Quentin Beck - Mysterio

Go down

Quentin Beck - Mysterio Empty Quentin Beck - Mysterio

Témanyitás by Mysterio on Kedd 18 Okt. 2011, 23:45

Név: Quentin Beck
Egyéb név(i): Mysterio
Faj: ember (zseni - biokémia)
Nem: férfi
Jellem: Megtört, zárkózó, ellenséges, mániákus
Személyazonosság: Quentinként nyílt, Mysterio-ként titkos
Születési helye és idő: 1979, New York
Kor: 40
Család: Apja: Johnathan Beck, Anyja: Elizabeth Anderson Beck
Foglalkozás: Illúzionista, bűvész, filmes effektek
Testmagassága: 178 cm
Testsúlya: 80 kg
Szeme színe: zöld
Haja színe: fekete
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel:
Repülési sebesség: lásd: páncél
Egészségi állapot/ betegségek: paranoia, enyhe üldözési mánia, adrenalinfüggés, mániákus depresszió, teljesen torzult erkölcs, és emberi értékrendek


Sokan sokféleképp mesélnék el a történetet, hogy kicsoda is valójában Mysterio. Vannak, akik szerint egy mezei őrült, mások szerint maga a Sátán földi helytartója. Tény és való azonban, hogy akit Mysterio áldozatául szemel ki, az megfelelő védelem nélkül hamarosan könnyes búcsút mondhat idegrendszerének, józan eszének... vagy legalábbis egy életre eme techno-démon visszatérésétől fog tartani. De Mysterio sem embereket tébolyító démonként kezdte pályafutását.

A hidegháború legszebb aranykorában látta meg a napvilágot itt New Yorkban, a nagy almában. Szükséget nem szenvedett, mert habár nem volt világraszólóan gazdag, nem kellett semmiféle hiánytól tartania. Gyerekkorára a legegyszerűbb jelző az "átlagos", de bárki, aki huzamosabb ideig volt gyerek, azt is tudhatja, hogy nincsen olyan, hogy átlagos gyerekkor. Quentin sok olyan tulajdonságot egyesített magában már gyerekkorában is, amivel jó sok irigyet szerzett, hogy aztán kiközösítesse magát. először is ügyes atléta volt, legalábbis az átlagos középiskolai szinthez képes, és nem is volt hülye, sőt, kifejezetten szerették strébernek besorolni, kémiában, és fizikában elért kiemelkedő teljesítményei miatt. Neveltetése is egész jó volt, bár a szüleinek volt néhány mániájuk, ami korlátozta a gyereket (kötelező zongoraleckék, és hasonlók), panaszkodni a kis Quentinnek sohg semmiért nem volt oka.

Zsebpénzét magának kereste, mivel szülei általában nem szerettek pénzt kiadni a Quentin, és sok más gyerek által annyira szeretett újkeletű szórakozásformákra ("Már megint azok a hülye videójátékok, Quentin, mi lesz így belőled? Takarodj vissza a zongorához!"), így a filmes szakma fejlődésével egy nagyon népszerű alkalmi diákmunkát vállalt el rendszeresen: statisztának állt. Ha az ember mániákus filmnéző, és megnézte a Warner Brothers, meg az MGM összest (lehet amúgy így élni?) akkor rendszeresen felfedezheti ugyanazt a huszonöt-harminc arcot minden film legjelentéktelenebb szerepeiben. A kis Quentin (alkalmazói számára szigorúan Mr. Beck) hamarosan kinőtte magát a filmes szakmában, mert egyrészt szerette ezeket, másrészt jó érzéke volt hozzájuk, így atlétikai képességeit hamarosan kaszkadőrként, dublőrként tudta hasznosítani. Természetesen teljesen egyértelmű, hogy filmes főiskolára ment a középiskola után. Itt már állandó kaszkadőrködései és dublőrködései mellé (amihez természetesen állandó szerződés duklált az "egyik" nagy filmes cégnél) már a technikai részletekbe is beláthatott, megismerkedett a digitális effektekkel.

Élete, és karrierje a felnőttkor elérésével csupán fel ívelt, szigorúan felfelé. Ám Quentin többre vágyott, hiszen aki egyszer belekóstol a filmes szakma bármelyik részébe, az rögtön a legtöbbről álmodik. Híres producer, rendező, színész akar lenni, és ekkora ambíciókkal az ember hajlamos megfeledkezni képességeiről, és azok határairól. Mr. Beck, a digitális effektkezelő (egyre jobban módosul, és bővül a név) Mr. Beck, a tinilányok kedvenc filmcsillagává szerette volna kinőni magát, de sorozatosan visszaküldték őt az effektkezelőpult mögé. Íróként, és rendezőként is hasonló "sikereket" ért el, valamint a nagyreménységű filmes szakmabeli úrnak a magánélete sem úgy alakult, ahogy kellett volna: csalódás csalódás hátán. Sok évnyi kitartó kudarc után kezdett "bedilizni", mondaná az átlagember, de ez persze közel sem így volt. Rendszeresen depressziós volt, letargiába süllyedt, de kivel nem fordult már elő? Sokkal fontosabb inkább, hogy személyisége is kezdett torzulni. A békés, optimista, jóreménységű ifjúból egy kissé megtört, agresszíven sokat akaró, harminchoz inkább közelebb, mint húszhoz ember lett. Egyik barátja a filmes berkekben poénból felvetette neki, hogy felhasználhatná technikai tudását arra, hogy erősebb pszichológiai nyomással kényszerítse rá akaratát a neki ellentmondókra. Konkrétan azt tanácsolta, hogy kergesse őrületbe a konckurenciát némi effektel, pár tükörrel, és egy kis rafinériával.

