A Hétvége (The Weekend)

Go down

A Hétvége (The Weekend) Empty A Hétvége (The Weekend)

Témanyitás by Ziltor/Paul Pachner Kedd 13 Szept. 2011, 16:31

A Hétvége (The Weekend)

Minden hétvégén megjelenő közéleti magazin, a város és a világ történéseiről.
Politika, bulvár, tudomány, gazdaság, oktatás, hétköznapi esetek, konyhaművészet, kultúra, humor és minden más, ami csak az olvasókat érdekli.

Vegye és olvassa!

_________________
Ziltor midgardi őrző
Paul Pachner kampós kezű norvég halász
Lucy Huniver
T'Nak
Ziltor/Paul Pachner
Ziltor/Paul Pachner
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 179
Hozzászólások régi : 68
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

A Hétvége (The Weekend) Empty Re: A Hétvége (The Weekend)

Témanyitás by Ziltor/Paul Pachner Szer. 14 Szept. 2011, 16:09

Világ országai ülésezzetek!

A napokban kezdetét vette az Egyesült Nemzetek Szervezetének ülése. Az ülésező államok között első alkalommal szereppel a nemrégiben megalakult Attilan-Atlantiszi-Lemúr Birodalom. Mindez számunkra, emberek és mutánsok számára, a békés együttélés és az egymás iránti tisztelet és megbékélést testesíti meg. Hiszen pár éve még saját magunk evolúciós továbbfejlődéséből eredő polgártársainkkal sem tudtunk megbékélni, most pedig már sokkal ősibb, sőt más világokból származó fajokkal igyekszünk baráti kapcsolatot ápolni. Legalábbis e cikk írója ebben reménykedik.
Lássuk, milyen megtárgyalandó témákat vetettek fel az ülésen.
1. Asgard képviseletéről való vita és szavazás. Számunkra nyilvánvaló, hogy ezek a másvilági istenek, ahogy az ősi vikingek őket ismerték és tisztelték, világunk védelmezői a különböző másvilági teremtményekkel szemben. Tapasztaltuk már hatalmukat és jóságukat. Bizonyosan heves vitát fog szülni meghívásuk az ENSZ-be.
2. Az Európai Unió mutánspolitikája. Számunkra, amerikai polgárok számára teljesen érthetetlen az óvilág szűkkeblűsége, amivel sújtják mutáns polgáraikat. Igaz, nekünk is eltartott jó pár évig eljutnunk az egyenlőségre. Csak biztatni tudjuk európai sorstársainkat, hogy tartsanak ki! Az evolúciót a jogi és törvénykezési maradiság sem tarthatja vissza! Épp ezért lesz súlyos nyomás az EU részére több, a mutánsokat egyenlőként elfogadó állam részéről. Más kérdés, hogy vajon az ENSZ tagállamai beleszólhatnak-e egy másik állam belügyeibe? Vagy ha az Unió továbbra sem változtat a mutánsokkal kapcsolatos magatartásán, akkor mer-e az ENSZ gazdasági szankciókat bevezetni az óvilág ellen? A kérdés tehát koránt sem veszélytelen.
3. Az óceánok és tengerek védelme, az ezeken áthúzódó kereskedelmi vonalak újratárgyalása. Ez a kérdés szorosan összefügg a frissen egyesült és újjászületett Örök Birodalom politikai határainak meghatározásában. Hiszen mindezidáig a tengerek és óceánok nemzetközi vizeknek számítottak, azaz afféle senki vizének. Most azonban a megjelenő tengeri civilizáció alapjaiban változtatja meg ezen nemzetközi szerződést és így a szabad kereskedelem lehetőségét. Ez pedig a Föld mindegyik országát érinti. Meglehet az atlantisziak felébredő birodalmat többet árt majd bolygónknak, mint amennyi hasznot hozhat.
4. Az USA külpolitikája. Hogy országunk merre tart, nem nehéz megmondani. Úgy az Örök Birodalommal, mint Asgarddal továbbra is ápolásra kerül a barátság. Hogy ez a Föld többi államával kapcsolatban mennyiben marad meg, kérdéses. Ám az biztosra vehető, hogy kiváltja a többi nagyhatalom irigységét. Attól azonban nem kell tartanunk, hogy háborút kezdeményeznének ellenünk. Ahhoz új barátaink fejlett technológiája és ereje kellően visszatartja őket.
5. Az Örök Birodalom külpolitikája. Talán erről a témakörről tudunk a legkevesebbet. Azon túl, hogy országunkkal tovább ápolják a baráti kapcsolatot, sor kerül-e szorosabb kereskedelmi egyezmény megkötésére, kétséges. Azt pedig végképp nem tudhatjuk, hogy bolygón többi államával milyen kapcsolatot alakítanak ki az atlantisziak. Találgatásokba pedig nem megyünk bele.
6. Az élelmezés. Jellegzetesen visszatérő témapont az ENSZ ülésein. Ezen a téren sok előrehaladás volt, ám a jelek szerint még ma sem teljesen megoldott probléma.
7. A wakandai vibránium kereskedelme. Ismét egy olyan téma ami komoly ellentéteket szülhet. A mindezidáig csak Wakandában talált, szupererős és ellenálló fém monopólhelyzeti előnyt teremt, ami ellentétes szabad kereskedelemre épülő kapitalizmusunkkal. Tény, hogy országunk rendelkezik már ezen fémmel. S minthogy haditechnikai eszközök készítéséhez kiváló, így valóban komoly fejtörést okoz az ENSZ tagjainak, hiszen Wakanda makacssága esetén könnyen új háborút robbanhat ki.

