Vivian Scarlett

Go down

Vivian Scarlett Empty Vivian Scarlett

Témanyitás by Vivian Scarlett on Szer. 08 Május 2013, 20:47

Név: Vivian Scarlett
Egyéb név(i): Vii
Faj: mutáns
Nem:
Jellem: semleges
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 1995. december 04., Toronto (Kanada)/Chicago (Amerikai Egyesült Államok)
Kor: 29
Család:
- apja: Dr. Emett C. Scarlett (apja)
- anyja: Dr. Sophia Lieselotte Holz (anyja)
- testvérei: Wendy Sophia Scarlett (húga); Marty E. Scarlett (öccse)

Foglalkozás: irodalomtanár, segédnyomozó
Testmagassága: 170 cm
Testsúlya: 65 kg
Szeme színe: jég-kék
Haja színe: sötétbarna, már majdnem fekete
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel: hosszú, fekete bőrkabát; balkezes; golyó alakú heg a bal felkarján
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek:
- farkasvakság
- allergiás a macskaszőrre

Életrajza:
Vivian Scarlett szülei egy éves házassági évfordulójuk alkalmával repültek Kanada nagyvárosába, amely során a megadott időpont előtt egy és fél hónappal jött világra. Egészséges gyermek volt korai érkezése ellenére, és születésével kettős állampolgárságot tudhatott magáénak, amiért a repülő még javában félúton volt Toronto felé.
Apja, Dr. Emett Cristopher Scarlett atomfizikus volt, rendkívüli adottságát is tőle örökölte azon felül, hogy eme ágról öröklődnek az úgynevezett X – gének, ugyanis ő is mutáns volt. Képessége a szuperintelligencia volt, mely nem járt semmiféle külső elváltozással, használata pedig nem volt feltűnő azon a minden embernek szembetűnő adottságán kívül, hogy fokozottan túlbuzgó volt, mindig voltak új ötletei, tervei és arra a nagy fennkölt célra törekedett, hogy egyszer olyasvalamit találhasson fel, amiért Nobel-díjat kaphat. Ez a díj atyja életét végigkísérte, ugyanis ha nem lettek volna ilyesfajta törekvései, talán sose találkozott volna Vivian édesanyjával Dr. Sophia Lieselotte Holz-al. Sophia német, doktorált biológus volt, akivel a díjátadón találkozott édesapja. Később levelezés útján tartották egymással a kapcsolatot, majd pár hónap múlva édesanyja az Egyesült Államokba utazott, ahol később egybekeltek, majd amerikai állampolgár lett.
Szülei születését követő három év után Quebec tartomány Forestville városába utaztak, Kanadába, ahol szülei cége egy bizonyos kísérletet bízott rájuk, némileg nyugodtabb környezetben végrehajtva azt. Ezzel együtt bőséges havi fizetéssel, családi házzal látták el őket. Munkájukról sosem beszéltek, ebből kifolyólag Vivian nem tudott sokat erről, azon kívül, hogy szülei időnként megbeszélésekre utaztak a céghez, ahol „dolgoztak” és olyankor az igen barátságos, kedves hatvan éves Margaret néni felügyelete alatt hagyták a szomszédban.
Mivel Kanadában az angol és a francia nyelv egyaránt elterjedt volt, így már gyermekkorától kezdve e két nyelven tanult meg beszélni, írni és olvasni. Édesanyja pedig külön, otthon tanította saját anyanyelvére, a németre, miután észrevette Vivian adottságát az idegen nyelvek elsajátításában. Az olaszt később, az egyetemen sajátította el külön kurzuson.
Vivian első testvére Marty Emett Scarlett születését hét éves korában jelentették be szülei. Már ekkor úgy nevelték, hogy mindig vigyázzon kisöccsére, ha valami bajba keveredett testvére által, a legtöbb esetben ő lett megróva. Szülei ezen „hibák” ellenére mindig nagy odaadással gondoskodtak róla is, csupán voltak apróságok, amit az idősebbik testvér sosem kerülhetett el, így amikor tehette inkább mást csinált és nem kötötte bele az orrát öccse cselekedeteibe. Feltéve, ha nem volt muszáj. Az olvasást is ekkor szerette meg igazán, különleges érdeklődést mutatva ennek folytán később az irodalom irányába. A gimnáziumot elkezdve pedig már biztos volt abban, hogy eme témakörben kíván a jövőben továbbtanulni.
A gimnázium megkezdésekor született meg újabb kistestvére Wendy Sophia Scarlett, neves nap volt ez számára és nem csak újabb testvére világrajövetele miatt, hanem azért is, mert aznap alkalmazta Vivian először mutáns képességét az iskola udvarán, ahol a tornaterem renoválása folyt. Az esett egyszerű volt, miközben a rá szemet vetett iskola focicsapatának egy rendkívül rámenős tagját kívánta mindenáron lerázni magáról, egy konténert választott búvóhelyéül, miközben a „menekülést” kiváltó nagy stressz, mely lelkére nehezedett elég erős volt ahhoz, hogy felfedje mutáns erejét. A konténert részeire bontotta, de nagy riadalmára nem rakta össze újra, hanem végleg eltűntette. Ez a cselekedete összezavarta, megijesztette őt, napokig rejtőzött a városban arra törekedve, hogy elhagyja Forestville-t. Végül taxival ment el a városból és a határon való átkelés során vitték haza a rendőrök, az őt már aggódva kereső családba. Ennek cseppet sem örült és nem is kívánt huzamosabb időt otthon tölteni, aggódva családtagjainak az épségéért.