A vicc elég balul sült el, mert a reményét vesztett Quentin előbb fontolgatta, majd komolyan tervezni kezdte akcióit. Jelképet akart magának teremteni, gyűlöletét, és elkeseredettségét erőként kívánta felhasználni, egy olyan dolgot akart teremteni, amitől mások, a filmes konkurenciája, "az ellenségei" félnek. Így tervezte meg első jelmezét, ami inkább komikus volt, mint félelmetes... az elején. Egy kis fényeffekt, némi füst, egy-két hologram, és némi trükk segítségével módszeresen őrületbe kergette a "neki keresztbe tevőket", így a filmes cégéből lassan eltűntek a nagyágyúk, és átadták a helyet a második eresztésnek, és köztük Quentinnek is. A szerencse azonban forgandó, és a nagyreménységű filmes ipar a nagyreményésgű második eresztéssel, és a nagyreménységű Mr. Beck-el is eltűnt a süllyesztőben pár rossz, eladhatatlan film leforgatása után. A nagyágyúk nélkül nem lehet sikeres filmet forgatni. Ráadásul a barát, aki a viccet elsütötte, nagyon gyorsan rájött, hogy ki állhat a "lila köpenyes fickó, aki ráállt a színészekre" mögött, így Mr. Beck, a nagyreménységű filmes effektőr, és kevésbé nagyreménységű filmszínész börtönbe került.

Tizenkét év börtön. Kevésnek hangzik, hiszen mások életfogytiglant kaptak, másoknak a tizenkét év a fele, egyharmada az életüknek. Ráadásul ez a tizenkét év akkor a legkeményebb, ha az ember életének legjelentősebb, legtöbbet ígérő, legtermékenyebb időszakáról van szó, hiszen pár évvel az egyetem után börtönbe kerülni, és igazi, megtört, középkorú férfiként kijönni nem épp egy jó dolog. Az embert megtörik a börtönben, testileg, lelkileg. Az ember mások mindenféle játékszerévé válik a börtönben, hacsak ő maga is nem egy két méter magas izomkolosszus, akit tizennyolc rend beli tömegmészárlással vittek a börtönbe. Az ember lelkibeteg lesz a börtönben a további módszeres megaláztatások miatt, amit el kell tűrnie, mert megszoksz, vagy megszöksz... de a börtönből nem lehet megszökni... az ember üldözési mániássá válik a börtönben, és már nem bír ránézni úgy egy emberre, hogy ne jusson eszébe az, amit vele műveltek a börtönben az ugyanolyan embertársai. Paranoiás, üldözési mániás, mániákus depressziós... olyan szinten, amit Mr. Beck, nyolcrendbeli gyógyíthatatlan lelkibetegséget okozó előre megfontolt szándékkal elkövetett kínzásért elitélt rendelkezik, olyan szinten ez egy kicsit ártalmas. Súlyosan káros Mr. Beck, és környezete egészségére... mert bár llkiel megtört, testileg megkínzott, szellemileg károsodott lett a börtönben, Mr. Beck nem halt meg. És ez egyesek szerint emberi jogi kérdés, mások szerint pedig olyan kérdés, hogy a szellem nem véletlenül van palackba zárva... Pandora szelencéjét kinyitották.

A név nélküli alterego feltámadt. Sőt, ezúttal nevet is kapott, és a lehetséges áldozatok száma is megnőtt... csak a filmesek? Nem. Csak a börtöntársai? Nem. Mindkettő? Nem. Ennél jóval több. Aki egész életében a világ képmutatásától szenvedett, akinek a pénz, a személyes vágyak, és ambíciók tettek keresztbe, akit testileg, lelkileg megtört az amerikai álom, azoknak ez az ellensége. Senki. Mindenki. Egy ideál. Mindenki, aki hisz az ideálban. Bárki. Akárki. Mysterio megszületett ezek ellenségeként. És a tudás beindult, mert a tudás hatalom. Gyenge kis tükrök, kezdő hologramok... 12 év alatt a technika is nagyot ugrott. Vegyszerek. Nem csak kívülről, belülről is lehet hatni az ember agyára. Némi vegyszerrel átáztatni valaki fejét, némi külső segédeszköz, és a technika csodája... nincs az az edzett elme, ami megbírna bírkózni tulajdonképpen saját magával, a saját gyengeségeivel. Az elmét túl lehet tölteni. Az elme gyenge. Csak a tudás erős... persze visszatért a filmes iparba, valamit el kell látni ott is. Kell az alterego... de a kérdés áll. Most már Mysterio az igazi személy, és Quentin Beck az álca... vagy fordítva?


