Nagoon Tanítványai

Go down

Nagoon Tanítványai Empty Nagoon Tanítványai

Témanyitás by Rhyssa Edaara Quillan Vas. 17 Szept. 2017, 20:29

Szervezet neve: Nagoon Tanítványai
Bázis: Tund
Cél: Nagoon tanainak továbbadás, szürke jedik képzése.
Leírás/Motiváció: Nagoon elvei szerint képezni a tanítványokat
Hierarchia, kasztok:
-Nagymester (1): a klán élén a Nagymester áll, ő hozza meg a fontos döntéseket, és valamint tanítói szerepet is betölthet. Megszólítása, ha úgy óhajtják Matriarcha, vagy Patriarcha, nemtől függően. Persze nem valószínű, hogy annyira ragaszkodna ehhez a névhez… A Nagymesteri rangot jelenleg Gamion Khun tölti be, korábban több volt, de azokat Gerr’IUs megölte.
-Mentor (2): a rend sokat tapasztalt tagjai, az ő feladatuk az újoncok kiképzése, egy mentor alatt egy Tanítvány állhat.
-Árnyőr; Pengemester; Vadász/őrszem: ha a Nagymesterek, vagy a Mentorok úgy gondolják, hogy egy Tanítvány készen áll az beavatásra, akkor egy rituálé közben felavatják ifjoncot, aki ezután a következő három kaszt közül választhat:
*Árnyőr: ők az erő használatának a mesterei, általában igyekszenek a fénykard párbajt kerülni, inkább mentális képességeiket használják fel a győzelem érdekében.
*Pengemester: a lézerkard mesterei, akik egy jó harcban mindig örömüket tudják lelni.
*Őrszem/vadász: aki nem tud dönteni, melyik kasztot válassza, annak ajánlott.
-Tanítvány: azok kapják a rangot, akik még újak a klánban.

Sokan úgy tartják, jedinek, vagy éppen urdrarr-nak lenni, annyi, mint az „érme” egyik oldalán állni. Talán igazuk is van, egy bizonyos értelemben, ki tudja… Viszont kevesen vannak tisztában azzal, hogy egy „érmének” van egy éle is, mely bár vékony, alig észrevehető, mégis létezik. Nehéz járni rajta, hisz könnyű elveszteni az egyensúlyt a két oldal kereszttüzében, és leesni a helyes ösvényről… Az urdrarrok (sithek) kegyetlenek, önzőek, magukba fordulnak, ám az álszent jedik sem sokkal jobbak, dogmatikus, elavult elveikkel, melyet már csak néhányan tartanak be igazán. Mindkét kultusz elvesztette igazi értelmét, elfelejtették, mit is jelent igazi lovagnak lenni, csak a hatalomvágy hajtja őket. Éppen ezért alakult ki egy harmadik rend, minek tagjai a középutat követik, mindkét oldal tudását felhasználva, és hibáikból tanulva okulnak. Őket hívják szürke jediknek, vagy inkább lovagoknak, kik hosszú évezredeken át homályba burkolózva léteztek, nem is igazán tudtak a létezésükről, mert mindig csak páran voltak, éppen annyian, hogy átadhassák tudásukat a fiatalabbaknak… Köztük is a legnagyobb, és méltán leghíresebb Trygra Nagoon volt, egy zabrak, aki úgy 1500 éve halt meg. Tanítványai egytől egyig felnéztek rá, némi félelemmel vegyes tisztelet övezte az ő nevét, óriási hatalma, stratégai tehetsége, és hidegvére miatt a legkritikusabb pillanatokban. Bár szigorú volt, megkövetelte a vasfigyelmet az alatta állóktól, és hirtelen haragja volt, melyet mindenki rettegett, aki ismerte, barátságos, közvetlen stílusával igencsak népszerű volt társai körében. Köztudottan szenvedélyes ereklyevadász volt, ideje nagy részét kalandokon töltötte, ahol ősi holokronok, és kegytárgyak után kutatott. Egy ilyen küldetésen lelte halálát, amikor Korribanra ment, egy Urdrarr nagyúr sírjába… Ő volt a valaha élt legnagyobb szürke lovag, és valószínűleg már nem is lesz senki, aki átvehetné helyét a történelemben. Éppen ezért a vallás követőinek száma is rohamosan csökken, így egy maroknyi elhivatott lovag úgy gondolta, rendet kéne alapítani, melynek célja, hogy összegyűjtse azokat az embereket, akiket érdekel e rend kultúrája, harcművészete, és az a hatalom, amit el lehet sajátítani Nagoon elveinek követésével. Az ifjakat történelemre, a klán íratlan és írott törvényeire, kardforgatásra, fegyver nélküli harcra, és az erő ismeretére tanítják, sok egyéb tantárgy mellett, hogy egy szép napon belőlük is igazi mester válhassék, és ő is továbbadja a hosszú, néhol keservesen nehéz tanoncévek alatt megszerzett tudását. Remélhetőleg ha a rend újraéled, akkor többen fogják a középutat választani, és Trygra Nagoon tanításait elsajátítani.
A hosszú háború a rendet sem kímélte, a számuk igencsak megfogyatkozott, talán 1,5-2 tucat tagja lehet a rendnek jelenleg, a tagok többsége pedig tanonc/padawan kategóriában van. Mindebben közrejátszott, hogy a Gamion előtti három egyszerre levő nagymestert Gerr’IUs megölte, mert határozottan a sötét oldal irányába vitték a Rendet és a pusztulás szélére taszították.

Tagok: Jalea Fiwi Fry (A), Jonathan Skrex (A), Drexer Ragnos (A)

Pontok: 30 pont
Felszerelés és njk-ák:
- Nagoon fénye hajó – 6,5 pont (Fiwi használja)
- Asztrodroid – 2 pont (a hajón van)
- Kastély – 10 pont (főbázis)
- Gamion Khun – a Nagoon Tanítványai Nagymestere

Elköltött pontok: 28,5 pont
Fennmaradt pontok: 1,5 pont

A szimbólum:
Nagoon Tanítványai Lo8L8c3

_________________
Mesélői, Sith birodalom, Köztársaság, Hutt kartellek/alvilág/fejvadászok, FRK/FRSz, Chiss fennhatóság, Mandaloriai Birodalom, Örök Birodalom
A Hármak emberei, Havoc Squad/Halálosztag, Rhand varázslói/Köztársaság Végzete, Csillag Kabal, Czerka Részvénytársaság, Császári család
Sith és Jedi archívum - Little SW világ segédlet |  Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Nagoon Tanítványai 59228_s
Rhyssa Edaara Quillan
Rhyssa Edaara Quillan
Lil'SW KM

Hozzászólások száma : 4179
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 246
Join date : 2017. Jun. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Little SW

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3658-rhyssa-edaara-quillan-eron https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.