. A savszerv folyamatosan termeli az X-savat, és 6 óra alatt töltődik fel, ha teljesen üres. Ez ritkán fordul elő, mert David nem szokta az összeset egyszerre elhasználni.
Az X-sav maróbb minden természetben előforduló, vagy mesterségesen előállítható savnál. A teljesen hígítatlan biosavnak, csak kivételes anyagok képesek ellenállni, pl. adamantium, AmerikaKapitány pajzsa, Buldózer bőre, Thor kalapácsa.
4. Szervezete természetesen minden létező savnak és vegyszernek ellenáll. Emellett az extrém hőmérsékleti viszonyokat is jobban tűri. A -50 és +100 celziusz fok közötti hőmérsékletváltozás meg komoly sérülés nélkül képes elviselni. Savas szervezete minden kórokozót és mérget semlegesít. Erős lúgok veszélyesek lehetnek rá, ha bekerülnek a szervezetébe.

Fejlesztett mutáció (aktuális):

Savas képességek

1. Megvakult
2. Izomszövetei teljes egészében a szerves X-savvá alakult. Bőrétt szinte teljesen az X-sav tölti ki. Körülbelül 75 liter. Egyes szükségtelenné vált szervrendszerei (emésztés, keringés, kiválasztás) eltűntek, míg más (az agy és az idegrendszer) megmaradt.
3. Bőre ellenállóbb lett a kinetikus hatásokkal szemben, de nem lett golyó-és késálló, csak vastagabb, gumiszerűbb. Minden savas kémhatású vegyszernek ellenáll. Lúgos kémhatású vegyszerekre érzékeny.
4. Savsugár: Szájából karvastagságú koncentrált savsugarat képes lövellni, nagynyomással maximum 15 m távolságra
5. Savkitörés: Bőre pólusain savat tud permetezni. Ez robbanásszerűen, 360 fokban hat 20 méter távolsági. A központ ő maga, a sav sebzése a szóródás miatt tőle távolodva csökken. Nagyon kimeríti, 1-2 percig pihennie kell utána.
6. Saját x-savávl mentális kapcsolatban van, érzékel rajta keresztül. Nem lát színeket és apró részleteket. Pl. nem tud olvasni.
Ha bőrén keresztül savat párologtat ugyanígy "lát" maga körül. Ez a zöld pára nem veszélyes, mert nagyon híg, de a szaga elég kellemetlen, savanyú.

Telepatikus képességek:
Sav tudata egyesült a halott Charles Xavier professzor tudatával. Ettől telepatává vált. Telepatikus képességei lassanként fejlődnek ki, hogy elméje alkalmazkodni tudjon.
David Xavier tudásának egy részére is szert tett, főleg az X-ekkel kapcsolatban, és ami a leglényegesebb, megismerte "Xavier Álmát" a professzor látomását egy új világról, és a részletes terveket ennek megvalósításához.

1. Telepatikus érzékelés: Kompenzálja Sav vakságát. Agya képes gyenge telepatikus hullámokat sugározni, melyek feltérképezik a környezetében lévők agyát.
Nem képes érzékelni komplex gondolatokat, csak alapvető ösztönös benyomásokat. Mivel a látás is ösztönös, képes mások szemével látni. Agya végül ezekből a "lopott" benyomásokból állít össze egy egységes képet a világról.


Szakértelmei: Lopakodás, autólopás, elektronikus és mechanikai biztonsági rendszerek, utcai bunyó, lőfegyverek, kések és bunkók, egész jól főz, szobrászkodik (savval marja ki a formákat)

Megjegyzés:
- Épületek és NJK-k féláron
- Xavier álma" benne él tovább, így korábban negatív világszemlélete megváltozott. A mutánsok és emberek közti béke és harmónia megteremtése a célja.
David Abraham Cid 9uvwae David Abraham Cid Kbdnw6
DAVID A. CID XAVIER
A SPECIÁLIS SAVÁLLÓ SÉTAPÁLCA

