K Corp

Go down

K Corp Empty K Corp

Témanyitás by Bishop on Vas. 02 Jún. 2019, 17:46

NEM JÁTÉKBELI INFORMÁCIÓK

 • Kánon: Star Wars világában mindenhol vannak számítógépek, falba szerelt konzolok, hordozható digitális eszközök és egyebek, azonban ezeknek nincsenek nagy gyártóik a wiki szerint. Ezek szerint mindenki kis helyi gyártóktól vásárol? Illetve a legnagyobb csillagközi vállalatok túlnyomó részt droidokat és fegyvereket gyártanak, nem túl színes a paletta. A nagy technológiai cégekben lévő hiányt pótolná ez a vállalat.
 • Cég topicja: Játéktéri, Piactéri
 • Elsődleges források: E Corp, Stellaris MegaCorp, Weyland-Yutani Corporation

CÉGES INFORMÁCIÓK

 • Cég neve: K Corporation
 • Cégszékhely: Felucia (Független Rendszerek Konföderációja)
 • Kirendeltségek: HoloNet-en keresztül egyelőre
 • Céglogó:

  K Corp Bishi_10

  K Corp K_corp10

 • Cégprofil: Számítógépeket, konzolokat, terminálokat gyárt, hardver gyártással és szoftver fejlesztéssel egyaránt foglalkozik. Az ügyfeleknek a legkorszerűbb technológiát szállítja, amelyekkel egy egész ipari, katonai létesítmény vagy akár egy csillaghajó is jól irányítható egyetlen vezérlőből. Automatizálást is kínál, egyfajta szolgáltatásként, kivonva a munkaerőt egy folyamatból, növelve ezzel a hatékonyságot és megbízhatóságot. A termékeket a megrendelő kérései szerint, egyedi paraméterekre is gyártja, testre szabottan. Garanciát minden termékre vállal. Bővebben a piactéren és az előtörténetben.

 • Leírás: A K Corp egy másik technológiai vállalat, a C Corp incidenséből nőtt ki. A céget Th’edar Kolbert alapította, aki a C Corp technológiai igazgatója volt, azonban az egyik digitális biztonságért felelős alvállalkozó szabotázst hajtott végre, ami elindította az események láncolatát. A váratlan incidens beárnyékolta a C Corp hírnevét. Th’edar közös megegyezéssel és háttéralkuval lett a bűnbak az incidensért. Miután egy könyvben megírta a valódi történéseket és leleplezte az alvállalkozót, fordult a kocka. Kolbert saját vagyonából, kapcsolatából és a már jó hírnevéből alapította meg a K Corp-ot. A név egyben gúny a C Corp számára, másrészről a Kolbert névre is utal. Th’edar a jelentős nagyvállatokkal kapcsolatos szakértelmével és néhány fontos üzlettel rövidesen növekedési pályára állította a vállalatot, és hamar túlnőtte egykori munkaadóját. Bővebben az előtörténetben.
  Könnyűipari módszerekkel gyárt digitális eszközöket. Feluciai gyáraiban rendkívül tisztán, hatékonyan és környezet barát módon üzemel, fejlett technológiát gyártva. A bolygó helyi, főként földműves, lakossága viszonylag olcsón dolgozik a K Corp-nak, így ebből lehet nagyobb hasznot hajtani, de a helyiek is jól járnak a térség fejlődésével.
  Mindenkinek gyárt, magánszemélyeknek, más cégeknek és állami megrendeléseket is vállal, frakciótól függetlenül. Akinek lehet, szállít.
  A Független Rendszerek Konföderációjához tartozik, legálisan bejegyzett vállalat, a Vállalatszövetség tagja. Kiélvezi az FRK nyújtotta adókedvezményeket és szabadkereskedelmi lehetőségeket, hű a frakcióhoz, de üzleti szempontból próbál semleges maradni.
  A K Corp szándékai leginkább semlegesek, nem egy gátlástalan gonosz vállalat, próbál etikusan, jó szándékúan működni, minden partnerének és dolgozójának prosperitására törekszik, azonban emellett szándékosan egy folyamatos növekedési pályán van tartva. Nem titkolt célja, hogy egy hatalmas, megkerülhetetlen, akár egy rendszer erejével összemérhető mamutvállalat váljon belőle. A tervek szerint, a megfelelő szektorok lefedésével, leányvállatokkal, egy szinte megkerülhetetlen beszállítóvá válik a high-tech haditechnológiai piacon.

 • Alapok: Th’edar Kolbert alapította a céget és ő is a vezetője. Fentebb, a leírásban van kifejtve ennek története, illetve az előtörténetben.
 • Leányvállalatok: K Micro Systems
 • Anyacég: -  

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

K Corporation központja, székhelye és telephelye, közel egy városhoz.


