Filmek
4 / 4 oldal • Megosztás
4 / 4 oldal • 1, 2, 3, 4
Re: Filmek
ki várja még februárt?
- Hozzászólások száma : 183
Hozzászólások régi : 0
Karakteradatok
Főkarakter: Caedes
Főkari/multi: Multi
Síkok:
Warcraft filmkritika
Spoilermentes rész:
Magam részéről nem volt rossz film, nagyon jól szórakoztam rajta. Néhány helyen volt hiányérzetem, meg furcsa volt pár dolog, amit megváltoztattak benne az eredeti lore-hoz képest, jó néhánnyal még egyet is értettem, de némelyik felesleges volt. A látvány gyönyörű, nem hiszem, hogy láttam volna ennél gyönyörűbb CGI-t valaha; igen tudom, hogy a trailerek után nagyon szidták, de nem kell, gyönyörű munkát végeztek. A mágia ábrázolása egyszerűen bámulatos, órákig eltudtam volna még nézni, egyszerűen tényleg olyan, mintha a világ része lenne, mintha azzal lélegezne. Szóval mégtöbb ilyet. Azzal egyet kell értenem, hogy valóban főleg rajongóknak szól, aki nem ismeri a lore-t és a világot nem sokat fog érteni, de még ők is szórakoztatónak találhatják és tetszhet neki - akivel néztem ő sem ismeri a világot és mégis remekül szórakozott rajta és tetszett neki a film. A zene is remek, iszonyúan illik a világoz, így kérdem én, hogy miért voltak olyan borzalmas zenék a trailerek alatt?! Tény, hogy ki lehetett volna hozni belőle, de nagyon érződött, hogy tényleg szeretnének trilógiát és ez csak felvezetés volt. A film végén úgy éreztem, mintha valami extra hosszú pilotot néznék egy sorozatból és az első kérdésem az volt, hogy ugye jövő héten jön a következő rész? Mert akarom, hogy jöjjön!
Ami a felirat/szinkront illeti, én felirattal láttam, csak azért néztem a feliratra, hogy lássam, hogy mit mire fordítottak a könyvek után. A fordítás továbbra is borzalom, sőt a sok helyen mások a nevek, mint a könyvekből megszokhattuk. Így aki tud angolul annak mindenképpen a feliratost ajánlom.
Erős 9/10-et adok a filmnek, amit szinte biztos, hogy itthon, ha kijön DVD-n nagyon sokszor megfogok még nézni, talán még moziban is párszor.
Spoileres rész a kép alatt, direkt spoiler tagbe téve, hogy aki nem szeretné azt elolvasni, véletlen se tegye
SPOILERES rész:
- Spoiler:
- Már a film eleje is megvette azokat, akik ismerik a régi játékokat, hiszen lényegében az a harc volt az, ami az első Warcraft intro-n is rajta van. Mint említettem elég sok mindent kihagytak, többek között, hogy úgy tett a fel magicre szert Gul'dan, hogy démon vért ivott, akárcsak a többiek a Frostwolf klánt kviéve, ez így mind smafu volt, van neki és kész. Bár tény, hogy ez az infó már túl sok lett volna olyannak, aki nem ismeri a filmet. Az sok piros pont volt azonban, hogy ugyan pár kocka erejéig, de voltak spacegoat-ok (draenei) is a filmben, hogy őket csapolták a Dark Portalhoz. Ezt leszámítva borzasztóan gyorsan pörögtek az események az első úgy 10-15 percben. Zöld Jézus (Thrall) egy picit korábban született, cirka 2 évvel, de nem gond... az ugrálás picit még nekem is gyors volt, pedig én tudtam, hogy melyik hely micsoda és mi van ott. Ami egyből feltűnő lett/volt, hogy a térkép nem igazán stimmel, igencsak máshol van minden, mint a rendes térképen. Megcsináltam Bishi-nek a térképet, hogy eltudja képzelni, hogy mi hol volt, vagyis kellett volna. A térkép itt látható. Igaz van mágia és teleport, de ennek ellenére, amikor a többiektől akartak segítséget, az elfektől is, kissé ironikus, amikor a kontinens ténylegesen ellentétes végén laknak. Szívesen megnéznék egy filmes térképet is.
