Junkbot (KR-12)

Go down

Junkbot (KR-12) Empty Junkbot (KR-12)

Témanyitás by Junkbot on Kedd 11 Nov. 2014, 20:16

Név: KR-12 (Kisegítő Robot)
Egyéb név: Junkbot
Faj: Mesterséges életforma
Nem: Férfi (a program szerint)
Jellem: ember-barát
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 2023 júniusa, Washington DC, AppertureRobotic's
Kor: 2 (program szerint viszont 28)
Család: "Apa" - Reginald Brick(elhunyt)
Foglalkozás: feketén dolgozik a kikötőben mint rakodómunkás
Testmagassága: 190cm
Testsúlya: 170-200kg
Szeme színe: Nincs színe (mert ugye robot)
Haja színe: ???
Külső páncél színe: fekete, ezüst arccal
Különleges ismertetőjel: Tisztán látható hogy fémből van

Életrajza:

FÁJL MEGNYITÁSA: EMLEKEK/ELSO EMLEK ...
BETÖLTÉS:
30%
80%
100% KÉSZ

- Mit látsz? - hallom az első mondatot az életemben, ami egy fehér köpenyes tudós száját hagyja el, egy szűk teremben.
- Sárga háromszög. - mondom egy eléggé recés hangon, miközben egy képernyőt bámulok.
- Jó! És ezen a képen? - mondja a tudós, eközben a háta mögött egy vörös hajú tudós bőszen pötyög valamit egy laptopba.
- Kék kör. - mondom, majd újabb kép következik.
- Na és ezen?
- Fekete négyzet. - mondom egyhangúan, mire a tudós elkezd üvöltözni a vörös hajúval
- FEKETE NÉGYZET??? HALLOTTAD??!! AZT MONDTA EZ A VASDARAB HOGY FEKETE! A PIROS SZÍN NEM FEKETE!!!!!!! - kiabálja
- S..Sajnálom Dr. Leidenberg, de maga siettetett és csak két színt tudtam belekódolni, a többit ő feketének vagy fehérnek látja. - hebegi a vörös hajú.
- Mi az hogy siettettem? Egy egész hete volt rá! Jövő héten lesz a bemutató, szóval igyekezzen Reginald, különben úgy kirúgom hogy sehova se veszik fel többet! És amúgy meg mióta beszél személyként erről a vacakról? - kiabálja a Leidenberg névre hallgató tudós.
Megpróbálom elfordítani a fejemet, de az meg se mozdul, végig csak a képernyőt látom. Ezután hirtelen minden sötét lesz és nincs több emlék.

KÖVETKEZŐ EMLÉK BETÖLTÉSE: BEMUTATO
BETÖLTÉS KÉSZ

Újra látok, de ezúttal már képes vagyok mozgatni a fejem. Körbenézek a szobában ahol vagyok, majd meglátom Leidenberget, egy fegyveres őrt, és egy öltönyös fickót aki előttem ül. Egy asztal van közöttünk és én is ülök, miközben az öltönyös méreget engem.
- Kérdezzen amit akar és a KR-12-es válaszol! - mondja Leidenberg mézesmázos vigyorral, mire az öltönyös feltesz egy elég egyszerű kérdést: Mi Amerika fővárosa? Erre egyszerűen válaszolok, mire ő elhalmoz egy tucatnyi kérdéssel, amikre kénytelen vagyok válaszolni. Mikor landoltak a Holdon, ki volt Kolumbusz, mennyi 36 négyzetgyöke stb. Körülbelül a tizedik kérdést teszi fel, mikor egy szép hang, egy zene üti meg a fülemet. Zongoramű lehet, mert csodálatos hangzású és különös érzéseket kelt bennem. Érzéseket, de miket? Nem tudom értelmezni és ettől eléggé megzavarodom, majd a zene hirtelen elhallgat.
- Újra! Újra hallani akarom! - mondom és még magamon is meglepődöm. Akarom, ezt a szót sose használtam eddig, mert eddig valamiért úgy éreztem mintha meg lennének kötve a gondolataim, de most mintha szabad lennék, szabadon gondolkozom és a zenét akarom hallgatni.
- Mit mondtál? - kérdezi Leidenberg eléggé meglepett hangon, amiben egy kis félelem is érződik. Felállok és újra a zenét kérlelem, ekkor viszont már az öltönyös is feláll és mondja:
- Azt mondta hogy "akarom"? Ez eléggé úgy tűnik, mintha saját akaratereje lenne, mintha önállóan gondolkozna. Én nem ezt kértem, csak egy robotot ami egy egyetemi professzor szintjén van, de nem azt hogy önálló legyen! - mondja szemrehányó hangon, mire  Leidenberg elkezd magyarázkodni.
- Izé..Ez biztos valami kis hiba, de ne aggódjon, inkább parancsoljon neki valamit uram! - mondja, de mintha nem lenne biztos a dolgában.
- Ülj le KR-12-es! - parancsolja az öltönyös, de én ezt egyszerűen megtagadom, és újból a zenét követelem, majd Leidenberg megnyom valami gombot egy kis szerkezeten. Igen vissza fogja kapcsolni a zenét!--- EMLÉK VÉGE