Édesapja eme ok miatt hívta fel az ekkor még újonnan megalapuló Xavier magániskolát, melyet személyes megbeszélés követett otthonukban, így Vivian megtudhatta édesapja nagy titkát, illetve a tanulmányait már ebben a tanintézményben folytathatta. Itt elsajátíthatta erejének kordában tartását, megvilágosodott a rejtélyes körülmények között eltűnt konténer esetéről, mely valószínűleg azért nem öltött másféle alakot keze által, mert nem volt megfelelő, gondolati parancsa hozzá akkoriban.
Később tanulmányait az egyetemen folytatta, ahogy már a gimnázium előtt is elképzelte, ámbár rendkívül hálás volt az iskolának és az ott tanítóknak, diákoknak, kik a képessége okán ránehezedő borúlátást eloszlatták szemei elől, és ennek köszönhetően erős nőként léphetett ki a nagyvilágba, megtapasztalni az ott rejlő dolgokat.
Vivian az egyetemen világirodalmat tanult és külön kurzuson elsajátította mindez mellett az olasz nyelvet is. A magániskolában megalapozódott önvédelmi oktatás mellett, jártasságát növelte ebben biztonság kedvéért, elkezdett külön Krav-Maga önvédelmi órákra járni.
A felsőoktatáson töltött évek során belekezdet gyermekkorában megálmodott könyv megírásába, krimi témakörben, amiért igen kedveli az ebbe tartozó történeteket. Információgyűjtéshez kapcsolatba lépett a helyi rendőrséggel, ahol egy nyomozó William Jepson nyakára szállt, ki által jobban megismerhette a nyomozói életet, annak teendőit, feladatait. Majd miután végzett az egyetemen, ezek az évek sarkallták arra, hogy mint segélynyomozó dolgozzon William oldalán, mindeközben külön oktatásokon elsajátítva a nyomozói végzettséghez járó ismereteket, mint a lőfegyver kezelését, mely cseppet sem lopta magát a szívébe.
Erejéről mindezidáig sikerült titokban tartania, azonban William előtt kénytelen volt felfedni, mikor életveszélyben voltak. Egy személygépkocsit alakított át lőfegyverek golyóit felfogó fallá, hogy túléljék a merényletet, mellyel akadályozni kívánták nyomozásúk eredményességét egy gyilkossági üggyel kapcsolatban. Ő maga megsérült bal felkarját érte egy golyó, amit műtét során el is távolítottak belőle. Barátsága Williammal nem romlott a továbbiakban, megbeszélték a dolgot, bár tudták, hogy ezután semmi se lesz a régi.
Pár hónappal később ismét bevezetésre került a mutánsok regisztrációja, ez idő alatt tért haza kétségbeesett testvéreihez, kik üzentek neki, hogy otthon egyáltalán nincs minden rendben. A viszályára fordult világban magukra maradtak. Szüleik voltak az elsők, kik életét vesztették abban, hogy megvédjék testvéreit, ugyan csak öccsénél jelentkeztek még egyelőre mutáns képességek.
Az újabb világháború alatt New Yorkba utazott két testvérével ál’ személyazonossággal az általa évekkel ezelőtt megismert nyomozó, jó barátja William Jepson segítségével, hogy elkerüljék a pusztítást. Szállást biztosított nekik a zord idők alatt. A borús események során Vivian a képességét igyekezett továbbra is titokban tartani és csak szükség esetén alkalmazni. Legtöbbször betegeket látott el és különleges képességű gyerekeknek – mutánsoknak – biztosított „otthont”, akkori szállásukon. Ezt a meglátását, tetteit kisöccse egyáltalán nem helyeselte, ő vakbuzgón rohant bele a háborúkba. Marty a démoninvázió alatt tűnt el, legalábbis amennyiben életét vesztette Vivian arra nem talált nyomot.
Testvére elvesztése mély nyomokat hagyott benne, még ha igyekszik azt rejtegetni mások előtt. Továbbra is reménykedik abban, hogy nem halt meg, s életben van, valahol kint a nagyvilágban.
Mikor a világ kezdett feléledni romjaiból és elkezdett visszaállni minden a régi formájába Wendy mutáns képességei is megmutatkoztak, Vivian beavatta őt a mutánsok világába, majd beíratta az újraépült tanintézménybe, a többi fiatallal együtt, ahova mutánsok járhattak nyugodt lélekkel. Jómaga pedig helyettesítő tanárnak jelentkezett be oda irodalomban való jártassága okán, illetve azért, hogy családjának egyetlen tagját ne veszítse el. Folytatni kezdte a könyvírást és időnként eljár William kérésére bizonyos nyomozások esetén segédkezni neki.