Összegezve: A bolygón és országunk további sorsán sok fog múlni ezen az ülésszakon. Hogy sikerül-e békésen megegyezni, avagy az ellentétek olyan mértékűek lesznek, hogy végül háború robban ki, előfordulhat. Az azonban nem valószínű, hogy bárki is országunk vagy az Örök Birodalom ellen támadna. Reméljük, hogy tényleg sikerül megegyezniük politikusainknak.

_________________
Ziltor midgardi őrző
Paul Pachner kampós kezű norvég halász
Lucy Huniver
T'Nak
Ziltor/Paul Pachner
Ziltor/Paul Pachner
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 179
Hozzászólások régi : 68
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

A Hétvége (The Weekend) Empty Re: A Hétvége (The Weekend)

Témanyitás by Ziltor/Paul Pachner Csüt. 15 Szept. 2011, 20:12

A hawaii-i incidens margójára

Az amerikai lakosságot, de a világ népességét is megrázta ama tömegmészárlás híre, amely nemrégiben történt Hawaii-n, a híres üdülőparadicsom strandján. Gyanútlan fürdőzők és napozók százait mészárolták le. A túlélő szemtanúk vízből kijövő, kétlábú, kék bőrű, kopoltyús humanoidok leírását adták meg a hatóságoknak. A hatóságok ugyan megerősíteni nem óhajtották, de a jelek szerint a támadók atlantisziak voltak. Legalábbis a külső leírás rájuk utál. És a holttesteken talált sebesülések is középkori fegyverekre utalnak. Illetve egyesek beszélnek valamilyen tengeri szörnyről, ami hatalmas csápjaival végzet az emberekkel. Egyedül egy nagy erejű mutáns nő tudott szembeszállni vele és egy atlantiszival. Ő könnyebb sérüléseket szenvedett el.
Ezek a tények. Mire következtethetünk ebből?
Az Örök Birodalom népe koránt sem olyan veszélytelen és baráti, mint eddig hittük. Ezek az atlantiszi terroristák megsértették országunk határait, lemészárolták polgárainkat. Emlékezzünk csak mi történt szintén ezen a szigeten 1941 december 7.-én? Egy idegen haderő bombázta le flottánkat, több ember halálát okozva. A válaszlépés háború volt. Persze ma már jóval civilizáltabbak vagyunk, de felvetődik a kérdés, hogy kormányunknak, hogyan is kellene reagálnia erre az incidensre. Addig is, míg a döntés meg nem születik, mi polgárok felemelhetjük a szavunkat, ki-ki azon álláspont mellett, amit gondol. Gondolkozzunk el a történteken és annak szellemében cselekedjünk.

