Sith és Jedi archívum

Go down

Információ Sith és Jedi archívum

Témanyitás by Rhyssa Edaara Quillan Szer. 01 Ápr. 2020, 12:05

Ez a kis tutorial már igencsak régóta volt tervezve, hogy egy helyen meglegyen minden különböző link, hogy könnyedén meglehessen őket találni őket, hogy segítség legyen a topic a frissen regisztrált tagoktól kezdve a régi motorosokig.
A leírás a Cerebro adatbázisa mintájára készült, így hasonlóságok nem a véletlen művei.

Közvetlen a regisztráció után érdemes még karakterkészítés előtt mindenkinek a szabályzatot elolvasni, ebben szemezgetni. Jó pár hasznos információ van benne.
Az alapok elolvasása után következhet az a rész, hogy ki milyen karaktert szeretne. Lényegében szinte minden Star Warsban létező faj közül lehet válogatni, hogy bárki megtalálhassa az igényeit. Ez csak útmutatás, itt azok szerepelnek, amiket a játékosok lefordítottak, minden más megtalálható a Wookipedia-n. A legtöbb faj első szinttől kezdve játszható, de van néhány olyan, ami egyáltalán nem, ezekről a tiltott fajok topicban olvashattok. Lehetőség van hibridekre – az SW világából kiindulva korlátozva – két különböző fajú karakter gyermekét is megalkotni, ezek többsége csak sith alkímiával hozható ki, de ami SW-ben is előfordult az nálunk is engedett, mint a near-human/near-human keveredés, near-human/human, vagy a twi’lek/human. Ezeken felül is lehet sajátot, ha valaki azt szeretne, de abban az esetben az előtörijében legyen benne a fajleírás, ami beleilleszkedik a világba, vagy használja az SW-s fajaink közül a joker aiper-t, ami bármi lehet.

Miután sikerült eldönteni a karakterről, hogy milyen fajba is fog tartozni, akkor következő lépésként következhet, hogy mik a követelmények az előtörténet megírásához. Ezt az előtörténet minta topicjában megtalálhatjátok.
Azaz az előtörténet és adatlap minta topicjában itt. Itt még több más dolog is benne van, ami később is jól jöhet.
Lehetőség van első és magasabb szintű karakterek indítására is. A magasabb szintűek mindig erőhasználók.
Itt találhattok segédletet az első, vagy kezdő karakterekhez.
Ha pedig magasabb szintűt szeretnétek, ahhoz itt olvashatóak a feltételek, melyekkel bizonyára könnyebb lesz ezeket megírni.
Ha valaki olyan karaktert ír, aminek képességei is vannak a fajleírás alapján, azt itt is a reneszánszon használatos lista alapján lőjük be. A képességekhez erejéhez, hatóidejéhez segítséget nyújthat ez a topic.

Az oldal világát is érdemes ismerni, noha nem kötelező, a világ frakcióinak, Birodalmainak, csoportjainak ismertetőjét akkor célszerű elolvasni, főleg azét, ahova csatlakozni szeretne, ha szeretne.
Azonban, ami fontos és mindenkit érint, az a kronológia. Ebből itt az SW-n csak egy található az, a kronológia, amiben csak a legfontosabb dolgok vannak említve, ami tényleg szükséges lehet ahhoz, hogy a karaktereket meg lehessen írni. Persze simán lehet találni olyan helyet, amiket ez nem érint, de azért a pletykák hírek többsége eljut mindenhova. Itt azonban a nagy hely miatt nem szükséges mindent beírni az előtöribe, csak amit fontosnak érez valaki. Ezeken felül érdekességként az oldal történetének olvasmánya is elolvasható, hogy miként is jött létre, alkottuk meg a világot.
A karaktereknek a készülő előtörténetek rész alatt kell a saját nevükkel topicot létrehozni, ahova az előtörténetet teszik majd ki. Az elfogadás után a staff fogja áttenni ezt a megfelelő részleg alá.
Kasztok itt nagyon is vannak, bár ezeket is lehet foglalkozásoknak hívni, ezekről, ezek előnyeiről, hátrányairól a kasztok leírása topicban lehet olvasni. Egy karakternek több foglalkozása/kasztja is lehet, csak egy kérés van, ezek ne üssék egymást, ha többet vesz fel valaki, akkor úgy, hogy mindegyiket képes legyen ellátni. És ez csak iránymutatás, nem kötelező innen választani, lehet sajátot is kitalálni!
A karakterek csatlakozhatnak különböző szervezetekhez/szervezetekhez, vagy éppen a korábban említett frakciókhoz, államokhoz is.
A karakterek induláskor 10 ponttal és 500 credittel rendelkeznek. Ezek után a kalandokért, eventekért, játékokért stb. az itt található szabályok alapján kaptok pontokat, pénzt. A pénzből és pontból vásárolhatnak maguknak felszerelést, bázist, céget, az Erőhasználük pedig erőképességeket is vehetnek, fejlesztetnek. Ami a lakást illeti, sokan sajnálják rá a pontot, lehetséges pénzért is bérelni ezeket, ehhez a részleteket a pontok, creditek, árak topicban találhattok.

A karakterek létrehozhatnak saját szervezeteket, csoportokat is. Ehhez itt minimum két emberre – különböző user – van csupán szükség és egy adatlap kitöltésére.

Sokakat érdekel, hogy mikor lépnek szintet és azért mennyi pont jár, erről itt olvashattok.
A multi karakterek szabálya SW-n nincs, bárki, bármennyi karaktert regisztrálhat ide, ha szeretne, de akár egy account alatt is futhat minden létező karakter.
Ha alternatív kalandokon, eventeken, vagy szabadjátékon játszotok, ott is kaptok pontot, csak kevesebbet, mint egy KM által mesélt kalandon/korszakkalandon.