Ami Stormwindet és Ironforge-t illette gyönyörűek voltak, lényegében pontosan ugyanolyanok, mint a játékban és simán beazonosíthatóak voltak, hogy mi hol van. Nagyon-nagyon sok easter egg volt a filmben, szerintem sajnos a felét sem sikerült kiszúrnom. Az orkokat igen, akiket nem neveztek nevükön, pl. Kargath a fakó bőrével és a többi törzsfő. Azt nem értem, hogy miért kellett bele Lothar-nak egy gyerek, nincs gyereke és pont, arra, hogy úgyis tudjuk az első pillanatban, hogy meghal és volt kb. 10 sor szövege felesleges volt ezt beleírni. A GaronaxLothar shiptől pedig a hajamat téptem, ez az egy dolgot éreztem nagyon feleslegesnek. Karakterek, túlságosan is sok volt ahhoz, hogy ennyi idő alatt meglehessen őket emészteni még úgyis, hogy az orkoknál messze nem mindenki volt említve. Simán eltudtam volna viselni néhány akár animált rövid filmet (pár perccest) a neten, ahol bemutatják a főbb karaktereket, ahogyan ezt tették Warlords of Draenor esetében a kieg megjelenése előtt. Aminek nagyon örültem, hogy volt benne ugyan néhány jelenetig, de a jelenlegi WoW-ból a kedvenc karakterem, Varian Wrynn is Tudom, hogy itt csak gyerek még, de jó volt látni.
Mint említettem a látvány gyönyörű volt, akarok is Frostwolfot magamnak, nagyon szép jószágok lettek. A mágia fantasztikus, egyszerűen szinte együtt lélegzik a világgal, annak a része és nem lóg ki belőle, nem érezni annak, hogy csak arra mennek, hogy jól nézzen ki. Soha, sehol ennyire szépet nem láttam még mint itt, ez is remekül visszaadta a világ és a játékok hangulatát. Asszem igazából nem is a tényleges háború vitte a prímet a filmben, hanem Khadgar és Medivh mágikus csatája Kharazanban. Magam részéről ennél epikusabb dolgot hosszú évek óta, amit filmvásznon láttam!
A zene is rendben volt, nagyon jól illett oda, nem lógott ki. Kellemes volt látni, hogy jó pár helyen azok a dolgok köszöntek vissza, amiket a játékból is megszoktunk. Nagyon szépen bemutatták a horda működési elvét. A legkiemelkedőbb színészi játék szerintem Khadagré volt, nagyon-nagyon jól eltalált karakter lett és Ben Schnetzer roppant tehetséges színész annak ellenére, hogy nem sok filmje volt korábban.
A vége a filmnek igencsak át lett írva kezdve Llane halálával, és elmaradt Stormwind ostroma is, ami lényegében maga az első háború vége is volt. Valószínűleg a folytatás lesz majd ez, ha lesz, amit remélek. Ami még furcsa volt, hogy Medivh legyőzése után Khadgar egyrészt nem öregedett meg, másrészt nem vesztette el valszeg a mágiáját is (tudjuk, hogy később fiatalodik és szerzi vissza a hatalmát), de esélyes, hogy ez az esetleges folytatások miatt lett így megoldva.
Amik nem tetszettek:
Gul'dan leáll verekedni Durotannal, ez volt talán az egész filmben a leginkább karakteridegen (bárkit is nézünk), ő nem harcol, hanem a háttérben van és onnan manipulál. Éppen ez tette olyan félelmetessé őt.
Túl gyors és zsúfolt volt, igazán lehetett volna ez is 2,5-3 órás film. így remélem, hogy a DVD megjelnésben kapunk sok extra kivágott jelenetet, illetve bővített verziót, ahol több idő marad a karakterek kifejtésére és bemutatására. Szóval, ha lett volna több idő és nem rohanunk, akkor bőven 10-et adtam volna a filmnek.
Ami még nem tetszett Llane halála és ott Garona. Az eredeti lore-ban imádtam, hogy azért öli meg Garona Varian szeme láttára, mert Gul'dan mágiája alatt áll, az sokkal drámaibb megoldás lett volna, mintsem ez, hogy Llane könyörög a halálért.
Összességében remek filmet kaptunk, amit én teljesen nyugodt szívvel ajánlok rajongóknak, illetve olyanoknak is, akik nem ismerik az univerzumot, de szeretnének egy jó fantasy-t megnézni. Természetesen nem tökéletes a film, de messze nem annyira rossz, mint ahogyan azt a kritikusok lehúzzák.
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Thorhalla- Fórumanyu
- Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders
A Warcraft film easter eggjei
http://www.wowhead.com/news=253457/all-the-easter-eggs-we-found-in-the-warcraft-movie-spoilers
http://www.wowhead.com/news=253457/all-the-easter-eggs-we-found-in-the-warcraft-movie-spoilers
Thorhalla- Fórumanyu
Karakteradatok
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders
Igaz minden tele van vele, így esélyes, hogy mindenki látta már, de azért itthagyom, SW teaser:
Thorhalla- Fórumanyu
Karakteradatok
4 / 4 oldal • 1, 2, 3, 4
4 / 4 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.