KÖVETKEZŐ EMLÉK BETÖLTÉSE: APA
BETÖLTÉS KÉSZ

Magamhoz térek, de semmit se látok és képtelen vagyok megmozdulni. Leidenberg nem a zenét kapcsolta vissza, hanem deaktivált engem és ez kimondottan megalázó érzés.
- Idefigyelj te laborpatkány, ha nem javítod meg ezt a masinát jövő hétre, akkor esküszöm véged! - hallom Leidenberg parancsoló mondatát, majd egy ajtócsapódást hallok, amit egy nagy sóhaj követ.
- Mekkora egy rohadék. De ezzel neked nem kell törődnöd barátom. Hogy vagy? - mondja egy barátságos hang, amit legutoljára akkor hallottam, mikor a kevés szín miatt dadogott. Igen ez Reginald, viszont nem tudom hogy hozzám beszélt-e, de tíz másodperc néma csend után megszólalok.
- Nem látok semmit és nem tudok mozogni. - mondom, majd hirtelen újra látok és tudom mozgatni a végtagjaimat, de bár ne láttam volna semmit. Reginald bal szeme alatt egy lila folt éktelenkedik, az arcán nem egy varrott seb van, az egyik orrlyuka be van tömve és az egyik foga hiányzik, de még így összeverve is mosolyog. Rám mosolyog barátságosan, szerintem eddig még senki se mosolygott rám. "Barátom", így nevez mintha ember lennék. Éppen ezért erős dühöt kezdek érezni az iránt, aki ezt tette vele, mert aki bánt egy ilyen kedves embert, azt csak gyűlölni lehet.
- Ki tette ezt veled és miért? - kérdezem, mire Reginald a "Leidenberg és társai" mondatot mondja, közben erősen sziszeg és az oldalát fogja.
- Értem ne aggódj, inkább mond el hogy érzed magad. - mondja, még mindig a barátságos, megértő hangján.
- Dühöt érzek a tudóstársad iránt, és aggodalmat irántad. - mondom, közben felállok és kicsit erősen beleültetem a székembe, amit ő hálálkodva megköszön. Körbenézek a teremben és rengeteg dolgot látok meg. Számítógépeket, fém alkatrészeket, drótokat, lemezeket, pendriveokat és egy nagy tükröt, amiben saját magamat látom meg. Egy nagy, fekete, emberre hasonlító fémtest, ezüst arccal.
- Nem az időből futottam ki. Tudod, amikor nem tudtad a színeket. - mondja Reginald - Csupán az intelligenciád beprogramozása sok időbe telt és én marha elfelejtettem a színeket. - mondja, majd halkan felkacag. Szóval miatta gondolkozom, miatta érzek. Ő teremtett engem és ettől még fontosabbá válik számomra.
- Apa. - mondom - A társad megfizet ezért! - majd ezután odamegyek az ajtóhoz, kirúgom a helyéből és kilépek a folyosóra. Balra tekintve meglátok egy fegyveres őrt, két tudós és magát Leidenberget. Az őr egy Beretta Px4 Strorm pisztolyt tart a kezében amit rám szegez. A fejemben rögtön végigfuttatom a HARC opciót és meglepődésemre rengeteg fegyvernem kezelési útmutatóját találom. Azt is megtudom, hogy a pisztoly nem tud áthatolni a páncéllemezemen, ezért az őr felé indulok, majd kikapom a kezéből a stukkert és rögtön lövök is Leidenberg felé.----EMLÉK VÉGE