_________________
Ziltor midgardi őrző
Paul Pachner kampós kezű norvég halász
Lucy Huniver
T'Nak
Ziltor/Paul Pachner
Ziltor/Paul Pachner
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 179
Hozzászólások régi : 68
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

A Hétvége (The Weekend) Empty Re: A Hétvége (The Weekend)

Témanyitás by Ziltor/Paul Pachner Pént. 23 Szept. 2011, 20:32

Pletykacica és KoMoly rovata

Ide jöjj bulizni!

Bronxban, a helyiek által csak Pokol konyhájának nevezett városrészbe nyitotta meg kapuit az Olimposz kaszinó. Mintha csak Las Vegasban vagy Atlantában lennénk! Rengetek szórakozási és nyerési lehetőség, az appletini pedig fenséges! A cuki minotauruszfejes kidobó fiúk pedig igazán megdobogtatják egy lány szívét. Mindezért jár a piros pont! Ügyes kezű pultos fiúk keverik a koktél, dobálják az italos üvegeket. A látvány rendkívüli, a külső se rossz! Szép nőknek olykor ingyen ital is jár! Több emeleten folyik itt a játék és a szórakozás, ahová minden egyes felnőtt állampolgárt nagy örömmel várnak! Egyedül csak a harmadik emeletre nem juthat be akárki. Itt a felső tízezer eminens tagjai tarják zártkörű rendezvényeiket.
De mit is tudhatunk a kaszinó tulajairól? Az Olimposzt egy vállalat, az Olimposz Corporation elnöksége irányítja. Személyesen is találkozhattunk az igazgatói tanács egyik tagjával, Miranda Minervával. A hölgy a jelek szerint szereti a madarakat, ugyanis van egy hófehér baglya.
A megnyitóra már több neves vendég is megjelent, kezdve hőn szeretett polgármesterünkkel, Jet Lee Taoval, aki a közelgő ENSZ ülés miatt hamar távozott.
A felső tízezer elitje is erősen képviselte magát a megnyitón. Kezdve Obadiah Whateley-vel, a kikötőben található Heavy Industries hajógyár alapítójával és igazgatójával.
A gazdag és csinos nők táborát erősíti Joana Carmen Zehner, a Zehner Légitársaság társtulajdonosa, reklámarca és alkalmasint csinos légi kísérője.
A nagy férficsábász hírében álló Barbara Wiedler-t, egy milliomos férfi oldalán látták. A jelek szerint a szabadúszó fejvadász magának vadászott le egy skalpot.
Egyesek felismerni vélték a Jersey Chip vállalat egyik munkatársát is, ám kiléte homályban maradt.
Külön figyelmet érdemel William David Robertson személye, aki nemrégiben lett kinevezve az A.R.M.O.R. igazgatójává, így furcsa módon a SHIELD is egyik eminens tagjával képviseltette magát. Gyanakvásra adhat még okot az X-men tagjainak jelenléte is. Vagy talán csak az olcsó ital miatt jöttek az Olimposzba?
Ezek alapján megállapíthatjuk, hogy az Olimposz méltó nevéhez. Itt az egyszerű átlagember, de a gazdag is megtalálhatja a kedvének való szórakozást és társaságot. Eme kiváló és demokratikus ötvözésért csak dicsérhetjük az Olimposz Corporation névtelen tagjainak leleményességét.

_________________
Ziltor midgardi őrző
Paul Pachner kampós kezű norvég halász
Lucy Huniver
T'Nak
Ziltor/Paul Pachner
Ziltor/Paul Pachner
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 179
Hozzászólások régi : 68
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

A Hétvége (The Weekend) Empty Re: A Hétvége (The Weekend)