Képességei:
- Anyagmanipuláció:
Vivian érintés útján képes élettelen tárgyakat részecskéire szétszedni, majd azokat újra összerakni, átformálni mássá. Például egy lámpának a részecskéiből felépíthet egy tollat vagy egy villanykörtét. A képesség megköveteli a tiszta gondolatokat, ugyanis az érintés során adja ki a gondolat útján történő parancsot, ahol elképzelte, hogy az adott tárgyat mégis mivé szeretné átformálni. Zavaros gondolatok esetén nem az sül ki belőle, melyet éppen megvalósítani szeretne (vagyis érzelmi stressz, tisztánlátását elködösítő félelem is meghiúsíthatja képességének megfelelő alkalmazását), illetve valamiféle külső tényező miatt szándéka ellenére is alkalmazhatja képességét. Ebben az esetben az adott részecskéire szedett tárgy nem biztos, hogy más formákat ölt, megesik, hogy bizonyos idő eltelte után (napok, hetek, sőt akár évek), később jelenik meg újból egy másik tárgy formázása esetében. A képesség megköveteli a kreativitást, ugyanis bizonyos tárgyak esetében, ha egy utcai szemetes tárolóból egy sportkocsit szeretne formázni, akkor bizonyos részletekre is ki kell térnie, mint a jármű belső tere, hány személyes, stb. Az alakítandó tárgy súlya nem haladhatja meg a 20-25 kg-ot.
Mikor használja az erejét kézfeje is hasonlóan „részecskéire” bomlik, míg átalakítja az adott tárgyat. Ezek a részek kékes fényben foszforeszkálnak közben.


Szakértelmei:
- nyelvérzék: perfektül beszél franciául, angolul, németül, olaszul
- egyetemen irodalomtörténészként végzett, hobbiból ír és helyettesítve tanít is
- lőfegyverek használata
- alap elsősegélynyújtás
- ismeri a Krav-Maga önvédelmi sport és a Tai Chi legtöbb mozdulatát

Privát előtörténet véleményezést kérsz: igen
Vivian Scarlett
Vivian Scarlett
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 14
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. May. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Vivian Scarlett
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

darkness_chou@hotmail.com darkness_chou

Vissza az elejére Go down

Vivian Scarlett Empty Re: Vivian Scarlett

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 08 Május 2013, 20:53

Ezen nincs is mit kötekedni, el vagy fogadva.
2300 dollár a kezdőtőkéd. Egy adatlapot még írj, és utána kezdhetsz is játszani.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Vivian Scarlett Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14538
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 9
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vivian Scarlett Empty Re: Vivian Scarlett

Témanyitás by Vivian Scarlett on Szer. 08 Május 2013, 22:00

Név: Vivian Scarlett
Lakás/Létesítmény:
× Minden tanár és X-men ingyen lakást kap a kúriában
NJK: még nincs
Foglalkozás: irodalomtanár, író, segédnyomozó
Munkahely: Xavier Iskola Különleges Tehetségeknek
Pénz: 1700 $
Bevétel/hét: 400 $
Eszközök: -
Felszerelés/fegyverek:
× Komolyabb pisztolyok, 9mm-es pisztoly
× Középkategóriás mobiltelefon
Vállalat: -
Szövetség: -
Törzshely, ahol megtalálható:
× Xavier Iskola Különleges Tehetségeknek
Ismertebb szövetséges: -
Ismertebb ellenség: -

Felhasznált kreditek: 0 kredit
Fennmaradó kreditek: 4 kredit

Kiadások/Bevételek:
+ kezdés (2300$; 4 kredit)
- 500 $ (Komolyabb pisztolyok, 9mm-es pisztoly)
- 100 $ (Középkategóriás mobiltelefon)

Színkódok:
× beszéd/gondolat: CadetBlue
× héttér: Teal
Vivian Scarlett
Vivian Scarlett
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 14
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. May. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Vivian Scarlett
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

darkness_chou@hotmail.com darkness_chou

Vissza az elejére Go down

Vivian Scarlett Empty Re: Vivian Scarlett

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.