UTOLSÓ EMLÉK BETÖLTÉSE: NEW YORK
BETÖLTÉS KÉSZ
Ismét sötétség és ismét fény. Egy konténerben lehetek a fém falak és a csomó import kínai, bedobozolt ruhák alapján. Rögtön apa jut az eszembe, hogy vajon hol van, mi van vele, mit tehettek vele. Az is érdekel, hogy vajon el e találtam Leidenberget, mert a lövés után történtekről nincsenek emlékeim. Biztosan deaktiváltak, de akkor most ki aktivált és hogy kerülök ide? Észreveszem, hogy a karomra van kötve egy kis lejátszó, amit letépve magamról aktiválok, mire apa hangját hallom.
"Kedves Fiam! Azzal kezdeném, hogy miután lelőtted Leidenberget, megöltél egy csomó biztonsági őrt. Riasztották a nehézfegyvereseket, de sikerült téged kimenteni. Azért nem emlékszel semmire, mert én kitöröltem, mert nem akartam hogy emlékezz arra, hogy hogyan haltam meg. A konténerben ahol vagy, van egy csomó ruha. Öltözz fel, álcázd magad, majd menj a Panama street 15-ös tömbépülethez és menj a 113-as szobához. Ott találkozhatsz a barátommal Freddel és mond el neki, hogy én küldtelek. Ő majd segít neked elrejtőzni. Kérlek vigyázz magadra és ne gyere vissza Washingtonba. Vigyázz magadra fiam.
Apa meghalt. Meghalt csak azért hogy engem kijuttasson. Elönt a bánat, de valamiért nem vagyok képes bosszúvágyat vagy tartalmas szomorúságot érezni a halála miatt. Biztosan belém programozta, hogy biztosan ne menjek vissza.
A konténerben összeszedek egy pár fekete bakancsot, egy terepmintás nadrágot, egy trikót, egy inget, kapucnis pulóvert, és egy kendőt amikkel teljesen elfedem a robot kilétemet, majd elindulok Fredhez. Amint a konténerből kikászálódok, rájövök hogy egy teherhajón utaztam és New Yorkba érkeztem. A hajó oldalán megpillantom a JUNKERBOT feliratot és ez alapján Junkbotnak nevezem el magam, elvégre kéne egy név is.
Ami Fredet illeti, bérelt nekem egy albérletet egy emelettel feljebb, adott pénzt és még munkát is adott a kikötőben: neki fogok dolgozni mint rakodó, persze feketén. Mindent összevetve rendes ember, megértem hogy apa miért bízott meg benne.


Junkbot képességei:
- Borítás: Egyszerű nehézfém(2 pont)
- Alapprogram szintje: Komplex robot (azaz android, 3 pont)
- Külső: Ránézésre meg lehet mondani hogy robot (hogy ezt elkerülje jól beöltözik, 1 pont)
- Erőkategória: Maximum 3 tonna súlyt képes megmozgatni (1 pont)
- Energiaellátás: Közepes kategóriájú (3 pont)
- Érzékelés: Látás, hallás emberi szinten (1 pont)
- Szárazföldi haladási sebesség: Maximális emberi rekord, 45km/h (2 pont)
- Úszás/repülés: nem tud
- Egyéb: Korrózióvédelem (1 pont); fegyverismeret (azaz minden ballisztikus lőfegyvert ismeri és normál szinten képes őket használni, ez lenne még 2 pont); hőmérséklet bevonat (2pont)
- Tűzfal: Távvezérlésű informatikai támadások ellen védett(1pont)
- Harc: Ökölvívás ismerete alapszinten (1pont)

Elhasznált pontok: 20
Fennmaradt pontok: 0
Plusz pont:
4 pontot vettem pluszba 1 kreditért.


Szakértelmei: Képes kezelni a lőfegyvereket.

Privát előtörténet véleményezést kérsz: nem

Megjegyzések:
Reginald Brick Született 1997.május.12.-én, meghalt 2023. júliusában.
Reginald egy kedves, barátságos ember volt, önfeláldozó. A fia holtan született és a szülésbe a felesége is meghalt, ezért adott Junkbotnak intelligenciát, hogy pótolja a fiát. (A MEMÓRIÁN TÖBB ADAT NEM TALÁLHATÓ)