Témanyitás by Ziltor/Paul Pachner Szomb. 01 Okt. 2011, 23:22

Amikor az asgardi az ENSZ-be ment

A hírek szerint nagy vita támadt az éppen folyó ENSZ-közgyűlésen Asgard meghívása és felvétele kapcsán. Ezen felvetést országunk nagykövete, szeretett városunk polgármestere, Mr. Jet Li Tao ejtette meg. Nekünk New York-iaknak volt alkalmunk bőven megismerkedni Asgard népével. A jókkal is, de a rosszakkal is. Tudjuk jól, hogy milyen nagy hatalommal bírnak, nagyobbal mint mutáns polgártársaink. Sokan azt mondogatják, hogy varázslók és mágusok ők, és az univerzum ismeretlen erői felett uralkodnak. Így képesek tűzvészt kelteni, vagy épp manipulálni az emberi elmét. Mindezt azzal igyekeznek megmagyarázni, hogy az asgardiak egy másik, egy magasabb rendű létezési sík teremtményei, egyes megfogalmazások szerint istenei, akik évezredekkel korábban már jártak a Földön, s innen isteni eredetük.
A tudósok inkább azon a véleményen vannak, hogy egy másik világ éppen olyan emberei, mint amilyenek mi magunk is vagyunk. Csak ez a világ másfajta elemekből áll össze, ezért tűnik úgy számunkra, mintha az asgardiaknak különleges képességeik lennének, holott ez természetes a maguk világában. Hogy mi az igazság, az a jövő zenéje. Ember még nem járt az ő világukban, vagy ha igen, hát nem reklámozza túlságosan útját.
Az asgardi tagfelvétel első támogatója az Örök Birodalom királynője és személyes képviselője az ENSZ-közgyűlésen, Lady Melissa Boltagon. Mint tudjuk, az Örök Birodalom, vagyis Atlantisz és Új-Attilan, az embertelenek országának egyesüléséből megszületett ország, már rendes tagként vett részt a gyűlésen annak megkezdése óta. Ennek azon előzménye van, hogy t.i. mind az embertelenek, mind az atlantisziak emberek, legalábbis genetikai állományuk visszavezethető az emberi ősökre. Igaz, ezt jórészt az ő tudósaik állítják, emberi oldalról nem igazán volt alkalom azt megerősíteni. Lényeg a lényeg, hogy ez a kellően fejlett és intelligens faj baráti kapcsolatot alakított ki Asgarddal is. Így már érthető, hogy miért kívánják őket a földi család tagjai között látni.
Az Arab Emírségek követe Ali bin Sarham al-Narufi kifejtette ellenszenvét az asgardi gonosztevők földi ténykedései miatt és ellenezte felvételüket, utalva itt a három évvel korábban történt eseményekre.
Japán nagykövete Kasumi Araragi minden megokolás nélkül az asgardi felvétel mellett szólalt fel.
Kanada nagykövete Cristopher Strong felszólította a nem-mel szavazókat véleményük megváltoztatására, azon indokkal, miszerint megszakad kommunikációnk velük, valamint a bolygónkat érő támadásokkal szembeni védelmünk gyengül.
A Nyugat-Afrikai Nemzetek nagykövete Dr. Rolihlahla Zuma is kihangsúlyozta, hogy milyen veszélyes erőkkel rendelkeznek az asgardiak. Kiemelte Loki Laufeyson-t, utalva gaztetteire. Asgard felvétele kapcsán a szavazás elnapolását kérte, míg egy diplomáciai testület meg nem állapítja alkalmasságukat.
A vitát Mr. Tao zárta le és a szavazást igennel kezdte meg. Az Örök Birodalom sem változtatott igen szavazatán, akár csak Japán. Kanada is a felvétel mellett voksolt. Egyedül a Nyugat-Afrikai Nemzetek tartották elégtelennek a jelenlegi körülményeket és szavaztak a felvétel ellen.
Így tehát Asgard is az ENSZ tagjává vált. Rövid szünet után maga a koronaherceg, Lord Einar Thorson jelent meg, hogy Asgardot képviselje az ülés további szakaszain.
Számunkra, New York-iak számára örömre add okot ez a döntés, hiszen jól tudjuk milyen erős szövetségest nyert így a Föld minden népe. Hogy azonban mennyire sikerül elfogadni a többi országnak az asgardiak jellegzetes viselkedését, kultúráját, csak a jövő zenéje. A félelem, mi a nagyhatalmú idegen néppel szemben érezhetnek sokan, nagy úr. Mi már megtanultuk legyőzni a félelmeinket. Ha mi képesek voltunk rá, akkor a világ többi népe is képes lesz rá. Csak idő kell hozzá, hogy megtanulják.