Név: David A. Cid Xavier - Sav
Lakás/Létesítmény: SoHo, Roby's bár fölötti lakás, Roby’s bár
NJK: Frank Roby
Foglalkozás: Tanár, bárvezető, hobbi szobrász, korábban profi betörő
Munkahely: Xavier Iskola Különleges Tehetségeknek, Roby's bár
Pénz: 15000$
Bevétel/hét: 500$ +
Eszközök:
Felszerelés/fegyverek:
- Speciális sétapálcájára (1 kreditet).
Speciális anyagból készült, igen ellenálló. Tartósan kibírja a David teste által termelt x-sav okozta roncsoló hatást is.
A savellenálláson kívül nincsen más különlegessége.
A pálcát Dr. Henry McCoy (Bestia) készítette.
Mutáns szint: 3 / Gamma
Vállalat:
Szövetség:
X-men, korábban a Freak-X mutáns banda
Törzshely/ahol megtalálható: Xavier Iskola Különleges Tehetségeknek, Roby's bár
Ismertebb Szövetséges: Charles Xavier (elhunyt)
Ismertebb ellenség:
Kreditek:12
Felhasznált kreditek: 6,5: 1 (NJK) 2 ( lakás, Roby’s bár) 1 (speciális sétapálca) 2,5 (képességfejlesztés)
Fennmaradó kreditek: 5,5


A hozzászólást Sav összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 11 Aug. 2011, 13:45-kor.
Sav
Sav
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 123
Hozzászólások régi : 439
Korábbi szint/kredit : 5.szint - 12 kredit
Aktuális szint/kredit : 7.szint - 16 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 05.
Tartózkodási hely : A Valóság Határa

Karakteradatok
Főkarakter: Sav
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

David Abraham Cid Empty Re: David Abraham Cid

Témanyitás by Thorhalla on Kedd 09 Aug. 2011, 16:13

Ahogy látom minden benne van a bővítések is.
Azonban az első képességfejlesztés csak 2,5 kredit és nem 5.

Elfogadom, mehetsz vissza játszani.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
David Abraham Cid Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14874
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 43
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

David Abraham Cid Empty Re: David Abraham Cid

Témanyitás by Sav on Csüt. 11 Aug. 2011, 13:49

Köszi.
Beszúrtam még pár képet is utólag.
Sav
Sav
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 123
Hozzászólások régi : 439
Korábbi szint/kredit : 5.szint - 12 kredit
Aktuális szint/kredit : 7.szint - 16 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 05.
Tartózkodási hely : A Valóság Határa

Karakteradatok
Főkarakter: Sav
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

David Abraham Cid Empty Re: David Abraham Cid

Témanyitás by Sav on Szomb. 20 Aug. 2011, 15:28

Pár reagja, már szintet léptem.

6. szint
Kreditek:14
Felhasznált kreditek: 6,5: 1 (NJK) 2 ( lakás, Roby’s bár) 1 (speciális sétapálca) 2,5 (képességfejlesztés)
Fennmaradó kreditek: 7,5


_________________
A padláson nincs semmi félelmetes.
Mesélő
Reneszánsz: David A. Cid Xavier - mutáns tanár, Charles Xavier - vendég tudat David elméjében
Outsiders: David A. Cid "Sav" - bárvezető és problémamegoldó
Mesélő: James Splinter / Emma Frost
David Abraham Cid Smsf94David Abraham Cid 3524xet
Sav
Sav
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 123
Hozzászólások régi : 439
Korábbi szint/kredit : 5.szint - 12 kredit
Aktuális szint/kredit : 7.szint - 16 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 05.
Tartózkodási hely : A Valóság Határa

Karakteradatok
Főkarakter: Sav
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

David Abraham Cid Empty Re: David Abraham Cid

Témanyitás by Sav on Szomb. 21 Jan. 2012, 17:33

Pár reagja, már szintet léptem.

7. szint
Kreditek:16
Felhasznált kreditek: 6,5: 1 (NJK) 2 ( lakás, Roby’s bár) 1 (speciális sétapálca) 2,5 (képességfejlesztés)
Fennmaradó kreditek: 9,5

Azt hiszem, veszek hamarosan egy NJK-t, aki átveszi a Roby's vezetését, mett nem illik össze a mutáns tanári karrierrel.

_________________
A padláson nincs semmi félelmetes.
Mesélő
Reneszánsz: David A. Cid Xavier - mutáns tanár, Charles Xavier - vendég tudat David elméjében
Outsiders: David A. Cid "Sav" - bárvezető és problémamegoldó
Mesélő: James Splinter / Emma Frost
David Abraham Cid Smsf94David Abraham Cid 3524xet
Sav
Sav
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 123
Hozzászólások régi : 439
Korábbi szint/kredit : 5.szint - 12 kredit
Aktuális szint/kredit : 7.szint - 16 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 05.
Tartózkodási hely : A Valóság Határa

Karakteradatok
Főkarakter: Sav
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

David Abraham Cid Empty Re: David Abraham Cid

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.