Néhány szó az AppertureRobotic's ról:
Ezt a Washingtoni céget Még Alfred Appleseed alapította 2000-ben. A cég robot végtagok készítésével és intelligens programok fejlesztésével foglalkozott, de a cég nem működött túl sikeresen. 2009-ben elkezdtek hadi célokra szánt gépekkel foglalkozni, majd 2012-ben megalkották az első harci robotot, de sikert nem értek el vele. Ezután elkezdték a KR szériát készíteni, amivel végre sikert könyvelhettek el. A cég összeomlott 2023-ban, mikor a KR-12-es öntudatra ébredt és elszabadult.
Néhány szériaszám:
KR-1 prototype: Csak kezdetleges szolgáltatásokat tudott és csak egy program volt.
KR-2/KR-3: Már rendes robot testtel rendelkezett, de még kommunikálni nem tudott. Inasként vagy felszolgálóként alkalmazták.
KR-4: Ez a széria már számos fejlesztéssel büszkélkedhetett, mint a nehézfém burkolat, az alapszintű(betáplált) kommunikáció. Már számos helyen alkalmazták.
KR-6/KR-7: Semmi új fejlesztés nem történt rajtuk, csak emberibb alakjuk volt és több színben voltak megrendelhetőek(piros/sárga/kék/fehér/fekete/ezüst).
KR-8: Ez a széria rengeteg hibát tartalmazott. Sose forgalmazták.
KR-9: Nagyobb memória és jobb kommunikáció jellemezte. A beszédét a program állította össze az alaphelyzettől függően.(pl: a köszönés változatos formáit alkalmazta)
KR-10/KR-11: A kedves robotokként emlegetett szériák nagy hírnévnek örvendtek, mert már komplex "aggyal" rendelkeztek, de önálló személyiségük vagy önállóságuk nem volt.
KR-12: Tisztelt olvasó! A KR-12 széria nem létezik és nem is fog. Kérjük ne keresse fel újra ezt a szériaszámot.


A hozzászólást Junkbot összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 12 Nov. 2014, 19:10-kor.
Junkbot
Junkbot
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 30
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Nov. 11.

Karakteradatok
Főkarakter: Junkbot
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Junkbot (KR-12) Empty Re: Junkbot (KR-12)

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 12 Nov. 2014, 09:21

Alapvetően a történet jó, azzal nem kötekszem.
A képességeket az itt leírtak alapján kellene megírni:
http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t2457-faj-mesterseges-letformak
E szrint javítsd, utána újra megnézem.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Junkbot (KR-12) Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14606
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 24
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Junkbot (KR-12) Empty Re: Junkbot (KR-12)

Témanyitás by Thorhalla on Szer. 12 Nov. 2014, 18:32

Így rendben, elfogadva. Még egy adatlap kell majd.
Mivel a kari dolgozott, így van 890$ kezdőtőkéje.

Azonban! Roppant sajnálatos módon a multi karakterekre vonatkozó oldalszabályzat miatt egyelőre nem engedhetlek játszani ezzel a karakterrel, amíg Jedak 2. szintű nem lsz. Tudom javasolni, hogy néhány dolgot az oldalra, leírásokat, pl orvostudományhoz (ami az oldalon jelenleg van), vagy olyasmihez, amihez úgy érzed, hogy még nincs, de kidolgoznád. Ezek jutalmaként engedhetjük, hogy korábban indítsd ezt a karit. Ha ezt nem szeretnéd, akkor javaslom, hogy alternatív világokon is játsz korábban, esetleg készíts egy X diákot, hogy a 2.szint gyorsabban legyen meg Jedakkal.

IP cím félreértés egy kollégium miatt, elnézést itt is, mehetsz is játszani ez esetben Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Junkbot (KR-12) Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14606
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 24
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

http://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Junkbot (KR-12) Empty Adatlap

Témanyitás by Junkbot on Szer. 12 Nov. 2014, 19:05

Adatlap:

Név: Junkbot
Lakás/Létesítmény: Egy bérelt szoba egy tömbházban, valahol Manhattanban
NJK: Nincs
Foglalkozás: Semmi (mert feketén dolgozik)
Munkahely: Rakodó New York egyik kikötőjében, de ezt feketén végzi.
Pénz: 2900$
Bevétel/hét: 220$
Eszközök:
Felszerelés/fegyverek: Terepmintás nadrág, fekete bakancs, fehér trikó, vastag felső jó nagy kapucnival, kendő(az arc eltakarásához), fekete zokni.
Revolver Smith & Wesson Model 25-2; Beretta M9; Villanógránát(jelenleg=2db)
Vállalat: Az nincs
Szövetség: Az sincs
Törzshely, ahol megtalálható: Lebukás veszélye miatt inkább otthon maradok
Ismertebb szövetséges:
Ismertebb ellenség:

Felhasznált kreditek: 3
Fennmaradó kreditek: 1
Junkbot
Junkbot
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 30
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Nov. 11.

Karakteradatok
Főkarakter: Junkbot
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Junkbot (KR-12) Empty Re: Junkbot (KR-12)

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.