A vállalat egy 4. szintű létesítmény.

A területen található egy felhőkarcoló, a vállalat központja. Az itteni irodákban végzik az adminisztrációs, szervezési, PR, HR, marketing feladatokat. Nagy és impozáns, rendkívül modern épület.

Napról napra munkaidőben jelentős személyzet dolgozik itt, azonban ennek csak egy töredéke lakik a területen. Első osztályú szállásokban elsődlegesen azon dolgozók laknak, akik más planétáról vagy a bolygó másik feléről származnak. Az éppen itt megszálló üzleti partnerek is ezen szállásokba kerülnek. A vezetőség luxus körülmények között szintén a helyszínen lakik.

Védelemért egy pajzsgenerátor a felelős, amely a reaktorok épségét is hivatott szolgálni, az aktív védelmet, célzó rendszerrel felszerelt, járművek elleni lézerágyúk szolgáltatják. A teljes terület fallal és kerítéssel van körülvéve. Mivel a bázis egy erdőségben lévő síkságon fekszik, ezért szükség van ilyesfajta védelemre is, a domborzat nem nyújt védelmet és az erdőtől is el kell választani a helyet. Óvóhely is van, amely képes befogadni és biztonságban tartani a teljes személyzetet katasztrófa esetén.

Az áruforgalom egy jól kialakított leszállópályán történik, a különböző áru és személyszállító űrhajók itt fordulnak meg. Jármű hangár is található, itt lehet elegánsan megoldani a hosszabb távú tárolást és/vagy az esetleges javítást.

A termelést hat darab gazdasági létesítmény biztosítja. Négy darab gyár és két összeszerelő üzem gyártja a termékeket. Két gyár a belső finom elektronikai részekért felel, egy a fém borításokért és a használt kábelkötegekért, egy pedig kijelzőket gyárt. Gépműhellyel is rendelkezik a vállalat, hiszen egyedi gyártást is vállal és ehhez néha módosítani kell a gyártógépeket vagy valamilyen alapanyagokat.

A kutatás és fejlesztés két darab laboratóriumban történik, itt a mérnökök és tudósok szabadon kísérletezhetnek és fejleszthetik az újabb termékeket. A programozás is nagyrészt itt történik.

Könyvtár is található a területen, mindez a szellemi gyarapodást és kikapcsolódást szolgálja, ugyanakkor jelentős tudásanyagot is jelent a vezetőségnek, tudósoknak és mérnököknek.

A kereskedelmi feladatokat az üzleti részleg egyetlen épületben látja el, itt lehet helyben termékeket is venni, de nem ez a fő profiljuk, hanem itt intézik a nagyobb megrendeléseket és eladásokat.

A vezérlőterem szolgál az egész telephely irányítására és ellenőrzésére, itt természetesen a saját modern technológiáikat is használják, így rendkívül hatékony a folyamat.

Szenzorok tekintetében legalább ötven érzékelő tányért és egyéb szenzorok találhatóak meg a teljes területen. Mindezekkel jó képet kap a bázis a bolygó felszínén a környezetéről, és az űrből érkező hajókról. A civil felhasználásra tökéletesen megfelel.

Kommunikációs torony biztosítja a kapcsolatot a külvilággal, elsősorban az FRK frakcióval.

Létesítmények szintjén ezeken kívül még rendelkezik:

Egy nagyméretű piactérrel, ahol főleg a saját márkák és termékek kaphatóak, de más helyi vagy éppen FRK-s termékek is vannak.

Étkező és konyha, ahol első osztályú ételeket főznek a dolgozóknak és más vendégeknek. A minőségi étkező mellett több gyorsétterem is található itt, ezek népszerű márkák, amelyek rendkívül olcsón kínálnak ízletes fogásokat, ez szintén az FRK-hoz való tartozás miatt van így.

Kantina, szabadon működő, a munka utáni kikapcsolódás és a csapatépítő események népszerű helyszíne.

Páralepárló teszi kényelmesebbé a környezetet, ellensúlyozza a Felucia párás dzsungeli klímáját, valamint ingyen vizet is ad.

Kórház, saját magánkórháza is van a vállalatnak, jól felszerelt, több mint húsz ágy, két bachta tartály, orvosi számítógépek és orvosi droid. Bőven lefedi az igényeket, általában kicsi a kihasználtsága. Lehetővé teszi, hogy az esetleges baleseteket helyben tudják kezelni és ezzel csökkentsék a negatív megítélést. Mint kiderült, az egészségügyi ellátás biztosítása szintén vonzóvá teszi a vállalatot a dolgozóknak.