A kalandok után a karakterekhez kisebb/hosszabb bővítést kell írni, amiben az Erőhasználók tanulhatják képességeiket, szerezhettek ismerősöket stb.

Ha valakinek van olyan karaktere, amit hirdetne, vagy épp a staff hirdet, ezt karakterkeresőben találhatjátok.

A teljes oldalra vonatkozó híreket, információkat az információk, hírek topic alatt olvashattok.
A játéktéri lista, hogy épp milyen játékok futnak SW-n a HoloNet News-ban találhatjátok, olvashatjátok.
Információkat, hirdetményeket a síkra vonatkozóan specifikusan a javaslatok, ötletek, észrevételek, bejelentések alatt érhetitek el.
Az pályázatok, bővítések topicba tehetitek az általatok készített írt kiegészítőket, dolgokat, amiket szeretnétek a síkon látni. Ezekért jutalom is jár!
A versenyek részlegben mindig a legfrissebb versenyeket találhatjátok, úgyszintén teljes oldalra kiterjedően.

A Holonet, média részlegen mindenki szabadon létrehozhat honlapokat, újságokat, Holoadásokat, ahova híreket, interjúkat, és ehhez hasonlókat tehet ki. A médiában továbbra is minden 5 hozzászólás után (az üzenő falak és kalandok kommunikációi nem számítanak) 1 pontot kap az illető.
Ha pontok, az a jutalom továbbra is él, hogy minden 100. előtörténet +1 pontot kap jutalomnak, ahogyan, ha valaki hoz valakit az oldalra és ezt feltűntetik, hogy ő hozta, akkor amint az általa hozott játékos elérte a 98 reagot (Reneszánszos 2.szint) +1 pont üti a markát annak, aki idehozta a játékost. Éljen a piramisjáték!
Plusz pontok pályázatokkal, versenyekkel, fordításokkal, leírásokkal lehet szerezni. Fordításokat, információkat mindig lehet írni, bármikor, amit majd a staff bírál el. Ezeket pályázatok, bővítések topicba várjuk
A hozzászólásoknak játéktéren minimum 6 sorosnak kell lennie! A staff tagjainak 1366x768-as felbontása van, így a hat sort ehhez mérjük! Ez alól az eventeken a szerencsejáték a kivétel, ott 2 sor is elég!

Kalandok és játék lehetőségek:
Az aktuális kalandok hírei itt olvashatóak. Itt lehet egyszerre kalandot, KM-et, játékostársat is keresni.
A piactéren a játékosok által forgalmazott termékek, szolgáltatások találhatóak, igénybe vehetőek. A Vérdíjlista is itt található, ahova bárki feltehet bárkit, akit aztán a többiek levadászhatnak.
Játékostársat itt lehet találni ezen a részen.
Kalandmestert itt lehet találni ezen a részen.
A karakterkeresőt itt lehet találni ezen a részen, ahol hirdethetitek keresettjeiteket is.
A szabadjátékok helyszínein tét nélküli oldaltól független, fiktív párharcokat is folytathatnak a karakterek egymással.
Az event helyszíneken egész évben párhuzamos játékra van lehetőség, ha valaki szeretne ezzel élni, illetve szerencsejátékozni is.
A szabadjátékok helyszínein kalandmester nélkül lehet kisebb játékokat játszani, ahol mindannyian egymásnak meséltek a játék közben.

A kalandok típusaiban olvashattok az oldalon levő játék szabályokról, hogy milyen kalandok is vannak nálunk.
A HoloNet News-ban nyomon követhető, hogy éppen hol milyen kaland fut az oldalon.
A kalandok ikonjairól, előtagjainak jelentései pedig itt találhatóak.


Itt a Star Wars síkon teszteljük a Műhely és Kódex dolgot is, aminek köszönhetően nagyon egyedi dolgokat lehet készíteni. A szabályokat a linken találjátok és nyugodtan készítsetek ti magatok is oda dolgokat. SmileÉs ne felejtsétek el, ha bárkinek van valamilyen kérdése, nem ért valamit, vagy nem talál, segítség kell, akkor bátran forduljatok a staff-hoz. Rhyssa/Thorhalla/Nefi az, aki a leghamarabb ad választ a kérdésekre, így főleg őt keressétek. Azért nem Rhys lett jelezve, mert @Thorhalla karakteremmel többet vagyok bent.

A Discord szerverünkön folyamatosan fent vagyunk munkaidőben is, így ott érdemes minket keresni, és feltenni a kérdéseket.

Facebookon is megtalálhatóak vagyunk, bárki nyugodtan csatlakozhat az XMR csoportba.

Illetve már van XMR Wikipédiánk is.

_________________
Mesélői, Sith birodalom, Köztársaság, Hutt kartellek/alvilág/fejvadászok, FRK/FRSz, Chiss fennhatóság, Mandaloriai Birodalom, Örök Birodalom
A Hármak emberei, Havoc Squad/Halálosztag, Rhand varázslói/Köztársaság Végzete, Csillag Kabal, Czerka Részvénytársaság, Császári család
Sith és Jedi archívum - Little SW világ segédlet |  Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Sith és Jedi archívum 59228_s
Rhyssa Edaara Quillan
Rhyssa Edaara Quillan
Lil'SW KM

Hozzászólások száma : 4179
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 246
Join date : 2017. Jun. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Little SW

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3658-rhyssa-edaara-quillan-eron https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.