_________________
Ziltor midgardi őrző
Paul Pachner kampós kezű norvég halász
Lucy Huniver
T'Nak
Ziltor/Paul Pachner
Ziltor/Paul Pachner
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 179
Hozzászólások régi : 68
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

A Hétvége (The Weekend) Empty Re: A Hétvége (The Weekend)

Témanyitás by Ziltor/Paul Pachner Vas. 02 Okt. 2011, 21:00

Az Alma romlott gerezdje

Múlt heti számunkban szerepelt egy cikk a frissen megnyitott Olimposz kaszinóról. Az talán kevésbé ismert a tisztelt olvasó közönség előtt, hogy a kaszinótól nem is olyan messze, a Pokol Konyhája túlsó végén, a világ koránt sem ennyire csillogó-villogó luxushely, finom koktélokkal, hanem nagyon is sötét, nagyon is szegény és a pia is tömény, csak meg ne vakuljon tőle az ember. Ez a hely mintegy ellentéte a pompának, sőt még a tisztes polgárok által elért életszínvonalnak is. Mondjuk ki: egy nyomornegyed. Ahol egyszerű emberek élnek egyszerű életet. Ez az egyszerűség azonban koránt sem bűntelen. A statisztikák is megerősítik, hogy a szegénységben és nyomorban élők közül kerülnek ki a bűnözők több mint 3/4-e. Ez a részarány pedig túlságosan nagy ahhoz, hogy ne próbáljuk a bűnözéshez elvezető okokat saját életterükben keresni.
Mi is jellemzi tehát a Pokol Konyháját? Itt található a Madison Square Garden, ez az impozáns sport- és koncertaréna, ahol egy kisebb város lakossága is elfér. Ez Almánk egyik gyöngyszeme. Azután itt található még egy zsinagóga, állatkert, főbb közlekedési és metró vonalak, s nem mellékesen rendőrkapitányság is. A bűnüldözők jelenléte érthető, hiszen itt a legnagyobb a bűnözési ráta, a fekete kereskedelem, betöréses lopások és más illegális tevékenységek, mint a drogterjesztés és az utcai harcok. Mindezeket több egymással már nemcsak rivalizáló, de kereskedni is képes banda szervezi, nagy összegeket zsebelve be a tisztességes vagy éppen tisztességtelen munkával megkeresett dollárokból. A rendőrség elmondása szerint különösen az utcai harcok terjedtek el mostanság, az erre legalkalmasabb helyeken, a sikátorokban. Több meg nem nevezet rendőri informátor szerint az összecsapások két személyesek és egy karámban folynak le. A küzdő felek gyakorta mutánsok. A nézőközönség pedig fogad rájuk. A győztes viszi a pénzt, gyakran nem is keveset. Így a vidék nyomorában felnőtt fiatalok tömkelege próbál szerencsét az arénában, hogy egy időre királyként élhessen és szórhassa a pénzt. A rendőrség, bár nagy erőkkel nyomoz az utcai verekedések után, még nem járt sikerrel. Egyesek szerint ez azért van, mert valójában nincsenek is utcai harcos küzdelmek. A rendőrség nem nyilatkozik a kérdésben. A megkérdezett helyiek szerint a versenyek szervezői igen ügyesek, és eddig mindig időben álcázták harci kellékeiket, mire a helyszínre érkezett a rendőrség, és így sikerült elkerülniük a lebukást. Már ha igazat adhatunk néhány suhanc szavainak.
Mi lesz így a várossal? S különösen a Pokol Konyhájának lakóival? Vajon a nyomorban és szegénységben élőket végleg magával ragadja a helyi alvilág mocska és bűze? Ez a rendőrségen és a negyed vezetőségén múlik. Igaz, a helyi képviselőket és polgármester a negyed lakosai választják, vagyis Ön, tisztelt olvasó! Így mi magunk is tehetünk a bűnözés leküzdéséért és a Nagy Alma felvirágoztatásáért!

_________________
Ziltor midgardi őrző
Paul Pachner kampós kezű norvég halász
Lucy Huniver
T'Nak
Ziltor/Paul Pachner
Ziltor/Paul Pachner
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 179
Hozzászólások régi : 68
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

A Hétvége (The Weekend) Empty Re: A Hétvége (The Weekend)

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.