Három darab szabvány reaktor biztosítja a rengeteg épület és létesítmény energiaellátását. A Felucia egy hatalmas dzsungelbolygó, a helyiek természet közeli életmódot élnek, éppen ezért nem kívánatos semmilyen módon bolygatni a természetet és erőforrásait, így marad a reaktor, mint szinte tiszta energiaforrás, a védőpajzs pedig védi a reaktorokat, azok nehogy megsérüljenek.


Összefoglalva:

Összefoglalva, röviden:

Ingyenes:
4. szint (10 pontos bázis):
- Nagyméretű telephely
- Kantina
- Nagyméretű piac
- Vezérlőterem
- Szálláshelyek (akár több szobás/fürdőszobás, saját konyhával, kényelmes ágyak, luxuscikkek)
- Bázisvezető és tulajdonos szálláshelye (több szobás, jól felszerelt)
- Étkező/konyha (első osztályú)
- 2 Generátor (Reaktor)
- 6 bázis specifikus létesítmény: 6 gyár
- Kommunikációs torony (amennyiben valamelyik frakcióhoz tartozik a bázis)
- Leszállópálya (jól kialakított)
- 3 nem bázis specifikus épület: 2 labor, 1 kereskedelmi létesítmény
- Kórház (jól felszerelt, több ágy, bachta tartály, droid)
- Védőfal

Vásárolt:
- Felhőkarcoló, vállalat székhelye
- Járműhangár/javító
- Gépműhely
- Pajzsgenerátor
- Jármű elleni lézerágyú
- Célzó rendszer
- Szenzorok
- Könyvtár
- Páralepárló
- Óvóhely
- Reaktor

Árak:
- 15.000 credit - Felhőkarcoló, vállalat székhelye
- 8.500 credit - Járműhangár/javító
- 8.500 credit – Gépműhely
- 60.000 credit – Pajzsgenerátor
- 10.000 credit (új) - Jármű elleni lézerágyú
- 5.000 credit - Célzó rendszer
- 5.000 credit - Szenzorok
- 3.000 credit - Könyvtár
- 400 credit - Páralepárló
- 10.000 credit - Óvóhely
- 10.000 credit - Reaktor
Összesen: 135.400 credit

Energia:
4. szintű bázis minimum energiafogyasztása: 27 egység
Extra épületek energiafogyasztása: 12 egység
Összes energiafogyasztás: 39 egység
Termelt energia egység: 45 egység, 3x15 egység a 3 reaktor miatt

- Felhőkarcoló, vállalat székhelye – 2 egység energia
- Járműhangár/javító – 1 egység energia
- Gépműhely – 1 egység energia
- Pajzsgenerátor – 2 egység energia
- Jármű elleni lézerágyú – 2 egység energia
- Célzó rendszer – 1 egység energia
- Szenzorok – 1 egység energia
- Könyvtár – 1 egység energia
- Páralepárló – 1 egység energia
- Óvóhely – 0 egység energia
- Reaktor + 15 egység energia

Kapcsolatok:

FRK: saját frakció, jó kapcsolatban van vele.
Terv: a Kaldahan bolygóval és ott a Rocksolid Arms-al fehér kereskedelmi út.

Köztársaság: Hódítás: A múlt kísértete (Szellemhold) kalandon Th’edar Kolbert a Köztársaságot képviselte és próbált jó munkát végezni, humánus lenni, reméli pozitív benyomást tett.

Birodalom: Hódítás: A múlt kísértete (Szellemhold) kalandon Th’edar Kolbert sikeresen együttműködött a birodalmi katonákkal, fizetett nekik prémiumot a munkájukért és a tiszteknél otthagyta a névjegyeit, reméli pozitív benyomást tett.
Terv: magánkalandon meggyőzni a birodalmiakat, hogy vele érdemes beszállítói szerződést kötni a hadihajóikhoz.

Magvilágok: ajándék volt, hogy a K Corp reklámja minden magvilágban lement, így nem ismeretlen a név a népesség számára.

Alvállalat: a K Micro Systems a K Corp irányítása alatt lévő, és azt kiegészítő alvállalat

_________________
Reneszánsz: Bishop, Shepherd, Liza, Lev Hudson (Légió), Tony Price VH: Andrew Ramirez, Such, Un Nefer Ramirez Ulti: Andrew Ramirez Egyéb: Andrew Ramirez Little SW: Such Tavres, Vlimtron Xreldacho
Bishop
Bishop
XMR bérenc

Hozzászólások száma : 3690
Hozzászólások régi : 195
Korábbi szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Aktuális szint/kredit : 14. szint - 40 kredit
Reputation : 53
Join date : 2011. Aug. 07.
Age : 24
Tartózkodási hely : ARMOR főépület

Karakteradatok
Főkarakter: Bishop
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, FSK, Litttle SW, VH, AoA, Outsiders, Ultimate

bisur13

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.