Cerebro központi adattára

Go down

Információ Cerebro központi adattára

Témanyitás by Cerebro Szer. 21 Okt. 2015, 00:02

Ez a kis tutorial már igencsak régóta volt tervezve, hogy egy helyen meglegyen minden különböző link, hogy könnyedén meglehessen őket találni őket, hogy segítség legyen a topic a frissen regisztrált tagoktól kezdve a régi motorosokig.

Közvetlen a regisztráció után érdemes még karakterkészítés előtt mindenkinek a szabályzatot elolvasni. Jó pár hasznos információ van benne.
Az alapok elolvasása után következhet az a rész, hogy ki milyen karaktert szeretne. több, mint két tucat fajból lehet válogatni, hogy bárki megtalálhassa az igényeit. A legtöbb faj első szinttől kezdve játszható, de van néhány kivétel, ezekről a fajok listája topicban olvashattok. Lehetőség van hibridekre, két különböző fajú karakter gyermekét is megalkotni, ehhez is külön szabályok vannak. Ezeken felül is lehet sajátot, ha valaki azt szeretne, de abban az esetben az előtörijében legyen benne a fajleírás, ami beleilleszkedik a világba.

Miután sikerült eldönteni a karakterről, hogy milyen fajba is fog tartozni, akkor következő lépésként következhet, hogy mik a követelmények az előtörténet megírásához. Ezt az előtörténet minta mindkét topicjában megtalálhatjátok.
előtörténet minta 1., vagy előtörténet minta 2.. Itt még több más dolog is benne van, ami később is jól jöhet.
Ha már karakterek, bizonyára a legtöbben olyan karaktert készítenek, aminek a képessége van, ezeket pedig különböző módokon lehet fejleszteni. Erről itt lehet olvasni, vagy ezen a részen.
A képességekhez erejéhez, hatóidejéhez segítséget nyújthat ez a topic is.
Az oldal világát is érdemes ismerni, noha nem kötelező, a világ társadalmainak, országainak ismertetőjét akkor célszerű elolvasni, ha valaki nem az USA területéről származik, hogy tudja, hogy milyen állapotok uralkodnak ott, ahonnan jön.
Azonban, ami fontos és mindenkit érint, az a kronológia. Ebből is két fajta található az oldalon, a rövid kronológia, amiben csak a legfontosabb dolgok vannak említve, ami tényleg szükséges ahhoz, hogy a karaktereket meg lehessen írni. Illetve a részletes, amibe minden apróság bekerült. Ezt nem kötelező elolvasni, érdekes lehet azonban annak, aki szeret hosszú leírásokat olvasni.
A karaktereknek az előtörténetek rész alatt kell a saját nevükkel topicot létrehozni, ahova az előtörténetet teszik majd ki.
Kasztok nem igen vannak az oldalon, ezt foglalkozásoknak hívjuk, ezekről, ezek előnyeiről, hátrányairól a foglalkozások topicban lehet olvasni. Egy karakternek több foglalkozása is lehet, csak egy kérés van, ezek ne üssék egymást, ha többet vesz fel valaki, akkor úgy, hogy mindegyiket képes legyen ellátni.
A karakterek csatlakozhatnak különböző szervezetekhez, amiből előnyöket kaphatnak, esetenként hátrányokat is.
A karakterek elfogadás után kezdőtőkét kapnak, induláskor 4 kredittel rendelkeznek, illetve annyi pénzzel, amennyit az elbíráló staff ad nekik. A pénzből, kreditből vásárolhatnak maguknak felszerelést, képességet fejleszthetnek kreditből (illetve lásd feljebb az egyéb kivételeket), ereklyéket vehetnek. Ami a lakást illeti, sokan sajnálják rá a kreditet, lehetséges pénzért is bérelni ezeket, ehhez a heti bevételed felét kell rááldozni, részletesebb az előtörténet mintában találhatóak erről leírások.
A karakterek létrehozhatnak saját szervezeteket. Az egyik csoporthoz négy különböző user karakterei kellenek, a másik módszert itt lehet olvasni.

Sokakat érdekel, hogy mikor lépnek szintet és azért mennyi kredit jár, erről itt olvashattok.
A multi karakterek szabályáról pedig ezen a részen.
Itt érdemes megjegyezni, hogy a multi limit a Little SW síkra nem vonatkozik, itt lehet ingyen és bérmentve akár több karaktert/accountot indítani függetlenül a Reneszánszos account szabálytól.
Ha alternatív kalandokon, síkokon játszotok a főkarakterrel, az pedig legális gyorsabb szintlépést eredményez.

Amit érdemes megjegyezni, hogy minden regisztrált account rendelkezet egy darab X diák karakterrel, ők kamasz karakterek, akik a Xavier iskolában tanulnak. Részleteket itt is olvashattok.
Ha valakinek van olyan karaktere, amit hirdetne, vagy épp a staff hirdet, ezt karakterkeresőben találhatjátok.

Minden más fontos információról a szabályzat > információk alatt olvashattok.
A játéktéri híreket minden hónap első napján a New York Times-ban találhatjátok, olvashatjátok.
Információkat, hirdetményeket a bejelentések és pályázatok menüpont alatt érhetitek el.
Az információk és hírek topicban olvashatóak minden hónapban a legfrissebb hírek, illetve kalandok, ahova jelentkezni lehet.
A versenyek részlegben mindig a legfrissebb versenyeket találhatjátok.