Fél éves bővítés:

Mysterio két oldali agresszív tüdőrákkal rendelkezik. Mint a "világ egyik legkeresettebb bérgyilkosa" vált ismertté alvilági körökben, Walter J. Kovacs megöléséért. Anyagi lehetőségei az egekbe szöktek azáltal, hogy egymillió dollárt kapott az említett személy eltűntetéséért, és még adóznia sem kellett utána. Sok kisebb-nagyobb gyilkosságban részt vett azóta, kémiában szerzett ismeretei segítségére voltak abban, hogy a gyilkosságokat sose lehessen visszakövetni sem Mysteriohoz, és plánenem Quentin Beckhez. Az esetről csak a megbízó, és Mysterio tudott, gyakran még az áldozat sem volt tisztában azzal, hogy ki tör az életére, néha még azzal sem, hogy az életére törnek. Ennek ellenére Mysterio a zöld-lila hacukát egyre kevésbé használja láthatóan, általában valamiféle Prada öltönyt ölt magára, álcáznia nem nehéz magát. Építi a kapcsolatait az alvilággal, bár egy-két rendszeres megbízót leszámítva csak pár kontaktja van, akiket hívhat, ha baj van. Eddig.


A hozzászólást Mysterio összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 14 Ápr. 2013, 11:21-kor.
Mysterio
Mysterio
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 11
Hozzászólások régi : 41
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Oct. 18.

Karakteradatok
Főkarakter: Marlboro Man
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Quentin Beck - Mysterio Empty Re: Quentin Beck - Mysterio

Témanyitás by Mysterio on Kedd 18 Okt. 2011, 23:46

Név: Quntin Beck - Mysterio
Kor: 40
Nem: Férfi
Faj: Ember
Ingatlanok: Lakás Redrose village-ben, kertesház, akár egy nagycsalád is lakhatna benne. 3 kredit
Járművek: nincs
Njk-k: nincs
Pénz: nem sok, de a normál élethez, a páncél fenntartásához elegendő
Kereset: Bérgyilkos. Sok.

---PÁNCÉL---

Név: Mysterio, Mark II
Anyag: Kevlar-szövet, kissebb kaliberű, gyengébb tűzerejű fegyverek ellen véd (1p)
Ellenállóképesség: Korrózió védelem (1p)
Repülési sebesség: 200 km/h (1p)
Fegyverzet:
Holografikus kivetítők: teljesen valószerű illúziókat tud létrehozni a használója közelében, minden külső segítség nélkül. Csatlakoztathatók hozzá külső holografikus vetítők, ezáltal növelve az illúzió méretét, felbontását (4p)

Gázkibocsájtó (3p) - Az egyszerű füsttől kezdve különféle tudatállapot módosító gázokon át a teljes bénulást okozó keverékig sokféle saját fejlesztésű dolgot tud rálőni az ellenségre az alkarjára erősített kivezetők segítségével


Páncél Erőnövelése: nincs
Páncél rugalmasság: (1p)
Páncél energia ellátása: ARC reaktor 1.0 (2p)
Szenzorok:
-1: 100 méteres körben érzékeli az élőlényeket, mozgásuk, hőképük, biológiai funkcióik alapján, a gépeket az elektromos jelekből stb. Szükséges a nyomkövető rakéták alkalmazásához.
Zavaró eszközök:

-2: 500 méteres körzetben képes akár komolyabb eszközök, számítógépek, katonai adóvevők, jeladók, rádiók, komolyabb biztonsági rendszerek zavarása

Egyebek: A páncél kívülről teljesen szigetelő, felületét azonban rövid időre fel lehet tölteni elektromos árammal, védekezésképp (2p)

Pontok: 15+1 kredit
Elköltve: 18
Marad: 0

Kreditek:
Összesen 4
Elköltött: 4
Maradt: 0


A hozzászólást Mysterio összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 14 Ápr. 2013, 11:24-kor.
Mysterio
Mysterio
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 11
Hozzászólások régi : 41
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Oct. 18.

Karakteradatok
Főkarakter: Marlboro Man
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Quentin Beck - Mysterio Empty Re: Quentin Beck - Mysterio

Témanyitás by Thorhalla on Kedd 18 Okt. 2011, 23:47

Újra elfogadva.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Quentin Beck - Mysterio Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14943
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 56
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Quentin Beck - Mysterio Empty Re: Quentin Beck - Mysterio

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.