A médiában mindenki szabadon létrehozhat honlapokat, újságokat, tévéadásokat, ahova híreket, interjúkat, és ehhez hasonlókat tehet ki. A médiában továbbra is minden 5 hozzászólás után (családfák és üzenő falak nem számítanak) 1 kreditet kap az illető.
Ha kreditek, az a jutalom továbbra is él, hogy minden 100. előtörténet +1 kreditet kap jutalomnak, ahogyan, ha valaki hoz valakit az oldalra és ezt feltűntetik, hogy ő hozta, akkor amint az általa hozott játékos elérte a 2. szintet +1 kredit üti a markát annak, aki idehozta a játékost. Éljen a piramisjáték!
Plusz krediteket pályázatokkal, versenyekkel, fordításokkal lehet szerezni. Fordításokat, információkat mindig lehet írni, bármikor, amit majd a staff bírál el. Ezeket ebben a topicban várjuk. Egyéb információk pedig a bejelentések és pályázatok témakörben olvashatóak.
A hozzászólásoknak játéktéren minimum 6 sorosnak kell lennie! A staff tagjainak 1366x768-as felbontása van, így a hat sort ehhez mérjük!

Kalandok és játék lehetőségek:
Az aktuális korszakkaland hírei itt olvashatóak, kiemelve, a fórum minden részén elérhető.
Az aktuális kalandok alatt olvashatóak a Reneszánsz, azaz fő síkon futó éppen aktuális kalandok.
Az alternatív kalandok nem függnek szorosan össze a fővilággal, de mindig lehetnek átfedések. Itt bárki írhat ki kalandot.
A folyamatos kalandok állandóan menő kisebb eseményű kalandok, inkább hírértékűek. A Vérdíjlista is itt található.
Kalandmestert, vagy játékostársat itt lehet találni ezen a részen.
A veszélyteremben tét nélküli oldaltól független, fiktív párharcokat folytathatnak a karakterek egymással.
Az event helyszíneken egész évben párhuzamos játékra van lehetőség, ha valaki szeretne ezzel élni.
A szabadjátékok helyszínein kalandmester nélkül lehet kisebb játékokat játszani, ahol mindannyian egymásnak meséltek a játék közben.

A kalandok típusaiban olvashattok az oldalon levő játék szabályokról, hogy milyen kalandok is vannak nálunk.
A Kalandfigyelőben nyomon követhető, hogy éppen hol milyen kaland fut az oldalon.
A kalandok ikonjairól, előtagjainak jelentései pedig itt találhatóak.


A régi, eredeti fórum hozzászólásai igaz ömlesztve, de itt találhatóak.Alternatív világok, ezek zöme az aktuális mesélő inaktivitása miatt inaktívak éppen, Nefi/Thorhalla pedig a sajátja helyett a Little SW-n mesél:
Ami már nem tartozik szorosan a fő síkhoz, az alternatív világok, síkok.
Minden egyes világnak külön szabályai vannak, ezeknek egy része alternatív világa a Reneszánsznak, de vannak nem marvelesek is. ezekhez nem kell külön regisztrálni, hanem legális posztnövelő helyek. Smile
Spoiler:

Az oldal másik fő világa:
2017. nyarán egy hirtelen felindulásból, és abból, hogy nagyon sokan kérték már jó ideje azt, hogy legyen Star Wars játék is, mert szeretik, megszületett a Little SW, ami az oldal történetének legsikeresebb alter világa, síkja lett. Azóta is gőzerővel zajlanak a kalandok, eventek, játékok itt is.

Marvel független, epic síkok:
A Fagyos Sötétség Kora az első olyan sík, ami egy kalandból kiérdemelte az epic részlegen, hogy sík legyen, hála Bishop remek mesélésének. Egy dark scifi világ, a távoli jövőben, amit nem érdemes kihagyni.
Maga az Epic részleg, ahol bárki indíthat kalandot tetszőleges témában, tetszőleges szabályokkal.

Cerebro központi adattára 00120

És ne felejtsétek el, ha bárkinek van valamilyen kérdése, nem ért valamit, vagy nem talál, segítség kell, akkor bátran forduljatok a staff-hoz. Thorhalla/Nefi az, aki a leghamarabb ad választ a kérdésekre, így főleg őt keressétek.

A Discord szerverünkön folyamatosan fent vagyunk munkaidőben is, így ott érdemes minket keresni, és feltenni a kérdéseket.

Facebookon is megtalálhatóak vagyunk, bárki nyugodtan csatlakozhat az XMR csoportba.

Illetve már van XMR Wikipédiánk is.


A hozzászólást Cerebro összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 04 Ápr. 2020, 12:06-kor.

_________________
Cerebro központi adattára - ahol minden fontos információ egy helyen megtalálható az XMR-el kapcsolatban!
XMR wikipédia - minden egyhelyen a megszokott wikipédia elrendezés szerint
Fórumon kívüli elérhetőségek - minden más XMR érintettségű oldal, topsite stb
Discord chat szerver - az oldal új chat központja, ahol szinte mindig sokan fenn vagyunk
Tutorialok - az oldal újításainak listája linkekkel, hogy mi hol található
Sith és Jedi archívum - ahol minden fontos információ egy helyen megtalálható az Little SW-vel kapcsolatban!
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1406
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.